Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 01.03.2010.

03:14

Domaćinima najviše zlatnih medalja

Na Olimpijskim igrama u Vankuveru tokom 16 dana preko 2.700 takmičara iz 82 zemlje se takmičilo u 15 sportova, odnosno 86 disciplina.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najviše zlatnih medalja otišlo je u ruke domaćina Igara, Kanađani, čak 14, a pored toga su sportisti te zemlje osvojili još 12 medalja, sedam srebrnih i pet bronzanih. Najviše odličja osvojile su Sjedinjene Države – 37, devet zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih. Pratila ih je Nemačka sa 30, deset zlatnih, 13 srebrnih i sedam bronzanih.

Na 21. Zimskim Olimpijskim igarama medalje su osvojili sportiste iz ukupno 26 zemalja, a pored sportista iz Kanade, SAD i Nemačke do odličja su došli i takmičari iz: Norveške, Austrije, Rusije, Koreje, Kine, Švedske, Francuske, Švajcarske, Holandije, Češke, Poljske, Italije, Japana, Finske, Australije, Belorusije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Letonije, Velike Britanije, Estonije i Kazahstana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d