Subota, 14.07.2018.

16:46

Đoković: Zbog ovoga se živi i radi

Novak Đoković teško je birao reči posle veličanstvene pobede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðokoviæ: Zbog ovoga se živi i radi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Veliki pozdrav za sve Vas ( Nas ) ma gde trenutno bili i da se svi skućimo , saberemo i opet okupimo u matici !
Srećno - uz našeg Noleta , našu Zvezdu , našu Vojvodinu , naš Radnički , naš Partizan , naš Novi Pazar ...
Veliki pozdrav !

sasa

pre 5 godina

Ne znam sto se radujete toliko. Pobedio je Rafu ne mora znaciti da ce osvojiti W. Andersson nije nimalo lak pritivnik!
(japp, 14. jul 2018 19:26)

Eto opet glupog komentara. Novak pobedi prvog na svetu u polufinalu najveceg turnira na svetu , a on ne zna sto se ljudi toliko raduju. Naravno da to ne znaci da ce pobediti Andersona, ali mozemo se radovati za ovo danas . Sutra cemo ponovo , pa tako u krug.
Uostalom , i da izgubi Novak Djokovic je najveci srpski sportista ikada i ja se radujem kad god ga vidim na terenu bez obzira na rezultat

bratt

pre 5 godina

Danas je Novaku islo na ruku to sto je u poslednjem setu servirao prvi i sto su brejk lopte bile ujedno i mec lopte. Verujem da bi ga demoni proganjali da je trebao da servira za mec.
Ono sto mu nije islo na ruku je sto je svoje servis gemove igrao posle mnogo napora da Rafi oduzme servis, gde je bilo bas napornih poena u gemovima.
Moj je utisak da je Rafa bio za nijansu bolji/cvrsci/sigurniji, ne znam tacno da opisem tu nijansu, a Nole je uspeo da dobije mec. I nije igrao brutalno dobro kao u prvom setu juce.
To je za mene najbolja stvar: bez najboljeg izdanja pobedio je prvog tenisera sveta!

sasa jokic

pre 5 godina

Sto se mene tice, ti si osvojio Wimbledon, ako i sutra pobedis jos bolje, jer jos uvek postoji sansa da osvojis vise od Rodzera. On se odrekao Nike-a (sa dobrim razlogom 300 miliona €) i bise nema “ledja” da bude GOAT, tako da cepaj, moguce da se NIKE oglasi u narednih par meseci....pa da preskocis Jokaru......sve je moguce/

Delije Čikago

pre 5 godina

@Posmatrač, znam mnogo više o Pupinu nego što misliš, o Milankoviću, mnogim velikim ljudima, ali sorry bio sam u euforiji, Nole je redovan gost kod nas kad igra u New Yorku, tamo imamo naše ljude i pravimo jedan odvojeni dan neke naše čarolije, imaš na snimcima, u pravu si bio, veliki pozdrav.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Najzad vratio nam se onaj vrhunski Nole kome je mesto u vrhu, koji kada igra ovako kao danas to je jednostavno milina gledati, to je tenis za udžbenike, a danas je za rivala imao jednog diva tenisa koji se zove Rafa i koji je pružio briljantnu savršenu partiju pa je zbog svega toga ovaj njihov današnji meč bio jedan od najboljih u istoriji ove predivne igre. Dobro došao nazad u vrh Nole i puno sreće i uspeha i tebi i Rafi u nastavku sezone, i nadam se uskoro vašem novom epskom duelu koji će biti novi duel divova tenisa za uživanje.

BlueFortress

pre 5 godina

Tu je igra opet, i glava je tu, sve je na Novaku ali bukvalno njegova svesna odluka da ako posveti sledece 3 godine maksimizaciji rezultata, ugasice tenis kao u onom periodu kada je bio "nepodnosljivo" dominantan.

Lena

pre 5 godina

Juče me je ozbiljno zabolela glava, drhtavica, skoro pa migrenski napad, ne zbog strepnje već zbog lepote tenisa koju je Novak predstavio ljubiteljima belog sporta. Iako sam ipustenije gledala drugi deo meča, smorila sam se kad je izgubio 4 set. Ono sto primećujem u Nadalovoj igri u poslednjih dve godine je nadljuska snaga kojom hirurškom preciznošću gadja uglove i paralele, pa drop shotove, pa iza ledja i pitam se kako???? Nisam pristalica teorije zavere ali njegov tenis nije prirodan, prosto mi je nemoguće da neko takvim intezitetom igra u pet setova. Novak je danas dokazao da je tehnicki bolji igrač, mirniji, stalozeniji, ne mrsti se, uživa na terenu. Sutra igra realno protiv dosta slabijeg protivnika, koji, bez obzira na očigledan rezultat, igra trecerazredni tenis. Novaku sledi zaslužena titula a meni je zbog toga posebno drago. Živeli i pozdrav iz vrelog Texasa

Kanidja PG

pre 5 godina

Titula je tvoja majstore.
Ne može ti ništa Anderson 3-0 uz jedan taj brejk je realan rezultat.
Pa nije Kevinu sj opet preko mreže Federer koji ne može brejk da napravi na 22 servis gejma protivnika.
Odlučice najbolji ritern ikad u tenisu.I naravno dominacija u polju i dužim poenima.

Svako žali zbog nečega

pre 5 godina

Zalosno je da finale vimbldona igra neko kao ti
(Milan, 14. jul 2018 17:03)

Žalosno je što neko kao ti ima pristup internetu! Pa još bez nadzora roditelja ili staratelja!

артиљерац

pre 5 godina

@ milutin Иди,Милутине,попи 5-6 пива.Кажи,Чика Артиљерац ће да плати.Нећу
ништа друго да ти отпишем.Само кажи коме треба да дам паре за пиво.Нико ти није платио пиво има 100 година.

Александар

pre 5 godina

А мени би некако било мило да ипак мало проба јањетину или телетину испод сача.

Hajduk Split

pre 5 godina

Bravo nole legendo..vratio si se u velikom stilu..bilo je cupavo u 5setu na 4-4..0-30..legenda si dobivas sutra..pozz iz splita

neba

pre 5 godina

Pozdrav za gospodina sa nick-om Večiti Delija. Podsetnik za naše komentare s početka godine, rekoh tada, posle okruglo 2 godine, oko Wimbledona će (opet) početi da ubija... Ne može me niko ubediti da posle 25 plus godina igranja tenisa i sa 4 GS u nizu, neko sa potencijalom da postane najbolji ikada u tom sportu, kaže od danas mi se više ne igra, ili da zaboravi kako se udara loptica... Bio sam i još uvek jesam mišljenja da su 2 godine bile nekakvo
naredjenje... Ishrana, raskid sa trenerom, Pepe, sve su to trice i kučine...

Nada

pre 5 godina

Bravo Novace za spektakularnu pobedu protiv savrsenog protivnika. Nisi nam skoro priustio bolji mec. Samopregorni rad na sebi se isplatio. Drzim pesnice sutra!

Realno

pre 5 godina

Sada se tek moze reci,KRALJ SE VRATIO.Sve do ovog Vimbldona je bilo slabo i razocarajuce ali od ovog trenutka krece uspon i povratak na mesto,koje mu i pripada a to je svetski broj 1.

milutin

pre 5 godina

Lako je kad nema Federera, znas to i sam. Nadal na travi ne moze ni Milera i Brauna da pobedi. Novak opet samo koristi sanse kad nema najboljih.

drmr

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah
(Orwell Vegan, 14. jul 2018 17:54)

Da je ista od tog jeo ni Fjucers ne bi osvojio nikada.

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Najveći SRBIN ( čast Tesli za doprinos nauci ) je bio MIHAJLO PUPIN - Idvorski .
Pročitaj šta je pored nauke ( patenata i profesure ) uradio za svoju otadžbinu ( Srbiju ) po završetku I sv.rata .
Američki predsednik ga je pitao i konsultovao za teritorijalna rešenja . I prihvatao sugestije !

Vegetarijanac

pre 5 godina

@Milutin U koliko si ti finala usao u poslednjih 100 godina? Mislim ovih u Wimbledon-u, slucajno...

NO1E CAR UVEK BIO I OSTAO!!!

Niti jedan Hrvat nece sutra pljuvati "Vatrene" a mi jedva cekamo da Novak igra (pobedio ili izgubio svejedno), da ga pljujemo... Zato smo i tu gde smo

Napred Nole, Napred Hrvatska!!! Sutra je veliki dan za ljubitelje sport sa Balkana! I svi cemo slaviti, nadam se!


@Filip21
Smiri se decko, usao u jedno finale posle 100 godina, to je obicna slucajnost.
(milutin, 14. jul 2018 17:22)

Maki

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir. 
(Xman, 29. jun 2018 11:59) 

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS. 
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera. 
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54) 

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira. 
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open. 
(MATS, 28. februar 2018 11:26) 

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!
(Lik, 14. jul 2018 17:50)

Haha care, kako iskopa ove komentare

Frere Jacques

pre 5 godina

Sutra u 3 po našem vremenu Nole igra finale a nogomet je u 5, baš su mogli to nekako drukčije poštelati a ne da se tako preklapa!

SamosamprimjetioizVA

pre 5 godina

Ovo nije kompletna Novakova izjava. Izostavljen deo gde kaze, citiram: "i da pobedjujem protiv najboljeg tenisera na svetu". Sta li o tome misle Rodjerovi fanovi.
PS. Ako Novak pobedjuje najboljeg tenisera na svetu, logicno se postavlja pitanje, ko je onda najbolji tenisach na svetu?
Pozzz

BgHQ

pre 5 godina

Nije mi jasno da li je u pitanju neka zavera.Ne jede meso,nikoga ne mrzi a posebno susjede,propagira mir i ljubav,ne da ne maltretira zenu vec je i uvazava,ne placa porez Srbiji koja je sve ucinila i jos cini za njega a pobedio.Nemoguce.
BRAVO NOLE ! ! !

Dovla

pre 5 godina

@Filip21
Nisi baš u pravu. Djoković jeste velikan kako svetskog tenisa i sporta, tako i našeg. Živa legenda. Ne možeš reći da je najbolji. Ali da spada u najbolje tenisere i sportiste ikada u svetu, to da. Ajmo Nole do novog GS.

jablan

pre 5 godina

Novace,sad dominiraj svetskim tenisom do 2022god.a posle kako hoces.Podigni Viblodonoski pehr i idi dalje.Samo ti je nebo granica,a ona je beskonacna.jablan

deniro

pre 5 godina

Nešto mi nije jasno........gde se dedoše ti mladi lavovi.....Timovi,Kirijosi i ostali Zverevi!!???Najvažniji turnir sezone......u završnici svi preko 30!Neka samo zdravlje posluži Rafu,Noleta,Delpa.....pa i Rođu.......ovi će da ostare čekajući priliku.

?

pre 5 godina

@najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Najveci teniser ikada? Najblaze receno...Ne lozi se i smanji dozivljaj, ovo je tek jedan mec i jedna velika pobeda. Novak kada je bio prvi igrao je ovako i bolje i to konstantno preko cele godine, bez ikakvih bolova. Videcemo koliko ce mu telo izdrzati sa ovom kilazom i minimalnom misicnom masom. Za tenis je najbitniji kontinuitet a sa slabim telom to ce biti najtezi zadatak. Promenjena ishrana od pocetka 2016 je i dalje njegov veliki problem i to je ceo svet vec shvatio a ne samo ovaj forum. Ako pod hitno ne krene da radi na snazi i misicnoj masi tek ce se na duze staze pokazati koliko je pogresio. Potpisujem to ovde sada! Sto se tice penzije ja to u zivotu nisam savetovao ni jednom sportisti, cak ni Jeleni Jankovic.

Vera

pre 5 godina

Ja nemam riječi koliko sam sretna zbog njega, zasluzio je Nole finale Wimbledona i sada mu je samo nebo granica.Pobijediti ovakvog Nadala je ogroman uspjeh i žao mi je samo što ovo nije bili finale!Nole, sretno sutra, legendo naša!

Lik

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir.
(Xman, 29. jun 2018 11:59)

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS.
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54)

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira.
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open.
(MATS, 28. februar 2018 11:26)

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!

milutin

pre 5 godina

Kaže Nole da mu je ovo jedan od najdražih mečeva koje je igrao.
I nama koji te cijenimo i podržavamo, ovo je jedan od tvojih najdražih mečeva!
Znamo da si se tenisu vratio.

Мане

pre 5 godina

Каква завршница за инфракт свака част обојици срећно ноле сутра до титуле...

Orwell Vegan

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah

DG

pre 5 godina

Nole, ja ne znam što si ulazio u finale kad si mogao u penziju kao čovjek? Mi smo u pravu za sve što kažemo i zato smo tu gdje jesmo.

Ivan

pre 5 godina

Ono sto je olaksavajuca okolnost pred finale, je to sto mec nece biti ni priblizno fizicki zahtevan kao kada je Nadal preko puta, cak i ako se bude igralo pet setova. To ce biti uglavnom kratki poeni ispod 10 udaraca. Anderson je odlican, ali verujem u Djokovicevo iskustvo igranja i dobijanja velikih meceva.

DRAGAN

pre 5 godina

Nole u pravu si 100%.Ovaj
14.juli 2018, nikada necu
zaboraviti.Nadigrao si
kralja sljake i prisilio si Rafu
da u odlucujucim poenima
u zavrsnom setu pada po
travi od zelje da vrati
nemoguce od strane majstora koji je dao sve od
sebe da dobije ovaj mec.
Nemam rjeci, sve si rekao
danas na terenu.Velike
cestitke na danasnjoj
istorijskoj pobedi 27÷25.
Nole je legenda ovoga sporta, a svi oni koji daju
sebi za pravo da kritikuju
sampiona, neka se pokriju
po glavi, i da se vise ne
javljaju na ovome B92.
Pozdrav svim ljudima
dobre volje.Sretno sutra u
finalu, veliki NOLE.
Cekamo u narucju 13 GS.

Suk

pre 5 godina

Ne slazem se da je Novak nadigrao Nadala. Bila je to borba dva gladijatora, nijanse i sreca su odlucivale (kao i u mnogim njihovim prethodnim mecevima). Ali svako svoje parche srece zasluzi. Napred Nole!

PS: Slazem se sa jednim od komentara citalaca - gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna? Nadam se da ce da shvate da Novak zna sta je za njega najbolje, i da nauche da podrzavaju i veruju ljudima koji vrede i koji su se dokazali cak i kad im ne ide. Ako Novak moze da pobedi Nadala u super formi, sta je to “pogresno” sto radi?

danguba

pre 5 godina

Samo je zaboravio dodati, "...ovu pobjedu posvecujem onom nosatom voditelju rijalitija, kako se ono zove..., nadam se da cu ukoliko osvojim turnir ponovo zasluziti da nosim srpski pasos, a ako bas budem dobar i proslavim poraz Hrvata sa 3 prsta i sajkacom na glavi, mozda me pozove kao ucenika u tu cijenjenu emisiju..., kako se ono zove...".

veliki strumf

pre 5 godina

Dace Bog da dodje sutra taj malerozni 13 GS! Cekamo ga vise od 2 godine! A kad se samo setim Rolan Garosa 2016. Mislili smo da ce posle 4 uzastopna GS Nole uzeti jos 4 - toliko je delovao mocno. U kladionicama je nakon RG u ponudi bilo da Novak osvaja Vimbldon, US open i Olimpijske igre i bila je neka relativno smesna kvota - toliki je favorit bio. A onda povrede, izjave da mu tenis vise nije prioritet, promena ishrane, a vec je tu bio i Pepe. Koliko smo se samo nacekali ovakvog tenisa i ovakvog Noleta!

...

pre 5 godina

Nece biti lako sutra, onaj server ga je vec pobedjivao ovde, i to dva puta. Ali nema zime, ako ritern bude radio, pogotovo ceo mec. Onda ce da bude maksimalno. Srecno, i da jedes travu po cetvrti put.

Dare

pre 5 godina

Bravo Novace, verovao sam u tebe i ove dve godine, nisam te nikada pljuvao kao 90% ljudi ovde.Znao sam da ces se vratiri kad tad, jer nisi ti zaboravio da igras tenis.Ovo ti je sad veliko samopouzdanje, i motiv da osvojih, a kad osvojis sutra, onda si ponovo kralj, i znas da mozes osvajati onda jos GS titula.Sledeci je Njujork.

pesimicni optimista

pre 5 godina

bravo za komentar... mada u ovom trenutku ne treba ni spominjati kompleksase koji prozivaju umesto da podrzavaju novaka... sve u svemu bravo nole verovali smo u tebe... sutra uzimamo jos jednu GS titulu!!!

kimiko

pre 5 godina

Kako je odigrao juce i danas...Kakvi poeni, razmene, tempo.Rafa takodje fenomenalan, sav najjaci arsenal je potegao iz rukava. A Nole, kako je samo servirao, jeste da je imao mali procenat na brejk loptama...ama ko ce to sada sve pamtiti.Jedno se sigurno moze reci.
Novak igra svoj tenis.

Pablo

pre 5 godina

' ajde sad lepo svi vi što ste se iživljavali ovde poslednjih par godina da se izvinite čoveku, jednom od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.
Pa kasnije na punjenu vešalicu, mešano meso i beli lebac i kafu i redom kako već ide kod kardiovaskularnih bolesnika.

Milan

pre 5 godina

Ma tako je care!

Gde su Jumko, Miki i ostali hejteri koji su predvidjali da nece imati Novak vise nijednu pobedu protiv Nadala i Federera?

Canada_boy

pre 5 godina

Steta sto ovo nije bilo finale... i Rafa da je pobedio bilo bi zasluzeno....sutra Anderson nema sta traziti u finalu ako Nole bude igrao ovako....

Filip21

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!

tt

pre 5 godina

Bravo Nole! Svaka cast svima sto su javno i tajno navijali za ovog velikog coveka, i pored ,,zabrane" Djuke, Amidjica i ostalih poltrona iz vlasti koji su ga na najprostackiji nacin vredjali.

navijam za naseg naravno

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Ali daj islulirajte loma nalozeni, treba sutra da dobije finale. Vratio se ako nastavi niz. Toliko. Svaka cast za pobedu.

doca

pre 5 godina

Kolko si me nervirao poslednje 2 godine tolko si mi srece sad doneo, pratim te okruglo 10 godina i nikad srecniji zbog neke tvoje pobede nisam bio, hvala sto si se vratio, volim te ko brata!!!!!

Filip21

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!

deniro

pre 5 godina

Nešto mi nije jasno........gde se dedoše ti mladi lavovi.....Timovi,Kirijosi i ostali Zverevi!!???Najvažniji turnir sezone......u završnici svi preko 30!Neka samo zdravlje posluži Rafu,Noleta,Delpa.....pa i Rođu.......ovi će da ostare čekajući priliku.

Lik

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir.
(Xman, 29. jun 2018 11:59)

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS.
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54)

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira.
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open.
(MATS, 28. februar 2018 11:26)

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!

BgHQ

pre 5 godina

Nije mi jasno da li je u pitanju neka zavera.Ne jede meso,nikoga ne mrzi a posebno susjede,propagira mir i ljubav,ne da ne maltretira zenu vec je i uvazava,ne placa porez Srbiji koja je sve ucinila i jos cini za njega a pobedio.Nemoguce.
BRAVO NOLE ! ! !

jablan

pre 5 godina

Novace,sad dominiraj svetskim tenisom do 2022god.a posle kako hoces.Podigni Viblodonoski pehr i idi dalje.Samo ti je nebo granica,a ona je beskonacna.jablan

Ivan

pre 5 godina

Ono sto je olaksavajuca okolnost pred finale, je to sto mec nece biti ni priblizno fizicki zahtevan kao kada je Nadal preko puta, cak i ako se bude igralo pet setova. To ce biti uglavnom kratki poeni ispod 10 udaraca. Anderson je odlican, ali verujem u Djokovicevo iskustvo igranja i dobijanja velikih meceva.

Maki

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir. 
(Xman, 29. jun 2018 11:59) 

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS. 
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera. 
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54) 

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira. 
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open. 
(MATS, 28. februar 2018 11:26) 

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!
(Lik, 14. jul 2018 17:50)

Haha care, kako iskopa ove komentare

Suk

pre 5 godina

Ne slazem se da je Novak nadigrao Nadala. Bila je to borba dva gladijatora, nijanse i sreca su odlucivale (kao i u mnogim njihovim prethodnim mecevima). Ali svako svoje parche srece zasluzi. Napred Nole!

PS: Slazem se sa jednim od komentara citalaca - gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna? Nadam se da ce da shvate da Novak zna sta je za njega najbolje, i da nauche da podrzavaju i veruju ljudima koji vrede i koji su se dokazali cak i kad im ne ide. Ako Novak moze da pobedi Nadala u super formi, sta je to “pogresno” sto radi?

veliki strumf

pre 5 godina

Dace Bog da dodje sutra taj malerozni 13 GS! Cekamo ga vise od 2 godine! A kad se samo setim Rolan Garosa 2016. Mislili smo da ce posle 4 uzastopna GS Nole uzeti jos 4 - toliko je delovao mocno. U kladionicama je nakon RG u ponudi bilo da Novak osvaja Vimbldon, US open i Olimpijske igre i bila je neka relativno smesna kvota - toliki je favorit bio. A onda povrede, izjave da mu tenis vise nije prioritet, promena ishrane, a vec je tu bio i Pepe. Koliko smo se samo nacekali ovakvog tenisa i ovakvog Noleta!

Dare

pre 5 godina

Bravo Novace, verovao sam u tebe i ove dve godine, nisam te nikada pljuvao kao 90% ljudi ovde.Znao sam da ces se vratiri kad tad, jer nisi ti zaboravio da igras tenis.Ovo ti je sad veliko samopouzdanje, i motiv da osvojih, a kad osvojis sutra, onda si ponovo kralj, i znas da mozes osvajati onda jos GS titula.Sledeci je Njujork.

Мане

pre 5 godina

Каква завршница за инфракт свака част обојици срећно ноле сутра до титуле...

pesimicni optimista

pre 5 godina

bravo za komentar... mada u ovom trenutku ne treba ni spominjati kompleksase koji prozivaju umesto da podrzavaju novaka... sve u svemu bravo nole verovali smo u tebe... sutra uzimamo jos jednu GS titulu!!!

...

pre 5 godina

Nece biti lako sutra, onaj server ga je vec pobedjivao ovde, i to dva puta. Ali nema zime, ako ritern bude radio, pogotovo ceo mec. Onda ce da bude maksimalno. Srecno, i da jedes travu po cetvrti put.

DRAGAN

pre 5 godina

Nole u pravu si 100%.Ovaj
14.juli 2018, nikada necu
zaboraviti.Nadigrao si
kralja sljake i prisilio si Rafu
da u odlucujucim poenima
u zavrsnom setu pada po
travi od zelje da vrati
nemoguce od strane majstora koji je dao sve od
sebe da dobije ovaj mec.
Nemam rjeci, sve si rekao
danas na terenu.Velike
cestitke na danasnjoj
istorijskoj pobedi 27÷25.
Nole je legenda ovoga sporta, a svi oni koji daju
sebi za pravo da kritikuju
sampiona, neka se pokriju
po glavi, i da se vise ne
javljaju na ovome B92.
Pozdrav svim ljudima
dobre volje.Sretno sutra u
finalu, veliki NOLE.
Cekamo u narucju 13 GS.

Svako žali zbog nečega

pre 5 godina

Zalosno je da finale vimbldona igra neko kao ti
(Milan, 14. jul 2018 17:03)

Žalosno je što neko kao ti ima pristup internetu! Pa još bez nadzora roditelja ili staratelja!

milutin

pre 5 godina

Kaže Nole da mu je ovo jedan od najdražih mečeva koje je igrao.
I nama koji te cijenimo i podržavamo, ovo je jedan od tvojih najdražih mečeva!
Znamo da si se tenisu vratio.

danguba

pre 5 godina

Samo je zaboravio dodati, "...ovu pobjedu posvecujem onom nosatom voditelju rijalitija, kako se ono zove..., nadam se da cu ukoliko osvojim turnir ponovo zasluziti da nosim srpski pasos, a ako bas budem dobar i proslavim poraz Hrvata sa 3 prsta i sajkacom na glavi, mozda me pozove kao ucenika u tu cijenjenu emisiju..., kako se ono zove...".

Vera

pre 5 godina

Ja nemam riječi koliko sam sretna zbog njega, zasluzio je Nole finale Wimbledona i sada mu je samo nebo granica.Pobijediti ovakvog Nadala je ogroman uspjeh i žao mi je samo što ovo nije bili finale!Nole, sretno sutra, legendo naša!

SamosamprimjetioizVA

pre 5 godina

Ovo nije kompletna Novakova izjava. Izostavljen deo gde kaze, citiram: "i da pobedjujem protiv najboljeg tenisera na svetu". Sta li o tome misle Rodjerovi fanovi.
PS. Ako Novak pobedjuje najboljeg tenisera na svetu, logicno se postavlja pitanje, ko je onda najbolji tenisach na svetu?
Pozzz

sasa

pre 5 godina

Ne znam sto se radujete toliko. Pobedio je Rafu ne mora znaciti da ce osvojiti W. Andersson nije nimalo lak pritivnik!
(japp, 14. jul 2018 19:26)

Eto opet glupog komentara. Novak pobedi prvog na svetu u polufinalu najveceg turnira na svetu , a on ne zna sto se ljudi toliko raduju. Naravno da to ne znaci da ce pobediti Andersona, ali mozemo se radovati za ovo danas . Sutra cemo ponovo , pa tako u krug.
Uostalom , i da izgubi Novak Djokovic je najveci srpski sportista ikada i ja se radujem kad god ga vidim na terenu bez obzira na rezultat

Lena

pre 5 godina

Juče me je ozbiljno zabolela glava, drhtavica, skoro pa migrenski napad, ne zbog strepnje već zbog lepote tenisa koju je Novak predstavio ljubiteljima belog sporta. Iako sam ipustenije gledala drugi deo meča, smorila sam se kad je izgubio 4 set. Ono sto primećujem u Nadalovoj igri u poslednjih dve godine je nadljuska snaga kojom hirurškom preciznošću gadja uglove i paralele, pa drop shotove, pa iza ledja i pitam se kako???? Nisam pristalica teorije zavere ali njegov tenis nije prirodan, prosto mi je nemoguće da neko takvim intezitetom igra u pet setova. Novak je danas dokazao da je tehnicki bolji igrač, mirniji, stalozeniji, ne mrsti se, uživa na terenu. Sutra igra realno protiv dosta slabijeg protivnika, koji, bez obzira na očigledan rezultat, igra trecerazredni tenis. Novaku sledi zaslužena titula a meni je zbog toga posebno drago. Živeli i pozdrav iz vrelog Texasa

Orwell Vegan

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah

kimiko

pre 5 godina

Kako je odigrao juce i danas...Kakvi poeni, razmene, tempo.Rafa takodje fenomenalan, sav najjaci arsenal je potegao iz rukava. A Nole, kako je samo servirao, jeste da je imao mali procenat na brejk loptama...ama ko ce to sada sve pamtiti.Jedno se sigurno moze reci.
Novak igra svoj tenis.

Realno

pre 5 godina

Sada se tek moze reci,KRALJ SE VRATIO.Sve do ovog Vimbldona je bilo slabo i razocarajuce ali od ovog trenutka krece uspon i povratak na mesto,koje mu i pripada a to je svetski broj 1.

doca

pre 5 godina

Kolko si me nervirao poslednje 2 godine tolko si mi srece sad doneo, pratim te okruglo 10 godina i nikad srecniji zbog neke tvoje pobede nisam bio, hvala sto si se vratio, volim te ko brata!!!!!

Milan

pre 5 godina

Ma tako je care!

Gde su Jumko, Miki i ostali hejteri koji su predvidjali da nece imati Novak vise nijednu pobedu protiv Nadala i Federera?

bratt

pre 5 godina

Danas je Novaku islo na ruku to sto je u poslednjem setu servirao prvi i sto su brejk lopte bile ujedno i mec lopte. Verujem da bi ga demoni proganjali da je trebao da servira za mec.
Ono sto mu nije islo na ruku je sto je svoje servis gemove igrao posle mnogo napora da Rafi oduzme servis, gde je bilo bas napornih poena u gemovima.
Moj je utisak da je Rafa bio za nijansu bolji/cvrsci/sigurniji, ne znam tacno da opisem tu nijansu, a Nole je uspeo da dobije mec. I nije igrao brutalno dobro kao u prvom setu juce.
To je za mene najbolja stvar: bez najboljeg izdanja pobedio je prvog tenisera sveta!

neba

pre 5 godina

Pozdrav za gospodina sa nick-om Večiti Delija. Podsetnik za naše komentare s početka godine, rekoh tada, posle okruglo 2 godine, oko Wimbledona će (opet) početi da ubija... Ne može me niko ubediti da posle 25 plus godina igranja tenisa i sa 4 GS u nizu, neko sa potencijalom da postane najbolji ikada u tom sportu, kaže od danas mi se više ne igra, ili da zaboravi kako se udara loptica... Bio sam i još uvek jesam mišljenja da su 2 godine bile nekakvo
naredjenje... Ishrana, raskid sa trenerom, Pepe, sve su to trice i kučine...

tt

pre 5 godina

Bravo Nole! Svaka cast svima sto su javno i tajno navijali za ovog velikog coveka, i pored ,,zabrane" Djuke, Amidjica i ostalih poltrona iz vlasti koji su ga na najprostackiji nacin vredjali.

Canada_boy

pre 5 godina

Steta sto ovo nije bilo finale... i Rafa da je pobedio bilo bi zasluzeno....sutra Anderson nema sta traziti u finalu ako Nole bude igrao ovako....

Frere Jacques

pre 5 godina

Sutra u 3 po našem vremenu Nole igra finale a nogomet je u 5, baš su mogli to nekako drukčije poštelati a ne da se tako preklapa!

DG

pre 5 godina

Nole, ja ne znam što si ulazio u finale kad si mogao u penziju kao čovjek? Mi smo u pravu za sve što kažemo i zato smo tu gdje jesmo.

Kanidja PG

pre 5 godina

Titula je tvoja majstore.
Ne može ti ništa Anderson 3-0 uz jedan taj brejk je realan rezultat.
Pa nije Kevinu sj opet preko mreže Federer koji ne može brejk da napravi na 22 servis gejma protivnika.
Odlučice najbolji ritern ikad u tenisu.I naravno dominacija u polju i dužim poenima.

BlueFortress

pre 5 godina

Tu je igra opet, i glava je tu, sve je na Novaku ali bukvalno njegova svesna odluka da ako posveti sledece 3 godine maksimizaciji rezultata, ugasice tenis kao u onom periodu kada je bio "nepodnosljivo" dominantan.

Pablo

pre 5 godina

' ajde sad lepo svi vi što ste se iživljavali ovde poslednjih par godina da se izvinite čoveku, jednom od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.
Pa kasnije na punjenu vešalicu, mešano meso i beli lebac i kafu i redom kako već ide kod kardiovaskularnih bolesnika.

Hajduk Split

pre 5 godina

Bravo nole legendo..vratio si se u velikom stilu..bilo je cupavo u 5setu na 4-4..0-30..legenda si dobivas sutra..pozz iz splita

Dovla

pre 5 godina

@Filip21
Nisi baš u pravu. Djoković jeste velikan kako svetskog tenisa i sporta, tako i našeg. Živa legenda. Ne možeš reći da je najbolji. Ali da spada u najbolje tenisere i sportiste ikada u svetu, to da. Ajmo Nole do novog GS.

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Najveći SRBIN ( čast Tesli za doprinos nauci ) je bio MIHAJLO PUPIN - Idvorski .
Pročitaj šta je pored nauke ( patenata i profesure ) uradio za svoju otadžbinu ( Srbiju ) po završetku I sv.rata .
Američki predsednik ga je pitao i konsultovao za teritorijalna rešenja . I prihvatao sugestije !

Nada

pre 5 godina

Bravo Novace za spektakularnu pobedu protiv savrsenog protivnika. Nisi nam skoro priustio bolji mec. Samopregorni rad na sebi se isplatio. Drzim pesnice sutra!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Najzad vratio nam se onaj vrhunski Nole kome je mesto u vrhu, koji kada igra ovako kao danas to je jednostavno milina gledati, to je tenis za udžbenike, a danas je za rivala imao jednog diva tenisa koji se zove Rafa i koji je pružio briljantnu savršenu partiju pa je zbog svega toga ovaj njihov današnji meč bio jedan od najboljih u istoriji ove predivne igre. Dobro došao nazad u vrh Nole i puno sreće i uspeha i tebi i Rafi u nastavku sezone, i nadam se uskoro vašem novom epskom duelu koji će biti novi duel divova tenisa za uživanje.

sasa jokic

pre 5 godina

Sto se mene tice, ti si osvojio Wimbledon, ako i sutra pobedis jos bolje, jer jos uvek postoji sansa da osvojis vise od Rodzera. On se odrekao Nike-a (sa dobrim razlogom 300 miliona €) i bise nema “ledja” da bude GOAT, tako da cepaj, moguce da se NIKE oglasi u narednih par meseci....pa da preskocis Jokaru......sve je moguce/

drmr

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah
(Orwell Vegan, 14. jul 2018 17:54)

Da je ista od tog jeo ni Fjucers ne bi osvojio nikada.

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Veliki pozdrav za sve Vas ( Nas ) ma gde trenutno bili i da se svi skućimo , saberemo i opet okupimo u matici !
Srećno - uz našeg Noleta , našu Zvezdu , našu Vojvodinu , naš Radnički , naš Partizan , naš Novi Pazar ...
Veliki pozdrav !

артиљерац

pre 5 godina

@ milutin Иди,Милутине,попи 5-6 пива.Кажи,Чика Артиљерац ће да плати.Нећу
ништа друго да ти отпишем.Само кажи коме треба да дам паре за пиво.Нико ти није платио пиво има 100 година.

Александар

pre 5 godina

А мени би некако било мило да ипак мало проба јањетину или телетину испод сача.

Delije Čikago

pre 5 godina

@Posmatrač, znam mnogo više o Pupinu nego što misliš, o Milankoviću, mnogim velikim ljudima, ali sorry bio sam u euforiji, Nole je redovan gost kod nas kad igra u New Yorku, tamo imamo naše ljude i pravimo jedan odvojeni dan neke naše čarolije, imaš na snimcima, u pravu si bio, veliki pozdrav.

navijam za naseg naravno

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Ali daj islulirajte loma nalozeni, treba sutra da dobije finale. Vratio se ako nastavi niz. Toliko. Svaka cast za pobedu.

?

pre 5 godina

@najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Najveci teniser ikada? Najblaze receno...Ne lozi se i smanji dozivljaj, ovo je tek jedan mec i jedna velika pobeda. Novak kada je bio prvi igrao je ovako i bolje i to konstantno preko cele godine, bez ikakvih bolova. Videcemo koliko ce mu telo izdrzati sa ovom kilazom i minimalnom misicnom masom. Za tenis je najbitniji kontinuitet a sa slabim telom to ce biti najtezi zadatak. Promenjena ishrana od pocetka 2016 je i dalje njegov veliki problem i to je ceo svet vec shvatio a ne samo ovaj forum. Ako pod hitno ne krene da radi na snazi i misicnoj masi tek ce se na duze staze pokazati koliko je pogresio. Potpisujem to ovde sada! Sto se tice penzije ja to u zivotu nisam savetovao ni jednom sportisti, cak ni Jeleni Jankovic.

milutin

pre 5 godina

Lako je kad nema Federera, znas to i sam. Nadal na travi ne moze ni Milera i Brauna da pobedi. Novak opet samo koristi sanse kad nema najboljih.

Vegetarijanac

pre 5 godina

@Milutin U koliko si ti finala usao u poslednjih 100 godina? Mislim ovih u Wimbledon-u, slucajno...

NO1E CAR UVEK BIO I OSTAO!!!

Niti jedan Hrvat nece sutra pljuvati "Vatrene" a mi jedva cekamo da Novak igra (pobedio ili izgubio svejedno), da ga pljujemo... Zato smo i tu gde smo

Napred Nole, Napred Hrvatska!!! Sutra je veliki dan za ljubitelje sport sa Balkana! I svi cemo slaviti, nadam se!


@Filip21
Smiri se decko, usao u jedno finale posle 100 godina, to je obicna slucajnost.
(milutin, 14. jul 2018 17:22)

milutin

pre 5 godina

Lako je kad nema Federera, znas to i sam. Nadal na travi ne moze ni Milera i Brauna da pobedi. Novak opet samo koristi sanse kad nema najboljih.

Orwell Vegan

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah

Vegetarijanac

pre 5 godina

@Milutin U koliko si ti finala usao u poslednjih 100 godina? Mislim ovih u Wimbledon-u, slucajno...

NO1E CAR UVEK BIO I OSTAO!!!

Niti jedan Hrvat nece sutra pljuvati "Vatrene" a mi jedva cekamo da Novak igra (pobedio ili izgubio svejedno), da ga pljujemo... Zato smo i tu gde smo

Napred Nole, Napred Hrvatska!!! Sutra je veliki dan za ljubitelje sport sa Balkana! I svi cemo slaviti, nadam se!


@Filip21
Smiri se decko, usao u jedno finale posle 100 godina, to je obicna slucajnost.
(milutin, 14. jul 2018 17:22)

Filip21

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!

navijam za naseg naravno

pre 5 godina

Ma gde ste bre sad vi sto ste pricali “ma zavrsi sa tenisom kad nemas motiv” ili vi sto ste ovakvu velicinu vredjali za ishranu,nacin zivota i porodicu. Najveci ambasador nase zemlje,najveci sportista u istoriji nase zamlje,najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Ali daj islulirajte loma nalozeni, treba sutra da dobije finale. Vratio se ako nastavi niz. Toliko. Svaka cast za pobedu.

?

pre 5 godina

@najveci teniser ikada na svetu,bravo majstore ide novi talas pobeda i titula!!!!!!
(Filip21, 14. jul 2018 16:47)

Najveci teniser ikada? Najblaze receno...Ne lozi se i smanji dozivljaj, ovo je tek jedan mec i jedna velika pobeda. Novak kada je bio prvi igrao je ovako i bolje i to konstantno preko cele godine, bez ikakvih bolova. Videcemo koliko ce mu telo izdrzati sa ovom kilazom i minimalnom misicnom masom. Za tenis je najbitniji kontinuitet a sa slabim telom to ce biti najtezi zadatak. Promenjena ishrana od pocetka 2016 je i dalje njegov veliki problem i to je ceo svet vec shvatio a ne samo ovaj forum. Ako pod hitno ne krene da radi na snazi i misicnoj masi tek ce se na duze staze pokazati koliko je pogresio. Potpisujem to ovde sada! Sto se tice penzije ja to u zivotu nisam savetovao ni jednom sportisti, cak ni Jeleni Jankovic.

Александар

pre 5 godina

А мени би некако било мило да ипак мало проба јањетину или телетину испод сача.

SamosamprimjetioizVA

pre 5 godina

Ovo nije kompletna Novakova izjava. Izostavljen deo gde kaze, citiram: "i da pobedjujem protiv najboljeg tenisera na svetu". Sta li o tome misle Rodjerovi fanovi.
PS. Ako Novak pobedjuje najboljeg tenisera na svetu, logicno se postavlja pitanje, ko je onda najbolji tenisach na svetu?
Pozzz

danguba

pre 5 godina

Samo je zaboravio dodati, "...ovu pobjedu posvecujem onom nosatom voditelju rijalitija, kako se ono zove..., nadam se da cu ukoliko osvojim turnir ponovo zasluziti da nosim srpski pasos, a ako bas budem dobar i proslavim poraz Hrvata sa 3 prsta i sajkacom na glavi, mozda me pozove kao ucenika u tu cijenjenu emisiju..., kako se ono zove...".

...

pre 5 godina

Nece biti lako sutra, onaj server ga je vec pobedjivao ovde, i to dva puta. Ali nema zime, ako ritern bude radio, pogotovo ceo mec. Onda ce da bude maksimalno. Srecno, i da jedes travu po cetvrti put.

BgHQ

pre 5 godina

Nije mi jasno da li je u pitanju neka zavera.Ne jede meso,nikoga ne mrzi a posebno susjede,propagira mir i ljubav,ne da ne maltretira zenu vec je i uvazava,ne placa porez Srbiji koja je sve ucinila i jos cini za njega a pobedio.Nemoguce.
BRAVO NOLE ! ! !

drmr

pre 5 godina

Sigurno se kod kuce tajno prebacio na cuvenu srpsku vitaminsku slaninu, burek s mesom, rostilj i ostale zdrave namirnice koje daju snagu buhahah
(Orwell Vegan, 14. jul 2018 17:54)

Da je ista od tog jeo ni Fjucers ne bi osvojio nikada.

Suk

pre 5 godina

Ne slazem se da je Novak nadigrao Nadala. Bila je to borba dva gladijatora, nijanse i sreca su odlucivale (kao i u mnogim njihovim prethodnim mecevima). Ali svako svoje parche srece zasluzi. Napred Nole!

PS: Slazem se sa jednim od komentara citalaca - gde su sad svi oni kritichari Novaka? Oni koji znaju bolje od njega sta treba da jede i kolika tezina je za njega idealna? Nadam se da ce da shvate da Novak zna sta je za njega najbolje, i da nauche da podrzavaju i veruju ljudima koji vrede i koji su se dokazali cak i kad im ne ide. Ako Novak moze da pobedi Nadala u super formi, sta je to “pogresno” sto radi?

Dare

pre 5 godina

Bravo Novace, verovao sam u tebe i ove dve godine, nisam te nikada pljuvao kao 90% ljudi ovde.Znao sam da ces se vratiri kad tad, jer nisi ti zaboravio da igras tenis.Ovo ti je sad veliko samopouzdanje, i motiv da osvojih, a kad osvojis sutra, onda si ponovo kralj, i znas da mozes osvajati onda jos GS titula.Sledeci je Njujork.

Lik

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir.
(Xman, 29. jun 2018 11:59)

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS.
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera.
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54)

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira.
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open.
(MATS, 28. februar 2018 11:26)

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!

Dovla

pre 5 godina

@Filip21
Nisi baš u pravu. Djoković jeste velikan kako svetskog tenisa i sporta, tako i našeg. Živa legenda. Ne možeš reći da je najbolji. Ali da spada u najbolje tenisere i sportiste ikada u svetu, to da. Ajmo Nole do novog GS.

Lena

pre 5 godina

Juče me je ozbiljno zabolela glava, drhtavica, skoro pa migrenski napad, ne zbog strepnje već zbog lepote tenisa koju je Novak predstavio ljubiteljima belog sporta. Iako sam ipustenije gledala drugi deo meča, smorila sam se kad je izgubio 4 set. Ono sto primećujem u Nadalovoj igri u poslednjih dve godine je nadljuska snaga kojom hirurškom preciznošću gadja uglove i paralele, pa drop shotove, pa iza ledja i pitam se kako???? Nisam pristalica teorije zavere ali njegov tenis nije prirodan, prosto mi je nemoguće da neko takvim intezitetom igra u pet setova. Novak je danas dokazao da je tehnicki bolji igrač, mirniji, stalozeniji, ne mrsti se, uživa na terenu. Sutra igra realno protiv dosta slabijeg protivnika, koji, bez obzira na očigledan rezultat, igra trecerazredni tenis. Novaku sledi zaslužena titula a meni je zbog toga posebno drago. Živeli i pozdrav iz vrelog Texasa

veliki strumf

pre 5 godina

Dace Bog da dodje sutra taj malerozni 13 GS! Cekamo ga vise od 2 godine! A kad se samo setim Rolan Garosa 2016. Mislili smo da ce posle 4 uzastopna GS Nole uzeti jos 4 - toliko je delovao mocno. U kladionicama je nakon RG u ponudi bilo da Novak osvaja Vimbldon, US open i Olimpijske igre i bila je neka relativno smesna kvota - toliki je favorit bio. A onda povrede, izjave da mu tenis vise nije prioritet, promena ishrane, a vec je tu bio i Pepe. Koliko smo se samo nacekali ovakvog tenisa i ovakvog Noleta!

jablan

pre 5 godina

Novace,sad dominiraj svetskim tenisom do 2022god.a posle kako hoces.Podigni Viblodonoski pehr i idi dalje.Samo ti je nebo granica,a ona je beskonacna.jablan

Мане

pre 5 godina

Каква завршница за инфракт свака част обојици срећно ноле сутра до титуле...

tt

pre 5 godina

Bravo Nole! Svaka cast svima sto su javno i tajno navijali za ovog velikog coveka, i pored ,,zabrane" Djuke, Amidjica i ostalih poltrona iz vlasti koji su ga na najprostackiji nacin vredjali.

doca

pre 5 godina

Kolko si me nervirao poslednje 2 godine tolko si mi srece sad doneo, pratim te okruglo 10 godina i nikad srecniji zbog neke tvoje pobede nisam bio, hvala sto si se vratio, volim te ko brata!!!!!

deniro

pre 5 godina

Nešto mi nije jasno........gde se dedoše ti mladi lavovi.....Timovi,Kirijosi i ostali Zverevi!!???Najvažniji turnir sezone......u završnici svi preko 30!Neka samo zdravlje posluži Rafu,Noleta,Delpa.....pa i Rođu.......ovi će da ostare čekajući priliku.

Frere Jacques

pre 5 godina

Sutra u 3 po našem vremenu Nole igra finale a nogomet je u 5, baš su mogli to nekako drukčije poštelati a ne da se tako preklapa!

neba

pre 5 godina

Pozdrav za gospodina sa nick-om Večiti Delija. Podsetnik za naše komentare s početka godine, rekoh tada, posle okruglo 2 godine, oko Wimbledona će (opet) početi da ubija... Ne može me niko ubediti da posle 25 plus godina igranja tenisa i sa 4 GS u nizu, neko sa potencijalom da postane najbolji ikada u tom sportu, kaže od danas mi se više ne igra, ili da zaboravi kako se udara loptica... Bio sam i još uvek jesam mišljenja da su 2 godine bile nekakvo
naredjenje... Ishrana, raskid sa trenerom, Pepe, sve su to trice i kučine...

Pablo

pre 5 godina

' ajde sad lepo svi vi što ste se iživljavali ovde poslednjih par godina da se izvinite čoveku, jednom od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.
Pa kasnije na punjenu vešalicu, mešano meso i beli lebac i kafu i redom kako već ide kod kardiovaskularnih bolesnika.

DG

pre 5 godina

Nole, ja ne znam što si ulazio u finale kad si mogao u penziju kao čovjek? Mi smo u pravu za sve što kažemo i zato smo tu gdje jesmo.

Kanidja PG

pre 5 godina

Titula je tvoja majstore.
Ne može ti ništa Anderson 3-0 uz jedan taj brejk je realan rezultat.
Pa nije Kevinu sj opet preko mreže Federer koji ne može brejk da napravi na 22 servis gejma protivnika.
Odlučice najbolji ritern ikad u tenisu.I naravno dominacija u polju i dužim poenima.

Canada_boy

pre 5 godina

Steta sto ovo nije bilo finale... i Rafa da je pobedio bilo bi zasluzeno....sutra Anderson nema sta traziti u finalu ako Nole bude igrao ovako....

Milan

pre 5 godina

Ma tako je care!

Gde su Jumko, Miki i ostali hejteri koji su predvidjali da nece imati Novak vise nijednu pobedu protiv Nadala i Federera?

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Najveći SRBIN ( čast Tesli za doprinos nauci ) je bio MIHAJLO PUPIN - Idvorski .
Pročitaj šta je pored nauke ( patenata i profesure ) uradio za svoju otadžbinu ( Srbiju ) po završetku I sv.rata .
Američki predsednik ga je pitao i konsultovao za teritorijalna rešenja . I prihvatao sugestije !

артиљерац

pre 5 godina

@ milutin Иди,Милутине,попи 5-6 пива.Кажи,Чика Артиљерац ће да плати.Нећу
ништа друго да ти отпишем.Само кажи коме треба да дам паре за пиво.Нико ти није платио пиво има 100 година.

BlueFortress

pre 5 godina

Tu je igra opet, i glava je tu, sve je na Novaku ali bukvalno njegova svesna odluka da ako posveti sledece 3 godine maksimizaciji rezultata, ugasice tenis kao u onom periodu kada je bio "nepodnosljivo" dominantan.

Posmatrač

pre 5 godina

@ Delije Čikago

Veliki pozdrav za sve Vas ( Nas ) ma gde trenutno bili i da se svi skućimo , saberemo i opet okupimo u matici !
Srećno - uz našeg Noleta , našu Zvezdu , našu Vojvodinu , naš Radnički , naš Partizan , naš Novi Pazar ...
Veliki pozdrav !

sasa

pre 5 godina

Ne znam sto se radujete toliko. Pobedio je Rafu ne mora znaciti da ce osvojiti W. Andersson nije nimalo lak pritivnik!
(japp, 14. jul 2018 19:26)

Eto opet glupog komentara. Novak pobedi prvog na svetu u polufinalu najveceg turnira na svetu , a on ne zna sto se ljudi toliko raduju. Naravno da to ne znaci da ce pobediti Andersona, ali mozemo se radovati za ovo danas . Sutra cemo ponovo , pa tako u krug.
Uostalom , i da izgubi Novak Djokovic je najveci srpski sportista ikada i ja se radujem kad god ga vidim na terenu bez obzira na rezultat

DRAGAN

pre 5 godina

Nole u pravu si 100%.Ovaj
14.juli 2018, nikada necu
zaboraviti.Nadigrao si
kralja sljake i prisilio si Rafu
da u odlucujucim poenima
u zavrsnom setu pada po
travi od zelje da vrati
nemoguce od strane majstora koji je dao sve od
sebe da dobije ovaj mec.
Nemam rjeci, sve si rekao
danas na terenu.Velike
cestitke na danasnjoj
istorijskoj pobedi 27÷25.
Nole je legenda ovoga sporta, a svi oni koji daju
sebi za pravo da kritikuju
sampiona, neka se pokriju
po glavi, i da se vise ne
javljaju na ovome B92.
Pozdrav svim ljudima
dobre volje.Sretno sutra u
finalu, veliki NOLE.
Cekamo u narucju 13 GS.

pesimicni optimista

pre 5 godina

bravo za komentar... mada u ovom trenutku ne treba ni spominjati kompleksase koji prozivaju umesto da podrzavaju novaka... sve u svemu bravo nole verovali smo u tebe... sutra uzimamo jos jednu GS titulu!!!

Maki

pre 5 godina

Ako dodje do finala ja pojedem moj sesir. 
(Xman, 29. jun 2018 11:59) 

Kao što rekoh, Novak nikad više nece igrati finale GS. 
Drugim recima (novi) rekordi zavise iskljucivo od dvojice najboljih Rafe i Rodžera. 
(Mili Marbella, 22. april 2018 19:54) 

Djokovic nikad vise nece igrati finale nekog veceg turnira. 
Federer je najveci favorit ove godine za Vimbldon i US Open. 
(MATS, 28. februar 2018 11:26) 

A sad sva trojica na tablu i 100X na napišete: "neću više nikada da lupam gluposti"!
(Lik, 14. jul 2018 17:50)

Haha care, kako iskopa ove komentare

Svako žali zbog nečega

pre 5 godina

Zalosno je da finale vimbldona igra neko kao ti
(Milan, 14. jul 2018 17:03)

Žalosno je što neko kao ti ima pristup internetu! Pa još bez nadzora roditelja ili staratelja!

sasa jokic

pre 5 godina

Sto se mene tice, ti si osvojio Wimbledon, ako i sutra pobedis jos bolje, jer jos uvek postoji sansa da osvojis vise od Rodzera. On se odrekao Nike-a (sa dobrim razlogom 300 miliona €) i bise nema “ledja” da bude GOAT, tako da cepaj, moguce da se NIKE oglasi u narednih par meseci....pa da preskocis Jokaru......sve je moguce/

Ivan Veljković

pre 5 godina

Najzad vratio nam se onaj vrhunski Nole kome je mesto u vrhu, koji kada igra ovako kao danas to je jednostavno milina gledati, to je tenis za udžbenike, a danas je za rivala imao jednog diva tenisa koji se zove Rafa i koji je pružio briljantnu savršenu partiju pa je zbog svega toga ovaj njihov današnji meč bio jedan od najboljih u istoriji ove predivne igre. Dobro došao nazad u vrh Nole i puno sreće i uspeha i tebi i Rafi u nastavku sezone, i nadam se uskoro vašem novom epskom duelu koji će biti novi duel divova tenisa za uživanje.

bratt

pre 5 godina

Danas je Novaku islo na ruku to sto je u poslednjem setu servirao prvi i sto su brejk lopte bile ujedno i mec lopte. Verujem da bi ga demoni proganjali da je trebao da servira za mec.
Ono sto mu nije islo na ruku je sto je svoje servis gemove igrao posle mnogo napora da Rafi oduzme servis, gde je bilo bas napornih poena u gemovima.
Moj je utisak da je Rafa bio za nijansu bolji/cvrsci/sigurniji, ne znam tacno da opisem tu nijansu, a Nole je uspeo da dobije mec. I nije igrao brutalno dobro kao u prvom setu juce.
To je za mene najbolja stvar: bez najboljeg izdanja pobedio je prvog tenisera sveta!

Vera

pre 5 godina

Ja nemam riječi koliko sam sretna zbog njega, zasluzio je Nole finale Wimbledona i sada mu je samo nebo granica.Pobijediti ovakvog Nadala je ogroman uspjeh i žao mi je samo što ovo nije bili finale!Nole, sretno sutra, legendo naša!

Ivan

pre 5 godina

Ono sto je olaksavajuca okolnost pred finale, je to sto mec nece biti ni priblizno fizicki zahtevan kao kada je Nadal preko puta, cak i ako se bude igralo pet setova. To ce biti uglavnom kratki poeni ispod 10 udaraca. Anderson je odlican, ali verujem u Djokovicevo iskustvo igranja i dobijanja velikih meceva.

milutin

pre 5 godina

Kaže Nole da mu je ovo jedan od najdražih mečeva koje je igrao.
I nama koji te cijenimo i podržavamo, ovo je jedan od tvojih najdražih mečeva!
Znamo da si se tenisu vratio.

Hajduk Split

pre 5 godina

Bravo nole legendo..vratio si se u velikom stilu..bilo je cupavo u 5setu na 4-4..0-30..legenda si dobivas sutra..pozz iz splita

Realno

pre 5 godina

Sada se tek moze reci,KRALJ SE VRATIO.Sve do ovog Vimbldona je bilo slabo i razocarajuce ali od ovog trenutka krece uspon i povratak na mesto,koje mu i pripada a to je svetski broj 1.

kimiko

pre 5 godina

Kako je odigrao juce i danas...Kakvi poeni, razmene, tempo.Rafa takodje fenomenalan, sav najjaci arsenal je potegao iz rukava. A Nole, kako je samo servirao, jeste da je imao mali procenat na brejk loptama...ama ko ce to sada sve pamtiti.Jedno se sigurno moze reci.
Novak igra svoj tenis.

Nada

pre 5 godina

Bravo Novace za spektakularnu pobedu protiv savrsenog protivnika. Nisi nam skoro priustio bolji mec. Samopregorni rad na sebi se isplatio. Drzim pesnice sutra!

Delije Čikago

pre 5 godina

@Posmatrač, znam mnogo više o Pupinu nego što misliš, o Milankoviću, mnogim velikim ljudima, ali sorry bio sam u euforiji, Nole je redovan gost kod nas kad igra u New Yorku, tamo imamo naše ljude i pravimo jedan odvojeni dan neke naše čarolije, imaš na snimcima, u pravu si bio, veliki pozdrav.