Moto GP: Banjaja zakucao na vrata Stonera i Rosija FOTO/VIDEO

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja osvojio je Moto GP trku za Veliku nagradu Malezije.

Izvor: LN

Nedelja, 23.10.2022.

11:11

Moto GP: Banjaja zakucao na vrata Stonera i Rosija FOTO/VIDEO
AP Photo/Vincent Thian

Banjaja je osvajanjem Malezije došao jako blizu osvajanja Moto GP šampionata.

On je počeo trku sa devete pozicije ali se vrlo lako probio u sam vrh, a isto je uradio i najveći rival Fabio Kvartararo koji je počeo sa 12. mesta.

Drugi je na kraju bio Enea Bastijanini, a treći Kvartararo čije su šanse za osvajanje titule značajno umanjene pred Moto GP finale u Španiji sledeće nedelje.

"Mislim da sam imao najbolji start neke trke u karijeri. Bilo je savršeno. Malo sam i rizikovao. Možemo da budemo veoma zadovoljni", rekao je Banjaja. Italijanski automobilista sada može da izjednači učinak Kejsija Stonera, koji je doneo poslednju titulu Dukatiju pre 15 godina.

Ujedno može i da postane prvi Italijan sa titulom još od Valentina Rosija 2009. godine, a Dukati je već postao prvak u trci konstruktora za ovu sezonu.

"Dao sam svoj maksimum danas, nisam mogao bolje. Ponosan sam na sebe. Dukati je imao dobar dan, ali smo i mi. Ovo je bila jedna od najboljih trka ove godine. Iako su šanse u Valensiji jako male, barem postoje", rekao je Kvartararo posle Malezije.

Naredna trka vozi se narednog vikenda u Valensiji, pred koju Banjaja ima 258 poena, a Kvartararo 235.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: