Kup kralja: Selta na putu oporavka

Selta iz Viga plasirala se u četvrtfinale Kupa kralja posle pobede u revanš duelu protiv Viljareala sa 1:0.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 13.01.2010.

11:11

Default images

Tim koji nastupa u drugoj ligi i prolazi kroz izuzetno težak period stigao je do trijumfa u 91. minutu na Madrigalu, pa je ukupnim rezultatom 2:1 prošao među osam najboljih. Roberto Trashoras je uspeo da sa bele tačke uvuče loptu u gol ispod golmana Dijega Lopesa. Prethodno je Anhel oborio Pedra Botelja, koji je prodirao prema kaznenom prostoru.

„Bio sam daleko od mesta kontakta i ne mogu da procenim da li je bilo u ili van kaznenog prostora i da li je bilo kontakta ili ne. Mi smo ispali. Ne želim da tražim opravdanja. Ne želim da kažem da se Selta nezasluženo plasirala u četvrtfinale“, izjavio je trener Viljareala Ernesto Valverde.

„To je velika satisfakcija za mene. Volim da vidim ove mladiće kako se raduju u svlačionici. To je najbolja nagrada. To je takođe velika nagrada i za navijače Selte, koji su zajedno sa nama proživljavali ovaj težak period. Sada imaju razlog za slavlje“, rekao je trener ekipe Euzebio Sakristan.

Selta je bila standardni prvoligaš tokom devedesetih i u prvoj polovini tekuće desecine. Igrali su konstantno u UEFA kupu i čak nastupili u Ligi šampiona u sezone 2003/04. Selta je iz prve lige ispala 2007. godine, što je klub ubacilo u veliku ekonomsku krizu i borbu za opstanak u Segundi u dve sezone. Sakristan je nekadašnji fudbaler Selte, a pet godina je radio u Barseloni kao pomoćni trener.

Selta će u četvrtfinalu igrati najverovatnije protiv Rekreativa koji ima prednost od 3:0 iz prvog duela sa Atletiko Madridom. Revanš se igra u četvrtak na Kalderonu.

Ostali revanš mečevi osmine finala Kupa kralja igraju se u sredu i četvrtak, a sastaju se: Deportivo La Korunja – Valensija(prvi meč 2:1), Osasuna – Herkules(1:2), Rasing Santader – Alkorkon(3:2), Hetafe – Malaga(1:2), Sevilja – Barselona (1:2), Maljorka – Rajo Valjekano(1:2) i Atletiko Madrid – Rekreativo Uelva(0:3).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: