Nova vest
Vaterpolo

Petak, 02.10.2020.

20:00

Korolija: Prioritet je da ekipa i igrači napreduju

Trener vaterpolista Partizana Miloš Korolija rekao je da je pred njima lep i izazovan zadatak u novoj sezoni u kojoj je cilj da ekipa i igrači napreduju.

Izvor: SN

Autor: SN

Korolija: Prioritet je da ekipa i igrači napreduju
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Malo smo kasnije krenuli u pripreme za novu sezonu zbog svega što se tokom leta dešavalo. Tako je moralo biti, sve se odužilo, ali nikada nije kasno za prave stvari. Mislim da je nova uprava prava stvar za klub. Prioritet ove mlade ekipe u ovoj sezoni treba da bude njihov lični napredak i napredak ekipe", rekao je Korolija novinarima na bazenu na Banjici.

Bivši igrač Partizana, Segeda, Debrecina, Radničkog iz Kragujevca, Oradee, Akvakjarua, Galatasaraja preuzeo je tim početkom septembra, a prethodno je vodio ekipu Banjice, koja je drugi tim Partizana.

"Izrazito lep zadatak, jer je to moja želja. Vrlo izazovno, a za mene samim tim i lepši. Prošle godine sam vodio Banjicu, razlikuje se prvi tim Partizana, ali je princip isti. Radimo na razvoju mladih igrača i da ih osposobimo za neka lepša vremena što se kluba tiče, ali za vrhunske domete, za koje verujem da ovaj tim ima potencijala".


Kako kaže, nepoznanica je koliko njegov tim može ove sezone i dodaje da nemaju nikakvu vrstu pristiska.

"Sigurno je da nismo u krugu favorita za osvajanje trofeja i bilo bi neskormno da se ponašamo kao da jesmo. Da želimo tamo što pre da dodjemo - želimo. Želimo ako je to moguće i ove sezone, ali iluzorno je posle svih ovih problema pričati o svajanju titule i trofeja. Sa druge strane, ponašamo se kao da igramo finale prvenstva svake nedelje u takmičarksom smislu. Nemamo pritisak da moramo osvojimo odredjeni broj bodova, da osvojimo neku poziciju na tabeli", rekao je Korolija.

On smatra da je je povratak iskusnih reprezentativaca u srpski vaterpolo ove sezone neprocenljiv, kako za timove u koje su stigli, tako i za one koji će igrati protiv njih, ali i za publiku i decu koja se bave ovim sportom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d