Brojne promene u ATP kalendaru za 2024. – da li će se igrati u Beogradu?

ATP je objavio zvaničan kalendar takmičenja za 2024. godinu.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 23.03.2023.

13:30

Brojne promene u ATP kalendaru za 2024. – da li će se igrati u Beogradu?
Foto: Profimedia

Reč je o olimpijskoj godini, pa je delimično i zbog toga raspored objavljen nešto ranije.

Održaće se ukupno 63 turnira u 29 zemalja, a biće i nekoliko značajnih promena.

U kalendaru nema Srbija opena, koji se ove godine igra u Banjaluci, ali je rezervisano mesto za jedan turnir Serije 250 u aprilu.

To ostavlja prostor za Beograd ili opet Banjaluku, a možda se turnir vrati u Budimpeštu od koje je naša prestonica i uzela licencu prethodne godine.

U kalendaru je predviđen termin za drugo izdanje Junajted kupa početkom sezone u Australiji.

Takođe, promenjen je teremin turnira u Los Kabosu iz jula za februar, na nedelju dana pre takmičenja u Akapulku, a još će biti određeno gde će se igrati ATP Turnir koji se ove godine održava u Banjaluci.

Veoma bitno je da će se sada na pet masters turnira igrati po 12 dana, u pitanju su Mastersi u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Rimu i Šangaju.

Najveće pomeranja izvršena su u letnjem delu sezone svakako zbog Olimpijskih igara u Parizu, turnir za olimpijske medalje kreće 27. jula.

Vraća se i azijski deo turnire čiji će glavni oslonci biti turniri u Tokiju, Pekingu i Šangaju.

Ne zna se još gde će se održati Nekst Gen ATP finale, dok će na kraju sezone Torino četvrti put biti domaćin ATP finala.

"Ima malo sportova koji su u stanju da okupljaju navijače tokom cele godine kao što je tenis. Činimo sve da stvorimo najbolja moguća iskustva za navijače i igrače, na terenu i van njega. Od Junajted kupa u Australiji do ATP finala u Torinu, biće to još jedna vatrena takmičarska sezona na ATP Turu", poručio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: