Srbija moćna u Levenu

Mlada reprezentacija Srbije trijumfalno je prošla kroz Leven, pošto je sa ubedljivih 3:0(1:0) savladal Belgiju i preuzela čelo grupe 9 kvalifikacija za EP 2015.

Izvor:

Sreda, 05.03.2014.

17:59

Default images

"Orlići" sada imaju 13 bodova, isto koliko i Belgija, ali i meć manje. Do kraja kvalifikacija nađ tim očekuju teška gostovanja Italiji i Severnoj Irskoj.

Srbija je bolje otvorila meč i povela posle prve prilike. Kostić je iz kornera pronašao Mitrovića za vođstvo. Meč je rešen u samo deset minuta nastavka, a precizni su bili Darko Brašanac i opet Mitrović.

Izabranici Radovana Čurčića su potpuno zasluženo stigli do možda i krucijalne pobede. U drugom meču naše grupe, Italija je održala priključa pobedom protiv Severne Irske.

Prvi pogodak na meču viđen je iz prve prave šanse. Filip Kostić je izveo korner s desne strane i poslao loptu na preterac, a Aleksandar Mitović se odlično zagradio i smestio loptu glavom u mrežu. Naš tim se povukao posle prvog gola, ali Belgijanci nisu uslevali ozbiljnije da priprete Dmitroviću.

Belgijanci su krenului ofanzivno od starta nastavka, imali veliku priliku posle greške Spajića, ali su naši momci izdržali i iz kontre kaznili promašaje. Najpre je je Miloš Jojić u 53. minutu dobio loptu na desnom krilu i uputio savršen centaršut na prvu stativu, tamo je Brašan bio brži od svih i zakucao loptu iza leđa Kosemansa.

Konačan rezultat meča postavljen je samo 180 sekundi kasnije, ovoga puta posle akcije na levom krilu. Đuričić je petom ostavio loptu Kostiću, koji šalje loptu po zemlji kroz petetac, a Mitović i na drugu asistenciju odgovara pogotkom.

Mečevi Srbije u kvalifikacijama za EP u Češkoj 2015:
05. septembar Italija – Srbija
09. septembar Severna Irska – Srbija

Tabela:
1.
Srbija 6 4 1 1 12:6 13 baraž
2. Belgija 7 4 1 2 9:7 13 baraž
3. Italija 6 4 0 2 9:4 12
4. Kipar 6 2 0 3 6:7 6
5. Severna Irska 6 0 0 7 1:13 0

Tok meča:

Tok utakmice:

Belgija: Kosemans, Arslanagić, De Bok, Denajer, Ngava, De Sart, Mpoku, Azar, Prae, Fereira-Karasko, Batšuaji.
Srbija: Dmitrović, Petković, Nemanja Petrović, Spajić, Vitas, Čaušić, Đuričić, Brašanac, Kostić, Jojić, Mitrović.

Već krajem drugog minuta Srbije je mogla do vođstva. Jojić je dobro odradio posao, odložio je loptu do Kostića na levoj strani, ali je nakon njegovog dodavanja Mitroviću napadač Anderlehta bio u ofsajdu.

Nastavilu su naši momci da kontrolišu dešavanja na terenu, a iz sledeće šanse u 12. minutu su i stigli do vođstva. Kostić je izveo korner i poslao loptu na peterac, a tamo se najbolje snašao napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović, izdržao duel sa čuvarom, i smestio loptu u mrežu - 1:0.

Domaći tim nije uspeo ni posle gola da preuzme kontrolu i eventualno odgovori našoj selekciji, a Mitrović je nedugo zatim ponovo pripretio. Ovoga puta korner je bio s druge stane, ali je Kosemans uspeo da zaustavi udarac.

Usledio je nešto bolji period igre Belgijanaca, koji su u dva navrata zapretili Dmitroviću, a oba puta posle prekida. Najpre je De Sart bio neprecizan glavom u 23. minutu, dok je Petrović tri minuta kasnije u poslednjem času poslao loptu u korner.

Preuzeli su domaći ofanzivu, i pretili uglavnom preko bokova, ali su naši defanzivci bez previse problema izlazili na kraj s njihovim napadima. Praktično, golman Dmitrović nije imao potrebe da interveniše. U napadima prednjače Azar i Fereira-Karasko.

Do kraja poluvremena Belgijanci su još jednom zapretili, ali centaršut Azara niko nije dočekao, dok je opasna kontra Srbije propala zbog oklevanja Đuričića.

Belgijanci su krenuli ofanzivno i u nastavku, a veliku priliku imali su već posle pet minuta. Spajić je nespretno reagovao i promašio ceo fudbal, Batšuaji se uputio sam ka golu, ali je bio sebičan i odlučio da šutira a Dmitrović odličnom intervencijom odbio loptu u korner.

Već u sledećem napadu naši momci kažnjavaju promašaj.Lopta je stigla do Jojića na levom boku, da bi igrač Borusije Dortmund poslao savršen centaršut, a Darko Branšanac je glavom smešta u bliži ugao - 2:0.

U 55. minute, samo dva minuta kasnije, već je bilo 3:0 za 'Orliće'. Ovoga puta je Kostić centrirao po zemlji sa levog boka, posle sjajne asistencije Đuričića petom, poslao loptu po zemlji a Aleksandar Mitrović samo postavio nogu, za svoj drugi pogodak - 3:0.

Naši momci su se posle trećeg gola odlućili da umrtve igru i svoje šanse traže iz kontre. Belgijanci imaju loptu u posedu i pokušavaju da stignu barem do utešnog gola, ali nisu uspeli ni ozbiljnije da ugroze sigurnog Dmitrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: