PAOK prvak Grčke posle 34 godine! FOTO/VIDEO

Fudbaleri PAOK-a osvojili su titulu Grčke prvi put posle 34 godine kolo pre kraja šampionata.

Izvor: LN

Nedelja, 21.04.2019.

20:02

PAOK prvak Grčke posle 34 godine! FOTO/VIDEO
AP Photo/Giannis Papanikos

PAOK je u meču 29. kola Superlige Grčke pobedio Levadiakos rezultatom 5:0 i tako overio titulu.

Novi grčki šampion je još u prošlom kolu mogao da dođe do slavlja, ali tada nije došao do pobede i proslavu je ostavio za domaći teren i svoj legendarni stadion "Tumba".

Domaćin je poveo već u trećem minutu utakmice, kada ih je u prednost doveo Skakov. Drugi gol na meču bio je delo Bisesvara, koji je realizovao penal pet minuta kasnije.

Još jedan jedanaesterac za crno-bele nije iskoristio Pelkas, ali je pitanje pobednika posle prvih 45 minuta bilo rešeno i slavlje domaćih navijača je već uveliko bilo u toku. U drugom poluvremenu u listu strelaca upisali su se Varela i po drugi put Skakov za 4:0, a konačan rezultat utakmice postavio je Sviderski u 81. minutu meča.

Prvi put od 1985. godine, a treći put u klupskoj istoriji, crno-beli iz Soluna podigli su trofej prvaka Grčke. Prošlogodišnji šampion Grčke bio je AEK, koji je time prekinuo sedmogodišnju dominaciju Olimpijakosa.
AP Photo/Giannis Papanikos
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: