Subota, 11.09.2021.

15:00

Zov istorije

Retki su momenti u istoriji sporta koji sijaju takvim sjajem da su vidljivi iz svemira. Kao ovaj sadašnji, u Njujorku koji je epicentar stvaranja istorije.

Izvor: Zoran Kecman

Zov istorije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

draganTenis

pre 2 godine

Otišao sam na špansku Marku i tamo pročitao 20 najbolje ocenjenih komentara. Svi do jednog se klanjaju Novaku i kažu da je Nole GOAT. Nema ni jednoga koji kaže išta protiv Novaka. Kažu da jeste Rafa najbolji teniser na šljaci, da Fed ima najšarmantniju igru, ali da je najbolji igrač tenisa Novak. Jedan od komentara: Mi smo bili u uverenju da poslednjih 10 godina živimo u dobu Nadala i Federara, a u stvari živimo u dobu Novaka Đokovića.

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

Kabasti

pre 2 godine

Treba dodati da je Laver uzeo sva 4 kada su tri bila jos uvek na travi. Samo se Rolland Garros igrao na zemlji. Ostala 3 na travi...

Predo 2

pre 2 godine

Да ... тешко је дочекати ту недељу и то финале, али доћи ће и видећемо да ли ћемо, у правом смислу те речи, присуствовати нечем јединственом у свету целог спорта, а камоли у свету тениса.
Не могу ни да се сетим, али мислим да сам у првим колима Ролан Гароса написао да ће ментално много лакше пролазити кроз све ово ако своје мечеве доживљава као низ, а не као четвртфинале или финале и томе слично.
Требало би да се фокусира да треба да оствари рецимо 35 или 45 победа, а онда је ово меч који би требао да му донесе 28. победу.
На тај начин би скинуо огроман ментални притисак са себе и могао би да покаже све што зна.
Илустративан меч је финале Ролан Гароса против Мареја из 2016. године.
Почео је стегнуто, оптерећен важношћу меча, и са том дрвеном игром је лако изгубио први сет.
Онда се ослободио и заиграо како зна и уме и освојио је скоро 3 сета без већих проблема, а кад је у том четвртом сету дошао на домак победе, опет се "удрвенио" и једва је меч привео крају.
Наравно да бисмо волели да се меч одигра као онај с почетка године у Аустралији, али мисли да је вероватнији сценарио као из тог финала РГ из 2016. године.
Надам се само да ће и на Медведева утицати чињеница да је у питању историја и да је он тај који може да "поквари" нешто невиђено, па да ће макар и подсвесно да зазире и на тај начин делимично укочи себе и своју игру - што би олакшало посао Новаку.
У сваком случају, напред момчино, дај све од себе, покажи своју најбољу игру и биће све у реду.

absent

pre 2 godine

ali smoriše sa ovim Rod Lejverom, čovek osvojio jedan grand slam u amaterskoj kategoriji, a drugi tipa dve godine nakon završetka amaterske, tj 2 godine od početka profesionalne ere, slobodno se može reći u poluamaterskoj kategoriji, i to sve kada su se 3 od 4 grand slema igrali na travi.

Mark

pre 2 godine

Mala ispravka: Lejveru nije bilo omoguceno da ucestvuje na 20 GS-a (1963-1967) a ne 16.
1962 osvaja sva 4 GS-a
Uspeh ponavlja 1969.
I verovatno ce jos dugo biti jedini covek koji je 2 puta osvajao kalendarski GS.
Sta bi se desavalo do je mogao da igra u periodu od 1963-1967 mozemo samo da nagadjamo: da li bi osvojio jos neki kalendarski slem? koliko bi jos slemova osvojio?

To su ljudi koji su ispisivali istoriju jednog sporta. Novak je vec upisan velikim slovima. U nedelju ispisuje novu stranicu. Napred!

Slobodan

pre 2 godine

Свјетски рекорд је нешто посебно, што свако од спортиста сања. Такође, и градови желе да буду домаћини том чину обарања рекорда. Публика даје крила играчу и носи га ка вјечности. Носили су Бубку, Луиса, Болта, Исинбајеву, Фелпса.... Сутра наш Новак се бори за свјетски рекорд и наравно да је еуфорија у нама. Ипак, он ће бити изузетак. Публика ће махом бити за необарање рекорда, град би радије да то неко други уради, медији владајућих земаља такође! Али, уради то сутра, Новаче, почасти их величанственим свјетским рекордом!!!!

Јабучило

pre 2 godine

Полако. Остала је још једна утакмица, нимало лака. Надам се победи, али да трчимо пред руду. У спорту се дешава да фаворит забрља, нарочито када улази у "унапред добијену" утакмицу. А то нам никоме не треба.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Glavna razlika izmedju Djokovica i Federera je trajanje dominacije, pogledajte sledece:
Najdominantnije godine Federera su 2004,2005,2006,2007 i ajde 2009.
Kod Djokovica to su : 2011, 2012,2014,2015, 2016, 2018, 2021
Dakle dominacija razvucena na 11 godina. Pa cak i da izgubi finale, imace 3gs i finale, sto je strasan uspeh, a i bice prvi na kraju godine. A navijaci Federera mogu da se tece, a bili su uvereni prosle godine da Novak vise nece osvajati slemove. Ali kao sto je federer iznenadio 2017, Nadal 2019, tako je Novak iznenadio sada.
Idemo do 21

Zeljko

pre 2 godine

Ako Novak pobedi u Nedelju, sve je gotovo, svaka polemika o goat trci prestaje, i jos ce samo tu i tamo iz kurtoazije prema RF ponekad neko iz sveta tenisa reci "racuna se elegancija, gracioznost,itd..." Vremenom ce i to prestati a sinonim za tenis narednih 50 godina bice Novak Djokovic.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.

Slobo

pre 2 godine

Zamislim dosta puta da se Novak pojavio posle kraja karijera Nadala i Federera i osvojio 20 ili vise GS. Kakve bi to price bile. Nije im za ocistiti cipele itd itd. Ovako je bio sa njima, sklonio ih sa scene, nadmasio u skoro svim statistikama. Ima sansu i sledece godine da osvoji jos neki GS i tako zabetonira pricu.

ex

pre 2 godine

Mikii, 11. septembar 2021 15:36

Koliko ti nemas obraza!
Poslednja koju sam zapisao je da Novak nikada, ali nikada nece osvojiti 20gs-ova.
Onda si se malo ucutao pritisnut Novakovim uspesima ove godine, dok nije zuc opet pocela da radi.
Jednom davno si obecao da vise neces nikada pisati komentare na Novakove teniske meceve, ali ni to obecanje nisi odrzao.

adri

pre 2 godine

Divne textove pisete gospodine Kecmane! Svaka cast! Bas kakve i zasluzuje nas jedan jedini , cudo od coveka u svakom smislu!
idemooooo kralju do pobede sutra! Do jedne jedine vizije u tvojoj glavi....pobednickog pehara u ruci!!!!

kzen

pre 2 godine

Zov istorije! Evo upravo sedam na avion za par sati i letim u NY da gledam uživo. Nikada nisam bio na GS turniru ali ovo je nešto što ne mogu da propustim bez obzira koliko para će da me košta...

aabb

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Naravno da moze, ali pitanje je koliku ce motivaciju da ima da nastavi da pobedjuje. Moze da se desi da dodje do zamora, kao kada je pre par godina osvojio RG pa se emotivno ispraznio. Moze da se desi da stane na 21.
Medjutim, mozda dobra stvar je sto je izgubio na OI, jedino to mu je ostalo i vec je rekao da ce igrati na sledecim OI, to znaci da ce morati da igra vrhunksi tenis bar do tada, to mu daje dodatnu motivaciju i glad.
fizicki ce moci da igra, a ja se nadam pobedi sutra, bar jos 5gs i zlato na oi:)

Gentleman

pre 2 godine

Čekamo nedelju i trenutak istine! Ponosni smo I srećni što je Novak uspeo sebe da dovede u situaciju da ima takvu jedinstvenu priliku!

Moram da se osvrnem i na negativne komentare upućene Lejveru. Apsolutno nema razloga za tim. Lejver je bio zaista veliki šampion, jedan od najvećih. Ima osvojenih 11 slemova, takođe u periodu podele od 1963. do 67. ima još 8 pro slema osvojenih, koje su tada igrali najbolji igrači. Tako da je to objektivno nekih 19 slemova! To što se tada igralo sa drugačijim reketima i na dve podloge - nije njegov problem, takve su bila pravila, ista kao i za sve druge. Bio je ogroman šampion, jedini koji može da se poredi sa velikom trojkom.

Još jedna bitna stvar - nikada nije ništa negativno komentarisao o Novaku, sasvim je lepo I pozitivno pričao o njemu.
Da, više voli Federera I bolji je sa njim - pa šta? Svako ima svog favorite...
Realno Federer i jeste dopadljiviji po stilu i igri, ali ono što je puno bitnije Nole je već sada najbolji svih vremena, a ako dobije sutra, nema nikakve dileme ko je GOAT ni za one koji još uvek sumnjaju...

Srećno Nole!

melko

pre 2 godine

Pa ti sebe nazivaj i zovi kako ti hoćeš. Smisao titule je da te drugu štuju i tako nazivaju, da misle i rade ono sto ti hoćeš. Poštovanje institucije GOAT ne postoji, nema je u ATP ranking, pa sam samo preostaje da se durite.

Beretini i Zverev nosaju ćumur!

pre 2 godine

odličan tekst, jako lep za čitanje i hvala na tome, ovakvi tekstovi su ipak retki.
Šta ima da se doda jeste da život ne staje posle nedelje pa bila pobeda ili nešto drugo valja ići dalje i nositi svoje breme do kraja sveta ! Naš Nole je zmaj od čelika !

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

aabb

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.
(GanDra Šajkaš, 11. septembar 2021 16:04

Kome smeta euforija?
Sta fali euforiji, sta, treba svi da sede kuci i cute?
Euforija je lepo osecanje i deo sporta, i ja volim srpsku euforiju.

Johny Grobar

pre 2 godine

Ako osvoji sutra, ne vidim razlog da nastavi sa tenisom pa makar Nadal osvojio jos 5 GSova posle. Al to je Nole, on me uvek prijaatno oznenadi.

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

svetolik

pre 2 godine

Ne mogu da zamislim da je ikakav ishod u nedjelju moguć osim da se Novak popne na carski presto, najboljeg tenisera u istoriji. Događaji se odvijaju tako kao da neka viša sila navodi da će Novak da uzme taj istorijski pehar baš 12.09.2021. Datum pun simbolike 12+9=21 u 2021. Kao da čitav univerzum vibrira u tom tonu. Elem, pored ovih apstraktnih slika, one realne su da je Novak u svojoj karijeri gubio finale slemova na tvrdoj podlozi baš i jedino u US openu. Čak pet puta. I ne može biti da će se taj niz nastaviti. Pogotovo što je gubio od igrača od kojih je jedino i mogao izgubiti u jednom trenutku, Fedal i Marej i Vavrinka. Kao što je Nadala jedino Novak mogao srušiti na RolanGarosu, tako su i Novaka mogli jedino ova četvorica koji trenutno nisu tu. Za ostale je Novak trenutno nedodirljiv na gren slemovima, i samo još može jedino samog sebe pobjediti. Novak je potencijalni kandidat za kalendarski slem i sljedeće sezone, ali ovakva prilika da se odljepiš od Fedala prvi put i to baš kalendarskim slemom je prilika koja se dešava samo jednom. Zato u nedjelju vidim samo ono što mora da bude da se car kruniše.

Poslije toga šta god bude bude, i bilo bi lijepo da se niz nastavi. Novak je najavio olimpijadu 2024..do tad zašto ne uzeti AO i pridružiti se Nadalu dvocifrenim grenslem titulama na jednom slemu, RG i kompletiarti sve gren slemove 3 puta, Wimbledon približiti se Federeru na jedan zaostatka, US Open dupli kalendarski gren slem...nebo je granica.

Jokic

pre 2 godine

Novace nemoj slucajno da izgubis sutra ili te nedobog opet diskvalifikuju.
Zao bi mi bilo Srdjana i Kecmana a narocito onih koji su noci provodili
pored TV i bodrili te. Za Novaka se ne sekiram, ako ne uzme ovaj turnir
uzect ce Australiu.

DRAGAN

pre 2 godine

Bravo za Kecmana.
Novak je covek od granita.
Neunistiv, kako Zverev
servira, pa tome samo
Novak moze odoleti i
preokrenuti na svoju stranu.
ARIZONA CEKA 21 GS, I
NARAVNO KALENDARSKI
SLEM, STAR 52 GODINE.
IDEMO BRATE SRBINE.
SRETNO I DA UZIVAMO
U SPEKTAKLU KOJI JE
PRED NAMA.....

Lik

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti...
(Zemlja Zadruge i Parova, 11. septembar 2021 15:24)

Pa upravo zato je i euforija, sve što si nabrojao stoji i šta nam ostaje drugo nego ova jedina svetla tačka u tamnoj močvari u kojoj živimo.
---

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin...
(euforija nema granica, 11. septembar 2021 15:28)

E dođi onda u Srbiju da živiš neko vreme, brzo će te proći ta želja.
A to što si obezbedio decu finansijski samo si im učinio lošu uslugu jer kada tebe više ne bude a naiđu teška vremena, veliko pitanje je kako će se snaći jer u startu imaju sve a nema tih para koje se ne mogu brzo potrošiti. Nisu Ameri ludi što deci ostavljaju samo kuću da imaju gde da žive a ostalo daju u dobrotvorne svrhe
---

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Gubiš iz vida činjenicu da Novak više neće imati motiva jer je osvojio SVE i zapušio usta mnogima. Zašto bi se dalje cimao a sve je stariji, mlađi naravno dolaze željni krvi pa će tako i njemu da se pojavi neko kao on Federeru, to je životni aksiom i protiv toga se ne može.

Oslo

pre 2 godine

Moze Nolito da pobedjuje kolko hoce, Federer je najveci ikada,
(to i vrapci znaju, 11. septembar 2021 15:22)

Federer je sigurno najpopularniji teniser na svetu i to niko ne moze da mu ospori ali sto se teniskih dostignuca tice tu nema sta pored Novaka da trazi.... Pitanje GOAT-a je reseno...Nego ljudi da li ste vi svesni da jedna Srbija ima jednog od 10 najboljih sportista svih vremena...

Zoki

pre 2 godine

Svaka cast na tekstu..hoce srce da mi pukne od adrenalina eforije I srece...Sad je sve u Bozijim rukama...idemooo Nole brate samo jako
(zoxx, 11. septembar 2021 15:39)

Kako mislis sad je sve u Bozijim rukama? Mislis da Bog vise voli Novaka od Medvedeva?

Nadam se da Novak osvaja ovo...

J… ti Medvedev m….

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 11. septembar 2021 15:15)

Ja mislim da ce Nole ispisati novu stranicu istorije. Pozdrav

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Zorane,napisao si ovo nadahnuto,sjajno i briljantno.
Potera mi suze ma ovi.
Nije ti bilo teško,jer je inspiracija bajkovita.
Hvala za tekst.

Topnik

pre 2 godine

Medvedev je najteža prepreka za Đokovića na turniru, njegov legitimni nasljednik po stilu igre i po tom nekom inatu. Najčvršći je od ovih mlađih ali i pomalo lud, zna upasti u nervozu i samo nabijati lopticu, što mu nekad i prođe, ali nekad se i raspadne. Bit će ovo vrlo izjednačen i dug meč u kojem će opet presuditi detalji. Đoković neće moći raditi prednost po bekhend strani kao inače i morat će biti u agresivnom izdanju, a Medvedev će morati biti mentalno dorastao svemu što zahtjeva borba protiv Đokovića na grand slamu i ne pokleknuti kad se momentum okrene protiv njega.

moreplovac

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek....

Obezbedio decu zauvek sa platom od 3000 evra u Danskoj.
Fali tebi nesto i to debelo. Od necega si morao i da zivis u toj Danskoj svo to vreme a i sama plata nije nesto posebno da bi mogao decu da obezbedis za ceo zivot. Samo se provaljujes bez ikakve potrebe.

Mikii

pre 2 godine

.U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.
(Sinki, 11. septembar 2021 15:26)

Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera koji bi sam poslagao svu ovu boraniju. Danas kad su protivnici kljakavi Nadal, Marej s vestackim kukovima, Federer od 40 godina i mocni Zverevi, Beretiniji i Medvedevi kao glavni izazivaci ne da nije nemoguce, nego bi bilo sramota da Djokovic kao poslednji citavi pripadnik velike trojke ne osvoji aposlutno sve. Ovo sto on radi je samo logican splet dogadjaja, jer covek jednostavno nema dostojnog protivnika. Znam, vama odgovara da od svega ovoga pravite neku veliku pricu i po rezultatima ona jeste, svaka cast, ali bi definitivno trebalo malo smanjiti dozivljaj jer je muski tenis u ogromnoj, ogromnoj krizi i to svako ko je iole realan zna.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Istorija je ispisana na OI onim spektakularnim preokretom i poništavanjem dotičnog. Takodje, tamna strana istorije ispaljivanjem svoje partnerke iz tima. Po tome je u istoriji…

Boki

pre 2 godine

Na 2-2 i 15:40 u trećem setu, Novak ispaljuje dvije bombe iz servisa. Prvu (uz malo sreće) Zverev šalje u mrežu, druga je čist as. Mekinrov komentar nakon tog drugog servisa: Đoković je u prethodnih 4-5god postao najbolji "clutch" server na svetu. Kris ga pita: Bolji nego Federer? A Mekinro kao iz topa: DA.

Mekinro Srbine! :) Skoro uvijek je bio realan i u komentarisanju mečeva i davanju izjava, ne samo u vezi Đokovića već generalno i nema komplexe za razliku od nekih njegovih kolega.

Bit će teško u finalu, nezgodan je Meda, ali uvjeren sam da Novak ima plan i da će uspjeti da se (koliko-toliko) fokusira samo na meč, a ne i na sve ostalo što eventualna pobjeda donosi. Srećno Nole!

milan

pre 2 godine

Ah, shvatam uzbuđenje i blizu je jedan veliki, ali samo sportski trenutak. Najsvetlije na planeti, itd...Čovek je među najvećim sportistima sveta, nije izmislio lek koji leči sve bolesti. Napred Novače, i srećom ne čitaš puno šta pišu o tebi, dobro, loše ili poetski nadahnuto...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(SNS smradu....., 11. septembar 2021 15:15)zar ne vidiš da si ograničenim intelektualnih sposobnosti i da ne znaš da troluješ. U bivšoj Jugoslaviji verovatno bi pohađao specijalnu školu…

Jagoda

pre 2 godine

Setite se da smo prosle godine, na istom mestu, u isto vreme, na istom turniru rekli - Nole ce sledece sezone bas ovde, na mestu nepravde, oboriti sve rekorde i postaviti pravdu tamo gde treba.
Srecno, veliki, najveci covece.
Preponosan sam!

Zemlja Zadruge i Parova

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti. Srbije ce i posle 21. GS Djokovica ostati zemlja sa bednim platama u kojoj niko osim ne zeli da zivi.

euforija nema granica

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin zato sto je jedan nas covek u svetu uspeo ljudiiiii!!

Andjus

pre 2 godine

Najvise ce mi biti drago ako uzme zbog one lesine lejvera, coveku je toliko krivo, kao da on treba da igra protiv Novaka u nedelju. Iz ociju mu izbija ta pakost i to koliko mu je krivo sto ce Nole ako pobedi oboriti taj rekord, koji je smesan jer se tad tenis igrao krpenim carapama i pretecama reketa. Da ne pominjem sto je bila samo jedna podloga. Pa zamislite da se sad svi GS-ovi igraju na travi. Nole bi ih imao bar 30

Asteriks

pre 2 godine

Nezamisliv mi je scenario da Novak izgubi ovo finale,prosto je takav osjecaj...Primjetio sam jednu karakteristiku kod Medvedeva.Kada mu ne ide po planu,kada ga protivnik nadjaca takticki,zna da se unervozi i tada krene velikom brzinom da pravi greske.Vidjecemo da li ce ga Novak natjerati na to...Inace isto tako zna da velikom brzinom dobije meceve kada ga krene,izuzetno brzo servira,skoro da protivnik nema vremena da riternira.Sjecamo se da je upravo tako dobio Novaka na jednom mastersu,mozda ce probati da primjeni takvu taktiku sjutra...Ali Novak je preiskusan i zna sta treba da radi.

Sinki

pre 2 godine

Uporedjivati Lejverov kalendarski gren slem za Novakovim je potpuna besmislica...Uporedjuje se neuporedivo.To je vrijeme kada se prakticno igrao amaterski tenis...Mi sada iz ove perspektive mozemo pricati kakav bi Lejver bio sampion kada bi igrao u ovom nasem vremenu,mozda bi bio vrhunski,a mozda ne bi bio ni u top 50....U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.

Njegos

pre 2 godine

ajmo Nole, neće biti lako ali objektivno... ti se pitaš. A za autora teksta, konstatacija samo:

I mada bi Lejver, ne sumnjam, više voleo da je u ulozi čoveka koji u svojim prstima drži to sudbinsko pero istorije umesto Novaka Đokovića, onaj alpski čarobnjak iz Švajcarske, znam da ne može da film koji nam se svima dešava pred očima, zameni kadrovima drugog, željenog, onog o kom bi brujao ceo teniski zapad da od toga ne biste mogli da dišete!

Nema nikakve potrebe za ovakvom patetikom i teorijama zavere... sve i da jeste tako, neka ih, zašto da i mi radimo istu stvar? Pusti da oni vole koga oni hoće, mi ćemo koga mi hoćemo. Pa to je kao kad bi se oni ljutili na nas što više volimo Noleta. Iskreno.... ne znam zasigurno, ali čvrsto verujem da ni sam Novak nije poklonik ovakvih tekstova, već da ima mnogo više poštovanja za svoje rivale nego što njegovi navijači, a naročito naši mediji, imaju.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?

Legolas

pre 2 godine

Svakako najveće sportsko dostignuće 21 veka!!
Bude li,a nadamo se da hoće dobio Medvedeva.
Ipak,Lejverovo i Novakovo vreme nisu za poređenje.
Intezitet,snaga,spremnost,nisu isti.
Evoluirao je sport,život uopœte od tad.
Veći su napori i zahtevi danas.
Ali ono što je isto je to ruœenje limita i granica,ono je tad bila revolucija,kalendarski slem osvojiti,a i danas je.

Danas Nole ima pritisak istorije,ne protivnika,stigao ih je u slemovima,po svemu ostalom skoro, su iza njega!!!
Ali ući u legendu nije lako,njegova pleća nose to breme,teško mu je.
I samo Novak zna kako se oseća,œta je u igri!
Doći do ovde je planinski uspon,nošenje najtežeg tereta.
Mentalno je jak,emotivno takođe,ali je to sve sam morao da dostigne.

Neka ga nebo pogleda i podari mu pobedu.
Ako je iko zaslužio,to je on.
Nesebičan,human,elokventan,pametan.Pun poštovanja prema svima,bili mu prijatelji ili ne.
Redak čovek,koji prevazilazi trač,sujetu i ego.Porodičan,a mlad.
Zaista moliću se za njegov trijumf,i voleo bih da Bog usliši molitve.

Jagoda

pre 2 godine

Setite se da smo prosle godine, na istom mestu, u isto vreme, na istom turniru rekli - Nole ce sledece sezone bas ovde, na mestu nepravde, oboriti sve rekorde i postaviti pravdu tamo gde treba.
Srecno, veliki, najveci covece.
Preponosan sam!

Oslo

pre 2 godine

Moze Nolito da pobedjuje kolko hoce, Federer je najveci ikada,
(to i vrapci znaju, 11. septembar 2021 15:22)

Federer je sigurno najpopularniji teniser na svetu i to niko ne moze da mu ospori ali sto se teniskih dostignuca tice tu nema sta pored Novaka da trazi.... Pitanje GOAT-a je reseno...Nego ljudi da li ste vi svesni da jedna Srbija ima jednog od 10 najboljih sportista svih vremena...

Sinki

pre 2 godine

Uporedjivati Lejverov kalendarski gren slem za Novakovim je potpuna besmislica...Uporedjuje se neuporedivo.To je vrijeme kada se prakticno igrao amaterski tenis...Mi sada iz ove perspektive mozemo pricati kakav bi Lejver bio sampion kada bi igrao u ovom nasem vremenu,mozda bi bio vrhunski,a mozda ne bi bio ni u top 50....U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.

Legolas

pre 2 godine

Svakako najveće sportsko dostignuće 21 veka!!
Bude li,a nadamo se da hoće dobio Medvedeva.
Ipak,Lejverovo i Novakovo vreme nisu za poređenje.
Intezitet,snaga,spremnost,nisu isti.
Evoluirao je sport,život uopœte od tad.
Veći su napori i zahtevi danas.
Ali ono što je isto je to ruœenje limita i granica,ono je tad bila revolucija,kalendarski slem osvojiti,a i danas je.

Danas Nole ima pritisak istorije,ne protivnika,stigao ih je u slemovima,po svemu ostalom skoro, su iza njega!!!
Ali ući u legendu nije lako,njegova pleća nose to breme,teško mu je.
I samo Novak zna kako se oseća,œta je u igri!
Doći do ovde je planinski uspon,nošenje najtežeg tereta.
Mentalno je jak,emotivno takođe,ali je to sve sam morao da dostigne.

Neka ga nebo pogleda i podari mu pobedu.
Ako je iko zaslužio,to je on.
Nesebičan,human,elokventan,pametan.Pun poštovanja prema svima,bili mu prijatelji ili ne.
Redak čovek,koji prevazilazi trač,sujetu i ego.Porodičan,a mlad.
Zaista moliću se za njegov trijumf,i voleo bih da Bog usliši molitve.

Andjus

pre 2 godine

Najvise ce mi biti drago ako uzme zbog one lesine lejvera, coveku je toliko krivo, kao da on treba da igra protiv Novaka u nedelju. Iz ociju mu izbija ta pakost i to koliko mu je krivo sto ce Nole ako pobedi oboriti taj rekord, koji je smesan jer se tad tenis igrao krpenim carapama i pretecama reketa. Da ne pominjem sto je bila samo jedna podloga. Pa zamislite da se sad svi GS-ovi igraju na travi. Nole bi ih imao bar 30

Asteriks

pre 2 godine

Nezamisliv mi je scenario da Novak izgubi ovo finale,prosto je takav osjecaj...Primjetio sam jednu karakteristiku kod Medvedeva.Kada mu ne ide po planu,kada ga protivnik nadjaca takticki,zna da se unervozi i tada krene velikom brzinom da pravi greske.Vidjecemo da li ce ga Novak natjerati na to...Inace isto tako zna da velikom brzinom dobije meceve kada ga krene,izuzetno brzo servira,skoro da protivnik nema vremena da riternira.Sjecamo se da je upravo tako dobio Novaka na jednom mastersu,mozda ce probati da primjeni takvu taktiku sjutra...Ali Novak je preiskusan i zna sta treba da radi.

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Zorane,napisao si ovo nadahnuto,sjajno i briljantno.
Potera mi suze ma ovi.
Nije ti bilo teško,jer je inspiracija bajkovita.
Hvala za tekst.

Slobo

pre 2 godine

Zamislim dosta puta da se Novak pojavio posle kraja karijera Nadala i Federera i osvojio 20 ili vise GS. Kakve bi to price bile. Nije im za ocistiti cipele itd itd. Ovako je bio sa njima, sklonio ih sa scene, nadmasio u skoro svim statistikama. Ima sansu i sledece godine da osvoji jos neki GS i tako zabetonira pricu.

Boki

pre 2 godine

Na 2-2 i 15:40 u trećem setu, Novak ispaljuje dvije bombe iz servisa. Prvu (uz malo sreće) Zverev šalje u mrežu, druga je čist as. Mekinrov komentar nakon tog drugog servisa: Đoković je u prethodnih 4-5god postao najbolji "clutch" server na svetu. Kris ga pita: Bolji nego Federer? A Mekinro kao iz topa: DA.

Mekinro Srbine! :) Skoro uvijek je bio realan i u komentarisanju mečeva i davanju izjava, ne samo u vezi Đokovića već generalno i nema komplexe za razliku od nekih njegovih kolega.

Bit će teško u finalu, nezgodan je Meda, ali uvjeren sam da Novak ima plan i da će uspjeti da se (koliko-toliko) fokusira samo na meč, a ne i na sve ostalo što eventualna pobjeda donosi. Srećno Nole!

aabb

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.
(GanDra Šajkaš, 11. septembar 2021 16:04

Kome smeta euforija?
Sta fali euforiji, sta, treba svi da sede kuci i cute?
Euforija je lepo osecanje i deo sporta, i ja volim srpsku euforiju.

Zoki

pre 2 godine

Svaka cast na tekstu..hoce srce da mi pukne od adrenalina eforije I srece...Sad je sve u Bozijim rukama...idemooo Nole brate samo jako
(zoxx, 11. septembar 2021 15:39)

Kako mislis sad je sve u Bozijim rukama? Mislis da Bog vise voli Novaka od Medvedeva?

Nadam se da Novak osvaja ovo...

moreplovac

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek....

Obezbedio decu zauvek sa platom od 3000 evra u Danskoj.
Fali tebi nesto i to debelo. Od necega si morao i da zivis u toj Danskoj svo to vreme a i sama plata nije nesto posebno da bi mogao decu da obezbedis za ceo zivot. Samo se provaljujes bez ikakve potrebe.

draganTenis

pre 2 godine

Otišao sam na špansku Marku i tamo pročitao 20 najbolje ocenjenih komentara. Svi do jednog se klanjaju Novaku i kažu da je Nole GOAT. Nema ni jednoga koji kaže išta protiv Novaka. Kažu da jeste Rafa najbolji teniser na šljaci, da Fed ima najšarmantniju igru, ali da je najbolji igrač tenisa Novak. Jedan od komentara: Mi smo bili u uverenju da poslednjih 10 godina živimo u dobu Nadala i Federara, a u stvari živimo u dobu Novaka Đokovića.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(SNS smradu....., 11. septembar 2021 15:15)zar ne vidiš da si ograničenim intelektualnih sposobnosti i da ne znaš da troluješ. U bivšoj Jugoslaviji verovatno bi pohađao specijalnu školu…

Slobodan

pre 2 godine

Свјетски рекорд је нешто посебно, што свако од спортиста сања. Такође, и градови желе да буду домаћини том чину обарања рекорда. Публика даје крила играчу и носи га ка вјечности. Носили су Бубку, Луиса, Болта, Исинбајеву, Фелпса.... Сутра наш Новак се бори за свјетски рекорд и наравно да је еуфорија у нама. Ипак, он ће бити изузетак. Публика ће махом бити за необарање рекорда, град би радије да то неко други уради, медији владајућих земаља такође! Али, уради то сутра, Новаче, почасти их величанственим свјетским рекордом!!!!

Topnik

pre 2 godine

Medvedev je najteža prepreka za Đokovića na turniru, njegov legitimni nasljednik po stilu igre i po tom nekom inatu. Najčvršći je od ovih mlađih ali i pomalo lud, zna upasti u nervozu i samo nabijati lopticu, što mu nekad i prođe, ali nekad se i raspadne. Bit će ovo vrlo izjednačen i dug meč u kojem će opet presuditi detalji. Đoković neće moći raditi prednost po bekhend strani kao inače i morat će biti u agresivnom izdanju, a Medvedev će morati biti mentalno dorastao svemu što zahtjeva borba protiv Đokovića na grand slamu i ne pokleknuti kad se momentum okrene protiv njega.

Predo 2

pre 2 godine

Да ... тешко је дочекати ту недељу и то финале, али доћи ће и видећемо да ли ћемо, у правом смислу те речи, присуствовати нечем јединственом у свету целог спорта, а камоли у свету тениса.
Не могу ни да се сетим, али мислим да сам у првим колима Ролан Гароса написао да ће ментално много лакше пролазити кроз све ово ако своје мечеве доживљава као низ, а не као четвртфинале или финале и томе слично.
Требало би да се фокусира да треба да оствари рецимо 35 или 45 победа, а онда је ово меч који би требао да му донесе 28. победу.
На тај начин би скинуо огроман ментални притисак са себе и могао би да покаже све што зна.
Илустративан меч је финале Ролан Гароса против Мареја из 2016. године.
Почео је стегнуто, оптерећен важношћу меча, и са том дрвеном игром је лако изгубио први сет.
Онда се ослободио и заиграо како зна и уме и освојио је скоро 3 сета без већих проблема, а кад је у том четвртом сету дошао на домак победе, опет се "удрвенио" и једва је меч привео крају.
Наравно да бисмо волели да се меч одигра као онај с почетка године у Аустралији, али мисли да је вероватнији сценарио као из тог финала РГ из 2016. године.
Надам се само да ће и на Медведева утицати чињеница да је у питању историја и да је он тај који може да "поквари" нешто невиђено, па да ће макар и подсвесно да зазире и на тај начин делимично укочи себе и своју игру - што би олакшало посао Новаку.
У сваком случају, напред момчино, дај све од себе, покажи своју најбољу игру и биће све у реду.

Zeljko

pre 2 godine

Ako Novak pobedi u Nedelju, sve je gotovo, svaka polemika o goat trci prestaje, i jos ce samo tu i tamo iz kurtoazije prema RF ponekad neko iz sveta tenisa reci "racuna se elegancija, gracioznost,itd..." Vremenom ce i to prestati a sinonim za tenis narednih 50 godina bice Novak Djokovic.

J… ti Medvedev m….

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 11. septembar 2021 15:15)

Ja mislim da ce Nole ispisati novu stranicu istorije. Pozdrav

Njegos

pre 2 godine

ajmo Nole, neće biti lako ali objektivno... ti se pitaš. A za autora teksta, konstatacija samo:

I mada bi Lejver, ne sumnjam, više voleo da je u ulozi čoveka koji u svojim prstima drži to sudbinsko pero istorije umesto Novaka Đokovića, onaj alpski čarobnjak iz Švajcarske, znam da ne može da film koji nam se svima dešava pred očima, zameni kadrovima drugog, željenog, onog o kom bi brujao ceo teniski zapad da od toga ne biste mogli da dišete!

Nema nikakve potrebe za ovakvom patetikom i teorijama zavere... sve i da jeste tako, neka ih, zašto da i mi radimo istu stvar? Pusti da oni vole koga oni hoće, mi ćemo koga mi hoćemo. Pa to je kao kad bi se oni ljutili na nas što više volimo Noleta. Iskreno.... ne znam zasigurno, ali čvrsto verujem da ni sam Novak nije poklonik ovakvih tekstova, već da ima mnogo više poštovanja za svoje rivale nego što njegovi navijači, a naročito naši mediji, imaju.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Glavna razlika izmedju Djokovica i Federera je trajanje dominacije, pogledajte sledece:
Najdominantnije godine Federera su 2004,2005,2006,2007 i ajde 2009.
Kod Djokovica to su : 2011, 2012,2014,2015, 2016, 2018, 2021
Dakle dominacija razvucena na 11 godina. Pa cak i da izgubi finale, imace 3gs i finale, sto je strasan uspeh, a i bice prvi na kraju godine. A navijaci Federera mogu da se tece, a bili su uvereni prosle godine da Novak vise nece osvajati slemove. Ali kao sto je federer iznenadio 2017, Nadal 2019, tako je Novak iznenadio sada.
Idemo do 21

absent

pre 2 godine

ali smoriše sa ovim Rod Lejverom, čovek osvojio jedan grand slam u amaterskoj kategoriji, a drugi tipa dve godine nakon završetka amaterske, tj 2 godine od početka profesionalne ere, slobodno se može reći u poluamaterskoj kategoriji, i to sve kada su se 3 od 4 grand slema igrali na travi.

aabb

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Naravno da moze, ali pitanje je koliku ce motivaciju da ima da nastavi da pobedjuje. Moze da se desi da dodje do zamora, kao kada je pre par godina osvojio RG pa se emotivno ispraznio. Moze da se desi da stane na 21.
Medjutim, mozda dobra stvar je sto je izgubio na OI, jedino to mu je ostalo i vec je rekao da ce igrati na sledecim OI, to znaci da ce morati da igra vrhunksi tenis bar do tada, to mu daje dodatnu motivaciju i glad.
fizicki ce moci da igra, a ja se nadam pobedi sutra, bar jos 5gs i zlato na oi:)

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.

Gentleman

pre 2 godine

Čekamo nedelju i trenutak istine! Ponosni smo I srećni što je Novak uspeo sebe da dovede u situaciju da ima takvu jedinstvenu priliku!

Moram da se osvrnem i na negativne komentare upućene Lejveru. Apsolutno nema razloga za tim. Lejver je bio zaista veliki šampion, jedan od najvećih. Ima osvojenih 11 slemova, takođe u periodu podele od 1963. do 67. ima još 8 pro slema osvojenih, koje su tada igrali najbolji igrači. Tako da je to objektivno nekih 19 slemova! To što se tada igralo sa drugačijim reketima i na dve podloge - nije njegov problem, takve su bila pravila, ista kao i za sve druge. Bio je ogroman šampion, jedini koji može da se poredi sa velikom trojkom.

Još jedna bitna stvar - nikada nije ništa negativno komentarisao o Novaku, sasvim je lepo I pozitivno pričao o njemu.
Da, više voli Federera I bolji je sa njim - pa šta? Svako ima svog favorite...
Realno Federer i jeste dopadljiviji po stilu i igri, ali ono što je puno bitnije Nole je već sada najbolji svih vremena, a ako dobije sutra, nema nikakve dileme ko je GOAT ni za one koji još uvek sumnjaju...

Srećno Nole!

kzen

pre 2 godine

Zov istorije! Evo upravo sedam na avion za par sati i letim u NY da gledam uživo. Nikada nisam bio na GS turniru ali ovo je nešto što ne mogu da propustim bez obzira koliko para će da me košta...

euforija nema granica

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin zato sto je jedan nas covek u svetu uspeo ljudiiiii!!

Јабучило

pre 2 godine

Полако. Остала је још једна утакмица, нимало лака. Надам се победи, али да трчимо пред руду. У спорту се дешава да фаворит забрља, нарочито када улази у "унапред добијену" утакмицу. А то нам никоме не треба.

ex

pre 2 godine

Mikii, 11. septembar 2021 15:36

Koliko ti nemas obraza!
Poslednja koju sam zapisao je da Novak nikada, ali nikada nece osvojiti 20gs-ova.
Onda si se malo ucutao pritisnut Novakovim uspesima ove godine, dok nije zuc opet pocela da radi.
Jednom davno si obecao da vise neces nikada pisati komentare na Novakove teniske meceve, ali ni to obecanje nisi odrzao.

Mark

pre 2 godine

Mala ispravka: Lejveru nije bilo omoguceno da ucestvuje na 20 GS-a (1963-1967) a ne 16.
1962 osvaja sva 4 GS-a
Uspeh ponavlja 1969.
I verovatno ce jos dugo biti jedini covek koji je 2 puta osvajao kalendarski GS.
Sta bi se desavalo do je mogao da igra u periodu od 1963-1967 mozemo samo da nagadjamo: da li bi osvojio jos neki kalendarski slem? koliko bi jos slemova osvojio?

To su ljudi koji su ispisivali istoriju jednog sporta. Novak je vec upisan velikim slovima. U nedelju ispisuje novu stranicu. Napred!

DRAGAN

pre 2 godine

Bravo za Kecmana.
Novak je covek od granita.
Neunistiv, kako Zverev
servira, pa tome samo
Novak moze odoleti i
preokrenuti na svoju stranu.
ARIZONA CEKA 21 GS, I
NARAVNO KALENDARSKI
SLEM, STAR 52 GODINE.
IDEMO BRATE SRBINE.
SRETNO I DA UZIVAMO
U SPEKTAKLU KOJI JE
PRED NAMA.....

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?

Beretini i Zverev nosaju ćumur!

pre 2 godine

odličan tekst, jako lep za čitanje i hvala na tome, ovakvi tekstovi su ipak retki.
Šta ima da se doda jeste da život ne staje posle nedelje pa bila pobeda ili nešto drugo valja ići dalje i nositi svoje breme do kraja sveta ! Naš Nole je zmaj od čelika !

Kabasti

pre 2 godine

Treba dodati da je Laver uzeo sva 4 kada su tri bila jos uvek na travi. Samo se Rolland Garros igrao na zemlji. Ostala 3 na travi...

Zemlja Zadruge i Parova

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti. Srbije ce i posle 21. GS Djokovica ostati zemlja sa bednim platama u kojoj niko osim ne zeli da zivi.

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

svetolik

pre 2 godine

Ne mogu da zamislim da je ikakav ishod u nedjelju moguć osim da se Novak popne na carski presto, najboljeg tenisera u istoriji. Događaji se odvijaju tako kao da neka viša sila navodi da će Novak da uzme taj istorijski pehar baš 12.09.2021. Datum pun simbolike 12+9=21 u 2021. Kao da čitav univerzum vibrira u tom tonu. Elem, pored ovih apstraktnih slika, one realne su da je Novak u svojoj karijeri gubio finale slemova na tvrdoj podlozi baš i jedino u US openu. Čak pet puta. I ne može biti da će se taj niz nastaviti. Pogotovo što je gubio od igrača od kojih je jedino i mogao izgubiti u jednom trenutku, Fedal i Marej i Vavrinka. Kao što je Nadala jedino Novak mogao srušiti na RolanGarosu, tako su i Novaka mogli jedino ova četvorica koji trenutno nisu tu. Za ostale je Novak trenutno nedodirljiv na gren slemovima, i samo još može jedino samog sebe pobjediti. Novak je potencijalni kandidat za kalendarski slem i sljedeće sezone, ali ovakva prilika da se odljepiš od Fedala prvi put i to baš kalendarskim slemom je prilika koja se dešava samo jednom. Zato u nedjelju vidim samo ono što mora da bude da se car kruniše.

Poslije toga šta god bude bude, i bilo bi lijepo da se niz nastavi. Novak je najavio olimpijadu 2024..do tad zašto ne uzeti AO i pridružiti se Nadalu dvocifrenim grenslem titulama na jednom slemu, RG i kompletiarti sve gren slemove 3 puta, Wimbledon približiti se Federeru na jedan zaostatka, US Open dupli kalendarski gren slem...nebo je granica.

milan

pre 2 godine

Ah, shvatam uzbuđenje i blizu je jedan veliki, ali samo sportski trenutak. Najsvetlije na planeti, itd...Čovek je među najvećim sportistima sveta, nije izmislio lek koji leči sve bolesti. Napred Novače, i srećom ne čitaš puno šta pišu o tebi, dobro, loše ili poetski nadahnuto...

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

Lik

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti...
(Zemlja Zadruge i Parova, 11. septembar 2021 15:24)

Pa upravo zato je i euforija, sve što si nabrojao stoji i šta nam ostaje drugo nego ova jedina svetla tačka u tamnoj močvari u kojoj živimo.
---

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin...
(euforija nema granica, 11. septembar 2021 15:28)

E dođi onda u Srbiju da živiš neko vreme, brzo će te proći ta želja.
A to što si obezbedio decu finansijski samo si im učinio lošu uslugu jer kada tebe više ne bude a naiđu teška vremena, veliko pitanje je kako će se snaći jer u startu imaju sve a nema tih para koje se ne mogu brzo potrošiti. Nisu Ameri ludi što deci ostavljaju samo kuću da imaju gde da žive a ostalo daju u dobrotvorne svrhe
---

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Gubiš iz vida činjenicu da Novak više neće imati motiva jer je osvojio SVE i zapušio usta mnogima. Zašto bi se dalje cimao a sve je stariji, mlađi naravno dolaze željni krvi pa će tako i njemu da se pojavi neko kao on Federeru, to je životni aksiom i protiv toga se ne može.

adri

pre 2 godine

Divne textove pisete gospodine Kecmane! Svaka cast! Bas kakve i zasluzuje nas jedan jedini , cudo od coveka u svakom smislu!
idemooooo kralju do pobede sutra! Do jedne jedine vizije u tvojoj glavi....pobednickog pehara u ruci!!!!

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

Johny Grobar

pre 2 godine

Ako osvoji sutra, ne vidim razlog da nastavi sa tenisom pa makar Nadal osvojio jos 5 GSova posle. Al to je Nole, on me uvek prijaatno oznenadi.

Mikii

pre 2 godine

.U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.
(Sinki, 11. septembar 2021 15:26)

Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera koji bi sam poslagao svu ovu boraniju. Danas kad su protivnici kljakavi Nadal, Marej s vestackim kukovima, Federer od 40 godina i mocni Zverevi, Beretiniji i Medvedevi kao glavni izazivaci ne da nije nemoguce, nego bi bilo sramota da Djokovic kao poslednji citavi pripadnik velike trojke ne osvoji aposlutno sve. Ovo sto on radi je samo logican splet dogadjaja, jer covek jednostavno nema dostojnog protivnika. Znam, vama odgovara da od svega ovoga pravite neku veliku pricu i po rezultatima ona jeste, svaka cast, ali bi definitivno trebalo malo smanjiti dozivljaj jer je muski tenis u ogromnoj, ogromnoj krizi i to svako ko je iole realan zna.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Istorija je ispisana na OI onim spektakularnim preokretom i poništavanjem dotičnog. Takodje, tamna strana istorije ispaljivanjem svoje partnerke iz tima. Po tome je u istoriji…

Jokic

pre 2 godine

Novace nemoj slucajno da izgubis sutra ili te nedobog opet diskvalifikuju.
Zao bi mi bilo Srdjana i Kecmana a narocito onih koji su noci provodili
pored TV i bodrili te. Za Novaka se ne sekiram, ako ne uzme ovaj turnir
uzect ce Australiu.

melko

pre 2 godine

Pa ti sebe nazivaj i zovi kako ti hoćeš. Smisao titule je da te drugu štuju i tako nazivaju, da misle i rade ono sto ti hoćeš. Poštovanje institucije GOAT ne postoji, nema je u ATP ranking, pa sam samo preostaje da se durite.

Mikii

pre 2 godine

.U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.
(Sinki, 11. septembar 2021 15:26)

Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera koji bi sam poslagao svu ovu boraniju. Danas kad su protivnici kljakavi Nadal, Marej s vestackim kukovima, Federer od 40 godina i mocni Zverevi, Beretiniji i Medvedevi kao glavni izazivaci ne da nije nemoguce, nego bi bilo sramota da Djokovic kao poslednji citavi pripadnik velike trojke ne osvoji aposlutno sve. Ovo sto on radi je samo logican splet dogadjaja, jer covek jednostavno nema dostojnog protivnika. Znam, vama odgovara da od svega ovoga pravite neku veliku pricu i po rezultatima ona jeste, svaka cast, ali bi definitivno trebalo malo smanjiti dozivljaj jer je muski tenis u ogromnoj, ogromnoj krizi i to svako ko je iole realan zna.

Zemlja Zadruge i Parova

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti. Srbije ce i posle 21. GS Djokovica ostati zemlja sa bednim platama u kojoj niko osim ne zeli da zivi.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Istorija je ispisana na OI onim spektakularnim preokretom i poništavanjem dotičnog. Takodje, tamna strana istorije ispaljivanjem svoje partnerke iz tima. Po tome je u istoriji…

euforija nema granica

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin zato sto je jedan nas covek u svetu uspeo ljudiiiii!!

melko

pre 2 godine

Pa ti sebe nazivaj i zovi kako ti hoćeš. Smisao titule je da te drugu štuju i tako nazivaju, da misle i rade ono sto ti hoćeš. Poštovanje institucije GOAT ne postoji, nema je u ATP ranking, pa sam samo preostaje da se durite.

Andjus

pre 2 godine

Najvise ce mi biti drago ako uzme zbog one lesine lejvera, coveku je toliko krivo, kao da on treba da igra protiv Novaka u nedelju. Iz ociju mu izbija ta pakost i to koliko mu je krivo sto ce Nole ako pobedi oboriti taj rekord, koji je smesan jer se tad tenis igrao krpenim carapama i pretecama reketa. Da ne pominjem sto je bila samo jedna podloga. Pa zamislite da se sad svi GS-ovi igraju na travi. Nole bi ih imao bar 30

Jokic

pre 2 godine

Novace nemoj slucajno da izgubis sutra ili te nedobog opet diskvalifikuju.
Zao bi mi bilo Srdjana i Kecmana a narocito onih koji su noci provodili
pored TV i bodrili te. Za Novaka se ne sekiram, ako ne uzme ovaj turnir
uzect ce Australiu.

Lik

pre 2 godine

Razumem umerenu radost, ali cemu ova euforija ljudi, i 15 vesti dnevno o Djokovicu? Ovako se ponasaju samo mali narodi koji izgleda nemaju drugih radosti...
(Zemlja Zadruge i Parova, 11. septembar 2021 15:24)

Pa upravo zato je i euforija, sve što si nabrojao stoji i šta nam ostaje drugo nego ova jedina svetla tačka u tamnoj močvari u kojoj živimo.
---

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek, ali zbog Djokovica zelim da vratim danski pasos i zatrazim srpski, jer najlepsa stvar u zivotu je biti Srbin...
(euforija nema granica, 11. septembar 2021 15:28)

E dođi onda u Srbiju da živiš neko vreme, brzo će te proći ta želja.
A to što si obezbedio decu finansijski samo si im učinio lošu uslugu jer kada tebe više ne bude a naiđu teška vremena, veliko pitanje je kako će se snaći jer u startu imaju sve a nema tih para koje se ne mogu brzo potrošiti. Nisu Ameri ludi što deci ostavljaju samo kuću da imaju gde da žive a ostalo daju u dobrotvorne svrhe
---

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Gubiš iz vida činjenicu da Novak više neće imati motiva jer je osvojio SVE i zapušio usta mnogima. Zašto bi se dalje cimao a sve je stariji, mlađi naravno dolaze željni krvi pa će tako i njemu da se pojavi neko kao on Federeru, to je životni aksiom i protiv toga se ne može.

moreplovac

pre 2 godine

Rodjen sam u Danskoj, imam platu od 3000 evra, obezbedio sam decu finansijski zauvek....

Obezbedio decu zauvek sa platom od 3000 evra u Danskoj.
Fali tebi nesto i to debelo. Od necega si morao i da zivis u toj Danskoj svo to vreme a i sama plata nije nesto posebno da bi mogao decu da obezbedis za ceo zivot. Samo se provaljujes bez ikakve potrebe.

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Zorane,napisao si ovo nadahnuto,sjajno i briljantno.
Potera mi suze ma ovi.
Nije ti bilo teško,jer je inspiracija bajkovita.
Hvala za tekst.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.

aabb

pre 2 godine

Previse tekstova o svemu ovome meni licno smeta. Mi, Srbi, kao narod smo skloni euforiji.
Naravno da navijam za Novaka, naravno da cekam da osvoji ovo pa da postane besmrtan i naravno da cu prisustvovati pokusaju pisanja istorije.
Ali kao pravi navijac, nisam euforican vec cekam kraj meca sa zebnjom.
Strah da izgori u svemu ovome je veci nego euforija od eventualne titule.
Novace, zelim ti puno srece u nedelju. I zelim ti da ostvaris ono o cemu sanjas ceo zivot.
(GanDra Šajkaš, 11. septembar 2021 16:04

Kome smeta euforija?
Sta fali euforiji, sta, treba svi da sede kuci i cute?
Euforija je lepo osecanje i deo sporta, i ja volim srpsku euforiju.

Sinki

pre 2 godine

Uporedjivati Lejverov kalendarski gren slem za Novakovim je potpuna besmislica...Uporedjuje se neuporedivo.To je vrijeme kada se prakticno igrao amaterski tenis...Mi sada iz ove perspektive mozemo pricati kakav bi Lejver bio sampion kada bi igrao u ovom nasem vremenu,mozda bi bio vrhunski,a mozda ne bi bio ni u top 50....U danasnjem surovom profesionalizmu sporta osvojiti kalendarski gren slem,to je jednostavno nezamislivo....Ali Novak je dosao u tu situaciju,da nemoguce pretvori u moguce.

Topnik

pre 2 godine

Medvedev je najteža prepreka za Đokovića na turniru, njegov legitimni nasljednik po stilu igre i po tom nekom inatu. Najčvršći je od ovih mlađih ali i pomalo lud, zna upasti u nervozu i samo nabijati lopticu, što mu nekad i prođe, ali nekad se i raspadne. Bit će ovo vrlo izjednačen i dug meč u kojem će opet presuditi detalji. Đoković neće moći raditi prednost po bekhend strani kao inače i morat će biti u agresivnom izdanju, a Medvedev će morati biti mentalno dorastao svemu što zahtjeva borba protiv Đokovića na grand slamu i ne pokleknuti kad se momentum okrene protiv njega.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?

absent

pre 2 godine

ali smoriše sa ovim Rod Lejverom, čovek osvojio jedan grand slam u amaterskoj kategoriji, a drugi tipa dve godine nakon završetka amaterske, tj 2 godine od početka profesionalne ere, slobodno se može reći u poluamaterskoj kategoriji, i to sve kada su se 3 od 4 grand slema igrali na travi.

Njegos

pre 2 godine

ajmo Nole, neće biti lako ali objektivno... ti se pitaš. A za autora teksta, konstatacija samo:

I mada bi Lejver, ne sumnjam, više voleo da je u ulozi čoveka koji u svojim prstima drži to sudbinsko pero istorije umesto Novaka Đokovića, onaj alpski čarobnjak iz Švajcarske, znam da ne može da film koji nam se svima dešava pred očima, zameni kadrovima drugog, željenog, onog o kom bi brujao ceo teniski zapad da od toga ne biste mogli da dišete!

Nema nikakve potrebe za ovakvom patetikom i teorijama zavere... sve i da jeste tako, neka ih, zašto da i mi radimo istu stvar? Pusti da oni vole koga oni hoće, mi ćemo koga mi hoćemo. Pa to je kao kad bi se oni ljutili na nas što više volimo Noleta. Iskreno.... ne znam zasigurno, ali čvrsto verujem da ni sam Novak nije poklonik ovakvih tekstova, već da ima mnogo više poštovanja za svoje rivale nego što njegovi navijači, a naročito naši mediji, imaju.

milan

pre 2 godine

Ah, shvatam uzbuđenje i blizu je jedan veliki, ali samo sportski trenutak. Najsvetlije na planeti, itd...Čovek je među najvećim sportistima sveta, nije izmislio lek koji leči sve bolesti. Napred Novače, i srećom ne čitaš puno šta pišu o tebi, dobro, loše ili poetski nadahnuto...

Legolas

pre 2 godine

Svakako najveće sportsko dostignuće 21 veka!!
Bude li,a nadamo se da hoće dobio Medvedeva.
Ipak,Lejverovo i Novakovo vreme nisu za poređenje.
Intezitet,snaga,spremnost,nisu isti.
Evoluirao je sport,život uopœte od tad.
Veći su napori i zahtevi danas.
Ali ono što je isto je to ruœenje limita i granica,ono je tad bila revolucija,kalendarski slem osvojiti,a i danas je.

Danas Nole ima pritisak istorije,ne protivnika,stigao ih je u slemovima,po svemu ostalom skoro, su iza njega!!!
Ali ući u legendu nije lako,njegova pleća nose to breme,teško mu je.
I samo Novak zna kako se oseća,œta je u igri!
Doći do ovde je planinski uspon,nošenje najtežeg tereta.
Mentalno je jak,emotivno takođe,ali je to sve sam morao da dostigne.

Neka ga nebo pogleda i podari mu pobedu.
Ako je iko zaslužio,to je on.
Nesebičan,human,elokventan,pametan.Pun poštovanja prema svima,bili mu prijatelji ili ne.
Redak čovek,koji prevazilazi trač,sujetu i ego.Porodičan,a mlad.
Zaista moliću se za njegov trijumf,i voleo bih da Bog usliši molitve.

svetolik

pre 2 godine

Ne mogu da zamislim da je ikakav ishod u nedjelju moguć osim da se Novak popne na carski presto, najboljeg tenisera u istoriji. Događaji se odvijaju tako kao da neka viša sila navodi da će Novak da uzme taj istorijski pehar baš 12.09.2021. Datum pun simbolike 12+9=21 u 2021. Kao da čitav univerzum vibrira u tom tonu. Elem, pored ovih apstraktnih slika, one realne su da je Novak u svojoj karijeri gubio finale slemova na tvrdoj podlozi baš i jedino u US openu. Čak pet puta. I ne može biti da će se taj niz nastaviti. Pogotovo što je gubio od igrača od kojih je jedino i mogao izgubiti u jednom trenutku, Fedal i Marej i Vavrinka. Kao što je Nadala jedino Novak mogao srušiti na RolanGarosu, tako su i Novaka mogli jedino ova četvorica koji trenutno nisu tu. Za ostale je Novak trenutno nedodirljiv na gren slemovima, i samo još može jedino samog sebe pobjediti. Novak je potencijalni kandidat za kalendarski slem i sljedeće sezone, ali ovakva prilika da se odljepiš od Fedala prvi put i to baš kalendarskim slemom je prilika koja se dešava samo jednom. Zato u nedjelju vidim samo ono što mora da bude da se car kruniše.

Poslije toga šta god bude bude, i bilo bi lijepo da se niz nastavi. Novak je najavio olimpijadu 2024..do tad zašto ne uzeti AO i pridružiti se Nadalu dvocifrenim grenslem titulama na jednom slemu, RG i kompletiarti sve gren slemove 3 puta, Wimbledon približiti se Federeru na jedan zaostatka, US Open dupli kalendarski gren slem...nebo je granica.

DRAGAN

pre 2 godine

Bravo za Kecmana.
Novak je covek od granita.
Neunistiv, kako Zverev
servira, pa tome samo
Novak moze odoleti i
preokrenuti na svoju stranu.
ARIZONA CEKA 21 GS, I
NARAVNO KALENDARSKI
SLEM, STAR 52 GODINE.
IDEMO BRATE SRBINE.
SRETNO I DA UZIVAMO
U SPEKTAKLU KOJI JE
PRED NAMA.....

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Glavna razlika izmedju Djokovica i Federera je trajanje dominacije, pogledajte sledece:
Najdominantnije godine Federera su 2004,2005,2006,2007 i ajde 2009.
Kod Djokovica to su : 2011, 2012,2014,2015, 2016, 2018, 2021
Dakle dominacija razvucena na 11 godina. Pa cak i da izgubi finale, imace 3gs i finale, sto je strasan uspeh, a i bice prvi na kraju godine. A navijaci Federera mogu da se tece, a bili su uvereni prosle godine da Novak vise nece osvajati slemove. Ali kao sto je federer iznenadio 2017, Nadal 2019, tako je Novak iznenadio sada.
Idemo do 21

Jagoda

pre 2 godine

Setite se da smo prosle godine, na istom mestu, u isto vreme, na istom turniru rekli - Nole ce sledece sezone bas ovde, na mestu nepravde, oboriti sve rekorde i postaviti pravdu tamo gde treba.
Srecno, veliki, najveci covece.
Preponosan sam!

J… ti Medvedev m….

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 11. septembar 2021 15:15)

Ja mislim da ce Nole ispisati novu stranicu istorije. Pozdrav

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mislim da nema ništa od istorije, Medvedev je u top formi i trebalo bi da pobedi.
(SNS smradu....., 11. septembar 2021 15:15)zar ne vidiš da si ograničenim intelektualnih sposobnosti i da ne znaš da troluješ. U bivšoj Jugoslaviji verovatno bi pohađao specijalnu školu…

Oslo

pre 2 godine

Moze Nolito da pobedjuje kolko hoce, Federer je najveci ikada,
(to i vrapci znaju, 11. septembar 2021 15:22)

Federer je sigurno najpopularniji teniser na svetu i to niko ne moze da mu ospori ali sto se teniskih dostignuca tice tu nema sta pored Novaka da trazi.... Pitanje GOAT-a je reseno...Nego ljudi da li ste vi svesni da jedna Srbija ima jednog od 10 najboljih sportista svih vremena...

Zoki

pre 2 godine

Svaka cast na tekstu..hoce srce da mi pukne od adrenalina eforije I srece...Sad je sve u Bozijim rukama...idemooo Nole brate samo jako
(zoxx, 11. septembar 2021 15:39)

Kako mislis sad je sve u Bozijim rukama? Mislis da Bog vise voli Novaka od Medvedeva?

Nadam se da Novak osvaja ovo...

kzen

pre 2 godine

Zov istorije! Evo upravo sedam na avion za par sati i letim u NY da gledam uživo. Nikada nisam bio na GS turniru ali ovo je nešto što ne mogu da propustim bez obzira koliko para će da me košta...

ex

pre 2 godine

Mikii, 11. septembar 2021 15:36

Koliko ti nemas obraza!
Poslednja koju sam zapisao je da Novak nikada, ali nikada nece osvojiti 20gs-ova.
Onda si se malo ucutao pritisnut Novakovim uspesima ove godine, dok nije zuc opet pocela da radi.
Jednom davno si obecao da vise neces nikada pisati komentare na Novakove teniske meceve, ali ni to obecanje nisi odrzao.

Beretini i Zverev nosaju ćumur!

pre 2 godine

odličan tekst, jako lep za čitanje i hvala na tome, ovakvi tekstovi su ipak retki.
Šta ima da se doda jeste da život ne staje posle nedelje pa bila pobeda ili nešto drugo valja ići dalje i nositi svoje breme do kraja sveta ! Naš Nole je zmaj od čelika !

Slobodan

pre 2 godine

Свјетски рекорд је нешто посебно, што свако од спортиста сања. Такође, и градови желе да буду домаћини том чину обарања рекорда. Публика даје крила играчу и носи га ка вјечности. Носили су Бубку, Луиса, Болта, Исинбајеву, Фелпса.... Сутра наш Новак се бори за свјетски рекорд и наравно да је еуфорија у нама. Ипак, он ће бити изузетак. Публика ће махом бити за необарање рекорда, град би радије да то неко други уради, медији владајућих земаља такође! Али, уради то сутра, Новаче, почасти их величанственим свјетским рекордом!!!!

Zeljko

pre 2 godine

Ako Novak pobedi u Nedelju, sve je gotovo, svaka polemika o goat trci prestaje, i jos ce samo tu i tamo iz kurtoazije prema RF ponekad neko iz sveta tenisa reci "racuna se elegancija, gracioznost,itd..." Vremenom ce i to prestati a sinonim za tenis narednih 50 godina bice Novak Djokovic.

Јабучило

pre 2 godine

Полако. Остала је још једна утакмица, нимало лака. Надам се победи, али да трчимо пред руду. У спорту се дешава да фаворит забрља, нарочито када улази у "унапред добијену" утакмицу. А то нам никоме не треба.

Mark

pre 2 godine

Mala ispravka: Lejveru nije bilo omoguceno da ucestvuje na 20 GS-a (1963-1967) a ne 16.
1962 osvaja sva 4 GS-a
Uspeh ponavlja 1969.
I verovatno ce jos dugo biti jedini covek koji je 2 puta osvajao kalendarski GS.
Sta bi se desavalo do je mogao da igra u periodu od 1963-1967 mozemo samo da nagadjamo: da li bi osvojio jos neki kalendarski slem? koliko bi jos slemova osvojio?

To su ljudi koji su ispisivali istoriju jednog sporta. Novak je vec upisan velikim slovima. U nedelju ispisuje novu stranicu. Napred!

Asteriks

pre 2 godine

Nezamisliv mi je scenario da Novak izgubi ovo finale,prosto je takav osjecaj...Primjetio sam jednu karakteristiku kod Medvedeva.Kada mu ne ide po planu,kada ga protivnik nadjaca takticki,zna da se unervozi i tada krene velikom brzinom da pravi greske.Vidjecemo da li ce ga Novak natjerati na to...Inace isto tako zna da velikom brzinom dobije meceve kada ga krene,izuzetno brzo servira,skoro da protivnik nema vremena da riternira.Sjecamo se da je upravo tako dobio Novaka na jednom mastersu,mozda ce probati da primjeni takvu taktiku sjutra...Ali Novak je preiskusan i zna sta treba da radi.

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

Johny Grobar

pre 2 godine

Ako osvoji sutra, ne vidim razlog da nastavi sa tenisom pa makar Nadal osvojio jos 5 GSova posle. Al to je Nole, on me uvek prijaatno oznenadi.

Boki

pre 2 godine

Na 2-2 i 15:40 u trećem setu, Novak ispaljuje dvije bombe iz servisa. Prvu (uz malo sreće) Zverev šalje u mrežu, druga je čist as. Mekinrov komentar nakon tog drugog servisa: Đoković je u prethodnih 4-5god postao najbolji "clutch" server na svetu. Kris ga pita: Bolji nego Federer? A Mekinro kao iz topa: DA.

Mekinro Srbine! :) Skoro uvijek je bio realan i u komentarisanju mečeva i davanju izjava, ne samo u vezi Đokovića već generalno i nema komplexe za razliku od nekih njegovih kolega.

Bit će teško u finalu, nezgodan je Meda, ali uvjeren sam da Novak ima plan i da će uspjeti da se (koliko-toliko) fokusira samo na meč, a ne i na sve ostalo što eventualna pobjeda donosi. Srećno Nole!

Slobo

pre 2 godine

Zamislim dosta puta da se Novak pojavio posle kraja karijera Nadala i Federera i osvojio 20 ili vise GS. Kakve bi to price bile. Nije im za ocistiti cipele itd itd. Ovako je bio sa njima, sklonio ih sa scene, nadmasio u skoro svim statistikama. Ima sansu i sledece godine da osvoji jos neki GS i tako zabetonira pricu.

Milan

pre 2 godine

"Bilo je nezamislivo uzeti ga u vreme jakih Federera i Nadala, Mareja, Wawrinke, Del Potra, pa i Ferera"

Falio mu jedan meč da ga ne osvoji u toj konkurenciji. Bas nezamisljivo. LOL A godinu kasnije vezao 4 uzastupne GS titule.

Najbolje kod Djokovica je sto ima 3 najdominantnije sezone u istoriji tenisa razporedjene preko 10 godina- 2011, 2015, 2021 pa trolovi mogu samo da biraju koju konkurenciju je sve izdominirao.

Gentleman

pre 2 godine

Čekamo nedelju i trenutak istine! Ponosni smo I srećni što je Novak uspeo sebe da dovede u situaciju da ima takvu jedinstvenu priliku!

Moram da se osvrnem i na negativne komentare upućene Lejveru. Apsolutno nema razloga za tim. Lejver je bio zaista veliki šampion, jedan od najvećih. Ima osvojenih 11 slemova, takođe u periodu podele od 1963. do 67. ima još 8 pro slema osvojenih, koje su tada igrali najbolji igrači. Tako da je to objektivno nekih 19 slemova! To što se tada igralo sa drugačijim reketima i na dve podloge - nije njegov problem, takve su bila pravila, ista kao i za sve druge. Bio je ogroman šampion, jedini koji može da se poredi sa velikom trojkom.

Još jedna bitna stvar - nikada nije ništa negativno komentarisao o Novaku, sasvim je lepo I pozitivno pričao o njemu.
Da, više voli Federera I bolji je sa njim - pa šta? Svako ima svog favorite...
Realno Federer i jeste dopadljiviji po stilu i igri, ali ono što je puno bitnije Nole je već sada najbolji svih vremena, a ako dobije sutra, nema nikakve dileme ko je GOAT ni za one koji još uvek sumnjaju...

Srećno Nole!

adri

pre 2 godine

Divne textove pisete gospodine Kecmane! Svaka cast! Bas kakve i zasluzuje nas jedan jedini , cudo od coveka u svakom smislu!
idemooooo kralju do pobede sutra! Do jedne jedine vizije u tvojoj glavi....pobednickog pehara u ruci!!!!

aabb

pre 2 godine

Novak osvaja do kraja karijere sigurno još 6-7 GS. Eto, recite mi ko ga može pobediti sledeće godine na njegovom omiljenom GS turniru u Australiji?
(Loznica, Gučevo, Cer…, 11. septembar 2021 15:32)

Naravno da moze, ali pitanje je koliku ce motivaciju da ima da nastavi da pobedjuje. Moze da se desi da dodje do zamora, kao kada je pre par godina osvojio RG pa se emotivno ispraznio. Moze da se desi da stane na 21.
Medjutim, mozda dobra stvar je sto je izgubio na OI, jedino to mu je ostalo i vec je rekao da ce igrati na sledecim OI, to znaci da ce morati da igra vrhunksi tenis bar do tada, to mu daje dodatnu motivaciju i glad.
fizicki ce moci da igra, a ja se nadam pobedi sutra, bar jos 5gs i zlato na oi:)

Predo 2

pre 2 godine

Да ... тешко је дочекати ту недељу и то финале, али доћи ће и видећемо да ли ћемо, у правом смислу те речи, присуствовати нечем јединственом у свету целог спорта, а камоли у свету тениса.
Не могу ни да се сетим, али мислим да сам у првим колима Ролан Гароса написао да ће ментално много лакше пролазити кроз све ово ако своје мечеве доживљава као низ, а не као четвртфинале или финале и томе слично.
Требало би да се фокусира да треба да оствари рецимо 35 или 45 победа, а онда је ово меч који би требао да му донесе 28. победу.
На тај начин би скинуо огроман ментални притисак са себе и могао би да покаже све што зна.
Илустративан меч је финале Ролан Гароса против Мареја из 2016. године.
Почео је стегнуто, оптерећен важношћу меча, и са том дрвеном игром је лако изгубио први сет.
Онда се ослободио и заиграо како зна и уме и освојио је скоро 3 сета без већих проблема, а кад је у том четвртом сету дошао на домак победе, опет се "удрвенио" и једва је меч привео крају.
Наравно да бисмо волели да се меч одигра као онај с почетка године у Аустралији, али мисли да је вероватнији сценарио као из тог финала РГ из 2016. године.
Надам се само да ће и на Медведева утицати чињеница да је у питању историја и да је он тај који може да "поквари" нешто невиђено, па да ће макар и подсвесно да зазире и на тај начин делимично укочи себе и своју игру - што би олакшало посао Новаку.
У сваком случају, напред момчино, дај све од себе, покажи своју најбољу игру и биће све у реду.

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

Kabasti

pre 2 godine

Treba dodati da je Laver uzeo sva 4 kada su tri bila jos uvek na travi. Samo se Rolland Garros igrao na zemlji. Ostala 3 na travi...

Djura

pre 2 godine

Ovo je sport, jeste da je Novak daleko najuspesniji teniser, Medvedev je br 2 i on moze da pobedi OPREZ, ne bi voleo ali sport je cudo...

draganTenis

pre 2 godine

Otišao sam na špansku Marku i tamo pročitao 20 najbolje ocenjenih komentara. Svi do jednog se klanjaju Novaku i kažu da je Nole GOAT. Nema ni jednoga koji kaže išta protiv Novaka. Kažu da jeste Rafa najbolji teniser na šljaci, da Fed ima najšarmantniju igru, ali da je najbolji igrač tenisa Novak. Jedan od komentara: Mi smo bili u uverenju da poslednjih 10 godina živimo u dobu Nadala i Federara, a u stvari živimo u dobu Novaka Đokovića.