Sreda, 30.06.2010.

19:32

Nadal preko Soderlinga u polufinalu

Prvi reket sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Robinom Soderlingom iz Španije sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:1.

Izvor: JT

Nadal preko Soderlinga u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

KOŽETA

pre 13 godina

Ljudi moji Rafael Nadal je teška faca!! Nema takve face u današnjem tenisu! Čovjek servira za set protiv Soderlinga nakon "medical time" od Soderlinga i izgubi ga. Sam sebi u bradu viče "puto". Nije mu kriv ni medical time ni Soderling nego on sam. Ko pažljivije gleda može da primjeti da Nadal sebi ovu popularnu španjolsku riječ često izgovori ako ne odigra dovoljno hrabro,ako je loptica kraća,a on je ne potegne muški nego gura i sl.Čovjek uvijek daje svojih 100%,bori se kao lav, a ako izgubi, protivniku čestita i kaže da je bio bolji.Često će istaći da mu prioritet nije broj 1 ni grand slam naslovi nego napredak u igri.Svi eksperti se slažu da je to igrač koji je posljednjih godina najviše napredovao.Od čiste defanzive postao je jedan od najboljih ofanzivaca,od lošeg servera postao je solidan server,od slabih voleja postao je i dobar volej igrač itd.Čovjek stalno napreduje i još će.Svake godine osvoji koji grand slam i masters...Pravi sportaš,teška faca!!
@ja
Nadal je puno bolji od Soderlinga jer ima puno bolje rezultate. Rezultati su mjerilo,a ne šta ti,ja ili neko treći misli. Mentalna snage,trčanje,forhend...to su priče za malu djecu.Pogledaj rezultate i znaš odgovor.

Ivan

pre 13 godina

@ja
Kao sto pomnenuh,Nadal igra s bolom veliki deo svoje karijere! Naravno da se stanje pogorsavalo i da danas moze mnogo manje turnira da odigra u nizu nego ranije a da nema problem s kolenima,nazalost.Naravno i da je hard court za njega poguban(i za sve sportiste,to znamo),ali reci da ne moze da osvoji HC turnire je netacno jer ih ima u svojoj kolekciji mnogo vise nego neki teniseri koji spadaju u HC specijaliste! USO nije uzeo samo zato sto dolazi posle iscrpljujuce sezone,na kraju,kada je on vec skoro sagoreo posle svega sto je osvojio! Mislim da nije u redu sto kazes da Nadal trazi izgovore! On je bar poznat kao neko ko je veoma cvrst momak i muski podnosi poraz! Nikada ni na jednom njegovom press-u(a mnogo sam ih cuo i procitao) nisam video da je umanjio znacaj protivnikove pobede osim da je sportski cestitao.Ta prica stvarno ne pije vodu! Ko ga malo bolje prati,sigurno zna! I jos jedna stvar -Soderling nikako nije bolji igrac od Nadala!Istina,on ima sjajan servis i odlican fh! Ali njegov bh je prosecan ka dobrom!Pogadja samo ako uspe da se idealno namesti na udarac! Nikada nece vratiti loptu iz neke ,recimo,streaching pozicije(sto Nadal redovno radi iz odbrane) i jos kad mu procitate servis,njegova igra se raspada! Jednostarna je i nema alternativu! A o Nadalovoj bih mogao do sutra...Nadam se da ce ga zdravlje jos malo posluziti.

Elvis

pre 13 godina

Ponoviću još jednom!
Nadal je i fizički i mentalno najjači teniser.
Soderling je dobar tehničar ali za Španca treba više.
Nadalu ako izdrže koljena do finala, on osvaja Wimbldon 2010!

ja

pre 13 godina

@Ivan
Ako tako posmatras stvari, Nadal je povredjen tokom cele njegove karijere. Covek isto igra poslednjih 5 godina, ni bolje ni losije.
Kada je osvojio Vimbldon i Australiju, dosao je u situaciju da mora da se pravda za svaki poraz.
Zbog toga kada god izgubi uvek se pominje neka povreda i problemi. Jednostavno mora da ima alibi za poraze koje je i ranije dozivljavao, ali su ti porazi ranije bili normalni.
Sada svi ocekuju od Nadala da pobedjuje i na brzim podlogama, a on to jednostavno ne moze. Zato za svaki eventualni poraz ima unapred spremljen izgovor.
Ponavljam covek nema nikakve zdravstvene probleme vece od onih koje je imao proteklih 5 godina.
Odradio je sezonu sljake koju svake godine odradi i to bi otprilike bilo sve od Nadala. Ispao je na Kvinsu. U finale Vimbldona nema sanse da stigne pored zivog Mareja. Izbacivao ga je Marej i na US Openu i u Australiji - izbacice ga i na Vimbldonu.

ja

pre 13 godina

Soderling je po meni mnogo bolji igrac od Nadala. Na zalost nije mentalno jak kao Nadal i to je jedini razlog sto je izgubio ovaj mec, uostalom to je bio i razlog poraza u nedavnom finalu RG.
Kozeta je pominjao da Djokovic ispada iz prvih 10 ove godine.
Teorijski to je moguce, prakticno cisto sumnjam.
Pre Vimbldona Djokovic je na onoj godisnjoj listi bio sedmi. Ni jedan teniser sem Nadala nije obezbedio plasman medju 8 najboljih i onaj zavrsni turnir.
Posle Vimbldona bi situacija mogla biti malo cistija.
Djokovic bi sa titulom na Wimbldonu mogao cak da ima realne sanse i za prvo mesto.
Tu su trenutno neki igraci poput Verdaska i Ferera koji ce verovatno u nastavku sezone kliziti dole na listi, a Soderling i Berdih verovatno na gore.
Mislim da ce u prvih 8 na kraju godine biti: Nadal, Djokovic, Federer, Marej, Soderling i Berdih.
Rodik i Davidenko ce imati puno posla da se zadrze medju prvih 8.
Potencijalni kandidati su i Conga, Juzni, Verdasko i Ferer.

Ivan

pre 13 godina

Mnogi nece ili ne zele da primete jednu vaznu cinjenicu kada je u pitanju Nadal-a to je da je momak gotovo celu svoju karijeru odigrao sa povredjenim kolenima ili nekom drugom povredom(pocev jos od povrede stopala u mecu protiv Ljubicica u finalu Madrida),a da pritom je imao i ima vrhunske relutate o kojima mnogi savrseno zdravi teniseri mogu da sanjaju! To samo govori da je Nadal za klasu bolji od skoro svih svojih konkurenata! Da ne pominjem koliko je mentalno jak! Btw,jucerasnji incident sa Paskvalom je po meni veoma opravdan.Istina,ni ja nisam navikao da Nadal reaguje tako zucno,ali bila je ocigledna nepravda i to na break point! Ne vidim razlog da se covek ne pobuni!

Djoksa

pre 13 godina

Ljudi,razumem ja @KOZETU.Covek se uprpao zbog DC pa pise razne nebuloze.Ali ne mogu da razumem ljude koji preporucuju njegove kom u kojima on tvrdi da Nole do kraja god ispada iz top10?Od euforije do depresije i nazad.Da li postoji SREDINA(realnost)za nas?

bane

pre 13 godina

Nadal sa pravom mrzi Soderlinga i otud onako ponašanje. Nego odkuda Soderling uopšte u četvrtfinalu? Odgovor je u srećnom žrebu. Igrao je sa Gineprijem, Granollersom i Bellucijem. Jedini pravi protivnik vredan pomena mu je bio indisponirani Ferer koga je ovaj švedski panj jedva prošao u pet setova i etoga sa Nadalom. No nije svaki dan praznik, tj. Nadal povređen.

KOŽETA

pre 13 godina

Rafa je danas definitivno najbolji igrač na svijetu sa osnovne linije, i napadački i defanzivno. Da pojasnim malo ovo napadački jer defanzivno zaista nije potrebno.Navijače često zavara statistika "winners". Winneri se osvajaju i sa osnovne linije i volejima i servisom itd. Jaki serveri često imaju više winnera iz jednostavnog razloga,veliki broj tih winnera je servisom.Drugo,često protivnici loše tj. nedovoljno duboko vrate taj jaki servis pa server lako poentira npr forhend winnerom. Svi ti winneri se baziraju na servisu. U samoj igri sa osnovne linije Rafa je kralj što je pokazao i današnji meč.Soderling slovi za jednog od najjačih udarača sa osnovne linije,a Rafa je imao više winnera sa crte,pogotovo forhendom. Današnjeg Nadala se može gurnuti u defanzivu jedino ako odlično servirate,a ako se poen razvije sa osnovne linije,šanse su uglavnom na strani Nadala što potvrđuje statistika u gotovo svakom Nadalovom meču.Dobra vijest za Nadalove navijače je ta što on želi napredovati u svim segmentima igre, pa me je njegov servis u zadnje vrijeme ugodno iznenedio jer dosta besplatnih poena osvaja i servisom što prije nije bio slučaj.Uglavnom slijedi odlično polufinala Nadal-Murray jer je i Murray u vrhunskoj formi.Navijam za Nadala da uđe i u četvrto finale Wimbledona što je navjerovatno za jednog "zemljaša". No ako i Murray pobjedi,a pogotovo osvoji...vjerovatno bi Andy bio najsretniji čovjek na svijetu. I još jedna stvar,ovaj Toni Nadal,Costa i ostatak Nadalove ekipe su veliki lisci za snimit suparnika.
Pošto Soderling puno češće servira u sredinu terena, Nadal se često kretao vidno ranije na Robinov servis,a pogotovo na break loptama. Zanimljivo da Soderling upravo protiv Nadala ima najmanje aseva i to svaki put.Što se tiče drugog polufinala neću ništa govoriti jer mi vjerovatno neće objaviti komentar:) Vamos!!

Garo Željković

pre 13 godina

Glavni sudija sa onom sudijskom odlukom kao da je izbaksuzirao Soderlinga Imao je više vinera, više grešaka, ali odlična igra donela je ubedljivu pobedu Nadalu. Što se tiče samih sudijskih odluka, još su diskutabilnije kada se dosuduju u ključnim trenucima taj brejka, na primer Enan-Jelena u Štutgartu gde je po meni JJ oštećena ponavljanjem poena, ili danas čelendž Marija gde je Conga oštećen i da ne nabrajam. Kako god, Nadal je uz pobedu pokazao još nešto, ume i on da se svojski isposvadja sa sudijom. A ono što iznenadjuje, engleski jezik mu je vrlo, vrlo solidan za takvu vrstu konverzacije.

hary

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!
(sima, 30. jun 2010 20:34)


Zasto si zapanjen nadalovim ponasanjemm ili "ogorcen" .....:S:S????

samo da kazem

pre 13 godina

@simo...Zapanjen si Nadalovim ili Soderlingovim ponasanjem?Ja bih rekao da je Soderling bio NEfer,trazenjem medikala usred,tacnije na kraju seta(bez predhodne najave,a to tako ne bi smelo),kada je Rafa trebao da servira za set,hteo da izvede performans za izbacivanje Rafe iz takta,tj.ritma..No Soderling je poznat po takvim gestovima.Mene samo cudi i pitam se STA te je zapanjilo?

vamos Nole

pre 13 godina

Vamooooooooooooos :)
NAJVECI sportista danasnjice,kako njega nije poremetila sudijska greska danas? On je na to odreagovao,zaboravio na to i vratio se u mec jos jaci,a onda i zasluzeno pobedio.
Ali jbg,u finalu cu ipak navijati za Noleta (ako obojica uopste prodjete u finale),ipak je on nas. A do tada,Vamos Rafa

Prolaznik79@hotmail.com

pre 13 godina

Jako se radujem njegovom prolasku u polufinale ovogodisnjeg Wimbledona i najiskrenije se nadam da ce Rafa na koncu i ponoviti uspijeh iz 2008 godine?! Naravno, ostaje da se vidi jer igra protiv domaceg tenisera u narednoj rundi. Vidjet cemo, nadam se dobrim vijestima! Pozdrav za sve one koji su uz Rafu.

sima

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!

Jednorog68

pre 13 godina

Robin je odličan teniser. Rafa je VRHUNSKI teniser. To bi bilo to, ukratko.
Rafa je spreman da se, i posle inicijalnog gubitka seta (sa katastrofalnih 5:0 u jednom trenu), "vrati" kompletno u meč i preokrene sve u svoju korist.

P.S. Suđenje Paskala Marije nedopustivo loše. Nadam se da i za to ima leka.

Jednorog68

pre 13 godina

Robin je odličan teniser. Rafa je VRHUNSKI teniser. To bi bilo to, ukratko.
Rafa je spreman da se, i posle inicijalnog gubitka seta (sa katastrofalnih 5:0 u jednom trenu), "vrati" kompletno u meč i preokrene sve u svoju korist.

P.S. Suđenje Paskala Marije nedopustivo loše. Nadam se da i za to ima leka.

KOŽETA

pre 13 godina

Rafa je danas definitivno najbolji igrač na svijetu sa osnovne linije, i napadački i defanzivno. Da pojasnim malo ovo napadački jer defanzivno zaista nije potrebno.Navijače često zavara statistika "winners". Winneri se osvajaju i sa osnovne linije i volejima i servisom itd. Jaki serveri često imaju više winnera iz jednostavnog razloga,veliki broj tih winnera je servisom.Drugo,često protivnici loše tj. nedovoljno duboko vrate taj jaki servis pa server lako poentira npr forhend winnerom. Svi ti winneri se baziraju na servisu. U samoj igri sa osnovne linije Rafa je kralj što je pokazao i današnji meč.Soderling slovi za jednog od najjačih udarača sa osnovne linije,a Rafa je imao više winnera sa crte,pogotovo forhendom. Današnjeg Nadala se može gurnuti u defanzivu jedino ako odlično servirate,a ako se poen razvije sa osnovne linije,šanse su uglavnom na strani Nadala što potvrđuje statistika u gotovo svakom Nadalovom meču.Dobra vijest za Nadalove navijače je ta što on želi napredovati u svim segmentima igre, pa me je njegov servis u zadnje vrijeme ugodno iznenedio jer dosta besplatnih poena osvaja i servisom što prije nije bio slučaj.Uglavnom slijedi odlično polufinala Nadal-Murray jer je i Murray u vrhunskoj formi.Navijam za Nadala da uđe i u četvrto finale Wimbledona što je navjerovatno za jednog "zemljaša". No ako i Murray pobjedi,a pogotovo osvoji...vjerovatno bi Andy bio najsretniji čovjek na svijetu. I još jedna stvar,ovaj Toni Nadal,Costa i ostatak Nadalove ekipe su veliki lisci za snimit suparnika.
Pošto Soderling puno češće servira u sredinu terena, Nadal se često kretao vidno ranije na Robinov servis,a pogotovo na break loptama. Zanimljivo da Soderling upravo protiv Nadala ima najmanje aseva i to svaki put.Što se tiče drugog polufinala neću ništa govoriti jer mi vjerovatno neće objaviti komentar:) Vamos!!

Prolaznik79@hotmail.com

pre 13 godina

Jako se radujem njegovom prolasku u polufinale ovogodisnjeg Wimbledona i najiskrenije se nadam da ce Rafa na koncu i ponoviti uspijeh iz 2008 godine?! Naravno, ostaje da se vidi jer igra protiv domaceg tenisera u narednoj rundi. Vidjet cemo, nadam se dobrim vijestima! Pozdrav za sve one koji su uz Rafu.

vamos Nole

pre 13 godina

Vamooooooooooooos :)
NAJVECI sportista danasnjice,kako njega nije poremetila sudijska greska danas? On je na to odreagovao,zaboravio na to i vratio se u mec jos jaci,a onda i zasluzeno pobedio.
Ali jbg,u finalu cu ipak navijati za Noleta (ako obojica uopste prodjete u finale),ipak je on nas. A do tada,Vamos Rafa

samo da kazem

pre 13 godina

@simo...Zapanjen si Nadalovim ili Soderlingovim ponasanjem?Ja bih rekao da je Soderling bio NEfer,trazenjem medikala usred,tacnije na kraju seta(bez predhodne najave,a to tako ne bi smelo),kada je Rafa trebao da servira za set,hteo da izvede performans za izbacivanje Rafe iz takta,tj.ritma..No Soderling je poznat po takvim gestovima.Mene samo cudi i pitam se STA te je zapanjilo?

bane

pre 13 godina

Nadal sa pravom mrzi Soderlinga i otud onako ponašanje. Nego odkuda Soderling uopšte u četvrtfinalu? Odgovor je u srećnom žrebu. Igrao je sa Gineprijem, Granollersom i Bellucijem. Jedini pravi protivnik vredan pomena mu je bio indisponirani Ferer koga je ovaj švedski panj jedva prošao u pet setova i etoga sa Nadalom. No nije svaki dan praznik, tj. Nadal povređen.

sima

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!

Garo Željković

pre 13 godina

Glavni sudija sa onom sudijskom odlukom kao da je izbaksuzirao Soderlinga Imao je više vinera, više grešaka, ali odlična igra donela je ubedljivu pobedu Nadalu. Što se tiče samih sudijskih odluka, još su diskutabilnije kada se dosuduju u ključnim trenucima taj brejka, na primer Enan-Jelena u Štutgartu gde je po meni JJ oštećena ponavljanjem poena, ili danas čelendž Marija gde je Conga oštećen i da ne nabrajam. Kako god, Nadal je uz pobedu pokazao još nešto, ume i on da se svojski isposvadja sa sudijom. A ono što iznenadjuje, engleski jezik mu je vrlo, vrlo solidan za takvu vrstu konverzacije.

KOŽETA

pre 13 godina

Ljudi moji Rafael Nadal je teška faca!! Nema takve face u današnjem tenisu! Čovjek servira za set protiv Soderlinga nakon "medical time" od Soderlinga i izgubi ga. Sam sebi u bradu viče "puto". Nije mu kriv ni medical time ni Soderling nego on sam. Ko pažljivije gleda može da primjeti da Nadal sebi ovu popularnu španjolsku riječ često izgovori ako ne odigra dovoljno hrabro,ako je loptica kraća,a on je ne potegne muški nego gura i sl.Čovjek uvijek daje svojih 100%,bori se kao lav, a ako izgubi, protivniku čestita i kaže da je bio bolji.Često će istaći da mu prioritet nije broj 1 ni grand slam naslovi nego napredak u igri.Svi eksperti se slažu da je to igrač koji je posljednjih godina najviše napredovao.Od čiste defanzive postao je jedan od najboljih ofanzivaca,od lošeg servera postao je solidan server,od slabih voleja postao je i dobar volej igrač itd.Čovjek stalno napreduje i još će.Svake godine osvoji koji grand slam i masters...Pravi sportaš,teška faca!!
@ja
Nadal je puno bolji od Soderlinga jer ima puno bolje rezultate. Rezultati su mjerilo,a ne šta ti,ja ili neko treći misli. Mentalna snage,trčanje,forhend...to su priče za malu djecu.Pogledaj rezultate i znaš odgovor.

hary

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!
(sima, 30. jun 2010 20:34)


Zasto si zapanjen nadalovim ponasanjemm ili "ogorcen" .....:S:S????

Ivan

pre 13 godina

Mnogi nece ili ne zele da primete jednu vaznu cinjenicu kada je u pitanju Nadal-a to je da je momak gotovo celu svoju karijeru odigrao sa povredjenim kolenima ili nekom drugom povredom(pocev jos od povrede stopala u mecu protiv Ljubicica u finalu Madrida),a da pritom je imao i ima vrhunske relutate o kojima mnogi savrseno zdravi teniseri mogu da sanjaju! To samo govori da je Nadal za klasu bolji od skoro svih svojih konkurenata! Da ne pominjem koliko je mentalno jak! Btw,jucerasnji incident sa Paskvalom je po meni veoma opravdan.Istina,ni ja nisam navikao da Nadal reaguje tako zucno,ali bila je ocigledna nepravda i to na break point! Ne vidim razlog da se covek ne pobuni!

Ivan

pre 13 godina

@ja
Kao sto pomnenuh,Nadal igra s bolom veliki deo svoje karijere! Naravno da se stanje pogorsavalo i da danas moze mnogo manje turnira da odigra u nizu nego ranije a da nema problem s kolenima,nazalost.Naravno i da je hard court za njega poguban(i za sve sportiste,to znamo),ali reci da ne moze da osvoji HC turnire je netacno jer ih ima u svojoj kolekciji mnogo vise nego neki teniseri koji spadaju u HC specijaliste! USO nije uzeo samo zato sto dolazi posle iscrpljujuce sezone,na kraju,kada je on vec skoro sagoreo posle svega sto je osvojio! Mislim da nije u redu sto kazes da Nadal trazi izgovore! On je bar poznat kao neko ko je veoma cvrst momak i muski podnosi poraz! Nikada ni na jednom njegovom press-u(a mnogo sam ih cuo i procitao) nisam video da je umanjio znacaj protivnikove pobede osim da je sportski cestitao.Ta prica stvarno ne pije vodu! Ko ga malo bolje prati,sigurno zna! I jos jedna stvar -Soderling nikako nije bolji igrac od Nadala!Istina,on ima sjajan servis i odlican fh! Ali njegov bh je prosecan ka dobrom!Pogadja samo ako uspe da se idealno namesti na udarac! Nikada nece vratiti loptu iz neke ,recimo,streaching pozicije(sto Nadal redovno radi iz odbrane) i jos kad mu procitate servis,njegova igra se raspada! Jednostarna je i nema alternativu! A o Nadalovoj bih mogao do sutra...Nadam se da ce ga zdravlje jos malo posluziti.

Elvis

pre 13 godina

Ponoviću još jednom!
Nadal je i fizički i mentalno najjači teniser.
Soderling je dobar tehničar ali za Španca treba više.
Nadalu ako izdrže koljena do finala, on osvaja Wimbldon 2010!

Djoksa

pre 13 godina

Ljudi,razumem ja @KOZETU.Covek se uprpao zbog DC pa pise razne nebuloze.Ali ne mogu da razumem ljude koji preporucuju njegove kom u kojima on tvrdi da Nole do kraja god ispada iz top10?Od euforije do depresije i nazad.Da li postoji SREDINA(realnost)za nas?

ja

pre 13 godina

Soderling je po meni mnogo bolji igrac od Nadala. Na zalost nije mentalno jak kao Nadal i to je jedini razlog sto je izgubio ovaj mec, uostalom to je bio i razlog poraza u nedavnom finalu RG.
Kozeta je pominjao da Djokovic ispada iz prvih 10 ove godine.
Teorijski to je moguce, prakticno cisto sumnjam.
Pre Vimbldona Djokovic je na onoj godisnjoj listi bio sedmi. Ni jedan teniser sem Nadala nije obezbedio plasman medju 8 najboljih i onaj zavrsni turnir.
Posle Vimbldona bi situacija mogla biti malo cistija.
Djokovic bi sa titulom na Wimbldonu mogao cak da ima realne sanse i za prvo mesto.
Tu su trenutno neki igraci poput Verdaska i Ferera koji ce verovatno u nastavku sezone kliziti dole na listi, a Soderling i Berdih verovatno na gore.
Mislim da ce u prvih 8 na kraju godine biti: Nadal, Djokovic, Federer, Marej, Soderling i Berdih.
Rodik i Davidenko ce imati puno posla da se zadrze medju prvih 8.
Potencijalni kandidati su i Conga, Juzni, Verdasko i Ferer.

ja

pre 13 godina

@Ivan
Ako tako posmatras stvari, Nadal je povredjen tokom cele njegove karijere. Covek isto igra poslednjih 5 godina, ni bolje ni losije.
Kada je osvojio Vimbldon i Australiju, dosao je u situaciju da mora da se pravda za svaki poraz.
Zbog toga kada god izgubi uvek se pominje neka povreda i problemi. Jednostavno mora da ima alibi za poraze koje je i ranije dozivljavao, ali su ti porazi ranije bili normalni.
Sada svi ocekuju od Nadala da pobedjuje i na brzim podlogama, a on to jednostavno ne moze. Zato za svaki eventualni poraz ima unapred spremljen izgovor.
Ponavljam covek nema nikakve zdravstvene probleme vece od onih koje je imao proteklih 5 godina.
Odradio je sezonu sljake koju svake godine odradi i to bi otprilike bilo sve od Nadala. Ispao je na Kvinsu. U finale Vimbldona nema sanse da stigne pored zivog Mareja. Izbacivao ga je Marej i na US Openu i u Australiji - izbacice ga i na Vimbldonu.

sima

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!

Djoksa

pre 13 godina

Ljudi,razumem ja @KOZETU.Covek se uprpao zbog DC pa pise razne nebuloze.Ali ne mogu da razumem ljude koji preporucuju njegove kom u kojima on tvrdi da Nole do kraja god ispada iz top10?Od euforije do depresije i nazad.Da li postoji SREDINA(realnost)za nas?

ja

pre 13 godina

@Ivan
Ako tako posmatras stvari, Nadal je povredjen tokom cele njegove karijere. Covek isto igra poslednjih 5 godina, ni bolje ni losije.
Kada je osvojio Vimbldon i Australiju, dosao je u situaciju da mora da se pravda za svaki poraz.
Zbog toga kada god izgubi uvek se pominje neka povreda i problemi. Jednostavno mora da ima alibi za poraze koje je i ranije dozivljavao, ali su ti porazi ranije bili normalni.
Sada svi ocekuju od Nadala da pobedjuje i na brzim podlogama, a on to jednostavno ne moze. Zato za svaki eventualni poraz ima unapred spremljen izgovor.
Ponavljam covek nema nikakve zdravstvene probleme vece od onih koje je imao proteklih 5 godina.
Odradio je sezonu sljake koju svake godine odradi i to bi otprilike bilo sve od Nadala. Ispao je na Kvinsu. U finale Vimbldona nema sanse da stigne pored zivog Mareja. Izbacivao ga je Marej i na US Openu i u Australiji - izbacice ga i na Vimbldonu.

Prolaznik79@hotmail.com

pre 13 godina

Jako se radujem njegovom prolasku u polufinale ovogodisnjeg Wimbledona i najiskrenije se nadam da ce Rafa na koncu i ponoviti uspijeh iz 2008 godine?! Naravno, ostaje da se vidi jer igra protiv domaceg tenisera u narednoj rundi. Vidjet cemo, nadam se dobrim vijestima! Pozdrav za sve one koji su uz Rafu.

ja

pre 13 godina

Soderling je po meni mnogo bolji igrac od Nadala. Na zalost nije mentalno jak kao Nadal i to je jedini razlog sto je izgubio ovaj mec, uostalom to je bio i razlog poraza u nedavnom finalu RG.
Kozeta je pominjao da Djokovic ispada iz prvih 10 ove godine.
Teorijski to je moguce, prakticno cisto sumnjam.
Pre Vimbldona Djokovic je na onoj godisnjoj listi bio sedmi. Ni jedan teniser sem Nadala nije obezbedio plasman medju 8 najboljih i onaj zavrsni turnir.
Posle Vimbldona bi situacija mogla biti malo cistija.
Djokovic bi sa titulom na Wimbldonu mogao cak da ima realne sanse i za prvo mesto.
Tu su trenutno neki igraci poput Verdaska i Ferera koji ce verovatno u nastavku sezone kliziti dole na listi, a Soderling i Berdih verovatno na gore.
Mislim da ce u prvih 8 na kraju godine biti: Nadal, Djokovic, Federer, Marej, Soderling i Berdih.
Rodik i Davidenko ce imati puno posla da se zadrze medju prvih 8.
Potencijalni kandidati su i Conga, Juzni, Verdasko i Ferer.

Jednorog68

pre 13 godina

Robin je odličan teniser. Rafa je VRHUNSKI teniser. To bi bilo to, ukratko.
Rafa je spreman da se, i posle inicijalnog gubitka seta (sa katastrofalnih 5:0 u jednom trenu), "vrati" kompletno u meč i preokrene sve u svoju korist.

P.S. Suđenje Paskala Marije nedopustivo loše. Nadam se da i za to ima leka.

vamos Nole

pre 13 godina

Vamooooooooooooos :)
NAJVECI sportista danasnjice,kako njega nije poremetila sudijska greska danas? On je na to odreagovao,zaboravio na to i vratio se u mec jos jaci,a onda i zasluzeno pobedio.
Ali jbg,u finalu cu ipak navijati za Noleta (ako obojica uopste prodjete u finale),ipak je on nas. A do tada,Vamos Rafa

KOŽETA

pre 13 godina

Rafa je danas definitivno najbolji igrač na svijetu sa osnovne linije, i napadački i defanzivno. Da pojasnim malo ovo napadački jer defanzivno zaista nije potrebno.Navijače često zavara statistika "winners". Winneri se osvajaju i sa osnovne linije i volejima i servisom itd. Jaki serveri često imaju više winnera iz jednostavnog razloga,veliki broj tih winnera je servisom.Drugo,često protivnici loše tj. nedovoljno duboko vrate taj jaki servis pa server lako poentira npr forhend winnerom. Svi ti winneri se baziraju na servisu. U samoj igri sa osnovne linije Rafa je kralj što je pokazao i današnji meč.Soderling slovi za jednog od najjačih udarača sa osnovne linije,a Rafa je imao više winnera sa crte,pogotovo forhendom. Današnjeg Nadala se može gurnuti u defanzivu jedino ako odlično servirate,a ako se poen razvije sa osnovne linije,šanse su uglavnom na strani Nadala što potvrđuje statistika u gotovo svakom Nadalovom meču.Dobra vijest za Nadalove navijače je ta što on želi napredovati u svim segmentima igre, pa me je njegov servis u zadnje vrijeme ugodno iznenedio jer dosta besplatnih poena osvaja i servisom što prije nije bio slučaj.Uglavnom slijedi odlično polufinala Nadal-Murray jer je i Murray u vrhunskoj formi.Navijam za Nadala da uđe i u četvrto finale Wimbledona što je navjerovatno za jednog "zemljaša". No ako i Murray pobjedi,a pogotovo osvoji...vjerovatno bi Andy bio najsretniji čovjek na svijetu. I još jedna stvar,ovaj Toni Nadal,Costa i ostatak Nadalove ekipe su veliki lisci za snimit suparnika.
Pošto Soderling puno češće servira u sredinu terena, Nadal se često kretao vidno ranije na Robinov servis,a pogotovo na break loptama. Zanimljivo da Soderling upravo protiv Nadala ima najmanje aseva i to svaki put.Što se tiče drugog polufinala neću ništa govoriti jer mi vjerovatno neće objaviti komentar:) Vamos!!

hary

pre 13 godina

Danas sam uhvatio sebe da previse- regujem-ko zna sta ce biti objavljeno! Ali posle danasnjeg meca-baz obzira na 'krvno neprijateljstvo' Nadala i Soderlinga- ja ostajem ZAPANJEN Nadalovim ponasanjem! Pa je'l to covek za koga sam ja godinama navija? Naravno ako Novak nije bio direktni protivnik! Moram li sada sebe da se stidim? Ne znam ali ovo danas,!? pa ko jos Novaka moze da kritikuje? Ne mislim, ovdasnji komentatori nego SVETSKI!
(sima, 30. jun 2010 20:34)


Zasto si zapanjen nadalovim ponasanjemm ili "ogorcen" .....:S:S????

bane

pre 13 godina

Nadal sa pravom mrzi Soderlinga i otud onako ponašanje. Nego odkuda Soderling uopšte u četvrtfinalu? Odgovor je u srećnom žrebu. Igrao je sa Gineprijem, Granollersom i Bellucijem. Jedini pravi protivnik vredan pomena mu je bio indisponirani Ferer koga je ovaj švedski panj jedva prošao u pet setova i etoga sa Nadalom. No nije svaki dan praznik, tj. Nadal povređen.

samo da kazem

pre 13 godina

@simo...Zapanjen si Nadalovim ili Soderlingovim ponasanjem?Ja bih rekao da je Soderling bio NEfer,trazenjem medikala usred,tacnije na kraju seta(bez predhodne najave,a to tako ne bi smelo),kada je Rafa trebao da servira za set,hteo da izvede performans za izbacivanje Rafe iz takta,tj.ritma..No Soderling je poznat po takvim gestovima.Mene samo cudi i pitam se STA te je zapanjilo?

Garo Željković

pre 13 godina

Glavni sudija sa onom sudijskom odlukom kao da je izbaksuzirao Soderlinga Imao je više vinera, više grešaka, ali odlična igra donela je ubedljivu pobedu Nadalu. Što se tiče samih sudijskih odluka, još su diskutabilnije kada se dosuduju u ključnim trenucima taj brejka, na primer Enan-Jelena u Štutgartu gde je po meni JJ oštećena ponavljanjem poena, ili danas čelendž Marija gde je Conga oštećen i da ne nabrajam. Kako god, Nadal je uz pobedu pokazao još nešto, ume i on da se svojski isposvadja sa sudijom. A ono što iznenadjuje, engleski jezik mu je vrlo, vrlo solidan za takvu vrstu konverzacije.

Ivan

pre 13 godina

Mnogi nece ili ne zele da primete jednu vaznu cinjenicu kada je u pitanju Nadal-a to je da je momak gotovo celu svoju karijeru odigrao sa povredjenim kolenima ili nekom drugom povredom(pocev jos od povrede stopala u mecu protiv Ljubicica u finalu Madrida),a da pritom je imao i ima vrhunske relutate o kojima mnogi savrseno zdravi teniseri mogu da sanjaju! To samo govori da je Nadal za klasu bolji od skoro svih svojih konkurenata! Da ne pominjem koliko je mentalno jak! Btw,jucerasnji incident sa Paskvalom je po meni veoma opravdan.Istina,ni ja nisam navikao da Nadal reaguje tako zucno,ali bila je ocigledna nepravda i to na break point! Ne vidim razlog da se covek ne pobuni!

Ivan

pre 13 godina

@ja
Kao sto pomnenuh,Nadal igra s bolom veliki deo svoje karijere! Naravno da se stanje pogorsavalo i da danas moze mnogo manje turnira da odigra u nizu nego ranije a da nema problem s kolenima,nazalost.Naravno i da je hard court za njega poguban(i za sve sportiste,to znamo),ali reci da ne moze da osvoji HC turnire je netacno jer ih ima u svojoj kolekciji mnogo vise nego neki teniseri koji spadaju u HC specijaliste! USO nije uzeo samo zato sto dolazi posle iscrpljujuce sezone,na kraju,kada je on vec skoro sagoreo posle svega sto je osvojio! Mislim da nije u redu sto kazes da Nadal trazi izgovore! On je bar poznat kao neko ko je veoma cvrst momak i muski podnosi poraz! Nikada ni na jednom njegovom press-u(a mnogo sam ih cuo i procitao) nisam video da je umanjio znacaj protivnikove pobede osim da je sportski cestitao.Ta prica stvarno ne pije vodu! Ko ga malo bolje prati,sigurno zna! I jos jedna stvar -Soderling nikako nije bolji igrac od Nadala!Istina,on ima sjajan servis i odlican fh! Ali njegov bh je prosecan ka dobrom!Pogadja samo ako uspe da se idealno namesti na udarac! Nikada nece vratiti loptu iz neke ,recimo,streaching pozicije(sto Nadal redovno radi iz odbrane) i jos kad mu procitate servis,njegova igra se raspada! Jednostarna je i nema alternativu! A o Nadalovoj bih mogao do sutra...Nadam se da ce ga zdravlje jos malo posluziti.

Elvis

pre 13 godina

Ponoviću još jednom!
Nadal je i fizički i mentalno najjači teniser.
Soderling je dobar tehničar ali za Španca treba više.
Nadalu ako izdrže koljena do finala, on osvaja Wimbldon 2010!

KOŽETA

pre 13 godina

Ljudi moji Rafael Nadal je teška faca!! Nema takve face u današnjem tenisu! Čovjek servira za set protiv Soderlinga nakon "medical time" od Soderlinga i izgubi ga. Sam sebi u bradu viče "puto". Nije mu kriv ni medical time ni Soderling nego on sam. Ko pažljivije gleda može da primjeti da Nadal sebi ovu popularnu španjolsku riječ često izgovori ako ne odigra dovoljno hrabro,ako je loptica kraća,a on je ne potegne muški nego gura i sl.Čovjek uvijek daje svojih 100%,bori se kao lav, a ako izgubi, protivniku čestita i kaže da je bio bolji.Često će istaći da mu prioritet nije broj 1 ni grand slam naslovi nego napredak u igri.Svi eksperti se slažu da je to igrač koji je posljednjih godina najviše napredovao.Od čiste defanzive postao je jedan od najboljih ofanzivaca,od lošeg servera postao je solidan server,od slabih voleja postao je i dobar volej igrač itd.Čovjek stalno napreduje i još će.Svake godine osvoji koji grand slam i masters...Pravi sportaš,teška faca!!
@ja
Nadal je puno bolji od Soderlinga jer ima puno bolje rezultate. Rezultati su mjerilo,a ne šta ti,ja ili neko treći misli. Mentalna snage,trčanje,forhend...to su priče za malu djecu.Pogledaj rezultate i znaš odgovor.