Nova vest
Tenis

Petak, 12.07.2019.

22:11

Svevremeni

Finale Grend slema, njemu omiljenog Vimbldona i to u 38. godini. Nestvarne stvari postiže večito mladi Rodžer Federer.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Svevremeni
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Švajcarac je još jednom pobedio prognoze, savladao je Rafaela Nadala u polufinalu u četiri seta i postao treći najstariji finalista Grend slema u Open eri.

Bilo je ovo njihovo 11 nadmetanje u polufinalima velikih turnira i četvrta pobeda za Švajcarca. Sa Rafom nikad nije izlazio lako na kraj, ali ono što je prikazao ovog puta, govori da je izuzetno spreman za novo, 12. vimbldonsko finale.

Rodžer je osvojio rekordnih osam titula, pokušaće protiv branioca trofeja Novaka Đokovića da stigne i do devetog, ali moraće imati na umu činjenicu da je od Srbina dva puta na ovom mestu gubio u finalima, 2014. i 2015. godine.

Nadal je bio užasno isfrustriran svojom, pomalo neočekivano, nešto slabijom igrom u ovom polufinalu, dok je Švajcarac po završetku meča priznao da mu je laknulo i da je srećan što će imati novu priliku da se bori za trofej.

Mislim da je meč odgovorio očekivanjima, oba smo igrali dobar tenis. Klimaks na kraju, taj poslednji gem, nekoliko žestokih relija. Ne znam šta bih rekao. Meč je imao sve na kraju, što je bilo predivno za publiku. Laknulo mi je kada se sve završilo“, priznao je Švajcarac.

Odlično je reternirao, imao visok procenat poena osvojenih na drugi servis, čak 62 odsto, imao je 19 vinera više od Španca (51-32). Sve to, uz podatak da je imao daleko više poena na mreži, govori da je bio agresivniji.

Sada protiv Novaka zna šta može da očekuje.

Uzbuđen sam što ću igrati protiv Novaka. Kao što ste rekli, igrali smo mnogo puta. Ne brine me to, imam jasan plan igre“, jasan je Rodžer.

Kaže da će jako biti važno kakav će ko imati dan.

Na kraju, sve zavisi od toga kakav će ko imati dan, ko je u boljoj prihološkoj situaciji, ko ima više energije, ko je jači kada dođe do onih ključnih poena. U tenisu će uvek neko biti makar za nijansu bolji, jer nema nerešenog rezultata. Ponekad je ovaj sport baš brutalan“, zaključio je osmostruki šampion Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve