Petak, 10.07.2015.

23:30

Još jedna brzina za finale, kraljevska loža i sujeverje

Prošlog ponedeljka takmičenje na Vimbldonu započelo je 128 tenisera, a sada su ostala samo dvojica. Ista dvojica kao i 2014, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Izvor: B92

Još jedna brzina za finale, kraljevska loža i sujeverje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Durga

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.(Mosin, 11. jul 2015 09:04) 

Federerova konkurencija je bila bar tri puta jaca od Novakove. Nvak za jedinog ozbiljnog konkurenta ima Federera pred penzijom. Federer je pre pojave Nadala, ipak imao tri ajkule tipa Hjuita, Rodika, Safina....Samprasa I Agasia ne racunam jer su bili u zalasku kariere isto kao I sto je Federer sada ali ga opet ovde mora da racunamo kao Novakovog najveceg rivala jer nema, ponavljam nema ko drugi.

Sale

pre 8 godina

Navijač sam Noleta, ali ukoliko Federer bude servirao kao protiv Mareja čak ni Novan neće moći tu nešto da promeni. Nole će imati šansu samo ako Federer bude igrao na momente promenljivo i da ta 3-4 poena koja će mu pokloniti na set iskoristi maksimalno. Federer nema nikakav kompleks Noleta - on je uveren da ako igra najbolje da ga pobeđuje. Da to ne veruje, on bi se penzionisao (bez obzira na priče o uživanju na tour-u). Nole pa ima kompleks grandslam finala - slab postotak uspešnosti. Nadamo se pobedi Noleta, ali od Federera puno zavisi. Biće teško jer mislim da Federer neće biti nervozan kao prošle godine.

ivana

pre 8 godina

Sava,
Ti ocigledno nisi ni gledao Rodzera u najboljim danima.Federer je nekoliko puta (nekoliko !!! ) igrao finala sva 4gs,eto poslednji put 2009. i ukupno 3 godine osvajao po 3gs u sezoni.Da nije Nadala na Rg,osvajao bi bar puta i kalendarski slem.Djokovic je samo jednom osvojio 3 gs u godini i nikad vise.Tako da price o toj "dominaciji" ne piju vodu.:-)

Mosin

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.

fortissimo

pre 8 godina

Sigurno je da cu uzivati u finalu. Ovo je neki drugi mec, drugi su protivnici jedan drugome, drugaciji stil igre. Barem do sada sam godinama unazad prateci tenis shvatio da u nekom mecu igras izvanredno u sledecem slabije. Na ovom turniru sam video da Rodzer igra odlicno, posebno protiv Endija. Prethodne rivale necu da komentarisem, jasno je koj su to kvalitet u odnosu na Rodzera. Zanimljivo bi bilo da sam mogao da vidim kako bi igrao protiv Andersona. Ono sto sam video kod Rodzera a to je da igra odlicno, barem ako uzmemo mec protiv Endija, kod Novaka jos nisam video. To je ona poslednja brzina o kojoj je Novak pricao. Tu poslednju brzinu ocekujem u nedelju. Ulog je veliki za oboicu. Nadam se da ce biti 9 a ne 18.

Beleg

pre 8 godina

Bliži se kraj Saša i ovom druženju. Eto samo da izrazim nadu da ćemo se družiti i na betonu u blogu "Ozmo preko bare". :)
(Maja, 10. jul 2015 23:44)

A sad je Ozmo na travi?

siporex

pre 8 godina

...gabrine mogorusa je rodjena u venecueli od oca venecuelanca i majke spanjolke (mozda katalonke) - venecuelanke su najlepse zene na svetu - zbog toga sto imaju puno gena od stare izuzetno lepe rase acteka ili inka - sto se tice gabrine - ne samo da je lepa nego je sjajna devojka - neposredna, nasmejana, srdacna - milina - navijam za nju iz sve snage...

... sto se tice federera - on jeste igrao -servirao sjajno - ali je tupson marej uglavnom lako dobijao svoje gemove sve dok nije dolazio do situaciije da servira za opstanak - i svaki put je (sem u onom dugom gemu-ali je u sledecem opet pao)gubio gem - mislim - ajde jednom - dva puta - ali svaki set izgubiti na isti nacin - takodje, drugi servis mu je ocajan...dosta cudan mec ...finale ce nadam se biti druga prica..

pribil

pre 8 godina

fedrerer ima strah i skriveni kompleks od noleta. Svestan je da ako nole odigra svoj najbolji tenis ,da su mu sanse nula. Nole osvaja da ga ne ureknem...Ako se cudo ne desi..

Mita bekrija

pre 8 godina

Svaka cast Sasi, uvek volim da pročitam njegove komentare kao i analize meceva, ovo sad posle RG je jos bolje i nadam se da ce se nastaviti na Njujorskom vrelom asfaltu, pa dalje do Australije ...
Napred Nole i sve najbolje pa da citamo u septembru Ozma sa asfalta :)

mnm

pre 8 godina

Samo da Novak ne krene da se nadigrava sa rogerom. Nego da krene da ga seta, pa I ako izgubi prvi set, sto ga vise istrositi. Jer serva pocinje od nogu, ako ga izmori I procenat prve serve padne na oko 60%, onda Novak dobija. Znaci ne pokusavati ono 1-3 udarca sa rogerom. Ipak je on najbolji u tome, mora se priznati.
Nisam imao vremena da pratim ovaj Wimbledon, ali odgledao sa Murej v Roger I sve sazetke Novakovih meceva. Cini mi se kao da Novak ne igra dobro kao prosle godine, dosta pasivan. To ga je kostalo meca sa Vavrinkom. Samo da se ne pnovi.

niki

pre 8 godina

na sajtu atp a federer je izjavio da je danas odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri,sto znaci da je ovo najbolji moguci federer na travi a marej da nikada u zivotu protiv njega nije ovako servirao i da zanemarimo godine koje ocigledno nikakvu ulogu ne igraju kod rogera, to je samo uteha za one nolemrzce kada ga pobedi, nije to vise onaj federer itd, ne znam samo koji onaj, onaj sto ga je rafa iz sprdnje pobedjivao ili novak sa 20 godina prvi put pa u australiji drugi put, a sa 18 mu je uzeo set u monte karlu, cak sta vise od kada je promenio reket sa vecom glavom mnogo je bolji igrac nego ikada, ajde da vidimo koliko nole moze!!

petar

pre 8 godina

@napredNOLE,rođena je u Venecueli, sa 6 god došla u Barcelonu, majka veneceluanka, a otac spanac baskijac. ..oseća se kao Katalonka. . pozdrav

Brejk u petom

pre 8 godina

Mari se previse koncetrisao kako ce on da servira, nego kako ce da vraca. Rodja se osecao previse komotno i uvek je servirao 30, 40 nista, nijednog momenta se nije osecao ugrozen, kada je trebalo toliko se preobrazio, da je i onaj volej (za mene licno zenski udarac) privukao na svoj reket. Niko da primeti, koliko su bili bolni Rodjini izlasci na mrezu i koliko je lobova i pasinga popio. Noletov tim to svakako zna, ali nikako ne zaboraviti licni servis, jer kola krenu nizbrdo u jednom treptaju.

Goran

pre 8 godina

Federer je znao da trenutno igra bolje od Mareja. Od negativnog skora 9-11 dosao je do pozitivnog skora 13-11. Zadnji put je izgubio od Mareja pre 2 i po godine. Kada teniser zna da je bolji, lako je igrati neverovatne poene. Protiv Novaka ce biti druga prica. Novak ima pozitivan bilans sa Federerom ove godine, pobedio ga je na dva poslednja meca koji su igrali, oba puta u finalima mastersa, pobedio ga je i na poslednjem grand slem mecu koji su igrali, naterao ga je da sramno odustane sa finala zavrsnog mastersa iako nije bio povredjen. To sve govori da se Novak vise ne plasi Federera nego da se Federer plasi njega. Taj psiholoski odnos snaga se ne moze promeniti tako lako. Federer sigurno u nedelju nece pogadjati ono sto je pogadjao u polufinalu, bice stegnut jer zna da igra protiv trenutno boljeg od sebe. Novaku dodatno odgovara sto svi ocekuju Federerovu pobedu posle ovakvog polufinala. I nece je docekati. Novak je mnogo sigurniji kada nije izraziti favorit.

krcko

pre 8 godina

Zanimljive brojke nole ce u finalu igrati za 9 gs i ako pobedi bice mu to 200 gs pobeda i izjednacice h2h na 20-20 i bio bi jedini igrac koji je 2 puta pobedio federera na w.Federer igra za 18 gs titulu i rekordni 8 w. Ali svaki njihov duel je istorijski mislim da ce i ovo finale biti isto bez obzira na rezultat jer mozda je ovo federeru poslednja sansa za gs a opet ako nole ne daj Boze izgubi to ce ga pogoditi jer vec je ranjiv. Tako da bilo bi lepo da ovo bude jos jedno uzbudljivo finale i da nole pobedi.

ivan pg

pre 8 godina

Ово за Гаскеа је жива истина...иста лоптица стално по цијену прекорачења времена...одлично запажање......

D.P.

pre 8 godina

U nedelju se ponovo sastaju dva diva. Jedan na zalasku a drugi na usponu svoje karijere. Deluje nestvarno, ali se bojim da Federer ima zadnju šansu da osvoji Vimbldon ove godine. Ne osvoji li ga ove godine preko Novaka onda ga nikada više osvojiti neće. Osvoji li Novak ovaj Vimbldon, onda će biti kralj još najmanje pet godina!

Savo

pre 8 godina

necu otkriti toplu vodu ovim komentarom ali da li ljudi shvataju da je Nole od pocetka sezone (tu izuzimam neozbiljnu Dohu) na svakom turniru koji je igrao dosao do finala i titule, sem nazalost do titule na RG... Je li moguce da to niko ne apostrofira nego mi pricaju o rodzeru i njegove 34 godine... eeeeej alooooo! Beton, sljaka, trava, covjek je masina jednostavno. Manite se price o broju GS titula, iako bih kao navijac volio da ih Nole ima najvise kad zavrsi karijeru, ali ovakva dominacija se ne pamti! Ni rodzer ni rafa u najboljim godinama to nisu mogli ni da zamisle! Ziv bio Nole pa da u nedelju, Boze zdravlja, slavimo GS titulu broj 9! Srecno Nole!

kimiko

pre 8 godina

Finale je tu.U njemu dva velika igraca.Za Federera kao da je vreme stalo.Onako kako je igrao i naucio u vremenu kada je zavoleo tenis,tako igra i danas.Veruje u svoju igru,u svoj stil i ne staje.Ovako igrati sa 34 godine je za najveci respekt.
Za Novaka su vezani nasi najveci dani u sportu,ne samo u tenisu.Toliko turnira i finala, polufinala...to niko sa ovih prostora nije odigrao.
Njegova najveca pouka i poruka je konstantnost.Uvek u vrhu,rezultati za postovanje.Protiv toga nema odbrane.
Finale velikih.Svako sa svojim adutima.Publika,koja sigurno nece biti na strani Novaka.
Ko zna, mozda je i bolje tako.

mozga bez

pre 8 godina

ozmo na betonu, manje vise.
ozmo preko bare, nah.

Ozi-Ozmo, to mi zvuci super...
Idi u Australiju Saša, US-open nam (nažalost) nekako-nikako ne ide...

Komšija

pre 8 godina

Ozmo master!
Doveo nas Ozmo Master do završnog meča! Novak više nego zasluženo, ali i Rodžer. Priželjkivao sam Rodžerčića, ne samo da bi Nole imao korektnije navijanje (ali i sušenje), već i da bi smanjio negativan bilans sa Rodžerčićem. Ili je Nole bolji, ili nije, ako je bolji mora to i da izbori, ali i da dođe do pozitivnog bilansa sa Rodžerom, jer i dalje verujem da Nole Nacionale može da ga stigne po broju GS titula, a onda će se gledati svaka sitnica. A ponajviše međusobni dueli. Čitam sve komentare i nailazim na svašta, posebno od ljudi od kojih se vidi da su od kompletne fizičke kulture i lične sportske (a kamoli takmičarske) istorije imali nekoliko školskih časova i isto toliko velikih školskih odmora. E pa za takve ću da kažem da su svi veliki igrači odmakli Novaku kada je on kao mlađi tek pristizao, a oni bili u punom zenitu. Pa ih je čak i tada Nole drao i hvatao priključak. Druga veoma bitna stvar je da je Novak i po psihološkom i po telesnom profilu sportista koji kasnije sazreva i duže traje, posebno pošto je manje potrošen od nekih direktnih rivala (recimo Nadal), niti ima problema sa velikom mišićnom masom (recimo Mareju će iz godine u godinu biti sve teže da održava veliku mišićnu masu koju ima, a još više elastičnost mišića što je preduslov da se izbegnu povrede). Da ne smaram previše, trebalo bi Nole da izdominira Rodžerčića, koji ipak igra sjajan turnir. A Mis Šarma mi je Krunićka i to po nekoliko kategorija. Sjajna devojka, Ozmo čuvaj nam to zlato!

Komsija

pre 8 godina

Opet ja, trebalo mi još karaktera... Sada bi svi mi da budemo Ozmo! Prvo bih rekao za žensko finale, sve najbolje želim Katalonki! Ako pobedi, grad će da proključa, vrlo su nam slični, samo što u Barseloni slave po ulicama, gde uvek istom trasom prolaze pobednici, duž većeg dela grada. Sjajna atmosfera naroda koji ume da se veseli. Prosto je šteta što nemamo više naših igrača u Barseloni, osim mlađanog i sjajnog Stefana Penje u košarci (kojem je inače Tviter nalog @MaLebronJeKeva). Hteo sam da istaknem jedan veoma ružan momenat iz engleskog mentaliteta. Engleze kao domaćine ne bih komentarisao, da mi ne bi obrisali komentar, reći ću samo jedno: kada im je Nole drao Marejčića, onda su mu žviždali koliko su mogli, a danas Rodžer je čuo pljesak iz kraljevske lože sve do svlačionice... Da poentiram: kada je Rođa u pitanju, onda može sve, može i Mareja da im izbaci, to je OK, to je sve fair play... Kada im Nole Nacionale odere Marejčića, onda žvižduci, ponižavanje, provociranje, onda je sve dozvoljeno protiv malog Srpčića. Onda je sve OK, pa i odsustvo fair play je OK. Jadni ste i bedni, kao i mizerija koju ste ostavljali po svim kontinentima gde ste bili, a ja sam vas gledao na tri kontinenta šta ste radili. Imao bih još dosta da kažem o tim vajnim domaćinima, ali bolje da ćutim, možda mi i puste ovaj komentar! Ideš Nole po titulu, imaš sve, a prešaltovaćeš i u tu višu brzinu. Videćeš Nole kada se probudiš pred meč i ukapiraš da je to to i da smo svi sa tobom Nole genije!!!

SEXaS

pre 8 godina

Sad pogledah hajlajtse iz meča između Federera i Mareja. Možda je Federer u boljoj formi nego Novak trenutno ali i meni kao običnom navijaču je jasno da Novak mora da igra dublje nego Marej ako želi da pobedi. U svakom slučaju srećno u nedelju Novače.

anica

pre 8 godina

Zelim Novaku da ga vidimo u nedelju u njegovom najboljem izdanju, Sasi hvala na prelepim izvestjima, i da u nedelju bude najlepsi izvestaj, pa da cekamo USA i "Ozmo na betonu"!:)

anti sns bot

pre 8 godina

Prvi put da sam navijao za Rogera, bas zbog toga sto prepotentni Murray misli da je dorastao i da se nalazi medju ovom elitom. Po ko zna koji put je dobio ono sto je i zasluzio. Sada jedan legendarni classic Nole protiv Rogera. Napred Nole poljubi travu doleeee!

simke

pre 8 godina

Pratim tenis dugo,i ovo sto je receno u tekstu,nista forma ne mora da znaci...Finale je finale,posebno kada se sastanu tako 2 velika sampiona....Federer igra vrhunski,plese po terenu,ali nista to ne garantuje da ce dobiti Novaka....Pa najbolji je primer nedavno zavrseni Rolan Garos,Novak je pobjedio i Nadala i Mareja,i kad su svi mislili da je osvojio turnir,izgubio je od nevjerovatnog Vavrinke.

vule

pre 8 godina

Hahah nisam primetio ovo za Gaskea. Mislim jesam kad direktno trazi lopticu,ali ne i ovo kad ceka da dodje kako treba i onda nju izabere. Genijalno :)

Savo

pre 8 godina

necu otkriti toplu vodu ovim komentarom ali da li ljudi shvataju da je Nole od pocetka sezone (tu izuzimam neozbiljnu Dohu) na svakom turniru koji je igrao dosao do finala i titule, sem nazalost do titule na RG... Je li moguce da to niko ne apostrofira nego mi pricaju o rodzeru i njegove 34 godine... eeeeej alooooo! Beton, sljaka, trava, covjek je masina jednostavno. Manite se price o broju GS titula, iako bih kao navijac volio da ih Nole ima najvise kad zavrsi karijeru, ali ovakva dominacija se ne pamti! Ni rodzer ni rafa u najboljim godinama to nisu mogli ni da zamisle! Ziv bio Nole pa da u nedelju, Boze zdravlja, slavimo GS titulu broj 9! Srecno Nole!

SEXaS

pre 8 godina

Sad pogledah hajlajtse iz meča između Federera i Mareja. Možda je Federer u boljoj formi nego Novak trenutno ali i meni kao običnom navijaču je jasno da Novak mora da igra dublje nego Marej ako želi da pobedi. U svakom slučaju srećno u nedelju Novače.

kimiko

pre 8 godina

Finale je tu.U njemu dva velika igraca.Za Federera kao da je vreme stalo.Onako kako je igrao i naucio u vremenu kada je zavoleo tenis,tako igra i danas.Veruje u svoju igru,u svoj stil i ne staje.Ovako igrati sa 34 godine je za najveci respekt.
Za Novaka su vezani nasi najveci dani u sportu,ne samo u tenisu.Toliko turnira i finala, polufinala...to niko sa ovih prostora nije odigrao.
Njegova najveca pouka i poruka je konstantnost.Uvek u vrhu,rezultati za postovanje.Protiv toga nema odbrane.
Finale velikih.Svako sa svojim adutima.Publika,koja sigurno nece biti na strani Novaka.
Ko zna, mozda je i bolje tako.

anti sns bot

pre 8 godina

Prvi put da sam navijao za Rogera, bas zbog toga sto prepotentni Murray misli da je dorastao i da se nalazi medju ovom elitom. Po ko zna koji put je dobio ono sto je i zasluzio. Sada jedan legendarni classic Nole protiv Rogera. Napred Nole poljubi travu doleeee!

anica

pre 8 godina

Zelim Novaku da ga vidimo u nedelju u njegovom najboljem izdanju, Sasi hvala na prelepim izvestjima, i da u nedelju bude najlepsi izvestaj, pa da cekamo USA i "Ozmo na betonu"!:)

Komsija

pre 8 godina

Opet ja, trebalo mi još karaktera... Sada bi svi mi da budemo Ozmo! Prvo bih rekao za žensko finale, sve najbolje želim Katalonki! Ako pobedi, grad će da proključa, vrlo su nam slični, samo što u Barseloni slave po ulicama, gde uvek istom trasom prolaze pobednici, duž većeg dela grada. Sjajna atmosfera naroda koji ume da se veseli. Prosto je šteta što nemamo više naših igrača u Barseloni, osim mlađanog i sjajnog Stefana Penje u košarci (kojem je inače Tviter nalog @MaLebronJeKeva). Hteo sam da istaknem jedan veoma ružan momenat iz engleskog mentaliteta. Engleze kao domaćine ne bih komentarisao, da mi ne bi obrisali komentar, reći ću samo jedno: kada im je Nole drao Marejčića, onda su mu žviždali koliko su mogli, a danas Rodžer je čuo pljesak iz kraljevske lože sve do svlačionice... Da poentiram: kada je Rođa u pitanju, onda može sve, može i Mareja da im izbaci, to je OK, to je sve fair play... Kada im Nole Nacionale odere Marejčića, onda žvižduci, ponižavanje, provociranje, onda je sve dozvoljeno protiv malog Srpčića. Onda je sve OK, pa i odsustvo fair play je OK. Jadni ste i bedni, kao i mizerija koju ste ostavljali po svim kontinentima gde ste bili, a ja sam vas gledao na tri kontinenta šta ste radili. Imao bih još dosta da kažem o tim vajnim domaćinima, ali bolje da ćutim, možda mi i puste ovaj komentar! Ideš Nole po titulu, imaš sve, a prešaltovaćeš i u tu višu brzinu. Videćeš Nole kada se probudiš pred meč i ukapiraš da je to to i da smo svi sa tobom Nole genije!!!

Komšija

pre 8 godina

Ozmo master!
Doveo nas Ozmo Master do završnog meča! Novak više nego zasluženo, ali i Rodžer. Priželjkivao sam Rodžerčića, ne samo da bi Nole imao korektnije navijanje (ali i sušenje), već i da bi smanjio negativan bilans sa Rodžerčićem. Ili je Nole bolji, ili nije, ako je bolji mora to i da izbori, ali i da dođe do pozitivnog bilansa sa Rodžerom, jer i dalje verujem da Nole Nacionale može da ga stigne po broju GS titula, a onda će se gledati svaka sitnica. A ponajviše međusobni dueli. Čitam sve komentare i nailazim na svašta, posebno od ljudi od kojih se vidi da su od kompletne fizičke kulture i lične sportske (a kamoli takmičarske) istorije imali nekoliko školskih časova i isto toliko velikih školskih odmora. E pa za takve ću da kažem da su svi veliki igrači odmakli Novaku kada je on kao mlađi tek pristizao, a oni bili u punom zenitu. Pa ih je čak i tada Nole drao i hvatao priključak. Druga veoma bitna stvar je da je Novak i po psihološkom i po telesnom profilu sportista koji kasnije sazreva i duže traje, posebno pošto je manje potrošen od nekih direktnih rivala (recimo Nadal), niti ima problema sa velikom mišićnom masom (recimo Mareju će iz godine u godinu biti sve teže da održava veliku mišićnu masu koju ima, a još više elastičnost mišića što je preduslov da se izbegnu povrede). Da ne smaram previše, trebalo bi Nole da izdominira Rodžerčića, koji ipak igra sjajan turnir. A Mis Šarma mi je Krunićka i to po nekoliko kategorija. Sjajna devojka, Ozmo čuvaj nam to zlato!

simke

pre 8 godina

Pratim tenis dugo,i ovo sto je receno u tekstu,nista forma ne mora da znaci...Finale je finale,posebno kada se sastanu tako 2 velika sampiona....Federer igra vrhunski,plese po terenu,ali nista to ne garantuje da ce dobiti Novaka....Pa najbolji je primer nedavno zavrseni Rolan Garos,Novak je pobjedio i Nadala i Mareja,i kad su svi mislili da je osvojio turnir,izgubio je od nevjerovatnog Vavrinke.

vule

pre 8 godina

Hahah nisam primetio ovo za Gaskea. Mislim jesam kad direktno trazi lopticu,ali ne i ovo kad ceka da dodje kako treba i onda nju izabere. Genijalno :)

mozga bez

pre 8 godina

ozmo na betonu, manje vise.
ozmo preko bare, nah.

Ozi-Ozmo, to mi zvuci super...
Idi u Australiju Saša, US-open nam (nažalost) nekako-nikako ne ide...

Goran

pre 8 godina

Federer je znao da trenutno igra bolje od Mareja. Od negativnog skora 9-11 dosao je do pozitivnog skora 13-11. Zadnji put je izgubio od Mareja pre 2 i po godine. Kada teniser zna da je bolji, lako je igrati neverovatne poene. Protiv Novaka ce biti druga prica. Novak ima pozitivan bilans sa Federerom ove godine, pobedio ga je na dva poslednja meca koji su igrali, oba puta u finalima mastersa, pobedio ga je i na poslednjem grand slem mecu koji su igrali, naterao ga je da sramno odustane sa finala zavrsnog mastersa iako nije bio povredjen. To sve govori da se Novak vise ne plasi Federera nego da se Federer plasi njega. Taj psiholoski odnos snaga se ne moze promeniti tako lako. Federer sigurno u nedelju nece pogadjati ono sto je pogadjao u polufinalu, bice stegnut jer zna da igra protiv trenutno boljeg od sebe. Novaku dodatno odgovara sto svi ocekuju Federerovu pobedu posle ovakvog polufinala. I nece je docekati. Novak je mnogo sigurniji kada nije izraziti favorit.

Mosin

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.

mnm

pre 8 godina

Samo da Novak ne krene da se nadigrava sa rogerom. Nego da krene da ga seta, pa I ako izgubi prvi set, sto ga vise istrositi. Jer serva pocinje od nogu, ako ga izmori I procenat prve serve padne na oko 60%, onda Novak dobija. Znaci ne pokusavati ono 1-3 udarca sa rogerom. Ipak je on najbolji u tome, mora se priznati.
Nisam imao vremena da pratim ovaj Wimbledon, ali odgledao sa Murej v Roger I sve sazetke Novakovih meceva. Cini mi se kao da Novak ne igra dobro kao prosle godine, dosta pasivan. To ga je kostalo meca sa Vavrinkom. Samo da se ne pnovi.

pribil

pre 8 godina

fedrerer ima strah i skriveni kompleks od noleta. Svestan je da ako nole odigra svoj najbolji tenis ,da su mu sanse nula. Nole osvaja da ga ne ureknem...Ako se cudo ne desi..

fortissimo

pre 8 godina

Sigurno je da cu uzivati u finalu. Ovo je neki drugi mec, drugi su protivnici jedan drugome, drugaciji stil igre. Barem do sada sam godinama unazad prateci tenis shvatio da u nekom mecu igras izvanredno u sledecem slabije. Na ovom turniru sam video da Rodzer igra odlicno, posebno protiv Endija. Prethodne rivale necu da komentarisem, jasno je koj su to kvalitet u odnosu na Rodzera. Zanimljivo bi bilo da sam mogao da vidim kako bi igrao protiv Andersona. Ono sto sam video kod Rodzera a to je da igra odlicno, barem ako uzmemo mec protiv Endija, kod Novaka jos nisam video. To je ona poslednja brzina o kojoj je Novak pricao. Tu poslednju brzinu ocekujem u nedelju. Ulog je veliki za oboicu. Nadam se da ce biti 9 a ne 18.

siporex

pre 8 godina

...gabrine mogorusa je rodjena u venecueli od oca venecuelanca i majke spanjolke (mozda katalonke) - venecuelanke su najlepse zene na svetu - zbog toga sto imaju puno gena od stare izuzetno lepe rase acteka ili inka - sto se tice gabrine - ne samo da je lepa nego je sjajna devojka - neposredna, nasmejana, srdacna - milina - navijam za nju iz sve snage...

... sto se tice federera - on jeste igrao -servirao sjajno - ali je tupson marej uglavnom lako dobijao svoje gemove sve dok nije dolazio do situaciije da servira za opstanak - i svaki put je (sem u onom dugom gemu-ali je u sledecem opet pao)gubio gem - mislim - ajde jednom - dva puta - ali svaki set izgubiti na isti nacin - takodje, drugi servis mu je ocajan...dosta cudan mec ...finale ce nadam se biti druga prica..

D.P.

pre 8 godina

U nedelju se ponovo sastaju dva diva. Jedan na zalasku a drugi na usponu svoje karijere. Deluje nestvarno, ali se bojim da Federer ima zadnju šansu da osvoji Vimbldon ove godine. Ne osvoji li ga ove godine preko Novaka onda ga nikada više osvojiti neće. Osvoji li Novak ovaj Vimbldon, onda će biti kralj još najmanje pet godina!

Brejk u petom

pre 8 godina

Mari se previse koncetrisao kako ce on da servira, nego kako ce da vraca. Rodja se osecao previse komotno i uvek je servirao 30, 40 nista, nijednog momenta se nije osecao ugrozen, kada je trebalo toliko se preobrazio, da je i onaj volej (za mene licno zenski udarac) privukao na svoj reket. Niko da primeti, koliko su bili bolni Rodjini izlasci na mrezu i koliko je lobova i pasinga popio. Noletov tim to svakako zna, ali nikako ne zaboraviti licni servis, jer kola krenu nizbrdo u jednom treptaju.

Sale

pre 8 godina

Navijač sam Noleta, ali ukoliko Federer bude servirao kao protiv Mareja čak ni Novan neće moći tu nešto da promeni. Nole će imati šansu samo ako Federer bude igrao na momente promenljivo i da ta 3-4 poena koja će mu pokloniti na set iskoristi maksimalno. Federer nema nikakav kompleks Noleta - on je uveren da ako igra najbolje da ga pobeđuje. Da to ne veruje, on bi se penzionisao (bez obzira na priče o uživanju na tour-u). Nole pa ima kompleks grandslam finala - slab postotak uspešnosti. Nadamo se pobedi Noleta, ali od Federera puno zavisi. Biće teško jer mislim da Federer neće biti nervozan kao prošle godine.

ivan pg

pre 8 godina

Ово за Гаскеа је жива истина...иста лоптица стално по цијену прекорачења времена...одлично запажање......

niki

pre 8 godina

na sajtu atp a federer je izjavio da je danas odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri,sto znaci da je ovo najbolji moguci federer na travi a marej da nikada u zivotu protiv njega nije ovako servirao i da zanemarimo godine koje ocigledno nikakvu ulogu ne igraju kod rogera, to je samo uteha za one nolemrzce kada ga pobedi, nije to vise onaj federer itd, ne znam samo koji onaj, onaj sto ga je rafa iz sprdnje pobedjivao ili novak sa 20 godina prvi put pa u australiji drugi put, a sa 18 mu je uzeo set u monte karlu, cak sta vise od kada je promenio reket sa vecom glavom mnogo je bolji igrac nego ikada, ajde da vidimo koliko nole moze!!

krcko

pre 8 godina

Zanimljive brojke nole ce u finalu igrati za 9 gs i ako pobedi bice mu to 200 gs pobeda i izjednacice h2h na 20-20 i bio bi jedini igrac koji je 2 puta pobedio federera na w.Federer igra za 18 gs titulu i rekordni 8 w. Ali svaki njihov duel je istorijski mislim da ce i ovo finale biti isto bez obzira na rezultat jer mozda je ovo federeru poslednja sansa za gs a opet ako nole ne daj Boze izgubi to ce ga pogoditi jer vec je ranjiv. Tako da bilo bi lepo da ovo bude jos jedno uzbudljivo finale i da nole pobedi.

Mita bekrija

pre 8 godina

Svaka cast Sasi, uvek volim da pročitam njegove komentare kao i analize meceva, ovo sad posle RG je jos bolje i nadam se da ce se nastaviti na Njujorskom vrelom asfaltu, pa dalje do Australije ...
Napred Nole i sve najbolje pa da citamo u septembru Ozma sa asfalta :)

Beleg

pre 8 godina

Bliži se kraj Saša i ovom druženju. Eto samo da izrazim nadu da ćemo se družiti i na betonu u blogu "Ozmo preko bare". :)
(Maja, 10. jul 2015 23:44)

A sad je Ozmo na travi?

petar

pre 8 godina

@napredNOLE,rođena je u Venecueli, sa 6 god došla u Barcelonu, majka veneceluanka, a otac spanac baskijac. ..oseća se kao Katalonka. . pozdrav

ivana

pre 8 godina

Sava,
Ti ocigledno nisi ni gledao Rodzera u najboljim danima.Federer je nekoliko puta (nekoliko !!! ) igrao finala sva 4gs,eto poslednji put 2009. i ukupno 3 godine osvajao po 3gs u sezoni.Da nije Nadala na Rg,osvajao bi bar puta i kalendarski slem.Djokovic je samo jednom osvojio 3 gs u godini i nikad vise.Tako da price o toj "dominaciji" ne piju vodu.:-)

Durga

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.(Mosin, 11. jul 2015 09:04) 

Federerova konkurencija je bila bar tri puta jaca od Novakove. Nvak za jedinog ozbiljnog konkurenta ima Federera pred penzijom. Federer je pre pojave Nadala, ipak imao tri ajkule tipa Hjuita, Rodika, Safina....Samprasa I Agasia ne racunam jer su bili u zalasku kariere isto kao I sto je Federer sada ali ga opet ovde mora da racunamo kao Novakovog najveceg rivala jer nema, ponavljam nema ko drugi.

ivana

pre 8 godina

Sava,
Ti ocigledno nisi ni gledao Rodzera u najboljim danima.Federer je nekoliko puta (nekoliko !!! ) igrao finala sva 4gs,eto poslednji put 2009. i ukupno 3 godine osvajao po 3gs u sezoni.Da nije Nadala na Rg,osvajao bi bar puta i kalendarski slem.Djokovic je samo jednom osvojio 3 gs u godini i nikad vise.Tako da price o toj "dominaciji" ne piju vodu.:-)

Komsija

pre 8 godina

Opet ja, trebalo mi još karaktera... Sada bi svi mi da budemo Ozmo! Prvo bih rekao za žensko finale, sve najbolje želim Katalonki! Ako pobedi, grad će da proključa, vrlo su nam slični, samo što u Barseloni slave po ulicama, gde uvek istom trasom prolaze pobednici, duž većeg dela grada. Sjajna atmosfera naroda koji ume da se veseli. Prosto je šteta što nemamo više naših igrača u Barseloni, osim mlađanog i sjajnog Stefana Penje u košarci (kojem je inače Tviter nalog @MaLebronJeKeva). Hteo sam da istaknem jedan veoma ružan momenat iz engleskog mentaliteta. Engleze kao domaćine ne bih komentarisao, da mi ne bi obrisali komentar, reći ću samo jedno: kada im je Nole drao Marejčića, onda su mu žviždali koliko su mogli, a danas Rodžer je čuo pljesak iz kraljevske lože sve do svlačionice... Da poentiram: kada je Rođa u pitanju, onda može sve, može i Mareja da im izbaci, to je OK, to je sve fair play... Kada im Nole Nacionale odere Marejčića, onda žvižduci, ponižavanje, provociranje, onda je sve dozvoljeno protiv malog Srpčića. Onda je sve OK, pa i odsustvo fair play je OK. Jadni ste i bedni, kao i mizerija koju ste ostavljali po svim kontinentima gde ste bili, a ja sam vas gledao na tri kontinenta šta ste radili. Imao bih još dosta da kažem o tim vajnim domaćinima, ali bolje da ćutim, možda mi i puste ovaj komentar! Ideš Nole po titulu, imaš sve, a prešaltovaćeš i u tu višu brzinu. Videćeš Nole kada se probudiš pred meč i ukapiraš da je to to i da smo svi sa tobom Nole genije!!!

Savo

pre 8 godina

necu otkriti toplu vodu ovim komentarom ali da li ljudi shvataju da je Nole od pocetka sezone (tu izuzimam neozbiljnu Dohu) na svakom turniru koji je igrao dosao do finala i titule, sem nazalost do titule na RG... Je li moguce da to niko ne apostrofira nego mi pricaju o rodzeru i njegove 34 godine... eeeeej alooooo! Beton, sljaka, trava, covjek je masina jednostavno. Manite se price o broju GS titula, iako bih kao navijac volio da ih Nole ima najvise kad zavrsi karijeru, ali ovakva dominacija se ne pamti! Ni rodzer ni rafa u najboljim godinama to nisu mogli ni da zamisle! Ziv bio Nole pa da u nedelju, Boze zdravlja, slavimo GS titulu broj 9! Srecno Nole!

Komšija

pre 8 godina

Ozmo master!
Doveo nas Ozmo Master do završnog meča! Novak više nego zasluženo, ali i Rodžer. Priželjkivao sam Rodžerčića, ne samo da bi Nole imao korektnije navijanje (ali i sušenje), već i da bi smanjio negativan bilans sa Rodžerčićem. Ili je Nole bolji, ili nije, ako je bolji mora to i da izbori, ali i da dođe do pozitivnog bilansa sa Rodžerom, jer i dalje verujem da Nole Nacionale može da ga stigne po broju GS titula, a onda će se gledati svaka sitnica. A ponajviše međusobni dueli. Čitam sve komentare i nailazim na svašta, posebno od ljudi od kojih se vidi da su od kompletne fizičke kulture i lične sportske (a kamoli takmičarske) istorije imali nekoliko školskih časova i isto toliko velikih školskih odmora. E pa za takve ću da kažem da su svi veliki igrači odmakli Novaku kada je on kao mlađi tek pristizao, a oni bili u punom zenitu. Pa ih je čak i tada Nole drao i hvatao priključak. Druga veoma bitna stvar je da je Novak i po psihološkom i po telesnom profilu sportista koji kasnije sazreva i duže traje, posebno pošto je manje potrošen od nekih direktnih rivala (recimo Nadal), niti ima problema sa velikom mišićnom masom (recimo Mareju će iz godine u godinu biti sve teže da održava veliku mišićnu masu koju ima, a još više elastičnost mišića što je preduslov da se izbegnu povrede). Da ne smaram previše, trebalo bi Nole da izdominira Rodžerčića, koji ipak igra sjajan turnir. A Mis Šarma mi je Krunićka i to po nekoliko kategorija. Sjajna devojka, Ozmo čuvaj nam to zlato!

mozga bez

pre 8 godina

ozmo na betonu, manje vise.
ozmo preko bare, nah.

Ozi-Ozmo, to mi zvuci super...
Idi u Australiju Saša, US-open nam (nažalost) nekako-nikako ne ide...

anica

pre 8 godina

Zelim Novaku da ga vidimo u nedelju u njegovom najboljem izdanju, Sasi hvala na prelepim izvestjima, i da u nedelju bude najlepsi izvestaj, pa da cekamo USA i "Ozmo na betonu"!:)

anti sns bot

pre 8 godina

Prvi put da sam navijao za Rogera, bas zbog toga sto prepotentni Murray misli da je dorastao i da se nalazi medju ovom elitom. Po ko zna koji put je dobio ono sto je i zasluzio. Sada jedan legendarni classic Nole protiv Rogera. Napred Nole poljubi travu doleeee!

Mosin

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.

pribil

pre 8 godina

fedrerer ima strah i skriveni kompleks od noleta. Svestan je da ako nole odigra svoj najbolji tenis ,da su mu sanse nula. Nole osvaja da ga ne ureknem...Ako se cudo ne desi..

niki

pre 8 godina

na sajtu atp a federer je izjavio da je danas odigrao jedan od najboljih meceva u karijeri,sto znaci da je ovo najbolji moguci federer na travi a marej da nikada u zivotu protiv njega nije ovako servirao i da zanemarimo godine koje ocigledno nikakvu ulogu ne igraju kod rogera, to je samo uteha za one nolemrzce kada ga pobedi, nije to vise onaj federer itd, ne znam samo koji onaj, onaj sto ga je rafa iz sprdnje pobedjivao ili novak sa 20 godina prvi put pa u australiji drugi put, a sa 18 mu je uzeo set u monte karlu, cak sta vise od kada je promenio reket sa vecom glavom mnogo je bolji igrac nego ikada, ajde da vidimo koliko nole moze!!

Sale

pre 8 godina

Navijač sam Noleta, ali ukoliko Federer bude servirao kao protiv Mareja čak ni Novan neće moći tu nešto da promeni. Nole će imati šansu samo ako Federer bude igrao na momente promenljivo i da ta 3-4 poena koja će mu pokloniti na set iskoristi maksimalno. Federer nema nikakav kompleks Noleta - on je uveren da ako igra najbolje da ga pobeđuje. Da to ne veruje, on bi se penzionisao (bez obzira na priče o uživanju na tour-u). Nole pa ima kompleks grandslam finala - slab postotak uspešnosti. Nadamo se pobedi Noleta, ali od Federera puno zavisi. Biće teško jer mislim da Federer neće biti nervozan kao prošle godine.

kimiko

pre 8 godina

Finale je tu.U njemu dva velika igraca.Za Federera kao da je vreme stalo.Onako kako je igrao i naucio u vremenu kada je zavoleo tenis,tako igra i danas.Veruje u svoju igru,u svoj stil i ne staje.Ovako igrati sa 34 godine je za najveci respekt.
Za Novaka su vezani nasi najveci dani u sportu,ne samo u tenisu.Toliko turnira i finala, polufinala...to niko sa ovih prostora nije odigrao.
Njegova najveca pouka i poruka je konstantnost.Uvek u vrhu,rezultati za postovanje.Protiv toga nema odbrane.
Finale velikih.Svako sa svojim adutima.Publika,koja sigurno nece biti na strani Novaka.
Ko zna, mozda je i bolje tako.

simke

pre 8 godina

Pratim tenis dugo,i ovo sto je receno u tekstu,nista forma ne mora da znaci...Finale je finale,posebno kada se sastanu tako 2 velika sampiona....Federer igra vrhunski,plese po terenu,ali nista to ne garantuje da ce dobiti Novaka....Pa najbolji je primer nedavno zavrseni Rolan Garos,Novak je pobjedio i Nadala i Mareja,i kad su svi mislili da je osvojio turnir,izgubio je od nevjerovatnog Vavrinke.

Goran

pre 8 godina

Federer je znao da trenutno igra bolje od Mareja. Od negativnog skora 9-11 dosao je do pozitivnog skora 13-11. Zadnji put je izgubio od Mareja pre 2 i po godine. Kada teniser zna da je bolji, lako je igrati neverovatne poene. Protiv Novaka ce biti druga prica. Novak ima pozitivan bilans sa Federerom ove godine, pobedio ga je na dva poslednja meca koji su igrali, oba puta u finalima mastersa, pobedio ga je i na poslednjem grand slem mecu koji su igrali, naterao ga je da sramno odustane sa finala zavrsnog mastersa iako nije bio povredjen. To sve govori da se Novak vise ne plasi Federera nego da se Federer plasi njega. Taj psiholoski odnos snaga se ne moze promeniti tako lako. Federer sigurno u nedelju nece pogadjati ono sto je pogadjao u polufinalu, bice stegnut jer zna da igra protiv trenutno boljeg od sebe. Novaku dodatno odgovara sto svi ocekuju Federerovu pobedu posle ovakvog polufinala. I nece je docekati. Novak je mnogo sigurniji kada nije izraziti favorit.

SEXaS

pre 8 godina

Sad pogledah hajlajtse iz meča između Federera i Mareja. Možda je Federer u boljoj formi nego Novak trenutno ali i meni kao običnom navijaču je jasno da Novak mora da igra dublje nego Marej ako želi da pobedi. U svakom slučaju srećno u nedelju Novače.

siporex

pre 8 godina

...gabrine mogorusa je rodjena u venecueli od oca venecuelanca i majke spanjolke (mozda katalonke) - venecuelanke su najlepse zene na svetu - zbog toga sto imaju puno gena od stare izuzetno lepe rase acteka ili inka - sto se tice gabrine - ne samo da je lepa nego je sjajna devojka - neposredna, nasmejana, srdacna - milina - navijam za nju iz sve snage...

... sto se tice federera - on jeste igrao -servirao sjajno - ali je tupson marej uglavnom lako dobijao svoje gemove sve dok nije dolazio do situaciije da servira za opstanak - i svaki put je (sem u onom dugom gemu-ali je u sledecem opet pao)gubio gem - mislim - ajde jednom - dva puta - ali svaki set izgubiti na isti nacin - takodje, drugi servis mu je ocajan...dosta cudan mec ...finale ce nadam se biti druga prica..

mnm

pre 8 godina

Samo da Novak ne krene da se nadigrava sa rogerom. Nego da krene da ga seta, pa I ako izgubi prvi set, sto ga vise istrositi. Jer serva pocinje od nogu, ako ga izmori I procenat prve serve padne na oko 60%, onda Novak dobija. Znaci ne pokusavati ono 1-3 udarca sa rogerom. Ipak je on najbolji u tome, mora se priznati.
Nisam imao vremena da pratim ovaj Wimbledon, ali odgledao sa Murej v Roger I sve sazetke Novakovih meceva. Cini mi se kao da Novak ne igra dobro kao prosle godine, dosta pasivan. To ga je kostalo meca sa Vavrinkom. Samo da se ne pnovi.

Mita bekrija

pre 8 godina

Svaka cast Sasi, uvek volim da pročitam njegove komentare kao i analize meceva, ovo sad posle RG je jos bolje i nadam se da ce se nastaviti na Njujorskom vrelom asfaltu, pa dalje do Australije ...
Napred Nole i sve najbolje pa da citamo u septembru Ozma sa asfalta :)

krcko

pre 8 godina

Zanimljive brojke nole ce u finalu igrati za 9 gs i ako pobedi bice mu to 200 gs pobeda i izjednacice h2h na 20-20 i bio bi jedini igrac koji je 2 puta pobedio federera na w.Federer igra za 18 gs titulu i rekordni 8 w. Ali svaki njihov duel je istorijski mislim da ce i ovo finale biti isto bez obzira na rezultat jer mozda je ovo federeru poslednja sansa za gs a opet ako nole ne daj Boze izgubi to ce ga pogoditi jer vec je ranjiv. Tako da bilo bi lepo da ovo bude jos jedno uzbudljivo finale i da nole pobedi.

D.P.

pre 8 godina

U nedelju se ponovo sastaju dva diva. Jedan na zalasku a drugi na usponu svoje karijere. Deluje nestvarno, ali se bojim da Federer ima zadnju šansu da osvoji Vimbldon ove godine. Ne osvoji li ga ove godine preko Novaka onda ga nikada više osvojiti neće. Osvoji li Novak ovaj Vimbldon, onda će biti kralj još najmanje pet godina!

Durga

pre 8 godina

Federer u svoje vreme nije imao konkurenciju, ne zato sto je bio toliko dobar, nego zato sto su drugi bili loši. Pravu konkurenciji dobijo je tek dolaskom rafe i Noleta.(Mosin, 11. jul 2015 09:04) 

Federerova konkurencija je bila bar tri puta jaca od Novakove. Nvak za jedinog ozbiljnog konkurenta ima Federera pred penzijom. Federer je pre pojave Nadala, ipak imao tri ajkule tipa Hjuita, Rodika, Safina....Samprasa I Agasia ne racunam jer su bili u zalasku kariere isto kao I sto je Federer sada ali ga opet ovde mora da racunamo kao Novakovog najveceg rivala jer nema, ponavljam nema ko drugi.

Brejk u petom

pre 8 godina

Mari se previse koncetrisao kako ce on da servira, nego kako ce da vraca. Rodja se osecao previse komotno i uvek je servirao 30, 40 nista, nijednog momenta se nije osecao ugrozen, kada je trebalo toliko se preobrazio, da je i onaj volej (za mene licno zenski udarac) privukao na svoj reket. Niko da primeti, koliko su bili bolni Rodjini izlasci na mrezu i koliko je lobova i pasinga popio. Noletov tim to svakako zna, ali nikako ne zaboraviti licni servis, jer kola krenu nizbrdo u jednom treptaju.

petar

pre 8 godina

@napredNOLE,rođena je u Venecueli, sa 6 god došla u Barcelonu, majka veneceluanka, a otac spanac baskijac. ..oseća se kao Katalonka. . pozdrav

fortissimo

pre 8 godina

Sigurno je da cu uzivati u finalu. Ovo je neki drugi mec, drugi su protivnici jedan drugome, drugaciji stil igre. Barem do sada sam godinama unazad prateci tenis shvatio da u nekom mecu igras izvanredno u sledecem slabije. Na ovom turniru sam video da Rodzer igra odlicno, posebno protiv Endija. Prethodne rivale necu da komentarisem, jasno je koj su to kvalitet u odnosu na Rodzera. Zanimljivo bi bilo da sam mogao da vidim kako bi igrao protiv Andersona. Ono sto sam video kod Rodzera a to je da igra odlicno, barem ako uzmemo mec protiv Endija, kod Novaka jos nisam video. To je ona poslednja brzina o kojoj je Novak pricao. Tu poslednju brzinu ocekujem u nedelju. Ulog je veliki za oboicu. Nadam se da ce biti 9 a ne 18.

vule

pre 8 godina

Hahah nisam primetio ovo za Gaskea. Mislim jesam kad direktno trazi lopticu,ali ne i ovo kad ceka da dodje kako treba i onda nju izabere. Genijalno :)

ivan pg

pre 8 godina

Ово за Гаскеа је жива истина...иста лоптица стално по цијену прекорачења времена...одлично запажање......

Beleg

pre 8 godina

Bliži se kraj Saša i ovom druženju. Eto samo da izrazim nadu da ćemo se družiti i na betonu u blogu "Ozmo preko bare". :)
(Maja, 10. jul 2015 23:44)

A sad je Ozmo na travi?