Nova vest
Tenis

Subota, 06.07.2019.

22:01

Neumorna veteranka

Barbora Stricova je i u 33. godini u odličnoj formi. Plasirala se u osminu finala pošto je pobedila četvrtog nosioca, Holanšanku Kiki Bertens.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Neumorna veteranka
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Stricova, koja je pre pet godina ovde uspela da ostvari najbolji Grend slem rezultat, četvrtfinale,sada na korak da ponovi tako nešto.

Bertensova je bila favorit, očeklivalo se da lako dođe do plasmana u naredno kolo, ali Stricova se nije dala.

Odigrala je kako je želela, od početka je diktirala tempo i Holanđanka, naročito u drugom setu nije imala načina kako da je zaustavi.

Prvi set je Čehinja dobila tesno, 7:5, ali u drugom je protutnjala kao brzi voz (6:1) i posle 98 minuta igre završila sav posao.

Sada, čeka je devojka sličnog prezimena, posle Kiki Bertens, na redu je Elize Mertens, Belgijanka, tako da će biti interesantno videti šta može protiv nje.

Reč je o odličnoj igračici, očekujem da bude veoma težak meč. Sve će zavisiti od mene, nadam se da ću uspeti da nametnem svoju igru od početka“, izjavila je Stricova.

Ništa ne bi bilo neobično da ona ne mora da igra dva meča dnevno, singl i dubl. Tako je bilo i sada, tako će biti i u ponedeljak. Pa dokle stigne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve