Ponedeljak, 16.07.2018.

12:43

"Đoković se vratio, Rodžerovih 20 GS je u opasnosti"

Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da se Novak Đoković vratio na najviši nivo igre.

Izvor: AK

"Ðokoviæ se vratio, Rodžerovih 20 GS je u opasnosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Wong

pre 5 godina

Pustite te maštarije i okrenimo se realnom cilju koji je pred nosom. Halo, ljudi moji, jedan slem mu fali da bi se izjednačio sa Pitom, svojim idolom. To je za jednog iskusnog igrača sasvim realan i dostižan cilj, a na korak se od njega nalazi.
Danas sam rekao da bih potpisao da Novak do kraja karijere osvoji 15 slemova, 1 više od Samprasa. Sad kažem da bih potpisao i 14, jer nije problem ni da dijeli treće mjesto svih vremena sa njih. Samo mi je bitno da se po toj statistici Nole, Rafa i Rodžer spoje na prve tri pozicije. Malo li je dijeliti treće mjesto sa legendarnim Samprasom. Ipak se nadam da to treće mjesto neće dijeliti, već da će se Nole osamiti sa 15 slemova.

To je realnost. Pa ako to postigne, onda ćemo dalje razmišljati i prognozirati.

Милош

pre 5 godina

Освојити још 7 грен слемова је теоретски достижно, али крајње дискутабилно и тешко. Чуди једна друга ствар. До овог освајања Новак је од велике већине људи проглашен за тенисера који је не сани да је завршио са освајањем титула, него му је предлагано да престане да се такмичи и на тај начин сачува стечену репутацију. Сада, после овог успеха, и после два дана, почиње стара прича о достизању Федерера! Заиста невероватно, колико смо инфантилни као народ.

oberin martel

pre 5 godina

Nadal će sasvim sigurno prestići Federera po broju GS a Đoković možda. Ako ova dvojica nastave da igraju kao na Vimbldonu podeliće sve GS u naredne 3-4 godine. Federer u tom slučaju ne osvaja ništa više.

Borky

pre 5 godina

Po meni trenutno najveci svih vremena je Nadal jer ima najvise GS i mastersa u najjacoj konkurenciji koji je ovaj sport vidio.Novak je po meni trenutno drugi samo jer ima 4 GS manje od Nadala.Medjutim Novak je igrac koji je dostigao najvisi nivo tenisa ikada,koji ima bolji H2H sa svim bitnim igracima,takodje na Novakovoj strani je stil igre u odnosu na Nadala pa ce gotovo sigurno duze igrati (ne daj boze neke nepredvidjene povrede za obojcu) i imace jis jednu priliku da ga sustigne.Federe ima najvise GS i stilski najljepsi tenis svih vremena medjutim veliki problem i upitnik za njega je da je vecinu osvojio u nikad slabijoj konkurenci u istoriji ovog sporta i sto ima losiji skor sa Novakom i Nadalom i to je neosporna cinjenica koju niko al bas niko ne moze osporiti.
Nadal,Djokovic,Federer za ljude koji prate i za koje je tenis vise od obicne statistike.Za sve ostale Federer,Nadal,Djokovic.

John

pre 5 godina

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.
(Nemaš pojma, 16. jul 2018 15:57)

Ma nemoj! Olimpijada je za 2 godine. Rodžer će do tada u penziju, a prilično je verovatno da podloga neće biti šljaka, a pogotovo ne trava. Dakle - beton. A to ne odgovara Rafi.

Nikad sva 4 u sezoni? Nikad ne reci nikad. Ako uzme sledeću Australiju može svašta biti.

kvrga

pre 5 godina

ovo u stvari ide u prilog rogeru, jer evo - novak je upravo sprecio nadala da osvoji 18. titulu i pridje rogeru na dve.
svajcarac ima da navija za noleta jos neko vreme. :/ zbog toga sto su dvojica bolja od njega i dele titule, moze da ispadne da je on najbolji ikada, jer mu je put bio otvoren i ima veci broj. bezveze.

Markoni35

pre 5 godina

Povratkom Novaka sto ce on nadam se potvrditi i na US Open, RF uskoro ide u zasluzenu penziju i ostaje na 20. Nadal uzima jos maksimum 2-3 titule a Novak bar 5-6, od cega sigurno jos jedan Roland Garros! Na kraju ce verovatno sva trojica otici u penziju sa slicnim brojem GS titula, kao i brojem nedelje na Br. 1 i ostaviti istorijske knjige bez jasnog odgovora ko je od ove trojice stvarno najbolji!

Kazujosi Funaki

pre 5 godina

Jošjedan. Ove godine, a sledeća godina je ta godina, kada će osvojiti sva 4. Poslije toga još 3-4 i to je to. Valjda će biti dovoljno.

manuginobili

pre 5 godina

Realnije je da Nole sustigne Nadala,mislim da ima relane sanse za to a Rogera nece dostici iz vise razloga,jedan od njih su i ove dvije godine koje kao da nije ni igrao a bas tada je trebalo da se nakupi trofeja...isto tako realno je da ce Rafa,Roger i Nole kada zavrse karijere biti prva tri po broju osvojenih slamova i onda cemo moci podvuci crtu i relano sagledati sve cinjenice,ovako je jos sve neizvjesno...ne znam samo zasto je Federerovom navijacima toliko tesko priznati cinjenicu da je vecinu trofeja osvojio prije pojave Rafe i Noleta,cim su njih dvojica stasali nema ga nigdje...to nisu nikakve navijacke strasti,to su cinjenice koje se lako mogu dokazati,a najveci paradoks svega ce biti cinjenica da ce Federer sada postati najveci Noletov navijac jer Rafa je udaljen samo tri GS-a a jedini covjek koji ga moze zaustaviti je naravno Nole

jordan

pre 5 godina

Rafa dok god bude igrao verovatno ima siguran RG slem..pa ce po tome prestici Federera,a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom godisnje moze da osvoji i vise.Zelim mu dobro zdravlje i mir u glavi a onda je sve moguce..u svakom slucaju tenis je na dobitku kada svi igraju kako znaju.

lebron

pre 5 godina

Kolko nisu realni ovih stotinak sto su glasali za nijedan tolko nisu ni ovih 4.000 sto kazu 5+. Negde 2-4 je realno zavisi od zdravlja, daj boze da budu i vise.
Mada ko zna u ovoj novijoj generaciji skoro niko nema potencijal da bude dominantan, jedino mali Zverev koji je skoro napunio 21 godinu ali ovi ostali nisu nista posebno.
Prica se o nekoj novoj generaciji ja je nesto ne vidim, Dimitrov, Raonic sa 27 nisu nova generacija i nisu neki igraci. Tim koji uskoro puni 25 ili kolko ima kirijos 23-24 to su igraci koji mozda zaredjaju par dobrih turnira kad se ovi stariji se malo povuku, pa da ko Ana Ivanovic budu prvi na par dana inace dominatni kao Fedex, Rafa i Nole nece biti sigurno nikad.
Ko je profitirao od ispadanja Djokovica, Marija, Nisikorija, Conge itd iz Top 10 uglavnom "stariji" igraci Cilic, Izner, Anderson, Del Potro se vratio... Gde su ti mladi igraci? U top 30 mozda imas 7 igraca ispod 25 godina i van top 30 mi jos padaju Rublev i ovaj Grk napamet i to je to.

Jednoruki Krstivoje™

pre 5 godina

Zvezdan, 16. jul 2018 15:37)

Možda ih nije imao u finalima, ali ih je zato pobeđivao u polufinalima koja su im prethodila!

Šumadinac

pre 5 godina

Osvojiće koliko bude mogao da osvoji. Možda jedan, možda šest. Mnogo je faktora koji utiču na pobedu u GS. Broj GS titula je važan podatak za istoriju tenisa, ali, po meni, važniji je međusoban rezultat defenitivno "veliketrojke" tenisa. Da li neko ima ove podatke?

ognjen

pre 5 godina

Realnost situacije je,da je Novak najbolji teniser svih vremena.Jednostavno objasnjenje da I RF fanovi to mogu da razumeju. RF je osvojio 90% svojih GS dok je nije bilo nikakve konkurencije,igrao je u eri bez novaka I nadala a kada su se oni pojavili tako su I titule stale momentalno. Novak je bio no.1 u najacoj konkurenciji svih vremena,u eri kada su igrala trojica igraca koji su u top 5 svih vremena. Medjusobni skor unazad 8 godina sve govori. Prime RF nije ni blizu prime NDJ

X-ADV

pre 5 godina

Uvek sam bio skeptican prema prici u kojoj je Rodzer konkurencoji osvajao slemove, ali juce je ta prica dobila na snazi. Ako iskljucimo mec protiv Nadala, s koji ozbiljnim teniserom je Novak igrao i na kraju osvojio?

Tako da prica o konacnom broju GS je suvisna.... moze da bide 3 sto je po meni minimum a moze da ode i preko 7-8... sve zavisi od zelje za igranjem i ostalih okolnosti koje sport moze da priredi.

Јабучило

pre 5 godina

Сампраса прескаче, са Надалом ће се борити (али мислим да може да га престигне), а Федерера? Видећемо. Мало вероватно, али не немогуће. Две протраћене године могу скупо да коштају.
И нека обавезно напада Синсинати и Олимпијаду.

no name

pre 5 godina

Ovi su mi najjaci Rodja fanovi ,cuj nema sanse da ga stigne ,ma ko to moze garantovati ,on je mnoge demantovao bivse tenisere koji su izjavljivali da je Novakov domet osam grend slemova eeeej 8 .Decko vec nalupao 13 ,jos nije igrao cestito dvije godine ,povreda i pad forme .Dajte da sacekamo kraj karijere ovih velikana pa cemo vidjeti .Meni bi licno drago bilo da sad stigne Velikog Samprasa pa cemo dalje polako !

realista

pre 5 godina

Prvi Djokovicev cilj u tenisu je bio prvo mesto i mnogo para, kad je to ostvario, normalno je bilo da se zasiti svega sto je vezano za tenis. I kad je malo odmorio, vratio se, nasao novu inspiraciju, a to je jurenje sto vise Slemova, verujem da ce osvojiti do kraja karijere jos sigurno 5, jer ga vise prvo mesto ne moze zasititi, znaci samo teranje sa Nadalom i Federerom. Sto jos jednom pokazuje, da te konkurencija tera da budes bolji.

Puno srece Novaku.

Nemaš pojma

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina, 16. jul 2018 14:22)

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.

no name

pre 5 godina

Pocelo je da se kuva oko slemova ,znaju oni vrlo dobro ko je Novak ,naj interesantnije je to sto oni znaju koliko je Novak opasan ,al ne znaju koliki je njegov domet ,nije tu u pitanju jurenje Federerovih rekorda ,ne vodi se on tim putem ,on na neki drugi nacin pristupa igri od povratka ,pa jeste vidjeli kako je odigrao zadnji gem protiv strasnog Nadala ,potpuno je skinuo pritisak ,prosto zeli da uziva i da igra naj opustenije sto moze .Pa svi smo mi vidjeli kakav je Nole bio 2011 pa2015.Ovo je neki novi njegov pocetak dominacije teniskim terenima !

X-ADV

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje. 

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.
(Cabos, 16. jul 2018 13:39)

To pokazuje koliko nam nedostaje strpljenja i vere kao narodu, nesto na cemu bi svi kolektivno trebalo da poradimo.

1. u trenutku kada se Imes pojavio u timu ukapirao sam da Novak menja nacin meditacije, sto je automatski znacilo promena energije i vise puteva kojim bi njegova karijera mogla da krene(jer je potreban period prilagodjavanja na novu energiju i pitanje da li ce se prilagoditi). Sta se na kraju dogodilo mi ne znamo, ili se prilagodio ili se vratio starim tehnikama koje su mu vise odgovarale. (mozda saznamo kad bude obravio auto biografiju, s obzirom da voli da pise po okoncanju karijere ce to verovarno i uraditi).

2. ja danas verujem da ce nasa repka uraditi mnogo vise na nekom od narednih mundijala, sta je sve potrebno da se desi i sami predpostavljate i iskreno se nadam da ce u slucaju fudba vrh drzave skloniti interes i dati smisao! Jer jako ih boli podvig hrvata i uradice sve da nadmase ili barem poravnjaju njihov uspeh. ja verujem u to!!!

Goksi

pre 5 godina

Novak zvani Zatvorite mi kroooov!!!
(papalino, 16. jul 2018 15:00) # Link komentara
Hahaha,nebulozan komentar u skladu sa nickom. Ne,nego treba da ide Nadalu niz dlaku: otvorite mi krov,gubiiiim ! Ne primećuješ paradox u komentaru. Svako od njih je tražio uslove koji mu odgovaraju!! Misliš da je sujeverni Nadal vodio da bi tražio da se krov otvori?

Zvezdan

pre 5 godina

Pa i novak nije uvek imao Geda ili Rafu u finalima. Tipa sad ovog Anersona, pa Conga, Vavrinka 2x koja je oba puta izgubio doduše. Pa Andi M. Da nije izgubio od Vavria i od Endia ono na US kad je vetar duvao bio bi sad na 16 GS.

X-ADV

pre 5 godina

I jos 1 stvar koju sam zaboravio.
Bude li Novak osvajao slemove bez prisustva RF i RN teniski svet ce to umanjivati kao uspeh.
iskreno se nadam a to je ono i zasta navojam je da se Novak umesa za trku osvajanja najveceg BR GS titula.
A igra sa ovog turnira me hrabri u toj zelji, odlican servis i nesto agresivnija igra (skracivanje poena), jos treba da poradi na kondiciji i imacemo jednog novog Novaka za koga ce se pricati da je najbolje moguce iskoristio prinudni odmor.

Danny Crane

pre 5 godina

Kad je Sampras bio daleko ispred Rodje po broju GS na ovom sajtu su njegovi navijači tamo negde 2007. pisali da je goat. Tada im nije bio bitan broj GS, a danas su se uhvatili za GS ko pijan plota. Jedva čekam da ga Rafa prestigne po broju GS, da vidim šta će da kažu.

Baghdatis

pre 5 godina

Ok, jedna statistika; ako polazimo od velike cetvorke (RF, RN, NDJ, AM)...
Broj GS titula gde je jedan od njih osvojio titulu u finalu upravo protiv nekog od ostale trojice iz velike cetvorke:
NDJ: 11
RN: 10
RF: 7
AM: 2

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Na WTF u Londonu Novak overava 1. mesto.Valjalo bi nekako uzeti Sinsinati,5 finala a čak ni set nije uzeo što je baš zanimljivo.

Slavisa Stjepanovic

pre 5 godina

Gledajuci prikazano,Djokovic nije dosao do titule samo tako,izuzetno tezak zrijeb,a odigrao je fantasticno,samo protiv nadala ko i malo poznaje tenis,nevjerovatno jak tenis i zato sam misljenja da bi mogao u narednih 2 do 3 god sa ovom igrom,ovim timom,cuda da napravi.Od nove generacije ne vidim nikoga ko moze da parira nadalu i djokovicu u ovakvoj formi.Sve u svemu,srecno NOLE.

Nikola Avramović

pre 5 godina

Kakvi slemovi, pusta statistika. Na primer, RF je svojevremeno osvojio AO pobedivši u finalu Bagdatisa, a Nadal je preključe ispao u polufinalu od Novaka posle epske borbe. I šta vredi više. Naravno da više vredi Nadalovo polufinale. Primer dva, NĐ je jednom osvojio bedni masters pobedivši Rodika, Nadala i Federera koji su bili prva tri igrača na turu. I to je sad manji uspeh od pobede RF protiv povredjenog Čilića u finalu W 2017. godine.

VBoss

pre 5 godina

Ako bi gledali samo broj GS naravno Roger,ALI treba videti protivnike u tim finalima,tj sa koliko je osvajaca GS igrao isto i njihov rejting.Vecina strucnjaka se slaze da su Nadal i Djokovic na svom vrhuncu bolji od Rodje!

Nicky boy

pre 5 godina

Rodžer završava karijeru, tako da ostaje na tih 20.

Rafa može da izvuče još 2 Gren slema, verovatno oba na Garosu.

Novak, ako ovako nastavi i mimoiđu ga povrede, osvaja najmanje još 4 gren - slema.

ммммммммм

pre 5 godina

Смешна прича. Не треба се тим бавити уопште. Треба само уживати још две - три године. Шанси нема да га стигне. Али нека игра и нека осваја што више може. Ако би освојио још 3-4 ГС ја бих био пресрећан.

Istina

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.

aco

pre 5 godina

Федереру одговара да Ђоковић и Надал равномерно распореде ГС титуле, јер у случају доминације једног од њих двојице, његов рекорд може бити оборен. Доста фактора ће утицати на коначан број титула, па и здравље.

beogradski

pre 5 godina

ja sam apsolutno siguran da će na krilima ove pobede osvojiti i US open, a nakon toga i AU open na "domaćem" terenu, jer je to njegov slam....a dalje, pojma nemam, ne mora više ni jedan što se mene tiče, a voleo bih da uzme OI 2020., ako bude sreće i zdravlja

Stefke

pre 5 godina

Kao veliki Noletov navijac mislim da nema sanse za to, iz prostog razloga jer ova mladja generacija, koliko god bila ispod ove velike 3,ce izaci u prvi plan i poceti da ih pobedjuju, koliko za godinu ipo do dve, Novaku predvidjam jos 3 do 4 GS i to je strasno veliki uspeh REALNO

King roger

pre 5 godina

Federer ce uvek imati vise od svakoga jer je najbolji.A vi se samo nadajte da ce djokovic da ga prestigne.Federer je djokovicu ne dosanjan san.

ivana

pre 5 godina

Monika Seles je pre uboda nozem kao tinejdzerka imala 8 grand slemova! Za nju je I Mbappe malo dete. Ne vidim zasto u sledecih 5 god (20 slemova) novak ne bi mogao da osvoji barem jos 5 (jedan godisnje). Monika je osvojila 8 za 2,3 godine. Novak je sad najjaci! Videlo se to.

kaokakao

pre 5 godina

Opet ista prica kao posle RG 2016. I tada se isto pisalo. Dvije godine kasnije, ima 1 gren slem titulu vise. Budimo realni, nikada ga nece prestici, vjerovatno ni Nadala. Sto se mene tice, osvajanje ovog Vimbldona je ispunilo sva moja ocekivanja za ovu godinu. Sto god uradio u nastavku karijere, ostace upamcen kao jedan od najvecih tenisera ikada. I dalje je medjusobno bolji i od Nadala(27:25) i od Federera(23:22), a na pocetku karijere je bio u debelom minusu. U zadnjih 8 godina Novak ima protiv Nadala 20:9 a protiv Federera 18:9.

Aleksandar

pre 5 godina

Nek Nole prvo predje velikog Pita Samprasa bice i to dovoljno. A posle toga svaki sledeci Slam je bonus. Realno Rodzer je najveci pa Nadal. Definitivno Djokovic je zacementirao mesto medju 5 najboljih svih vremena.

zoran ivkovic

pre 5 godina

Djokovic vrhunski igrac i to sam govorio i kad je imao los period .koliko je covek turnira dobio 4 vimbldona a tek mastersa to i ne znam nesto mnogo sve je to za veliko postovanje .sve ovo i to u eri Nadal i Federera ,bravo . Nadal vrhunski igrac levoruk pa nezgodan 10 rolangarosa kao projektovan za sljaku pregst turnira . drugih . Federer 20 grendslemova vrhunski igrac sta o njemu tek reci ....koliko smo epskih meceva samo gledali izmedju ove trojke prosto klasici ....Nole ,Rafa i Federer fantasticni svako na svoj nacin i kapa dole .po zavrsetku karijera svako ce imati cime da se dici to su cudesne karijere ! koliko Nole moze jos turnira osvojiti zavisi povredjivanka samo

Saša

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio GS u eri Djokovica,Nadala i Mareja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljube, 16. jul 2018 13:14) # Link komentara

Tačno 10, znači pola, baš sam sad proverio.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji IKADA:

Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
Novak GOAT 11gs

Zna se odlicno ko je zasluzio titulu "GOAT" i kog tenisera je Nole zamalo poslao u penziju.

Bumba

pre 5 godina

Nole vodi protiv Rodje u medjusobnim duelima. Rodja metuzalem, igrace do 40-te i koristi svaku priliku kad su Nadal i Nole odsutni. Nole je sve GS osvojio kad su Nadal i Rodja bili u igri a Rodja je vecinu osvojio pre Nadala i Nola ili kad su ova dvojica bolesni. Tako da to sa Rodjinih 20 GS je macku o rep

srle

pre 5 godina

Gde su sad svi oni što su rekli da je francuski Lakost uradio promašaj decenije što su doveli Noleta? Šta kažu na to što sad Lakost ima u svojim redovima šampiona Vimbldona!

WillyWonka

pre 5 godina

Želim Novaku svu sreću, da poruši sve rekorde koji postoje. Novak je jedan jako dobar čovjek i ja ga podržavam iz Bosne, kao što je on mene podržao kad je bila poplava. Hvala ti Nole!

Braljina

pre 5 godina

Gomila zluradih komentara, verovatno zbog sopstvene neostvarenosti. Novak će i prezavrsnog mastersa u Londonu da bude oko prvog mesta jer dolazi njegova omiljena podloga, a ne brani ništa. A tu su još i Peking od 500 i Šangaj od !000, a naravno može malo i da pokvari slavlje Federeru u rodnom Bazelu, pošto i taj turnir prijavljuje

lorenzo

pre 5 godina

realno Federer je u opasnosti od Nadala, koji je bio vrlo blizu da uzme Wimbledon ove godine...Novak prvo treba da stigne Rafu pa da se može onda početi sa pričom da se stigne i prestigne Roger...samo realno kažem

Vladan Babic

pre 5 godina

Nedostaje rec VRATIO (ili nesto slicno) :
Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da se Novak Đoković VRATIO na najviši nivo igre.

zasto nemas mozak

pre 5 godina

Hahahahahahahahaahahahahahahaha, pa ovo je za plakanje :)))
(Mikii, 16. jul 2018 12:51)

Pre bih rekao da si ti za sazaljenje...

Aleksej

pre 5 godina

Djokovic ako osvoji Us Open ove godine osvaja i Australiju i nakon toga nista nije nedostizno.Us Open je glavni turnir u kom ce se videti da li moze stici Federera.

Oliver Kosta

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 titula osvojice sigurno 5 titula tako da je blizu. Federer ce polako padati. Mozda jos jedna-dve titule max i penzija. Nole ili Nadal ce biti najbolji svih vremena. Igrace bar jos 5 godina obojica a Federer maximum jos dve.

Dobrica

pre 5 godina

Prvo da ga posluzi zdravlje i da ga zaobidju povrede. Samo sto se vratio covek mi pricamo o obaranju nekih rekorda, a do juce nije mogao da pruzi maksimum na terenu i mucio se sa sopstvenom glavom. Naredni turnir je najbitniji.

Danijel

pre 5 godina

Daleko je od Rodjera..
blizi je je bio prije 3 godine nego sad...pa i tad je bio daleko...
Djokovic sve stariji i Nadal i Rodja..
tako ocekujemo polako da popustaju makar fizicki..

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mislim da je više pitanje konkurencije. Federer je u 4 sezone sa relativno slabom konkurencijom van Rolan Garosa uzeo 13 titula, a bio je u godinama u kojima je Novak sada.

Miljan

pre 5 godina

Sve čestitke Novaku na još jednom turniru mislim da je realno da uzme još dva tri gren slema i jedno desetak mastera do penzije i da ode kao jedan od najvećih.Sad da se usesredi na Sinsinati i onda ima što niko nema i teško da če imati sve grendlemove i sve mastere.Sve najbolje i da te povrede mimoiđu.

gospodar vremena

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03) Ako je Federer mogao u na zalasku karijere za dve godine da osvoji 4 gs, ne vidim zasto Novak me bi mogao da osvoji jos toliko!!! Ja bi bio prezadovoljan.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Jel vi verujete da Rafa i Rodžer neće više nijednu uzeti? Ova razlika je velika i ako se njih dvojica povuku sledeće sezone. A igraće sigurno još par godina. Ovde se piše kao da se vodi samo borba izmedju Novaka i GS titula. I da kao ova dvojica ne igraju više

Cabos

pre 5 godina

Dodajem,

Povuci se , ne sramoti se, tuzno je sta zensko ucini od sampiona..

Danas, ne osvojice neki turnir bilo kojo,nego osvojice 5 GSova.

Toliko o realnom komentarisanju, sve se svelo na plus i minus.

realno

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03)

A ti sportski magu da li znaš koliko federer i godina i još ne planira da završi karijeru?? Imao bih ja još pitanja za tebe samo iz tvog komentara i ovo je mnogo...

Profesor

pre 5 godina

Ove godine ide na 14 a sledece minimum na 16 a ja verujem da ce uzeti 3 ili 4 sledece sezone jer ovi mladi klinci su bruka nevidjena, Novak Rafa i Roger su 10 godina ispred svih a Novak je trenutno bolji od njih tako da ako bude pravi bez problema

potterhead

pre 5 godina

Od sveg srca bih želeo da na kraju karijere svih bude ovako:
Novak 21
Nadal 21
Rodžer 20

Ljudi, ako veže USO i AO, dolazi na 5 Federeru, a 6 godina je mlađi od njega.
Jedno je sigurno, ako nastavi do kraja sezone ovako, neko neće moći mirno da spava. ?

A možda im Nole dao par slemova fore, jer im se bio približio, da bude zanimljivije. hehehe

MaironDrake

pre 5 godina

Ako Nole uzme Sinsinati i US Open, on je na kraju godine prvi...Znam da zvuci nemoguce, ali ja uvek gledam Atp Race listu i nisu mi jasni ovi koji gledaju ovu drugi...Federer mu u 2018 godini bezi nesto vise od 700 poena, sto je smesno...Drugi deo sezone nikako ne odgovara Nadalu. Sve je moguce.

Саша

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!

A.

pre 5 godina

@ Djokovic da igra do 45. godine ne moze stici Federera po broju slemova. Pozdrav.
(tesko bas, 16. jul 2018 12:51)

Novak je pre dva meseca napunio 31., a Federer sledećeg meseca puni 37.

genius

pre 5 godina

Ljudi, koji vam je đavo - do juče ste mislili da neće osvojiti ni Beograd open, a danas vam je i 4 GS malo?
Pustite čoveka da igra i uživa.
Iskreno, milina mi ga bila gledati koliko se loži - cimanje, skakanje i psovke! To je onaj temperamentni i spontani Nole (još rekete da krene da krcka - e tek onda je Federer u problemu :D).
Ne mora ništa da osvoji ako je njemu lepo, samo da ne izgleda kao prebijeni ker - ono je bilo tužno.
Samo napred šampione, pravi navijači su uz tebe! (iako si navijao za Hrvate :P)

mujo džeger

pre 5 godina

kako može da se vrati tamo odakle nikad nije ni odlazio, postoji top 3 , oni kojih nema ali su tu.. marejica i sten, pa delpotro i onda ostatak svijeta, e ti koji se zovu ostatak oni dolaze i odlaze

D

pre 5 godina

Ne mora ni da ga stigne. Jedno 16/17 ce biti dovoljno. Uz jos jedan RGaros da postane jedini koji ima barem dva sa svakog i Sinsinati i ta prica je zavrsena. Ali i da ne bude tako Novak ima posebno mesto u istoriji tenisa sa najboljom sezonom ikad i sa 4 GSa odjednom.

šetač

pre 5 godina

Rodžerovih 20 konada su nebitni, najvažnije je da su ljubitelji tenisa imali prilike da uživaju u polufinalnom meču sa Nadalom, da je Nole pobedio samog sebe i da je tu gde pripada, u samom teniskom vrhu gledano kroz više generacija. Potpuno je nestvarno da trojica najvećih svoje rezultate postižu praktično u istoj eri. Rođa je ostao na turu samo da proba da se održi u toj GOAT trci. Ima prednost stečenu pre Rafe i Noleta. Za mene su njih trojica GOAT a Nolitovih 13 imaju specifičnu težinu koja se zove "dolazim iz Srbije." Kao što je Partizanovo finale '66 i Zvezdino osvajanje KEŠ '91 iz ove perspektive izgledaju nestvarno tako će i Noletovi rezultati biti potpuno nestvarni budućim generacijama. A nama ostaje da uživamo i budemo srećni što smo savremenici ovom istorijskom trenutku.

Goran

pre 5 godina

Pogresno je razmisljati o Federeru. U ovom trenutku treba samo da razmislja da stigne Samprasa a posle toga da prestigne Samprasa. Nakon toga ni Nadal nece biti daleko. Naredni korak je da stigne Nadala a posle toga da prestigne Nadala. Tek tada moze poceti da misli o Federeru.

Protestant

pre 5 godina

Što se mene tiče 300 nedelja no1 i jedno 18 gs i 40 mastersa 1000 i to je to. Dovoljno i za najboljeg svih vremena pošto je nivo njegovog tenisa bio najveći u istoriji igre. I da sve je krvavo zaradio protiv najjačih u najjačoj konkurenciji ikad.



Reket drop!

ko-ometator

pre 5 godina

Ako nastavi ovako Novak moze da odigra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou bez premca. I posle jos 2/3 da odigra vrlo solidno i uzme jos poneki gs tako da naravno da je i dalje moguce da zavrsi karijeru kao najbolji svih vremena. Sve zavisi od njega. Treba da zna da svi verujemo u njega i da i on treba da veruje da ako zeli moze da postigne to i da je samo stvar da li je spreman da se opet posveti i zrtvuje jos nekoliko godina.

DRAGAN

pre 5 godina

Zar neko jos vjeruje da
Fedex moze osvojiti neki
GS. On sto jr osvojio sa
NIKE, neka zapise dobro,
jer sa UNIQLO on nema
nikakvih sansi.Propala
investicija od strane
japanca.Rafa ima sigurno
jos sansi za GS, ali sada je
veliko pitanje dokle ce
dogurati Novak. Ovo je
prvi GS, u uniformi LACOSTE, a bice ih sigurno
jos mnogo.Ne mogu da
kazem cifru, ali vazno je
da je krenuo pravim putem.
Da Vajdom ce ono ponovo
na celo ATP karavana uskoro.Uzivajmo u lepoti
tenisa, dok legende jos igraju.POCELO JE POCELO.
Wimbledon 2011 je bio
pocetak dominacije Novaka,
sada nakon novog trofeja
2018 upravo pocinje nova
doninacija srbina.Upamtite
dobro sta sam vam rekao.
Kralj se vratio jos jaci.
IDEMO NOLE, samo lagano.

Djordje P

pre 5 godina

Ne znam koliko godina ce proci pre nego sto se pojavi ovako izvanredan trio kao sto su Federer-Nadal-Djokovic. Nivo i kvalitet tenisa je prosto neverovatan... a, opet, sva trojica potpuno razlicit tenis igraju. Neverovatno!

Petar

pre 5 godina

Upravo suprotno naslovu, tek sa povratkom Novaka, Rodzerov rekord nije ugrozen. Zasto? Zato sto ce Novak najvise omesti Nadala da pristigne Rodzera, a on sam je suvise daleko. Tako da Novakov povratak je najvise u Rodzerovom interesu da ostane kao rekorder po broju GS...

Bojme88

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da ce dodji do broja 17 kao i Nadal.
Ali daj boze da gresim i da uz faktor srece osvoji vise...

Srecno Nole

Cabos

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 ce osvojiti 5 titula. Top komentar.

Na US openu ako ispadne prije finala, od tih 5 od 12, niko nece ni u 2 verovati vise.

Mentalitet.

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Volio bi da osvoji i US Open. Dolaze novi 8-12 godina mlađi i žedni uspeha, tako treba malo realnosti, ipak uz malo sreće i zdravlja može on još do 2-3 GS, a može i ni jedan više. Stvarno niko nemože to reći, samo treba uživati u ovoj veličanstvenoj pobedi.

klikbajt

pre 5 godina

I sta cemo ako na sledecem turniru ispadne u prvom drugom kolu? Predlazem da momka ostavimo na miru da on odluci da li se vratio, da li je igde bio itd. Uzivajte u njegovim igrama i bavite se malo sobom. Prijace vam.

Cabos

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje.

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Gluposti.Ne treba njemu ni Nadalu tih 20gs.Obojica su bolja od Roćka. Ima mnogo drugih stvari koji se gledaju.Tu je Rocko u debelom minusu.Osim toga duel Nadala i Novaka je nešto što se nikad neće više ponoviti. Akcioni trileri u najavi

Aleks

pre 5 godina

Burek, mesce, cevapi, slanina, Pepe, grli drvo, salje srca, Jelena?
Ajde sada hejteri lepo vratite se odakle ste dosli ili predjite na nekog drugog? Jer samo umete da hejtujete.
Ziv bio Nole junace!

Srdjan

pre 5 godina

Zbog pritiska da bude igrac sa najvise GS titula Djokovic je i pao pre dve godine. U periodu pre toga igrao je kao masina samo da bi ostavrio taj cilj. Od srca mu zelim da u nastavku karijere ponovo uziva u tenisu, mecevima i pobedama a ne da bude opterecen osvajanjem GS.

US Open

pre 5 godina

Ali treba uzeti u obzir da ce RF biti konkurentan bar jos godinu dana da osvoji GS. Tako da bice velike borbe. Pocev od US opena za mesec i po dana.

Goran

pre 5 godina

Pogresno je razmisljati o Federeru. U ovom trenutku treba samo da razmislja da stigne Samprasa a posle toga da prestigne Samprasa. Nakon toga ni Nadal nece biti daleko. Naredni korak je da stigne Nadala a posle toga da prestigne Nadala. Tek tada moze poceti da misli o Federeru.

Srdjan

pre 5 godina

Zbog pritiska da bude igrac sa najvise GS titula Djokovic je i pao pre dve godine. U periodu pre toga igrao je kao masina samo da bi ostavrio taj cilj. Od srca mu zelim da u nastavku karijere ponovo uziva u tenisu, mecevima i pobedama a ne da bude opterecen osvajanjem GS.

klikbajt

pre 5 godina

I sta cemo ako na sledecem turniru ispadne u prvom drugom kolu? Predlazem da momka ostavimo na miru da on odluci da li se vratio, da li je igde bio itd. Uzivajte u njegovim igrama i bavite se malo sobom. Prijace vam.

srle

pre 5 godina

Gde su sad svi oni što su rekli da je francuski Lakost uradio promašaj decenije što su doveli Noleta? Šta kažu na to što sad Lakost ima u svojim redovima šampiona Vimbldona!

Aleks

pre 5 godina

Burek, mesce, cevapi, slanina, Pepe, grli drvo, salje srca, Jelena?
Ajde sada hejteri lepo vratite se odakle ste dosli ili predjite na nekog drugog? Jer samo umete da hejtujete.
Ziv bio Nole junace!

US Open

pre 5 godina

Ali treba uzeti u obzir da ce RF biti konkurentan bar jos godinu dana da osvoji GS. Tako da bice velike borbe. Pocev od US opena za mesec i po dana.

Oliver Kosta

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 titula osvojice sigurno 5 titula tako da je blizu. Federer ce polako padati. Mozda jos jedna-dve titule max i penzija. Nole ili Nadal ce biti najbolji svih vremena. Igrace bar jos 5 godina obojica a Federer maximum jos dve.

genius

pre 5 godina

Ljudi, koji vam je đavo - do juče ste mislili da neće osvojiti ni Beograd open, a danas vam je i 4 GS malo?
Pustite čoveka da igra i uživa.
Iskreno, milina mi ga bila gledati koliko se loži - cimanje, skakanje i psovke! To je onaj temperamentni i spontani Nole (još rekete da krene da krcka - e tek onda je Federer u problemu :D).
Ne mora ništa da osvoji ako je njemu lepo, samo da ne izgleda kao prebijeni ker - ono je bilo tužno.
Samo napred šampione, pravi navijači su uz tebe! (iako si navijao za Hrvate :P)

Cabos

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje.

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.

ммммммммм

pre 5 godina

Смешна прича. Не треба се тим бавити уопште. Треба само уживати још две - три године. Шанси нема да га стигне. Али нека игра и нека осваја што више може. Ако би освојио још 3-4 ГС ја бих био пресрећан.

D

pre 5 godina

Ne mora ni da ga stigne. Jedno 16/17 ce biti dovoljno. Uz jos jedan RGaros da postane jedini koji ima barem dva sa svakog i Sinsinati i ta prica je zavrsena. Ali i da ne bude tako Novak ima posebno mesto u istoriji tenisa sa najboljom sezonom ikad i sa 4 GSa odjednom.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji IKADA:

Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
Novak GOAT 11gs

Zna se odlicno ko je zasluzio titulu "GOAT" i kog tenisera je Nole zamalo poslao u penziju.

VBoss

pre 5 godina

Ako bi gledali samo broj GS naravno Roger,ALI treba videti protivnike u tim finalima,tj sa koliko je osvajaca GS igrao isto i njihov rejting.Vecina strucnjaka se slaze da su Nadal i Djokovic na svom vrhuncu bolji od Rodje!

beogradski

pre 5 godina

ja sam apsolutno siguran da će na krilima ove pobede osvojiti i US open, a nakon toga i AU open na "domaćem" terenu, jer je to njegov slam....a dalje, pojma nemam, ne mora više ni jedan što se mene tiče, a voleo bih da uzme OI 2020., ako bude sreće i zdravlja

Nikola Avramović

pre 5 godina

Kakvi slemovi, pusta statistika. Na primer, RF je svojevremeno osvojio AO pobedivši u finalu Bagdatisa, a Nadal je preključe ispao u polufinalu od Novaka posle epske borbe. I šta vredi više. Naravno da više vredi Nadalovo polufinale. Primer dva, NĐ je jednom osvojio bedni masters pobedivši Rodika, Nadala i Federera koji su bili prva tri igrača na turu. I to je sad manji uspeh od pobede RF protiv povredjenog Čilića u finalu W 2017. godine.

Danny Crane

pre 5 godina

Kad je Sampras bio daleko ispred Rodje po broju GS na ovom sajtu su njegovi navijači tamo negde 2007. pisali da je goat. Tada im nije bio bitan broj GS, a danas su se uhvatili za GS ko pijan plota. Jedva čekam da ga Rafa prestigne po broju GS, da vidim šta će da kažu.

Djordje P

pre 5 godina

Ne znam koliko godina ce proci pre nego sto se pojavi ovako izvanredan trio kao sto su Federer-Nadal-Djokovic. Nivo i kvalitet tenisa je prosto neverovatan... a, opet, sva trojica potpuno razlicit tenis igraju. Neverovatno!

Istina

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Gluposti.Ne treba njemu ni Nadalu tih 20gs.Obojica su bolja od Roćka. Ima mnogo drugih stvari koji se gledaju.Tu je Rocko u debelom minusu.Osim toga duel Nadala i Novaka je nešto što se nikad neće više ponoviti. Akcioni trileri u najavi

MaironDrake

pre 5 godina

Ako Nole uzme Sinsinati i US Open, on je na kraju godine prvi...Znam da zvuci nemoguce, ali ja uvek gledam Atp Race listu i nisu mi jasni ovi koji gledaju ovu drugi...Federer mu u 2018 godini bezi nesto vise od 700 poena, sto je smesno...Drugi deo sezone nikako ne odgovara Nadalu. Sve je moguce.

WillyWonka

pre 5 godina

Želim Novaku svu sreću, da poruši sve rekorde koji postoje. Novak je jedan jako dobar čovjek i ja ga podržavam iz Bosne, kao što je on mene podržao kad je bila poplava. Hvala ti Nole!

jordan

pre 5 godina

Rafa dok god bude igrao verovatno ima siguran RG slem..pa ce po tome prestici Federera,a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom godisnje moze da osvoji i vise.Zelim mu dobro zdravlje i mir u glavi a onda je sve moguce..u svakom slucaju tenis je na dobitku kada svi igraju kako znaju.

Markoni35

pre 5 godina

Povratkom Novaka sto ce on nadam se potvrditi i na US Open, RF uskoro ide u zasluzenu penziju i ostaje na 20. Nadal uzima jos maksimum 2-3 titule a Novak bar 5-6, od cega sigurno jos jedan Roland Garros! Na kraju ce verovatno sva trojica otici u penziju sa slicnim brojem GS titula, kao i brojem nedelje na Br. 1 i ostaviti istorijske knjige bez jasnog odgovora ko je od ove trojice stvarno najbolji!

Baghdatis

pre 5 godina

Ok, jedna statistika; ako polazimo od velike cetvorke (RF, RN, NDJ, AM)...
Broj GS titula gde je jedan od njih osvojio titulu u finalu upravo protiv nekog od ostale trojice iz velike cetvorke:
NDJ: 11
RN: 10
RF: 7
AM: 2

Nicky boy

pre 5 godina

Rodžer završava karijeru, tako da ostaje na tih 20.

Rafa može da izvuče još 2 Gren slema, verovatno oba na Garosu.

Novak, ako ovako nastavi i mimoiđu ga povrede, osvaja najmanje još 4 gren - slema.

aco

pre 5 godina

Федереру одговара да Ђоковић и Надал равномерно распореде ГС титуле, јер у случају доминације једног од њих двојице, његов рекорд може бити оборен. Доста фактора ће утицати на коначан број титула, па и здравље.

Bumba

pre 5 godina

Nole vodi protiv Rodje u medjusobnim duelima. Rodja metuzalem, igrace do 40-te i koristi svaku priliku kad su Nadal i Nole odsutni. Nole je sve GS osvojio kad su Nadal i Rodja bili u igri a Rodja je vecinu osvojio pre Nadala i Nola ili kad su ova dvojica bolesni. Tako da to sa Rodjinih 20 GS je macku o rep

Saša

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio GS u eri Djokovica,Nadala i Mareja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljube, 16. jul 2018 13:14) # Link komentara

Tačno 10, znači pola, baš sam sad proverio.

Slavisa Stjepanovic

pre 5 godina

Gledajuci prikazano,Djokovic nije dosao do titule samo tako,izuzetno tezak zrijeb,a odigrao je fantasticno,samo protiv nadala ko i malo poznaje tenis,nevjerovatno jak tenis i zato sam misljenja da bi mogao u narednih 2 do 3 god sa ovom igrom,ovim timom,cuda da napravi.Od nove generacije ne vidim nikoga ko moze da parira nadalu i djokovicu u ovakvoj formi.Sve u svemu,srecno NOLE.

zoran ivkovic

pre 5 godina

Djokovic vrhunski igrac i to sam govorio i kad je imao los period .koliko je covek turnira dobio 4 vimbldona a tek mastersa to i ne znam nesto mnogo sve je to za veliko postovanje .sve ovo i to u eri Nadal i Federera ,bravo . Nadal vrhunski igrac levoruk pa nezgodan 10 rolangarosa kao projektovan za sljaku pregst turnira . drugih . Federer 20 grendslemova vrhunski igrac sta o njemu tek reci ....koliko smo epskih meceva samo gledali izmedju ove trojke prosto klasici ....Nole ,Rafa i Federer fantasticni svako na svoj nacin i kapa dole .po zavrsetku karijera svako ce imati cime da se dici to su cudesne karijere ! koliko Nole moze jos turnira osvojiti zavisi povredjivanka samo

Aleksandar

pre 5 godina

Nek Nole prvo predje velikog Pita Samprasa bice i to dovoljno. A posle toga svaki sledeci Slam je bonus. Realno Rodzer je najveci pa Nadal. Definitivno Djokovic je zacementirao mesto medju 5 najboljih svih vremena.

šetač

pre 5 godina

Rodžerovih 20 konada su nebitni, najvažnije je da su ljubitelji tenisa imali prilike da uživaju u polufinalnom meču sa Nadalom, da je Nole pobedio samog sebe i da je tu gde pripada, u samom teniskom vrhu gledano kroz više generacija. Potpuno je nestvarno da trojica najvećih svoje rezultate postižu praktično u istoj eri. Rođa je ostao na turu samo da proba da se održi u toj GOAT trci. Ima prednost stečenu pre Rafe i Noleta. Za mene su njih trojica GOAT a Nolitovih 13 imaju specifičnu težinu koja se zove "dolazim iz Srbije." Kao što je Partizanovo finale '66 i Zvezdino osvajanje KEŠ '91 iz ove perspektive izgledaju nestvarno tako će i Noletovi rezultati biti potpuno nestvarni budućim generacijama. A nama ostaje da uživamo i budemo srećni što smo savremenici ovom istorijskom trenutku.

kaokakao

pre 5 godina

Opet ista prica kao posle RG 2016. I tada se isto pisalo. Dvije godine kasnije, ima 1 gren slem titulu vise. Budimo realni, nikada ga nece prestici, vjerovatno ni Nadala. Sto se mene tice, osvajanje ovog Vimbldona je ispunilo sva moja ocekivanja za ovu godinu. Sto god uradio u nastavku karijere, ostace upamcen kao jedan od najvecih tenisera ikada. I dalje je medjusobno bolji i od Nadala(27:25) i od Federera(23:22), a na pocetku karijere je bio u debelom minusu. U zadnjih 8 godina Novak ima protiv Nadala 20:9 a protiv Federera 18:9.

Goksi

pre 5 godina

Novak zvani Zatvorite mi kroooov!!!
(papalino, 16. jul 2018 15:00) # Link komentara
Hahaha,nebulozan komentar u skladu sa nickom. Ne,nego treba da ide Nadalu niz dlaku: otvorite mi krov,gubiiiim ! Ne primećuješ paradox u komentaru. Svako od njih je tražio uslove koji mu odgovaraju!! Misliš da je sujeverni Nadal vodio da bi tražio da se krov otvori?

Miljan

pre 5 godina

Sve čestitke Novaku na još jednom turniru mislim da je realno da uzme još dva tri gren slema i jedno desetak mastera do penzije i da ode kao jedan od najvećih.Sad da se usesredi na Sinsinati i onda ima što niko nema i teško da če imati sve grendlemove i sve mastere.Sve najbolje i da te povrede mimoiđu.

gospodar vremena

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03) Ako je Federer mogao u na zalasku karijere za dve godine da osvoji 4 gs, ne vidim zasto Novak me bi mogao da osvoji jos toliko!!! Ja bi bio prezadovoljan.

manuginobili

pre 5 godina

Realnije je da Nole sustigne Nadala,mislim da ima relane sanse za to a Rogera nece dostici iz vise razloga,jedan od njih su i ove dvije godine koje kao da nije ni igrao a bas tada je trebalo da se nakupi trofeja...isto tako realno je da ce Rafa,Roger i Nole kada zavrse karijere biti prva tri po broju osvojenih slamova i onda cemo moci podvuci crtu i relano sagledati sve cinjenice,ovako je jos sve neizvjesno...ne znam samo zasto je Federerovom navijacima toliko tesko priznati cinjenicu da je vecinu trofeja osvojio prije pojave Rafe i Noleta,cim su njih dvojica stasali nema ga nigdje...to nisu nikakve navijacke strasti,to su cinjenice koje se lako mogu dokazati,a najveci paradoks svega ce biti cinjenica da ce Federer sada postati najveci Noletov navijac jer Rafa je udaljen samo tri GS-a a jedini covjek koji ga moze zaustaviti je naravno Nole

DRAGAN

pre 5 godina

Zar neko jos vjeruje da
Fedex moze osvojiti neki
GS. On sto jr osvojio sa
NIKE, neka zapise dobro,
jer sa UNIQLO on nema
nikakvih sansi.Propala
investicija od strane
japanca.Rafa ima sigurno
jos sansi za GS, ali sada je
veliko pitanje dokle ce
dogurati Novak. Ovo je
prvi GS, u uniformi LACOSTE, a bice ih sigurno
jos mnogo.Ne mogu da
kazem cifru, ali vazno je
da je krenuo pravim putem.
Da Vajdom ce ono ponovo
na celo ATP karavana uskoro.Uzivajmo u lepoti
tenisa, dok legende jos igraju.POCELO JE POCELO.
Wimbledon 2011 je bio
pocetak dominacije Novaka,
sada nakon novog trofeja
2018 upravo pocinje nova
doninacija srbina.Upamtite
dobro sta sam vam rekao.
Kralj se vratio jos jaci.
IDEMO NOLE, samo lagano.

no name

pre 5 godina

Ovi su mi najjaci Rodja fanovi ,cuj nema sanse da ga stigne ,ma ko to moze garantovati ,on je mnoge demantovao bivse tenisere koji su izjavljivali da je Novakov domet osam grend slemova eeeej 8 .Decko vec nalupao 13 ,jos nije igrao cestito dvije godine ,povreda i pad forme .Dajte da sacekamo kraj karijere ovih velikana pa cemo vidjeti .Meni bi licno drago bilo da sad stigne Velikog Samprasa pa cemo dalje polako !

Braljina

pre 5 godina

Gomila zluradih komentara, verovatno zbog sopstvene neostvarenosti. Novak će i prezavrsnog mastersa u Londonu da bude oko prvog mesta jer dolazi njegova omiljena podloga, a ne brani ništa. A tu su još i Peking od 500 i Šangaj od !000, a naravno može malo i da pokvari slavlje Federeru u rodnom Bazelu, pošto i taj turnir prijavljuje

ivana

pre 5 godina

Monika Seles je pre uboda nozem kao tinejdzerka imala 8 grand slemova! Za nju je I Mbappe malo dete. Ne vidim zasto u sledecih 5 god (20 slemova) novak ne bi mogao da osvoji barem jos 5 (jedan godisnje). Monika je osvojila 8 za 2,3 godine. Novak je sad najjaci! Videlo se to.

Kazujosi Funaki

pre 5 godina

Jošjedan. Ove godine, a sledeća godina je ta godina, kada će osvojiti sva 4. Poslije toga još 3-4 i to je to. Valjda će biti dovoljno.

Protestant

pre 5 godina

Što se mene tiče 300 nedelja no1 i jedno 18 gs i 40 mastersa 1000 i to je to. Dovoljno i za najboljeg svih vremena pošto je nivo njegovog tenisa bio najveći u istoriji igre. I da sve je krvavo zaradio protiv najjačih u najjačoj konkurenciji ikad.



Reket drop!

kvrga

pre 5 godina

ovo u stvari ide u prilog rogeru, jer evo - novak je upravo sprecio nadala da osvoji 18. titulu i pridje rogeru na dve.
svajcarac ima da navija za noleta jos neko vreme. :/ zbog toga sto su dvojica bolja od njega i dele titule, moze da ispadne da je on najbolji ikada, jer mu je put bio otvoren i ima veci broj. bezveze.

Šumadinac

pre 5 godina

Osvojiće koliko bude mogao da osvoji. Možda jedan, možda šest. Mnogo je faktora koji utiču na pobedu u GS. Broj GS titula je važan podatak za istoriju tenisa, ali, po meni, važniji je međusoban rezultat defenitivno "veliketrojke" tenisa. Da li neko ima ove podatke?

Саша

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!

no name

pre 5 godina

Pocelo je da se kuva oko slemova ,znaju oni vrlo dobro ko je Novak ,naj interesantnije je to sto oni znaju koliko je Novak opasan ,al ne znaju koliki je njegov domet ,nije tu u pitanju jurenje Federerovih rekorda ,ne vodi se on tim putem ,on na neki drugi nacin pristupa igri od povratka ,pa jeste vidjeli kako je odigrao zadnji gem protiv strasnog Nadala ,potpuno je skinuo pritisak ,prosto zeli da uziva i da igra naj opustenije sto moze .Pa svi smo mi vidjeli kakav je Nole bio 2011 pa2015.Ovo je neki novi njegov pocetak dominacije teniskim terenima !

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Volio bi da osvoji i US Open. Dolaze novi 8-12 godina mlađi i žedni uspeha, tako treba malo realnosti, ipak uz malo sreće i zdravlja može on još do 2-3 GS, a može i ni jedan više. Stvarno niko nemože to reći, samo treba uživati u ovoj veličanstvenoj pobedi.

A.

pre 5 godina

@ Djokovic da igra do 45. godine ne moze stici Federera po broju slemova. Pozdrav.
(tesko bas, 16. jul 2018 12:51)

Novak je pre dva meseca napunio 31., a Federer sledećeg meseca puni 37.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Na WTF u Londonu Novak overava 1. mesto.Valjalo bi nekako uzeti Sinsinati,5 finala a čak ni set nije uzeo što je baš zanimljivo.

oberin martel

pre 5 godina

Nadal će sasvim sigurno prestići Federera po broju GS a Đoković možda. Ako ova dvojica nastave da igraju kao na Vimbldonu podeliće sve GS u naredne 3-4 godine. Federer u tom slučaju ne osvaja ništa više.

potterhead

pre 5 godina

Od sveg srca bih želeo da na kraju karijere svih bude ovako:
Novak 21
Nadal 21
Rodžer 20

Ljudi, ako veže USO i AO, dolazi na 5 Federeru, a 6 godina je mlađi od njega.
Jedno je sigurno, ako nastavi do kraja sezone ovako, neko neće moći mirno da spava. ?

A možda im Nole dao par slemova fore, jer im se bio približio, da bude zanimljivije. hehehe

ognjen

pre 5 godina

Realnost situacije je,da je Novak najbolji teniser svih vremena.Jednostavno objasnjenje da I RF fanovi to mogu da razumeju. RF je osvojio 90% svojih GS dok je nije bilo nikakve konkurencije,igrao je u eri bez novaka I nadala a kada su se oni pojavili tako su I titule stale momentalno. Novak je bio no.1 u najacoj konkurenciji svih vremena,u eri kada su igrala trojica igraca koji su u top 5 svih vremena. Medjusobni skor unazad 8 godina sve govori. Prime RF nije ni blizu prime NDJ

lebron

pre 5 godina

Kolko nisu realni ovih stotinak sto su glasali za nijedan tolko nisu ni ovih 4.000 sto kazu 5+. Negde 2-4 je realno zavisi od zdravlja, daj boze da budu i vise.
Mada ko zna u ovoj novijoj generaciji skoro niko nema potencijal da bude dominantan, jedino mali Zverev koji je skoro napunio 21 godinu ali ovi ostali nisu nista posebno.
Prica se o nekoj novoj generaciji ja je nesto ne vidim, Dimitrov, Raonic sa 27 nisu nova generacija i nisu neki igraci. Tim koji uskoro puni 25 ili kolko ima kirijos 23-24 to su igraci koji mozda zaredjaju par dobrih turnira kad se ovi stariji se malo povuku, pa da ko Ana Ivanovic budu prvi na par dana inace dominatni kao Fedex, Rafa i Nole nece biti sigurno nikad.
Ko je profitirao od ispadanja Djokovica, Marija, Nisikorija, Conge itd iz Top 10 uglavnom "stariji" igraci Cilic, Izner, Anderson, Del Potro se vratio... Gde su ti mladi igraci? U top 30 mozda imas 7 igraca ispod 25 godina i van top 30 mi jos padaju Rublev i ovaj Grk napamet i to je to.

Cabos

pre 5 godina

Dodajem,

Povuci se , ne sramoti se, tuzno je sta zensko ucini od sampiona..

Danas, ne osvojice neki turnir bilo kojo,nego osvojice 5 GSova.

Toliko o realnom komentarisanju, sve se svelo na plus i minus.

Cabos

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 ce osvojiti 5 titula. Top komentar.

Na US openu ako ispadne prije finala, od tih 5 od 12, niko nece ni u 2 verovati vise.

Mentalitet.

Petar

pre 5 godina

Upravo suprotno naslovu, tek sa povratkom Novaka, Rodzerov rekord nije ugrozen. Zasto? Zato sto ce Novak najvise omesti Nadala da pristigne Rodzera, a on sam je suvise daleko. Tako da Novakov povratak je najvise u Rodzerovom interesu da ostane kao rekorder po broju GS...

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mislim da je više pitanje konkurencije. Federer je u 4 sezone sa relativno slabom konkurencijom van Rolan Garosa uzeo 13 titula, a bio je u godinama u kojima je Novak sada.

John

pre 5 godina

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.
(Nemaš pojma, 16. jul 2018 15:57)

Ma nemoj! Olimpijada je za 2 godine. Rodžer će do tada u penziju, a prilično je verovatno da podloga neće biti šljaka, a pogotovo ne trava. Dakle - beton. A to ne odgovara Rafi.

Nikad sva 4 u sezoni? Nikad ne reci nikad. Ako uzme sledeću Australiju može svašta biti.

lorenzo

pre 5 godina

realno Federer je u opasnosti od Nadala, koji je bio vrlo blizu da uzme Wimbledon ove godine...Novak prvo treba da stigne Rafu pa da se može onda početi sa pričom da se stigne i prestigne Roger...samo realno kažem

Aleksej

pre 5 godina

Djokovic ako osvoji Us Open ove godine osvaja i Australiju i nakon toga nista nije nedostizno.Us Open je glavni turnir u kom ce se videti da li moze stici Federera.

Dobrica

pre 5 godina

Prvo da ga posluzi zdravlje i da ga zaobidju povrede. Samo sto se vratio covek mi pricamo o obaranju nekih rekorda, a do juce nije mogao da pruzi maksimum na terenu i mucio se sa sopstvenom glavom. Naredni turnir je najbitniji.

Јабучило

pre 5 godina

Сампраса прескаче, са Надалом ће се борити (али мислим да може да га престигне), а Федерера? Видећемо. Мало вероватно, али не немогуће. Две протраћене године могу скупо да коштају.
И нека обавезно напада Синсинати и Олимпијаду.

Borky

pre 5 godina

Po meni trenutno najveci svih vremena je Nadal jer ima najvise GS i mastersa u najjacoj konkurenciji koji je ovaj sport vidio.Novak je po meni trenutno drugi samo jer ima 4 GS manje od Nadala.Medjutim Novak je igrac koji je dostigao najvisi nivo tenisa ikada,koji ima bolji H2H sa svim bitnim igracima,takodje na Novakovoj strani je stil igre u odnosu na Nadala pa ce gotovo sigurno duze igrati (ne daj boze neke nepredvidjene povrede za obojcu) i imace jis jednu priliku da ga sustigne.Federe ima najvise GS i stilski najljepsi tenis svih vremena medjutim veliki problem i upitnik za njega je da je vecinu osvojio u nikad slabijoj konkurenci u istoriji ovog sporta i sto ima losiji skor sa Novakom i Nadalom i to je neosporna cinjenica koju niko al bas niko ne moze osporiti.
Nadal,Djokovic,Federer za ljude koji prate i za koje je tenis vise od obicne statistike.Za sve ostale Federer,Nadal,Djokovic.

zasto nemas mozak

pre 5 godina

Hahahahahahahahaahahahahahahaha, pa ovo je za plakanje :)))
(Mikii, 16. jul 2018 12:51)

Pre bih rekao da si ti za sazaljenje...

realista

pre 5 godina

Prvi Djokovicev cilj u tenisu je bio prvo mesto i mnogo para, kad je to ostvario, normalno je bilo da se zasiti svega sto je vezano za tenis. I kad je malo odmorio, vratio se, nasao novu inspiraciju, a to je jurenje sto vise Slemova, verujem da ce osvojiti do kraja karijere jos sigurno 5, jer ga vise prvo mesto ne moze zasititi, znaci samo teranje sa Nadalom i Federerom. Sto jos jednom pokazuje, da te konkurencija tera da budes bolji.

Puno srece Novaku.

Danijel

pre 5 godina

Daleko je od Rodjera..
blizi je je bio prije 3 godine nego sad...pa i tad je bio daleko...
Djokovic sve stariji i Nadal i Rodja..
tako ocekujemo polako da popustaju makar fizicki..

Stefke

pre 5 godina

Kao veliki Noletov navijac mislim da nema sanse za to, iz prostog razloga jer ova mladja generacija, koliko god bila ispod ove velike 3,ce izaci u prvi plan i poceti da ih pobedjuju, koliko za godinu ipo do dve, Novaku predvidjam jos 3 do 4 GS i to je strasno veliki uspeh REALNO

Милош

pre 5 godina

Освојити још 7 грен слемова је теоретски достижно, али крајње дискутабилно и тешко. Чуди једна друга ствар. До овог освајања Новак је од велике већине људи проглашен за тенисера који је не сани да је завршио са освајањем титула, него му је предлагано да престане да се такмичи и на тај начин сачува стечену репутацију. Сада, после овог успеха, и после два дана, почиње стара прича о достизању Федерера! Заиста невероватно, колико смо инфантилни као народ.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Jel vi verujete da Rafa i Rodžer neće više nijednu uzeti? Ova razlika je velika i ako se njih dvojica povuku sledeće sezone. A igraće sigurno još par godina. Ovde se piše kao da se vodi samo borba izmedju Novaka i GS titula. I da kao ova dvojica ne igraju više

ko-ometator

pre 5 godina

Ako nastavi ovako Novak moze da odigra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou bez premca. I posle jos 2/3 da odigra vrlo solidno i uzme jos poneki gs tako da naravno da je i dalje moguce da zavrsi karijeru kao najbolji svih vremena. Sve zavisi od njega. Treba da zna da svi verujemo u njega i da i on treba da veruje da ako zeli moze da postigne to i da je samo stvar da li je spreman da se opet posveti i zrtvuje jos nekoliko godina.

realno

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03)

A ti sportski magu da li znaš koliko federer i godina i još ne planira da završi karijeru?? Imao bih ja još pitanja za tebe samo iz tvog komentara i ovo je mnogo...

X-ADV

pre 5 godina

I jos 1 stvar koju sam zaboravio.
Bude li Novak osvajao slemove bez prisustva RF i RN teniski svet ce to umanjivati kao uspeh.
iskreno se nadam a to je ono i zasta navojam je da se Novak umesa za trku osvajanja najveceg BR GS titula.
A igra sa ovog turnira me hrabri u toj zelji, odlican servis i nesto agresivnija igra (skracivanje poena), jos treba da poradi na kondiciji i imacemo jednog novog Novaka za koga ce se pricati da je najbolje moguce iskoristio prinudni odmor.

Vladan Babic

pre 5 godina

Nedostaje rec VRATIO (ili nesto slicno) :
Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da se Novak Đoković VRATIO na najviši nivo igre.

Bojme88

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da ce dodji do broja 17 kao i Nadal.
Ali daj boze da gresim i da uz faktor srece osvoji vise...

Srecno Nole

Wong

pre 5 godina

Pustite te maštarije i okrenimo se realnom cilju koji je pred nosom. Halo, ljudi moji, jedan slem mu fali da bi se izjednačio sa Pitom, svojim idolom. To je za jednog iskusnog igrača sasvim realan i dostižan cilj, a na korak se od njega nalazi.
Danas sam rekao da bih potpisao da Novak do kraja karijere osvoji 15 slemova, 1 više od Samprasa. Sad kažem da bih potpisao i 14, jer nije problem ni da dijeli treće mjesto svih vremena sa njih. Samo mi je bitno da se po toj statistici Nole, Rafa i Rodžer spoje na prve tri pozicije. Malo li je dijeliti treće mjesto sa legendarnim Samprasom. Ipak se nadam da to treće mjesto neće dijeliti, već da će se Nole osamiti sa 15 slemova.

To je realnost. Pa ako to postigne, onda ćemo dalje razmišljati i prognozirati.

Profesor

pre 5 godina

Ove godine ide na 14 a sledece minimum na 16 a ja verujem da ce uzeti 3 ili 4 sledece sezone jer ovi mladi klinci su bruka nevidjena, Novak Rafa i Roger su 10 godina ispred svih a Novak je trenutno bolji od njih tako da ako bude pravi bez problema

X-ADV

pre 5 godina

Uvek sam bio skeptican prema prici u kojoj je Rodzer konkurencoji osvajao slemove, ali juce je ta prica dobila na snazi. Ako iskljucimo mec protiv Nadala, s koji ozbiljnim teniserom je Novak igrao i na kraju osvojio?

Tako da prica o konacnom broju GS je suvisna.... moze da bide 3 sto je po meni minimum a moze da ode i preko 7-8... sve zavisi od zelje za igranjem i ostalih okolnosti koje sport moze da priredi.

Jednoruki Krstivoje™

pre 5 godina

Zvezdan, 16. jul 2018 15:37)

Možda ih nije imao u finalima, ali ih je zato pobeđivao u polufinalima koja su im prethodila!

mujo džeger

pre 5 godina

kako može da se vrati tamo odakle nikad nije ni odlazio, postoji top 3 , oni kojih nema ali su tu.. marejica i sten, pa delpotro i onda ostatak svijeta, e ti koji se zovu ostatak oni dolaze i odlaze

King roger

pre 5 godina

Federer ce uvek imati vise od svakoga jer je najbolji.A vi se samo nadajte da ce djokovic da ga prestigne.Federer je djokovicu ne dosanjan san.

Nemaš pojma

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina, 16. jul 2018 14:22)

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.

X-ADV

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje. 

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.
(Cabos, 16. jul 2018 13:39)

To pokazuje koliko nam nedostaje strpljenja i vere kao narodu, nesto na cemu bi svi kolektivno trebalo da poradimo.

1. u trenutku kada se Imes pojavio u timu ukapirao sam da Novak menja nacin meditacije, sto je automatski znacilo promena energije i vise puteva kojim bi njegova karijera mogla da krene(jer je potreban period prilagodjavanja na novu energiju i pitanje da li ce se prilagoditi). Sta se na kraju dogodilo mi ne znamo, ili se prilagodio ili se vratio starim tehnikama koje su mu vise odgovarale. (mozda saznamo kad bude obravio auto biografiju, s obzirom da voli da pise po okoncanju karijere ce to verovarno i uraditi).

2. ja danas verujem da ce nasa repka uraditi mnogo vise na nekom od narednih mundijala, sta je sve potrebno da se desi i sami predpostavljate i iskreno se nadam da ce u slucaju fudba vrh drzave skloniti interes i dati smisao! Jer jako ih boli podvig hrvata i uradice sve da nadmase ili barem poravnjaju njihov uspeh. ja verujem u to!!!

Zvezdan

pre 5 godina

Pa i novak nije uvek imao Geda ili Rafu u finalima. Tipa sad ovog Anersona, pa Conga, Vavrinka 2x koja je oba puta izgubio doduše. Pa Andi M. Da nije izgubio od Vavria i od Endia ono na US kad je vetar duvao bio bi sad na 16 GS.

Саша

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!

King roger

pre 5 godina

Federer ce uvek imati vise od svakoga jer je najbolji.A vi se samo nadajte da ce djokovic da ga prestigne.Federer je djokovicu ne dosanjan san.

Nemaš pojma

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Istina, 16. jul 2018 14:22)

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.

Danijel

pre 5 godina

Daleko je od Rodjera..
blizi je je bio prije 3 godine nego sad...pa i tad je bio daleko...
Djokovic sve stariji i Nadal i Rodja..
tako ocekujemo polako da popustaju makar fizicki..

Aleksandar

pre 5 godina

Nek Nole prvo predje velikog Pita Samprasa bice i to dovoljno. A posle toga svaki sledeci Slam je bonus. Realno Rodzer je najveci pa Nadal. Definitivno Djokovic je zacementirao mesto medju 5 najboljih svih vremena.

Oliver Kosta

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 titula osvojice sigurno 5 titula tako da je blizu. Federer ce polako padati. Mozda jos jedna-dve titule max i penzija. Nole ili Nadal ce biti najbolji svih vremena. Igrace bar jos 5 godina obojica a Federer maximum jos dve.

Zvezdan

pre 5 godina

Pa i novak nije uvek imao Geda ili Rafu u finalima. Tipa sad ovog Anersona, pa Conga, Vavrinka 2x koja je oba puta izgubio doduše. Pa Andi M. Da nije izgubio od Vavria i od Endia ono na US kad je vetar duvao bio bi sad na 16 GS.

X-ADV

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje. 

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.
(Cabos, 16. jul 2018 13:39)

To pokazuje koliko nam nedostaje strpljenja i vere kao narodu, nesto na cemu bi svi kolektivno trebalo da poradimo.

1. u trenutku kada se Imes pojavio u timu ukapirao sam da Novak menja nacin meditacije, sto je automatski znacilo promena energije i vise puteva kojim bi njegova karijera mogla da krene(jer je potreban period prilagodjavanja na novu energiju i pitanje da li ce se prilagoditi). Sta se na kraju dogodilo mi ne znamo, ili se prilagodio ili se vratio starim tehnikama koje su mu vise odgovarale. (mozda saznamo kad bude obravio auto biografiju, s obzirom da voli da pise po okoncanju karijere ce to verovarno i uraditi).

2. ja danas verujem da ce nasa repka uraditi mnogo vise na nekom od narednih mundijala, sta je sve potrebno da se desi i sami predpostavljate i iskreno se nadam da ce u slucaju fudba vrh drzave skloniti interes i dati smisao! Jer jako ih boli podvig hrvata i uradice sve da nadmase ili barem poravnjaju njihov uspeh. ja verujem u to!!!

Goran

pre 5 godina

Pogresno je razmisljati o Federeru. U ovom trenutku treba samo da razmislja da stigne Samprasa a posle toga da prestigne Samprasa. Nakon toga ni Nadal nece biti daleko. Naredni korak je da stigne Nadala a posle toga da prestigne Nadala. Tek tada moze poceti da misli o Federeru.

Saša

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio GS u eri Djokovica,Nadala i Mareja?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ljube, 16. jul 2018 13:14) # Link komentara

Tačno 10, znači pola, baš sam sad proverio.

gospodar vremena

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03) Ako je Federer mogao u na zalasku karijere za dve godine da osvoji 4 gs, ne vidim zasto Novak me bi mogao da osvoji jos toliko!!! Ja bi bio prezadovoljan.

Bumba

pre 5 godina

Nole vodi protiv Rodje u medjusobnim duelima. Rodja metuzalem, igrace do 40-te i koristi svaku priliku kad su Nadal i Nole odsutni. Nole je sve GS osvojio kad su Nadal i Rodja bili u igri a Rodja je vecinu osvojio pre Nadala i Nola ili kad su ova dvojica bolesni. Tako da to sa Rodjinih 20 GS je macku o rep

Srdjan

pre 5 godina

Zbog pritiska da bude igrac sa najvise GS titula Djokovic je i pao pre dve godine. U periodu pre toga igrao je kao masina samo da bi ostavrio taj cilj. Od srca mu zelim da u nastavku karijere ponovo uziva u tenisu, mecevima i pobedama a ne da bude opterecen osvajanjem GS.

Aleks

pre 5 godina

Burek, mesce, cevapi, slanina, Pepe, grli drvo, salje srca, Jelena?
Ajde sada hejteri lepo vratite se odakle ste dosli ili predjite na nekog drugog? Jer samo umete da hejtujete.
Ziv bio Nole junace!

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji IKADA:

Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
Novak GOAT 11gs

Zna se odlicno ko je zasluzio titulu "GOAT" i kog tenisera je Nole zamalo poslao u penziju.

VBoss

pre 5 godina

Ako bi gledali samo broj GS naravno Roger,ALI treba videti protivnike u tim finalima,tj sa koliko je osvajaca GS igrao isto i njihov rejting.Vecina strucnjaka se slaze da su Nadal i Djokovic na svom vrhuncu bolji od Rodje!

Nikola Avramović

pre 5 godina

Kakvi slemovi, pusta statistika. Na primer, RF je svojevremeno osvojio AO pobedivši u finalu Bagdatisa, a Nadal je preključe ispao u polufinalu od Novaka posle epske borbe. I šta vredi više. Naravno da više vredi Nadalovo polufinale. Primer dva, NĐ je jednom osvojio bedni masters pobedivši Rodika, Nadala i Federera koji su bili prva tri igrača na turu. I to je sad manji uspeh od pobede RF protiv povredjenog Čilića u finalu W 2017. godine.

Stefke

pre 5 godina

Kao veliki Noletov navijac mislim da nema sanse za to, iz prostog razloga jer ova mladja generacija, koliko god bila ispod ove velike 3,ce izaci u prvi plan i poceti da ih pobedjuju, koliko za godinu ipo do dve, Novaku predvidjam jos 3 do 4 GS i to je strasno veliki uspeh REALNO

Danny Crane

pre 5 godina

Kad je Sampras bio daleko ispred Rodje po broju GS na ovom sajtu su njegovi navijači tamo negde 2007. pisali da je goat. Tada im nije bio bitan broj GS, a danas su se uhvatili za GS ko pijan plota. Jedva čekam da ga Rafa prestigne po broju GS, da vidim šta će da kažu.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Jel vi verujete da Rafa i Rodžer neće više nijednu uzeti? Ova razlika je velika i ako se njih dvojica povuku sledeće sezone. A igraće sigurno još par godina. Ovde se piše kao da se vodi samo borba izmedju Novaka i GS titula. I da kao ova dvojica ne igraju više

ммммммммм

pre 5 godina

Смешна прича. Не треба се тим бавити уопште. Треба само уживати још две - три године. Шанси нема да га стигне. Али нека игра и нека осваја што више може. Ако би освојио још 3-4 ГС ја бих био пресрећан.

ognjen

pre 5 godina

Realnost situacije je,da je Novak najbolji teniser svih vremena.Jednostavno objasnjenje da I RF fanovi to mogu da razumeju. RF je osvojio 90% svojih GS dok je nije bilo nikakve konkurencije,igrao je u eri bez novaka I nadala a kada su se oni pojavili tako su I titule stale momentalno. Novak je bio no.1 u najacoj konkurenciji svih vremena,u eri kada su igrala trojica igraca koji su u top 5 svih vremena. Medjusobni skor unazad 8 godina sve govori. Prime RF nije ni blizu prime NDJ

Istina

pre 5 godina

Rodžer je veliki igrač, ali u svojim rukama nikad nije imao osvojena sva 4 gren slema u jednoj godini kao Novak, Lejver itd, niti će da ima.

kaokakao

pre 5 godina

Opet ista prica kao posle RG 2016. I tada se isto pisalo. Dvije godine kasnije, ima 1 gren slem titulu vise. Budimo realni, nikada ga nece prestici, vjerovatno ni Nadala. Sto se mene tice, osvajanje ovog Vimbldona je ispunilo sva moja ocekivanja za ovu godinu. Sto god uradio u nastavku karijere, ostace upamcen kao jedan od najvecih tenisera ikada. I dalje je medjusobno bolji i od Nadala(27:25) i od Federera(23:22), a na pocetku karijere je bio u debelom minusu. U zadnjih 8 godina Novak ima protiv Nadala 20:9 a protiv Federera 18:9.

Petar

pre 5 godina

Upravo suprotno naslovu, tek sa povratkom Novaka, Rodzerov rekord nije ugrozen. Zasto? Zato sto ce Novak najvise omesti Nadala da pristigne Rodzera, a on sam je suvise daleko. Tako da Novakov povratak je najvise u Rodzerovom interesu da ostane kao rekorder po broju GS...

potterhead

pre 5 godina

Od sveg srca bih želeo da na kraju karijere svih bude ovako:
Novak 21
Nadal 21
Rodžer 20

Ljudi, ako veže USO i AO, dolazi na 5 Federeru, a 6 godina je mlađi od njega.
Jedno je sigurno, ako nastavi do kraja sezone ovako, neko neće moći mirno da spava. ?

A možda im Nole dao par slemova fore, jer im se bio približio, da bude zanimljivije. hehehe

klikbajt

pre 5 godina

I sta cemo ako na sledecem turniru ispadne u prvom drugom kolu? Predlazem da momka ostavimo na miru da on odluci da li se vratio, da li je igde bio itd. Uzivajte u njegovim igrama i bavite se malo sobom. Prijace vam.

Cabos

pre 5 godina

Ova anketa sve pokazuje.

Pre manje od mesec dana 90 posto je glasalo da se povuce. Sada, 90 posto misli da ce uzeti preko 4 Grand Slama. Najjaci smo na planetu po razmisljanju, ovo je neverovatno.

Cabos

pre 5 godina

U naredne 3 godine od 12 ce osvojiti 5 titula. Top komentar.

Na US openu ako ispadne prije finala, od tih 5 od 12, niko nece ni u 2 verovati vise.

Mentalitet.

MaironDrake

pre 5 godina

Ako Nole uzme Sinsinati i US Open, on je na kraju godine prvi...Znam da zvuci nemoguce, ali ja uvek gledam Atp Race listu i nisu mi jasni ovi koji gledaju ovu drugi...Federer mu u 2018 godini bezi nesto vise od 700 poena, sto je smesno...Drugi deo sezone nikako ne odgovara Nadalu. Sve je moguce.

beogradski

pre 5 godina

ja sam apsolutno siguran da će na krilima ove pobede osvojiti i US open, a nakon toga i AU open na "domaćem" terenu, jer je to njegov slam....a dalje, pojma nemam, ne mora više ni jedan što se mene tiče, a voleo bih da uzme OI 2020., ako bude sreće i zdravlja

Markoni35

pre 5 godina

Povratkom Novaka sto ce on nadam se potvrditi i na US Open, RF uskoro ide u zasluzenu penziju i ostaje na 20. Nadal uzima jos maksimum 2-3 titule a Novak bar 5-6, od cega sigurno jos jedan Roland Garros! Na kraju ce verovatno sva trojica otici u penziju sa slicnim brojem GS titula, kao i brojem nedelje na Br. 1 i ostaviti istorijske knjige bez jasnog odgovora ko je od ove trojice stvarno najbolji!

Borky

pre 5 godina

Po meni trenutno najveci svih vremena je Nadal jer ima najvise GS i mastersa u najjacoj konkurenciji koji je ovaj sport vidio.Novak je po meni trenutno drugi samo jer ima 4 GS manje od Nadala.Medjutim Novak je igrac koji je dostigao najvisi nivo tenisa ikada,koji ima bolji H2H sa svim bitnim igracima,takodje na Novakovoj strani je stil igre u odnosu na Nadala pa ce gotovo sigurno duze igrati (ne daj boze neke nepredvidjene povrede za obojcu) i imace jis jednu priliku da ga sustigne.Federe ima najvise GS i stilski najljepsi tenis svih vremena medjutim veliki problem i upitnik za njega je da je vecinu osvojio u nikad slabijoj konkurenci u istoriji ovog sporta i sto ima losiji skor sa Novakom i Nadalom i to je neosporna cinjenica koju niko al bas niko ne moze osporiti.
Nadal,Djokovic,Federer za ljude koji prate i za koje je tenis vise od obicne statistike.Za sve ostale Federer,Nadal,Djokovic.

US Open

pre 5 godina

Ali treba uzeti u obzir da ce RF biti konkurentan bar jos godinu dana da osvoji GS. Tako da bice velike borbe. Pocev od US opena za mesec i po dana.

Cabos

pre 5 godina

Dodajem,

Povuci se , ne sramoti se, tuzno je sta zensko ucini od sampiona..

Danas, ne osvojice neki turnir bilo kojo,nego osvojice 5 GSova.

Toliko o realnom komentarisanju, sve se svelo na plus i minus.

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mislim da je više pitanje konkurencije. Federer je u 4 sezone sa relativno slabom konkurencijom van Rolan Garosa uzeo 13 titula, a bio je u godinama u kojima je Novak sada.

Šumadinac

pre 5 godina

Osvojiće koliko bude mogao da osvoji. Možda jedan, možda šest. Mnogo je faktora koji utiču na pobedu u GS. Broj GS titula je važan podatak za istoriju tenisa, ali, po meni, važniji je međusoban rezultat defenitivno "veliketrojke" tenisa. Da li neko ima ove podatke?

Kazujosi Funaki

pre 5 godina

Jošjedan. Ove godine, a sledeća godina je ta godina, kada će osvojiti sva 4. Poslije toga još 3-4 i to je to. Valjda će biti dovoljno.

Aleksej

pre 5 godina

Djokovic ako osvoji Us Open ove godine osvaja i Australiju i nakon toga nista nije nedostizno.Us Open je glavni turnir u kom ce se videti da li moze stici Federera.

DRAGAN

pre 5 godina

Zar neko jos vjeruje da
Fedex moze osvojiti neki
GS. On sto jr osvojio sa
NIKE, neka zapise dobro,
jer sa UNIQLO on nema
nikakvih sansi.Propala
investicija od strane
japanca.Rafa ima sigurno
jos sansi za GS, ali sada je
veliko pitanje dokle ce
dogurati Novak. Ovo je
prvi GS, u uniformi LACOSTE, a bice ih sigurno
jos mnogo.Ne mogu da
kazem cifru, ali vazno je
da je krenuo pravim putem.
Da Vajdom ce ono ponovo
na celo ATP karavana uskoro.Uzivajmo u lepoti
tenisa, dok legende jos igraju.POCELO JE POCELO.
Wimbledon 2011 je bio
pocetak dominacije Novaka,
sada nakon novog trofeja
2018 upravo pocinje nova
doninacija srbina.Upamtite
dobro sta sam vam rekao.
Kralj se vratio jos jaci.
IDEMO NOLE, samo lagano.

Nicky boy

pre 5 godina

Rodžer završava karijeru, tako da ostaje na tih 20.

Rafa može da izvuče još 2 Gren slema, verovatno oba na Garosu.

Novak, ako ovako nastavi i mimoiđu ga povrede, osvaja najmanje još 4 gren - slema.

Braljina

pre 5 godina

Gomila zluradih komentara, verovatno zbog sopstvene neostvarenosti. Novak će i prezavrsnog mastersa u Londonu da bude oko prvog mesta jer dolazi njegova omiljena podloga, a ne brani ništa. A tu su još i Peking od 500 i Šangaj od !000, a naravno može malo i da pokvari slavlje Federeru u rodnom Bazelu, pošto i taj turnir prijavljuje

Goksi

pre 5 godina

Novak zvani Zatvorite mi kroooov!!!
(papalino, 16. jul 2018 15:00) # Link komentara
Hahaha,nebulozan komentar u skladu sa nickom. Ne,nego treba da ide Nadalu niz dlaku: otvorite mi krov,gubiiiim ! Ne primećuješ paradox u komentaru. Svako od njih je tražio uslove koji mu odgovaraju!! Misliš da je sujeverni Nadal vodio da bi tražio da se krov otvori?

oberin martel

pre 5 godina

Nadal će sasvim sigurno prestići Federera po broju GS a Đoković možda. Ako ova dvojica nastave da igraju kao na Vimbldonu podeliće sve GS u naredne 3-4 godine. Federer u tom slučaju ne osvaja ništa više.

ivana

pre 5 godina

Monika Seles je pre uboda nozem kao tinejdzerka imala 8 grand slemova! Za nju je I Mbappe malo dete. Ne vidim zasto u sledecih 5 god (20 slemova) novak ne bi mogao da osvoji barem jos 5 (jedan godisnje). Monika je osvojila 8 za 2,3 godine. Novak je sad najjaci! Videlo se to.

Baghdatis

pre 5 godina

Ok, jedna statistika; ako polazimo od velike cetvorke (RF, RN, NDJ, AM)...
Broj GS titula gde je jedan od njih osvojio titulu u finalu upravo protiv nekog od ostale trojice iz velike cetvorke:
NDJ: 11
RN: 10
RF: 7
AM: 2

jordan

pre 5 godina

Rafa dok god bude igrao verovatno ima siguran RG slem..pa ce po tome prestici Federera,a Novak ako nastavi sa ovakvom igrom godisnje moze da osvoji i vise.Zelim mu dobro zdravlje i mir u glavi a onda je sve moguce..u svakom slucaju tenis je na dobitku kada svi igraju kako znaju.

manuginobili

pre 5 godina

Realnije je da Nole sustigne Nadala,mislim da ima relane sanse za to a Rogera nece dostici iz vise razloga,jedan od njih su i ove dvije godine koje kao da nije ni igrao a bas tada je trebalo da se nakupi trofeja...isto tako realno je da ce Rafa,Roger i Nole kada zavrse karijere biti prva tri po broju osvojenih slamova i onda cemo moci podvuci crtu i relano sagledati sve cinjenice,ovako je jos sve neizvjesno...ne znam samo zasto je Federerovom navijacima toliko tesko priznati cinjenicu da je vecinu trofeja osvojio prije pojave Rafe i Noleta,cim su njih dvojica stasali nema ga nigdje...to nisu nikakve navijacke strasti,to su cinjenice koje se lako mogu dokazati,a najveci paradoks svega ce biti cinjenica da ce Federer sada postati najveci Noletov navijac jer Rafa je udaljen samo tri GS-a a jedini covjek koji ga moze zaustaviti je naravno Nole

zasto nemas mozak

pre 5 godina

Hahahahahahahahaahahahahahahaha, pa ovo je za plakanje :)))
(Mikii, 16. jul 2018 12:51)

Pre bih rekao da si ti za sazaljenje...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Gluposti.Ne treba njemu ni Nadalu tih 20gs.Obojica su bolja od Roćka. Ima mnogo drugih stvari koji se gledaju.Tu je Rocko u debelom minusu.Osim toga duel Nadala i Novaka je nešto što se nikad neće više ponoviti. Akcioni trileri u najavi

D

pre 5 godina

Ne mora ni da ga stigne. Jedno 16/17 ce biti dovoljno. Uz jos jedan RGaros da postane jedini koji ima barem dva sa svakog i Sinsinati i ta prica je zavrsena. Ali i da ne bude tako Novak ima posebno mesto u istoriji tenisa sa najboljom sezonom ikad i sa 4 GSa odjednom.

WillyWonka

pre 5 godina

Želim Novaku svu sreću, da poruši sve rekorde koji postoje. Novak je jedan jako dobar čovjek i ja ga podržavam iz Bosne, kao što je on mene podržao kad je bila poplava. Hvala ti Nole!

realista

pre 5 godina

Prvi Djokovicev cilj u tenisu je bio prvo mesto i mnogo para, kad je to ostvario, normalno je bilo da se zasiti svega sto je vezano za tenis. I kad je malo odmorio, vratio se, nasao novu inspiraciju, a to je jurenje sto vise Slemova, verujem da ce osvojiti do kraja karijere jos sigurno 5, jer ga vise prvo mesto ne moze zasititi, znaci samo teranje sa Nadalom i Federerom. Sto jos jednom pokazuje, da te konkurencija tera da budes bolji.

Puno srece Novaku.

X-ADV

pre 5 godina

Uvek sam bio skeptican prema prici u kojoj je Rodzer konkurencoji osvajao slemove, ali juce je ta prica dobila na snazi. Ako iskljucimo mec protiv Nadala, s koji ozbiljnim teniserom je Novak igrao i na kraju osvojio?

Tako da prica o konacnom broju GS je suvisna.... moze da bide 3 sto je po meni minimum a moze da ode i preko 7-8... sve zavisi od zelje za igranjem i ostalih okolnosti koje sport moze da priredi.

X-ADV

pre 5 godina

I jos 1 stvar koju sam zaboravio.
Bude li Novak osvajao slemove bez prisustva RF i RN teniski svet ce to umanjivati kao uspeh.
iskreno se nadam a to je ono i zasta navojam je da se Novak umesa za trku osvajanja najveceg BR GS titula.
A igra sa ovog turnira me hrabri u toj zelji, odlican servis i nesto agresivnija igra (skracivanje poena), jos treba da poradi na kondiciji i imacemo jednog novog Novaka za koga ce se pricati da je najbolje moguce iskoristio prinudni odmor.

Miljan

pre 5 godina

Sve čestitke Novaku na još jednom turniru mislim da je realno da uzme još dva tri gren slema i jedno desetak mastera do penzije i da ode kao jedan od najvećih.Sad da se usesredi na Sinsinati i onda ima što niko nema i teško da če imati sve grendlemove i sve mastere.Sve najbolje i da te povrede mimoiđu.

srle

pre 5 godina

Gde su sad svi oni što su rekli da je francuski Lakost uradio promašaj decenije što su doveli Noleta? Šta kažu na to što sad Lakost ima u svojim redovima šampiona Vimbldona!

aco

pre 5 godina

Федереру одговара да Ђоковић и Надал равномерно распореде ГС титуле, јер у случају доминације једног од њих двојице, његов рекорд може бити оборен. Доста фактора ће утицати на коначан број титула, па и здравље.

Јабучило

pre 5 godina

Сампраса прескаче, са Надалом ће се борити (али мислим да може да га престигне), а Федерера? Видећемо. Мало вероватно, али не немогуће. Две протраћене године могу скупо да коштају.
И нека обавезно напада Синсинати и Олимпијаду.

John

pre 5 godina

Nema ni Novak olimpijsko zlato, niti će da ima, kao što imaju Rafa i Roger.
A neće nikad imati ni sva četiri GS turnira u jednoj sezoni, kao Štefi Graf.
(Nemaš pojma, 16. jul 2018 15:57)

Ma nemoj! Olimpijada je za 2 godine. Rodžer će do tada u penziju, a prilično je verovatno da podloga neće biti šljaka, a pogotovo ne trava. Dakle - beton. A to ne odgovara Rafi.

Nikad sva 4 u sezoni? Nikad ne reci nikad. Ako uzme sledeću Australiju može svašta biti.

Милош

pre 5 godina

Освојити још 7 грен слемова је теоретски достижно, али крајње дискутабилно и тешко. Чуди једна друга ствар. До овог освајања Новак је од велике већине људи проглашен за тенисера који је не сани да је завршио са освајањем титула, него му је предлагано да престане да се такмичи и на тај начин сачува стечену репутацију. Сада, после овог успеха, и после два дана, почиње стара прича о достизању Федерера! Заиста невероватно, колико смо инфантилни као народ.

mujo džeger

pre 5 godina

kako može da se vrati tamo odakle nikad nije ni odlazio, postoji top 3 , oni kojih nema ali su tu.. marejica i sten, pa delpotro i onda ostatak svijeta, e ti koji se zovu ostatak oni dolaze i odlaze

Profesor

pre 5 godina

Ove godine ide na 14 a sledece minimum na 16 a ja verujem da ce uzeti 3 ili 4 sledece sezone jer ovi mladi klinci su bruka nevidjena, Novak Rafa i Roger su 10 godina ispred svih a Novak je trenutno bolji od njih tako da ako bude pravi bez problema

Protestant

pre 5 godina

Što se mene tiče 300 nedelja no1 i jedno 18 gs i 40 mastersa 1000 i to je to. Dovoljno i za najboljeg svih vremena pošto je nivo njegovog tenisa bio najveći u istoriji igre. I da sve je krvavo zaradio protiv najjačih u najjačoj konkurenciji ikad.



Reket drop!

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Volio bi da osvoji i US Open. Dolaze novi 8-12 godina mlađi i žedni uspeha, tako treba malo realnosti, ipak uz malo sreće i zdravlja može on još do 2-3 GS, a može i ni jedan više. Stvarno niko nemože to reći, samo treba uživati u ovoj veličanstvenoj pobedi.

Slavisa Stjepanovic

pre 5 godina

Gledajuci prikazano,Djokovic nije dosao do titule samo tako,izuzetno tezak zrijeb,a odigrao je fantasticno,samo protiv nadala ko i malo poznaje tenis,nevjerovatno jak tenis i zato sam misljenja da bi mogao u narednih 2 do 3 god sa ovom igrom,ovim timom,cuda da napravi.Od nove generacije ne vidim nikoga ko moze da parira nadalu i djokovicu u ovakvoj formi.Sve u svemu,srecno NOLE.

no name

pre 5 godina

Pocelo je da se kuva oko slemova ,znaju oni vrlo dobro ko je Novak ,naj interesantnije je to sto oni znaju koliko je Novak opasan ,al ne znaju koliki je njegov domet ,nije tu u pitanju jurenje Federerovih rekorda ,ne vodi se on tim putem ,on na neki drugi nacin pristupa igri od povratka ,pa jeste vidjeli kako je odigrao zadnji gem protiv strasnog Nadala ,potpuno je skinuo pritisak ,prosto zeli da uziva i da igra naj opustenije sto moze .Pa svi smo mi vidjeli kakav je Nole bio 2011 pa2015.Ovo je neki novi njegov pocetak dominacije teniskim terenima !

no name

pre 5 godina

Ovi su mi najjaci Rodja fanovi ,cuj nema sanse da ga stigne ,ma ko to moze garantovati ,on je mnoge demantovao bivse tenisere koji su izjavljivali da je Novakov domet osam grend slemova eeeej 8 .Decko vec nalupao 13 ,jos nije igrao cestito dvije godine ,povreda i pad forme .Dajte da sacekamo kraj karijere ovih velikana pa cemo vidjeti .Meni bi licno drago bilo da sad stigne Velikog Samprasa pa cemo dalje polako !

kvrga

pre 5 godina

ovo u stvari ide u prilog rogeru, jer evo - novak je upravo sprecio nadala da osvoji 18. titulu i pridje rogeru na dve.
svajcarac ima da navija za noleta jos neko vreme. :/ zbog toga sto su dvojica bolja od njega i dele titule, moze da ispadne da je on najbolji ikada, jer mu je put bio otvoren i ima veci broj. bezveze.

šetač

pre 5 godina

Rodžerovih 20 konada su nebitni, najvažnije je da su ljubitelji tenisa imali prilike da uživaju u polufinalnom meču sa Nadalom, da je Nole pobedio samog sebe i da je tu gde pripada, u samom teniskom vrhu gledano kroz više generacija. Potpuno je nestvarno da trojica najvećih svoje rezultate postižu praktično u istoj eri. Rođa je ostao na turu samo da proba da se održi u toj GOAT trci. Ima prednost stečenu pre Rafe i Noleta. Za mene su njih trojica GOAT a Nolitovih 13 imaju specifičnu težinu koja se zove "dolazim iz Srbije." Kao što je Partizanovo finale '66 i Zvezdino osvajanje KEŠ '91 iz ove perspektive izgledaju nestvarno tako će i Noletovi rezultati biti potpuno nestvarni budućim generacijama. A nama ostaje da uživamo i budemo srećni što smo savremenici ovom istorijskom trenutku.

Bojme88

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da ce dodji do broja 17 kao i Nadal.
Ali daj boze da gresim i da uz faktor srece osvoji vise...

Srecno Nole

ko-ometator

pre 5 godina

Ako nastavi ovako Novak moze da odigra jos barem 2 godine na vrhunskom nivou bez premca. I posle jos 2/3 da odigra vrlo solidno i uzme jos poneki gs tako da naravno da je i dalje moguce da zavrsi karijeru kao najbolji svih vremena. Sve zavisi od njega. Treba da zna da svi verujemo u njega i da i on treba da veruje da ako zeli moze da postigne to i da je samo stvar da li je spreman da se opet posveti i zrtvuje jos nekoliko godina.

Vladan Babic

pre 5 godina

Nedostaje rec VRATIO (ili nesto slicno) :
Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da se Novak Đoković VRATIO na najviši nivo igre.

genius

pre 5 godina

Ljudi, koji vam je đavo - do juče ste mislili da neće osvojiti ni Beograd open, a danas vam je i 4 GS malo?
Pustite čoveka da igra i uživa.
Iskreno, milina mi ga bila gledati koliko se loži - cimanje, skakanje i psovke! To je onaj temperamentni i spontani Nole (još rekete da krene da krcka - e tek onda je Federer u problemu :D).
Ne mora ništa da osvoji ako je njemu lepo, samo da ne izgleda kao prebijeni ker - ono je bilo tužno.
Samo napred šampione, pravi navijači su uz tebe! (iako si navijao za Hrvate :P)

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Na WTF u Londonu Novak overava 1. mesto.Valjalo bi nekako uzeti Sinsinati,5 finala a čak ni set nije uzeo što je baš zanimljivo.

lebron

pre 5 godina

Kolko nisu realni ovih stotinak sto su glasali za nijedan tolko nisu ni ovih 4.000 sto kazu 5+. Negde 2-4 je realno zavisi od zdravlja, daj boze da budu i vise.
Mada ko zna u ovoj novijoj generaciji skoro niko nema potencijal da bude dominantan, jedino mali Zverev koji je skoro napunio 21 godinu ali ovi ostali nisu nista posebno.
Prica se o nekoj novoj generaciji ja je nesto ne vidim, Dimitrov, Raonic sa 27 nisu nova generacija i nisu neki igraci. Tim koji uskoro puni 25 ili kolko ima kirijos 23-24 to su igraci koji mozda zaredjaju par dobrih turnira kad se ovi stariji se malo povuku, pa da ko Ana Ivanovic budu prvi na par dana inace dominatni kao Fedex, Rafa i Nole nece biti sigurno nikad.
Ko je profitirao od ispadanja Djokovica, Marija, Nisikorija, Conge itd iz Top 10 uglavnom "stariji" igraci Cilic, Izner, Anderson, Del Potro se vratio... Gde su ti mladi igraci? U top 30 mozda imas 7 igraca ispod 25 godina i van top 30 mi jos padaju Rublev i ovaj Grk napamet i to je to.

lorenzo

pre 5 godina

realno Federer je u opasnosti od Nadala, koji je bio vrlo blizu da uzme Wimbledon ove godine...Novak prvo treba da stigne Rafu pa da se može onda početi sa pričom da se stigne i prestigne Roger...samo realno kažem

A.

pre 5 godina

@ Djokovic da igra do 45. godine ne moze stici Federera po broju slemova. Pozdrav.
(tesko bas, 16. jul 2018 12:51)

Novak je pre dva meseca napunio 31., a Federer sledećeg meseca puni 37.

realno

pre 5 godina

Роџерових 20 ГС у опасности? Смехотека! Ћоковић је кроз целу каријеру узео 13 и сад када је прред крај каријере треба да узме још 7 и то је то... Како да не. Роџер је најбољи тенисер на свету свих времена и дуго ће то бити. Заслужено!
(Саша, 16. jul 2018 13:03)

A ti sportski magu da li znaš koliko federer i godina i još ne planira da završi karijeru?? Imao bih ja još pitanja za tebe samo iz tvog komentara i ovo je mnogo...

zoran ivkovic

pre 5 godina

Djokovic vrhunski igrac i to sam govorio i kad je imao los period .koliko je covek turnira dobio 4 vimbldona a tek mastersa to i ne znam nesto mnogo sve je to za veliko postovanje .sve ovo i to u eri Nadal i Federera ,bravo . Nadal vrhunski igrac levoruk pa nezgodan 10 rolangarosa kao projektovan za sljaku pregst turnira . drugih . Federer 20 grendslemova vrhunski igrac sta o njemu tek reci ....koliko smo epskih meceva samo gledali izmedju ove trojke prosto klasici ....Nole ,Rafa i Federer fantasticni svako na svoj nacin i kapa dole .po zavrsetku karijera svako ce imati cime da se dici to su cudesne karijere ! koliko Nole moze jos turnira osvojiti zavisi povredjivanka samo

Jednoruki Krstivoje™

pre 5 godina

Zvezdan, 16. jul 2018 15:37)

Možda ih nije imao u finalima, ali ih je zato pobeđivao u polufinalima koja su im prethodila!

Wong

pre 5 godina

Pustite te maštarije i okrenimo se realnom cilju koji je pred nosom. Halo, ljudi moji, jedan slem mu fali da bi se izjednačio sa Pitom, svojim idolom. To je za jednog iskusnog igrača sasvim realan i dostižan cilj, a na korak se od njega nalazi.
Danas sam rekao da bih potpisao da Novak do kraja karijere osvoji 15 slemova, 1 više od Samprasa. Sad kažem da bih potpisao i 14, jer nije problem ni da dijeli treće mjesto svih vremena sa njih. Samo mi je bitno da se po toj statistici Nole, Rafa i Rodžer spoje na prve tri pozicije. Malo li je dijeliti treće mjesto sa legendarnim Samprasom. Ipak se nadam da to treće mjesto neće dijeliti, već da će se Nole osamiti sa 15 slemova.

To je realnost. Pa ako to postigne, onda ćemo dalje razmišljati i prognozirati.

Djordje P

pre 5 godina

Ne znam koliko godina ce proci pre nego sto se pojavi ovako izvanredan trio kao sto su Federer-Nadal-Djokovic. Nivo i kvalitet tenisa je prosto neverovatan... a, opet, sva trojica potpuno razlicit tenis igraju. Neverovatno!

Dobrica

pre 5 godina

Prvo da ga posluzi zdravlje i da ga zaobidju povrede. Samo sto se vratio covek mi pricamo o obaranju nekih rekorda, a do juce nije mogao da pruzi maksimum na terenu i mucio se sa sopstvenom glavom. Naredni turnir je najbitniji.