Đere i Jorovićeva u drugom kolu, Krajinović zaustavljen na startu Vimbldona

Srpski teniseri drugog dana Vimbldona bili su polovični, dok je jedina preostala predstavnica u ženskoj konkurenciji Ivana Jorović prošla u drugo kolo.

 3:6, 6:4, 6:7(9), 1:6
  KRA   KEP  
  1  : 3  
 7:6(5), 6:4
  JOR   KER  
  2  : 0  
 3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 6:3
  ĐER   AND  
  3 : 1  
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 6:3 – KRAJ POBEDA ĐEREA!
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 5:3 – Đere na korak do pobede!
Laslo pravi brejk i servira za pobedu!
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 4:3 – Đere se izvukao
Igrao se đus u ovom gemu, ali nije bilo brejk lopti. Laslo je mogao da upadne u problem, ali je osvojio dva poena zaredom i sada se nalazi na dva gema od pobede.
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 3:2 – Laslo vratio brejk!
Srpski teniser uspeo je da se vrati u četvrti set. Sjajnom igrom u polju smanjuje zaostatak i sada servira za izjednačenje.
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3), 0:1 – brejk Andreocija
Loš start za Đerea. Italijanski teniser uspeo je da oduzme servis Srbinu na startu četvrtog seta.
3:6, 7:6 (3), 7:6 (3) – preokret Đerea!
U dvanaestom gemu trećeg seta Laslo Đere susreo se sa tri uzastopne brejk lopte. Srpski teniser uspeo je da se izvuče iz nezgodne situacije i uvede set u taj-brejk.

Nošen odličnom energijom sjajno je ušao u trinesti gem i brzo je došao do pozicije da dođe do seta. Rezultatom 7:3 dobija treći period igre i sada vodi sa 2:1.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
3:6, 7:6 (3), 5:5 – Laslo se izvukao iz neprijatne situacije
Andreoci je bio na samo dva poena od trećeg seta (30:30). Međutim, Đere je odservirao sjajno i izjednačio je na 5:5.
3:6, 7:6 (3), 4:4 – dobar gem za Đerea
Dobru igru iz drugog seta srpski teniser preneo je i u treći period. Međutim, i Andreoci igra odličan tenis, što znači da bismo ponovo mogli da gledamo taj-brejk.
3:6, 7:6 (3), 3:4 – teniseri veoma sigurni na svojim servisima
3:6, 7:6 (3), 2:3 – bez brejka u četvrtom setu
3:6, 7:6 (3), 1:1 – dobar start Đerea
Beu izgubljenog poena srpski teniser dobija svoj prvi servis gem u trećem setu.
3:6, 7:6 (3) – Đere izjednačio na 1-1!
Odlična igra srpsko tenisera na kraju seta. Đere je bio mnogo agresivniji, diktirao je tempo i to mu se isplatilo. Sada krećemo ispočetka.
3:6, 5:5 – bližimo se taj-brejku
Kako stvari stoje gledaćemo taj-brejk u drugom setu. Đere je podigao nivo igre i to raduje. Sa druge strane Italijan ne posustaje.
3:6, 4:3 – Đere ni da zapreti
Koliko je siguran kod svog servisa, tako isto ništa ne može da uradi u gemovima Italijana. Đere je osvojio samo jedan poen u tri gema i ako se ovako nastavi, mogli bismo da gledamo taj-brejk.
3:6, 3:2 – bez brejkova u drugom setu
Teniseri su veoma sigurni na svojim servisima u drugom setu. Đere je izgubio samo dva poena u tri gema, dok Andreoci nije dopustio Laslu niti jedan poen na svoj servis.
3:6, 2:1 – siguran početak za Đerea
Dobro kreće drugi set srpski teniser. Izgubio je samo jedan poen u dva svoja servis gema, što može samo da raduje srpske navijače.
3:6 – Đere izgubio prvi set
Srpski teniser popustio je u završnici seta. Imao je Đere tri uzastopne brejk lopte da vrati izgubljeni servis, ali je Andreoci uspeo da spasi sve tri i dođe do gema, odnosno seta.
3:3 – Laslo potvrdio brejk
Uspeva Đere da izjednači rezultat u šestom gemu prvog seta, sada je sve "na nuli" i Đere ima piliku da dođe do totalnog preokreta.
2:3 – Đere vraća brejk
Probudio se srpski teniser Laslo Đere, uspeo je da vrati Andreociju brejk koji mu je ovaj ukrao u drugom gemu, tako da će sada Laslo imati šansu da izjednači na svom servisu.
1:3 – Đere uspeva da osvoji prvi gem
Posle tri neuspešna pokušaja "da se upiše" Laslo Đere je dobro odservirao i uspeo da osvoji prvi gem na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.
0:3 – Andreoci potvrdio brejk
Dobro je odservirao italijanski teniser i u svoju korist rešio treći gem koji je inače i najduže trajao
0:2 – Andreoci pravi brejk
Laslo Đere nije na najbolji način počeo duel sa italijanskim teniserom Gvidom Andreocijem, koji je stvorio sebi brejk šansu i odmah ju je iskoristio.
Meč počinje!
Andreoci ima prvi servis
Kraj za Krajinovića
KRAJ! – Pobeda Ivane Jorović!
Srpska teniserka Ivana Jorović sa 2-0 (7:6, 6:4) u setovima pobedila je Lesli Kerhove u prvom kolu Vimbldona.
3:6, 6:4, 6:7, 1:3 – Kepfer pravi brejk
Polako, ali sigurno, Filip Krajinović posustaje. Dozvolio je nemačkom teniseru da napravi brejk i da povede sa 3:1, a ta prednost može biti dodatno uvećana ukoliko Kepfer dobro odservira naredni gem.
7:6, 5:3 – Jorovićeva potvrdila brejk!
U pravom momentu je Ivana Jorović slomila 201. igračicu sveta i napravila brejk, koji je potom uspela da potvrdi na svom servisu i sada se nalazi na korak od prolaska u drugo kolo Vimbldona.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
3:6, 6:4, 6:7 – Kepferu treći set posle taj-brejka
Neopreznost Filipa Krajinovića dovela ga je u situaciju da brani tri set lopte u taj-brejku, da propusti jednu i da na kraju izgubi treći set u kom je imao prendost od 5:3 i šansu da na svom servisu "zamota" treći set.
7:6, 2:3 – Kerhove pravi brejk, Jorović uzvraća
Holandska teniserka se sjajno snašla na startu drugog seta, napravila je brejk, koji je Jorovićeva odmah kasnije vratila i ponovo imamo dramu na meču. U naredna dva seta, trijumfovala je ona teniserka koja je imala servis, tako da se rezulatski ništa nije promenilo.
3:6, 6:4, 6:6 – Filip u taj-brejku
Pošto Krajinović nije iskoristio prednost od 5:3 na svom servisu, pošto je dozvolio Dominiku Kepferu da se vrati u meč, sada će njih dvojica u taj-brejku odlučiti ko će biti pobednik trećeg seta.
7:6 – Jorovićeva osvojila prvi set
Odlična partija Ivane Jorović u prvom setu. Nije sve izgledalo idealno, nije bilo kako treba posebno posle onog maratonskog brejka koji je Kerhove prisvojila. Ipak je srpska teniserka smogla dovoljno snage da uvede prvi set u taj-brejk gde je uspela i da pobedi sa 7-5.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
3:6, 6:4, 5:5 – Krajinović "od gotovog napravio veresiju"
Brejk pravi nemački teniser i uspeo je da opstane u trećem setu. Znao je da ukoliko bude dobro odservirao moći će dodatno da produži treći set, što je i uradio, tako da je doneo izjednačenje
5:6 – Jorović pred osvajanjem prvog seta
Uspela je da se iščupa iz nezavidne situacije srpska teniserka. Osvojila je dva gema u nizu i sada ima prednost od jednog gema.
3:6, 6:4, 5:3 – Krajinović servira za osvajanje trećeg seta
Uradio je Filip Krajinović sve ono što je bilo neophodno za dobar rezultat i sada ima sve u svojim rukama. Vodi 5:3 u trećem setu i ima servis u devetom gemu u kom može da završi set na najbolji mogući način.
5:5 – Brejk Ivane Jorović
Nastavlja se drama u prvom setu. Ivana Jorović je zaostajala sa 5:4 i morala je da napravi brejk kako bi ostala u prvom setu, što je i uradila
4:5 – Jorovićeva produžila prvi set
Uspela je Ivana na svom servisu da odigra onako kako je i želela, i da osvoji gem što joj je garantovalo ostanak u setu.
3:6, 6:4, 4:2 – Brejk Krajinovića!
Odlična igra srpskog tenisera, uspeo je da napravi brejk u šestom gemu i sada može da "potvrdi" na svom servisu, što bi ga dodatno približilo trijumfu u trećem setu.
3:4 – Jorovićeva posustala, Kerhove iskoristila sedmu brejk loptu
Maratonski gem koji su odigrale srpska i holandska tenisera. Kerhove je stvorila čak sedam brejk lopti, dok je Jorovićeva imala tri prilike da osvoji sedmi gem, ali nije uspela da to i učini.
3:6, 6:4, 3:2 – Krajinović siguran
Posle neiskorišćene brejk lopte u četvrtom gemu, Filip je osvojio gem na svom servisu i nastavio da održava prednost od jednog gema. Na ovaj način je uspeo da dobije prethodni set, a kao što je poznato, dobre stvari ne treba menjati.
3:6, 6:4, 2:1 – Krajinović nastavlja u istom ritmu
Servis je bio veoma važna stavka u prva dva seta, a ista je situacija i u trećem. Krajinović održava minimalnu prednost.
3:3 – Ivana vraća brejk
Nije holandska teniserka dugo imala prednost, pošto je Ivana Jorović već u narednom gemu uspela da vrati brejk i da ponovo izjednači rezultat.
3:6, 6:4, 1:0 – Dobar start trećeg seta
Srpski teniser osvaja servis gem na samom startu trećeg seta.
2:2 – Jorovićeva u tesnom meču
Za sada u ovom duelu nema previše iznenađenja. Ivana Jorović i Lesli Kerhove koriste svoje šanse na servisu i obe teniserke su osvojile po dva gema.
3:6, 6:4 – Krajinović vraća brejk i uzima drugi set
Fantastičnom igrom je Filip Krajinović došao do pobede u drugom setu. Poslednji, deseti gem, bio je izuzetno napet pošto je srpski teniser propustio čak četiri gem lopte, i petom krunisao sjajan set.
3:6, 5:4 – Tesan meč Krajinovića i Kepfera
Novi servis gem pripada Krajinoviću, i to nakon što je uspeo da spasi jednu brejk loptu pri prednosti 40:30 za Dominika Kepfera.
3:6, 4:3 – Sjajni Krajinović
Uspeo je Filip Krajinović ekspresno da osvoji sedmi gem, bio je toliko dominantan da nije izgubio poen. Uspeva da održava minimalnu prednost servis gemovima i meč za sada izgleda baš onako kako su stručnjaci i predvideli.
3:6, 3:2 – Krajinović održava minimalnu prednost
Novi napeti gem koji su odigrali srpski i nemački teniser. Samo što je ovoga puta kao pobednik izašao Filip Krajinović, koji sada vodi sa 3:2 u drugom setu.
3:6, 2:1 – Krajinović prokockao tri gem lopte, ali ipak održao vođstvo
Brzo je Filip Krajinović napraivo lepu prednost od 40:0, da bi za tren oka sve to ispustio i igrao se "djus". Ipak, Krajinović je uspeo da brzo dobije dva poena i da osvoji treći gem.
3:6, 1:0 – Prvi gem drugog seta pripada Krajinoviću
Imao je prvi servis u drugom setu Filip Krajinović i uspeo je da ga započne na najbolji način, vođstvom od 1:0. Može li Filip da osvoji ovaj set i da izjednači?
3:6 – Kepfer osvaja prvi set
Dominik Kepfer je uspeo da iskoristi brejk prednosti koji je stvorio sebi u četvrtom gemu, tako da sada vodi sa 1-0 u setovima.
3:5 – Servis gem Krajinoviću
Uspeo je Filip da opstane u prvom setu, bar za sada, ponovo je razlika smanjena na dva gema i nemački teniser će pokušati da na svom servisu do prednosti od 1-0.
2:4 – Savršen gem Krajinovića, bez izgubljenog poena
Srpski teniser je posle dva jeftino izgubljena gema uspeo da se vrati na najbolji mogući način i da bez izgubljenog poena na svom servisu osvoji gem, smanji razliku na dva gema i da pokuša da nemačkom teniseru vrati brejk.
1:3 – Krajinović posrnuo, brejk Kepfera bez izgubljenog poena
Dominik Kepfer je Krajinovića "uhvatio na spavanju", uspeo je da bez izgubljenog poena veoma brzo dođe do brejka i prednosti od 3:1, pa će tu prednost moći i dodatno da uveća pošto će servirati u petom gemu.
1:1 – Krajinović izjednačuje
Dugačak je bio ovaj drugi gem koji su odigrali Krajinović i Kepfer. Iako je Filip imao gem loptu pri rezultatu 40:30, napravio je grešku, pa se ušlo u "djus" iz koga se Krajinović brzo izvukao sa dva vezana poena i doneo izjednačenje.
0:1 – Kepferu prvi gem
Iskoristio je Kepfer prednost svog servisa u prvom gemu i posle velike borb sa Krajinovićem uspeo da "iščupa" gem i da povede sa 1:0.
Meč je počeo!
Nemački teniser Dominik Kepfer imaće prvi servis
Dobrodošli!
U ovom LIVE BLOGU ćemo zajedno ispratiti mečeve srpskih tenisera drugog dana Grend Slem turnira u Londonu, popularnog Vimbldona. Prvi će na teren izaći Filip Krajinović, koji će odmeriti snage sa nemačkim teniserom Dominikom Kepferom

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: