Četvrtak, 10.09.2020.

12:11

Njujork Tajms: Đoković nije u Top 10, možda u Top 20

Kristofer Kleri, novinar Njujork Tajmsa, napravio je listu do 10 najzanimljivijih igrača na ATP turu.

Izvor:

Njujork Tajms: Ðokoviæ nije u Top 10, možda u Top 20 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

289 Komentari

Sortiraj po:

Nole 155

pre 3 godine

Novak nije top on je haubica. Lopticama obara, satelite, avione, nlo objekte... on je opasan, treba smanjiti loptice na manji fi.Mozda mu i zabrane nadimak Nole i zato neka bude Đole. Idemoo Đoleee...

drugaciji ulozi

pre 3 godine

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 10. septembar 2020 22:21)

Pomalo mesate babe i zabe. Ovo je pojedinacni sport, Djokovic je gurnuo u zapecak omiljenog RF i, nesto manje omiljenog, Nadala. Jokic, Stojakovic i Divac su, uz duzno postovanje, dovoljno dobri, ali nisu najbolji... kada se govori o najoljem kosarkasu svih vremena nikome ne pada na pamet da pomene nijednog od njih. A kada je u pitanju Djokovic, onda je on stalna tema u tom smislu. To daje potpuno razliicitu dimenziju, tada se mesa i politika i biznis, jer biti najbolji u necemu je mnogo drugacije nego biti medju najboljima.
Dacu vam primer, na jednom sahovskom sajtu ima Puzzle Rush gde mere koliko problema mozete da resite za 5 minuta. Ja sam u 3% najboljih i prezadovoljan sam, obzirom da sa svoju obecavajucu sahovsku karijeru prekinuo pre 40 godina. E, sad, najbolji na tom sajtu resi DUPLO vise problema od mene, iako sam ja medju 3%. Tako je u vecini stvari u zivotu, ogromna je razlika biti medju par procenata najboljih i biti najbolji.

Stari čačanin

pre 3 godine

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.
(Familija, 10. septembar 2020 14:01)

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.

Miroslav

pre 3 godine

Problem je u tome sto se Nole ne preziva Johnson ili Smith i zato nije u top 10. Inace kad bi se tako prezivao, ne samo da bi bio u top 10, zvali bi ga odavno "greatest of all time and more than that" Maybe a King of tennis.

Dušan Srejić

pre 3 godine

Sve najgore ljudske osobine se skupile u jednom čoveku, i da nije slučajno rodjen na ovim prostorima, vi bi ste se utrkivali ko će više i bolje da ga nazivate pogrdnim imenima, bio bi sa pravom najomraženiji ali pošto je jelte sa ovih prostora, e onda je postavljen na tron i svako ko se ne slaže sa vašom postavkom biva izvredjan i omalovažavan. Sa takvim ponašanjem (dole opisanim) on bruka i sebe i sve nas, a ovde svi vicu da se ponose, što da nije tužno bilo bi smešno.

Marko

pre 3 godine

Đoković bi trebao da objavi TOP 1000 najboljih novinara s kojima se susretao tokom karijere, i da ovog Kristofera potpuno izostavi.

denis

pre 3 godine

za par god novak 24 GS nadal 21 GS RF 20 nekome ni tada posle 400 nedelja na 1 mesto nece biti goat bitno sta mi mislimo o tebi nole boli te briga za nekog amera

Vinsentva_Ngog

pre 3 godine

U pravu je. Djokovic je, takodje, i vrlo iritantan čovek. Čak toliko da bi jedinica za iritantnost mogla da se nazove po njemu. Imam jednog kolegu na poslu koji je iritantan 0.6 Djokovića. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Underground

pre 3 godine

Kakvi Hipokriti
evo ga moj komentar u L'Equipe od pre neki dan..izavao je buru komentar ali sam ih pogodio u srz...

Allez y bande d'hypocrites...attaquer et juger ...le roi est mort, vive le roi...alors il a fait une erreur (stupidité imprudente) ... s'il y avait une intention, non...pour un avertissement mais pas pour disqualification...quell honte..a-t-il du respect et de la compréhension ... alors il n'est pas allé au tribunal...

racionalno i hladne glave

pre 3 godine

A nije mu zanimljivo da gleda neke od najboljih udaraca koji je tenis ikada video? Da jeste, mogao bi da gleda i analizira najbolji retern ili bekhend koji se ikada mogao videti u svetu tenisa. Da, najbolji, ne najlepši, najbolji. Nikome bekhend nije tako moćno napadačko oružje kao Đokoviću, dijagonale, paralele, iz defanzive, iz streča, uživanje za gledati. Tako visok nivo na svim podlogama, neverovatno. Oduvek sam imao utisak da nikada nije bio na svojim gornjim limitima, čak i kada je igrao tenis na nivou koji nikada niko nije dostigao, dok, recimo, dok gledate Nadala, imate utisak da igra tenis na 110% svojih mogućnosti. Osvojiće sigurno još nekoliko GS, sigurno! Da li će to biti dovoljno za GOAT rezultat, videćemo.

ultrasrbin

pre 3 godine

Srki strucni konsultant, 10. septembar 2020 17:36

Ovaj novinar bi i tebe stavio u top 10 mada tenis verovatno nisi video ni na TV. Imate isti imbecilni i zluradi nacin razmisljanja. Kako njemu da bude zanimljivo sto je Federer popu... toliko puta sa mec loptama. Federer na prvom mestu, neki koji dugo nisu odigrali mec u prvih 20. Ovo kao kad bih ja rekao da je NT negde u top 201 od 200 dnevnih nnovina za koje znam. Mada oni su menni uvek top 1 za poljski WC.

miki

pre 3 godine

to je njihiv "beli sport" njima je urodjeno da druge gledaju sa visine, zato i ne mogu da se pomire sa tim da jedan srbin igra najbolji tenis na svetu i da je jedan od najvecih!

Lavica

pre 3 godine

To smo i znali nije morao da ga spominje....pa sta ako je elastican...on je jedinstven u tome....Monfis je takodje "elastican" pa je stavljen u top 10....i sta.....zato je Novak najbolji na planeti, zato nije na tvojoj listi jer je najjjjjjbolji svih vremena.....a ti "voli" Rodzera niko ti ne brani....Novaka bas briga koji je na tvojoj listi....rang lista je najbitnija a na njoj PRVI NA SVETU NOOOOVAK DJOOOKOVIC SRBIJA....👏👏👏👏😜😜😜

lili

pre 3 godine

Svi nabrojani teniseri bi sigurno pristali da budu "neintresantni"za gledanje ali da osvoje ono što je Novak.Uostalom to je stvar ukusa,to što tom novinaru nije interesantno nekima jeste i obrnuto.

logika

pre 3 godine

Moramo svi da shvatimo da Srbiju od 90ih ne gledaju na pozitivan nacin i da o nama prosecan zapadnjak misli da smo divljaci,ludaci,prostaci,lopovi, i mnogo drugih negativnih stvari.Kada vide nekog kao sto je Djokovic oni smatraju da je to izuzetak,nesto kao ,,u svakom kukolju ima po neko zito´´ i tako ce nas gledati jos dugo vremena i taj utisak moze jedino da se smanji vremenom ako mi postanemo moderna,veoma bogata drzava koja moze da finansira mnogo novca u kulturu,sport i druge oblasti i kroz njih promovise nasu drzavu.Znaci da sebe predstavimo na nacin na koji zelimo da nas vide drugi narodi.Da ulozimo mnogo novca u infrastrukturui ekologiju nase drzave pa da kad dodje neko i vrati se kuci ne moze da kaze nikad nisam bio u prljavijoj drzavi,moramo mnogo da naucimo o marketingu i propagandi,na primer niko na svetu ne zna da je Hitler rodjen u Austriji al zato ceo svet misli da je Mocart rodjeni Austrijanac(nije tacno) ali propaganda radi posao.Djokovic je mnogo ucinio da kad neko cuje za nasu drzavu prvo pomisli na njega a ne na Milosevica i trabamo biti beskrajno zahvalni na tome ali ni on ne prima na zapadu ni priblizne simpatije koje dobija Federer ili Nadal i nece ih ni primati i jedino ako uspe da postane prvi po svim parametrima u tenisu onda nece moci da ga osporavaju i uci ce u istoriju,za njega nema drugo mesto ili najveci u istoriji ili kao da je stoti.

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred njega i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire..

Da da

pre 3 godine

I da dodam, ovaj us se sada svodi na to šta je ko rekao o Novaku, verovatno naredjenje od tata Srkija, pripretio otkazom kakvo plaćanje, zmija otrovnica mu je dzepu....Čuj šta je neki novinar rekao o Djokoviću, a šta se ovde piše o Federeru?

neca

pre 3 godine

Tenis je do pre nekoliko goina bio zanimljiv, privlačio gledaoce i stvarao novac. Onda je počeo da peda. Odluka o diskvalifikaciji igrače br 1 nije popravilniku, nađite ga i pročitajte. I umesto da se toga svi u teniu drže svi u tenisu i bivši i sadašnji pričaju neke nebuloze. Ovo je direktan pečat da tenis nestaje kao sport. Đokoiću, Nadalu, i Federeru više i ne treba, igraju ga zato što vole. Ostali? Nisu ni blizu.Ovo je završni čin kraja tenisa, sporta iz koga su često proglašavali najbolje sportiste na svetu. A do toga su doveli oni koji su najviše zarađivali, najmanje teniseri. Pitam se : da li su normalni?

NikoPoseban

pre 3 godine

A koga uopšte zanima ova objava o tome ko je po nekom tamo teletabisu najzanimljiviji teniser. Daj objavite nešto pametno i vi..
Srdačan pozdrav vama i vašima.

Mića

pre 3 godine

To je njegovo mišljenje, ima pravo na njega kao i svi ostali. To što je novinar Njujork Tajmsa mu samo daje mogućnost da svoje mišljenje objavi u novinama, što ne znači automatski da je ono vrednije od mišljenja bilo kog drugog teniskog fana.
Po mom mišlienju, Novak je svakako u Top10 najzanimljivijih ako ni zbog čeg drugog a ono zato što najčešće pobeđuje u svojim mečevima. Bez obzira na stil njegove igre sama ta činjenica ga čini zanimljivim za gledanje. Kirjos je isto zanimljiv, verovatno i atraktivniji od Novaka za gledanje, ali često gubi pa samim tim gubi i na atraktivnosti.

xxx

pre 3 godine

Eto vidite kakvi su komentari tamo u USA, tako "realni". E sada zamislite kakvu "istinu" oni plasiraju u politickom zivotu kada im neko smeta.

Zoran Andjelkovic

pre 3 godine

Ma ovo je bre Nole platio da se objavi. Posle ovakve bljuvoterije, Nole ce postati ponovo pozitivno popularan. Jer ovo mora biti ili da ga mrzis ili da si do sada pisao clanke o prodavcima novina na ulici pa resio malo da se prikacis na teniski voz. A posto si u nedelju zbog Noleta otkrio da tenis postoji.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

:)))))
pa, naravno da nije u top 10, nije ni u top milion!
đoković je kategorija za sebe, ona ostalima nedostižna...

patriota

pre 3 godine

Hoce mi neko reci ko je taj novinar? Nismo ni svesni velicine Novaka. Sve ovo sto rade je toliko zlo i podmuklo da nema dalje. Pokusavaju da ga izbace iz "koloseka" ali to im ne uspeva. Ima Boga i iskreno se nadam da cemo pricati o Novaku kao nekom ko je imao najvise GS a i ako ne bude tako za mene je najveci zahvaljujuci svom ponasanju i svemu sto je uradio i sto pokusava da uradi za tenis.

Kole

pre 3 godine

Amerikanci su uložili milijarde dolara u satanizovanje Srbije i svakako im ne odgovara da neki Srbin bude najbolji u nekom sportu koji je toliko prisutan u medijima. Ako ne mogu da ga pobede na terenu, onda će ga uz pomoć medija pod kontrolom CIA pretvoriti u negativca koji ne zasluzuje ljubav i podršku publike. New York Times je pored CNN jedna od medijskih perjanica koji su u službi ameàičke imperijalne politike i do sada su se isticali u svojim anti srpskim stavovima. Zato njihove tekstove i komentare uvek gledajte kao stvar politike u kojoj nema mesta za logiku i objektivnost.

Mito

pre 3 godine

Da li je neko objasnio, ovom stručnjaku da ovo nije umetničko klizanje, i ne ocenjuje se umetnički dojam. Trebao je da navede i ko ima najbolju garderobu i frizuru.

Mlađa

pre 3 godine

Čovek je 100 % u pravu. Naravno da nije zanimljiv kad sve pomenute dere... Šta da bude zanimljivo kad se zna da će Novak pobediti...

Mrs.NO

pre 3 godine

Ovo je sledeće Smeće što objavljuje Njujork Tajms u posljednja tri dana protiv Djokovića .Djokovic je bez konkurencije toliko neizvesnosti u mečevima imao da ni Hitčkog ne bi prevideo kraj ,pitajte Federera kolko je meč lopti imao i nije ih iskoristio na Grend Slemovima da ne pricamo o drugim turnirima jedno 8 ,Djokovic je doneo intenzitet u Tenisu ,igra se lopta uvek vise protiv njega da ne nabrajam špage i pokrete brzinu i ritern,Mislim da je ovo najveca glupost koja je napisana u posljednja tri dana

-_-)

pre 3 godine

@(Mikii, 10. septembar 2020 14:38)

Propali ekonomista sa odseka za pevanje spao na palamudjenje i ispravljanje pravopisnih gresaka.
Ako ako...

Bubica

pre 3 godine

... mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti
(goran, 10. septembar 2020 14:10)

Šta god da smo stvorili - bar kult ličnosti Rodžera Federera nismo! Za stvaranje tog kulta su zaslužne mnoge druge nacije. Nismo jedini dakle, ali kaskamo za opštim fanatizmom uzdizanja igrača koji BTW kršteno ne igra več skoro celu deceniju.

Kvrckvrc

pre 3 godine

Pa opet se Nole kotira bolje od navedenog casopisa...jer, Njujork tajms nije ni u prvih 500.
Valjda bi to trebao da bude njihov najveci problem, a ne Djokovic.

panter pudlica

pre 3 godine

Ako je do zanimljivosti, onda Federer i Nadal definitivno ne bi trebali tu da se nađu. Zanimljiv je za gledanje recimo Monfils, Fonjini, Kirgios i tako slični zabavljači. Ovi ostali nisu to, a nijw ni Novak. Neko je zabavljač, a neko osvaja titule, uvek bilo i biće...

mlekadžija

pre 3 godine

Ови што стално спомињу цифре ускоро ће морати да почну да стављају Базел као једини параметар за бирање најбољег. Рафа највероватније осваја РГ и изједначава број освојених ГС а Новак је све ближи броју недеља на месту не 1... Према томе...само титуле у Базелу!!!!

barba

pre 3 godine

koliko moras da budes zlonameran da napises ovakvu analizu... a samo je u pitanju tenis... igra... zajebancija. citas mslo dublje vesti i shvatis na sta su ljudi danas spali iako je maloumnih uvek bilo... nije dovoljna ljudima korona, treba nesto jace da se pocisti ovo djubriste od ljudi danas na Zemlji

Hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci

pre 3 godine

Važi, nije im zanimljiv a svaka šuša i muguša jedva dočeka da naveliko razglaba i u sitna crevca pretresa Novakov život i priključenije. Kad Novak i trepne odmah grune brdo tvitova, izjava, intervjua, analiza i psihoanaliza, proricanja, presuda itd. Jednostavno, on je neko ko uzburkava osećanja i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A najzanimljivije biće Federer se poslednjih godina pominje gotovo isključivo u kontekstu pretresanja Novaka. Novakovi hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci.

Proka

pre 3 godine

Od prvih 20 igraca ni jedan nije narocito zanimljiv za gledanje a pogotovo ne serverski smorovi kao Federer, Raonic, Query i slicni ili linijasi kao Agut. Da budes u 20 ne treba da budes interesantan kao recimo Brown iz Nemacke ili nekad Leconte ili Noa. Treba da pobedjujes.

//,,

pre 3 godine

The final ATP Rankings for 2015:
2015 ATP Top 10 (as of Nov 30, 2015)
1 Novak Djokovic 16585
2 Andy Murray 8945
3 Roger Federer 8265
4 Stan Wawrinka 6865
5 Rafael Nadal 5230

I onda otpusti kompletan strucni tim pa onda Agasi, Stepanek, gubljenje
vremena pa na kraju slag na tortu sa onom babom. A da je bio pametniji
ovaj US Open bi bio najbolja sansa za 20. ili 21. GS titulu i koji
novinar bi se usudio da napise nesto protiv njega. On je budala nevidjena
a mi ga pravdamo.

Lolek i Bolek

pre 3 godine

Znaci mnogo se im se zamerio cim laju kao nenormalni. Sad se pojavljuje ovaj sto ocenjuje ‚umjetnicki dojam‘. Alo decko pa nije to klizanje a ti nisi Milka Babovic (e sad vi mladki saznajte ko je Milka)!

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo me podseća na onog, čini mi se, Engleza, koji je odmah nakon Vimbldona 2019 rekao da mu je najveća želja da se jednog dana ispostavi da je Novak bio drogiran, te da sve njegove GSove daju Federeru...

Nešto sasvim drugacije

pre 3 godine

Ima jedan super momenat u dublu Noah/Bahrami, McEnroe/Leconte kad igraju sa zamišljenom lopticom. Nije teniska, ali vredi pogledati.

Dušan Srejić

pre 3 godine

Obožavam tenis, gledam ga od malih nogu (od osamdesetih godina), mečeve Novaka Djokovića sam prestao da gledam iz više razloga. Prvi, ne svidja mi se njegov stil igre (pre nego što napadnete da kažem da imam pravo na to da mi se nešto svidja ili ne svidja), a drugi, ne svidja mi se njegovo ponašanje (opet imam pravo na to), čovek je totalno antipatičan, ako pobedjuje on je pun sebe, a ako gubi to je tek posebna priča, prvo se vata za rame, vrat, lakat itd da svima da do znanja da je to zato što ga kao boli nešto, nikako da je možda protivnik bolji, viče na svoj boks, pa se svadja sa publikom i skupljačima, ironično se smeje, klima glavom, pokazuje palac. Postaje malodušan, krevelji se i ne igra mu se, to je totalno nepoštovanje, ustvari vredjanje protivnika. Zove doktora pa se masira i na sve načine pokušava da izbaci protivnika iz ritma, skoro svaki put mu to uspe a kad preokrene na takav način to je takvo nevidjeno slavlje da ti pripadne muka. Ako mu slučajno ne uspe, e onda predaje meč par gemova pred kraj..Mislim da to publika vidi pa ga zato i ne voli. A vi možete da ponavljate koliko god hoćete tu čuvenu glupost ,,ne vole ga jer je Srbin" time se valjda tešite, šta li.

Neće mu oprostiti Djura

pre 3 godine

Poznati i priznati novinar u svetu tenisa, kao što sam ja poznat i priznat u Burundiju.
Danas svako može sebe da nazove novinarom i da ser. Bez posledica.
A Nole neka samo trsi, za još milion života ovaj degen neće postići i zaraditi, ipak ovaj ovo radi zbog novca, ne radi se ovo lično sramoćenje za džabe, koliko je Nole stavio na svoj konto. Neka crkne dušmani.

Roki cetri

pre 3 godine

Cudi me da je gospodin Kleri stavio Noleta na 20 mjesto.Federerovi navijaci Noleta ne mogu vidjeti ni u prvih sto.Na sto u prvih sto ne mogu ga vidjeti ni nacrtanoga.

Rasim np

pre 3 godine

Konacno neko realan. A jel povredjen Nolo posto se drzao za rame dok je gubio od Batuste? Kad gubi i glumi povrede i divlja, to je nas Nolo.

Boki Bg.

pre 3 godine

Ne bi ja tu ništa diro,što bi rekao Čola.Neka oni i dalje prave razne liste po njihovim kriterjumima a kralj Nole neka što duže ostane na tronu
,neka ih sve redom dere i uzme što više love licemerima sa zapada.

rain

pre 3 godine

Brate mili, nesto mislim, da je Federer osvojio Wimbledon 2019., ove godine bi ga uklesali kao pobednika i za ovu godinu, posto je, bozemoj, i dalje aktuelni sampion... Nema veze, veliki je pakao, bice mesta za sve.

Gagi

pre 3 godine

Evo moje liste navijača koji najviše pate od kako se pojavio Novak Đoković. Na prvom mestu navijača koji najviše pate su navijači Rodžera Federera. Još se nisu oporavili od prošlogodišnjeg Vimbldona.

iks

pre 3 godine

Au, Nole, šta im radiš!
Više ne znaju ni gde udaraju. Ne bi me čudilo ni da se radi na menjanju pravila tenisa samo da što više pokopaju Novaka.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Zanimljiv ili ne, on taj Đoković im je nabio komplekse za celi život. Nikada neće moći da zaborave Đokovićevo demoliranje njihovog "najzanimljivijeg" igrača i mezimca hahahaha.

JPR24

pre 3 godine

Taj radi od 1990!! I stavio tu neke pampure !? Pa ako radi od 90, onda je gledao Samprasa, Edberga, i još velikih igrača, i kad si imao priliku da gledaš takve igrače, njemu su zanimljivi Salopalov, Kirjos itd !?? Mora de se nije otreznio od 91’.

Bojan

pre 3 godine

Zaista bi mi pričinilo ogromno zadovoljstvo kada bi Nole osvojio još 10 GS i povukao se kao gospodin, još uvek u punoj snazi!
Nesumljivo je izuzetan i posvećen sportista. Ali, sem toga, on je i veoma komunikativan, pažljiv, patriota i gosmopolita, odmeren u izjavama.
Izuzetan je i po još nečemu - uspeh i bogatstvo ga nisu mnogo pokvarili. Zamislite sebe ili svoju okolinu u toj poziciji: kako bi se oni izborili sa time? Mislim da bi 99% ljudi pokleklo i izgubilo motivaciju.
Tačno je da mnogo preispituje sebe, luta, greši, eksperimentiše, menja. Ali mislim da to nije njegova slabost, nego snaga.
Naravno, nije savršen... kao što niko od nas nije. Sa time imaju problema samo oni koji bez razloga dižu u nebesa, pa onda kude zbog svake sitnice.

Predo

pre 3 godine

Vijest koja stvarno ne zaslužuje ne samo moj, nego bilo čiji komentar. Šta je to "zanimljivo"? To je nedefinisano. To je stvar čistog ukusa. Meni je zanimljivo da gledam Bušar kako igra, ali ne zbog tenisa, mada je pre par godina bila više nego solidna teniserka, dok nije otkrila da muškarce manje zanima da gledaju njen tenis od nje same. Nekome se možda sviđa Monfisovo skakutanje, akrobacije i sl. , meni ne. Ista stvar sa Fonjinijem. Meni se lično strašno sviđa tehnika Krajinovića. Sviđe mi se borbenost Borne Ćorića. Ali šta ima nekome da se sviđa kod Medvedeva, osim da se čudite kako čovek sa onako lošom tehnikom udaraca uopšte uspe da prebaci mrežu i pogodi teren. To stvarno jeste čudo. Ja nisam teniski stručnjak, samo ga igram duže od Novaka, ali to je za mene poezija, gde svaki potez ima svoj rezon, naravno osim ovog zadnjeg, a ko zna - možda otkrijemo da je i to imalo neku dublju svrhu.

rakoni

pre 3 godine

Ljubomora je cudo !!! Jos gore je citati neke od ovih komentara koji dolaze iz zemlje koju Nole predstavlja i koji se slazu sa ovim komentarom !! Lepse vam je da gledate Nadala dok svakih minuta izvlaci tonge iz zadnjice ili Federera dok cmizdri kad gubi !! Srbi imaju strasan problem kolektivne patnje jer uvek misle da je tudje lepse i bolje !! Opet nasuprot Srbima Amerikanci misle da su naj bolji i svemu na svetu !! NOLE JE NAS I ON JE BROJ 1 !!

NWO

pre 3 godine

Ovo je tipican scenario 90tih kada su nas javno satanizovali u svim medijima. Novak se opasno zamerio nekome iz novog svedskog poredka, da li zbog izjava o valkinisanju ili neceg treceg. U svakom slucaju neko debelo placa za ovu kampanju protiv Novaka.

jkl

pre 3 godine

ja sam gledao jedan jedini mec djokovica, inace sam ranije bas pratio tenis 80tih 90tih 00tih ali to sto je dosadno....inace vecina srba se primila na tenis zbog njega a pre toga su bili teski deduci i sad su kao nasli da komentarisu.....srbijanci zao mi je ali to je kao da neko kaze da je staeua bila najbolji fudbalski klub ikad :)

IRVAS

pre 3 godine

Niste se izjasnili šta vama treba.
Cirkuzani, cirkus je u Las Vegasu. A to što u top20 nema Amerikanaca, baš me zabole.
PS. Mogli ste Kiriosa da dovedete da komentariše mečeve, vaš auditorijum bi bio oduševljen.

xl

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.
(srba, 10. septembar 2020 14:33)
Apsolutno tačno, nekada je bio zanimljiv ali sad je dosadan do bola, osim triler finala koja vredi gledati sve ostalo je prilično nezanimljivo. Navijam za njega li je ovaj lik u pravu.

Mikii

pre 3 godine

Djokovica je zanimljivo gledati jedino kad igra protiv Federera i Nadala, jer onda ne sme samo da prebacuje lopticu, vec mora da bude agresivniji, uzimajuci u obzir da protiv "ove dvojice" puki prebacivaci prolaze ko bosi po trnju. S druge strane, Nolovi mecevi protiv Mareja definitivno ulaze u anale svetskog tenisa. Dva veca smaraca u istoriji ove igre covek nije video. Kad na to dodas njihov zanemarljivi, a do bola iritantni fizicki izgled i ponasanje, dobijemo situaciju u kojoj ce njih dvojica, bez obzira na ogroman kvalitet koji poseduju, vecito gledati u ledja dvojici najvecih, najatraktivnijih, najvoljenijih i najboljih svih vremena: Rafi i Rodji.

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

Nebitno sta pise NY ili bilo ko drugi. Vazna je tabela, ko je prvi na njoj. Nole je sportas i u bilo kom sportu je bitno da si prvi i najbolji,sve ostalo sluzi za publiku. Sportasu je prvo bitno da on zacrta svoj cilj i sta hoce, posle se bavi ostalima ovako ili onako. Svi sportasi koji su preuzeli ulogu da se time bave zbog drugih a ne zbog sebe, su prosek. Sampion je Nr.1 i ako ima ko sta da kaze ovako ili onako nek izađe na crtu tj teren. Ostali koji nemogu, nek pogledaju svoje dnevnik i vide svoj uspeh dali u sportu ili zivotu, poslu sta god. Najboljem moze da prigovara samo najbolji, ostali mozemo da kmecimo u svom interesnom krugu, izvan njega nemozemo i da hocemo.

Dare

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora

srba

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.

Itd

pre 3 godine

A sta ocekivatu od Njujork Tajmsa novine koje su najvise sirile propagandu o Srbima 90ih...mada kad vidis ko ih drzi kao i sve druge uticajne novine u Americi nije ni cudo sto pisu na takav nacin

Ivan

pre 3 godine

Zanimljivi su ti njihovi kriterijumi da u svemu uvek nadju nacin da izostave djokovica. I jos jedan fun fact koji sam primetio, na primer kada je Djokovic pobedio Federera na poslednjem Vimbldonu, svima su bila puna usta kako se djokovic izvukao, a federer je navodno bio bolji teniser, dok nikada nisam video da je neko govorio suprotno kada je bilo situacija da Federer tesno pobedi Novaka. Kada Federer njega dobije to je razvaljivanje, a u drugom slucaju uvek se nadju ti strucnjaci kada kazu kako je djokovic nezasluzeno pobedio federera. Klasican dokaz da tu nema realnosti

vasa

pre 3 godine

Cuj lista najzanimljivijih tenisera! I to subjektivna lista. Koga je briga. Imam i ja svoju listu u kojoj je Djokovic u prvih pet a Federer nije ni u prvih sto.

ElHombre

pre 3 godine

Federer nije zanimljiv vec 10 godina, samo igra na kratke poene sa minimalnim trcanjem kao robot.

Novak Djokovic je najbolji, sad nek prave sve moguce nebitne liste.

Djole

pre 3 godine

Evo meni kao Hrvatu najzanimljivija tri tenisaca po redu 1.Djokovic 2.Djokovic 3. Djokovic. Nije mi vise jasno sta vise hoce izgleda da bi ih samo zadovoljilo da prestane sa aktivnim igranjem.

Milos

pre 3 godine

Videh na netu ali odlican komentar.
Lista sa prvih deset tenisera koje je milina gledati:
1. Novak u zelenom dresu
2. Novak u plavom dresu
3. Novak u crvenom dresu
4. Novak u zutom dresu
5. Novak u belom dresu
6. Novak u narandzastom dresu
7. Novak u ljubicastom dresu
8. Novak u sivom dresu
9. Novak u crnom dresu
10. Federer kad igra taj brejk protiv Novaka.

Milan

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.

đed_đuro

pre 3 godine

Hahaha, Nole brat im poobarao sve rekorde i poosvajao sve što je moglo da se osvoji, pa sad moraju da izmišljaju nove discipline: najzanimljiviji, najlepršaviji, najharizmatičniji, najosećajniji... ludilo.

goran

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dare, 10. septembar 2020 14:04)

Bravo Dare, mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti a doci cemo u fazu kad za kritiku kulta budemo javno streljani na stadionu. Stvarno su za doktora.

Familija

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred sebe i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire.

Velisa

pre 3 godine

Uh,bas smo se nasekirali,koga zabole za izjave raznih luzera...zna se ko kosi a ko vodu nosi
Kolko je Nole klasa za sve,najbolje se vidi po tome sto covek mora sam sebe da pobedi da bi ispao...

Jovan

pre 3 godine

Hahahaha. Sta ti je frustracija. Nabio im Nole komplekse samo tako. Gazi samo kao i do sada. Najbolji si i na njihovu zalost oni to i znaju.

Familija

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)
Nadal je jedini teniser koji izgleda kao sportista.

miki

pre 3 godine

meni nije zanimljivo gledati partiju saha Magnusa Klarsena, ne razumem ni jedan njegov potez, ali iz poteza u potez stvori prednos na tabli, ne mozes da kazes da mu je jedan potez bio kljucan koji mu je doneo prednost, svaki mu potez ima podjednakog znacaja, na kraju ili remizira ili dobije mec, svakog puta, najbolji je sahista sveta. Da znamo kako razmislja i sta ga to cini najboljim verovatno ne bi bio najbolji. Ovako gledas sahovsku tablu kao tele u sarena vrata i nista ti nije jasno ni zanimljivo.

II

pre 3 godine

Njegovo misljenje je sasvim subjektivno. Meni je najzanimljiviji, na 1. mestu Sapovalov, samo sto decko nema glavu ni da dodje do finala, nazalost. Sledeci je Krajinovic ali on ne prodje ni 3. kolo tako da nema mnogo meceva u kojima bi moglo da se uziva. Naravno Federer, ko zna, da li 2. ili 3. mesto, no on je tako dobro poznat da i nije mnogo interesantan:-))) (sala, naravno) Kad se uzme borba za prvo mesto i osvajanje velikih trofeja, zna se ko tu prednjaci.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

boliiii jenkije, boliiii ih, ahahahaha...

samo im nabijaj komplekse, nole!

zajedno u nove pobede!

tennis fan

pre 3 godine

Hah, Mute i Medvedev? Ne bi mi bili u top 50 sigurno. Vavrinku stavio na 11 mesto, genijalac! Gde mu je Kei Nisikori, a i Conga i dalje igra?

Жуле

pre 3 godine

Руку на срце Федерерови поени трају кратко и угланвном ефикасно...док Ноле то развуче сатима...ако НИСИ Нолетов навијач углавном је гледање досадњикаво..то кажем као Нолетов навијач...

goxy

pre 3 godine

Најзанимљивијих??? Хахахаха па јел се тенис игра због занимљивости или због трофеја и рекорда?

ljiljanard

pre 3 godine

Komentatora ima ovakvih i onakvih, od spoljnopolitickih, sportskih, modnih, kulinarskih… Svako ima pravo na svoje misljenje, naravno ako je SVOJE I ako je MISLJENJE a ne diktat ili predrasuda. Napad je jasan posle pisma ATP, i mogucnosti realne da jedan SRB obori sve rekorde u novoj eri tenisa. Neka statistika i brojke govore. Nemam nista protiv. Novace idemoooooo samo jako gazi a dokoni nek pisu, pa nek pojedu napisano…

dekigrobar011

pre 3 godine

Ako bi neko hteo da zaista poredja igrače tenisa po zanimljivosti onda bi lista bila :
1. Justin Brown
2. Benoît P?re
3.
4.
5.
6. Stavite koga želite...
Ovaj članak je bedni pokušaj diskreditovanja čoveka koji ih boli do boooolaaaa...
Hehe

John

pre 3 godine

(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Federer je samo jednom dobio Djokovica u finalu GS - Djokovicevo prvo finale, USO 2007 (a i tu je bilo tesno). Posle toga ga je Djokovic odrao tri puta.
Ima i negativan skor u finalima sa Nadalom (6:3). Kada je uzeo svoj jedini RG (2009) nije igrao ni sa Djokovicem niti sa Rafom (OK, nije ni Djokovic 2016), ali nikada nije pobedio Rafu na RG (Djokovic jeste, 2015, pa posle izgubio finale od Vavrinke). A Rafa Federera jeste na Vimbldonu (2008)
Kad se jednog dana bude podvlacila crta, siguro je jedno - i Nadal i Djokovic ce biti uspesniji od Federera.

nisam ja

pre 3 godine

najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)

đoković njima ne radi ništa, oni komentarišu tenis to im je posao. ali oni izgleda tebi i takvima rade svašta jer ne možete bez jeda da čujete njihovo mišljenje

Mikii

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.
(Milan, 10. septembar 2020 14:19)

Srpski narod je, inace, poznat po pismenosti. Toliko su pismeni da ime drzave pisu malim pocetnim slovom. Jedino vasa rec ima kredibilitet, jer pored obrazovanja, poznati ste i po objektivnosti. Gde neko da se usudi da ima svoje misljenje pored nolovackog, odmah sledi smak sveta.

Isiah

pre 3 godine

Svako je merodavan da nabroji deset igraca koje najvise voli isto koliko i ovaj novinar. Za rangiranje su merodavni samo rezultati i osvojeni trofeji.

Auuu!?!

pre 3 godine

A da... treba napraviti listu igrača čiji navijači najviše pate zbog nekog igrača i to obrazložiti brojem "napaćenih" navijača.

Che

pre 3 godine

Sta se dizete odma na zadnje noge?? Pise najzanimljivi a ne tko je najbolji, i to je subjektivno misljenje ovog novinara. Sad odma komentari o zavjerama i nitko vas ne voli. Strasno kakav mentalitet. Na primjer meni od nogometnih golmana su najzanimljiviji bili Higuita i Campos. Dali su bili najbolji? Niti medu prvih 30 golmana. Caniga, Baloteli i mnogi drugi. Dokovic je jedan od tri najbolja tenisaca u povijesti ali ne mora bit svima najdrazi i najzanimljiviji. Meni su Safin i Ivanisevic bili najzanimljiviji ali po kvaliteti nisu Novaku do cicka. Ostavite se urota. Briga Amere za Srbiju. Sta vam je??

objektivno

pre 3 godine

Nekada je NYT bio list koji nije bio los. Sada je apsolutno nezanimljivo propagandno glasilo koje sluzi za iste svrhe kao CNN. Zalosno je to za njih, ali sta da se radi. Legitimna stvar je pricati o tome ko voli neku boju, kome je neko zanimljiv ili ne, ko ima strah od lifta, ne govorim o ovoj listi, govorim o tome u sta se taj list pretvorio.

matematicar

pre 3 godine

Ignirisanje je najbolji odgovor raznim komentatorima.
Gubimo vreme sa ovakvim "misljenjima".
Ide se dalje Rim , Rolan Garos,...

Futre

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Safin i Rodik su peglali Djokovića bez problema. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas, era gde imaš matorog GOAT-a, skrljanog Nadala i Djokovića koji je to iskoristio ali ne do kraja.
I čovek je u pravu. Mnogi su osvajali trofeje, ali niko tako majstorskom igrom kao Federer. Svi ostali igraju taktički, jer majstor Rodžer diktira tempo, i ti moraš da mu se prilagodjavaš besomučno igrajući na njegov bekend. I to je sva igra Djokovića protiv njega. Najbolji primer je Sinsinati 2012, kada je Djoković bio u životnoj formi i pokušao da se nadigrava sa njim, lobovima, skraćenim loptama, drop-šotovima...bilo je 6-0 za Rodju u tom setu. Niko nikada nije igrao kao on. Da je generacija Nadala i Djokovića, imao bi trideset GS-a, peglao bi ih gde stigne.

Ivan

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...

Goran

pre 3 godine

Uzbudljivo je gledati Kirjosa na Tviteru. Uvek se uzbudi kada Novak pobedi. Svaka Novakova pobeda mi je sladja zbog Kirjosa. Em Novak pobedi em se Kirjos uzbudi. Uzbudljiv neki igrac.

Nikola

pre 3 godine

Po meni najzanimljiviji automobilista nije Sumaher, Sena... nego moj komsija Darko. Nije nikad vozio formulu, ali mi je najzanimljiviji. 7 puta je polagao voznju, ali i dalje kad se isprarkirava, on cukne nekoga. Imam pravo na misljenje.

komentator

pre 3 godine

Pa i meni Mercedes nije "najzanimljiviji" jer ne mogu da ga kupim i vozim a još mi je "dosadan" kad se neki drugi auto parkira pored njega! Još jedan dokaz koliko Noleta mrze i ne mogu da podnesu njegovu dominaciju! Razumem ja ove novinare, nije im više zanimljivo da Đoković osvaja toliko trofeja!

Dejan

pre 3 godine

Ha ha. Intrlektualac iz Njujork Tajmsa. Isti oni što pravdaju BLM paljenje i pljačkanje grafova.
Ti ljudi ne razumeju koncept zasluga i rezultata. Misle da svet treba da bude uređen prema njihovim osećanjima.
Najpateticnija sorta luzera.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

I u pravu je, najzanimljivije je kada federer zaplače pa zapadnjaci tuguju sa njim i dobija posluzavnik, Medvedev kada unistava americke tenisere, kirjos zbog svojih umno poremećenih poteza, zanimljiv jer je dvorska teniska luda, Mute ne znam ni ko je hahahaha, Monfis zbog svog bacakanja, Fonjini zbog psovki na meču. Djokovic po meni uopste nije zanimljiv, svaki njegov meč na kladionici kvota za pobedu 1.01. Nema neizvesnosti, zna se unapred sta ce se desiti.

veverac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer već godinama nije najbolji.
Verovatno si mislio na Bajern.

Ulver

pre 3 godine

jasno je da se protiv Novaka vodi velika hajka, a sad ce ovi iz ATP da grnu sulude pare da probaju da ga diskredituju u svakom pogledu. nadam se da ce za godinu - dve svi dobiti odgovor i potvrdu koja ce im zacepiti usta

Locky

pre 3 godine

Ova lista je realna iz njihovih ugla gledišta. Oni navijaju uvek protiv Đoković a on stalno pobeđuje. Šta je tu njima zanimljivo? Samo se nerviraju jadni

nostalgija

pre 3 godine

Kako glup kriterijum, ne verujem.
Trazi se svaki moguci nacin da se Federer stavi na prvo mesto. Realno, daleko je on od zanimljivog, a tek da je Nadal zanimljiv...
Zanimljivi teniseri su Kirjos, Monfis, Gulbis...

Miloš

pre 3 godine

Pre nego sto pocnete da ga vredjate on ni jednog Amera nema na listi prvih 10. A imao je izbor Konors, Agasi, Mekinro, Sampras, Rodik...

Marko

pre 3 godine

Sanse da neko toliko dugo dominira, a da pri tome nije u top 10 najzanimljivijih igraca su objektivno gotovo nepostojece. Igrac koji toliko dominira mora da ima citavu paletu "oruzja" kako bi uspesno odgovorio svim mogucim igracima koji mu dolaze. A gotovo uvek mu dolaze najbolji, igraci u top formi, jer gotovo svaki put stize do finala.

Chuck norris

pre 3 godine

Svako ima pravo da misli i da te misle deli. Na ATP Ranking vidim da je Djokovic prvi i to je to sto vazi. To je fakat koji se broji :-)

CM82

pre 3 godine

To sto misliš u glavi i što pričaš za javnost ne poklapa se sigurno pojesce te to što lažeš sebe,a voleo bi jelii da nije najbolji,e pa mnogi bi...ali džaba vam samo možete da se nervirate!

sremac

pre 3 godine

Nole se stvarno prevario sto je otisao na taj US open. Uvek su ga pljuvali i njegovim ne dolaskom bih punooo izgubili, ovo mu je bila sansa da ne ode, mogli su mu samo pod prozor da pljunu, ovako...

Malina

pre 3 godine

Meni je žao Novaka ali je stvarno imao niz glupih poteza. Nije mu trebalo ono sa Adrija turom i ne razumem zašto je počeo da se protivi ATP. Znam da je slučajno udario tu ženu i stvarno nije imao sreće ali su njegove gluposti počele pre toga. Mislim da je vreme da se skoncentriš ne tenis i da zaboravi o ostalim stvarima jer mu ne ide.

sam

pre 3 godine

Novak ima svoja trzista, to je skoro ceo svet sem engleskog govornog podrucja (koje na njegovu zalost jeste najmocnije), a i tu delimicno ima prodju u Australiji. Francuzi, Spanci, Italijani ga prilicno postuju kada igra tamo, a o istoku ne treba govoriti, tamo ga cesto i obozavaju. Ne treba se gurati tamo gde te ne zele, a oni nek prave sto intervjua sa Rodikom, Vudbridzom i slicnim likovima koji ce ga uvek nipodastavati. Zanimljivo je da jedan jedini, veliki Sampras mnogo postuje Djokovica i njega ne zovu na ove "strucne" intervjue kada ga treba gurnuti u u kaljugu.

bg

pre 3 godine

To nisu najbolji nego oni koji nisu dosadni za gledanje. Realno igraci tipa Lendl, Sampras, Edberga, Novak, Marej i igraju dosadan tenis. Lista je OK samo fali Mekinro i Nastase.

Gj

pre 3 godine

Bas me zanima da li bi bio u top deset da je iz usa...i sve sve ali da je nadal toliko zanimljiviji od djokovica...daj covece, na cemu si ti

Ulatec

pre 3 godine

Ljudi ne desava se sve to zbog toga sto je nole Srbin , daleko je od toga.

Djokovic van terena se MNOGO glupira . Da ne nabrajam njegove ekstrakurikularne aktivnosti ali gura nos u mnoge stvari kojega se ne ticu i jednostavno iritira . Samim tim sto pobedjuje sve on jos vise utvrdjuje svoje ( ponekad bizarne) stavove sto jos vise iritira . Da su ga uzeli na zub , nego sta brale . Da je to zbog toga sto je Srbin ? NE.

Da ima neko da mu neko dobro savetuje ( u sta sumnjam) rekao bi mu da spusti loptu , da zaveze gubicu da ceka da iznosi svoje stavove i misljenja POSLE svoje teniske karijere .

Da li bi Federera ili Nadala diskvalifikovali za istu gresku ? Naravno da ne , sve bi se zavrsilo na " humoristicki video klip o loptici u glavu liniskog sudca" u krajnjem izvestaju o match-u . Zasto ? Zato sto su Federer i Nadal gospoda koja cute , biraju reci , ne ulaze u kontraverze i gledaju samo na tenis . Kljestima moras da im izvuces stav o necemu .

Ne da su uzeli Noleta na zub nego mu prete karijeri i njegovom snu da bude GOAT i zapecati rekord grand - slamova . Nacice nacina da to urade kao sto su nasli nacina da ga sutnu sa US Open-a . Ako je iole Nole pametan ovo ce da shvati (ali cisto sumnjam).

kraja

pre 3 godine

"Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"?"

...kad je u pitanju federer, teniser koji je odavno na zalasku karijere, nema kriterijuma po kom nece pokusati da ga povrate u zivot...
...preostali su piljci, brzina treptanja, a uskoro ce njegovoj "eleganciji" obuci baletske umesto teniskih patika...
...novinari su ti koji su zapoceli sprdnju sa jednom lepom sportskom karijerom terajuci coveka da igra u kasnim tridesetim, umesto da ostane legenda koja sedi na pocasnim mestima na tribini...
...normalno, sa druge strane je "ubica" federera, covek koga bi najradje premlatili reketom i ugusili teniskim lopticama...
...nevidjena kolicina izjedajuce mrznje prema buducem najboljem teniseru svih vremena...
...ok, sem u piljcima i brzini treptanja...

tammy995@gmail.com

pre 3 godine

Ako cemo tako, najzanimljiviji su Dustin Brown, Gael Monfis.. Ali ako se uzme u obzir konstantnost, ta zanimljivost im ne donosi bukvalno nista. Ako se na listi nasao Tim, onda je i Del Potro tu negde. Ako se na listi nasao Nadal, tu je onda i Djokovic.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja podržavam mišljenje pojedinaca, svako danas ima pravo na svoje. al to je opet, samo mišljenje pojedinca a ne realnost, meni recimo lebron nije u top 10 nba igrala, al je on zapravo u top 5. Đoković možda i ne igra najlepši tenis, ali je on najbolji teniser i to je fakat...

Mantis

pre 3 godine

Postoje ljudi koji su nam na prvi pogled
vrlo "odbojni". Nisu grdi, nisu unakaženi,
no jednostavno ima nešto što nas odbija
od njih. Ima i onih suprotnih, koji su
vrlo simpatični (Jova Radovanović), a da
ni sami ne znamo zbog kojih to crta lica
tako djeluju, iako nisu "ljepotani".
Za moj pojam (ako smijem) dvije su osobe
iz svijeta sporta, koje nikada nisam mogao
smisliti (i ne samo ja) ~
Jedan je Naseem Hamed (ODLIČAN boksač),
drugi je Novak Đoković (ODLIČAN tenisač).
Znaju obojica da ljudima baš ne "sjedaju
na prvu", pa raznim "sirovim humorom"
do kreveljenja, pokušavaju biti zanimljivi
i privlačni. Baš tada postaju još odurniji. bljuv

radica

pre 3 godine

To je kao kada ne bi stavili Usaina Bolta medju 10 najboljih sprintera na svetu, jer tamo neki xy, xx, yy....imaju lepši osmeh od njega, lepše patike, lepše majice itd. Smešno do besvesti...Pa njima nije bio zanimljivo finale Vimbldona 2019 i Noletov spektakularni trijumf? LOL...I uopšte Novakova ubedljiva dominacija im je nezanimljiva. Naprotiv, ona je za njih podosta frustrirajuća, razočaravajuća...

pitanje

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!

markooo

pre 3 godine

Kada neko kaze da je nesto “najbolje za tebe “je bolje nego “najlepse za tebe “.. Nole je najbolje a da li je najlepse vi raspravljajte ..

Zoran

pre 3 godine

Dal je Pele Mesi ili Maradona
Stvar ukusa.
Hamilton Sena ili Sumaher?
Ko ce znati.
Nole ih bije, ima najvise trofeja(35+17+5)
Najvise bodova, ako
Nadal je...

miodrag

pre 3 godine

Zasto ga uopste pominjete? Ah, da, zaboravih! To je verovatno zato, ipak, sto je broj jedan , sto je najdominantniji teniser u poslednjih 12 godina , sto je igricu- zvanu Mastersi, okrenuo dva puta, sto je teniser koji je imao najvise ATP bodova ikada, sto ima pozitivan bilans sa vasim omiljenim likovima, pri cemu sve to u konkurenciji vasih miljenika i omiljenih Foce I marionete mu! Da li sam pogodio? I moja ozbiljna zamerka vama na Zapadu….brate mili pa vi uopste, skoro, ne pisete o nesretnom dogadjaju od pre par dana u mecu Najveci - Karino Busta!! Citam ovih dana novine, portal b.92, gledam TV I nista...nigde ni slova, ni reci! Pa da li vi znate da je Najveci namerno pogodio glumicu, pardon, sudiju , na pomenutom mecu....zapravo kada se pogleda snimak jasno je da je to bio pokusaj ubistva...kaznjen je minimalno ali vi o tome cutite...samo zato sto je broj 1...sram vas bilo!

Petra Sveta

pre 3 godine

Ja to vidim kao pokusaj da RF bude najbolji u tome ko je najzanimljiviji za gledanje jer je to utesna kategorija. Sada znaju da su takli u srpski inat i da ce Novak da osvoji jos 7-8 GS i bude ne najbolji nego daleko najbolji. Upamtite ove reci i pozdrav iz kisnog i raspalog NYC koji i dalje volim.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.

Sub013

pre 3 godine

Hahaha namerno je hteo da bude maliciozan ali zapravo je u potpunosti u pravu, ne da nije u top 20 nego nije ni u top 100! Toliko je bolji od svih ostalih i na toliko vecem nivou da je mozda najdosadniji u istoriji. Zamislite koliko je dosadan tek Federerovim navijacima kad ovaj 10 godina nije uspeo da ga pobedi na GS. Zamislite da gledate fudbal u kome 10 godina jedna ekipa ne moze da pobedi drugu, pa naravno da bi vam to bilo dosadno. Nema nikakve neizvesnosti kad se zna da na kraju uvek pobedi Novak. Meni je doduse najzanimljiviji kad svajcarcu da dve mec lopte pa mu onda sve uzme, to mi je bas kul igrica. Tako da kad bih ubacivao Noleta u top 10 najzanimljivijih, ne bi to bilo zbog elasticnosti ili nestvarnog riterna vec zbog toga kako se kvalitetno sprda sva dvojicom najboljih u istoriji evo vec 10 god

Ombre

pre 3 godine

Ne možete da zaustavite nezaustavljivog. Čak ni ovako bednim i niskim udarcima. Ne vredi.


A taj novinar nek se prebaci na odbojku na pesku...tamo se dosta skače na mreži ....

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Imam prijatelja, majstorskog kandidata. Meni stvarno nije nije zanimljivo da igram protiv njega, a verujem da je njemu još manje zanimljivo da igra protiv mene! Ili je poenta nešto drugo?!

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Sta se lozite, mi smo subjektivni u vezi Novaka ali realno on i nije zanimljiv za gledanje, podseticu lista je vezana za igrace koji su zanimljivi za gledanje a ne za najbolje, to pokazuje ATP lista a tu je znamo ko broj 1. Naravno i na ovoj lisiti ima likova za koje se ne slazem da su bas u top 10 po zanimljivosti za gledanje. samo opusteno, ne pratite previse NYT jer to odavno nije novina koja zavredjuje respekt.

Vladimir Stanisavljevic

pre 3 godine

Jos jedan frustrirani americki teniski " analiticar". Moze on da pravi kakve hoce liste u bilo kom sportu, zanimljive, dosadne, lepe, ruzne,......U svakom sportu rezultati su merilo uspeha i kvaliteta. Jedno je sigurno, ne mogu da ga "svare", pa to ti je. Idemo, Nole!

neko

pre 3 godine

Oni Noleta ustvari mnogo vole, jer znaju da njega pokreće inat, zato ga toliko i "fajtaju". Zamislite da ga svi hvale, maze, paze, da li bi bio tu gde jeste?

Chisho

pre 3 godine

Napokon neko da pogodi u metu. Ma nije Nole ni medju 20, on je jednistsvno najdosadniji od svih zajedno, jer kad on igra nema nimalo neizvjesnosti. Uvjek se zna ko pobjedjuje.

Legend

pre 3 godine

Sad izmišljaju razne moguće liste samo da Đoković ne bude najbolji. Uskoro će lista "teniser sa najsvetlijom bojom kose" biti bitnija od količine GS i nedelja na prvom mestu,samo da Đoković ne ostane upamćen kao jedan od najboljih ikada.

Bg

pre 3 godine

Srbende nije rekao najboljih 10 nego najzanimljivijih i dobro je stavio sem Nadala koji igra dosadno kao Marej i Novak. Njih trojica, Sampras, Nalbandijan, Mister to du trkaci sa reketom. Umesto Nadala Safin i to je to!

Andrea Djani

pre 3 godine

Gledati Federera je nesumnjivo uzitak . On je kao sto je bio Mohamed Ali u boksu ili Karl Luis u atletici . Tu je gracioznost pokreta na najvisem nivou i to je ono sto gledaoci vole . Naravno nas Nole je udarce doveo skoro do savrsenstva , ali najveci adut mu je glava , a to se spolja bas i ne vidi , tako da ce tek prava analza za destak godina pokazati koliko je neverovatan podvig ne napraviti nijednu gresku kada protivnik ima 2 mec lopte na servis i 15 000 ljudi na svojoj strani na Vimbldonu prosle godine . To su neponovljivi podvizi .

nesto ne shvatate

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer je mozda bolji od Salkea ili Hofenhajma ali od Dortmunda nikad niti je bio niti ce biti.
A ovi iz Minhena su druga prica.

Ne mozes Rogera i Djokovica staviti u istu recenicu, shvatas?
Ima i Lebron dosta stvari boljih u statistici od Jordana, i da osvoji jos 5 NBA titula uvjek ce Jordan biti GOAT, zapamti to.
Federer=Tenis.
Ostali, pa ni Nadal nisu ni blizu.

Milos

pre 3 godine

@Dusan
A zasto rulju? Zasto je rulja? Jer ne navijaju za Novaka? Da li mozda ne navijaju zbog vas takvih? Mislite da zapad ne zna kakvi smo i ko smo? Pa ni mi ne bi navijali za Novaka da nije Srbin i za ljude koji navijaju za njega.

Misko

pre 3 godine

Kako da bude zanimljivo kad Federer u Vimbldonu ima dve vezane meč lopte i onda ovaj nezanimljivi Novak ga demolira i pobedi naravno.I tako vise puta.

John

pre 3 godine

"Po njemu je najzanimljiviji teniser za gledanje Rodžer Federer."

Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"? Nije to sinhrono plivanje ili umetnicko klizanje pa da se dobijaju bodovi na "umetnicki dojam"...
Kad gledam fudbal, hocu da gledam dobru igru, da ginu na terenu, golove...
Uostalom, lepo je to rekao Ljupko Petrovic pred Bari - "Mozemo da igramo ili lepo ili da uzmemo Kup".
A ako cemo bas da teramo mak na konac, mnogo zanimljiviji su svi medjusobni mecevi Novaka i Rafe, nego bilo koji mec Federera (osim, mozda kad je imao mec lopte protiv Djokovica pa izgubio)

Ekspertski poznavalac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!

Cccccc

pre 3 godine

Korentan Mute? O Boze, i ne treba Nole da bude na toj bezveznoj listi. Neka gleda taj novinar Mutea u prvim eventualno drugim kolima 250ica.

Чава

pre 3 godine

Мени није ни у 100, јер је понекад стварно досадно гледати кад знаш да ће победити

Prellee

pre 3 godine

Covjek ima cudan nacin dozivljaja teniskih velicina, ili ga proganja neka mrznja prema nasem asu, Novaku.Novak je TOP sami, iole malo upuceni posmatrac to vidi a on ne.Ustvari ko je taj novinar da bude objektivan, znan ili da mu se vjeruje.Nista vise od jednog sistema vrijednosti koji zasluzuje samo da se prelista, ne da se cita, pogotovo da se njegovo misljenje usvaja...

pričajuća glava

pre 3 godine

Američki teniseri i novinari koji pišu o tenisu u Americi su očigledno na sličnom nivou trenutno, par klasa ispod konkurencije...

Чава

pre 3 godine

Мени није ни у 100, јер је понекад стварно досадно гледати кад знаш да ће победити

Cccccc

pre 3 godine

Korentan Mute? O Boze, i ne treba Nole da bude na toj bezveznoj listi. Neka gleda taj novinar Mutea u prvim eventualno drugim kolima 250ica.

Ekspertski poznavalac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!

John

pre 3 godine

"Po njemu je najzanimljiviji teniser za gledanje Rodžer Federer."

Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"? Nije to sinhrono plivanje ili umetnicko klizanje pa da se dobijaju bodovi na "umetnicki dojam"...
Kad gledam fudbal, hocu da gledam dobru igru, da ginu na terenu, golove...
Uostalom, lepo je to rekao Ljupko Petrovic pred Bari - "Mozemo da igramo ili lepo ili da uzmemo Kup".
A ako cemo bas da teramo mak na konac, mnogo zanimljiviji su svi medjusobni mecevi Novaka i Rafe, nego bilo koji mec Federera (osim, mozda kad je imao mec lopte protiv Djokovica pa izgubio)

pričajuća glava

pre 3 godine

Američki teniseri i novinari koji pišu o tenisu u Americi su očigledno na sličnom nivou trenutno, par klasa ispod konkurencije...

Djole

pre 3 godine

Evo meni kao Hrvatu najzanimljivija tri tenisaca po redu 1.Djokovic 2.Djokovic 3. Djokovic. Nije mi vise jasno sta vise hoce izgleda da bi ih samo zadovoljilo da prestane sa aktivnim igranjem.

Gagi

pre 3 godine

Evo moje liste navijača koji najviše pate od kako se pojavio Novak Đoković. Na prvom mestu navijača koji najviše pate su navijači Rodžera Federera. Još se nisu oporavili od prošlogodišnjeg Vimbldona.

Andrea Djani

pre 3 godine

Gledati Federera je nesumnjivo uzitak . On je kao sto je bio Mohamed Ali u boksu ili Karl Luis u atletici . Tu je gracioznost pokreta na najvisem nivou i to je ono sto gledaoci vole . Naravno nas Nole je udarce doveo skoro do savrsenstva , ali najveci adut mu je glava , a to se spolja bas i ne vidi , tako da ce tek prava analza za destak godina pokazati koliko je neverovatan podvig ne napraviti nijednu gresku kada protivnik ima 2 mec lopte na servis i 15 000 ljudi na svojoj strani na Vimbldonu prosle godine . To su neponovljivi podvizi .

iks

pre 3 godine

Au, Nole, šta im radiš!
Više ne znaju ni gde udaraju. Ne bi me čudilo ni da se radi na menjanju pravila tenisa samo da što više pokopaju Novaka.

Jovan

pre 3 godine

Hahahaha. Sta ti je frustracija. Nabio im Nole komplekse samo tako. Gazi samo kao i do sada. Najbolji si i na njihovu zalost oni to i znaju.

Milos

pre 3 godine

Videh na netu ali odlican komentar.
Lista sa prvih deset tenisera koje je milina gledati:
1. Novak u zelenom dresu
2. Novak u plavom dresu
3. Novak u crvenom dresu
4. Novak u zutom dresu
5. Novak u belom dresu
6. Novak u narandzastom dresu
7. Novak u ljubicastom dresu
8. Novak u sivom dresu
9. Novak u crnom dresu
10. Federer kad igra taj brejk protiv Novaka.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Zanimljiv ili ne, on taj Đoković im je nabio komplekse za celi život. Nikada neće moći da zaborave Đokovićevo demoliranje njihovog "najzanimljivijeg" igrača i mezimca hahahaha.

Ombre

pre 3 godine

Ne možete da zaustavite nezaustavljivog. Čak ni ovako bednim i niskim udarcima. Ne vredi.


A taj novinar nek se prebaci na odbojku na pesku...tamo se dosta skače na mreži ....

rakoni

pre 3 godine

Ljubomora je cudo !!! Jos gore je citati neke od ovih komentara koji dolaze iz zemlje koju Nole predstavlja i koji se slazu sa ovim komentarom !! Lepse vam je da gledate Nadala dok svakih minuta izvlaci tonge iz zadnjice ili Federera dok cmizdri kad gubi !! Srbi imaju strasan problem kolektivne patnje jer uvek misle da je tudje lepse i bolje !! Opet nasuprot Srbima Amerikanci misle da su naj bolji i svemu na svetu !! NOLE JE NAS I ON JE BROJ 1 !!

đed_đuro

pre 3 godine

Hahaha, Nole brat im poobarao sve rekorde i poosvajao sve što je moglo da se osvoji, pa sad moraju da izmišljaju nove discipline: najzanimljiviji, najlepršaviji, najharizmatičniji, najosećajniji... ludilo.

Chisho

pre 3 godine

Napokon neko da pogodi u metu. Ma nije Nole ni medju 20, on je jednistsvno najdosadniji od svih zajedno, jer kad on igra nema nimalo neizvjesnosti. Uvjek se zna ko pobjedjuje.

Ulver

pre 3 godine

jasno je da se protiv Novaka vodi velika hajka, a sad ce ovi iz ATP da grnu sulude pare da probaju da ga diskredituju u svakom pogledu. nadam se da ce za godinu - dve svi dobiti odgovor i potvrdu koja ce im zacepiti usta

JPR24

pre 3 godine

Taj radi od 1990!! I stavio tu neke pampure !? Pa ako radi od 90, onda je gledao Samprasa, Edberga, i još velikih igrača, i kad si imao priliku da gledaš takve igrače, njemu su zanimljivi Salopalov, Kirjos itd !?? Mora de se nije otreznio od 91’.

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred njega i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire..

NWO

pre 3 godine

Ovo je tipican scenario 90tih kada su nas javno satanizovali u svim medijima. Novak se opasno zamerio nekome iz novog svedskog poredka, da li zbog izjava o valkinisanju ili neceg treceg. U svakom slucaju neko debelo placa za ovu kampanju protiv Novaka.

Predo

pre 3 godine

Vijest koja stvarno ne zaslužuje ne samo moj, nego bilo čiji komentar. Šta je to "zanimljivo"? To je nedefinisano. To je stvar čistog ukusa. Meni je zanimljivo da gledam Bušar kako igra, ali ne zbog tenisa, mada je pre par godina bila više nego solidna teniserka, dok nije otkrila da muškarce manje zanima da gledaju njen tenis od nje same. Nekome se možda sviđa Monfisovo skakutanje, akrobacije i sl. , meni ne. Ista stvar sa Fonjinijem. Meni se lično strašno sviđa tehnika Krajinovića. Sviđe mi se borbenost Borne Ćorića. Ali šta ima nekome da se sviđa kod Medvedeva, osim da se čudite kako čovek sa onako lošom tehnikom udaraca uopšte uspe da prebaci mrežu i pogodi teren. To stvarno jeste čudo. Ja nisam teniski stručnjak, samo ga igram duže od Novaka, ali to je za mene poezija, gde svaki potez ima svoj rezon, naravno osim ovog zadnjeg, a ko zna - možda otkrijemo da je i to imalo neku dublju svrhu.

denis

pre 3 godine

za par god novak 24 GS nadal 21 GS RF 20 nekome ni tada posle 400 nedelja na 1 mesto nece biti goat bitno sta mi mislimo o tebi nole boli te briga za nekog amera

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

boliiii jenkije, boliiii ih, ahahahaha...

samo im nabijaj komplekse, nole!

zajedno u nove pobede!

Prellee

pre 3 godine

Covjek ima cudan nacin dozivljaja teniskih velicina, ili ga proganja neka mrznja prema nasem asu, Novaku.Novak je TOP sami, iole malo upuceni posmatrac to vidi a on ne.Ustvari ko je taj novinar da bude objektivan, znan ili da mu se vjeruje.Nista vise od jednog sistema vrijednosti koji zasluzuje samo da se prelista, ne da se cita, pogotovo da se njegovo misljenje usvaja...

Gj

pre 3 godine

Bas me zanima da li bi bio u top deset da je iz usa...i sve sve ali da je nadal toliko zanimljiviji od djokovica...daj covece, na cemu si ti

Nikola

pre 3 godine

Po meni najzanimljiviji automobilista nije Sumaher, Sena... nego moj komsija Darko. Nije nikad vozio formulu, ali mi je najzanimljiviji. 7 puta je polagao voznju, ali i dalje kad se isprarkirava, on cukne nekoga. Imam pravo na misljenje.

Isiah

pre 3 godine

Svako je merodavan da nabroji deset igraca koje najvise voli isto koliko i ovaj novinar. Za rangiranje su merodavni samo rezultati i osvojeni trofeji.

Zoran

pre 3 godine

Dal je Pele Mesi ili Maradona
Stvar ukusa.
Hamilton Sena ili Sumaher?
Ko ce znati.
Nole ih bije, ima najvise trofeja(35+17+5)
Najvise bodova, ako
Nadal je...

komentator

pre 3 godine

Pa i meni Mercedes nije "najzanimljiviji" jer ne mogu da ga kupim i vozim a još mi je "dosadan" kad se neki drugi auto parkira pored njega! Još jedan dokaz koliko Noleta mrze i ne mogu da podnesu njegovu dominaciju! Razumem ja ove novinare, nije im više zanimljivo da Đoković osvaja toliko trofeja!

Ivan

pre 3 godine

Zanimljivi su ti njihovi kriterijumi da u svemu uvek nadju nacin da izostave djokovica. I jos jedan fun fact koji sam primetio, na primer kada je Djokovic pobedio Federera na poslednjem Vimbldonu, svima su bila puna usta kako se djokovic izvukao, a federer je navodno bio bolji teniser, dok nikada nisam video da je neko govorio suprotno kada je bilo situacija da Federer tesno pobedi Novaka. Kada Federer njega dobije to je razvaljivanje, a u drugom slucaju uvek se nadju ti strucnjaci kada kazu kako je djokovic nezasluzeno pobedio federera. Klasican dokaz da tu nema realnosti

Marko

pre 3 godine

Đoković bi trebao da objavi TOP 1000 najboljih novinara s kojima se susretao tokom karijere, i da ovog Kristofera potpuno izostavi.

Bojan

pre 3 godine

Zaista bi mi pričinilo ogromno zadovoljstvo kada bi Nole osvojio još 10 GS i povukao se kao gospodin, još uvek u punoj snazi!
Nesumljivo je izuzetan i posvećen sportista. Ali, sem toga, on je i veoma komunikativan, pažljiv, patriota i gosmopolita, odmeren u izjavama.
Izuzetan je i po još nečemu - uspeh i bogatstvo ga nisu mnogo pokvarili. Zamislite sebe ili svoju okolinu u toj poziciji: kako bi se oni izborili sa time? Mislim da bi 99% ljudi pokleklo i izgubilo motivaciju.
Tačno je da mnogo preispituje sebe, luta, greši, eksperimentiše, menja. Ali mislim da to nije njegova slabost, nego snaga.
Naravno, nije savršen... kao što niko od nas nije. Sa time imaju problema samo oni koji bez razloga dižu u nebesa, pa onda kude zbog svake sitnice.

logika

pre 3 godine

Moramo svi da shvatimo da Srbiju od 90ih ne gledaju na pozitivan nacin i da o nama prosecan zapadnjak misli da smo divljaci,ludaci,prostaci,lopovi, i mnogo drugih negativnih stvari.Kada vide nekog kao sto je Djokovic oni smatraju da je to izuzetak,nesto kao ,,u svakom kukolju ima po neko zito´´ i tako ce nas gledati jos dugo vremena i taj utisak moze jedino da se smanji vremenom ako mi postanemo moderna,veoma bogata drzava koja moze da finansira mnogo novca u kulturu,sport i druge oblasti i kroz njih promovise nasu drzavu.Znaci da sebe predstavimo na nacin na koji zelimo da nas vide drugi narodi.Da ulozimo mnogo novca u infrastrukturui ekologiju nase drzave pa da kad dodje neko i vrati se kuci ne moze da kaze nikad nisam bio u prljavijoj drzavi,moramo mnogo da naucimo o marketingu i propagandi,na primer niko na svetu ne zna da je Hitler rodjen u Austriji al zato ceo svet misli da je Mocart rodjeni Austrijanac(nije tacno) ali propaganda radi posao.Djokovic je mnogo ucinio da kad neko cuje za nasu drzavu prvo pomisli na njega a ne na Milosevica i trabamo biti beskrajno zahvalni na tome ali ni on ne prima na zapadu ni priblizne simpatije koje dobija Federer ili Nadal i nece ih ni primati i jedino ako uspe da postane prvi po svim parametrima u tenisu onda nece moci da ga osporavaju i uci ce u istoriju,za njega nema drugo mesto ili najveci u istoriji ili kao da je stoti.

Milan

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.

Mlađa

pre 3 godine

Čovek je 100 % u pravu. Naravno da nije zanimljiv kad sve pomenute dere... Šta da bude zanimljivo kad se zna da će Novak pobediti...

rain

pre 3 godine

Brate mili, nesto mislim, da je Federer osvojio Wimbledon 2019., ove godine bi ga uklesali kao pobednika i za ovu godinu, posto je, bozemoj, i dalje aktuelni sampion... Nema veze, veliki je pakao, bice mesta za sve.

Mrs.NO

pre 3 godine

Ovo je sledeće Smeće što objavljuje Njujork Tajms u posljednja tri dana protiv Djokovića .Djokovic je bez konkurencije toliko neizvesnosti u mečevima imao da ni Hitčkog ne bi prevideo kraj ,pitajte Federera kolko je meč lopti imao i nije ih iskoristio na Grend Slemovima da ne pricamo o drugim turnirima jedno 8 ,Djokovic je doneo intenzitet u Tenisu ,igra se lopta uvek vise protiv njega da ne nabrajam špage i pokrete brzinu i ritern,Mislim da je ovo najveca glupost koja je napisana u posljednja tri dana

Ivan

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...

radica

pre 3 godine

To je kao kada ne bi stavili Usaina Bolta medju 10 najboljih sprintera na svetu, jer tamo neki xy, xx, yy....imaju lepši osmeh od njega, lepše patike, lepše majice itd. Smešno do besvesti...Pa njima nije bio zanimljivo finale Vimbldona 2019 i Noletov spektakularni trijumf? LOL...I uopšte Novakova ubedljiva dominacija im je nezanimljiva. Naprotiv, ona je za njih podosta frustrirajuća, razočaravajuća...

Auuu!?!

pre 3 godine

A da... treba napraviti listu igrača čiji navijači najviše pate zbog nekog igrača i to obrazložiti brojem "napaćenih" navijača.

Miroslav

pre 3 godine

Problem je u tome sto se Nole ne preziva Johnson ili Smith i zato nije u top 10. Inace kad bi se tako prezivao, ne samo da bi bio u top 10, zvali bi ga odavno "greatest of all time and more than that" Maybe a King of tennis.

Misko

pre 3 godine

Kako da bude zanimljivo kad Federer u Vimbldonu ima dve vezane meč lopte i onda ovaj nezanimljivi Novak ga demolira i pobedi naravno.I tako vise puta.

barba

pre 3 godine

koliko moras da budes zlonameran da napises ovakvu analizu... a samo je u pitanju tenis... igra... zajebancija. citas mslo dublje vesti i shvatis na sta su ljudi danas spali iako je maloumnih uvek bilo... nije dovoljna ljudima korona, treba nesto jace da se pocisti ovo djubriste od ljudi danas na Zemlji

panter pudlica

pre 3 godine

Ako je do zanimljivosti, onda Federer i Nadal definitivno ne bi trebali tu da se nađu. Zanimljiv je za gledanje recimo Monfils, Fonjini, Kirgios i tako slični zabavljači. Ovi ostali nisu to, a nijw ni Novak. Neko je zabavljač, a neko osvaja titule, uvek bilo i biće...

Lavica

pre 3 godine

To smo i znali nije morao da ga spominje....pa sta ako je elastican...on je jedinstven u tome....Monfis je takodje "elastican" pa je stavljen u top 10....i sta.....zato je Novak najbolji na planeti, zato nije na tvojoj listi jer je najjjjjjbolji svih vremena.....a ti "voli" Rodzera niko ti ne brani....Novaka bas briga koji je na tvojoj listi....rang lista je najbitnija a na njoj PRVI NA SVETU NOOOOVAK DJOOOKOVIC SRBIJA....👏👏👏👏😜😜😜

Chuck norris

pre 3 godine

Svako ima pravo da misli i da te misle deli. Na ATP Ranking vidim da je Djokovic prvi i to je to sto vazi. To je fakat koji se broji :-)

John

pre 3 godine

(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Federer je samo jednom dobio Djokovica u finalu GS - Djokovicevo prvo finale, USO 2007 (a i tu je bilo tesno). Posle toga ga je Djokovic odrao tri puta.
Ima i negativan skor u finalima sa Nadalom (6:3). Kada je uzeo svoj jedini RG (2009) nije igrao ni sa Djokovicem niti sa Rafom (OK, nije ni Djokovic 2016), ali nikada nije pobedio Rafu na RG (Djokovic jeste, 2015, pa posle izgubio finale od Vavrinke). A Rafa Federera jeste na Vimbldonu (2008)
Kad se jednog dana bude podvlacila crta, siguro je jedno - i Nadal i Djokovic ce biti uspesniji od Federera.

Kole

pre 3 godine

Amerikanci su uložili milijarde dolara u satanizovanje Srbije i svakako im ne odgovara da neki Srbin bude najbolji u nekom sportu koji je toliko prisutan u medijima. Ako ne mogu da ga pobede na terenu, onda će ga uz pomoć medija pod kontrolom CIA pretvoriti u negativca koji ne zasluzuje ljubav i podršku publike. New York Times je pored CNN jedna od medijskih perjanica koji su u službi ameàičke imperijalne politike i do sada su se isticali u svojim anti srpskim stavovima. Zato njihove tekstove i komentare uvek gledajte kao stvar politike u kojoj nema mesta za logiku i objektivnost.

Itd

pre 3 godine

A sta ocekivatu od Njujork Tajmsa novine koje su najvise sirile propagandu o Srbima 90ih...mada kad vidis ko ih drzi kao i sve druge uticajne novine u Americi nije ni cudo sto pisu na takav nacin

Hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci

pre 3 godine

Važi, nije im zanimljiv a svaka šuša i muguša jedva dočeka da naveliko razglaba i u sitna crevca pretresa Novakov život i priključenije. Kad Novak i trepne odmah grune brdo tvitova, izjava, intervjua, analiza i psihoanaliza, proricanja, presuda itd. Jednostavno, on je neko ko uzburkava osećanja i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A najzanimljivije biće Federer se poslednjih godina pominje gotovo isključivo u kontekstu pretresanja Novaka. Novakovi hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci.

CM82

pre 3 godine

To sto misliš u glavi i što pričaš za javnost ne poklapa se sigurno pojesce te to što lažeš sebe,a voleo bi jelii da nije najbolji,e pa mnogi bi...ali džaba vam samo možete da se nervirate!

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

I u pravu je, najzanimljivije je kada federer zaplače pa zapadnjaci tuguju sa njim i dobija posluzavnik, Medvedev kada unistava americke tenisere, kirjos zbog svojih umno poremećenih poteza, zanimljiv jer je dvorska teniska luda, Mute ne znam ni ko je hahahaha, Monfis zbog svog bacakanja, Fonjini zbog psovki na meču. Djokovic po meni uopste nije zanimljiv, svaki njegov meč na kladionici kvota za pobedu 1.01. Nema neizvesnosti, zna se unapred sta ce se desiti.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

:)))))
pa, naravno da nije u top 10, nije ni u top milion!
đoković je kategorija za sebe, ona ostalima nedostižna...

Familija

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.

Petra Sveta

pre 3 godine

Ja to vidim kao pokusaj da RF bude najbolji u tome ko je najzanimljiviji za gledanje jer je to utesna kategorija. Sada znaju da su takli u srpski inat i da ce Novak da osvoji jos 7-8 GS i bude ne najbolji nego daleko najbolji. Upamtite ove reci i pozdrav iz kisnog i raspalog NYC koji i dalje volim.

miki

pre 3 godine

meni nije zanimljivo gledati partiju saha Magnusa Klarsena, ne razumem ni jedan njegov potez, ali iz poteza u potez stvori prednos na tabli, ne mozes da kazes da mu je jedan potez bio kljucan koji mu je doneo prednost, svaki mu potez ima podjednakog znacaja, na kraju ili remizira ili dobije mec, svakog puta, najbolji je sahista sveta. Da znamo kako razmislja i sta ga to cini najboljim verovatno ne bi bio najbolji. Ovako gledas sahovsku tablu kao tele u sarena vrata i nista ti nije jasno ni zanimljivo.

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred sebe i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire.

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

Nebitno sta pise NY ili bilo ko drugi. Vazna je tabela, ko je prvi na njoj. Nole je sportas i u bilo kom sportu je bitno da si prvi i najbolji,sve ostalo sluzi za publiku. Sportasu je prvo bitno da on zacrta svoj cilj i sta hoce, posle se bavi ostalima ovako ili onako. Svi sportasi koji su preuzeli ulogu da se time bave zbog drugih a ne zbog sebe, su prosek. Sampion je Nr.1 i ako ima ko sta da kaze ovako ili onako nek izađe na crtu tj teren. Ostali koji nemogu, nek pogledaju svoje dnevnik i vide svoj uspeh dali u sportu ili zivotu, poslu sta god. Najboljem moze da prigovara samo najbolji, ostali mozemo da kmecimo u svom interesnom krugu, izvan njega nemozemo i da hocemo.

vasa

pre 3 godine

Cuj lista najzanimljivijih tenisera! I to subjektivna lista. Koga je briga. Imam i ja svoju listu u kojoj je Djokovic u prvih pet a Federer nije ni u prvih sto.

sam

pre 3 godine

Novak ima svoja trzista, to je skoro ceo svet sem engleskog govornog podrucja (koje na njegovu zalost jeste najmocnije), a i tu delimicno ima prodju u Australiji. Francuzi, Spanci, Italijani ga prilicno postuju kada igra tamo, a o istoku ne treba govoriti, tamo ga cesto i obozavaju. Ne treba se gurati tamo gde te ne zele, a oni nek prave sto intervjua sa Rodikom, Vudbridzom i slicnim likovima koji ce ga uvek nipodastavati. Zanimljivo je da jedan jedini, veliki Sampras mnogo postuje Djokovica i njega ne zovu na ove "strucne" intervjue kada ga treba gurnuti u u kaljugu.

Boki Bg.

pre 3 godine

Ne bi ja tu ništa diro,što bi rekao Čola.Neka oni i dalje prave razne liste po njihovim kriterjumima a kralj Nole neka što duže ostane na tronu
,neka ih sve redom dere i uzme što više love licemerima sa zapada.

Locky

pre 3 godine

Ova lista je realna iz njihovih ugla gledišta. Oni navijaju uvek protiv Đoković a on stalno pobeđuje. Šta je tu njima zanimljivo? Samo se nerviraju jadni

IRVAS

pre 3 godine

Niste se izjasnili šta vama treba.
Cirkuzani, cirkus je u Las Vegasu. A to što u top20 nema Amerikanaca, baš me zabole.
PS. Mogli ste Kiriosa da dovedete da komentariše mečeve, vaš auditorijum bi bio oduševljen.

Bubica

pre 3 godine

... mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti
(goran, 10. septembar 2020 14:10)

Šta god da smo stvorili - bar kult ličnosti Rodžera Federera nismo! Za stvaranje tog kulta su zaslužne mnoge druge nacije. Nismo jedini dakle, ali kaskamo za opštim fanatizmom uzdizanja igrača koji BTW kršteno ne igra več skoro celu deceniju.

Goran

pre 3 godine

Uzbudljivo je gledati Kirjosa na Tviteru. Uvek se uzbudi kada Novak pobedi. Svaka Novakova pobeda mi je sladja zbog Kirjosa. Em Novak pobedi em se Kirjos uzbudi. Uzbudljiv neki igrac.

Mito

pre 3 godine

Da li je neko objasnio, ovom stručnjaku da ovo nije umetničko klizanje, i ne ocenjuje se umetnički dojam. Trebao je da navede i ko ima najbolju garderobu i frizuru.

matematicar

pre 3 godine

Ignirisanje je najbolji odgovor raznim komentatorima.
Gubimo vreme sa ovakvim "misljenjima".
Ide se dalje Rim , Rolan Garos,...

xxx

pre 3 godine

Eto vidite kakvi su komentari tamo u USA, tako "realni". E sada zamislite kakvu "istinu" oni plasiraju u politickom zivotu kada im neko smeta.

NikoPoseban

pre 3 godine

A koga uopšte zanima ova objava o tome ko je po nekom tamo teletabisu najzanimljiviji teniser. Daj objavite nešto pametno i vi..
Srdačan pozdrav vama i vašima.

Che

pre 3 godine

Sta se dizete odma na zadnje noge?? Pise najzanimljivi a ne tko je najbolji, i to je subjektivno misljenje ovog novinara. Sad odma komentari o zavjerama i nitko vas ne voli. Strasno kakav mentalitet. Na primjer meni od nogometnih golmana su najzanimljiviji bili Higuita i Campos. Dali su bili najbolji? Niti medu prvih 30 golmana. Caniga, Baloteli i mnogi drugi. Dokovic je jedan od tri najbolja tenisaca u povijesti ali ne mora bit svima najdrazi i najzanimljiviji. Meni su Safin i Ivanisevic bili najzanimljiviji ali po kvaliteti nisu Novaku do cicka. Ostavite se urota. Briga Amere za Srbiju. Sta vam je??

Proka

pre 3 godine

Od prvih 20 igraca ni jedan nije narocito zanimljiv za gledanje a pogotovo ne serverski smorovi kao Federer, Raonic, Query i slicni ili linijasi kao Agut. Da budes u 20 ne treba da budes interesantan kao recimo Brown iz Nemacke ili nekad Leconte ili Noa. Treba da pobedjujes.

Sub013

pre 3 godine

Hahaha namerno je hteo da bude maliciozan ali zapravo je u potpunosti u pravu, ne da nije u top 20 nego nije ni u top 100! Toliko je bolji od svih ostalih i na toliko vecem nivou da je mozda najdosadniji u istoriji. Zamislite koliko je dosadan tek Federerovim navijacima kad ovaj 10 godina nije uspeo da ga pobedi na GS. Zamislite da gledate fudbal u kome 10 godina jedna ekipa ne moze da pobedi drugu, pa naravno da bi vam to bilo dosadno. Nema nikakve neizvesnosti kad se zna da na kraju uvek pobedi Novak. Meni je doduse najzanimljiviji kad svajcarcu da dve mec lopte pa mu onda sve uzme, to mi je bas kul igrica. Tako da kad bih ubacivao Noleta u top 10 najzanimljivijih, ne bi to bilo zbog elasticnosti ili nestvarnog riterna vec zbog toga kako se kvalitetno sprda sva dvojicom najboljih u istoriji evo vec 10 god

Roki cetri

pre 3 godine

Cudi me da je gospodin Kleri stavio Noleta na 20 mjesto.Federerovi navijaci Noleta ne mogu vidjeti ni u prvih sto.Na sto u prvih sto ne mogu ga vidjeti ni nacrtanoga.

patriota

pre 3 godine

Hoce mi neko reci ko je taj novinar? Nismo ni svesni velicine Novaka. Sve ovo sto rade je toliko zlo i podmuklo da nema dalje. Pokusavaju da ga izbace iz "koloseka" ali to im ne uspeva. Ima Boga i iskreno se nadam da cemo pricati o Novaku kao nekom ko je imao najvise GS a i ako ne bude tako za mene je najveci zahvaljujuci svom ponasanju i svemu sto je uradio i sto pokusava da uradi za tenis.

racionalno i hladne glave

pre 3 godine

A nije mu zanimljivo da gleda neke od najboljih udaraca koji je tenis ikada video? Da jeste, mogao bi da gleda i analizira najbolji retern ili bekhend koji se ikada mogao videti u svetu tenisa. Da, najbolji, ne najlepši, najbolji. Nikome bekhend nije tako moćno napadačko oružje kao Đokoviću, dijagonale, paralele, iz defanzive, iz streča, uživanje za gledati. Tako visok nivo na svim podlogama, neverovatno. Oduvek sam imao utisak da nikada nije bio na svojim gornjim limitima, čak i kada je igrao tenis na nivou koji nikada niko nije dostigao, dok, recimo, dok gledate Nadala, imate utisak da igra tenis na 110% svojih mogućnosti. Osvojiće sigurno još nekoliko GS, sigurno! Da li će to biti dovoljno za GOAT rezultat, videćemo.

Marko

pre 3 godine

Sanse da neko toliko dugo dominira, a da pri tome nije u top 10 najzanimljivijih igraca su objektivno gotovo nepostojece. Igrac koji toliko dominira mora da ima citavu paletu "oruzja" kako bi uspesno odgovorio svim mogucim igracima koji mu dolaze. A gotovo uvek mu dolaze najbolji, igraci u top formi, jer gotovo svaki put stize do finala.

ElHombre

pre 3 godine

Federer nije zanimljiv vec 10 godina, samo igra na kratke poene sa minimalnim trcanjem kao robot.

Novak Djokovic je najbolji, sad nek prave sve moguce nebitne liste.

Neće mu oprostiti Djura

pre 3 godine

Poznati i priznati novinar u svetu tenisa, kao što sam ja poznat i priznat u Burundiju.
Danas svako može sebe da nazove novinarom i da ser. Bez posledica.
A Nole neka samo trsi, za još milion života ovaj degen neće postići i zaraditi, ipak ovaj ovo radi zbog novca, ne radi se ovo lično sramoćenje za džabe, koliko je Nole stavio na svoj konto. Neka crkne dušmani.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja podržavam mišljenje pojedinaca, svako danas ima pravo na svoje. al to je opet, samo mišljenje pojedinca a ne realnost, meni recimo lebron nije u top 10 nba igrala, al je on zapravo u top 5. Đoković možda i ne igra najlepši tenis, ali je on najbolji teniser i to je fakat...

Lolek i Bolek

pre 3 godine

Znaci mnogo se im se zamerio cim laju kao nenormalni. Sad se pojavljuje ovaj sto ocenjuje ‚umjetnicki dojam‘. Alo decko pa nije to klizanje a ti nisi Milka Babovic (e sad vi mladki saznajte ko je Milka)!

neca

pre 3 godine

Tenis je do pre nekoliko goina bio zanimljiv, privlačio gledaoce i stvarao novac. Onda je počeo da peda. Odluka o diskvalifikaciji igrače br 1 nije popravilniku, nađite ga i pročitajte. I umesto da se toga svi u teniu drže svi u tenisu i bivši i sadašnji pričaju neke nebuloze. Ovo je direktan pečat da tenis nestaje kao sport. Đokoiću, Nadalu, i Federeru više i ne treba, igraju ga zato što vole. Ostali? Nisu ni blizu.Ovo je završni čin kraja tenisa, sporta iz koga su često proglašavali najbolje sportiste na svetu. A do toga su doveli oni koji su najviše zarađivali, najmanje teniseri. Pitam se : da li su normalni?

Stari čačanin

pre 3 godine

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.
(Familija, 10. septembar 2020 14:01)

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.

Dejan

pre 3 godine

Ha ha. Intrlektualac iz Njujork Tajmsa. Isti oni što pravdaju BLM paljenje i pljačkanje grafova.
Ti ljudi ne razumeju koncept zasluga i rezultata. Misle da svet treba da bude uređen prema njihovim osećanjima.
Najpateticnija sorta luzera.

Ulatec

pre 3 godine

Ljudi ne desava se sve to zbog toga sto je nole Srbin , daleko je od toga.

Djokovic van terena se MNOGO glupira . Da ne nabrajam njegove ekstrakurikularne aktivnosti ali gura nos u mnoge stvari kojega se ne ticu i jednostavno iritira . Samim tim sto pobedjuje sve on jos vise utvrdjuje svoje ( ponekad bizarne) stavove sto jos vise iritira . Da su ga uzeli na zub , nego sta brale . Da je to zbog toga sto je Srbin ? NE.

Da ima neko da mu neko dobro savetuje ( u sta sumnjam) rekao bi mu da spusti loptu , da zaveze gubicu da ceka da iznosi svoje stavove i misljenja POSLE svoje teniske karijere .

Da li bi Federera ili Nadala diskvalifikovali za istu gresku ? Naravno da ne , sve bi se zavrsilo na " humoristicki video klip o loptici u glavu liniskog sudca" u krajnjem izvestaju o match-u . Zasto ? Zato sto su Federer i Nadal gospoda koja cute , biraju reci , ne ulaze u kontraverze i gledaju samo na tenis . Kljestima moras da im izvuces stav o necemu .

Ne da su uzeli Noleta na zub nego mu prete karijeri i njegovom snu da bude GOAT i zapecati rekord grand - slamova . Nacice nacina da to urade kao sto su nasli nacina da ga sutnu sa US Open-a . Ako je iole Nole pametan ovo ce da shvati (ali cisto sumnjam).

Underground

pre 3 godine

Kakvi Hipokriti
evo ga moj komentar u L'Equipe od pre neki dan..izavao je buru komentar ali sam ih pogodio u srz...

Allez y bande d'hypocrites...attaquer et juger ...le roi est mort, vive le roi...alors il a fait une erreur (stupidité imprudente) ... s'il y avait une intention, non...pour un avertissement mais pas pour disqualification...quell honte..a-t-il du respect et de la compréhension ... alors il n'est pas allé au tribunal...

veverac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer već godinama nije najbolji.
Verovatno si mislio na Bajern.

objektivno

pre 3 godine

Nekada je NYT bio list koji nije bio los. Sada je apsolutno nezanimljivo propagandno glasilo koje sluzi za iste svrhe kao CNN. Zalosno je to za njih, ali sta da se radi. Legitimna stvar je pricati o tome ko voli neku boju, kome je neko zanimljiv ili ne, ko ima strah od lifta, ne govorim o ovoj listi, govorim o tome u sta se taj list pretvorio.

Kvrckvrc

pre 3 godine

Pa opet se Nole kotira bolje od navedenog casopisa...jer, Njujork tajms nije ni u prvih 500.
Valjda bi to trebao da bude njihov najveci problem, a ne Djokovic.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo me podseća na onog, čini mi se, Engleza, koji je odmah nakon Vimbldona 2019 rekao da mu je najveća želja da se jednog dana ispostavi da je Novak bio drogiran, te da sve njegove GSove daju Federeru...

pitanje

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Sta se lozite, mi smo subjektivni u vezi Novaka ali realno on i nije zanimljiv za gledanje, podseticu lista je vezana za igrace koji su zanimljivi za gledanje a ne za najbolje, to pokazuje ATP lista a tu je znamo ko broj 1. Naravno i na ovoj lisiti ima likova za koje se ne slazem da su bas u top 10 po zanimljivosti za gledanje. samo opusteno, ne pratite previse NYT jer to odavno nije novina koja zavredjuje respekt.

nisam ja

pre 3 godine

najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)

đoković njima ne radi ništa, oni komentarišu tenis to im je posao. ali oni izgleda tebi i takvima rade svašta jer ne možete bez jeda da čujete njihovo mišljenje

Dušan Srejić

pre 3 godine

Obožavam tenis, gledam ga od malih nogu (od osamdesetih godina), mečeve Novaka Djokovića sam prestao da gledam iz više razloga. Prvi, ne svidja mi se njegov stil igre (pre nego što napadnete da kažem da imam pravo na to da mi se nešto svidja ili ne svidja), a drugi, ne svidja mi se njegovo ponašanje (opet imam pravo na to), čovek je totalno antipatičan, ako pobedjuje on je pun sebe, a ako gubi to je tek posebna priča, prvo se vata za rame, vrat, lakat itd da svima da do znanja da je to zato što ga kao boli nešto, nikako da je možda protivnik bolji, viče na svoj boks, pa se svadja sa publikom i skupljačima, ironično se smeje, klima glavom, pokazuje palac. Postaje malodušan, krevelji se i ne igra mu se, to je totalno nepoštovanje, ustvari vredjanje protivnika. Zove doktora pa se masira i na sve načine pokušava da izbaci protivnika iz ritma, skoro svaki put mu to uspe a kad preokrene na takav način to je takvo nevidjeno slavlje da ti pripadne muka. Ako mu slučajno ne uspe, e onda predaje meč par gemova pred kraj..Mislim da to publika vidi pa ga zato i ne voli. A vi možete da ponavljate koliko god hoćete tu čuvenu glupost ,,ne vole ga jer je Srbin" time se valjda tešite, šta li.

miki

pre 3 godine

to je njihiv "beli sport" njima je urodjeno da druge gledaju sa visine, zato i ne mogu da se pomire sa tim da jedan srbin igra najbolji tenis na svetu i da je jedan od najvecih!

Mikii

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.
(Milan, 10. septembar 2020 14:19)

Srpski narod je, inace, poznat po pismenosti. Toliko su pismeni da ime drzave pisu malim pocetnim slovom. Jedino vasa rec ima kredibilitet, jer pored obrazovanja, poznati ste i po objektivnosti. Gde neko da se usudi da ima svoje misljenje pored nolovackog, odmah sledi smak sveta.

lili

pre 3 godine

Svi nabrojani teniseri bi sigurno pristali da budu "neintresantni"za gledanje ali da osvoje ono što je Novak.Uostalom to je stvar ukusa,to što tom novinaru nije interesantno nekima jeste i obrnuto.

Mića

pre 3 godine

To je njegovo mišljenje, ima pravo na njega kao i svi ostali. To što je novinar Njujork Tajmsa mu samo daje mogućnost da svoje mišljenje objavi u novinama, što ne znači automatski da je ono vrednije od mišljenja bilo kog drugog teniskog fana.
Po mom mišlienju, Novak je svakako u Top10 najzanimljivijih ako ni zbog čeg drugog a ono zato što najčešće pobeđuje u svojim mečevima. Bez obzira na stil njegove igre sama ta činjenica ga čini zanimljivim za gledanje. Kirjos je isto zanimljiv, verovatno i atraktivniji od Novaka za gledanje, ali često gubi pa samim tim gubi i na atraktivnosti.

Familija

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)
Nadal je jedini teniser koji izgleda kao sportista.

bg

pre 3 godine

To nisu najbolji nego oni koji nisu dosadni za gledanje. Realno igraci tipa Lendl, Sampras, Edberga, Novak, Marej i igraju dosadan tenis. Lista je OK samo fali Mekinro i Nastase.

Velisa

pre 3 godine

Uh,bas smo se nasekirali,koga zabole za izjave raznih luzera...zna se ko kosi a ko vodu nosi
Kolko je Nole klasa za sve,najbolje se vidi po tome sto covek mora sam sebe da pobedi da bi ispao...

dekigrobar011

pre 3 godine

Ako bi neko hteo da zaista poredja igrače tenisa po zanimljivosti onda bi lista bila :
1. Justin Brown
2. Benoît P?re
3.
4.
5.
6. Stavite koga želite...
Ovaj članak je bedni pokušaj diskreditovanja čoveka koji ih boli do boooolaaaa...
Hehe

ljiljanard

pre 3 godine

Komentatora ima ovakvih i onakvih, od spoljnopolitickih, sportskih, modnih, kulinarskih… Svako ima pravo na svoje misljenje, naravno ako je SVOJE I ako je MISLJENJE a ne diktat ili predrasuda. Napad je jasan posle pisma ATP, i mogucnosti realne da jedan SRB obori sve rekorde u novoj eri tenisa. Neka statistika i brojke govore. Nemam nista protiv. Novace idemoooooo samo jako gazi a dokoni nek pisu, pa nek pojedu napisano…

Vladimir Stanisavljevic

pre 3 godine

Jos jedan frustrirani americki teniski " analiticar". Moze on da pravi kakve hoce liste u bilo kom sportu, zanimljive, dosadne, lepe, ruzne,......U svakom sportu rezultati su merilo uspeha i kvaliteta. Jedno je sigurno, ne mogu da ga "svare", pa to ti je. Idemo, Nole!

Miloš

pre 3 godine

Pre nego sto pocnete da ga vredjate on ni jednog Amera nema na listi prvih 10. A imao je izbor Konors, Agasi, Mekinro, Sampras, Rodik...

tammy995@gmail.com

pre 3 godine

Ako cemo tako, najzanimljiviji su Dustin Brown, Gael Monfis.. Ali ako se uzme u obzir konstantnost, ta zanimljivost im ne donosi bukvalno nista. Ako se na listi nasao Tim, onda je i Del Potro tu negde. Ako se na listi nasao Nadal, tu je onda i Djokovic.

kraja

pre 3 godine

"Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"?"

...kad je u pitanju federer, teniser koji je odavno na zalasku karijere, nema kriterijuma po kom nece pokusati da ga povrate u zivot...
...preostali su piljci, brzina treptanja, a uskoro ce njegovoj "eleganciji" obuci baletske umesto teniskih patika...
...novinari su ti koji su zapoceli sprdnju sa jednom lepom sportskom karijerom terajuci coveka da igra u kasnim tridesetim, umesto da ostane legenda koja sedi na pocasnim mestima na tribini...
...normalno, sa druge strane je "ubica" federera, covek koga bi najradje premlatili reketom i ugusili teniskim lopticama...
...nevidjena kolicina izjedajuce mrznje prema buducem najboljem teniseru svih vremena...
...ok, sem u piljcima i brzini treptanja...

Malina

pre 3 godine

Meni je žao Novaka ali je stvarno imao niz glupih poteza. Nije mu trebalo ono sa Adrija turom i ne razumem zašto je počeo da se protivi ATP. Znam da je slučajno udario tu ženu i stvarno nije imao sreće ali su njegove gluposti počele pre toga. Mislim da je vreme da se skoncentriš ne tenis i da zaboravi o ostalim stvarima jer mu ne ide.

nostalgija

pre 3 godine

Kako glup kriterijum, ne verujem.
Trazi se svaki moguci nacin da se Federer stavi na prvo mesto. Realno, daleko je on od zanimljivog, a tek da je Nadal zanimljiv...
Zanimljivi teniseri su Kirjos, Monfis, Gulbis...

miodrag

pre 3 godine

Zasto ga uopste pominjete? Ah, da, zaboravih! To je verovatno zato, ipak, sto je broj jedan , sto je najdominantniji teniser u poslednjih 12 godina , sto je igricu- zvanu Mastersi, okrenuo dva puta, sto je teniser koji je imao najvise ATP bodova ikada, sto ima pozitivan bilans sa vasim omiljenim likovima, pri cemu sve to u konkurenciji vasih miljenika i omiljenih Foce I marionete mu! Da li sam pogodio? I moja ozbiljna zamerka vama na Zapadu….brate mili pa vi uopste, skoro, ne pisete o nesretnom dogadjaju od pre par dana u mecu Najveci - Karino Busta!! Citam ovih dana novine, portal b.92, gledam TV I nista...nigde ni slova, ni reci! Pa da li vi znate da je Najveci namerno pogodio glumicu, pardon, sudiju , na pomenutom mecu....zapravo kada se pogleda snimak jasno je da je to bio pokusaj ubistva...kaznjen je minimalno ali vi o tome cutite...samo zato sto je broj 1...sram vas bilo!

goran

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dare, 10. septembar 2020 14:04)

Bravo Dare, mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti a doci cemo u fazu kad za kritiku kulta budemo javno streljani na stadionu. Stvarno su za doktora.

goxy

pre 3 godine

Најзанимљивијих??? Хахахаха па јел се тенис игра због занимљивости или због трофеја и рекорда?

Rasim np

pre 3 godine

Konacno neko realan. A jel povredjen Nolo posto se drzao za rame dok je gubio od Batuste? Kad gubi i glumi povrede i divlja, to je nas Nolo.

neko

pre 3 godine

Oni Noleta ustvari mnogo vole, jer znaju da njega pokreće inat, zato ga toliko i "fajtaju". Zamislite da ga svi hvale, maze, paze, da li bi bio tu gde jeste?

nesto ne shvatate

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer je mozda bolji od Salkea ili Hofenhajma ali od Dortmunda nikad niti je bio niti ce biti.
A ovi iz Minhena su druga prica.

Ne mozes Rogera i Djokovica staviti u istu recenicu, shvatas?
Ima i Lebron dosta stvari boljih u statistici od Jordana, i da osvoji jos 5 NBA titula uvjek ce Jordan biti GOAT, zapamti to.
Federer=Tenis.
Ostali, pa ni Nadal nisu ni blizu.

Vinsentva_Ngog

pre 3 godine

U pravu je. Djokovic je, takodje, i vrlo iritantan čovek. Čak toliko da bi jedinica za iritantnost mogla da se nazove po njemu. Imam jednog kolegu na poslu koji je iritantan 0.6 Djokovića. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Imam prijatelja, majstorskog kandidata. Meni stvarno nije nije zanimljivo da igram protiv njega, a verujem da je njemu još manje zanimljivo da igra protiv mene! Ili je poenta nešto drugo?!

Mantis

pre 3 godine

Postoje ljudi koji su nam na prvi pogled
vrlo "odbojni". Nisu grdi, nisu unakaženi,
no jednostavno ima nešto što nas odbija
od njih. Ima i onih suprotnih, koji su
vrlo simpatični (Jova Radovanović), a da
ni sami ne znamo zbog kojih to crta lica
tako djeluju, iako nisu "ljepotani".
Za moj pojam (ako smijem) dvije su osobe
iz svijeta sporta, koje nikada nisam mogao
smisliti (i ne samo ja) ~
Jedan je Naseem Hamed (ODLIČAN boksač),
drugi je Novak Đoković (ODLIČAN tenisač).
Znaju obojica da ljudima baš ne "sjedaju
na prvu", pa raznim "sirovim humorom"
do kreveljenja, pokušavaju biti zanimljivi
i privlačni. Baš tada postaju još odurniji. bljuv

mlekadžija

pre 3 godine

Ови што стално спомињу цифре ускоро ће морати да почну да стављају Базел као једини параметар за бирање најбољег. Рафа највероватније осваја РГ и изједначава број освојених ГС а Новак је све ближи броју недеља на месту не 1... Према томе...само титуле у Базелу!!!!

Legend

pre 3 godine

Sad izmišljaju razne moguće liste samo da Đoković ne bude najbolji. Uskoro će lista "teniser sa najsvetlijom bojom kose" biti bitnija od količine GS i nedelja na prvom mestu,samo da Đoković ne ostane upamćen kao jedan od najboljih ikada.

Mikii

pre 3 godine

Djokovica je zanimljivo gledati jedino kad igra protiv Federera i Nadala, jer onda ne sme samo da prebacuje lopticu, vec mora da bude agresivniji, uzimajuci u obzir da protiv "ove dvojice" puki prebacivaci prolaze ko bosi po trnju. S druge strane, Nolovi mecevi protiv Mareja definitivno ulaze u anale svetskog tenisa. Dva veca smaraca u istoriji ove igre covek nije video. Kad na to dodas njihov zanemarljivi, a do bola iritantni fizicki izgled i ponasanje, dobijemo situaciju u kojoj ce njih dvojica, bez obzira na ogroman kvalitet koji poseduju, vecito gledati u ledja dvojici najvecih, najatraktivnijih, najvoljenijih i najboljih svih vremena: Rafi i Rodji.

//,,

pre 3 godine

The final ATP Rankings for 2015:
2015 ATP Top 10 (as of Nov 30, 2015)
1 Novak Djokovic 16585
2 Andy Murray 8945
3 Roger Federer 8265
4 Stan Wawrinka 6865
5 Rafael Nadal 5230

I onda otpusti kompletan strucni tim pa onda Agasi, Stepanek, gubljenje
vremena pa na kraju slag na tortu sa onom babom. A da je bio pametniji
ovaj US Open bi bio najbolja sansa za 20. ili 21. GS titulu i koji
novinar bi se usudio da napise nesto protiv njega. On je budala nevidjena
a mi ga pravdamo.

-_-)

pre 3 godine

@(Mikii, 10. septembar 2020 14:38)

Propali ekonomista sa odseka za pevanje spao na palamudjenje i ispravljanje pravopisnih gresaka.
Ako ako...

Dušan Srejić

pre 3 godine

Sve najgore ljudske osobine se skupile u jednom čoveku, i da nije slučajno rodjen na ovim prostorima, vi bi ste se utrkivali ko će više i bolje da ga nazivate pogrdnim imenima, bio bi sa pravom najomraženiji ali pošto je jelte sa ovih prostora, e onda je postavljen na tron i svako ko se ne slaže sa vašom postavkom biva izvredjan i omalovažavan. Sa takvim ponašanjem (dole opisanim) on bruka i sebe i sve nas, a ovde svi vicu da se ponose, što da nije tužno bilo bi smešno.

sremac

pre 3 godine

Nole se stvarno prevario sto je otisao na taj US open. Uvek su ga pljuvali i njegovim ne dolaskom bih punooo izgubili, ovo mu je bila sansa da ne ode, mogli su mu samo pod prozor da pljunu, ovako...

Dare

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora

Жуле

pre 3 godine

Руку на срце Федерерови поени трају кратко и угланвном ефикасно...док Ноле то развуче сатима...ако НИСИ Нолетов навијач углавном је гледање досадњикаво..то кажем као Нолетов навијач...

srba

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.

xl

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.
(srba, 10. septembar 2020 14:33)
Apsolutno tačno, nekada je bio zanimljiv ali sad je dosadan do bola, osim triler finala koja vredi gledati sve ostalo je prilično nezanimljivo. Navijam za njega li je ovaj lik u pravu.

Bg

pre 3 godine

Srbende nije rekao najboljih 10 nego najzanimljivijih i dobro je stavio sem Nadala koji igra dosadno kao Marej i Novak. Njih trojica, Sampras, Nalbandijan, Mister to du trkaci sa reketom. Umesto Nadala Safin i to je to!

markooo

pre 3 godine

Kada neko kaze da je nesto “najbolje za tebe “je bolje nego “najlepse za tebe “.. Nole je najbolje a da li je najlepse vi raspravljajte ..

Futre

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Safin i Rodik su peglali Djokovića bez problema. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas, era gde imaš matorog GOAT-a, skrljanog Nadala i Djokovića koji je to iskoristio ali ne do kraja.
I čovek je u pravu. Mnogi su osvajali trofeje, ali niko tako majstorskom igrom kao Federer. Svi ostali igraju taktički, jer majstor Rodžer diktira tempo, i ti moraš da mu se prilagodjavaš besomučno igrajući na njegov bekend. I to je sva igra Djokovića protiv njega. Najbolji primer je Sinsinati 2012, kada je Djoković bio u životnoj formi i pokušao da se nadigrava sa njim, lobovima, skraćenim loptama, drop-šotovima...bilo je 6-0 za Rodju u tom setu. Niko nikada nije igrao kao on. Da je generacija Nadala i Djokovića, imao bi trideset GS-a, peglao bi ih gde stigne.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.

Da da

pre 3 godine

I da dodam, ovaj us se sada svodi na to šta je ko rekao o Novaku, verovatno naredjenje od tata Srkija, pripretio otkazom kakvo plaćanje, zmija otrovnica mu je dzepu....Čuj šta je neki novinar rekao o Djokoviću, a šta se ovde piše o Federeru?

Milos

pre 3 godine

@Dusan
A zasto rulju? Zasto je rulja? Jer ne navijaju za Novaka? Da li mozda ne navijaju zbog vas takvih? Mislite da zapad ne zna kakvi smo i ko smo? Pa ni mi ne bi navijali za Novaka da nije Srbin i za ljude koji navijaju za njega.

tennis fan

pre 3 godine

Hah, Mute i Medvedev? Ne bi mi bili u top 50 sigurno. Vavrinku stavio na 11 mesto, genijalac! Gde mu je Kei Nisikori, a i Conga i dalje igra?

Nešto sasvim drugacije

pre 3 godine

Ima jedan super momenat u dublu Noah/Bahrami, McEnroe/Leconte kad igraju sa zamišljenom lopticom. Nije teniska, ali vredi pogledati.

drugaciji ulozi

pre 3 godine

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 10. septembar 2020 22:21)

Pomalo mesate babe i zabe. Ovo je pojedinacni sport, Djokovic je gurnuo u zapecak omiljenog RF i, nesto manje omiljenog, Nadala. Jokic, Stojakovic i Divac su, uz duzno postovanje, dovoljno dobri, ali nisu najbolji... kada se govori o najoljem kosarkasu svih vremena nikome ne pada na pamet da pomene nijednog od njih. A kada je u pitanju Djokovic, onda je on stalna tema u tom smislu. To daje potpuno razliicitu dimenziju, tada se mesa i politika i biznis, jer biti najbolji u necemu je mnogo drugacije nego biti medju najboljima.
Dacu vam primer, na jednom sahovskom sajtu ima Puzzle Rush gde mere koliko problema mozete da resite za 5 minuta. Ja sam u 3% najboljih i prezadovoljan sam, obzirom da sa svoju obecavajucu sahovsku karijeru prekinuo pre 40 godina. E, sad, najbolji na tom sajtu resi DUPLO vise problema od mene, iako sam ja medju 3%. Tako je u vecini stvari u zivotu, ogromna je razlika biti medju par procenata najboljih i biti najbolji.

jkl

pre 3 godine

ja sam gledao jedan jedini mec djokovica, inace sam ranije bas pratio tenis 80tih 90tih 00tih ali to sto je dosadno....inace vecina srba se primila na tenis zbog njega a pre toga su bili teski deduci i sad su kao nasli da komentarisu.....srbijanci zao mi je ali to je kao da neko kaze da je staeua bila najbolji fudbalski klub ikad :)

II

pre 3 godine

Njegovo misljenje je sasvim subjektivno. Meni je najzanimljiviji, na 1. mestu Sapovalov, samo sto decko nema glavu ni da dodje do finala, nazalost. Sledeci je Krajinovic ali on ne prodje ni 3. kolo tako da nema mnogo meceva u kojima bi moglo da se uziva. Naravno Federer, ko zna, da li 2. ili 3. mesto, no on je tako dobro poznat da i nije mnogo interesantan:-))) (sala, naravno) Kad se uzme borba za prvo mesto i osvajanje velikih trofeja, zna se ko tu prednjaci.

Nole 155

pre 3 godine

Novak nije top on je haubica. Lopticama obara, satelite, avione, nlo objekte... on je opasan, treba smanjiti loptice na manji fi.Mozda mu i zabrane nadimak Nole i zato neka bude Đole. Idemoo Đoleee...

Zoran Andjelkovic

pre 3 godine

Ma ovo je bre Nole platio da se objavi. Posle ovakve bljuvoterije, Nole ce postati ponovo pozitivno popularan. Jer ovo mora biti ili da ga mrzis ili da si do sada pisao clanke o prodavcima novina na ulici pa resio malo da se prikacis na teniski voz. A posto si u nedelju zbog Noleta otkrio da tenis postoji.

ultrasrbin

pre 3 godine

Srki strucni konsultant, 10. septembar 2020 17:36

Ovaj novinar bi i tebe stavio u top 10 mada tenis verovatno nisi video ni na TV. Imate isti imbecilni i zluradi nacin razmisljanja. Kako njemu da bude zanimljivo sto je Federer popu... toliko puta sa mec loptama. Federer na prvom mestu, neki koji dugo nisu odigrali mec u prvih 20. Ovo kao kad bih ja rekao da je NT negde u top 201 od 200 dnevnih nnovina za koje znam. Mada oni su menni uvek top 1 za poljski WC.

Vinsentva_Ngog

pre 3 godine

U pravu je. Djokovic je, takodje, i vrlo iritantan čovek. Čak toliko da bi jedinica za iritantnost mogla da se nazove po njemu. Imam jednog kolegu na poslu koji je iritantan 0.6 Djokovića. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Dušan Srejić

pre 3 godine

Sve najgore ljudske osobine se skupile u jednom čoveku, i da nije slučajno rodjen na ovim prostorima, vi bi ste se utrkivali ko će više i bolje da ga nazivate pogrdnim imenima, bio bi sa pravom najomraženiji ali pošto je jelte sa ovih prostora, e onda je postavljen na tron i svako ko se ne slaže sa vašom postavkom biva izvredjan i omalovažavan. Sa takvim ponašanjem (dole opisanim) on bruka i sebe i sve nas, a ovde svi vicu da se ponose, što da nije tužno bilo bi smešno.

Rasim np

pre 3 godine

Konacno neko realan. A jel povredjen Nolo posto se drzao za rame dok je gubio od Batuste? Kad gubi i glumi povrede i divlja, to je nas Nolo.

nisam ja

pre 3 godine

najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)

đoković njima ne radi ništa, oni komentarišu tenis to im je posao. ali oni izgleda tebi i takvima rade svašta jer ne možete bez jeda da čujete njihovo mišljenje

Dušan Srejić

pre 3 godine

Obožavam tenis, gledam ga od malih nogu (od osamdesetih godina), mečeve Novaka Djokovića sam prestao da gledam iz više razloga. Prvi, ne svidja mi se njegov stil igre (pre nego što napadnete da kažem da imam pravo na to da mi se nešto svidja ili ne svidja), a drugi, ne svidja mi se njegovo ponašanje (opet imam pravo na to), čovek je totalno antipatičan, ako pobedjuje on je pun sebe, a ako gubi to je tek posebna priča, prvo se vata za rame, vrat, lakat itd da svima da do znanja da je to zato što ga kao boli nešto, nikako da je možda protivnik bolji, viče na svoj boks, pa se svadja sa publikom i skupljačima, ironično se smeje, klima glavom, pokazuje palac. Postaje malodušan, krevelji se i ne igra mu se, to je totalno nepoštovanje, ustvari vredjanje protivnika. Zove doktora pa se masira i na sve načine pokušava da izbaci protivnika iz ritma, skoro svaki put mu to uspe a kad preokrene na takav način to je takvo nevidjeno slavlje da ti pripadne muka. Ako mu slučajno ne uspe, e onda predaje meč par gemova pred kraj..Mislim da to publika vidi pa ga zato i ne voli. A vi možete da ponavljate koliko god hoćete tu čuvenu glupost ,,ne vole ga jer je Srbin" time se valjda tešite, šta li.

Ekspertski poznavalac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!

xl

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.
(srba, 10. septembar 2020 14:33)
Apsolutno tačno, nekada je bio zanimljiv ali sad je dosadan do bola, osim triler finala koja vredi gledati sve ostalo je prilično nezanimljivo. Navijam za njega li je ovaj lik u pravu.

Чава

pre 3 godine

Мени није ни у 100, јер је понекад стварно досадно гледати кад знаш да ће победити

Mikii

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.
(Milan, 10. septembar 2020 14:19)

Srpski narod je, inace, poznat po pismenosti. Toliko su pismeni da ime drzave pisu malim pocetnim slovom. Jedino vasa rec ima kredibilitet, jer pored obrazovanja, poznati ste i po objektivnosti. Gde neko da se usudi da ima svoje misljenje pored nolovackog, odmah sledi smak sveta.

Mikii

pre 3 godine

Djokovica je zanimljivo gledati jedino kad igra protiv Federera i Nadala, jer onda ne sme samo da prebacuje lopticu, vec mora da bude agresivniji, uzimajuci u obzir da protiv "ove dvojice" puki prebacivaci prolaze ko bosi po trnju. S druge strane, Nolovi mecevi protiv Mareja definitivno ulaze u anale svetskog tenisa. Dva veca smaraca u istoriji ove igre covek nije video. Kad na to dodas njihov zanemarljivi, a do bola iritantni fizicki izgled i ponasanje, dobijemo situaciju u kojoj ce njih dvojica, bez obzira na ogroman kvalitet koji poseduju, vecito gledati u ledja dvojici najvecih, najatraktivnijih, najvoljenijih i najboljih svih vremena: Rafi i Rodji.

Familija

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...
(Ivan, 10. septembar 2020 13:50)
Nadal je jedini teniser koji izgleda kao sportista.

srba

pre 3 godine

Nije nista pogresio. Nole ima rezultate ali je najdosadniji teniser za gledanje kojeg sam pratio u poslednjih 20 godina. Bio je ok kao klinac kada se pravio one sale i smicalice, a sada je potpuno dosadan i neinteresantan. Gledam ga samo jer je naš i navijam za njega.

nesto ne shvatate

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer je mozda bolji od Salkea ili Hofenhajma ali od Dortmunda nikad niti je bio niti ce biti.
A ovi iz Minhena su druga prica.

Ne mozes Rogera i Djokovica staviti u istu recenicu, shvatas?
Ima i Lebron dosta stvari boljih u statistici od Jordana, i da osvoji jos 5 NBA titula uvjek ce Jordan biti GOAT, zapamti to.
Federer=Tenis.
Ostali, pa ni Nadal nisu ni blizu.

jkl

pre 3 godine

ja sam gledao jedan jedini mec djokovica, inace sam ranije bas pratio tenis 80tih 90tih 00tih ali to sto je dosadno....inace vecina srba se primila na tenis zbog njega a pre toga su bili teski deduci i sad su kao nasli da komentarisu.....srbijanci zao mi je ali to je kao da neko kaze da je staeua bila najbolji fudbalski klub ikad :)

Futre

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Safin i Rodik su peglali Djokovića bez problema. Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas, era gde imaš matorog GOAT-a, skrljanog Nadala i Djokovića koji je to iskoristio ali ne do kraja.
I čovek je u pravu. Mnogi su osvajali trofeje, ali niko tako majstorskom igrom kao Federer. Svi ostali igraju taktički, jer majstor Rodžer diktira tempo, i ti moraš da mu se prilagodjavaš besomučno igrajući na njegov bekend. I to je sva igra Djokovića protiv njega. Najbolji primer je Sinsinati 2012, kada je Djoković bio u životnoj formi i pokušao da se nadigrava sa njim, lobovima, skraćenim loptama, drop-šotovima...bilo je 6-0 za Rodju u tom setu. Niko nikada nije igrao kao on. Da je generacija Nadala i Djokovića, imao bi trideset GS-a, peglao bi ih gde stigne.

goran

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dare, 10. septembar 2020 14:04)

Bravo Dare, mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti a doci cemo u fazu kad za kritiku kulta budemo javno streljani na stadionu. Stvarno su za doktora.

Da da

pre 3 godine

I da dodam, ovaj us se sada svodi na to šta je ko rekao o Novaku, verovatno naredjenje od tata Srkija, pripretio otkazom kakvo plaćanje, zmija otrovnica mu je dzepu....Čuj šta je neki novinar rekao o Djokoviću, a šta se ovde piše o Federeru?

Mantis

pre 3 godine

Postoje ljudi koji su nam na prvi pogled
vrlo "odbojni". Nisu grdi, nisu unakaženi,
no jednostavno ima nešto što nas odbija
od njih. Ima i onih suprotnih, koji su
vrlo simpatični (Jova Radovanović), a da
ni sami ne znamo zbog kojih to crta lica
tako djeluju, iako nisu "ljepotani".
Za moj pojam (ako smijem) dvije su osobe
iz svijeta sporta, koje nikada nisam mogao
smisliti (i ne samo ja) ~
Jedan je Naseem Hamed (ODLIČAN boksač),
drugi je Novak Đoković (ODLIČAN tenisač).
Znaju obojica da ljudima baš ne "sjedaju
na prvu", pa raznim "sirovim humorom"
do kreveljenja, pokušavaju biti zanimljivi
i privlačni. Baš tada postaju još odurniji. bljuv

Bg

pre 3 godine

Srbende nije rekao najboljih 10 nego najzanimljivijih i dobro je stavio sem Nadala koji igra dosadno kao Marej i Novak. Njih trojica, Sampras, Nalbandijan, Mister to du trkaci sa reketom. Umesto Nadala Safin i to je to!

John

pre 3 godine

"Po njemu je najzanimljiviji teniser za gledanje Rodžer Federer."

Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"? Nije to sinhrono plivanje ili umetnicko klizanje pa da se dobijaju bodovi na "umetnicki dojam"...
Kad gledam fudbal, hocu da gledam dobru igru, da ginu na terenu, golove...
Uostalom, lepo je to rekao Ljupko Petrovic pred Bari - "Mozemo da igramo ili lepo ili da uzmemo Kup".
A ako cemo bas da teramo mak na konac, mnogo zanimljiviji su svi medjusobni mecevi Novaka i Rafe, nego bilo koji mec Federera (osim, mozda kad je imao mec lopte protiv Djokovica pa izgubio)

Milos

pre 3 godine

@Dusan
A zasto rulju? Zasto je rulja? Jer ne navijaju za Novaka? Da li mozda ne navijaju zbog vas takvih? Mislite da zapad ne zna kakvi smo i ko smo? Pa ni mi ne bi navijali za Novaka da nije Srbin i za ljude koji navijaju za njega.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.

Cccccc

pre 3 godine

Korentan Mute? O Boze, i ne treba Nole da bude na toj bezveznoj listi. Neka gleda taj novinar Mutea u prvim eventualno drugim kolima 250ica.

Chisho

pre 3 godine

Napokon neko da pogodi u metu. Ma nije Nole ni medju 20, on je jednistsvno najdosadniji od svih zajedno, jer kad on igra nema nimalo neizvjesnosti. Uvjek se zna ko pobjedjuje.

Dare

pre 3 godine

@Nikola
Pa naravno majstore da imas. I sta, sad svi treba da zapenimo jer je tebi komsija Darko najzanimljiviji? Ovome Nolo nije, a da li je to razlog za 100 komentara o njemu? Vi ste zaista za doktora

Ulver

pre 3 godine

jasno je da se protiv Novaka vodi velika hajka, a sad ce ovi iz ATP da grnu sulude pare da probaju da ga diskredituju u svakom pogledu. nadam se da ce za godinu - dve svi dobiti odgovor i potvrdu koja ce im zacepiti usta

bg

pre 3 godine

To nisu najbolji nego oni koji nisu dosadni za gledanje. Realno igraci tipa Lendl, Sampras, Edberga, Novak, Marej i igraju dosadan tenis. Lista je OK samo fali Mekinro i Nastase.

Stari čačanin

pre 3 godine

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.
(Familija, 10. septembar 2020 14:01)

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.

Ivan

pre 3 godine

Ajde sto nije Djokovic na listi, ali po kom je onda kriterijumu tu Nadal? Najdosadniji i najruzniji tenis koji je ikada igrao jedan bivsi prvi teniser je Nadal. I to je covek koji po svojoj gradji uopste ne izgleda kao sportista. Sta je tu atraktivno u njegovom tenisu? Vidi se da likovi hoce da pocrkaju od muke zbog ovog Djokovica, sta im radi covek...

Familija

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!
(pitanje, 10. septembar 2020 13:36)

99 % Srba ima predstavu da ako neko ne voli Đokovića, da ne voli uopšte Srbe. NIJE ĐOKOVIĆ SRBIJA niti je on bogom dani predstavnik ovoga naroda. Evo ja ne volim Đokovića, pa to ne znači da ne volim ostale sportiste ove zemlje i ovu zemlju uopšte.
(Stari čačanin, 10. septembar 2020 13:51)
Promasio si poentu, Djokovica (pored ostalog) ne vole bas zato sto jeste Srbin. Djokovic nije Srbija ali je njen deo koji, kao i celinu, Amerika i Amerikanci ne postuju i ne vole.

//,,

pre 3 godine

The final ATP Rankings for 2015:
2015 ATP Top 10 (as of Nov 30, 2015)
1 Novak Djokovic 16585
2 Andy Murray 8945
3 Roger Federer 8265
4 Stan Wawrinka 6865
5 Rafael Nadal 5230

I onda otpusti kompletan strucni tim pa onda Agasi, Stepanek, gubljenje
vremena pa na kraju slag na tortu sa onom babom. A da je bio pametniji
ovaj US Open bi bio najbolja sansa za 20. ili 21. GS titulu i koji
novinar bi se usudio da napise nesto protiv njega. On je budala nevidjena
a mi ga pravdamo.

Andrea Djani

pre 3 godine

Gledati Federera je nesumnjivo uzitak . On je kao sto je bio Mohamed Ali u boksu ili Karl Luis u atletici . Tu je gracioznost pokreta na najvisem nivou i to je ono sto gledaoci vole . Naravno nas Nole je udarce doveo skoro do savrsenstva , ali najveci adut mu je glava , a to se spolja bas i ne vidi , tako da ce tek prava analza za destak godina pokazati koliko je neverovatan podvig ne napraviti nijednu gresku kada protivnik ima 2 mec lopte na servis i 15 000 ljudi na svojoj strani na Vimbldonu prosle godine . To su neponovljivi podvizi .

Ombre

pre 3 godine

Ne možete da zaustavite nezaustavljivog. Čak ni ovako bednim i niskim udarcima. Ne vredi.


A taj novinar nek se prebaci na odbojku na pesku...tamo se dosta skače na mreži ....

Milos

pre 3 godine

Videh na netu ali odlican komentar.
Lista sa prvih deset tenisera koje je milina gledati:
1. Novak u zelenom dresu
2. Novak u plavom dresu
3. Novak u crvenom dresu
4. Novak u zutom dresu
5. Novak u belom dresu
6. Novak u narandzastom dresu
7. Novak u ljubicastom dresu
8. Novak u sivom dresu
9. Novak u crnom dresu
10. Federer kad igra taj brejk protiv Novaka.

rakoni

pre 3 godine

Ljubomora je cudo !!! Jos gore je citati neke od ovih komentara koji dolaze iz zemlje koju Nole predstavlja i koji se slazu sa ovim komentarom !! Lepse vam je da gledate Nadala dok svakih minuta izvlaci tonge iz zadnjice ili Federera dok cmizdri kad gubi !! Srbi imaju strasan problem kolektivne patnje jer uvek misle da je tudje lepse i bolje !! Opet nasuprot Srbima Amerikanci misle da su naj bolji i svemu na svetu !! NOLE JE NAS I ON JE BROJ 1 !!

NWO

pre 3 godine

Ovo je tipican scenario 90tih kada su nas javno satanizovali u svim medijima. Novak se opasno zamerio nekome iz novog svedskog poredka, da li zbog izjava o valkinisanju ili neceg treceg. U svakom slucaju neko debelo placa za ovu kampanju protiv Novaka.

Ulatec

pre 3 godine

Ljudi ne desava se sve to zbog toga sto je nole Srbin , daleko je od toga.

Djokovic van terena se MNOGO glupira . Da ne nabrajam njegove ekstrakurikularne aktivnosti ali gura nos u mnoge stvari kojega se ne ticu i jednostavno iritira . Samim tim sto pobedjuje sve on jos vise utvrdjuje svoje ( ponekad bizarne) stavove sto jos vise iritira . Da su ga uzeli na zub , nego sta brale . Da je to zbog toga sto je Srbin ? NE.

Da ima neko da mu neko dobro savetuje ( u sta sumnjam) rekao bi mu da spusti loptu , da zaveze gubicu da ceka da iznosi svoje stavove i misljenja POSLE svoje teniske karijere .

Da li bi Federera ili Nadala diskvalifikovali za istu gresku ? Naravno da ne , sve bi se zavrsilo na " humoristicki video klip o loptici u glavu liniskog sudca" u krajnjem izvestaju o match-u . Zasto ? Zato sto su Federer i Nadal gospoda koja cute , biraju reci , ne ulaze u kontraverze i gledaju samo na tenis . Kljestima moras da im izvuces stav o necemu .

Ne da su uzeli Noleta na zub nego mu prete karijeri i njegovom snu da bude GOAT i zapecati rekord grand - slamova . Nacice nacina da to urade kao sto su nasli nacina da ga sutnu sa US Open-a . Ako je iole Nole pametan ovo ce da shvati (ali cisto sumnjam).

pitanje

pre 3 godine

Ovim obozavaocima "obecane zemlje": Sta treba da nam jos urade da bi smo shvatili koliko nas "vole"? Pa ljudi to se zove mazohizam,volim svog mucitelja!

miodrag

pre 3 godine

Zasto ga uopste pominjete? Ah, da, zaboravih! To je verovatno zato, ipak, sto je broj jedan , sto je najdominantniji teniser u poslednjih 12 godina , sto je igricu- zvanu Mastersi, okrenuo dva puta, sto je teniser koji je imao najvise ATP bodova ikada, sto ima pozitivan bilans sa vasim omiljenim likovima, pri cemu sve to u konkurenciji vasih miljenika i omiljenih Foce I marionete mu! Da li sam pogodio? I moja ozbiljna zamerka vama na Zapadu….brate mili pa vi uopste, skoro, ne pisete o nesretnom dogadjaju od pre par dana u mecu Najveci - Karino Busta!! Citam ovih dana novine, portal b.92, gledam TV I nista...nigde ni slova, ni reci! Pa da li vi znate da je Najveci namerno pogodio glumicu, pardon, sudiju , na pomenutom mecu....zapravo kada se pogleda snimak jasno je da je to bio pokusaj ubistva...kaznjen je minimalno ali vi o tome cutite...samo zato sto je broj 1...sram vas bilo!

Petra Sveta

pre 3 godine

Ja to vidim kao pokusaj da RF bude najbolji u tome ko je najzanimljiviji za gledanje jer je to utesna kategorija. Sada znaju da su takli u srpski inat i da ce Novak da osvoji jos 7-8 GS i bude ne najbolji nego daleko najbolji. Upamtite ove reci i pozdrav iz kisnog i raspalog NYC koji i dalje volim.

Djole

pre 3 godine

Evo meni kao Hrvatu najzanimljivija tri tenisaca po redu 1.Djokovic 2.Djokovic 3. Djokovic. Nije mi vise jasno sta vise hoce izgleda da bi ih samo zadovoljilo da prestane sa aktivnim igranjem.

Жуле

pre 3 godine

Руку на срце Федерерови поени трају кратко и угланвном ефикасно...док Ноле то развуче сатима...ако НИСИ Нолетов навијач углавном је гледање досадњикаво..то кажем као Нолетов навијач...

Miroslav

pre 3 godine

Problem je u tome sto se Nole ne preziva Johnson ili Smith i zato nije u top 10. Inace kad bi se tako prezivao, ne samo da bi bio u top 10, zvali bi ga odavno "greatest of all time and more than that" Maybe a King of tennis.

Prellee

pre 3 godine

Covjek ima cudan nacin dozivljaja teniskih velicina, ili ga proganja neka mrznja prema nasem asu, Novaku.Novak je TOP sami, iole malo upuceni posmatrac to vidi a on ne.Ustvari ko je taj novinar da bude objektivan, znan ili da mu se vjeruje.Nista vise od jednog sistema vrijednosti koji zasluzuje samo da se prelista, ne da se cita, pogotovo da se njegovo misljenje usvaja...

komentator

pre 3 godine

Pa i meni Mercedes nije "najzanimljiviji" jer ne mogu da ga kupim i vozim a još mi je "dosadan" kad se neki drugi auto parkira pored njega! Još jedan dokaz koliko Noleta mrze i ne mogu da podnesu njegovu dominaciju! Razumem ja ove novinare, nije im više zanimljivo da Đoković osvaja toliko trofeja!

Gj

pre 3 godine

Bas me zanima da li bi bio u top deset da je iz usa...i sve sve ali da je nadal toliko zanimljiviji od djokovica...daj covece, na cemu si ti

Malina

pre 3 godine

Meni je žao Novaka ali je stvarno imao niz glupih poteza. Nije mu trebalo ono sa Adrija turom i ne razumem zašto je počeo da se protivi ATP. Znam da je slučajno udario tu ženu i stvarno nije imao sreće ali su njegove gluposti počele pre toga. Mislim da je vreme da se skoncentriš ne tenis i da zaboravi o ostalim stvarima jer mu ne ide.

Dejan

pre 3 godine

Ha ha. Intrlektualac iz Njujork Tajmsa. Isti oni što pravdaju BLM paljenje i pljačkanje grafova.
Ti ljudi ne razumeju koncept zasluga i rezultata. Misle da svet treba da bude uređen prema njihovim osećanjima.
Najpateticnija sorta luzera.

Kole

pre 3 godine

Amerikanci su uložili milijarde dolara u satanizovanje Srbije i svakako im ne odgovara da neki Srbin bude najbolji u nekom sportu koji je toliko prisutan u medijima. Ako ne mogu da ga pobede na terenu, onda će ga uz pomoć medija pod kontrolom CIA pretvoriti u negativca koji ne zasluzuje ljubav i podršku publike. New York Times je pored CNN jedna od medijskih perjanica koji su u službi ameàičke imperijalne politike i do sada su se isticali u svojim anti srpskim stavovima. Zato njihove tekstove i komentare uvek gledajte kao stvar politike u kojoj nema mesta za logiku i objektivnost.

Zoran

pre 3 godine

Dal je Pele Mesi ili Maradona
Stvar ukusa.
Hamilton Sena ili Sumaher?
Ko ce znati.
Nole ih bije, ima najvise trofeja(35+17+5)
Najvise bodova, ako
Nadal je...

CM82

pre 3 godine

To sto misliš u glavi i što pričaš za javnost ne poklapa se sigurno pojesce te to što lažeš sebe,a voleo bi jelii da nije najbolji,e pa mnogi bi...ali džaba vam samo možete da se nervirate!

Vladimir Stanisavljevic

pre 3 godine

Jos jedan frustrirani americki teniski " analiticar". Moze on da pravi kakve hoce liste u bilo kom sportu, zanimljive, dosadne, lepe, ruzne,......U svakom sportu rezultati su merilo uspeha i kvaliteta. Jedno je sigurno, ne mogu da ga "svare", pa to ti je. Idemo, Nole!

Che

pre 3 godine

Sta se dizete odma na zadnje noge?? Pise najzanimljivi a ne tko je najbolji, i to je subjektivno misljenje ovog novinara. Sad odma komentari o zavjerama i nitko vas ne voli. Strasno kakav mentalitet. Na primjer meni od nogometnih golmana su najzanimljiviji bili Higuita i Campos. Dali su bili najbolji? Niti medu prvih 30 golmana. Caniga, Baloteli i mnogi drugi. Dokovic je jedan od tri najbolja tenisaca u povijesti ali ne mora bit svima najdrazi i najzanimljiviji. Meni su Safin i Ivanisevic bili najzanimljiviji ali po kvaliteti nisu Novaku do cicka. Ostavite se urota. Briga Amere za Srbiju. Sta vam je??

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

I u pravu je, najzanimljivije je kada federer zaplače pa zapadnjaci tuguju sa njim i dobija posluzavnik, Medvedev kada unistava americke tenisere, kirjos zbog svojih umno poremećenih poteza, zanimljiv jer je dvorska teniska luda, Mute ne znam ni ko je hahahaha, Monfis zbog svog bacakanja, Fonjini zbog psovki na meču. Djokovic po meni uopste nije zanimljiv, svaki njegov meč na kladionici kvota za pobedu 1.01. Nema neizvesnosti, zna se unapred sta ce se desiti.

Hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci

pre 3 godine

Važi, nije im zanimljiv a svaka šuša i muguša jedva dočeka da naveliko razglaba i u sitna crevca pretresa Novakov život i priključenije. Kad Novak i trepne odmah grune brdo tvitova, izjava, intervjua, analiza i psihoanaliza, proricanja, presuda itd. Jednostavno, on je neko ko uzburkava osećanja i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A najzanimljivije biće Federer se poslednjih godina pominje gotovo isključivo u kontekstu pretresanja Novaka. Novakovi hejteri su u stvari samo zbunjeni obožavaoci.

Mića

pre 3 godine

To je njegovo mišljenje, ima pravo na njega kao i svi ostali. To što je novinar Njujork Tajmsa mu samo daje mogućnost da svoje mišljenje objavi u novinama, što ne znači automatski da je ono vrednije od mišljenja bilo kog drugog teniskog fana.
Po mom mišlienju, Novak je svakako u Top10 najzanimljivijih ako ni zbog čeg drugog a ono zato što najčešće pobeđuje u svojim mečevima. Bez obzira na stil njegove igre sama ta činjenica ga čini zanimljivim za gledanje. Kirjos je isto zanimljiv, verovatno i atraktivniji od Novaka za gledanje, ali često gubi pa samim tim gubi i na atraktivnosti.

kraja

pre 3 godine

"Pitam se ko jos gleda bilo koji sport zbog "zanimljivosti"?"

...kad je u pitanju federer, teniser koji je odavno na zalasku karijere, nema kriterijuma po kom nece pokusati da ga povrate u zivot...
...preostali su piljci, brzina treptanja, a uskoro ce njegovoj "eleganciji" obuci baletske umesto teniskih patika...
...novinari su ti koji su zapoceli sprdnju sa jednom lepom sportskom karijerom terajuci coveka da igra u kasnim tridesetim, umesto da ostane legenda koja sedi na pocasnim mestima na tribini...
...normalno, sa druge strane je "ubica" federera, covek koga bi najradje premlatili reketom i ugusili teniskim lopticama...
...nevidjena kolicina izjedajuce mrznje prema buducem najboljem teniseru svih vremena...
...ok, sem u piljcima i brzini treptanja...

đed_đuro

pre 3 godine

Hahaha, Nole brat im poobarao sve rekorde i poosvajao sve što je moglo da se osvoji, pa sad moraju da izmišljaju nove discipline: najzanimljiviji, najlepršaviji, najharizmatičniji, najosećajniji... ludilo.

Gagi

pre 3 godine

Evo moje liste navijača koji najviše pate od kako se pojavio Novak Đoković. Na prvom mestu navijača koji najviše pate su navijači Rodžera Federera. Još se nisu oporavili od prošlogodišnjeg Vimbldona.

Bojan

pre 3 godine

Zaista bi mi pričinilo ogromno zadovoljstvo kada bi Nole osvojio još 10 GS i povukao se kao gospodin, još uvek u punoj snazi!
Nesumljivo je izuzetan i posvećen sportista. Ali, sem toga, on je i veoma komunikativan, pažljiv, patriota i gosmopolita, odmeren u izjavama.
Izuzetan je i po još nečemu - uspeh i bogatstvo ga nisu mnogo pokvarili. Zamislite sebe ili svoju okolinu u toj poziciji: kako bi se oni izborili sa time? Mislim da bi 99% ljudi pokleklo i izgubilo motivaciju.
Tačno je da mnogo preispituje sebe, luta, greši, eksperimentiše, menja. Ali mislim da to nije njegova slabost, nego snaga.
Naravno, nije savršen... kao što niko od nas nije. Sa time imaju problema samo oni koji bez razloga dižu u nebesa, pa onda kude zbog svake sitnice.

Zoran Andjelkovic

pre 3 godine

Ma ovo je bre Nole platio da se objavi. Posle ovakve bljuvoterije, Nole ce postati ponovo pozitivno popularan. Jer ovo mora biti ili da ga mrzis ili da si do sada pisao clanke o prodavcima novina na ulici pa resio malo da se prikacis na teniski voz. A posto si u nedelju zbog Noleta otkrio da tenis postoji.

denis

pre 3 godine

za par god novak 24 GS nadal 21 GS RF 20 nekome ni tada posle 400 nedelja na 1 mesto nece biti goat bitno sta mi mislimo o tebi nole boli te briga za nekog amera

Sub013

pre 3 godine

Hahaha namerno je hteo da bude maliciozan ali zapravo je u potpunosti u pravu, ne da nije u top 20 nego nije ni u top 100! Toliko je bolji od svih ostalih i na toliko vecem nivou da je mozda najdosadniji u istoriji. Zamislite koliko je dosadan tek Federerovim navijacima kad ovaj 10 godina nije uspeo da ga pobedi na GS. Zamislite da gledate fudbal u kome 10 godina jedna ekipa ne moze da pobedi drugu, pa naravno da bi vam to bilo dosadno. Nema nikakve neizvesnosti kad se zna da na kraju uvek pobedi Novak. Meni je doduse najzanimljiviji kad svajcarcu da dve mec lopte pa mu onda sve uzme, to mi je bas kul igrica. Tako da kad bih ubacivao Noleta u top 10 najzanimljivijih, ne bi to bilo zbog elasticnosti ili nestvarnog riterna vec zbog toga kako se kvalitetno sprda sva dvojicom najboljih u istoriji evo vec 10 god

Locky

pre 3 godine

Ova lista je realna iz njihovih ugla gledišta. Oni navijaju uvek protiv Đoković a on stalno pobeđuje. Šta je tu njima zanimljivo? Samo se nerviraju jadni

Nikola

pre 3 godine

Po meni najzanimljiviji automobilista nije Sumaher, Sena... nego moj komsija Darko. Nije nikad vozio formulu, ali mi je najzanimljiviji. 7 puta je polagao voznju, ali i dalje kad se isprarkirava, on cukne nekoga. Imam pravo na misljenje.

Misko

pre 3 godine

Kako da bude zanimljivo kad Federer u Vimbldonu ima dve vezane meč lopte i onda ovaj nezanimljivi Novak ga demolira i pobedi naravno.I tako vise puta.

dr. Udo Brinkman

pre 3 godine

Sta se lozite, mi smo subjektivni u vezi Novaka ali realno on i nije zanimljiv za gledanje, podseticu lista je vezana za igrace koji su zanimljivi za gledanje a ne za najbolje, to pokazuje ATP lista a tu je znamo ko broj 1. Naravno i na ovoj lisiti ima likova za koje se ne slazem da su bas u top 10 po zanimljivosti za gledanje. samo opusteno, ne pratite previse NYT jer to odavno nije novina koja zavredjuje respekt.

vasa

pre 3 godine

Cuj lista najzanimljivijih tenisera! I to subjektivna lista. Koga je briga. Imam i ja svoju listu u kojoj je Djokovic u prvih pet a Federer nije ni u prvih sto.

Jovan

pre 3 godine

Hahahaha. Sta ti je frustracija. Nabio im Nole komplekse samo tako. Gazi samo kao i do sada. Najbolji si i na njihovu zalost oni to i znaju.

Milan

pre 3 godine

Zavisi od onoga koji pise tekst. NY times je inace poznat po "objektivnosti" pa ovaj tekst ima tako veliku tezinu. Taj list citaju jos samo Obama i deo onih liberala u americi koji znaju da citaju.

II

pre 3 godine

Njegovo misljenje je sasvim subjektivno. Meni je najzanimljiviji, na 1. mestu Sapovalov, samo sto decko nema glavu ni da dodje do finala, nazalost. Sledeci je Krajinovic ali on ne prodje ni 3. kolo tako da nema mnogo meceva u kojima bi moglo da se uziva. Naravno Federer, ko zna, da li 2. ili 3. mesto, no on je tako dobro poznat da i nije mnogo interesantan:-))) (sala, naravno) Kad se uzme borba za prvo mesto i osvajanje velikih trofeja, zna se ko tu prednjaci.

JPR24

pre 3 godine

Taj radi od 1990!! I stavio tu neke pampure !? Pa ako radi od 90, onda je gledao Samprasa, Edberga, i još velikih igrača, i kad si imao priliku da gledaš takve igrače, njemu su zanimljivi Salopalov, Kirjos itd !?? Mora de se nije otreznio od 91’.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Zanimljiv ili ne, on taj Đoković im je nabio komplekse za celi život. Nikada neće moći da zaborave Đokovićevo demoliranje njihovog "najzanimljivijeg" igrača i mezimca hahahaha.

iks

pre 3 godine

Au, Nole, šta im radiš!
Više ne znaju ni gde udaraju. Ne bi me čudilo ni da se radi na menjanju pravila tenisa samo da što više pokopaju Novaka.

Bubica

pre 3 godine

... mi smo nacija navikla na obozavanje i stvaranje kulta licnosti
(goran, 10. septembar 2020 14:10)

Šta god da smo stvorili - bar kult ličnosti Rodžera Federera nismo! Za stvaranje tog kulta su zaslužne mnoge druge nacije. Nismo jedini dakle, ali kaskamo za opštim fanatizmom uzdizanja igrača koji BTW kršteno ne igra več skoro celu deceniju.

mlekadžija

pre 3 godine

Ови што стално спомињу цифре ускоро ће морати да почну да стављају Базел као једини параметар за бирање најбољег. Рафа највероватније осваја РГ и изједначава број освојених ГС а Новак је све ближи броју недеља на месту не 1... Према томе...само титуле у Базелу!!!!

NikoPoseban

pre 3 godine

A koga uopšte zanima ova objava o tome ko je po nekom tamo teletabisu najzanimljiviji teniser. Daj objavite nešto pametno i vi..
Srdačan pozdrav vama i vašima.

neca

pre 3 godine

Tenis je do pre nekoliko goina bio zanimljiv, privlačio gledaoce i stvarao novac. Onda je počeo da peda. Odluka o diskvalifikaciji igrače br 1 nije popravilniku, nađite ga i pročitajte. I umesto da se toga svi u teniu drže svi u tenisu i bivši i sadašnji pričaju neke nebuloze. Ovo je direktan pečat da tenis nestaje kao sport. Đokoiću, Nadalu, i Federeru više i ne treba, igraju ga zato što vole. Ostali? Nisu ni blizu.Ovo je završni čin kraja tenisa, sporta iz koga su često proglašavali najbolje sportiste na svetu. A do toga su doveli oni koji su najviše zarađivali, najmanje teniseri. Pitam se : da li su normalni?

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred njega i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire..

pričajuća glava

pre 3 godine

Američki teniseri i novinari koji pišu o tenisu u Americi su očigledno na sličnom nivou trenutno, par klasa ispod konkurencije...

Miloš

pre 3 godine

Pre nego sto pocnete da ga vredjate on ni jednog Amera nema na listi prvih 10. A imao je izbor Konors, Agasi, Mekinro, Sampras, Rodik...

nostalgija

pre 3 godine

Kako glup kriterijum, ne verujem.
Trazi se svaki moguci nacin da se Federer stavi na prvo mesto. Realno, daleko je on od zanimljivog, a tek da je Nadal zanimljiv...
Zanimljivi teniseri su Kirjos, Monfis, Gulbis...

tammy995@gmail.com

pre 3 godine

Ako cemo tako, najzanimljiviji su Dustin Brown, Gael Monfis.. Ali ako se uzme u obzir konstantnost, ta zanimljivost im ne donosi bukvalno nista. Ako se na listi nasao Tim, onda je i Del Potro tu negde. Ako se na listi nasao Nadal, tu je onda i Djokovic.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja podržavam mišljenje pojedinaca, svako danas ima pravo na svoje. al to je opet, samo mišljenje pojedinca a ne realnost, meni recimo lebron nije u top 10 nba igrala, al je on zapravo u top 5. Đoković možda i ne igra najlepši tenis, ali je on najbolji teniser i to je fakat...

Legend

pre 3 godine

Sad izmišljaju razne moguće liste samo da Đoković ne bude najbolji. Uskoro će lista "teniser sa najsvetlijom bojom kose" biti bitnija od količine GS i nedelja na prvom mestu,samo da Đoković ne ostane upamćen kao jedan od najboljih ikada.

radica

pre 3 godine

To je kao kada ne bi stavili Usaina Bolta medju 10 najboljih sprintera na svetu, jer tamo neki xy, xx, yy....imaju lepši osmeh od njega, lepše patike, lepše majice itd. Smešno do besvesti...Pa njima nije bio zanimljivo finale Vimbldona 2019 i Noletov spektakularni trijumf? LOL...I uopšte Novakova ubedljiva dominacija im je nezanimljiva. Naprotiv, ona je za njih podosta frustrirajuća, razočaravajuća...

Ivan

pre 3 godine

Zanimljivi su ti njihovi kriterijumi da u svemu uvek nadju nacin da izostave djokovica. I jos jedan fun fact koji sam primetio, na primer kada je Djokovic pobedio Federera na poslednjem Vimbldonu, svima su bila puna usta kako se djokovic izvukao, a federer je navodno bio bolji teniser, dok nikada nisam video da je neko govorio suprotno kada je bilo situacija da Federer tesno pobedi Novaka. Kada Federer njega dobije to je razvaljivanje, a u drugom slucaju uvek se nadju ti strucnjaci kada kazu kako je djokovic nezasluzeno pobedio federera. Klasican dokaz da tu nema realnosti

ljiljanard

pre 3 godine

Komentatora ima ovakvih i onakvih, od spoljnopolitickih, sportskih, modnih, kulinarskih… Svako ima pravo na svoje misljenje, naravno ako je SVOJE I ako je MISLJENJE a ne diktat ili predrasuda. Napad je jasan posle pisma ATP, i mogucnosti realne da jedan SRB obori sve rekorde u novoj eri tenisa. Neka statistika i brojke govore. Nemam nista protiv. Novace idemoooooo samo jako gazi a dokoni nek pisu, pa nek pojedu napisano…

Itd

pre 3 godine

A sta ocekivatu od Njujork Tajmsa novine koje su najvise sirile propagandu o Srbima 90ih...mada kad vidis ko ih drzi kao i sve druge uticajne novine u Americi nije ni cudo sto pisu na takav nacin

rain

pre 3 godine

Brate mili, nesto mislim, da je Federer osvojio Wimbledon 2019., ove godine bi ga uklesali kao pobednika i za ovu godinu, posto je, bozemoj, i dalje aktuelni sampion... Nema veze, veliki je pakao, bice mesta za sve.

Roki cetri

pre 3 godine

Cudi me da je gospodin Kleri stavio Noleta na 20 mjesto.Federerovi navijaci Noleta ne mogu vidjeti ni u prvih sto.Na sto u prvih sto ne mogu ga vidjeti ni nacrtanoga.

patriota

pre 3 godine

Hoce mi neko reci ko je taj novinar? Nismo ni svesni velicine Novaka. Sve ovo sto rade je toliko zlo i podmuklo da nema dalje. Pokusavaju da ga izbace iz "koloseka" ali to im ne uspeva. Ima Boga i iskreno se nadam da cemo pricati o Novaku kao nekom ko je imao najvise GS a i ako ne bude tako za mene je najveci zahvaljujuci svom ponasanju i svemu sto je uradio i sto pokusava da uradi za tenis.

Lavica

pre 3 godine

To smo i znali nije morao da ga spominje....pa sta ako je elastican...on je jedinstven u tome....Monfis je takodje "elastican" pa je stavljen u top 10....i sta.....zato je Novak najbolji na planeti, zato nije na tvojoj listi jer je najjjjjjbolji svih vremena.....a ti "voli" Rodzera niko ti ne brani....Novaka bas briga koji je na tvojoj listi....rang lista je najbitnija a na njoj PRVI NA SVETU NOOOOVAK DJOOOKOVIC SRBIJA....👏👏👏👏😜😜😜

logika

pre 3 godine

Moramo svi da shvatimo da Srbiju od 90ih ne gledaju na pozitivan nacin i da o nama prosecan zapadnjak misli da smo divljaci,ludaci,prostaci,lopovi, i mnogo drugih negativnih stvari.Kada vide nekog kao sto je Djokovic oni smatraju da je to izuzetak,nesto kao ,,u svakom kukolju ima po neko zito´´ i tako ce nas gledati jos dugo vremena i taj utisak moze jedino da se smanji vremenom ako mi postanemo moderna,veoma bogata drzava koja moze da finansira mnogo novca u kulturu,sport i druge oblasti i kroz njih promovise nasu drzavu.Znaci da sebe predstavimo na nacin na koji zelimo da nas vide drugi narodi.Da ulozimo mnogo novca u infrastrukturui ekologiju nase drzave pa da kad dodje neko i vrati se kuci ne moze da kaze nikad nisam bio u prljavijoj drzavi,moramo mnogo da naucimo o marketingu i propagandi,na primer niko na svetu ne zna da je Hitler rodjen u Austriji al zato ceo svet misli da je Mocart rodjeni Austrijanac(nije tacno) ali propaganda radi posao.Djokovic je mnogo ucinio da kad neko cuje za nasu drzavu prvo pomisli na njega a ne na Milosevica i trabamo biti beskrajno zahvalni na tome ali ni on ne prima na zapadu ni priblizne simpatije koje dobija Federer ili Nadal i nece ih ni primati i jedino ako uspe da postane prvi po svim parametrima u tenisu onda nece moci da ga osporavaju i uci ce u istoriju,za njega nema drugo mesto ili najveci u istoriji ili kao da je stoti.

Goran

pre 3 godine

Uzbudljivo je gledati Kirjosa na Tviteru. Uvek se uzbudi kada Novak pobedi. Svaka Novakova pobeda mi je sladja zbog Kirjosa. Em Novak pobedi em se Kirjos uzbudi. Uzbudljiv neki igrac.

matematicar

pre 3 godine

Ignirisanje je najbolji odgovor raznim komentatorima.
Gubimo vreme sa ovakvim "misljenjima".
Ide se dalje Rim , Rolan Garos,...

Velisa

pre 3 godine

Uh,bas smo se nasekirali,koga zabole za izjave raznih luzera...zna se ko kosi a ko vodu nosi
Kolko je Nole klasa za sve,najbolje se vidi po tome sto covek mora sam sebe da pobedi da bi ispao...

goxy

pre 3 godine

Најзанимљивијих??? Хахахаха па јел се тенис игра због занимљивости или због трофеја и рекорда?

dekigrobar011

pre 3 godine

Ako bi neko hteo da zaista poredja igrače tenisa po zanimljivosti onda bi lista bila :
1. Justin Brown
2. Benoît P?re
3.
4.
5.
6. Stavite koga želite...
Ovaj članak je bedni pokušaj diskreditovanja čoveka koji ih boli do boooolaaaa...
Hehe

ElHombre

pre 3 godine

Federer nije zanimljiv vec 10 godina, samo igra na kratke poene sa minimalnim trcanjem kao robot.

Novak Djokovic je najbolji, sad nek prave sve moguce nebitne liste.

...kada sam bio mali, znao sam svoj pravac!...

pre 3 godine

boliiii jenkije, boliiii ih, ahahahaha...

samo im nabijaj komplekse, nole!

zajedno u nove pobede!

Boki Bg.

pre 3 godine

Ne bi ja tu ništa diro,što bi rekao Čola.Neka oni i dalje prave razne liste po njihovim kriterjumima a kralj Nole neka što duže ostane na tronu
,neka ih sve redom dere i uzme što više love licemerima sa zapada.

panter pudlica

pre 3 godine

Ako je do zanimljivosti, onda Federer i Nadal definitivno ne bi trebali tu da se nađu. Zanimljiv je za gledanje recimo Monfils, Fonjini, Kirgios i tako slični zabavljači. Ovi ostali nisu to, a nijw ni Novak. Neko je zabavljač, a neko osvaja titule, uvek bilo i biće...

Mito

pre 3 godine

Da li je neko objasnio, ovom stručnjaku da ovo nije umetničko klizanje, i ne ocenjuje se umetnički dojam. Trebao je da navede i ko ima najbolju garderobu i frizuru.

xxx

pre 3 godine

Eto vidite kakvi su komentari tamo u USA, tako "realni". E sada zamislite kakvu "istinu" oni plasiraju u politickom zivotu kada im neko smeta.

neko

pre 3 godine

Oni Noleta ustvari mnogo vole, jer znaju da njega pokreće inat, zato ga toliko i "fajtaju". Zamislite da ga svi hvale, maze, paze, da li bi bio tu gde jeste?

Marko

pre 3 godine

Sanse da neko toliko dugo dominira, a da pri tome nije u top 10 najzanimljivijih igraca su objektivno gotovo nepostojece. Igrac koji toliko dominira mora da ima citavu paletu "oruzja" kako bi uspesno odgovorio svim mogucim igracima koji mu dolaze. A gotovo uvek mu dolaze najbolji, igraci u top formi, jer gotovo svaki put stize do finala.

IRVAS

pre 3 godine

Niste se izjasnili šta vama treba.
Cirkuzani, cirkus je u Las Vegasu. A to što u top20 nema Amerikanaca, baš me zabole.
PS. Mogli ste Kiriosa da dovedete da komentariše mečeve, vaš auditorijum bi bio oduševljen.

mali radojica

pre 3 godine

Kakav je trn u oku ovaj Nole pa to je prosto neverovatno.Shvatili su da im je ovo poslednji trik sa ovim izbacivanjem i da vise nista nece spreciti Noleta da prestigne sve ispred sebe i da krene jos jedno dve godine da terorise ove i ovakve likove. Jedino se brinem da mu ne nameste kao sto su Moniki namestili nekog ludaka.S toga bi Nole morao da se pazi a ovi i slicni njima sto se sada utrkuju da pljuvanjem i omalovazavanjem nekako iznerviraju najboljeg u sustini prave veliku gresku jer on pripada narodu kojeg kad najvise pritisnes on pokaze inat i bude jos bolji.Narode moj,jos cemo mi u sledecih 500 dana svasta i videti i cuti i citati ruzno o Noletu,sto nesumnjivo predstavlja dno dna te nazovi zapadne civilizacije ali znajte da ce ovi isti kada Nole zasedne na vrh krenuti da ga dizu u nebesa i da govore kako su oni svo vreme bili na njegovoj strani,kako jeste malo ekscentrican ali je najbolji. Taj nazovi zapad ima pilece pamcenje ali i veoma ruzne manire.

rajko iz mezgaja

pre 3 godine

Nebitno sta pise NY ili bilo ko drugi. Vazna je tabela, ko je prvi na njoj. Nole je sportas i u bilo kom sportu je bitno da si prvi i najbolji,sve ostalo sluzi za publiku. Sportasu je prvo bitno da on zacrta svoj cilj i sta hoce, posle se bavi ostalima ovako ili onako. Svi sportasi koji su preuzeli ulogu da se time bave zbog drugih a ne zbog sebe, su prosek. Sampion je Nr.1 i ako ima ko sta da kaze ovako ili onako nek izađe na crtu tj teren. Ostali koji nemogu, nek pogledaju svoje dnevnik i vide svoj uspeh dali u sportu ili zivotu, poslu sta god. Najboljem moze da prigovara samo najbolji, ostali mozemo da kmecimo u svom interesnom krugu, izvan njega nemozemo i da hocemo.

Predo

pre 3 godine

Vijest koja stvarno ne zaslužuje ne samo moj, nego bilo čiji komentar. Šta je to "zanimljivo"? To je nedefinisano. To je stvar čistog ukusa. Meni je zanimljivo da gledam Bušar kako igra, ali ne zbog tenisa, mada je pre par godina bila više nego solidna teniserka, dok nije otkrila da muškarce manje zanima da gledaju njen tenis od nje same. Nekome se možda sviđa Monfisovo skakutanje, akrobacije i sl. , meni ne. Ista stvar sa Fonjinijem. Meni se lično strašno sviđa tehnika Krajinovića. Sviđe mi se borbenost Borne Ćorića. Ali šta ima nekome da se sviđa kod Medvedeva, osim da se čudite kako čovek sa onako lošom tehnikom udaraca uopšte uspe da prebaci mrežu i pogodi teren. To stvarno jeste čudo. Ja nisam teniski stručnjak, samo ga igram duže od Novaka, ali to je za mene poezija, gde svaki potez ima svoj rezon, naravno osim ovog zadnjeg, a ko zna - možda otkrijemo da je i to imalo neku dublju svrhu.

Neće mu oprostiti Djura

pre 3 godine

Poznati i priznati novinar u svetu tenisa, kao što sam ja poznat i priznat u Burundiju.
Danas svako može sebe da nazove novinarom i da ser. Bez posledica.
A Nole neka samo trsi, za još milion života ovaj degen neće postići i zaraditi, ipak ovaj ovo radi zbog novca, ne radi se ovo lično sramoćenje za džabe, koliko je Nole stavio na svoj konto. Neka crkne dušmani.

Mlađa

pre 3 godine

Čovek je 100 % u pravu. Naravno da nije zanimljiv kad sve pomenute dere... Šta da bude zanimljivo kad se zna da će Novak pobediti...

racionalno i hladne glave

pre 3 godine

A nije mu zanimljivo da gleda neke od najboljih udaraca koji je tenis ikada video? Da jeste, mogao bi da gleda i analizira najbolji retern ili bekhend koji se ikada mogao videti u svetu tenisa. Da, najbolji, ne najlepši, najbolji. Nikome bekhend nije tako moćno napadačko oružje kao Đokoviću, dijagonale, paralele, iz defanzive, iz streča, uživanje za gledati. Tako visok nivo na svim podlogama, neverovatno. Oduvek sam imao utisak da nikada nije bio na svojim gornjim limitima, čak i kada je igrao tenis na nivou koji nikada niko nije dostigao, dok, recimo, dok gledate Nadala, imate utisak da igra tenis na 110% svojih mogućnosti. Osvojiće sigurno još nekoliko GS, sigurno! Da li će to biti dovoljno za GOAT rezultat, videćemo.

ultrasrbin

pre 3 godine

Srki strucni konsultant, 10. septembar 2020 17:36

Ovaj novinar bi i tebe stavio u top 10 mada tenis verovatno nisi video ni na TV. Imate isti imbecilni i zluradi nacin razmisljanja. Kako njemu da bude zanimljivo sto je Federer popu... toliko puta sa mec loptama. Federer na prvom mestu, neki koji dugo nisu odigrali mec u prvih 20. Ovo kao kad bih ja rekao da je NT negde u top 201 od 200 dnevnih nnovina za koje znam. Mada oni su menni uvek top 1 za poljski WC.

Marko

pre 3 godine

Đoković bi trebao da objavi TOP 1000 najboljih novinara s kojima se susretao tokom karijere, i da ovog Kristofera potpuno izostavi.

sam

pre 3 godine

Novak ima svoja trzista, to je skoro ceo svet sem engleskog govornog podrucja (koje na njegovu zalost jeste najmocnije), a i tu delimicno ima prodju u Australiji. Francuzi, Spanci, Italijani ga prilicno postuju kada igra tamo, a o istoku ne treba govoriti, tamo ga cesto i obozavaju. Ne treba se gurati tamo gde te ne zele, a oni nek prave sto intervjua sa Rodikom, Vudbridzom i slicnim likovima koji ce ga uvek nipodastavati. Zanimljivo je da jedan jedini, veliki Sampras mnogo postuje Djokovica i njega ne zovu na ove "strucne" intervjue kada ga treba gurnuti u u kaljugu.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Imam prijatelja, majstorskog kandidata. Meni stvarno nije nije zanimljivo da igram protiv njega, a verujem da je njemu još manje zanimljivo da igra protiv mene! Ili je poenta nešto drugo?!

Chuck norris

pre 3 godine

Svako ima pravo da misli i da te misle deli. Na ATP Ranking vidim da je Djokovic prvi i to je to sto vazi. To je fakat koji se broji :-)

Auuu!?!

pre 3 godine

A da... treba napraviti listu igrača čiji navijači najviše pate zbog nekog igrača i to obrazložiti brojem "napaćenih" navijača.

barba

pre 3 godine

koliko moras da budes zlonameran da napises ovakvu analizu... a samo je u pitanju tenis... igra... zajebancija. citas mslo dublje vesti i shvatis na sta su ljudi danas spali iako je maloumnih uvek bilo... nije dovoljna ljudima korona, treba nesto jace da se pocisti ovo djubriste od ljudi danas na Zemlji

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

:)))))
pa, naravno da nije u top 10, nije ni u top milion!
đoković je kategorija za sebe, ona ostalima nedostižna...

drugaciji ulozi

pre 3 godine

Zato isto nisu voleli ni Divca i Stojakovića, a sada Jokića i Marjanovića, ili ipak ima veze kakav je ko čovek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 10. septembar 2020 22:21)

Pomalo mesate babe i zabe. Ovo je pojedinacni sport, Djokovic je gurnuo u zapecak omiljenog RF i, nesto manje omiljenog, Nadala. Jokic, Stojakovic i Divac su, uz duzno postovanje, dovoljno dobri, ali nisu najbolji... kada se govori o najoljem kosarkasu svih vremena nikome ne pada na pamet da pomene nijednog od njih. A kada je u pitanju Djokovic, onda je on stalna tema u tom smislu. To daje potpuno razliicitu dimenziju, tada se mesa i politika i biznis, jer biti najbolji u necemu je mnogo drugacije nego biti medju najboljima.
Dacu vam primer, na jednom sahovskom sajtu ima Puzzle Rush gde mere koliko problema mozete da resite za 5 minuta. Ja sam u 3% najboljih i prezadovoljan sam, obzirom da sa svoju obecavajucu sahovsku karijeru prekinuo pre 40 godina. E, sad, najbolji na tom sajtu resi DUPLO vise problema od mene, iako sam ja medju 3%. Tako je u vecini stvari u zivotu, ogromna je razlika biti medju par procenata najboljih i biti najbolji.

veverac

pre 3 godine

Ni Bajer ne igra najlepsi fudbal pa je NAJBOLJI!

Dzaba vam svi pokusaji, Federera ne mozete napraviti da bude GOAT nikako! Covek je ogromnu vecinu trofeja osvojio igrajuci u eri pacera kakvi su Nalbandijan, Safin i ostali klovnovi.

Novak ga je 2011. iskljucio i od tada je on ugasen. Osvojio je par GS samo kad je Novak pravio pauzu zbog povrede. Da li vam to nesto govori?

Ma sta pricali, nikad se u istoriji sporta, nije desila situacija da jedan sportista toliko utice na karijeru drugog kao sto je Novak uticao na Federera. Covek ga je jednostavno UGASIO!
(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Bajer već godinama nije najbolji.
Verovatno si mislio na Bajern.

objektivno

pre 3 godine

Nekada je NYT bio list koji nije bio los. Sada je apsolutno nezanimljivo propagandno glasilo koje sluzi za iste svrhe kao CNN. Zalosno je to za njih, ali sta da se radi. Legitimna stvar je pricati o tome ko voli neku boju, kome je neko zanimljiv ili ne, ko ima strah od lifta, ne govorim o ovoj listi, govorim o tome u sta se taj list pretvorio.

markooo

pre 3 godine

Kada neko kaze da je nesto “najbolje za tebe “je bolje nego “najlepse za tebe “.. Nole je najbolje a da li je najlepse vi raspravljajte ..

John

pre 3 godine

(Ekspertski poznavalac, 10. septembar 2020 12:51)

Federer je samo jednom dobio Djokovica u finalu GS - Djokovicevo prvo finale, USO 2007 (a i tu je bilo tesno). Posle toga ga je Djokovic odrao tri puta.
Ima i negativan skor u finalima sa Nadalom (6:3). Kada je uzeo svoj jedini RG (2009) nije igrao ni sa Djokovicem niti sa Rafom (OK, nije ni Djokovic 2016), ali nikada nije pobedio Rafu na RG (Djokovic jeste, 2015, pa posle izgubio finale od Vavrinke). A Rafa Federera jeste na Vimbldonu (2008)
Kad se jednog dana bude podvlacila crta, siguro je jedno - i Nadal i Djokovic ce biti uspesniji od Federera.

Isiah

pre 3 godine

Svako je merodavan da nabroji deset igraca koje najvise voli isto koliko i ovaj novinar. Za rangiranje su merodavni samo rezultati i osvojeni trofeji.

Kvrckvrc

pre 3 godine

Pa opet se Nole kotira bolje od navedenog casopisa...jer, Njujork tajms nije ni u prvih 500.
Valjda bi to trebao da bude njihov najveci problem, a ne Djokovic.

Lolek i Bolek

pre 3 godine

Znaci mnogo se im se zamerio cim laju kao nenormalni. Sad se pojavljuje ovaj sto ocenjuje ‚umjetnicki dojam‘. Alo decko pa nije to klizanje a ti nisi Milka Babovic (e sad vi mladki saznajte ko je Milka)!

lili

pre 3 godine

Svi nabrojani teniseri bi sigurno pristali da budu "neintresantni"za gledanje ali da osvoje ono što je Novak.Uostalom to je stvar ukusa,to što tom novinaru nije interesantno nekima jeste i obrnuto.

Underground

pre 3 godine

Kakvi Hipokriti
evo ga moj komentar u L'Equipe od pre neki dan..izavao je buru komentar ali sam ih pogodio u srz...

Allez y bande d'hypocrites...attaquer et juger ...le roi est mort, vive le roi...alors il a fait une erreur (stupidité imprudente) ... s'il y avait une intention, non...pour un avertissement mais pas pour disqualification...quell honte..a-t-il du respect et de la compréhension ... alors il n'est pas allé au tribunal...

sremac

pre 3 godine

Nole se stvarno prevario sto je otisao na taj US open. Uvek su ga pljuvali i njegovim ne dolaskom bih punooo izgubili, ovo mu je bila sansa da ne ode, mogli su mu samo pod prozor da pljunu, ovako...

miki

pre 3 godine

meni nije zanimljivo gledati partiju saha Magnusa Klarsena, ne razumem ni jedan njegov potez, ali iz poteza u potez stvori prednos na tabli, ne mozes da kazes da mu je jedan potez bio kljucan koji mu je doneo prednost, svaki mu potez ima podjednakog znacaja, na kraju ili remizira ili dobije mec, svakog puta, najbolji je sahista sveta. Da znamo kako razmislja i sta ga to cini najboljim verovatno ne bi bio najbolji. Ovako gledas sahovsku tablu kao tele u sarena vrata i nista ti nije jasno ni zanimljivo.

Proka

pre 3 godine

Od prvih 20 igraca ni jedan nije narocito zanimljiv za gledanje a pogotovo ne serverski smorovi kao Federer, Raonic, Query i slicni ili linijasi kao Agut. Da budes u 20 ne treba da budes interesantan kao recimo Brown iz Nemacke ili nekad Leconte ili Noa. Treba da pobedjujes.

Milan_PT

pre 3 godine

Ovo me podseća na onog, čini mi se, Engleza, koji je odmah nakon Vimbldona 2019 rekao da mu je najveća želja da se jednog dana ispostavi da je Novak bio drogiran, te da sve njegove GSove daju Federeru...

Mrs.NO

pre 3 godine

Ovo je sledeće Smeće što objavljuje Njujork Tajms u posljednja tri dana protiv Djokovića .Djokovic je bez konkurencije toliko neizvesnosti u mečevima imao da ni Hitčkog ne bi prevideo kraj ,pitajte Federera kolko je meč lopti imao i nije ih iskoristio na Grend Slemovima da ne pricamo o drugim turnirima jedno 8 ,Djokovic je doneo intenzitet u Tenisu ,igra se lopta uvek vise protiv njega da ne nabrajam špage i pokrete brzinu i ritern,Mislim da je ovo najveca glupost koja je napisana u posljednja tri dana

tennis fan

pre 3 godine

Hah, Mute i Medvedev? Ne bi mi bili u top 50 sigurno. Vavrinku stavio na 11 mesto, genijalac! Gde mu je Kei Nisikori, a i Conga i dalje igra?

-_-)

pre 3 godine

@(Mikii, 10. septembar 2020 14:38)

Propali ekonomista sa odseka za pevanje spao na palamudjenje i ispravljanje pravopisnih gresaka.
Ako ako...

Nešto sasvim drugacije

pre 3 godine

Ima jedan super momenat u dublu Noah/Bahrami, McEnroe/Leconte kad igraju sa zamišljenom lopticom. Nije teniska, ali vredi pogledati.

miki

pre 3 godine

to je njihiv "beli sport" njima je urodjeno da druge gledaju sa visine, zato i ne mogu da se pomire sa tim da jedan srbin igra najbolji tenis na svetu i da je jedan od najvecih!

Nole 155

pre 3 godine

Novak nije top on je haubica. Lopticama obara, satelite, avione, nlo objekte... on je opasan, treba smanjiti loptice na manji fi.Mozda mu i zabrane nadimak Nole i zato neka bude Đole. Idemoo Đoleee...