JJ posle preokreta u finalu!

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Pekingu, pobedom nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Izvor: JT

Subota, 05.10.2013.

09:05

Default images

Jankovićeva je do trijumfa došla sa 6:7 (7:9), 6:1, 6:1, posle dva sata i dva minuta igre.

Jelena će se u nedelju u finalu za titulu boriti sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je pobedila Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 6:2, 6:2.

Jankovićeva je protiv Kvitove pružila odličnu igru, a Čehinja je uspela da joj parira samo u prvom setu. Tada su i vodile najveću bitku, a Kvitova je u taj-brejku imala više sreće i povela je sa 1:0. U nastavku je na terenu postojala samo jedna igračica, i to Jankovićeva, koja je češkoj teniserki do kraja meča prepustila samo dva gema i zasluženo je na kraju došla do sjajne pobede.

Tok meča:

Obe teniserke su pomalo nerzvozno ušle u meč i nisu toliko bile sigurne na svojim servisima. Na startu ipak nije bilo brejk prilika, obe su osvojile svoje servis gemove za 1:1, a potom je Kvitova to promenila. Posle novog osvojenog servis gema brzo je došla do tri brejk prilike i oduzela Jankovićevoj servis, ali je Jelena uspela odmah da joj uzvrati.

Prve dve brejk lopte Čehinja je odbranila, ali treću nije, da bi Jelena odmah potom došla do izjednačenja 3:3. Jankovićeva tu nije stala, odmah je došla do novog brejka i povela prvi put na meču, a vrlo brzo stigla i do 5:3. Kvitova se tada probudila, a srpska teniserka je grešila i dozvolila joj je da se vrati u set, a novim brejkom izjednači na 5:5.

Međutim, kada je bilo najpotrebnije, Jelena je zaigrala agresivnije što je rezultiralo brejkom za vođstvo 6:5 i priliku da u sledećem gemu servira za set. Iako je imala set loptu, Jankovićeva je nije iskoristila, Kvitova je bila veoma agresivna i zasluženo je izjednačila i uvela set u taj-brejk. Veliku borbu nastavile su i tada, ali je češka teniserka bila ta koja je diktirala tempo. Jelena je uspela da spase prve dve set lopte, ali treću nije i Kvitova je povela sa 1:0 u setovima sa 9:7 u taj-brejku.

Jelena je furiozno ušla u drugi set, brzo je osvojila servis gem na startu, a odmah potom došla i do brejka za 2:0. Ni tu nije stala, niz je nastavila do 4:0 zahvaljujući odličnoj igri za koju Kvitova nije imala rešenja. Konačno joj je proradio servis, a i kada se branila pogađala je liniju i zasluženo imala ubedljivu prednost u drugom setu.

Čehinja je u šestom gemu servirala za ostanak u drugom setu i tek tada je uspela da prekine niz Jankovićeve. Srpska teniserka je već u sledećem gemu došla do izjednačenja u setovima i to za samo 22 minuta.

Jankovićeva je nastavila sa odličnom igrom u trećem setu. Kvitova je osvojila prvi gem u odlučujućem setu, a Jelena potom nije dala Čehinji ni priliku da joj uzvrati. Osvojila je narednih šest gemova i zasluženo slavila posle nešto više od dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: