Nedelja, 13.09.2020.

21:20

Kolaps Zvereva u nekoliko činova – Tim osvojio prvi Grend slem u karijeri!

Dominik Tim, austrijski teniser, pobedio je Aleksandera Zvereva u finalu US opena.

Izvor: LN

Kolaps Zvereva u nekoliko èinova – Tim osvojio prvi Grend slem u karijeri! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

195 Komentari

Sortiraj po:

Todor

pre 3 godine

GS je GS, svaka čast Timu na osvojenoj tituli.
Ali dok god neko od ovih "novih", mladih lavova ne pobijedi nekog od velike trojke na GS-u i taj isti GS na kraju i osvoji (najbolje u finalu), nikada, ali nikada niko od njih za života neće moći reći da je istinski, pravi GS šampion.
Jer velika trojka je uveliko na zalasku karijere, i kada završe sa igranjem ostaće najveći bar još nekoliko decenija. I ako sad neko od tih mlađih nema motivaciju (dok je velika trojka još uvijek igrački aktivna) da se potvrdi u duelima sa njima i zauvijek ovjeri u istoriji tenisa, onda ni trebaju osvajati ništa.
U tom slučaju što se mene tiče, Rodžer, Rafa i Novak mogu (i trebaju) još 10 god. osvajati sve što se osvojiti može.
Idemo Novače, osvojio ti nešto ili ne, ostani čovjek kakav jesi, a naša djeca i unučad će jednoga dana budućim generacijama uzdignute glave i sa ponosom objašnjavati zašto se imena ulica, škola, trgova, sportskih centara, itd... zovu tvojim imenom. Jer mi ćemo njima objasniti kakav si ti veliki, ogroman sportista i šampion, i još veći čovjek i humanista.
A koliko značiš Srbiji - tek treba da shvatimo, jer takvog junaka do sada nismo nikada imali :)
Svako dobro ljudino, i ostaj nam zdravo.

City Girl

pre 3 godine

Zverev je igrao odlično prva dva seta, ali je zbog neiskustva i treme izgubio. Za pobedu je potrebno igrati odlično do samog kraja meča. Svi igrači imaju padove koncentracije i forme tokom meča, ali onim najboljima se to vrlo retko dešava u kljucnim momentima. Mislim da je Nadal davno rekao da je možda u meču dobio manje poena od protivnika, ali je dobio sve ključne poene.

Ivan

pre 3 godine

nisam gledao mec al čitajući opis meca kao da su se oba tenisera uplasila osvajanja titule, oba tenisera su imali servis za titulu i na kraju je titula osvojena poenom iz greske.

Куп је битан

pre 3 godine

Замислимо на пример да Ђоковић и Федерер никада нису играли тенис. Надал би био први 12 година, без прекида. Под условом да нема повреда, био би први 18 година за редом. Исто важи и за Ђоковића или Федерера.

Futre

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..
(Jakegilenhal, 14. septembar 2020 02:16)

Tačno. I onda ovde slušaš pametnjakoviće kako omalovažavaju Hjuita, Rodika, Safina i Nalbandijana. Nalbandijan, onako polupijan i neutreniran, odvalio bi ova dva bezveznjakovića sa 3-0. A zamisli tek eru Samprasa kada je bio br.1, u prvih dvadeset bilo je 14 osvajača GS-a. Lendl je bio dvadeseti tada, a bio je mladji nego Novak danas.

Dr. Graffin

pre 3 godine

Kakav impresivan tenis! Festival duplih servis grešaka, brejkova, stegnutih ruku, dobacivanja, prebacivanja, neiznuđenih grešaka... U finalu si u deficitu 2 seta i uzmeš GS, ispadneš u 1/16 prethodnog turnira i uzmeš GS. Na nivou 2 rekreativca. Ali treba da se navikavamo, ovako će da izgleda tenis posle odlaska velike trojke. Teniserke s punim pravom mogu da traže čak i veće honorare, s punim pravom.

Đole

pre 3 godine

Bruka od GS finala, tenis na nivou kvalifikanata bar u prva dva seta. Razumem pritisak, ali mislim da nijedan nije pokazao nivo tenisa za osvajanje GS. Dakle zaista važi da kad mačaka nema miševi kolo vode. Tema za razmišljanje ATP moćnicima.

Jovan

pre 3 godine

Kad nema Noleta ovo se pretvara u zenski tenis. Moze da pobedi bilo ko. Ovo je tenis na nivou 250 turnira. Zamislite u finalu 15 duplih gresaka pri servisu. Smesno. Organizator je i zasluzio ovakvo finale.

Pop

pre 3 godine

Ovaj GS ce uci u istoriju kao najgluplji svih vremena. Od diskvalifikacija zbog korone, do Mladenoviceve, Djokovica, Medvedeva, najlosijeg polufinala u istoriji GS i finala u kojem su se akteri cudi zasto su uopste tu.

Cixi

pre 3 godine

Gledao sam sinoć drugi I tteći set.Momci igraju kvalitetan tenis, ali da im je na suprotnoj strani bio neko od velike trojke, teško da bi dobio I Tim I Zverev.

Andrea Djani

pre 3 godine

Zverev je mec izgubio na 5 2 u drugom setu , kada servira i gubi gem uz dve duple greske . Tada je vratio Tima u mec , pa iako je na kraju uzeo drugi set , dao je Timu do znanja da nije spreman za trijumf .

Draganče

pre 3 godine

Mafija naredila: meč mora da se igra u 5 setova. Ko će na kraju pobediti javićemo naknadno u toku meča. Zato je ovakva smejurija od finala. Ko ne veruje u ovo, taj ne zna gde živi.

lulubela

pre 3 godine

Slab tenis u finalu, kao i slab tenis Zvereva u polufinalu su dokaz da bi se Novak prošetao kroz turnir do kraja i obojicu sa lakoćom pobedio da nije napravio glupost sa linijskim sudijom. Ima puno razloga da žali!

Rafa30

pre 3 godine

Ovo finale dosta podsjeca na ono izmedju
Corie i Gaudia ako se netko sjeca.
Coria je imao 20 u setovima i servirao za mec u petom setu, obojica su bili ovako preplaseni kao Zverev i Thiem danas.

Uglavnom, ocekivalo se od Thiema da dobije ovo finale, ali on na pocetku nije opravdao ulogu favorita.
Dosta je bio los, cini mi se da fizicki nije bio 100%, mozda ga je cak mucio i zglob, koji je malo povrijedio u mecu protiv Medvedeva.
Zverev igracki ima sve, to nikad nije bilo upitno, ali bez obzira sto se smirio na van, ne baca rekete i ne luduje, on i dalje ima taj veliki problem s oscilacijama u igri i mentalnom snagom.

Ovaj mec je upravo izgubio onako kako to i inace cini.
20 u setovima, servis za mec u petom setu, 20 u tajbrejku petog.
Sve su to stvari koje su ga mucile i dosad i od kojih on nikako ne uspijeva pobjeci.
Na kraju petog seta obojica su se preplasila pobjede i upravo se tu vidi velicina Noleta, Rafe i Feda.
Oni su mentalnom snagom daleko ispred svih ostalih igraca.

Sretan sam zbog Thiema, on je i bio moj favorit, zasluzio je taj prvi slam.

E sad, ja sam prognozirao da ce uzeti US Open i Roland Garros.
Vidjet cemo koliko ce ovo sve fizicki utjecati na njega i dal ce se uspjet oporaviti do pocetka RGa.

Biti ce veoma zanimljivo, jer u igri su Rafa i Nole uz spomenutog Thiema.

Veoma veoma zanimljiv RG nas ceka.
Uzivajmo.

Pera

pre 3 godine

Odlican mec, ali u poredjenju sa velikom trojkom je obican mec... Pogledajte mentalnu snagu velike trojke pa mentalnu snagu ovog finala... Tim i Zcerev delovali u petom setu kao rekreativci, servisi po 100km/h udarci jedva prelazili mrezu, niko ne sme da napadne cekaju da onaj drugi ne dobaci do mreze... A onda pogledajte mec lopte kada igra velika trojka, to prste najlepsi udarci u tenisu kada je najteze, gadjaju se linije, trce kao da su se vratili sa godisnjeg posle 5h igre, i po svaki pehar su isli vinerom a ne cekanjem da protivnik pogresi...zato i jesu najbolji svih vremena, a gledajuci nove generacije ostace sigurno jos duze vreme

Goran

pre 3 godine

Po kvalitetu sigurno NE ali po uzbudljivosti jedno od najinteresantnijih finala na GS. To je ono sto privlači gledaoce.Federer, Nadal i Novak mogu na miru da se penzionisu. Tenis će se igrati i poslije njih i biće veoma interesantan.

cross

pre 3 godine

ne znam za vas ljudi ja sam razocaran tenisom veceras..kakva tuga od finala..jedva cekam
Rim finale Novak Rafa kad se pojavee odma neka druga dimezija tenisaa..

Jonntra

pre 3 godine

Pogledao zadnja 3-4 gema. Ovo je moje misljenje. Nazalost, neko je morao i da pobedi. Ako je neko finale u sportu moglo da bude proglaseno bez pobednika, onda je to ovo. Zverev je samo jos veci gubitnik od Tima. Ono finale AO 2012 zasluzuje da ima dva pobednika, a ovo dva gubitnika. Steta sto pravila kazu da neko mora da pobedi.

St

pre 3 godine

Lako je mogao i Zverev da pobedi ali meni je drago da je to Tim. Iz dva razloga najmanje....stariji je i ima manje sanse da uradi nesto...igrao je u 4 finala.

CroFed

pre 3 godine

Nadam se samo da neki neće spominjati Thiema kao "slučajnog" osvajača ovog US Opena, jer zaista to ne bi bilo korektno, pogotovo nakon svega viđenog...

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sam je kriv Zverev imao je šansu da završi nakon 2:0 ali dozvolio da se Tim vrati i po pravilu odigrao bolje dva seta u nastavku nego na početku. U 5 setu imao šansu Nemac da nakon 6:5 dobije ponovo meč u taj brejku su odlučile nijanse ko je su otišli u korist Tima koji zasluženo osvojio svoji prvi GS.

Sve čestitke Austrajiancu!" Zaslužio je taj GS itekako.

II

pre 3 godine

Kakav borac je Tim, velicanstveno. Bilo je jasno i pre pocetka meca da ce on podici pehar ali da ce to biti na ovakav nacin ...Neverovatna borba. Svaka cast, sve cestitke.

Cole

pre 3 godine

Cestitke Timu na osvojenom GS-u
ali nekako mi nije to to. Da je
Novak izzgubio od nekoga, to bi
bila titula cista kao suza, ovako
nekako se stice utisak "nezasluzene"
titule. Poz.

Coabree

pre 3 godine

Navijao sam za Tima svaka cast nije lako od 0-2 pobediti i to u finalu, velika drama... Sad je gren slem sampion, bilo je potrebno mnogo, odustajanje nadala povreda federera, diskvalifikacija djokovica... Napokon neko od 1990 pa na ovamo sa Slem naslovom, Tim ima 27 godina tesko je ocekivati nesto vise od karijere koju je napravio Wawrinka, ili mozda na nivo Endi Mareja...

Milos BL

pre 3 godine

Zverev najlabilni top 5 igrac u istoriji. Lik u taj brejku petog seta pravi dve duple servis greske, nakon toga na mec lopti za Tima drugi servis pri brzini od 107 na sat jedva prelazi mrezu. A vamo Beker prica da je Zverev postao mentalna gromada, Beker ocigledno ne zna sta prica.

Jakegilenhal

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..

Nikola

pre 3 godine

Gledam ovo finale i shvatam zasto su u poslednjih 4 godine tri coveka osvajala sve GS titule. Ako ovi momci uskoro ne pocnu da pobedjuju Noleta, Rafu i Federera i dozvole da se povuku pre nego sto budu nadigrani, ne znam kakva ce popularnost tenisa biti. Dobro oni igraju, ali nedostojno ere velike trojke.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Haha pa ovaj zverev videti slem nece, koliko je ocajan mentalno.. Thiem ipak i pored sramne partije, zasluzeno i konacno uzima slem! kvalitet meca- uzas..

DRAGAN

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim ovog
Zvereva. Dva seta imao lagano u ptednosti i onda
u 5 setu servira pri vodjstvu od 5÷3. Vodi mecu taj brejk
i onda naravno gubi. Svaka cast Timu jer se vratio iz
nemoguce situacije, a ovaj
Zverev nikada nece osvojiti
GS. Kada danas nije dobio
sada ce da ceka narednih
10 godina. Zverev je
ispustio lagano pobedu i sada moze samo da zali za
ovim porazom. Tim je napokon uzeo svoj prvi GS.
Cestitam.

Goran

pre 3 godine

Opet se pokazuje da Zverev nema glavu. Ni Tim nije nesto mnogo stabilan ali protiv Zvereva je mentalna gromada. Neko je morao da pobedi i ipak je Tim jaci od Zvereva koji pokazuje da su mu krajnji dometi u karijeri ograniceni. Ovo je najbolji ishod za Novaka jer Tim realno ne moze da bude novi Federer ili novi Novak jer je suvise star za tako nesto ali moze da drzi na odstojanju mladje igrace koji ako bi se razgoropadili ne bi nikako bilo dobro.

Korga

pre 3 godine

Koliko je tesko da se osvoji samo jedan slem,jedan,pokazala su ova dvojica.A ova trojica ih imaju 20,19,17.Na kraju petog seta su uplaseni bili obojica,prvo Zverev servira za pobedu,nista,pa Tim servira za pobedu,nista opet,pa Tim gubi dve mec lopte,jednu cistu loptu zakucao u mrezu,koliko jak mentalitet treba.U svakom slucaju kad vec nije mogo Novak,Tim je najvise zasluzio,najstariji je od mladjih,nije vise ni mlad doduse,za Zvereva ima vremena.Osim toga Tim je vec bio 3 puta u finalima a Zverev nijednom,bilo bi previse da toliko poraza zaredom redja u finalima.Za Novaka takodje dobra stvar,Tim ce doci umoran u Pariz i to bez ijednog takmicarskog meca na sljaci,mislim da on nema neke sanse na ovom RG.Svakako se znalo da pobednik USO nece imati izgledne prilike na RG,vecu sansu Novak ima tamo nego sto bi inace imao.

Miodrag

pre 3 godine

Strašan tenis. Do poslednjeg atoma snage su imali obojica na kraju Tim slavio posle taj-brejka u odlučujućem setu. Zverev igrao od sjaja u prva dva seta do očaja u sledeća dva seta, ali u poslednjem setu se izborio, imao je šanse čak i da pobedi u finalu Nemac, ali propuštene šanse koji je imao Zverev nije iskoristio i sve to odvelo do pobede Austrijanca. Timu čestitke na pobedi. Kakva borbenost u završnici meča i zasluženo je osvojio US Open.

Mikii

pre 3 godine

Da je moglo na kraju da se dosudi da izgube obojica, bilo bi najpravednije. Toliko losih poteza, toliko nervoze, kao zenski tenis da sam gledao. Ipak, drago mi je zbog ovog mucenog Tima da je osvojio, jer je igracina, kad se uzme u obzir tehnicka strana. Ali, da je veceras bio neko od trojice najvecih, pocistio bi ga za dva sata, jer je u glavi vrlo, vrlo tanak. Nadam se da ce se kod njega nesto promeniti nakon ove pobede, jer bi mu poraz, ubedjen sam, unistio ostatak karijere. A sada, okrecemo se najzanimljivijem delu sezone i rasciscavanju starih racuna izmedju dvojice divova ove igre :)

MK

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00) 


Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54) 


Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista
 (Djenka, 13. septembar 2020 23:47) 


Uh oh šta bi? 


Ja već duže vreme govorim da će Thiem uz Medvedeva biti najveća prepreka Novaka da osvoji narednih nekoliko GS titula. 

zemo

pre 3 godine

Svi kažu da je Zverev antipatičan, i ja sam to mislio ali kad bolje pogledate smatram da dečko i nije zaslužio da se tako govori, veliki je sportsmen, deluje ponekad nadmeno ali nekako postaje gotivan jer se više ne frustira previše kad izgubi bitan poen i ne lomi rekete, a nikad nije ni imao neke ispade sa sudijama ili navijačima. Drago mi je što je Tim uzeo ovo, navijao sam za njega da uzme jer je stvarno zaslužio posle svih ovih godina, evo već 4 godine je standardan u top 10 i pogotovo zbog 3 izgubljena finala. S druge strane drago mi je što Zverev nije uzeo samo zato što je NextGen jer se svi NextGen-ovi najavljuju kao nove velike trojke a ovo je tek drugo njihovo Grand Slam finale i oba su izgubili. Sigurno je da će Zverev uzeti više Grand Slam-ova u budućnosti ali sam je kriv što danas nije pobedio 5:3 u petom setu + još svoj servis...šta reći. Nisam zažalio što sam ostao do kraja i odgledao ceo meč, laku noć.

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo je bilo finale u kojem su se nadmetali KO ĆE POBEDITI SEBE SAMOG!!! Žestoko su se borili da sami sebe pobede, servirao jedan za meč, pa drugi, pa dva čista forhenda na meč lopte promašio Tim... Na kraju je Zverev uspeo da pobedi samog sebe. NULA OD FINALA, katastrofalna igra obojice! Par vrhunskih poteza bilo je premalo za finale GS koje se igralo u 5 slabih setova. Zadnji set obojica su umirali na terenu, jedva su stajali. Ipak, na kraju mi je drago zbog Tima jer je zbog svoje karijere i dosadašnjih rezultata mnogo više zaslužio GS titulu! Drago mi je i sto sam bio u pravu sto sam verovao u njega posle prvog i posle drugog seta, a verovao i u Zvereva da će pobediti samog sebe.

Mikii

pre 3 godine

Ama, kakvog cuda? Potrebno je samo da zaigra 70% od onoga sto je prikazao protiv Medvedeva i on ovo resava lagano. Kakav Zverev, kakvi bakraci.

JuniorJack

pre 3 godine

Sada sam tek primetio, koliko ce dosadan tenis biti kada se povuku Novak, Nadal i Federer.
Iako mi se svidja kako Thiem igra ali ove sledece generacije nemaju mentalnu snagu da izdrze u kontinuitetu sa dobrom igrom. Steta.

Djole99

pre 3 godine

Mentalna gromada na putu da postane prvi igrač posle ko zna koliko dugo da izgubi GS finale posle 2:0. Beker je prevazišao sam sebe.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Evo ga 2:2 u setovima! Rekoh ja da će Tim preokrenuti i pobediti u ovom finalu a vi mi nalupaste minuse! Pobeđuje Tim sa 3:2 lagano, videćete! Doduše, malčice sam pogrešio, rekao sam da će pobediti sa 3:1 posle preokreta i 0:1 u setovima, dok će on napraviti još veći preokret od tog, te će posle 0:2 u setovima pobediti sa 3:2 i osvojiti US Open!

veliki strumf

pre 3 godine

Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.
(veliki strumf, 13. septembar 2020 22:49) Možda sam promašio jedan set, ali sam naravno bio potpuno u pravu. Zverev upravo “samoubija” sebe. Na 4-3 za Tima u 3. setu u krucijalnom trenutku pravi duplu, pa po sred mreže za brejk. Zatim serija gresaka i evo 2-2 u setovima! Ono sto je lupetao Beker da je on postao nekakva mentalna gromada pokazalo se da veze s mozgom nema. Zverev je i dalje labilni balavac koji se uplašio pobede - imao je sve, a onda je ušao u seriju gresaka kako samo to on ume i sada je Tim veliki favorit. Jednostavno, nema Zverev kapacitet da na visokom nivou odigra tri seta za redom. I još nešto: ovaj tenis je za 3 klase slabiji nego kad finale igraju Nole, Rafa i Fed medjusobno. Bedan tenis sa strahovito velikim brojem gresaka i bezveznih poena. Bilo ko od ove trojice umlatio bi veceras finaliste, ne bi znali gde je levo.

Kikujiro

pre 3 godine

Zverev je imao lagano polufinale. Tim je imao teško polufinale. Tako ne izgleda ali... Zverev je igrao "lagano" svih 5 setova, sve vreme je verovao da je on bolji igrač, da če na kraju svejedno on pobediti, nije se trošio više od potrebnog, vreme mu nije bilo bitno, mentalno nije sam sebe mučio, zato se ni fizički nije baš toliko umorio kako to obično može biti, a Tim je i mentalno i fizički imao mnogo težak meč, iscrpljujući, on se potpuno predao da pobedi Medvedeva koji je sam po sebi sa teškom smor energijom koju šalje protivniku, kada dodje sledeći meč i to brzo mental šalje signale telu da mora da učini napor, veliki napor, ali telo ima svežu memoriju od umora prethodnog, i suprotstavlja se, a ti signali na početku meča nisu dovoljno jaki da bi pobedili protivljenje tela koje ne želi da ponovi taj napor već tako blisko doživljeni, kako meč odmiče mentalni signali su sve jači i telo se sve manje i manje suprotstavlja, mental i fizika se konektuju i Tim lagano počinje da igra svoju igru, e sada da li je zakasnio da li će izdržati do kraja za preokret to je već drugo pitanje ali to tako ide.

Vanja

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00)

A je l'? :)

Daniel CG

pre 3 godine

Kako mi je odvratan ovaj Tim a njegov trener moze slobodno da sidje i sjedne pored njega koliko prica Timu cijeli mec.
Rijetko odvratan i nece se moci zivjet od njega ako osvoji ovo

pih

Mikii

pre 3 godine

Cim Thiem malo ubrza, malo ubaci energije u kretanje, sigurnost i snagu u udarce, Zverev to ne moze da prati. Moze jedino ludacki da servira i da tu negde vidi svoju sansu. Thiem je tehnicki i fizicki gledano klasa iznad, i sramota je da na ovakav nacin gubi finale.

Slavisa V.

pre 3 godine

"Podigao je ruku, naravno, Zverev..."
I onda sudija kaze da je Timu preostalo jos dva celendza i nema cak ni izvinjenja. Zverev jeste bio podigao ruku, ali je svakako bio dosudjen aut Timu. Na zalost, Tim nista ne moze da ucini iako je sada uspeo da se vrati, Zverev se na momente poigrava.

goja

pre 3 godine

cvarkov
Aman si se izgubio.Kakve veze ima Djokovic,Federer i Nadal?Kazes kad se povuku...pa on jedva moze Zvereva da pobjedi.A o drugima da ne pričam.

Goran

pre 3 godine

Ovo finale pokazuje da bez velike trojke tenis postaje potpuno nezanimljiv. Ovo je zaista smesno. Sada se tek vidi koliko je katastrofalna bila odluka o eliminaciji Novaka. Nisu dobili ni jedan jedini veliki mec na celom turniru.

veliki strumf

pre 3 godine

U ovakvim mecevima, ako dodje do preokreta, obično jedna lopta bude TURNING POINT! Da li će se ispostaviti da je kljucni poen bio na servis Tima u trecem setu, pri rezultatu 4-4 i 30-30 kada je sudija viknuo aut (sto bi bila brejk i maltene meč lopta za Zvereva), a hawk eye je pokazao da je loptica za milimetar kacila liniju (otprilike kao Busti protiv Novaka pre nedelju dana, nakon čega se sve preokrenulo)??? Evo Tim upravo osvojio set, ocekivan pad labilnog Zvereva. Dosta je i izdržao. Izvukao se Tim i sada očekujem njegov dalji nalet (koji je pre početka zadnjeg gema u 3. setu dao svom timu rekete da ih odnesu na spanovanje, čime je pokazao da ocekuje da se meč igra još dugo (a to je Zverev sigurno video).

DEX

pre 3 godine

Uopšte ne ne zanima finale u kojem ne igra broj 1 zato što je diskvalifikovan odlukom sudije. Da je Nole izgubio meč od boljeg zanimalo bi me da tog boljeg gledam u finalu. Ovako ne.

Robert

pre 3 godine

Mislim da je ovo jedno od najnegledanijih finala nekog grend slema u istoriji muškog tenisa.
(Back in Black, 13. septembar 2020 22:56)

A, naravno, to ne bi bio nikakav problem da je u njemu, recimo, Krajinovic. Ne verujem da bi se takav komentar nasao na vrhu liste. Na drugoj vesti slavi se i uzdize Kecmanovo osvajanje 250-ice, a ovde toliko podcenjivanja na racun igraca koji imaju daleko vece uspehe.

Vanja

pre 3 godine

Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54)

E neka si nam rekao! Koji Rus, koji mec ti gledas?
Trenutno u setovima 2:1 za Nemca.

Mikii

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.
(Slavisa V., 13. septembar 2020 23:50)

Tim ne moze bolje od ovoga?! Uzmi stap u ruke i na pecanje. Ovo je previse komplikovano za tebe.

jeremija

pre 3 godine

@Djenka
Novaka bi vrlo moguce dobio Busta,ili kasnije Zverev koji sa njim ako se ne varam ima pozitivan skor,ovo nije 2015-ta,covek ima 33,bavi se svim i svacim u zadnje vreme,tenisom ponajmanje,nece se ostali sklanjati jer je on Djokovic,daj budite malo bar objektivni

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

Posle Novaka, Rafe i Federera sledi nam raspad sistema. Ovi mladi teniseri su očajni jer niko od njih nema konstantnost. Mogu po jedan turnir da odigraju fenomenalno i onda ih nema nigde. Posle velike trojke nastupiće period kao nakon povlačenja Samprasa, gde se više igrača smenjivalo na prvo mesto ali niko se nije izdvojio kao veliki igrač.

my way

pre 3 godine

Ето колико је Тим достигао ниво велике тројке, како рече Виландер. Овај меч генерално показује колико су нови тенисери далеко, далеко од Новака, Рафе и Роџера. Ето, то је то финале нове генерације. То је то освежење за светски тенис. По први пут после ко зна колико времена женско финале једног гренд слема је квалитетније и далеко занимљивије од мушког. Капа доле Осаки и Азаренки на јучерашњем мечу. Чак и судија овде говори резултат са гласом и енергијом као да је јуче умрла, да се уклопи у сивило. Моје мишљење је да би Маријана Вељовић била много бољи избор, али ето...

Ko

pre 3 godine

Finale je dobro za sada, a uostalom još nije gotovo. Ne kontam sta se ljudi žale.
Možda sto ne igra Nole pa su manje uključeni emotivno. Siguran sam da je Thiemovim navijačima svaki poen napet.

Slavisa V.

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.

Duck Dodgers

pre 3 godine

Što rekao ovaj komentator na američkoj televiziji, "kada igrate finale GS-a red je da se bar pojavite u njemu." Tim bukvalno nije učinio ništa da finale bude zanimljivo, trema ga odnela i odličan Zverev.

blic

pre 3 godine

Ova nova generacija cim malo osjeti neki pritisak, odma se raspadaju. Zverev igra potpuno rastereceno, zna da od njega niko ne ocekuje da dobije ovo finale, i naravno sve zivo pogadja. S druge strane, Tim se raspao pod pritiskom i velikim ocekivanjima od njega.

Djenka

pre 3 godine

@dakliz Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista, 27 godina nije ni mlad. Zverev s druge strane... stvarno ni kriv ni duzan nadomak Grend slema, osvojio je i zavrsni master j definitivno jeste predvodnik te generacija koja je u principu izvikana. Da se Novaku nije desilo sto jeste, uzeo bi nikad laksi GS al ne da mu se, morace da ore na Roland Garosu, al zato ima motiv do neba.

veliki strumf

pre 3 godine

Bas ali bas katastrofalna igra Tima u prva 2 seta. Gomila neiznudjenih gresaka. Nivo igre 200. na svetu. Zverev samo prosecan. U prvom setu ga služio servis, u drugom čak ni on. Napravio puno duplih gresaka, igrao nerezonski, srljao... Napravio sebi probleme kao sto i uvek radi, stalno on ima tih psihičkih padova. Ipak nekako izvukao na kraju set koji je odavno trebao da završi usled ocajne igre Tima. Ako ništa drugo, probudio se Tim krajem drugog seta i tek sada očekujem pravu borbu. Nije mi samo jasno zašto i dalje stoji 5 metara iza osnovne linije kod servisa. Čak i kod drugog, gde bi trebao da bude blizu osnovne linije. Zbog toga mu je ritern bezbolan, nikakav, pa Zverev izlazi na mrežu čak i na drugi servis ili lako završi poen posle prekratkog riterna. Neverovatno da to ne uočava puna dva seta i da ništa nije korigovao. Očigledno da tako ne ide i da mu je šansa ako napadne servis riternom. Bas neočekivano očajan meč Tima - ako je za prvi ser i moglo da se pretpostavi, u drugom sam očekivao reakciju. Ipak, i dalje sam optimista, sigurno može da se vrati u meč i da preokrene. Uveren sam da će dobiti treći set. Samo mora da promeni način igre, da udara jače i da više trci.

Ivan

pre 3 godine

Malo je drugacije kada se obrnu uloge i kada je Tim favorit protiv nekoga. Iz ovoga se vidi da je protiv Djokovica igrao iznad svojih mogucnosti, jer nije osecao nikakav pritisak, nije imao sta da izgubi.

Srdjan

pre 3 godine

Tacno sam znao da ce Tim puci pod pritiskom jer je favorit i od njega se ocekivalo da ovo osvoji. Steta, igra, bar za moj ukus, ljepsi tenis ali to je na kraju nebitno. Nadam se da ce uspjeti da preokrene ali male su sanse.

Stefan

pre 3 godine

Tek sad na primjeru Tima se jasno vidi sta je sve potrebno uraditi da bi se osvojio samo jedan Slem, a kamoli 56 koliko je osvojila "Velika trojka". Tim je jednostavno puko pod pritiskom, svi su ocekivali da on ovo rutinski dobije 3:0, eventualno 3:1. Ovo pisem pri vodstvu od 2:0 za Zvereva, al Tim za sad ne zna sta radi.

DJ

pre 3 godine

Odlican tenis obzirom da je ovo 1/16 finala Masters 1000 u Ind... aha, nije.. ok.

Sramno je i samo pomisliti da ce neko morati da osvaja GS titule... kada ne bude ove trojice.

Mikii

pre 3 godine

Sramotna igra Thiema, u najmanju ruku sramotna. Zverev ga gazi u trecoj brzini, onako lagano. Mozda ovo i nije najmanje gledano finale u istoriji, ali za sada deluje kao ubedljivo najgore.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Preokreće Dominik ovaj meč veoma brzo, videćete. Saša kao da se uplašio iznenadne velike šanse da deklasira Tima i da osvoji svoj prvi Gren Slem. Vodio je 6:2 i 5:1, imao set lopte i na 5:1 i Timov servis, potom i na 5:2 i svoj servis, pravi duplu na set loptu kada je imao veliku šansu da povede 2:0 u setovima i dituče Dominika, ne uspeva u tome, i sada sledi preokret. Uplašio se Sale od velike pobede! Biće 3:1 za Tima!

dakiliz

pre 3 godine

Eto kako će čovjek ni kriv ni dužan zbog neteniskih stvari osvojiti GS a jedva do sad dostigao do samo jednog četvrtfinala u karijeri dok Thiem igra 4. GS finale i opet ga neće osvojiti. Preko nekih Mandarina, Karenja lucky losera Busta i sl.Dok ovaj drugi iako vodi u H2H protiv njega 7-2 i 3-0 na Slemovima taman kad je dočekao da ne igra finale protiv Titana Novaka i Rafe i kad je favorit on ne može da se sastavi.

Из угла

pre 3 godine

Зверев стабилнији играч. Може дуго да држи висок ниво, 8-9. Тим има у себи ниво 10, али ако не крене може да буде и 7-8. Тако да ако буде Зверев константан на својој 9тки може да добије.

2CRAZY

pre 3 godine

Navijam za Tima, jer je momak zasluzio da konacno osvoji GS titulu, a Zverev to tek treba da zasluzi... takodje, Tim je mnogo simpaticniji momak od arogantnog nemca.

veliki strumf

pre 3 godine

Ocekivan prvi set. Sav je pritisak na Timu i uprkos iskustvu ne moze da pogodi teren. Prvi servis ne postoji. S druge strane, Zverev servira vrhunski. Ovo je za kladionicare idealno - Zverev osvojio prvi set, kvota na Tima 1,85 trenutno. Sada treba uloziti velike pare na njega! Tako ga je i u Australiji Zverev dobio u prvom setu, pa je Tim osvojio naredna 3. Ovo je samo prvi set. Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Тим је ипак фаворит и очекујем победу 3:1. Има искуство играња у ГС финалу, за разлику од Зверева.

Duck Dodgers

pre 3 godine

Voleo bih da to bude Tim, igra daleko lepši za oko tenis, a i nekako je trudom i radom na sebi zaslužio ovu šansu. Zverev je takođe dobar, ali nekako nije ostavio jak utisak. Tim je već i na AO imao šansu, i pokazao se odličnim. Ako već osvaja neko ko nije sveto trojstvo, zašto da ne on.

nextlevel

pre 3 godine

zverev. mucio se ali prolazio, kao italijani u fudbalu. tim ce biti novi marej, odlican igrac ali prvo los tajming(trojka i dalje vlada), drugo glava i strah od pobede u finalima.

Robert

pre 3 godine

Sve ukazuje na (laganu) pobedu Thiema, ali meni ovo sluti na jedan od onih meceva kada favorit igra neprepoznatljivo i ostane praznih saka.

Ajmo Zverev ! :P

pre 3 godine

Mislim da je Dominik Tim zasluzio svoj prvi grend slem. Momak igra dobar tenis i sada kada velika trojka nije tu nadam se da ce iskoristiti priliku i zabeleziti svoj prvenac.

Korga

pre 3 godine

Koliko je tesko da se osvoji samo jedan slem,jedan,pokazala su ova dvojica.A ova trojica ih imaju 20,19,17.Na kraju petog seta su uplaseni bili obojica,prvo Zverev servira za pobedu,nista,pa Tim servira za pobedu,nista opet,pa Tim gubi dve mec lopte,jednu cistu loptu zakucao u mrezu,koliko jak mentalitet treba.U svakom slucaju kad vec nije mogo Novak,Tim je najvise zasluzio,najstariji je od mladjih,nije vise ni mlad doduse,za Zvereva ima vremena.Osim toga Tim je vec bio 3 puta u finalima a Zverev nijednom,bilo bi previse da toliko poraza zaredom redja u finalima.Za Novaka takodje dobra stvar,Tim ce doci umoran u Pariz i to bez ijednog takmicarskog meca na sljaci,mislim da on nema neke sanse na ovom RG.Svakako se znalo da pobednik USO nece imati izgledne prilike na RG,vecu sansu Novak ima tamo nego sto bi inace imao.

DJ

pre 3 godine

Odlican tenis obzirom da je ovo 1/16 finala Masters 1000 u Ind... aha, nije.. ok.

Sramno je i samo pomisliti da ce neko morati da osvaja GS titule... kada ne bude ove trojice.

zemo

pre 3 godine

Svi kažu da je Zverev antipatičan, i ja sam to mislio ali kad bolje pogledate smatram da dečko i nije zaslužio da se tako govori, veliki je sportsmen, deluje ponekad nadmeno ali nekako postaje gotivan jer se više ne frustira previše kad izgubi bitan poen i ne lomi rekete, a nikad nije ni imao neke ispade sa sudijama ili navijačima. Drago mi je što je Tim uzeo ovo, navijao sam za njega da uzme jer je stvarno zaslužio posle svih ovih godina, evo već 4 godine je standardan u top 10 i pogotovo zbog 3 izgubljena finala. S druge strane drago mi je što Zverev nije uzeo samo zato što je NextGen jer se svi NextGen-ovi najavljuju kao nove velike trojke a ovo je tek drugo njihovo Grand Slam finale i oba su izgubili. Sigurno je da će Zverev uzeti više Grand Slam-ova u budućnosti ali sam je kriv što danas nije pobedio 5:3 u petom setu + još svoj servis...šta reći. Nisam zažalio što sam ostao do kraja i odgledao ceo meč, laku noć.

Milos BL

pre 3 godine

Zverev najlabilni top 5 igrac u istoriji. Lik u taj brejku petog seta pravi dve duple servis greske, nakon toga na mec lopti za Tima drugi servis pri brzini od 107 na sat jedva prelazi mrezu. A vamo Beker prica da je Zverev postao mentalna gromada, Beker ocigledno ne zna sta prica.

Nikola

pre 3 godine

Gledam ovo finale i shvatam zasto su u poslednjih 4 godine tri coveka osvajala sve GS titule. Ako ovi momci uskoro ne pocnu da pobedjuju Noleta, Rafu i Federera i dozvole da se povuku pre nego sto budu nadigrani, ne znam kakva ce popularnost tenisa biti. Dobro oni igraju, ali nedostojno ere velike trojke.

Mikii

pre 3 godine

Sramotna igra Thiema, u najmanju ruku sramotna. Zverev ga gazi u trecoj brzini, onako lagano. Mozda ovo i nije najmanje gledano finale u istoriji, ali za sada deluje kao ubedljivo najgore.

MK

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00) 


Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54) 


Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista
 (Djenka, 13. septembar 2020 23:47) 


Uh oh šta bi? 


Ja već duže vreme govorim da će Thiem uz Medvedeva biti najveća prepreka Novaka da osvoji narednih nekoliko GS titula. 

CroFed

pre 3 godine

Nadam se samo da neki neće spominjati Thiema kao "slučajnog" osvajača ovog US Opena, jer zaista to ne bi bilo korektno, pogotovo nakon svega viđenog...

2CRAZY

pre 3 godine

Navijam za Tima, jer je momak zasluzio da konacno osvoji GS titulu, a Zverev to tek treba da zasluzi... takodje, Tim je mnogo simpaticniji momak od arogantnog nemca.

Mikii

pre 3 godine

Da je moglo na kraju da se dosudi da izgube obojica, bilo bi najpravednije. Toliko losih poteza, toliko nervoze, kao zenski tenis da sam gledao. Ipak, drago mi je zbog ovog mucenog Tima da je osvojio, jer je igracina, kad se uzme u obzir tehnicka strana. Ali, da je veceras bio neko od trojice najvecih, pocistio bi ga za dva sata, jer je u glavi vrlo, vrlo tanak. Nadam se da ce se kod njega nesto promeniti nakon ove pobede, jer bi mu poraz, ubedjen sam, unistio ostatak karijere. A sada, okrecemo se najzanimljivijem delu sezone i rasciscavanju starih racuna izmedju dvojice divova ove igre :)

Djenka

pre 3 godine

@dakliz Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista, 27 godina nije ni mlad. Zverev s druge strane... stvarno ni kriv ni duzan nadomak Grend slema, osvojio je i zavrsni master j definitivno jeste predvodnik te generacija koja je u principu izvikana. Da se Novaku nije desilo sto jeste, uzeo bi nikad laksi GS al ne da mu se, morace da ore na Roland Garosu, al zato ima motiv do neba.

blic

pre 3 godine

Ova nova generacija cim malo osjeti neki pritisak, odma se raspadaju. Zverev igra potpuno rastereceno, zna da od njega niko ne ocekuje da dobije ovo finale, i naravno sve zivo pogadja. S druge strane, Tim se raspao pod pritiskom i velikim ocekivanjima od njega.

Jonntra

pre 3 godine

Pogledao zadnja 3-4 gema. Ovo je moje misljenje. Nazalost, neko je morao i da pobedi. Ako je neko finale u sportu moglo da bude proglaseno bez pobednika, onda je to ovo. Zverev je samo jos veci gubitnik od Tima. Ono finale AO 2012 zasluzuje da ima dva pobednika, a ovo dva gubitnika. Steta sto pravila kazu da neko mora da pobedi.

Jovan

pre 3 godine

Kad nema Noleta ovo se pretvara u zenski tenis. Moze da pobedi bilo ko. Ovo je tenis na nivou 250 turnira. Zamislite u finalu 15 duplih gresaka pri servisu. Smesno. Organizator je i zasluzio ovakvo finale.

my way

pre 3 godine

Ето колико је Тим достигао ниво велике тројке, како рече Виландер. Овај меч генерално показује колико су нови тенисери далеко, далеко од Новака, Рафе и Роџера. Ето, то је то финале нове генерације. То је то освежење за светски тенис. По први пут после ко зна колико времена женско финале једног гренд слема је квалитетније и далеко занимљивије од мушког. Капа доле Осаки и Азаренки на јучерашњем мечу. Чак и судија овде говори резултат са гласом и енергијом као да је јуче умрла, да се уклопи у сивило. Моје мишљење је да би Маријана Вељовић била много бољи избор, али ето...

Dr. Graffin

pre 3 godine

Kakav impresivan tenis! Festival duplih servis grešaka, brejkova, stegnutih ruku, dobacivanja, prebacivanja, neiznuđenih grešaka... U finalu si u deficitu 2 seta i uzmeš GS, ispadneš u 1/16 prethodnog turnira i uzmeš GS. Na nivou 2 rekreativca. Ali treba da se navikavamo, ovako će da izgleda tenis posle odlaska velike trojke. Teniserke s punim pravom mogu da traže čak i veće honorare, s punim pravom.

Ajmo Zverev ! :P

pre 3 godine

Mislim da je Dominik Tim zasluzio svoj prvi grend slem. Momak igra dobar tenis i sada kada velika trojka nije tu nadam se da ce iskoristiti priliku i zabeleziti svoj prvenac.

Pop

pre 3 godine

Ovaj GS ce uci u istoriju kao najgluplji svih vremena. Od diskvalifikacija zbog korone, do Mladenoviceve, Djokovica, Medvedeva, najlosijeg polufinala u istoriji GS i finala u kojem su se akteri cudi zasto su uopste tu.

Duck Dodgers

pre 3 godine

Što rekao ovaj komentator na američkoj televiziji, "kada igrate finale GS-a red je da se bar pojavite u njemu." Tim bukvalno nije učinio ništa da finale bude zanimljivo, trema ga odnela i odličan Zverev.

II

pre 3 godine

Kakav borac je Tim, velicanstveno. Bilo je jasno i pre pocetka meca da ce on podici pehar ali da ce to biti na ovakav nacin ...Neverovatna borba. Svaka cast, sve cestitke.

Srdjan

pre 3 godine

Tacno sam znao da ce Tim puci pod pritiskom jer je favorit i od njega se ocekivalo da ovo osvoji. Steta, igra, bar za moj ukus, ljepsi tenis ali to je na kraju nebitno. Nadam se da ce uspjeti da preokrene ali male su sanse.

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo je bilo finale u kojem su se nadmetali KO ĆE POBEDITI SEBE SAMOG!!! Žestoko su se borili da sami sebe pobede, servirao jedan za meč, pa drugi, pa dva čista forhenda na meč lopte promašio Tim... Na kraju je Zverev uspeo da pobedi samog sebe. NULA OD FINALA, katastrofalna igra obojice! Par vrhunskih poteza bilo je premalo za finale GS koje se igralo u 5 slabih setova. Zadnji set obojica su umirali na terenu, jedva su stajali. Ipak, na kraju mi je drago zbog Tima jer je zbog svoje karijere i dosadašnjih rezultata mnogo više zaslužio GS titulu! Drago mi je i sto sam bio u pravu sto sam verovao u njega posle prvog i posle drugog seta, a verovao i u Zvereva da će pobediti samog sebe.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sam je kriv Zverev imao je šansu da završi nakon 2:0 ali dozvolio da se Tim vrati i po pravilu odigrao bolje dva seta u nastavku nego na početku. U 5 setu imao šansu Nemac da nakon 6:5 dobije ponovo meč u taj brejku su odlučile nijanse ko je su otišli u korist Tima koji zasluženo osvojio svoji prvi GS.

Sve čestitke Austrajiancu!" Zaslužio je taj GS itekako.

Cixi

pre 3 godine

Gledao sam sinoć drugi I tteći set.Momci igraju kvalitetan tenis, ali da im je na suprotnoj strani bio neko od velike trojke, teško da bi dobio I Tim I Zverev.

Đole

pre 3 godine

Bruka od GS finala, tenis na nivou kvalifikanata bar u prva dva seta. Razumem pritisak, ali mislim da nijedan nije pokazao nivo tenisa za osvajanje GS. Dakle zaista važi da kad mačaka nema miševi kolo vode. Tema za razmišljanje ATP moćnicima.

dakiliz

pre 3 godine

Eto kako će čovjek ni kriv ni dužan zbog neteniskih stvari osvojiti GS a jedva do sad dostigao do samo jednog četvrtfinala u karijeri dok Thiem igra 4. GS finale i opet ga neće osvojiti. Preko nekih Mandarina, Karenja lucky losera Busta i sl.Dok ovaj drugi iako vodi u H2H protiv njega 7-2 i 3-0 na Slemovima taman kad je dočekao da ne igra finale protiv Titana Novaka i Rafe i kad je favorit on ne može da se sastavi.

Coabree

pre 3 godine

Navijao sam za Tima svaka cast nije lako od 0-2 pobediti i to u finalu, velika drama... Sad je gren slem sampion, bilo je potrebno mnogo, odustajanje nadala povreda federera, diskvalifikacija djokovica... Napokon neko od 1990 pa na ovamo sa Slem naslovom, Tim ima 27 godina tesko je ocekivati nesto vise od karijere koju je napravio Wawrinka, ili mozda na nivo Endi Mareja...

Andrea Djani

pre 3 godine

Zverev je mec izgubio na 5 2 u drugom setu , kada servira i gubi gem uz dve duple greske . Tada je vratio Tima u mec , pa iako je na kraju uzeo drugi set , dao je Timu do znanja da nije spreman za trijumf .

Stefan

pre 3 godine

Tek sad na primjeru Tima se jasno vidi sta je sve potrebno uraditi da bi se osvojio samo jedan Slem, a kamoli 56 koliko je osvojila "Velika trojka". Tim je jednostavno puko pod pritiskom, svi su ocekivali da on ovo rutinski dobije 3:0, eventualno 3:1. Ovo pisem pri vodstvu od 2:0 za Zvereva, al Tim za sad ne zna sta radi.

Futre

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..
(Jakegilenhal, 14. septembar 2020 02:16)

Tačno. I onda ovde slušaš pametnjakoviće kako omalovažavaju Hjuita, Rodika, Safina i Nalbandijana. Nalbandijan, onako polupijan i neutreniran, odvalio bi ova dva bezveznjakovića sa 3-0. A zamisli tek eru Samprasa kada je bio br.1, u prvih dvadeset bilo je 14 osvajača GS-a. Lendl je bio dvadeseti tada, a bio je mladji nego Novak danas.

Куп је битан

pre 3 godine

Замислимо на пример да Ђоковић и Федерер никада нису играли тенис. Надал би био први 12 година, без прекида. Под условом да нема повреда, био би први 18 година за редом. Исто важи и за Ђоковића или Федерера.

St

pre 3 godine

Lako je mogao i Zverev da pobedi ali meni je drago da je to Tim. Iz dva razloga najmanje....stariji je i ima manje sanse da uradi nesto...igrao je u 4 finala.

Robert

pre 3 godine

Sve ukazuje na (laganu) pobedu Thiema, ali meni ovo sluti na jedan od onih meceva kada favorit igra neprepoznatljivo i ostane praznih saka.

Ivan

pre 3 godine

Malo je drugacije kada se obrnu uloge i kada je Tim favorit protiv nekoga. Iz ovoga se vidi da je protiv Djokovica igrao iznad svojih mogucnosti, jer nije osecao nikakav pritisak, nije imao sta da izgubi.

Pera

pre 3 godine

Odlican mec, ali u poredjenju sa velikom trojkom je obican mec... Pogledajte mentalnu snagu velike trojke pa mentalnu snagu ovog finala... Tim i Zcerev delovali u petom setu kao rekreativci, servisi po 100km/h udarci jedva prelazili mrezu, niko ne sme da napadne cekaju da onaj drugi ne dobaci do mreze... A onda pogledajte mec lopte kada igra velika trojka, to prste najlepsi udarci u tenisu kada je najteze, gadjaju se linije, trce kao da su se vratili sa godisnjeg posle 5h igre, i po svaki pehar su isli vinerom a ne cekanjem da protivnik pogresi...zato i jesu najbolji svih vremena, a gledajuci nove generacije ostace sigurno jos duze vreme

Jakegilenhal

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..

nextlevel

pre 3 godine

zverev. mucio se ali prolazio, kao italijani u fudbalu. tim ce biti novi marej, odlican igrac ali prvo los tajming(trojka i dalje vlada), drugo glava i strah od pobede u finalima.

DRAGAN

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim ovog
Zvereva. Dva seta imao lagano u ptednosti i onda
u 5 setu servira pri vodjstvu od 5÷3. Vodi mecu taj brejk
i onda naravno gubi. Svaka cast Timu jer se vratio iz
nemoguce situacije, a ovaj
Zverev nikada nece osvojiti
GS. Kada danas nije dobio
sada ce da ceka narednih
10 godina. Zverev je
ispustio lagano pobedu i sada moze samo da zali za
ovim porazom. Tim je napokon uzeo svoj prvi GS.
Cestitam.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Тим је ипак фаворит и очекујем победу 3:1. Има искуство играња у ГС финалу, за разлику од Зверева.

Ivan

pre 3 godine

nisam gledao mec al čitajući opis meca kao da su se oba tenisera uplasila osvajanja titule, oba tenisera su imali servis za titulu i na kraju je titula osvojena poenom iz greske.

lulubela

pre 3 godine

Slab tenis u finalu, kao i slab tenis Zvereva u polufinalu su dokaz da bi se Novak prošetao kroz turnir do kraja i obojicu sa lakoćom pobedio da nije napravio glupost sa linijskim sudijom. Ima puno razloga da žali!

Duck Dodgers

pre 3 godine

Voleo bih da to bude Tim, igra daleko lepši za oko tenis, a i nekako je trudom i radom na sebi zaslužio ovu šansu. Zverev je takođe dobar, ali nekako nije ostavio jak utisak. Tim je već i na AO imao šansu, i pokazao se odličnim. Ako već osvaja neko ko nije sveto trojstvo, zašto da ne on.

veliki strumf

pre 3 godine

Bas ali bas katastrofalna igra Tima u prva 2 seta. Gomila neiznudjenih gresaka. Nivo igre 200. na svetu. Zverev samo prosecan. U prvom setu ga služio servis, u drugom čak ni on. Napravio puno duplih gresaka, igrao nerezonski, srljao... Napravio sebi probleme kao sto i uvek radi, stalno on ima tih psihičkih padova. Ipak nekako izvukao na kraju set koji je odavno trebao da završi usled ocajne igre Tima. Ako ništa drugo, probudio se Tim krajem drugog seta i tek sada očekujem pravu borbu. Nije mi samo jasno zašto i dalje stoji 5 metara iza osnovne linije kod servisa. Čak i kod drugog, gde bi trebao da bude blizu osnovne linije. Zbog toga mu je ritern bezbolan, nikakav, pa Zverev izlazi na mrežu čak i na drugi servis ili lako završi poen posle prekratkog riterna. Neverovatno da to ne uočava puna dva seta i da ništa nije korigovao. Očigledno da tako ne ide i da mu je šansa ako napadne servis riternom. Bas neočekivano očajan meč Tima - ako je za prvi ser i moglo da se pretpostavi, u drugom sam očekivao reakciju. Ipak, i dalje sam optimista, sigurno može da se vrati u meč i da preokrene. Uveren sam da će dobiti treći set. Samo mora da promeni način igre, da udara jače i da više trci.

veliki strumf

pre 3 godine

Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.
(veliki strumf, 13. septembar 2020 22:49) Možda sam promašio jedan set, ali sam naravno bio potpuno u pravu. Zverev upravo “samoubija” sebe. Na 4-3 za Tima u 3. setu u krucijalnom trenutku pravi duplu, pa po sred mreže za brejk. Zatim serija gresaka i evo 2-2 u setovima! Ono sto je lupetao Beker da je on postao nekakva mentalna gromada pokazalo se da veze s mozgom nema. Zverev je i dalje labilni balavac koji se uplašio pobede - imao je sve, a onda je ušao u seriju gresaka kako samo to on ume i sada je Tim veliki favorit. Jednostavno, nema Zverev kapacitet da na visokom nivou odigra tri seta za redom. I još nešto: ovaj tenis je za 3 klase slabiji nego kad finale igraju Nole, Rafa i Fed medjusobno. Bedan tenis sa strahovito velikim brojem gresaka i bezveznih poena. Bilo ko od ove trojice umlatio bi veceras finaliste, ne bi znali gde je levo.

Miodrag

pre 3 godine

Strašan tenis. Do poslednjeg atoma snage su imali obojica na kraju Tim slavio posle taj-brejka u odlučujućem setu. Zverev igrao od sjaja u prva dva seta do očaja u sledeća dva seta, ali u poslednjem setu se izborio, imao je šanse čak i da pobedi u finalu Nemac, ali propuštene šanse koji je imao Zverev nije iskoristio i sve to odvelo do pobede Austrijanca. Timu čestitke na pobedi. Kakva borbenost u završnici meča i zasluženo je osvojio US Open.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Haha pa ovaj zverev videti slem nece, koliko je ocajan mentalno.. Thiem ipak i pored sramne partije, zasluzeno i konacno uzima slem! kvalitet meca- uzas..

Djole99

pre 3 godine

Mentalna gromada na putu da postane prvi igrač posle ko zna koliko dugo da izgubi GS finale posle 2:0. Beker je prevazišao sam sebe.

DEX

pre 3 godine

Uopšte ne ne zanima finale u kojem ne igra broj 1 zato što je diskvalifikovan odlukom sudije. Da je Nole izgubio meč od boljeg zanimalo bi me da tog boljeg gledam u finalu. Ovako ne.

Rafa30

pre 3 godine

Ovo finale dosta podsjeca na ono izmedju
Corie i Gaudia ako se netko sjeca.
Coria je imao 20 u setovima i servirao za mec u petom setu, obojica su bili ovako preplaseni kao Zverev i Thiem danas.

Uglavnom, ocekivalo se od Thiema da dobije ovo finale, ali on na pocetku nije opravdao ulogu favorita.
Dosta je bio los, cini mi se da fizicki nije bio 100%, mozda ga je cak mucio i zglob, koji je malo povrijedio u mecu protiv Medvedeva.
Zverev igracki ima sve, to nikad nije bilo upitno, ali bez obzira sto se smirio na van, ne baca rekete i ne luduje, on i dalje ima taj veliki problem s oscilacijama u igri i mentalnom snagom.

Ovaj mec je upravo izgubio onako kako to i inace cini.
20 u setovima, servis za mec u petom setu, 20 u tajbrejku petog.
Sve su to stvari koje su ga mucile i dosad i od kojih on nikako ne uspijeva pobjeci.
Na kraju petog seta obojica su se preplasila pobjede i upravo se tu vidi velicina Noleta, Rafe i Feda.
Oni su mentalnom snagom daleko ispred svih ostalih igraca.

Sretan sam zbog Thiema, on je i bio moj favorit, zasluzio je taj prvi slam.

E sad, ja sam prognozirao da ce uzeti US Open i Roland Garros.
Vidjet cemo koliko ce ovo sve fizicki utjecati na njega i dal ce se uspjet oporaviti do pocetka RGa.

Biti ce veoma zanimljivo, jer u igri su Rafa i Nole uz spomenutog Thiema.

Veoma veoma zanimljiv RG nas ceka.
Uzivajmo.

Ko

pre 3 godine

Finale je dobro za sada, a uostalom još nije gotovo. Ne kontam sta se ljudi žale.
Možda sto ne igra Nole pa su manje uključeni emotivno. Siguran sam da je Thiemovim navijačima svaki poen napet.

Cole

pre 3 godine

Cestitke Timu na osvojenom GS-u
ali nekako mi nije to to. Da je
Novak izzgubio od nekoga, to bi
bila titula cista kao suza, ovako
nekako se stice utisak "nezasluzene"
titule. Poz.

cross

pre 3 godine

ne znam za vas ljudi ja sam razocaran tenisom veceras..kakva tuga od finala..jedva cekam
Rim finale Novak Rafa kad se pojavee odma neka druga dimezija tenisaa..

Slavisa V.

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.

Из угла

pre 3 godine

Зверев стабилнији играч. Може дуго да држи висок ниво, 8-9. Тим има у себи ниво 10, али ако не крене може да буде и 7-8. Тако да ако буде Зверев константан на својој 9тки може да добије.

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

Posle Novaka, Rafe i Federera sledi nam raspad sistema. Ovi mladi teniseri su očajni jer niko od njih nema konstantnost. Mogu po jedan turnir da odigraju fenomenalno i onda ih nema nigde. Posle velike trojke nastupiće period kao nakon povlačenja Samprasa, gde se više igrača smenjivalo na prvo mesto ali niko se nije izdvojio kao veliki igrač.

Goran

pre 3 godine

Po kvalitetu sigurno NE ali po uzbudljivosti jedno od najinteresantnijih finala na GS. To je ono sto privlači gledaoce.Federer, Nadal i Novak mogu na miru da se penzionisu. Tenis će se igrati i poslije njih i biće veoma interesantan.

Mikii

pre 3 godine

Ama, kakvog cuda? Potrebno je samo da zaigra 70% od onoga sto je prikazao protiv Medvedeva i on ovo resava lagano. Kakav Zverev, kakvi bakraci.

City Girl

pre 3 godine

Zverev je igrao odlično prva dva seta, ali je zbog neiskustva i treme izgubio. Za pobedu je potrebno igrati odlično do samog kraja meča. Svi igrači imaju padove koncentracije i forme tokom meča, ali onim najboljima se to vrlo retko dešava u kljucnim momentima. Mislim da je Nadal davno rekao da je možda u meču dobio manje poena od protivnika, ali je dobio sve ključne poene.

Goran

pre 3 godine

Ovo finale pokazuje da bez velike trojke tenis postaje potpuno nezanimljiv. Ovo je zaista smesno. Sada se tek vidi koliko je katastrofalna bila odluka o eliminaciji Novaka. Nisu dobili ni jedan jedini veliki mec na celom turniru.

JuniorJack

pre 3 godine

Sada sam tek primetio, koliko ce dosadan tenis biti kada se povuku Novak, Nadal i Federer.
Iako mi se svidja kako Thiem igra ali ove sledece generacije nemaju mentalnu snagu da izdrze u kontinuitetu sa dobrom igrom. Steta.

veliki strumf

pre 3 godine

Ocekivan prvi set. Sav je pritisak na Timu i uprkos iskustvu ne moze da pogodi teren. Prvi servis ne postoji. S druge strane, Zverev servira vrhunski. Ovo je za kladionicare idealno - Zverev osvojio prvi set, kvota na Tima 1,85 trenutno. Sada treba uloziti velike pare na njega! Tako ga je i u Australiji Zverev dobio u prvom setu, pa je Tim osvojio naredna 3. Ovo je samo prvi set. Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.

Vanja

pre 3 godine

Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54)

E neka si nam rekao! Koji Rus, koji mec ti gledas?
Trenutno u setovima 2:1 za Nemca.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Evo ga 2:2 u setovima! Rekoh ja da će Tim preokrenuti i pobediti u ovom finalu a vi mi nalupaste minuse! Pobeđuje Tim sa 3:2 lagano, videćete! Doduše, malčice sam pogrešio, rekao sam da će pobediti sa 3:1 posle preokreta i 0:1 u setovima, dok će on napraviti još veći preokret od tog, te će posle 0:2 u setovima pobediti sa 3:2 i osvojiti US Open!

Todor

pre 3 godine

GS je GS, svaka čast Timu na osvojenoj tituli.
Ali dok god neko od ovih "novih", mladih lavova ne pobijedi nekog od velike trojke na GS-u i taj isti GS na kraju i osvoji (najbolje u finalu), nikada, ali nikada niko od njih za života neće moći reći da je istinski, pravi GS šampion.
Jer velika trojka je uveliko na zalasku karijere, i kada završe sa igranjem ostaće najveći bar još nekoliko decenija. I ako sad neko od tih mlađih nema motivaciju (dok je velika trojka još uvijek igrački aktivna) da se potvrdi u duelima sa njima i zauvijek ovjeri u istoriji tenisa, onda ni trebaju osvajati ništa.
U tom slučaju što se mene tiče, Rodžer, Rafa i Novak mogu (i trebaju) još 10 god. osvajati sve što se osvojiti može.
Idemo Novače, osvojio ti nešto ili ne, ostani čovjek kakav jesi, a naša djeca i unučad će jednoga dana budućim generacijama uzdignute glave i sa ponosom objašnjavati zašto se imena ulica, škola, trgova, sportskih centara, itd... zovu tvojim imenom. Jer mi ćemo njima objasniti kakav si ti veliki, ogroman sportista i šampion, i još veći čovjek i humanista.
A koliko značiš Srbiji - tek treba da shvatimo, jer takvog junaka do sada nismo nikada imali :)
Svako dobro ljudino, i ostaj nam zdravo.

Mikii

pre 3 godine

Cim Thiem malo ubrza, malo ubaci energije u kretanje, sigurnost i snagu u udarce, Zverev to ne moze da prati. Moze jedino ludacki da servira i da tu negde vidi svoju sansu. Thiem je tehnicki i fizicki gledano klasa iznad, i sramota je da na ovakav nacin gubi finale.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Preokreće Dominik ovaj meč veoma brzo, videćete. Saša kao da se uplašio iznenadne velike šanse da deklasira Tima i da osvoji svoj prvi Gren Slem. Vodio je 6:2 i 5:1, imao set lopte i na 5:1 i Timov servis, potom i na 5:2 i svoj servis, pravi duplu na set loptu kada je imao veliku šansu da povede 2:0 u setovima i dituče Dominika, ne uspeva u tome, i sada sledi preokret. Uplašio se Sale od velike pobede! Biće 3:1 za Tima!

Draganče

pre 3 godine

Mafija naredila: meč mora da se igra u 5 setova. Ko će na kraju pobediti javićemo naknadno u toku meča. Zato je ovakva smejurija od finala. Ko ne veruje u ovo, taj ne zna gde živi.

Mikii

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.
(Slavisa V., 13. septembar 2020 23:50)

Tim ne moze bolje od ovoga?! Uzmi stap u ruke i na pecanje. Ovo je previse komplikovano za tebe.

Goran

pre 3 godine

Opet se pokazuje da Zverev nema glavu. Ni Tim nije nesto mnogo stabilan ali protiv Zvereva je mentalna gromada. Neko je morao da pobedi i ipak je Tim jaci od Zvereva koji pokazuje da su mu krajnji dometi u karijeri ograniceni. Ovo je najbolji ishod za Novaka jer Tim realno ne moze da bude novi Federer ili novi Novak jer je suvise star za tako nesto ali moze da drzi na odstojanju mladje igrace koji ako bi se razgoropadili ne bi nikako bilo dobro.

Robert

pre 3 godine

Mislim da je ovo jedno od najnegledanijih finala nekog grend slema u istoriji muškog tenisa.
(Back in Black, 13. septembar 2020 22:56)

A, naravno, to ne bi bio nikakav problem da je u njemu, recimo, Krajinovic. Ne verujem da bi se takav komentar nasao na vrhu liste. Na drugoj vesti slavi se i uzdize Kecmanovo osvajanje 250-ice, a ovde toliko podcenjivanja na racun igraca koji imaju daleko vece uspehe.

jeremija

pre 3 godine

@Djenka
Novaka bi vrlo moguce dobio Busta,ili kasnije Zverev koji sa njim ako se ne varam ima pozitivan skor,ovo nije 2015-ta,covek ima 33,bavi se svim i svacim u zadnje vreme,tenisom ponajmanje,nece se ostali sklanjati jer je on Djokovic,daj budite malo bar objektivni

veliki strumf

pre 3 godine

U ovakvim mecevima, ako dodje do preokreta, obično jedna lopta bude TURNING POINT! Da li će se ispostaviti da je kljucni poen bio na servis Tima u trecem setu, pri rezultatu 4-4 i 30-30 kada je sudija viknuo aut (sto bi bila brejk i maltene meč lopta za Zvereva), a hawk eye je pokazao da je loptica za milimetar kacila liniju (otprilike kao Busti protiv Novaka pre nedelju dana, nakon čega se sve preokrenulo)??? Evo Tim upravo osvojio set, ocekivan pad labilnog Zvereva. Dosta je i izdržao. Izvukao se Tim i sada očekujem njegov dalji nalet (koji je pre početka zadnjeg gema u 3. setu dao svom timu rekete da ih odnesu na spanovanje, čime je pokazao da ocekuje da se meč igra još dugo (a to je Zverev sigurno video).

Vanja

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00)

A je l'? :)

goja

pre 3 godine

cvarkov
Aman si se izgubio.Kakve veze ima Djokovic,Federer i Nadal?Kazes kad se povuku...pa on jedva moze Zvereva da pobjedi.A o drugima da ne pričam.

Kikujiro

pre 3 godine

Zverev je imao lagano polufinale. Tim je imao teško polufinale. Tako ne izgleda ali... Zverev je igrao "lagano" svih 5 setova, sve vreme je verovao da je on bolji igrač, da če na kraju svejedno on pobediti, nije se trošio više od potrebnog, vreme mu nije bilo bitno, mentalno nije sam sebe mučio, zato se ni fizički nije baš toliko umorio kako to obično može biti, a Tim je i mentalno i fizički imao mnogo težak meč, iscrpljujući, on se potpuno predao da pobedi Medvedeva koji je sam po sebi sa teškom smor energijom koju šalje protivniku, kada dodje sledeći meč i to brzo mental šalje signale telu da mora da učini napor, veliki napor, ali telo ima svežu memoriju od umora prethodnog, i suprotstavlja se, a ti signali na početku meča nisu dovoljno jaki da bi pobedili protivljenje tela koje ne želi da ponovi taj napor već tako blisko doživljeni, kako meč odmiče mentalni signali su sve jači i telo se sve manje i manje suprotstavlja, mental i fizika se konektuju i Tim lagano počinje da igra svoju igru, e sada da li je zakasnio da li će izdržati do kraja za preokret to je već drugo pitanje ali to tako ide.

Daniel CG

pre 3 godine

Kako mi je odvratan ovaj Tim a njegov trener moze slobodno da sidje i sjedne pored njega koliko prica Timu cijeli mec.
Rijetko odvratan i nece se moci zivjet od njega ako osvoji ovo

pih

Slavisa V.

pre 3 godine

"Podigao je ruku, naravno, Zverev..."
I onda sudija kaze da je Timu preostalo jos dva celendza i nema cak ni izvinjenja. Zverev jeste bio podigao ruku, ali je svakako bio dosudjen aut Timu. Na zalost, Tim nista ne moze da ucini iako je sada uspeo da se vrati, Zverev se na momente poigrava.

Draganče

pre 3 godine

Mafija naredila: meč mora da se igra u 5 setova. Ko će na kraju pobediti javićemo naknadno u toku meča. Zato je ovakva smejurija od finala. Ko ne veruje u ovo, taj ne zna gde živi.

DJ

pre 3 godine

Odlican tenis obzirom da je ovo 1/16 finala Masters 1000 u Ind... aha, nije.. ok.

Sramno je i samo pomisliti da ce neko morati da osvaja GS titule... kada ne bude ove trojice.

jeremija

pre 3 godine

@Djenka
Novaka bi vrlo moguce dobio Busta,ili kasnije Zverev koji sa njim ako se ne varam ima pozitivan skor,ovo nije 2015-ta,covek ima 33,bavi se svim i svacim u zadnje vreme,tenisom ponajmanje,nece se ostali sklanjati jer je on Djokovic,daj budite malo bar objektivni

Cole

pre 3 godine

Cestitke Timu na osvojenom GS-u
ali nekako mi nije to to. Da je
Novak izzgubio od nekoga, to bi
bila titula cista kao suza, ovako
nekako se stice utisak "nezasluzene"
titule. Poz.

Korga

pre 3 godine

Koliko je tesko da se osvoji samo jedan slem,jedan,pokazala su ova dvojica.A ova trojica ih imaju 20,19,17.Na kraju petog seta su uplaseni bili obojica,prvo Zverev servira za pobedu,nista,pa Tim servira za pobedu,nista opet,pa Tim gubi dve mec lopte,jednu cistu loptu zakucao u mrezu,koliko jak mentalitet treba.U svakom slucaju kad vec nije mogo Novak,Tim je najvise zasluzio,najstariji je od mladjih,nije vise ni mlad doduse,za Zvereva ima vremena.Osim toga Tim je vec bio 3 puta u finalima a Zverev nijednom,bilo bi previse da toliko poraza zaredom redja u finalima.Za Novaka takodje dobra stvar,Tim ce doci umoran u Pariz i to bez ijednog takmicarskog meca na sljaci,mislim da on nema neke sanse na ovom RG.Svakako se znalo da pobednik USO nece imati izgledne prilike na RG,vecu sansu Novak ima tamo nego sto bi inace imao.

CroFed

pre 3 godine

Nadam se samo da neki neće spominjati Thiema kao "slučajnog" osvajača ovog US Opena, jer zaista to ne bi bilo korektno, pogotovo nakon svega viđenog...

2CRAZY

pre 3 godine

Navijam za Tima, jer je momak zasluzio da konacno osvoji GS titulu, a Zverev to tek treba da zasluzi... takodje, Tim je mnogo simpaticniji momak od arogantnog nemca.

Slavisa V.

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Preokreće Dominik ovaj meč veoma brzo, videćete. Saša kao da se uplašio iznenadne velike šanse da deklasira Tima i da osvoji svoj prvi Gren Slem. Vodio je 6:2 i 5:1, imao set lopte i na 5:1 i Timov servis, potom i na 5:2 i svoj servis, pravi duplu na set loptu kada je imao veliku šansu da povede 2:0 u setovima i dituče Dominika, ne uspeva u tome, i sada sledi preokret. Uplašio se Sale od velike pobede! Biće 3:1 za Tima!

MK

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00) 


Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54) 


Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista
 (Djenka, 13. septembar 2020 23:47) 


Uh oh šta bi? 


Ja već duže vreme govorim da će Thiem uz Medvedeva biti najveća prepreka Novaka da osvoji narednih nekoliko GS titula. 

Goran

pre 3 godine

Po kvalitetu sigurno NE ali po uzbudljivosti jedno od najinteresantnijih finala na GS. To je ono sto privlači gledaoce.Federer, Nadal i Novak mogu na miru da se penzionisu. Tenis će se igrati i poslije njih i biće veoma interesantan.

veliki strumf

pre 3 godine

Ocekivan prvi set. Sav je pritisak na Timu i uprkos iskustvu ne moze da pogodi teren. Prvi servis ne postoji. S druge strane, Zverev servira vrhunski. Ovo je za kladionicare idealno - Zverev osvojio prvi set, kvota na Tima 1,85 trenutno. Sada treba uloziti velike pare na njega! Tako ga je i u Australiji Zverev dobio u prvom setu, pa je Tim osvojio naredna 3. Ovo je samo prvi set. Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.

Dr. Graffin

pre 3 godine

Kakav impresivan tenis! Festival duplih servis grešaka, brejkova, stegnutih ruku, dobacivanja, prebacivanja, neiznuđenih grešaka... U finalu si u deficitu 2 seta i uzmeš GS, ispadneš u 1/16 prethodnog turnira i uzmeš GS. Na nivou 2 rekreativca. Ali treba da se navikavamo, ovako će da izgleda tenis posle odlaska velike trojke. Teniserke s punim pravom mogu da traže čak i veće honorare, s punim pravom.

Jovan

pre 3 godine

Kad nema Noleta ovo se pretvara u zenski tenis. Moze da pobedi bilo ko. Ovo je tenis na nivou 250 turnira. Zamislite u finalu 15 duplih gresaka pri servisu. Smesno. Organizator je i zasluzio ovakvo finale.

Ajmo Zverev ! :P

pre 3 godine

Mislim da je Dominik Tim zasluzio svoj prvi grend slem. Momak igra dobar tenis i sada kada velika trojka nije tu nadam se da ce iskoristiti priliku i zabeleziti svoj prvenac.

Ko

pre 3 godine

Finale je dobro za sada, a uostalom još nije gotovo. Ne kontam sta se ljudi žale.
Možda sto ne igra Nole pa su manje uključeni emotivno. Siguran sam da je Thiemovim navijačima svaki poen napet.

Djenka

pre 3 godine

@dakliz Tim prosto ogranicen igrac, bez sampionske crte. Nikad od njega nista, 27 godina nije ni mlad. Zverev s druge strane... stvarno ni kriv ni duzan nadomak Grend slema, osvojio je i zavrsni master j definitivno jeste predvodnik te generacija koja je u principu izvikana. Da se Novaku nije desilo sto jeste, uzeo bi nikad laksi GS al ne da mu se, morace da ore na Roland Garosu, al zato ima motiv do neba.

Daniel CG

pre 3 godine

Kako mi je odvratan ovaj Tim a njegov trener moze slobodno da sidje i sjedne pored njega koliko prica Timu cijeli mec.
Rijetko odvratan i nece se moci zivjet od njega ako osvoji ovo

pih

Jonntra

pre 3 godine

Pogledao zadnja 3-4 gema. Ovo je moje misljenje. Nazalost, neko je morao i da pobedi. Ako je neko finale u sportu moglo da bude proglaseno bez pobednika, onda je to ovo. Zverev je samo jos veci gubitnik od Tima. Ono finale AO 2012 zasluzuje da ima dva pobednika, a ovo dva gubitnika. Steta sto pravila kazu da neko mora da pobedi.

Mikii

pre 3 godine

Sramotna igra Thiema, u najmanju ruku sramotna. Zverev ga gazi u trecoj brzini, onako lagano. Mozda ovo i nije najmanje gledano finale u istoriji, ali za sada deluje kao ubedljivo najgore.

zemo

pre 3 godine

Svi kažu da je Zverev antipatičan, i ja sam to mislio ali kad bolje pogledate smatram da dečko i nije zaslužio da se tako govori, veliki je sportsmen, deluje ponekad nadmeno ali nekako postaje gotivan jer se više ne frustira previše kad izgubi bitan poen i ne lomi rekete, a nikad nije ni imao neke ispade sa sudijama ili navijačima. Drago mi je što je Tim uzeo ovo, navijao sam za njega da uzme jer je stvarno zaslužio posle svih ovih godina, evo već 4 godine je standardan u top 10 i pogotovo zbog 3 izgubljena finala. S druge strane drago mi je što Zverev nije uzeo samo zato što je NextGen jer se svi NextGen-ovi najavljuju kao nove velike trojke a ovo je tek drugo njihovo Grand Slam finale i oba su izgubili. Sigurno je da će Zverev uzeti više Grand Slam-ova u budućnosti ali sam je kriv što danas nije pobedio 5:3 u petom setu + još svoj servis...šta reći. Nisam zažalio što sam ostao do kraja i odgledao ceo meč, laku noć.

Pop

pre 3 godine

Ovaj GS ce uci u istoriju kao najgluplji svih vremena. Od diskvalifikacija zbog korone, do Mladenoviceve, Djokovica, Medvedeva, najlosijeg polufinala u istoriji GS i finala u kojem su se akteri cudi zasto su uopste tu.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Тим је ипак фаворит и очекујем победу 3:1. Има искуство играња у ГС финалу, за разлику од Зверева.

Из угла

pre 3 godine

Зверев стабилнији играч. Може дуго да држи висок ниво, 8-9. Тим има у себи ниво 10, али ако не крене може да буде и 7-8. Тако да ако буде Зверев константан на својој 9тки може да добије.

my way

pre 3 godine

Ето колико је Тим достигао ниво велике тројке, како рече Виландер. Овај меч генерално показује колико су нови тенисери далеко, далеко од Новака, Рафе и Роџера. Ето, то је то финале нове генерације. То је то освежење за светски тенис. По први пут после ко зна колико времена женско финале једног гренд слема је квалитетније и далеко занимљивије од мушког. Капа доле Осаки и Азаренки на јучерашњем мечу. Чак и судија овде говори резултат са гласом и енергијом као да је јуче умрла, да се уклопи у сивило. Моје мишљење је да би Маријана Вељовић била много бољи избор, али ето...

Robert

pre 3 godine

Mislim da je ovo jedno od najnegledanijih finala nekog grend slema u istoriji muškog tenisa.
(Back in Black, 13. septembar 2020 22:56)

A, naravno, to ne bi bio nikakav problem da je u njemu, recimo, Krajinovic. Ne verujem da bi se takav komentar nasao na vrhu liste. Na drugoj vesti slavi se i uzdize Kecmanovo osvajanje 250-ice, a ovde toliko podcenjivanja na racun igraca koji imaju daleko vece uspehe.

Nikola

pre 3 godine

Gledam ovo finale i shvatam zasto su u poslednjih 4 godine tri coveka osvajala sve GS titule. Ako ovi momci uskoro ne pocnu da pobedjuju Noleta, Rafu i Federera i dozvole da se povuku pre nego sto budu nadigrani, ne znam kakva ce popularnost tenisa biti. Dobro oni igraju, ali nedostojno ere velike trojke.

Duck Dodgers

pre 3 godine

Što rekao ovaj komentator na američkoj televiziji, "kada igrate finale GS-a red je da se bar pojavite u njemu." Tim bukvalno nije učinio ništa da finale bude zanimljivo, trema ga odnela i odličan Zverev.

Miodrag

pre 3 godine

Strašan tenis. Do poslednjeg atoma snage su imali obojica na kraju Tim slavio posle taj-brejka u odlučujućem setu. Zverev igrao od sjaja u prva dva seta do očaja u sledeća dva seta, ali u poslednjem setu se izborio, imao je šanse čak i da pobedi u finalu Nemac, ali propuštene šanse koji je imao Zverev nije iskoristio i sve to odvelo do pobede Austrijanca. Timu čestitke na pobedi. Kakva borbenost u završnici meča i zasluženo je osvojio US Open.

dakiliz

pre 3 godine

Eto kako će čovjek ni kriv ni dužan zbog neteniskih stvari osvojiti GS a jedva do sad dostigao do samo jednog četvrtfinala u karijeri dok Thiem igra 4. GS finale i opet ga neće osvojiti. Preko nekih Mandarina, Karenja lucky losera Busta i sl.Dok ovaj drugi iako vodi u H2H protiv njega 7-2 i 3-0 na Slemovima taman kad je dočekao da ne igra finale protiv Titana Novaka i Rafe i kad je favorit on ne može da se sastavi.

Mikii

pre 3 godine

Da je moglo na kraju da se dosudi da izgube obojica, bilo bi najpravednije. Toliko losih poteza, toliko nervoze, kao zenski tenis da sam gledao. Ipak, drago mi je zbog ovog mucenog Tima da je osvojio, jer je igracina, kad se uzme u obzir tehnicka strana. Ali, da je veceras bio neko od trojice najvecih, pocistio bi ga za dva sata, jer je u glavi vrlo, vrlo tanak. Nadam se da ce se kod njega nesto promeniti nakon ove pobede, jer bi mu poraz, ubedjen sam, unistio ostatak karijere. A sada, okrecemo se najzanimljivijem delu sezone i rasciscavanju starih racuna izmedju dvojice divova ove igre :)

nextlevel

pre 3 godine

zverev. mucio se ali prolazio, kao italijani u fudbalu. tim ce biti novi marej, odlican igrac ali prvo los tajming(trojka i dalje vlada), drugo glava i strah od pobede u finalima.

Robert

pre 3 godine

Sve ukazuje na (laganu) pobedu Thiema, ali meni ovo sluti na jedan od onih meceva kada favorit igra neprepoznatljivo i ostane praznih saka.

Todor

pre 3 godine

GS je GS, svaka čast Timu na osvojenoj tituli.
Ali dok god neko od ovih "novih", mladih lavova ne pobijedi nekog od velike trojke na GS-u i taj isti GS na kraju i osvoji (najbolje u finalu), nikada, ali nikada niko od njih za života neće moći reći da je istinski, pravi GS šampion.
Jer velika trojka je uveliko na zalasku karijere, i kada završe sa igranjem ostaće najveći bar još nekoliko decenija. I ako sad neko od tih mlađih nema motivaciju (dok je velika trojka još uvijek igrački aktivna) da se potvrdi u duelima sa njima i zauvijek ovjeri u istoriji tenisa, onda ni trebaju osvajati ništa.
U tom slučaju što se mene tiče, Rodžer, Rafa i Novak mogu (i trebaju) još 10 god. osvajati sve što se osvojiti može.
Idemo Novače, osvojio ti nešto ili ne, ostani čovjek kakav jesi, a naša djeca i unučad će jednoga dana budućim generacijama uzdignute glave i sa ponosom objašnjavati zašto se imena ulica, škola, trgova, sportskih centara, itd... zovu tvojim imenom. Jer mi ćemo njima objasniti kakav si ti veliki, ogroman sportista i šampion, i još veći čovjek i humanista.
A koliko značiš Srbiji - tek treba da shvatimo, jer takvog junaka do sada nismo nikada imali :)
Svako dobro ljudino, i ostaj nam zdravo.

veliki strumf

pre 3 godine

Bas ali bas katastrofalna igra Tima u prva 2 seta. Gomila neiznudjenih gresaka. Nivo igre 200. na svetu. Zverev samo prosecan. U prvom setu ga služio servis, u drugom čak ni on. Napravio puno duplih gresaka, igrao nerezonski, srljao... Napravio sebi probleme kao sto i uvek radi, stalno on ima tih psihičkih padova. Ipak nekako izvukao na kraju set koji je odavno trebao da završi usled ocajne igre Tima. Ako ništa drugo, probudio se Tim krajem drugog seta i tek sada očekujem pravu borbu. Nije mi samo jasno zašto i dalje stoji 5 metara iza osnovne linije kod servisa. Čak i kod drugog, gde bi trebao da bude blizu osnovne linije. Zbog toga mu je ritern bezbolan, nikakav, pa Zverev izlazi na mrežu čak i na drugi servis ili lako završi poen posle prekratkog riterna. Neverovatno da to ne uočava puna dva seta i da ništa nije korigovao. Očigledno da tako ne ide i da mu je šansa ako napadne servis riternom. Bas neočekivano očajan meč Tima - ako je za prvi ser i moglo da se pretpostavi, u drugom sam očekivao reakciju. Ipak, i dalje sam optimista, sigurno može da se vrati u meč i da preokrene. Uveren sam da će dobiti treći set. Samo mora da promeni način igre, da udara jače i da više trci.

blic

pre 3 godine

Ova nova generacija cim malo osjeti neki pritisak, odma se raspadaju. Zverev igra potpuno rastereceno, zna da od njega niko ne ocekuje da dobije ovo finale, i naravno sve zivo pogadja. S druge strane, Tim se raspao pod pritiskom i velikim ocekivanjima od njega.

Đole

pre 3 godine

Bruka od GS finala, tenis na nivou kvalifikanata bar u prva dva seta. Razumem pritisak, ali mislim da nijedan nije pokazao nivo tenisa za osvajanje GS. Dakle zaista važi da kad mačaka nema miševi kolo vode. Tema za razmišljanje ATP moćnicima.

II

pre 3 godine

Kakav borac je Tim, velicanstveno. Bilo je jasno i pre pocetka meca da ce on podici pehar ali da ce to biti na ovakav nacin ...Neverovatna borba. Svaka cast, sve cestitke.

cross

pre 3 godine

ne znam za vas ljudi ja sam razocaran tenisom veceras..kakva tuga od finala..jedva cekam
Rim finale Novak Rafa kad se pojavee odma neka druga dimezija tenisaa..

Duck Dodgers

pre 3 godine

Voleo bih da to bude Tim, igra daleko lepši za oko tenis, a i nekako je trudom i radom na sebi zaslužio ovu šansu. Zverev je takođe dobar, ali nekako nije ostavio jak utisak. Tim je već i na AO imao šansu, i pokazao se odličnim. Ako već osvaja neko ko nije sveto trojstvo, zašto da ne on.

Vanja

pre 3 godine

Jer ja rekoh da ovo Rus dobija laganica sa 3:0? A vi nastavite da mi lupate minuse.
(Bole bgd, 13. septembar 2020 23:54)

E neka si nam rekao! Koji Rus, koji mec ti gledas?
Trenutno u setovima 2:1 za Nemca.

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo je bilo finale u kojem su se nadmetali KO ĆE POBEDITI SEBE SAMOG!!! Žestoko su se borili da sami sebe pobede, servirao jedan za meč, pa drugi, pa dva čista forhenda na meč lopte promašio Tim... Na kraju je Zverev uspeo da pobedi samog sebe. NULA OD FINALA, katastrofalna igra obojice! Par vrhunskih poteza bilo je premalo za finale GS koje se igralo u 5 slabih setova. Zadnji set obojica su umirali na terenu, jedva su stajali. Ipak, na kraju mi je drago zbog Tima jer je zbog svoje karijere i dosadašnjih rezultata mnogo više zaslužio GS titulu! Drago mi je i sto sam bio u pravu sto sam verovao u njega posle prvog i posle drugog seta, a verovao i u Zvereva da će pobediti samog sebe.

lulubela

pre 3 godine

Slab tenis u finalu, kao i slab tenis Zvereva u polufinalu su dokaz da bi se Novak prošetao kroz turnir do kraja i obojicu sa lakoćom pobedio da nije napravio glupost sa linijskim sudijom. Ima puno razloga da žali!

Ivan

pre 3 godine

Malo je drugacije kada se obrnu uloge i kada je Tim favorit protiv nekoga. Iz ovoga se vidi da je protiv Djokovica igrao iznad svojih mogucnosti, jer nije osecao nikakav pritisak, nije imao sta da izgubi.

Pera

pre 3 godine

Odlican mec, ali u poredjenju sa velikom trojkom je obican mec... Pogledajte mentalnu snagu velike trojke pa mentalnu snagu ovog finala... Tim i Zcerev delovali u petom setu kao rekreativci, servisi po 100km/h udarci jedva prelazili mrezu, niko ne sme da napadne cekaju da onaj drugi ne dobaci do mreze... A onda pogledajte mec lopte kada igra velika trojka, to prste najlepsi udarci u tenisu kada je najteze, gadjaju se linije, trce kao da su se vratili sa godisnjeg posle 5h igre, i po svaki pehar su isli vinerom a ne cekanjem da protivnik pogresi...zato i jesu najbolji svih vremena, a gledajuci nove generacije ostace sigurno jos duze vreme

Srdjan

pre 3 godine

Tacno sam znao da ce Tim puci pod pritiskom jer je favorit i od njega se ocekivalo da ovo osvoji. Steta, igra, bar za moj ukus, ljepsi tenis ali to je na kraju nebitno. Nadam se da ce uspjeti da preokrene ali male su sanse.

Stefan

pre 3 godine

Tek sad na primjeru Tima se jasno vidi sta je sve potrebno uraditi da bi se osvojio samo jedan Slem, a kamoli 56 koliko je osvojila "Velika trojka". Tim je jednostavno puko pod pritiskom, svi su ocekivali da on ovo rutinski dobije 3:0, eventualno 3:1. Ovo pisem pri vodstvu od 2:0 za Zvereva, al Tim za sad ne zna sta radi.

St

pre 3 godine

Lako je mogao i Zverev da pobedi ali meni je drago da je to Tim. Iz dva razloga najmanje....stariji je i ima manje sanse da uradi nesto...igrao je u 4 finala.

DRAGAN

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim ovog
Zvereva. Dva seta imao lagano u ptednosti i onda
u 5 setu servira pri vodjstvu od 5÷3. Vodi mecu taj brejk
i onda naravno gubi. Svaka cast Timu jer se vratio iz
nemoguce situacije, a ovaj
Zverev nikada nece osvojiti
GS. Kada danas nije dobio
sada ce da ceka narednih
10 godina. Zverev je
ispustio lagano pobedu i sada moze samo da zali za
ovim porazom. Tim je napokon uzeo svoj prvi GS.
Cestitam.

Cixi

pre 3 godine

Gledao sam sinoć drugi I tteći set.Momci igraju kvalitetan tenis, ali da im je na suprotnoj strani bio neko od velike trojke, teško da bi dobio I Tim I Zverev.

Mikii

pre 3 godine

Na zalost, Tim je nemocan i pitanje je da li ce ikad osvojiti neki GS. Problem je sto ne moze bolje od ovoga, a nedovoljno je cak i za Zvereva koji ce jos da napreduje.
(Slavisa V., 13. septembar 2020 23:50)

Tim ne moze bolje od ovoga?! Uzmi stap u ruke i na pecanje. Ovo je previse komplikovano za tebe.

Kikujiro

pre 3 godine

Zverev je imao lagano polufinale. Tim je imao teško polufinale. Tako ne izgleda ali... Zverev je igrao "lagano" svih 5 setova, sve vreme je verovao da je on bolji igrač, da če na kraju svejedno on pobediti, nije se trošio više od potrebnog, vreme mu nije bilo bitno, mentalno nije sam sebe mučio, zato se ni fizički nije baš toliko umorio kako to obično može biti, a Tim je i mentalno i fizički imao mnogo težak meč, iscrpljujući, on se potpuno predao da pobedi Medvedeva koji je sam po sebi sa teškom smor energijom koju šalje protivniku, kada dodje sledeći meč i to brzo mental šalje signale telu da mora da učini napor, veliki napor, ali telo ima svežu memoriju od umora prethodnog, i suprotstavlja se, a ti signali na početku meča nisu dovoljno jaki da bi pobedili protivljenje tela koje ne želi da ponovi taj napor već tako blisko doživljeni, kako meč odmiče mentalni signali su sve jači i telo se sve manje i manje suprotstavlja, mental i fizika se konektuju i Tim lagano počinje da igra svoju igru, e sada da li je zakasnio da li će izdržati do kraja za preokret to je već drugo pitanje ali to tako ide.

Goran

pre 3 godine

Opet se pokazuje da Zverev nema glavu. Ni Tim nije nesto mnogo stabilan ali protiv Zvereva je mentalna gromada. Neko je morao da pobedi i ipak je Tim jaci od Zvereva koji pokazuje da su mu krajnji dometi u karijeri ograniceni. Ovo je najbolji ishod za Novaka jer Tim realno ne moze da bude novi Federer ili novi Novak jer je suvise star za tako nesto ali moze da drzi na odstojanju mladje igrace koji ako bi se razgoropadili ne bi nikako bilo dobro.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Evo ga 2:2 u setovima! Rekoh ja da će Tim preokrenuti i pobediti u ovom finalu a vi mi nalupaste minuse! Pobeđuje Tim sa 3:2 lagano, videćete! Doduše, malčice sam pogrešio, rekao sam da će pobediti sa 3:1 posle preokreta i 0:1 u setovima, dok će on napraviti još veći preokret od tog, te će posle 0:2 u setovima pobediti sa 3:2 i osvojiti US Open!

Jakegilenhal

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..

Milos BL

pre 3 godine

Zverev najlabilni top 5 igrac u istoriji. Lik u taj brejku petog seta pravi dve duple servis greske, nakon toga na mec lopti za Tima drugi servis pri brzini od 107 na sat jedva prelazi mrezu. A vamo Beker prica da je Zverev postao mentalna gromada, Beker ocigledno ne zna sta prica.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sam je kriv Zverev imao je šansu da završi nakon 2:0 ali dozvolio da se Tim vrati i po pravilu odigrao bolje dva seta u nastavku nego na početku. U 5 setu imao šansu Nemac da nakon 6:5 dobije ponovo meč u taj brejku su odlučile nijanse ko je su otišli u korist Tima koji zasluženo osvojio svoji prvi GS.

Sve čestitke Austrajiancu!" Zaslužio je taj GS itekako.

Rafa30

pre 3 godine

Ovo finale dosta podsjeca na ono izmedju
Corie i Gaudia ako se netko sjeca.
Coria je imao 20 u setovima i servirao za mec u petom setu, obojica su bili ovako preplaseni kao Zverev i Thiem danas.

Uglavnom, ocekivalo se od Thiema da dobije ovo finale, ali on na pocetku nije opravdao ulogu favorita.
Dosta je bio los, cini mi se da fizicki nije bio 100%, mozda ga je cak mucio i zglob, koji je malo povrijedio u mecu protiv Medvedeva.
Zverev igracki ima sve, to nikad nije bilo upitno, ali bez obzira sto se smirio na van, ne baca rekete i ne luduje, on i dalje ima taj veliki problem s oscilacijama u igri i mentalnom snagom.

Ovaj mec je upravo izgubio onako kako to i inace cini.
20 u setovima, servis za mec u petom setu, 20 u tajbrejku petog.
Sve su to stvari koje su ga mucile i dosad i od kojih on nikako ne uspijeva pobjeci.
Na kraju petog seta obojica su se preplasila pobjede i upravo se tu vidi velicina Noleta, Rafe i Feda.
Oni su mentalnom snagom daleko ispred svih ostalih igraca.

Sretan sam zbog Thiema, on je i bio moj favorit, zasluzio je taj prvi slam.

E sad, ja sam prognozirao da ce uzeti US Open i Roland Garros.
Vidjet cemo koliko ce ovo sve fizicki utjecati na njega i dal ce se uspjet oporaviti do pocetka RGa.

Biti ce veoma zanimljivo, jer u igri su Rafa i Nole uz spomenutog Thiema.

Veoma veoma zanimljiv RG nas ceka.
Uzivajmo.

Futre

pre 3 godine

Kad gledas ovu mladju generaciju vidis zapravo koliko su kilavi i slabo zamesani-:), za razliku od Nola, Nadala i Federera..cak i Mareja Vavrinke..
(Jakegilenhal, 14. septembar 2020 02:16)

Tačno. I onda ovde slušaš pametnjakoviće kako omalovažavaju Hjuita, Rodika, Safina i Nalbandijana. Nalbandijan, onako polupijan i neutreniran, odvalio bi ova dva bezveznjakovića sa 3-0. A zamisli tek eru Samprasa kada je bio br.1, u prvih dvadeset bilo je 14 osvajača GS-a. Lendl je bio dvadeseti tada, a bio je mladji nego Novak danas.

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

Posle Novaka, Rafe i Federera sledi nam raspad sistema. Ovi mladi teniseri su očajni jer niko od njih nema konstantnost. Mogu po jedan turnir da odigraju fenomenalno i onda ih nema nigde. Posle velike trojke nastupiće period kao nakon povlačenja Samprasa, gde se više igrača smenjivalo na prvo mesto ali niko se nije izdvojio kao veliki igrač.

Vanja

pre 3 godine

4 poraz u finalima..Bio sam uveren da ovog "metiljavog"Sasu dobija. Ovo je KRAJ Dominika!
(satelit, 14. septembar 2020 00:00)

A je l'? :)

DEX

pre 3 godine

Uopšte ne ne zanima finale u kojem ne igra broj 1 zato što je diskvalifikovan odlukom sudije. Da je Nole izgubio meč od boljeg zanimalo bi me da tog boljeg gledam u finalu. Ovako ne.

Goran

pre 3 godine

Ovo finale pokazuje da bez velike trojke tenis postaje potpuno nezanimljiv. Ovo je zaista smesno. Sada se tek vidi koliko je katastrofalna bila odluka o eliminaciji Novaka. Nisu dobili ni jedan jedini veliki mec na celom turniru.

JuniorJack

pre 3 godine

Sada sam tek primetio, koliko ce dosadan tenis biti kada se povuku Novak, Nadal i Federer.
Iako mi se svidja kako Thiem igra ali ove sledece generacije nemaju mentalnu snagu da izdrze u kontinuitetu sa dobrom igrom. Steta.

veliki strumf

pre 3 godine

Siguran sam da ce se od drugog seta Tim probuditi i raspucati, da ce se resetovati, a Zverevu mora malo da stane serva. Jos kad promasi par udaraca u seriji - pasce psihicki. Prvi set je nestvarno odigrao i ne moze da zadrzi taj nivo. ovo mu je najbolji set na turniru, protiv ubedljivo najboljeg igraca protiv koga je igrao. Osvaja Tim. To je barem moja prognoza.
(veliki strumf, 13. septembar 2020 22:49) Možda sam promašio jedan set, ali sam naravno bio potpuno u pravu. Zverev upravo “samoubija” sebe. Na 4-3 za Tima u 3. setu u krucijalnom trenutku pravi duplu, pa po sred mreže za brejk. Zatim serija gresaka i evo 2-2 u setovima! Ono sto je lupetao Beker da je on postao nekakva mentalna gromada pokazalo se da veze s mozgom nema. Zverev je i dalje labilni balavac koji se uplašio pobede - imao je sve, a onda je ušao u seriju gresaka kako samo to on ume i sada je Tim veliki favorit. Jednostavno, nema Zverev kapacitet da na visokom nivou odigra tri seta za redom. I još nešto: ovaj tenis je za 3 klase slabiji nego kad finale igraju Nole, Rafa i Fed medjusobno. Bedan tenis sa strahovito velikim brojem gresaka i bezveznih poena. Bilo ko od ove trojice umlatio bi veceras finaliste, ne bi znali gde je levo.

Coabree

pre 3 godine

Navijao sam za Tima svaka cast nije lako od 0-2 pobediti i to u finalu, velika drama... Sad je gren slem sampion, bilo je potrebno mnogo, odustajanje nadala povreda federera, diskvalifikacija djokovica... Napokon neko od 1990 pa na ovamo sa Slem naslovom, Tim ima 27 godina tesko je ocekivati nesto vise od karijere koju je napravio Wawrinka, ili mozda na nivo Endi Mareja...

Andrea Djani

pre 3 godine

Zverev je mec izgubio na 5 2 u drugom setu , kada servira i gubi gem uz dve duple greske . Tada je vratio Tima u mec , pa iako je na kraju uzeo drugi set , dao je Timu do znanja da nije spreman za trijumf .

Slavisa V.

pre 3 godine

"Podigao je ruku, naravno, Zverev..."
I onda sudija kaze da je Timu preostalo jos dva celendza i nema cak ni izvinjenja. Zverev jeste bio podigao ruku, ali je svakako bio dosudjen aut Timu. Na zalost, Tim nista ne moze da ucini iako je sada uspeo da se vrati, Zverev se na momente poigrava.

Куп је битан

pre 3 godine

Замислимо на пример да Ђоковић и Федерер никада нису играли тенис. Надал би био први 12 година, без прекида. Под условом да нема повреда, био би први 18 година за редом. Исто важи и за Ђоковића или Федерера.

Mikii

pre 3 godine

Cim Thiem malo ubrza, malo ubaci energije u kretanje, sigurnost i snagu u udarce, Zverev to ne moze da prati. Moze jedino ludacki da servira i da tu negde vidi svoju sansu. Thiem je tehnicki i fizicki gledano klasa iznad, i sramota je da na ovakav nacin gubi finale.

goja

pre 3 godine

cvarkov
Aman si se izgubio.Kakve veze ima Djokovic,Federer i Nadal?Kazes kad se povuku...pa on jedva moze Zvereva da pobjedi.A o drugima da ne pričam.

Mikii

pre 3 godine

Ama, kakvog cuda? Potrebno je samo da zaigra 70% od onoga sto je prikazao protiv Medvedeva i on ovo resava lagano. Kakav Zverev, kakvi bakraci.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Haha pa ovaj zverev videti slem nece, koliko je ocajan mentalno.. Thiem ipak i pored sramne partije, zasluzeno i konacno uzima slem! kvalitet meca- uzas..

veliki strumf

pre 3 godine

U ovakvim mecevima, ako dodje do preokreta, obično jedna lopta bude TURNING POINT! Da li će se ispostaviti da je kljucni poen bio na servis Tima u trecem setu, pri rezultatu 4-4 i 30-30 kada je sudija viknuo aut (sto bi bila brejk i maltene meč lopta za Zvereva), a hawk eye je pokazao da je loptica za milimetar kacila liniju (otprilike kao Busti protiv Novaka pre nedelju dana, nakon čega se sve preokrenulo)??? Evo Tim upravo osvojio set, ocekivan pad labilnog Zvereva. Dosta je i izdržao. Izvukao se Tim i sada očekujem njegov dalji nalet (koji je pre početka zadnjeg gema u 3. setu dao svom timu rekete da ih odnesu na spanovanje, čime je pokazao da ocekuje da se meč igra još dugo (a to je Zverev sigurno video).

Ivan

pre 3 godine

nisam gledao mec al čitajući opis meca kao da su se oba tenisera uplasila osvajanja titule, oba tenisera su imali servis za titulu i na kraju je titula osvojena poenom iz greske.

City Girl

pre 3 godine

Zverev je igrao odlično prva dva seta, ali je zbog neiskustva i treme izgubio. Za pobedu je potrebno igrati odlično do samog kraja meča. Svi igrači imaju padove koncentracije i forme tokom meča, ali onim najboljima se to vrlo retko dešava u kljucnim momentima. Mislim da je Nadal davno rekao da je možda u meču dobio manje poena od protivnika, ali je dobio sve ključne poene.

Djole99

pre 3 godine

Mentalna gromada na putu da postane prvi igrač posle ko zna koliko dugo da izgubi GS finale posle 2:0. Beker je prevazišao sam sebe.