Nova vest
Tenis

Sreda, 03.07.2019.

23:30

Majstor preokreta – Fernando Verdasko

Trećeg dana takmičenja na Vimbldonu najveći uspeh napravio je iskusni španski teniser, Fernando Verdasko.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Majstor preokreta  – Fernando Verdasko
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Španac, kojem je šljaka omiljena podloga, plasirao se u treće kolo pobedom nad britanskim teniserom Kajlom Edmundom u pet setova, 4:6, 4:6, 7:6 (3), 6:3, 6:4.

Verdasko je praktičnmo sve do polovine trećeg seta bio kao grogirani bokser. Gubio je sa 2:0 u setovima i čak sa 3:0 u trećem, ali onda se poput mitskog feniksa izdigao iz pepela.

Zaigrao je mirnije, kao da je opustio ruku, i sve je polako počelo da se okreće na njegovu stranu.

Posebno kada je uspeo da dobije taj brejk u trećem setu. Edmund je bio sve nesigurniji, Verdasko je uhvatio voz za pobedu i stigao do trećeg kola gde ga čeka jedno od prijatnijih iznenađenja turnira, Tomas Fabijano.

Posle tri sata i 46 minuta igre bilo je razumljivo što je na pres konferenciji odgovorio samo na dva pitanja. Toliko je bio umoran.

"Vidno sam umoran. Bio je to dug i iscrpljujući meč iz mnogo razloga. Ipak, osećaj je sjajan. Pobedio sam odličnog igrača, u njegovoj zemlji, gde je većina navijala za njega. Bila je to teška bitka za mene, ali uspeo sam nekako da se vratim posle 0:2 u setovima. Pokušavao sam samo da ostanem u meču što duže, da se borim, da nastavim. Na kraju, uspeo sam sve da okrenem", srećan je Verdasko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu