Vunderkind iz Slovenije osvojio Tur d'Frans!

Tadej Pogačar, 22-godišnji Slovenac, pobednik je 107. izdanja Tur d'Fransa.

Izvor: PT

Subota, 19.09.2020.

18:15

Vunderkind iz Slovenije osvojio Tur d'Frans!
EPA-EFE/Thibault Camus / Pool

Pogačar, koji vozi za UAE, na pretposlednjoj 20. etapi uspeo je da nadokandi skoro minut zaostatka u odnosu na prvoplasiranog sunarodnika Primoža Rogliča.

Poslednja etapa, koja se vozi u nedelju, je revijalna, na njoj će mladi Pogačar ispijati šampanjac i na Jelisejskim poljima će biti proglašen za pobednika.

Pogačar je drugi najmlađi pobednik u istoriji Tur d'Fransa.

Primož Roglič bio je veliki favorit da pobedni na 19. etapi na kojoj se vozio hronometar dužine 36,2 kilometra. Uz to je imao i 57 sekundi prednosti u odnosu na Pogačara, te je trebalo da se desi čudo da izgubi žutu majicu.

Čudo se i desilo. Pogačar je neverovatno odvezao brdski hronometar (55:55), a Roglič je tek završio peti sa 1:56 zaostatka. Drugi na etapi završio Dumulan, treći je bio Port, a četvrti Vut van Aert. Na kraju, u generalnom plasmanu Pogačar ima 59 sekundi bolje vreme od Rogliča i 3:30 od trećegplasiranog Ričija Porta.

Tur d'Frans se tradicionalno završava na Jelisejskim poljima gde će mladi Slovenac obući žutu majicu za pobednika, tačkastu za najboljeg brdaša i belu za najboljeg mladog biciklistu.

Apsolutna dominacija i bravo za momka koji će za dva dana napuniti tek 22 godine.

Etapa:

Foto: SS/ProCyclingStats

Generalni plasman:

Foto: SS/ProCyclingStats

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: