Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 30.12.2021.

09:52

Filipović: Dete sam Partizana, smetaju mi samo boje Olimpijakosa

Filip Filipović, najbolji vaterpolista sveta, bio je gost TV Prva.

Izvor: MS

Autor: MS

Filipović: Dete sam Partizana, smetaju mi samo boje Olimpijakosa
pedja Milosavljevic/Starsport

Govorio je u Jutarnjem programu Prve na brojne teme – od oproštaja reprezentacije Srbije, zlata u Tokiju, pa sve do klupske scene u Olimpijakosu.

Filipović je nedavno izabran za najboljeg igrača sveta u izboru FINA, kao i za najboljeg sportistu Srbije od Olimpijskog komiteta Srbije.

"Priznanja su sigurno lep podsetnik da sve što sam radio, šta sam žrtvovao i čega sam se odricao, i način na koji sam radio, bude ispravan. To me i obavezuje da nastavim istim ritmom", počeo je Filipović.

Logično, najveća stvar ove godine je olimpijsko zlato u Tokiju.

"Što se sportskih tema tiče, sigurno jeste. Godinu ću pamtiti po Olimpijskim igrama i Tokiju, ceo život će mi biti u sećanju. Brojali smo svi naglas svoje poslednje utakmice u reprezentaciji", otkriva doskorašnji kapiten "delfina".

"Senatori" reprezentacije, pored Filipovića, još braća Pijetlović – Duško i Gojko, Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su okačili kapicu Srbije o klin.

"Definitivno idemo na zasluženi odmor. Nećemo više smetati", našalio se Filipović.

Osvajili su sve što se moglo osvojiti više puta. Kao verovatno nijedna ekipa u istoriji svih sportova u modernom dobu.

"Da smo planirali ne bismo imali ovako dobar kraj. Mogu samo da budem ponosan, a posebno na mlađe. Ove godine su kao nikad do sada izgurali. Vaterpolo ne mora da brine, rezultat neće doći odmah, ali siguran sam da će biti uspeha i moramo da verujemo".

Oproštajnu utakmicu imaće sledeće godine, otkrio je Filip. "Samo" od Srbije, u klubu će još da igra.

"Bazena kada bude preko glave, tog dana ću ostati kod kuće. Prestaću da se bavim vaterpolom. Još uvek uživam, kao što mi je rekao Savić, tek sada uživam u vaterpolu. To je tako, ne predstavlja mi opterećenje. Ne planiram da se povlačim, pokreće me ljubav prema ovom sportu i jaka je".

Filipović visoke ambicije ima sa grčkim Olimpijakosom – napad na titulu prvaka Evrope.

"Kao dete Partizana sem boja sve mi se sviđa. Sve je lepo, od klime, vremena, osim saobraćaja i boja. Klub je insistucija, svi ga poštuju, uživam u tome i zaista mi prija Atina. Jako mi je lepo i zaslužio sam jednu Atinu", zaključio je Filipović, poželevši svima zdravlje u novoj godini.

Novogodišnji intervju sa Filipom Filipović za B92.net bićete u prilici da čitate u narednim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu