Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.09.2020.

10:25

"Kada je pogodio sudiju znali smo – gotovo je za Novaka"

Žistin Enan, dvostruka šampionka US opena, govorila je o potezu koji je šokirao teniski svet.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Al Bello/Getty Images

Svetski broj jedan Novak Đoković, u meču protiv Španca Pabla Karenjo-Buste, diskvalifikovan je jer je nehotice pogodio lopticom linijskog sudiju.

Enan priznaje da je bila jako iznenana celom situacijom.

"U teniskom svetu je ovo šok, naravno. Život mora dalje, da se okrenemo budućnosti, ali ovakve stvari ne želimo u tenisu. Naravno, Đoković nije imao nameru da povredi sudiju i to je samo loša sreća što se dogodilo, ali je dobra odluka. Nije bilo moguće doneteti drugačiju", rekla je Enan.

Ona smatra da ne bi trebalo uopšte postavljati pitanje diskvalifikacije.

"Znali smo to od početka. Ne postavlja se pitanje o tome. O tome se priča zato što se desilo Novaku... Odluka je ispravna".

Potom je objasnila šta je prethodilo Novakovom potezu.

"Bilo je ludo, potpuno ludo, jer je Karenjo spasao sete lopte, pogodio je linju, Novak se smešio kod drugog poena, dok je kod trećeg bio frustriran. Sve se to nagomilalo. Čim je lopticom pogodio sudiju znali smo da je za njega gotovo. Bio je to čudan trenurak", zaključila je nekadašnja belgijska teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve