Utorak, 01.09.2020.

17:30

Sampras: Đoković će biti GOAT

Pit Sampras i Tim Henman, dvojica legendarnih tenisera, diskutovali su o pitanju GOAT-a.

Izvor: MT

Sampras: Ðokoviæ æe biti GOAT IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Cane

pre 3 godine

Naprotiv što su stariji, Novaku raste prednost nad Nadalom. Novak je puno sposobniji da se prilagođava drugačijem stilu igre, a uostalom to već i čini usavršavanjem servisa kom ranije nije pridavao toliku važnost. Čini to i Nadal, naravno, neizbežno. Nadal je dešnjak koji igra levom rukom, on je simbol adaptacije, ali ipak mislim da u ovim godinama nema više takvu moć, da je mnogo podložniji navikama.
Ko će na kraju biti bolji, Nadal ili Novak, odlučiće to koga od njih mimoiđe neka ozbiljnija povreda i olimpijske igre u Tokiju sledeće godine... ako ih bude. Čim bar Nadal preskoči Federera u broju GS, odjednom će olimpijska medalja dobiti na značaju. Sada je još medijski "nebitna" zato što je Federer nije nikada osvojio iako je četiri puta pokušavao.

Sapcanin Smiki

pre 3 godine

Bice najbolji i bice teniser koji je najduze igrao od svih top tenisera, za inat da predje ne 20 nego 30 GS da se niko ne usudi da ga ikad! poredi sa kim bilo !!!! GO GO POWER NOLE !!!

Walker

pre 3 godine

Ali najsmesniji su mi ovi sto pricaju da mu pustaju pobede (ne daju mu da izgubi) i ovi sto pricaju da mu pustaju doping. Pa cekajte bre, vi stvarno mislite da bi ameri jednom Srbinu nesto tolerisali? Mi smo njima uvek bili trn u oku i normalno je da nikad nece progledati kroz prste Novaku kao sto nisu ni Troickom koji uopste i nije bio dopingovan a dobio je najstrozu kaznu...

Vaso

pre 3 godine

Za mene postoji samo jedan merodavan kriterijum, da se vidi ko je bolji.... to je međusobni skor. Tu se vidi ko je bolji teniser. Trenutno je tu Novak najbolji. A drugo je ko je najuspešniji teniser. Kriterijum za to je broj gs-ova. To je trenutno Federer, ali tih njegovih 20 gs je dostižno. Ali rano je još bilo šta konačno zaključiti. Sva trojica još igraju. Kada prestanu, tada treba povući crtu i ova 2 kriterijuma primeniti. Tek tad.

ccc?

pre 3 godine

Ono sto je zastrasujuce, Novak pobedjuje i kada igra slabije. Na primer, trenutno slabije servira zbog problema sa vratom. E sada kada razmislim ..sta ce biti kada zaigra mnogo bolje? I do toga ce sigurno doci jer on je majstor kada krene da igra u kontinuitetu. Evo, 24 u nizu? To je zastrasujuce. Ovi koji samo treniraju a ne igraju..kada izadju na takmicarski mec I TURNIR, videce koliko je to bilo dobro?

Stefan

pre 3 godine

Najjaci su ovi sto ne vjeruju da Novak pred sobom ima jos 5 godina vrhunskog tenisa.

Pa ako je Federer sa punih 38 mogao igrati finale Gren Slema od 5 sati, zasto to onda ne bi mogao i Novak.? Na kraju krajeva, i sam Novak je posle tog finala na ceremoniji rekao da mu je zelja da i on sa 38 igra finale Gren Slema. Znaci tu je sve jasno.

Kad se sjetim onih prica od prije 6-7 godina, govorilo se da ce se Nadal i Djokovic posle 30e raspasti, a oni posle 30e bolji nego sto su bili u dvadesetim. Poslje 30e obojica osvojila po 5 GS. Jednostavno to su sampioni, za njih su godine samo broj. Jednostavno sampion ili jesi ili nisi, nebitno, imao ti 26 ili 36. Poprilicno sam siguran da Novak u sebi ima jos najmanje 5-6 sigurnih Gren Slem titula, a vjerovatno i vise od toga.

lazar

pre 3 godine

Mislim da je on vec sad teniski GOAT. Nije samo Grand slam reper. Federer je 6 godina stariji, to je i mnogo veci prostor da se osvoji 21 grand slam nego sto je Nole imao priliku i vremena. Mislim da je head 2 head dovoljan, mada i mnogo drugih parametara je na Djokovicevoj strani. Cak mislim da i Rafael Nadal pre treba da se razmatra kao GOAT nego Federer.

glukozamin

pre 3 godine

Federer je i bice G.A.O.T.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:10)

+ 10 141 -

Eto, dotičnog u njegovom mišljenju podržavaju još desetorica... sudeći po broju glasova. Mada, smem se kladiti da je par glasova lažirano duplim glasanjem.

Cole

pre 3 godine

...Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord...
(poznavaoc situacije, 1. septembar 2020 20:55)

Druze, u svemu se usaglasavamo
oko Novaka ali reci da Nadal osim RG
ne drzi ni jedan rekord je u najmanju
ruku nekorektno. Verovao ili ne Rafa
drzi sam ili deli s nekim cak 190 rekorda,
Rodja 389 i Novak 174. Poz.

glukozamin

pre 3 godine

...najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre...
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ako zanemarimo (ne)pismenost, jasno je šta ovaj hoće da kaže.
Naravno da je stil najvažniji, pored loknica i ciklama-roza pertli... Mada, mogli bi uvesti i broj blizanaca, jer Rodži ništa drugo, uskoro, i neće preostati!

Novak u Mehuru

pre 3 godine

Ti ozbiljno misliš da će Novak igrati još PET godina? On sada ima 34, protiv Aguta jedva je ostao živ od umora i iscrpljenosti, i dalje mu se igra svodi na trčanje i prebacivanje, čak i protiv ovih s kojima je igrao na "mehur-turnirima". Od Aguta bi izgubio, da mu direktor turnira nije dozvolio masažu vrata, posetu toaletu i "nacimavanje" krova. Dobio je najmanje 25 minuta da se povrati, onda ga je balvan u prvom razbio sa 6:1, a onda je balvanu rečeno: stani, kud si se rastrčao! Pomislim da su i Agutu, kad je na 6:5 servirao za pobedu, neko javio - pa ne misliš valjda da igraš finale sa Raonikom, i ode pobeda.

Cole

pre 3 godine

cole
Kakvi su to rekordi kad ih je toliko.U izvlacenju gaca iz dupeta,najbrze dodirivanje nosa,usiju pre servisa itd.Na to si milio?
(Markos, 1. septembar 2020 22:32)

Posto vidim da ti pretraga
po sajtovima nije jaca strana,
pa da pomognem/nacrtam.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/records

Potrebno je na kompu samo da
pritisnes CTRL F i u polje
da uneses ime bilo kog od
tenisera, izacice ti broj
rekorda.

P.S.
Iznenadio bi se koliko
ima zanimljivih rekorda.

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@poznavaoc situacije
Bravo,sve si lepo napisao,ali bih te korigovao u delu gde kažeš da je zapad počeo da se hvata za slamku broja osvojenih GS.Naime,oni se više ne hvataju za tu slamku,prošarajte malo Twiterom i vidite šta bolesnici pišu,duboko svesni da Novak za 6.meseci prestiže Federera po broju nedelja provedenih na 1.mestu ATP.Koliko ga mrze,vređaju,pokušavaju da u prvi plan stave njegovu navodno bolesnu želju da bude prvi u svim kategorijama,pa zbog toga igra čak i sad (kao da većina drugih igrača ne igra).Njegove povrede i trenutno loše zdravstveno stanje se tumače kao podmuklo prenemaganje kojim remeti protivnike u trenucima kada gubi mečeve,njegova želja da letošnjim turnirima pomogne lošije rangiranim igračima da nešto zarade tumači se kao bahatost i neodgovornost,neviđen publicitet se daje idiotima poput Kirgiosa itd.
Svesni su da je pitanje meseca kada će Novak izbiti na prvo mesto u svim kategorijama i zato već unapred,na sav glas zapomažu da mu čak ni to ništa neće značiti jer je loš čovek,karijerista koji gazi preko leševa da bi postigao cilj i da zašto,bez obzira na sve što je postigao nikada neće biti GOAT.
Uzalud,there can be only one,and we all know who he is.
NOVAK ĐOKOVIĆ!!!

Zena

pre 3 godine

Nema šanse. Teorijske, praktične još manje. Osvojiće kao što smo mi pobedili u kosovskom boju. Dajte ljudi, budimo realni. Makar ponekad.

Straight Outta München

pre 3 godine

Nole nije najbolji samo u jednom parametru. To je broj GS titula. Ali realno je najmladji od velike trojke, tako da to nije nista nedostizno za 5 godina. Novaku pomaze to sto ga “ne vole”, tako da se on nece smiriti dok ne pretekne Rafu i Federera po broju GS. Do tada sigurno najvise nedelja na prvom mestu, uz bolji medjusobni skor, prakticno ne ostaje ni malo prostora za pitanja ko je najveci. On je realno i sada najveci kada gledamo pozitivan skor i sta je uradio u poslednjih 10 godina.

lagolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)
Ma bas tebe, vrsnog strucnjaka foruma. Ja ipak mislim da skupljas plusice hahahah

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Evo sad citam, neko pise i o uzastopnim cetvrtfinalima, a taj isti je Djokovica nazivao "kraljem nebitnih rekorda" Pa odlucite se gospodo, sta jeste a sta nije bitno. Mozda je nebitno sto ce ovo biti 18-ti masters. Inace ako djokovic osvoji RG, on ce biti prvi teniser u open eri koji ce osvojiti sve masterse 2 puta. Taman za dve duple krune

Majkl

pre 3 godine

A sta bi tek bilo da je Djokovic odma otkrio da je alergican na gluten.? Mozemo mi svi govoriti sta ocemo, al je cinjenica da su teski disajni problemi Novaka kostali 4 vrhunske sezone(2007-2010), to je prosto cinjenica.

Da je Novak odpocetka bio zdrav i fizicki ravnopravan sa Nadalom i Federerom, sad bi vec imao najmanje 21-22 GS.

Naravno, nisu Roger i Rafa krivi sto je Novak imao te zdravstvene probleme, al to treba uvjek reci.

Kakav je Novak ustvari nevjerovatan igrac, najbolje pokazuje ta cinjenica da je on 4 sezone kasnije krenuo da igra svoj najbolji tenis, cak i pored tog velikog deficita on je po rezultatima sad potpuno ravnopravan sa Federerom i Nadalom, zaista nevjerovatno.

Zoran

pre 3 godine

Za Kinga i ostale koji pričaju da Novak "samo prebacuje". A šta po vama treba da radi? Da se izmakne i da je pusti da prođe pored njega? Niste li vi malo zastranili sa mozgovima?

Za ove što kažu da Federer NIKAD nije predao meč. Prvo, predao je jedan zvanično, koliko ja znam. Završni masters u Londonu i čuveni džemper. Razlog je bio prozaičan: "Umaoran sam"!?!? Drugo! Zadnjih sedam...osam godina Federer predaje svaki važan meč koji treba da igra protiv Novaka već u svlačionici. Prosto bode oči koliko je uplašen kad izlazi na teren i to uvek kao prvi zato što najbolji izlaze drugi. Jednostavno, to se vidi.

CroFed

pre 3 godine

Nisam bio neki simpatizer Henmama no stvarno je bio među 2-3 najbolja tenisača bez finala GS, a zaslužio je bar jedno. Eto 2001 je možda i najbolju šansu imao, no kiša i Goran su se ispriječili za finale s Rafterom. O Samprasu sve znamo, velikan često s malo emocija, neki mu zamjerali da samo "odrađuje posao", no uz Rogera najveći tenisač travnatih terena. Kada su u pitanju 3 ikone igre, već samo činjenica da su u svojim kasnim/srednjim 30-ima u samom vrhu govori o tome koliko su ispred svih ostalih, i koliko su svi ostali (čitaj oni mlađi) iza njih. Zaista, ako ovi mlađi u narednih 3-4 sezona uopće ne naprave neki iskorak, jedini koji će osvajati slamove će biti Novak i Rafa, možda čak i Roger no on se jedino još može fokusirati na Wimbledon gdje je profesor za omladinu i jedino mu Novak tamo može zaprijetiti.

Smeh

pre 3 godine

@Jumko

Dobro je sendvičaru. Idi pokaži svom šefu šta si napisao i da si zaradio svoj sendvič. Nemoj da ostaneš gladan slučajno. Valjda je dovoljno ono što si napisao za barem jedan sendvič?

King Rodžer

pre 3 godine

Meni je milo kingu rodžere za tebe,dok si sretan.Ali bolest nikako da prođe.Onda se napij,pa uzmi tri bromazepana....pa se dobro isplači...ili se obesiš ili.....

patriota

pre 3 godine

Pa naravno da će biti GOAT, tj već je GOAT! Tu nema dileme.
Realno, dominira čitavu deceniju, "uzeo" je mnogo titula Nadalu i Rodžeru, ima bolji međusobni skor. Tresu im se gaće kad igraju protiv njega. Ušao im je u glavu.
Broj nedelja? Pitanje je dana kad će imati najviše nedelja.
Gren Slemovi? Lako će osvojiti 25. Zapamtite.

rui

pre 3 godine

novaku su 33 god.,vidim mnogi govore da ce dominirati jos 4-5 god..dakle do poznih 30ih..isti ljudi koji to pisu na ovom portalu nebrojeno puta federera od 35te salju u penziju i tvrde da igra samo da zaustavi novaka..koji je razlog sto ce novak jos 5 godina igrati,je li njemu u npr. 37oj godini vrijeme za penziju ili to za njega ne vrijedi.

Miso

pre 3 godine

Realno Novak u sebi ima jos najmanje po dva US Opena i Wimbldona, barem jedan RG, i jos najmanje 3 Australije. Ako ostane zdrav, sasvim je realno da u naredne 3-4 godine osvoji jos 8 GS i karijeru zavrsi sa 25 GS.

vojkan85

pre 3 godine

Ok, GS će prestići kao i broj nedelja, ALI...broj titula, pobede, uzastopna četvrt i polufinala, sam tenis i lepota igranja...Gledao sam Novaka protiv Raonića, stoji 3, 4 metara iza linije, totalna defanziva. Smeč, drop, volej nisu na RF nivou. Federer u karijeri nema predat meč, igrao je čak i sa mononukleozom protiv Fiša. Nesporno tenis gubi odlaskom Federera, ostaju Nole i Rafa ali klinaca novih nema i to je očigledno. A ima i razlike u godinama. 5 i 6 godina razlike nikako nisu malo. Sva trojica su majstori na svoj način ali Federerov tenis je najlepši u istoriji tenisa.

Jumko

pre 3 godine

Vrlo jednostavno... Ako osvoji najvise GS titula, bice! Sve se svodi na GS titule, kao sto uvek i jeste... Ali Djokovic, nazalost po espreso kasikare, nece osvojiti najvise tih titula!

CM82

pre 3 godine

Polako se sklapaju kockice za Noleta i posle svih ovih godina neverovanja i omalovazavanja njega kao igrača/coveka njegova upornost i neverovatan talenat će vas naterati da priznate cak i ako to niste želeli ali činjenice su tu i tek će biti rezultata,tek je počeo!! Bravo Novace!

Spale

pre 3 godine

Sad će srbomrsci miki, junko, rasim i ostali za tastature da nam objasne da to ne može biti i na kraju da napišu “hahahahaha”. Valjda od muke.

Pera Ždera

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Exstremno dijabolican komentar. Zasto se igra tenis, bilo koji sport? Zbog pobede, titule, trofeja. Onaj koji pobedjuje znaci da je njegov stil delotvorniji, efikasniji, uspesniji itd.

Sto bi mnogi rekli, nije ovo umetnicko klizanje pa da se ocenjuje lepota za oko sto Federerov stil svakako najvise poseduje. Ali mnogima je lepa i Novakova gipkost i stizanje uz spagu nemogucih lopti, odbrana kao protiv zida itd. Postoje ljubitelji kosarke koji mnogo vise cene igru u odbrani, lepsa im je za oko, takticki, nadmidrivanje itd a ne samo povrsno gledano, dribling i kucanje.

Kada sam se vec prebacio na kosarku, tvoj komentar u tom kontekstu - najbolji su oni AND1 igraci jer im je stil najlepsi za oko, sta sve rade sa loptim itd. Ovi sto osvajaju NBA titule ili evropske lige su obicni ubacivaci lopte kroz obruc kao sto je Nole obican prebacivac lopte :D
...uzasno debilno razmisljanje.

Sto se teme tice, takticki, stilski, mnogim rekordima, medjusobnim duelima protiv dva najveca rivala iz trojke najboljih svih vremena, Novak je najbolji teniser Ikada. Federer je najuspesniji. Za sada...

mile

pre 3 godine

pametni ljudi,nole je vec po nekim parametrima najbolji,oni vide kao i svi ostali a jedini imaju srce da to kazu,ostali su zavidni i ljubomorni,ako nastavi ovako rekordi padaju sigurno,srbijo budi ponosna na ovakvog coveka,jedan je nole

Djido

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 1. septembar 2020 20:13)

Nepismenost i skučenost izražavanja koju redovno pokazuješ, uveravaju me da ti ne znaš značenje te strane reči koju upotrebljavaš.

poznavaoc situacije

pre 3 godine

Nema dileme da je Novak vec sada GOAT i niko ga nece prestici. Zapad se hvata za zadnju slamku - broj osvojenih GS naslova ali to nije merilo jer vazno je uzeti u obzir i druge rekorde.

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Uskoro No1e prestize rodju po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Sve to, a 6 godina je mladji od dzemperka i sve to u najjacoj eri tenisa ikada, u direktnim duelima protiv druga dva najbolja igraca u istoriji, a ne kao dzemperko protiv Bagdatisa, Filipusisa, Gonzaleza, pijanog Safina, i ostarelog Agasija.

Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord, a nikad nije osvojio ni zavrsni masters tako da on definitivno ne moze da bude GOAT vec samo GOAT sljake, bez dileme.

Miki

pre 3 godine

Naravno, mastersi nisu vazni, jer to ne prija Federeru. Da je on osvoio, toliko mastersa, da je on osvoio sve masterse najmanje dva puta, kao Nole, mastersi bi bili itekako vazni. Uostalom, na mastersima i na slemovima se takmice potpuno isti igraci, a ne neki drugi. Englesko licemerje je beskonacno.

matori

pre 3 godine

rekao bih da Henman I Sampras poznaju materiju, pa ako oni tako kažu, neka bude tako!
da ne filozofiram dalje, to je i vrapcima jasno... ako Novak bude fizički dobro, na kraju ( pre kraja karijere) će biti najuspešniji. Najbolji je već sada.

Cole

pre 3 godine

Pa skoro sve OK. Jasno je da su
GS-ovi najvredniji trofeji ali
ako bi gledali samo po tome, 'aj
onda da ne igraju ni Masterse,
ni Zavrsni masters, a broj
nedelja mu dodje potpuno nebitan.

U svakom slucaju, Novak je po meni
vec sada GOAT. Poz.

sasa jokic

pre 3 godine

Jedan faktor je veoma bitan, a to je kada ce “klici” probiti led. Cicipas, Tim i Medvedev i Zverev su vrlo blizu da krenu sa osvajanjem GS. Kada se to desi, Noletu ce biti sve teze. Samo na Wimbledonu ce Nole dominirati, na ostalim podlogama svako od gore pomenutih moze da mu pokvari planove. Takodje mislim da ce Nole ako osvoji USO osvojiti i RG. Rafa je poprilicno zardjao, nije doboljan Rim da udje u ritam za RG.

legolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".
(Samo objektivno, 0

Ukapirao si!

Samo objektivno

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".

Sirano

pre 3 godine

Nole ce mozda imati na kraju najvise GS titula, ali po meni to nije jedino vazno pa cak ni najvaznije. Za mene su i Nole i Nadal bolji teniseri od Federera. Sva trojica imaju priblizno isto titula, Nole malo manje ali on ce osvajati jos trofeja a Federer nece. Tako da to nije mera. Meni najveci dokaz moje tvrdnje je to da Federer vecinu titula je uzeo pre pojave Nadala i Novaka. Federer nije ostareo kada su ova dvojica pocela da ga pobedujuju, Rodzer je tada bio u najboljim godinama, ni zelen i neiskusan a ni star kao sada.Prvo mu je Nadal uzeo meru, tada je poceo i ono njegovo da place, video je da je dosao kraj njegovoj nepobedivosti. Posle je poceo i Nole da ga mlati. Drugo kao dokaz je i to sto Nole i Nadal imaju vise pobeda nad Rodzerom u medjusobnim mecevima.Ta dva pokazatelja koji su i povezani, jasno dokazuju da su ova dva bolji od Federera. O stilovima igre necu da pisem jer je bezvezno.E sad,ko je bolji, Nole iili Nadal.Ko ce uzeti vise trofeja do kraja, verovatno Nole. Nole ima i bolji medjusobni skor,ali meni to nije dokaz.Po meni, Nole je bolji od Nadala najvise iz razloga sto je Nadal vecinu titula uzeo na jednoj podlozi,na sljaci.Nole jeste slabiji od njega na sljaci,ali zato je dosta bolji na druge dve podloge.Ko je GOAT i sl mene ne zanima,ali prosto NOle je bolji od ove dvojice i najkompletniji igrac ikada.

atpWourld

pre 3 godine

polako ali sigurno dolazimo do neizbežnih činjenica. Rožder Ferderer je tek 3. tenniser svih vremena , a i tu se lomi sa lejverom , dele to mesto.

gligor marinada

pre 3 godine

Stani, koliko gs oni imaju sad bi rekli botovi?? Ko je taj sampras reko bi muamer i jumko hahahaha??? A king rodzer iz tirane ce reci da ipak najsladji bekhend i najsladje trci balerina iz bazela hahahaha. Zgazi ih nole neka boli do 21 i 311!!!

Ludi Milojko

pre 3 godine

Njih trojica po ostvarenim rezultatima su neverovatni. Međutim Novak već sada ima 57 velikih titula, Rafa 55, a Federer 54. Novak je drugi po broju nedlja na 1. mestu. kako god bilo jedan je od tri najveća tenisera u istorij. Njih trojica pa prazno mesto pa svi ostali.

neki veliki dr

pre 3 godine

Ono kad velicine poput Samprasa pa ajde i Henmana (ipak je tenisercina za vecinu danasnjih kmecavaca i sminkera) izraze ovakvo misljenje o Novaku,a sa druge strane Dici Karijesi i Rubonovi Vinjaknoe i slicni dilentati ga prozivaju,sve je jasno.Pa i fedjinim botovicima kucama,av,av :D

Ljubo

pre 3 godine

Samo mi reci stručnjaće gospodine King Rođžer kako to igra King Rodžer ako ne prebacuje lopticu preko mreže,dali on igra neki novi tenis za koji niko nije čuo.A što se tiče dali je on u prajmu ili nije,pa normalno da nije kada mu više nisu protivnici Bagdatis,Hjuit,Rodik i ostala buranija,on u prajmu nije već punih 13 godina od kako se pojavio jedan dečkić iz Srbije koji je podigao lestvicu na jedan veći nivo a do toga nivoa nažalost po tebe i tvoje drugare King Rođžer nikada nije mogao da doskoči a kamoli da preskoči.Zato se tvoj King Rodžer i danas u 40 godini pokušava da dođe do toga nivoa ali nažalost po njega lestvica je pre visoka za njegov kvalitet.

nolomanija javlja

pre 3 godine

Mi smo se ovde usaglasili da amerikanci i britanci mrze Nola i lažu samo da bi njemu napakostili. E sad, ova dvojica su njihovi, znači lažu i on neće imati najviše GS-a.

Nebojša

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ti mora da živiš u nekom svom svetu Federer kada je bio u prajmu kako ti kažeš drao ga je i to brutalno Rafael Nadal na šljaci na betonu i na travi a bogami i Endi Marej vidi im skor između 2007 i 2010 potom se pridružio i Novak Federer je 2011 još uvek bio u prajmu sa 29 godina ne moram da te podsećam kako je prošao te godine sa Novakom a i u godinama koje su došle znam da se vi vadite na godine Rogera Federera ali vidi ti ovo jedan Novak koji je za vas radnik, prebavivač koji igra na snagu je apsolutni no1 i u svojoj 33 godini šta ti to govori da je Federer bio mator ili da je Novak prosto bolji.

King Roger

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.

Zika–Testera

pre 3 godine

To je svima jasno osim promasenim slucajevima i mentalnim pacenicima kao sto su jumko, mikii, goran loznica i ostali septicko–jamski nus–proizvodi...

crna rupa

pre 3 godine

@king roger
Evo, poceli su sa spinovanjem "rekordi i trofeji nisu bitni, bitan je stil"🤣🤣🤣 Bogami dugo ste se o drzali...Gde su sad oni komentari 20>13 310>200, pa 20>14 pa 15 pa 16 pa 17🤣🤣🤣, a 310 od 200 pa 250 pa sad 285 hi hi hi...Dajte papir odmah da potpisem da Federer bude GOAT stila a Djole nek bude prebacivac sa vise nedelja i GS-mova, ostalo je ionako vec na njegovoj strani😁 Go No18e!!!

Pippin

pre 3 godine

Ljudi su stručni i nepristrasni. Bilo koji stručnjak u tenisu će reći isto: da je Đoković je u mnogo aspekata najbolji svih vremena. A fanovi mogu da pričaju šta hoće, njihove reći nemaju vrednost.

poznavaoc situacije

pre 3 godine

Nema dileme da je Novak vec sada GOAT i niko ga nece prestici. Zapad se hvata za zadnju slamku - broj osvojenih GS naslova ali to nije merilo jer vazno je uzeti u obzir i druge rekorde.

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Uskoro No1e prestize rodju po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Sve to, a 6 godina je mladji od dzemperka i sve to u najjacoj eri tenisa ikada, u direktnim duelima protiv druga dva najbolja igraca u istoriji, a ne kao dzemperko protiv Bagdatisa, Filipusisa, Gonzaleza, pijanog Safina, i ostarelog Agasija.

Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord, a nikad nije osvojio ni zavrsni masters tako da on definitivno ne moze da bude GOAT vec samo GOAT sljake, bez dileme.

mile

pre 3 godine

pametni ljudi,nole je vec po nekim parametrima najbolji,oni vide kao i svi ostali a jedini imaju srce da to kazu,ostali su zavidni i ljubomorni,ako nastavi ovako rekordi padaju sigurno,srbijo budi ponosna na ovakvog coveka,jedan je nole

Cole

pre 3 godine

Pa skoro sve OK. Jasno je da su
GS-ovi najvredniji trofeji ali
ako bi gledali samo po tome, 'aj
onda da ne igraju ni Masterse,
ni Zavrsni masters, a broj
nedelja mu dodje potpuno nebitan.

U svakom slucaju, Novak je po meni
vec sada GOAT. Poz.

neki veliki dr

pre 3 godine

Ono kad velicine poput Samprasa pa ajde i Henmana (ipak je tenisercina za vecinu danasnjih kmecavaca i sminkera) izraze ovakvo misljenje o Novaku,a sa druge strane Dici Karijesi i Rubonovi Vinjaknoe i slicni dilentati ga prozivaju,sve je jasno.Pa i fedjinim botovicima kucama,av,av :D

Zika–Testera

pre 3 godine

To je svima jasno osim promasenim slucajevima i mentalnim pacenicima kao sto su jumko, mikii, goran loznica i ostali septicko–jamski nus–proizvodi...

matori

pre 3 godine

rekao bih da Henman I Sampras poznaju materiju, pa ako oni tako kažu, neka bude tako!
da ne filozofiram dalje, to je i vrapcima jasno... ako Novak bude fizički dobro, na kraju ( pre kraja karijere) će biti najuspešniji. Najbolji je već sada.

Spale

pre 3 godine

Sad će srbomrsci miki, junko, rasim i ostali za tastature da nam objasne da to ne može biti i na kraju da napišu “hahahahaha”. Valjda od muke.

CM82

pre 3 godine

Polako se sklapaju kockice za Noleta i posle svih ovih godina neverovanja i omalovazavanja njega kao igrača/coveka njegova upornost i neverovatan talenat će vas naterati da priznate cak i ako to niste želeli ali činjenice su tu i tek će biti rezultata,tek je počeo!! Bravo Novace!

Pera Ždera

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Exstremno dijabolican komentar. Zasto se igra tenis, bilo koji sport? Zbog pobede, titule, trofeja. Onaj koji pobedjuje znaci da je njegov stil delotvorniji, efikasniji, uspesniji itd.

Sto bi mnogi rekli, nije ovo umetnicko klizanje pa da se ocenjuje lepota za oko sto Federerov stil svakako najvise poseduje. Ali mnogima je lepa i Novakova gipkost i stizanje uz spagu nemogucih lopti, odbrana kao protiv zida itd. Postoje ljubitelji kosarke koji mnogo vise cene igru u odbrani, lepsa im je za oko, takticki, nadmidrivanje itd a ne samo povrsno gledano, dribling i kucanje.

Kada sam se vec prebacio na kosarku, tvoj komentar u tom kontekstu - najbolji su oni AND1 igraci jer im je stil najlepsi za oko, sta sve rade sa loptim itd. Ovi sto osvajaju NBA titule ili evropske lige su obicni ubacivaci lopte kroz obruc kao sto je Nole obican prebacivac lopte :D
...uzasno debilno razmisljanje.

Sto se teme tice, takticki, stilski, mnogim rekordima, medjusobnim duelima protiv dva najveca rivala iz trojke najboljih svih vremena, Novak je najbolji teniser Ikada. Federer je najuspesniji. Za sada...

Sirano

pre 3 godine

Nole ce mozda imati na kraju najvise GS titula, ali po meni to nije jedino vazno pa cak ni najvaznije. Za mene su i Nole i Nadal bolji teniseri od Federera. Sva trojica imaju priblizno isto titula, Nole malo manje ali on ce osvajati jos trofeja a Federer nece. Tako da to nije mera. Meni najveci dokaz moje tvrdnje je to da Federer vecinu titula je uzeo pre pojave Nadala i Novaka. Federer nije ostareo kada su ova dvojica pocela da ga pobedujuju, Rodzer je tada bio u najboljim godinama, ni zelen i neiskusan a ni star kao sada.Prvo mu je Nadal uzeo meru, tada je poceo i ono njegovo da place, video je da je dosao kraj njegovoj nepobedivosti. Posle je poceo i Nole da ga mlati. Drugo kao dokaz je i to sto Nole i Nadal imaju vise pobeda nad Rodzerom u medjusobnim mecevima.Ta dva pokazatelja koji su i povezani, jasno dokazuju da su ova dva bolji od Federera. O stilovima igre necu da pisem jer je bezvezno.E sad,ko je bolji, Nole iili Nadal.Ko ce uzeti vise trofeja do kraja, verovatno Nole. Nole ima i bolji medjusobni skor,ali meni to nije dokaz.Po meni, Nole je bolji od Nadala najvise iz razloga sto je Nadal vecinu titula uzeo na jednoj podlozi,na sljaci.Nole jeste slabiji od njega na sljaci,ali zato je dosta bolji na druge dve podloge.Ko je GOAT i sl mene ne zanima,ali prosto NOle je bolji od ove dvojice i najkompletniji igrac ikada.

crna rupa

pre 3 godine

@king roger
Evo, poceli su sa spinovanjem "rekordi i trofeji nisu bitni, bitan je stil"🤣🤣🤣 Bogami dugo ste se o drzali...Gde su sad oni komentari 20>13 310>200, pa 20>14 pa 15 pa 16 pa 17🤣🤣🤣, a 310 od 200 pa 250 pa sad 285 hi hi hi...Dajte papir odmah da potpisem da Federer bude GOAT stila a Djole nek bude prebacivac sa vise nedelja i GS-mova, ostalo je ionako vec na njegovoj strani😁 Go No18e!!!

Straight Outta München

pre 3 godine

Nole nije najbolji samo u jednom parametru. To je broj GS titula. Ali realno je najmladji od velike trojke, tako da to nije nista nedostizno za 5 godina. Novaku pomaze to sto ga “ne vole”, tako da se on nece smiriti dok ne pretekne Rafu i Federera po broju GS. Do tada sigurno najvise nedelja na prvom mestu, uz bolji medjusobni skor, prakticno ne ostaje ni malo prostora za pitanja ko je najveci. On je realno i sada najveci kada gledamo pozitivan skor i sta je uradio u poslednjih 10 godina.

Majkl

pre 3 godine

A sta bi tek bilo da je Djokovic odma otkrio da je alergican na gluten.? Mozemo mi svi govoriti sta ocemo, al je cinjenica da su teski disajni problemi Novaka kostali 4 vrhunske sezone(2007-2010), to je prosto cinjenica.

Da je Novak odpocetka bio zdrav i fizicki ravnopravan sa Nadalom i Federerom, sad bi vec imao najmanje 21-22 GS.

Naravno, nisu Roger i Rafa krivi sto je Novak imao te zdravstvene probleme, al to treba uvjek reci.

Kakav je Novak ustvari nevjerovatan igrac, najbolje pokazuje ta cinjenica da je on 4 sezone kasnije krenuo da igra svoj najbolji tenis, cak i pored tog velikog deficita on je po rezultatima sad potpuno ravnopravan sa Federerom i Nadalom, zaista nevjerovatno.

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@poznavaoc situacije
Bravo,sve si lepo napisao,ali bih te korigovao u delu gde kažeš da je zapad počeo da se hvata za slamku broja osvojenih GS.Naime,oni se više ne hvataju za tu slamku,prošarajte malo Twiterom i vidite šta bolesnici pišu,duboko svesni da Novak za 6.meseci prestiže Federera po broju nedelja provedenih na 1.mestu ATP.Koliko ga mrze,vređaju,pokušavaju da u prvi plan stave njegovu navodno bolesnu želju da bude prvi u svim kategorijama,pa zbog toga igra čak i sad (kao da većina drugih igrača ne igra).Njegove povrede i trenutno loše zdravstveno stanje se tumače kao podmuklo prenemaganje kojim remeti protivnike u trenucima kada gubi mečeve,njegova želja da letošnjim turnirima pomogne lošije rangiranim igračima da nešto zarade tumači se kao bahatost i neodgovornost,neviđen publicitet se daje idiotima poput Kirgiosa itd.
Svesni su da je pitanje meseca kada će Novak izbiti na prvo mesto u svim kategorijama i zato već unapred,na sav glas zapomažu da mu čak ni to ništa neće značiti jer je loš čovek,karijerista koji gazi preko leševa da bi postigao cilj i da zašto,bez obzira na sve što je postigao nikada neće biti GOAT.
Uzalud,there can be only one,and we all know who he is.
NOVAK ĐOKOVIĆ!!!

sasa jokic

pre 3 godine

Jedan faktor je veoma bitan, a to je kada ce “klici” probiti led. Cicipas, Tim i Medvedev i Zverev su vrlo blizu da krenu sa osvajanjem GS. Kada se to desi, Noletu ce biti sve teze. Samo na Wimbledonu ce Nole dominirati, na ostalim podlogama svako od gore pomenutih moze da mu pokvari planove. Takodje mislim da ce Nole ako osvoji USO osvojiti i RG. Rafa je poprilicno zardjao, nije doboljan Rim da udje u ritam za RG.

ccc?

pre 3 godine

Ono sto je zastrasujuce, Novak pobedjuje i kada igra slabije. Na primer, trenutno slabije servira zbog problema sa vratom. E sada kada razmislim ..sta ce biti kada zaigra mnogo bolje? I do toga ce sigurno doci jer on je majstor kada krene da igra u kontinuitetu. Evo, 24 u nizu? To je zastrasujuce. Ovi koji samo treniraju a ne igraju..kada izadju na takmicarski mec I TURNIR, videce koliko je to bilo dobro?

Stefan

pre 3 godine

Najjaci su ovi sto ne vjeruju da Novak pred sobom ima jos 5 godina vrhunskog tenisa.

Pa ako je Federer sa punih 38 mogao igrati finale Gren Slema od 5 sati, zasto to onda ne bi mogao i Novak.? Na kraju krajeva, i sam Novak je posle tog finala na ceremoniji rekao da mu je zelja da i on sa 38 igra finale Gren Slema. Znaci tu je sve jasno.

Kad se sjetim onih prica od prije 6-7 godina, govorilo se da ce se Nadal i Djokovic posle 30e raspasti, a oni posle 30e bolji nego sto su bili u dvadesetim. Poslje 30e obojica osvojila po 5 GS. Jednostavno to su sampioni, za njih su godine samo broj. Jednostavno sampion ili jesi ili nisi, nebitno, imao ti 26 ili 36. Poprilicno sam siguran da Novak u sebi ima jos najmanje 5-6 sigurnih Gren Slem titula, a vjerovatno i vise od toga.

Miso

pre 3 godine

Realno Novak u sebi ima jos najmanje po dva US Opena i Wimbldona, barem jedan RG, i jos najmanje 3 Australije. Ako ostane zdrav, sasvim je realno da u naredne 3-4 godine osvoji jos 8 GS i karijeru zavrsi sa 25 GS.

Ljubo

pre 3 godine

Samo mi reci stručnjaće gospodine King Rođžer kako to igra King Rodžer ako ne prebacuje lopticu preko mreže,dali on igra neki novi tenis za koji niko nije čuo.A što se tiče dali je on u prajmu ili nije,pa normalno da nije kada mu više nisu protivnici Bagdatis,Hjuit,Rodik i ostala buranija,on u prajmu nije već punih 13 godina od kako se pojavio jedan dečkić iz Srbije koji je podigao lestvicu na jedan veći nivo a do toga nivoa nažalost po tebe i tvoje drugare King Rođžer nikada nije mogao da doskoči a kamoli da preskoči.Zato se tvoj King Rodžer i danas u 40 godini pokušava da dođe do toga nivoa ali nažalost po njega lestvica je pre visoka za njegov kvalitet.

Ludi Milojko

pre 3 godine

Njih trojica po ostvarenim rezultatima su neverovatni. Međutim Novak već sada ima 57 velikih titula, Rafa 55, a Federer 54. Novak je drugi po broju nedlja na 1. mestu. kako god bilo jedan je od tri najveća tenisera u istorij. Njih trojica pa prazno mesto pa svi ostali.

glukozamin

pre 3 godine

Federer je i bice G.A.O.T.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:10)

+ 10 141 -

Eto, dotičnog u njegovom mišljenju podržavaju još desetorica... sudeći po broju glasova. Mada, smem se kladiti da je par glasova lažirano duplim glasanjem.

atpWourld

pre 3 godine

polako ali sigurno dolazimo do neizbežnih činjenica. Rožder Ferderer je tek 3. tenniser svih vremena , a i tu se lomi sa lejverom , dele to mesto.

CroFed

pre 3 godine

Nisam bio neki simpatizer Henmama no stvarno je bio među 2-3 najbolja tenisača bez finala GS, a zaslužio je bar jedno. Eto 2001 je možda i najbolju šansu imao, no kiša i Goran su se ispriječili za finale s Rafterom. O Samprasu sve znamo, velikan često s malo emocija, neki mu zamjerali da samo "odrađuje posao", no uz Rogera najveći tenisač travnatih terena. Kada su u pitanju 3 ikone igre, već samo činjenica da su u svojim kasnim/srednjim 30-ima u samom vrhu govori o tome koliko su ispred svih ostalih, i koliko su svi ostali (čitaj oni mlađi) iza njih. Zaista, ako ovi mlađi u narednih 3-4 sezona uopće ne naprave neki iskorak, jedini koji će osvajati slamove će biti Novak i Rafa, možda čak i Roger no on se jedino još može fokusirati na Wimbledon gdje je profesor za omladinu i jedino mu Novak tamo može zaprijetiti.

lazar

pre 3 godine

Mislim da je on vec sad teniski GOAT. Nije samo Grand slam reper. Federer je 6 godina stariji, to je i mnogo veci prostor da se osvoji 21 grand slam nego sto je Nole imao priliku i vremena. Mislim da je head 2 head dovoljan, mada i mnogo drugih parametara je na Djokovicevoj strani. Cak mislim da i Rafael Nadal pre treba da se razmatra kao GOAT nego Federer.

Nebojša

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ti mora da živiš u nekom svom svetu Federer kada je bio u prajmu kako ti kažeš drao ga je i to brutalno Rafael Nadal na šljaci na betonu i na travi a bogami i Endi Marej vidi im skor između 2007 i 2010 potom se pridružio i Novak Federer je 2011 još uvek bio u prajmu sa 29 godina ne moram da te podsećam kako je prošao te godine sa Novakom a i u godinama koje su došle znam da se vi vadite na godine Rogera Federera ali vidi ti ovo jedan Novak koji je za vas radnik, prebavivač koji igra na snagu je apsolutni no1 i u svojoj 33 godini šta ti to govori da je Federer bio mator ili da je Novak prosto bolji.

glukozamin

pre 3 godine

...najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre...
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ako zanemarimo (ne)pismenost, jasno je šta ovaj hoće da kaže.
Naravno da je stil najvažniji, pored loknica i ciklama-roza pertli... Mada, mogli bi uvesti i broj blizanaca, jer Rodži ništa drugo, uskoro, i neće preostati!

Miki

pre 3 godine

Naravno, mastersi nisu vazni, jer to ne prija Federeru. Da je on osvoio, toliko mastersa, da je on osvoio sve masterse najmanje dva puta, kao Nole, mastersi bi bili itekako vazni. Uostalom, na mastersima i na slemovima se takmice potpuno isti igraci, a ne neki drugi. Englesko licemerje je beskonacno.

patriota

pre 3 godine

Pa naravno da će biti GOAT, tj već je GOAT! Tu nema dileme.
Realno, dominira čitavu deceniju, "uzeo" je mnogo titula Nadalu i Rodžeru, ima bolji međusobni skor. Tresu im se gaće kad igraju protiv njega. Ušao im je u glavu.
Broj nedelja? Pitanje je dana kad će imati najviše nedelja.
Gren Slemovi? Lako će osvojiti 25. Zapamtite.

gligor marinada

pre 3 godine

Stani, koliko gs oni imaju sad bi rekli botovi?? Ko je taj sampras reko bi muamer i jumko hahahaha??? A king rodzer iz tirane ce reci da ipak najsladji bekhend i najsladje trci balerina iz bazela hahahaha. Zgazi ih nole neka boli do 21 i 311!!!

Pippin

pre 3 godine

Ljudi su stručni i nepristrasni. Bilo koji stručnjak u tenisu će reći isto: da je Đoković je u mnogo aspekata najbolji svih vremena. A fanovi mogu da pričaju šta hoće, njihove reći nemaju vrednost.

Vaso

pre 3 godine

Za mene postoji samo jedan merodavan kriterijum, da se vidi ko je bolji.... to je međusobni skor. Tu se vidi ko je bolji teniser. Trenutno je tu Novak najbolji. A drugo je ko je najuspešniji teniser. Kriterijum za to je broj gs-ova. To je trenutno Federer, ali tih njegovih 20 gs je dostižno. Ali rano je još bilo šta konačno zaključiti. Sva trojica još igraju. Kada prestanu, tada treba povući crtu i ova 2 kriterijuma primeniti. Tek tad.

Djido

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 1. septembar 2020 20:13)

Nepismenost i skučenost izražavanja koju redovno pokazuješ, uveravaju me da ti ne znaš značenje te strane reči koju upotrebljavaš.

Walker

pre 3 godine

Ali najsmesniji su mi ovi sto pricaju da mu pustaju pobede (ne daju mu da izgubi) i ovi sto pricaju da mu pustaju doping. Pa cekajte bre, vi stvarno mislite da bi ameri jednom Srbinu nesto tolerisali? Mi smo njima uvek bili trn u oku i normalno je da nikad nece progledati kroz prste Novaku kao sto nisu ni Troickom koji uopste i nije bio dopingovan a dobio je najstrozu kaznu...

Zoran

pre 3 godine

Za Kinga i ostale koji pričaju da Novak "samo prebacuje". A šta po vama treba da radi? Da se izmakne i da je pusti da prođe pored njega? Niste li vi malo zastranili sa mozgovima?

Za ove što kažu da Federer NIKAD nije predao meč. Prvo, predao je jedan zvanično, koliko ja znam. Završni masters u Londonu i čuveni džemper. Razlog je bio prozaičan: "Umaoran sam"!?!? Drugo! Zadnjih sedam...osam godina Federer predaje svaki važan meč koji treba da igra protiv Novaka već u svlačionici. Prosto bode oči koliko je uplašen kad izlazi na teren i to uvek kao prvi zato što najbolji izlaze drugi. Jednostavno, to se vidi.

Cole

pre 3 godine

...Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord...
(poznavaoc situacije, 1. septembar 2020 20:55)

Druze, u svemu se usaglasavamo
oko Novaka ali reci da Nadal osim RG
ne drzi ni jedan rekord je u najmanju
ruku nekorektno. Verovao ili ne Rafa
drzi sam ili deli s nekim cak 190 rekorda,
Rodja 389 i Novak 174. Poz.

Samo objektivno

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".

legolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".
(Samo objektivno, 0

Ukapirao si!

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Evo sad citam, neko pise i o uzastopnim cetvrtfinalima, a taj isti je Djokovica nazivao "kraljem nebitnih rekorda" Pa odlucite se gospodo, sta jeste a sta nije bitno. Mozda je nebitno sto ce ovo biti 18-ti masters. Inace ako djokovic osvoji RG, on ce biti prvi teniser u open eri koji ce osvojiti sve masterse 2 puta. Taman za dve duple krune

Cole

pre 3 godine

cole
Kakvi su to rekordi kad ih je toliko.U izvlacenju gaca iz dupeta,najbrze dodirivanje nosa,usiju pre servisa itd.Na to si milio?
(Markos, 1. septembar 2020 22:32)

Posto vidim da ti pretraga
po sajtovima nije jaca strana,
pa da pomognem/nacrtam.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/records

Potrebno je na kompu samo da
pritisnes CTRL F i u polje
da uneses ime bilo kog od
tenisera, izacice ti broj
rekorda.

P.S.
Iznenadio bi se koliko
ima zanimljivih rekorda.

Smeh

pre 3 godine

@Jumko

Dobro je sendvičaru. Idi pokaži svom šefu šta si napisao i da si zaradio svoj sendvič. Nemoj da ostaneš gladan slučajno. Valjda je dovoljno ono što si napisao za barem jedan sendvič?

Sapcanin Smiki

pre 3 godine

Bice najbolji i bice teniser koji je najduze igrao od svih top tenisera, za inat da predje ne 20 nego 30 GS da se niko ne usudi da ga ikad! poredi sa kim bilo !!!! GO GO POWER NOLE !!!

Cane

pre 3 godine

Naprotiv što su stariji, Novaku raste prednost nad Nadalom. Novak je puno sposobniji da se prilagođava drugačijem stilu igre, a uostalom to već i čini usavršavanjem servisa kom ranije nije pridavao toliku važnost. Čini to i Nadal, naravno, neizbežno. Nadal je dešnjak koji igra levom rukom, on je simbol adaptacije, ali ipak mislim da u ovim godinama nema više takvu moć, da je mnogo podložniji navikama.
Ko će na kraju biti bolji, Nadal ili Novak, odlučiće to koga od njih mimoiđe neka ozbiljnija povreda i olimpijske igre u Tokiju sledeće godine... ako ih bude. Čim bar Nadal preskoči Federera u broju GS, odjednom će olimpijska medalja dobiti na značaju. Sada je još medijski "nebitna" zato što je Federer nije nikada osvojio iako je četiri puta pokušavao.

nolomanija javlja

pre 3 godine

Mi smo se ovde usaglasili da amerikanci i britanci mrze Nola i lažu samo da bi njemu napakostili. E sad, ova dvojica su njihovi, znači lažu i on neće imati najviše GS-a.

vojkan85

pre 3 godine

Ok, GS će prestići kao i broj nedelja, ALI...broj titula, pobede, uzastopna četvrt i polufinala, sam tenis i lepota igranja...Gledao sam Novaka protiv Raonića, stoji 3, 4 metara iza linije, totalna defanziva. Smeč, drop, volej nisu na RF nivou. Federer u karijeri nema predat meč, igrao je čak i sa mononukleozom protiv Fiša. Nesporno tenis gubi odlaskom Federera, ostaju Nole i Rafa ali klinaca novih nema i to je očigledno. A ima i razlike u godinama. 5 i 6 godina razlike nikako nisu malo. Sva trojica su majstori na svoj način ali Federerov tenis je najlepši u istoriji tenisa.

King Rodžer

pre 3 godine

Meni je milo kingu rodžere za tebe,dok si sretan.Ali bolest nikako da prođe.Onda se napij,pa uzmi tri bromazepana....pa se dobro isplači...ili se obesiš ili.....

Novak u Mehuru

pre 3 godine

Ti ozbiljno misliš da će Novak igrati još PET godina? On sada ima 34, protiv Aguta jedva je ostao živ od umora i iscrpljenosti, i dalje mu se igra svodi na trčanje i prebacivanje, čak i protiv ovih s kojima je igrao na "mehur-turnirima". Od Aguta bi izgubio, da mu direktor turnira nije dozvolio masažu vrata, posetu toaletu i "nacimavanje" krova. Dobio je najmanje 25 minuta da se povrati, onda ga je balvan u prvom razbio sa 6:1, a onda je balvanu rečeno: stani, kud si se rastrčao! Pomislim da su i Agutu, kad je na 6:5 servirao za pobedu, neko javio - pa ne misliš valjda da igraš finale sa Raonikom, i ode pobeda.

King Roger

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.

lagolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)
Ma bas tebe, vrsnog strucnjaka foruma. Ja ipak mislim da skupljas plusice hahahah

rui

pre 3 godine

novaku su 33 god.,vidim mnogi govore da ce dominirati jos 4-5 god..dakle do poznih 30ih..isti ljudi koji to pisu na ovom portalu nebrojeno puta federera od 35te salju u penziju i tvrde da igra samo da zaustavi novaka..koji je razlog sto ce novak jos 5 godina igrati,je li njemu u npr. 37oj godini vrijeme za penziju ili to za njega ne vrijedi.

Jumko

pre 3 godine

Vrlo jednostavno... Ako osvoji najvise GS titula, bice! Sve se svodi na GS titule, kao sto uvek i jeste... Ali Djokovic, nazalost po espreso kasikare, nece osvojiti najvise tih titula!

Zena

pre 3 godine

Nema šanse. Teorijske, praktične još manje. Osvojiće kao što smo mi pobedili u kosovskom boju. Dajte ljudi, budimo realni. Makar ponekad.

King Roger

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.

vojkan85

pre 3 godine

Ok, GS će prestići kao i broj nedelja, ALI...broj titula, pobede, uzastopna četvrt i polufinala, sam tenis i lepota igranja...Gledao sam Novaka protiv Raonića, stoji 3, 4 metara iza linije, totalna defanziva. Smeč, drop, volej nisu na RF nivou. Federer u karijeri nema predat meč, igrao je čak i sa mononukleozom protiv Fiša. Nesporno tenis gubi odlaskom Federera, ostaju Nole i Rafa ali klinaca novih nema i to je očigledno. A ima i razlike u godinama. 5 i 6 godina razlike nikako nisu malo. Sva trojica su majstori na svoj način ali Federerov tenis je najlepši u istoriji tenisa.

Novak u Mehuru

pre 3 godine

Ti ozbiljno misliš da će Novak igrati još PET godina? On sada ima 34, protiv Aguta jedva je ostao živ od umora i iscrpljenosti, i dalje mu se igra svodi na trčanje i prebacivanje, čak i protiv ovih s kojima je igrao na "mehur-turnirima". Od Aguta bi izgubio, da mu direktor turnira nije dozvolio masažu vrata, posetu toaletu i "nacimavanje" krova. Dobio je najmanje 25 minuta da se povrati, onda ga je balvan u prvom razbio sa 6:1, a onda je balvanu rečeno: stani, kud si se rastrčao! Pomislim da su i Agutu, kad je na 6:5 servirao za pobedu, neko javio - pa ne misliš valjda da igraš finale sa Raonikom, i ode pobeda.

nolomanija javlja

pre 3 godine

Mi smo se ovde usaglasili da amerikanci i britanci mrze Nola i lažu samo da bi njemu napakostili. E sad, ova dvojica su njihovi, znači lažu i on neće imati najviše GS-a.

Jumko

pre 3 godine

Vrlo jednostavno... Ako osvoji najvise GS titula, bice! Sve se svodi na GS titule, kao sto uvek i jeste... Ali Djokovic, nazalost po espreso kasikare, nece osvojiti najvise tih titula!

Zena

pre 3 godine

Nema šanse. Teorijske, praktične još manje. Osvojiće kao što smo mi pobedili u kosovskom boju. Dajte ljudi, budimo realni. Makar ponekad.

Samo objektivno

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".

rui

pre 3 godine

novaku su 33 god.,vidim mnogi govore da ce dominirati jos 4-5 god..dakle do poznih 30ih..isti ljudi koji to pisu na ovom portalu nebrojeno puta federera od 35te salju u penziju i tvrde da igra samo da zaustavi novaka..koji je razlog sto ce novak jos 5 godina igrati,je li njemu u npr. 37oj godini vrijeme za penziju ili to za njega ne vrijedi.

lagolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)
Ma bas tebe, vrsnog strucnjaka foruma. Ja ipak mislim da skupljas plusice hahahah

Cole

pre 3 godine

...Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord...
(poznavaoc situacije, 1. septembar 2020 20:55)

Druze, u svemu se usaglasavamo
oko Novaka ali reci da Nadal osim RG
ne drzi ni jedan rekord je u najmanju
ruku nekorektno. Verovao ili ne Rafa
drzi sam ili deli s nekim cak 190 rekorda,
Rodja 389 i Novak 174. Poz.

poznavaoc situacije

pre 3 godine

Nema dileme da je Novak vec sada GOAT i niko ga nece prestici. Zapad se hvata za zadnju slamku - broj osvojenih GS naslova ali to nije merilo jer vazno je uzeti u obzir i druge rekorde.

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Uskoro No1e prestize rodju po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Sve to, a 6 godina je mladji od dzemperka i sve to u najjacoj eri tenisa ikada, u direktnim duelima protiv druga dva najbolja igraca u istoriji, a ne kao dzemperko protiv Bagdatisa, Filipusisa, Gonzaleza, pijanog Safina, i ostarelog Agasija.

Nadal, osim Roland Garrosa, ne drzi ni jedan rekord, a nikad nije osvojio ni zavrsni masters tako da on definitivno ne moze da bude GOAT vec samo GOAT sljake, bez dileme.

sasa jokic

pre 3 godine

Jedan faktor je veoma bitan, a to je kada ce “klici” probiti led. Cicipas, Tim i Medvedev i Zverev su vrlo blizu da krenu sa osvajanjem GS. Kada se to desi, Noletu ce biti sve teze. Samo na Wimbledonu ce Nole dominirati, na ostalim podlogama svako od gore pomenutih moze da mu pokvari planove. Takodje mislim da ce Nole ako osvoji USO osvojiti i RG. Rafa je poprilicno zardjao, nije doboljan Rim da udje u ritam za RG.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Evo sad citam, neko pise i o uzastopnim cetvrtfinalima, a taj isti je Djokovica nazivao "kraljem nebitnih rekorda" Pa odlucite se gospodo, sta jeste a sta nije bitno. Mozda je nebitno sto ce ovo biti 18-ti masters. Inace ako djokovic osvoji RG, on ce biti prvi teniser u open eri koji ce osvojiti sve masterse 2 puta. Taman za dve duple krune

mile

pre 3 godine

pametni ljudi,nole je vec po nekim parametrima najbolji,oni vide kao i svi ostali a jedini imaju srce da to kazu,ostali su zavidni i ljubomorni,ako nastavi ovako rekordi padaju sigurno,srbijo budi ponosna na ovakvog coveka,jedan je nole

lazar

pre 3 godine

Mislim da je on vec sad teniski GOAT. Nije samo Grand slam reper. Federer je 6 godina stariji, to je i mnogo veci prostor da se osvoji 21 grand slam nego sto je Nole imao priliku i vremena. Mislim da je head 2 head dovoljan, mada i mnogo drugih parametara je na Djokovicevoj strani. Cak mislim da i Rafael Nadal pre treba da se razmatra kao GOAT nego Federer.

glukozamin

pre 3 godine

Federer je i bice G.A.O.T.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:10)

+ 10 141 -

Eto, dotičnog u njegovom mišljenju podržavaju još desetorica... sudeći po broju glasova. Mada, smem se kladiti da je par glasova lažirano duplim glasanjem.

Miso

pre 3 godine

Realno Novak u sebi ima jos najmanje po dva US Opena i Wimbldona, barem jedan RG, i jos najmanje 3 Australije. Ako ostane zdrav, sasvim je realno da u naredne 3-4 godine osvoji jos 8 GS i karijeru zavrsi sa 25 GS.

Cole

pre 3 godine

Pa skoro sve OK. Jasno je da su
GS-ovi najvredniji trofeji ali
ako bi gledali samo po tome, 'aj
onda da ne igraju ni Masterse,
ni Zavrsni masters, a broj
nedelja mu dodje potpuno nebitan.

U svakom slucaju, Novak je po meni
vec sada GOAT. Poz.

crna rupa

pre 3 godine

@king roger
Evo, poceli su sa spinovanjem "rekordi i trofeji nisu bitni, bitan je stil"🤣🤣🤣 Bogami dugo ste se o drzali...Gde su sad oni komentari 20>13 310>200, pa 20>14 pa 15 pa 16 pa 17🤣🤣🤣, a 310 od 200 pa 250 pa sad 285 hi hi hi...Dajte papir odmah da potpisem da Federer bude GOAT stila a Djole nek bude prebacivac sa vise nedelja i GS-mova, ostalo je ionako vec na njegovoj strani😁 Go No18e!!!

neki veliki dr

pre 3 godine

Ono kad velicine poput Samprasa pa ajde i Henmana (ipak je tenisercina za vecinu danasnjih kmecavaca i sminkera) izraze ovakvo misljenje o Novaku,a sa druge strane Dici Karijesi i Rubonovi Vinjaknoe i slicni dilentati ga prozivaju,sve je jasno.Pa i fedjinim botovicima kucama,av,av :D

Spale

pre 3 godine

Sad će srbomrsci miki, junko, rasim i ostali za tastature da nam objasne da to ne može biti i na kraju da napišu “hahahahaha”. Valjda od muke.

Sirano

pre 3 godine

Nole ce mozda imati na kraju najvise GS titula, ali po meni to nije jedino vazno pa cak ni najvaznije. Za mene su i Nole i Nadal bolji teniseri od Federera. Sva trojica imaju priblizno isto titula, Nole malo manje ali on ce osvajati jos trofeja a Federer nece. Tako da to nije mera. Meni najveci dokaz moje tvrdnje je to da Federer vecinu titula je uzeo pre pojave Nadala i Novaka. Federer nije ostareo kada su ova dvojica pocela da ga pobedujuju, Rodzer je tada bio u najboljim godinama, ni zelen i neiskusan a ni star kao sada.Prvo mu je Nadal uzeo meru, tada je poceo i ono njegovo da place, video je da je dosao kraj njegovoj nepobedivosti. Posle je poceo i Nole da ga mlati. Drugo kao dokaz je i to sto Nole i Nadal imaju vise pobeda nad Rodzerom u medjusobnim mecevima.Ta dva pokazatelja koji su i povezani, jasno dokazuju da su ova dva bolji od Federera. O stilovima igre necu da pisem jer je bezvezno.E sad,ko je bolji, Nole iili Nadal.Ko ce uzeti vise trofeja do kraja, verovatno Nole. Nole ima i bolji medjusobni skor,ali meni to nije dokaz.Po meni, Nole je bolji od Nadala najvise iz razloga sto je Nadal vecinu titula uzeo na jednoj podlozi,na sljaci.Nole jeste slabiji od njega na sljaci,ali zato je dosta bolji na druge dve podloge.Ko je GOAT i sl mene ne zanima,ali prosto NOle je bolji od ove dvojice i najkompletniji igrac ikada.

Zika–Testera

pre 3 godine

To je svima jasno osim promasenim slucajevima i mentalnim pacenicima kao sto su jumko, mikii, goran loznica i ostali septicko–jamski nus–proizvodi...

glukozamin

pre 3 godine

...najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre...
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ako zanemarimo (ne)pismenost, jasno je šta ovaj hoće da kaže.
Naravno da je stil najvažniji, pored loknica i ciklama-roza pertli... Mada, mogli bi uvesti i broj blizanaca, jer Rodži ništa drugo, uskoro, i neće preostati!

atpWourld

pre 3 godine

polako ali sigurno dolazimo do neizbežnih činjenica. Rožder Ferderer je tek 3. tenniser svih vremena , a i tu se lomi sa lejverom , dele to mesto.

Majkl

pre 3 godine

A sta bi tek bilo da je Djokovic odma otkrio da je alergican na gluten.? Mozemo mi svi govoriti sta ocemo, al je cinjenica da su teski disajni problemi Novaka kostali 4 vrhunske sezone(2007-2010), to je prosto cinjenica.

Da je Novak odpocetka bio zdrav i fizicki ravnopravan sa Nadalom i Federerom, sad bi vec imao najmanje 21-22 GS.

Naravno, nisu Roger i Rafa krivi sto je Novak imao te zdravstvene probleme, al to treba uvjek reci.

Kakav je Novak ustvari nevjerovatan igrac, najbolje pokazuje ta cinjenica da je on 4 sezone kasnije krenuo da igra svoj najbolji tenis, cak i pored tog velikog deficita on je po rezultatima sad potpuno ravnopravan sa Federerom i Nadalom, zaista nevjerovatno.

patriota

pre 3 godine

Pa naravno da će biti GOAT, tj već je GOAT! Tu nema dileme.
Realno, dominira čitavu deceniju, "uzeo" je mnogo titula Nadalu i Rodžeru, ima bolji međusobni skor. Tresu im se gaće kad igraju protiv njega. Ušao im je u glavu.
Broj nedelja? Pitanje je dana kad će imati najviše nedelja.
Gren Slemovi? Lako će osvojiti 25. Zapamtite.

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@poznavaoc situacije
Bravo,sve si lepo napisao,ali bih te korigovao u delu gde kažeš da je zapad počeo da se hvata za slamku broja osvojenih GS.Naime,oni se više ne hvataju za tu slamku,prošarajte malo Twiterom i vidite šta bolesnici pišu,duboko svesni da Novak za 6.meseci prestiže Federera po broju nedelja provedenih na 1.mestu ATP.Koliko ga mrze,vređaju,pokušavaju da u prvi plan stave njegovu navodno bolesnu želju da bude prvi u svim kategorijama,pa zbog toga igra čak i sad (kao da većina drugih igrača ne igra).Njegove povrede i trenutno loše zdravstveno stanje se tumače kao podmuklo prenemaganje kojim remeti protivnike u trenucima kada gubi mečeve,njegova želja da letošnjim turnirima pomogne lošije rangiranim igračima da nešto zarade tumači se kao bahatost i neodgovornost,neviđen publicitet se daje idiotima poput Kirgiosa itd.
Svesni su da je pitanje meseca kada će Novak izbiti na prvo mesto u svim kategorijama i zato već unapred,na sav glas zapomažu da mu čak ni to ništa neće značiti jer je loš čovek,karijerista koji gazi preko leševa da bi postigao cilj i da zašto,bez obzira na sve što je postigao nikada neće biti GOAT.
Uzalud,there can be only one,and we all know who he is.
NOVAK ĐOKOVIĆ!!!

matori

pre 3 godine

rekao bih da Henman I Sampras poznaju materiju, pa ako oni tako kažu, neka bude tako!
da ne filozofiram dalje, to je i vrapcima jasno... ako Novak bude fizički dobro, na kraju ( pre kraja karijere) će biti najuspešniji. Najbolji je već sada.

CM82

pre 3 godine

Polako se sklapaju kockice za Noleta i posle svih ovih godina neverovanja i omalovazavanja njega kao igrača/coveka njegova upornost i neverovatan talenat će vas naterati da priznate cak i ako to niste želeli ali činjenice su tu i tek će biti rezultata,tek je počeo!! Bravo Novace!

Djido

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 1. septembar 2020 20:13)

Nepismenost i skučenost izražavanja koju redovno pokazuješ, uveravaju me da ti ne znaš značenje te strane reči koju upotrebljavaš.

Miki

pre 3 godine

Naravno, mastersi nisu vazni, jer to ne prija Federeru. Da je on osvoio, toliko mastersa, da je on osvoio sve masterse najmanje dva puta, kao Nole, mastersi bi bili itekako vazni. Uostalom, na mastersima i na slemovima se takmice potpuno isti igraci, a ne neki drugi. Englesko licemerje je beskonacno.

Pippin

pre 3 godine

Ljudi su stručni i nepristrasni. Bilo koji stručnjak u tenisu će reći isto: da je Đoković je u mnogo aspekata najbolji svih vremena. A fanovi mogu da pričaju šta hoće, njihove reći nemaju vrednost.

Nebojša

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Ti mora da živiš u nekom svom svetu Federer kada je bio u prajmu kako ti kažeš drao ga je i to brutalno Rafael Nadal na šljaci na betonu i na travi a bogami i Endi Marej vidi im skor između 2007 i 2010 potom se pridružio i Novak Federer je 2011 još uvek bio u prajmu sa 29 godina ne moram da te podsećam kako je prošao te godine sa Novakom a i u godinama koje su došle znam da se vi vadite na godine Rogera Federera ali vidi ti ovo jedan Novak koji je za vas radnik, prebavivač koji igra na snagu je apsolutni no1 i u svojoj 33 godini šta ti to govori da je Federer bio mator ili da je Novak prosto bolji.

Zoran

pre 3 godine

Za Kinga i ostale koji pričaju da Novak "samo prebacuje". A šta po vama treba da radi? Da se izmakne i da je pusti da prođe pored njega? Niste li vi malo zastranili sa mozgovima?

Za ove što kažu da Federer NIKAD nije predao meč. Prvo, predao je jedan zvanično, koliko ja znam. Završni masters u Londonu i čuveni džemper. Razlog je bio prozaičan: "Umaoran sam"!?!? Drugo! Zadnjih sedam...osam godina Federer predaje svaki važan meč koji treba da igra protiv Novaka već u svlačionici. Prosto bode oči koliko je uplašen kad izlazi na teren i to uvek kao prvi zato što najbolji izlaze drugi. Jednostavno, to se vidi.

ccc?

pre 3 godine

Ono sto je zastrasujuce, Novak pobedjuje i kada igra slabije. Na primer, trenutno slabije servira zbog problema sa vratom. E sada kada razmislim ..sta ce biti kada zaigra mnogo bolje? I do toga ce sigurno doci jer on je majstor kada krene da igra u kontinuitetu. Evo, 24 u nizu? To je zastrasujuce. Ovi koji samo treniraju a ne igraju..kada izadju na takmicarski mec I TURNIR, videce koliko je to bilo dobro?

Stefan

pre 3 godine

Najjaci su ovi sto ne vjeruju da Novak pred sobom ima jos 5 godina vrhunskog tenisa.

Pa ako je Federer sa punih 38 mogao igrati finale Gren Slema od 5 sati, zasto to onda ne bi mogao i Novak.? Na kraju krajeva, i sam Novak je posle tog finala na ceremoniji rekao da mu je zelja da i on sa 38 igra finale Gren Slema. Znaci tu je sve jasno.

Kad se sjetim onih prica od prije 6-7 godina, govorilo se da ce se Nadal i Djokovic posle 30e raspasti, a oni posle 30e bolji nego sto su bili u dvadesetim. Poslje 30e obojica osvojila po 5 GS. Jednostavno to su sampioni, za njih su godine samo broj. Jednostavno sampion ili jesi ili nisi, nebitno, imao ti 26 ili 36. Poprilicno sam siguran da Novak u sebi ima jos najmanje 5-6 sigurnih Gren Slem titula, a vjerovatno i vise od toga.

Ljubo

pre 3 godine

Samo mi reci stručnjaće gospodine King Rođžer kako to igra King Rodžer ako ne prebacuje lopticu preko mreže,dali on igra neki novi tenis za koji niko nije čuo.A što se tiče dali je on u prajmu ili nije,pa normalno da nije kada mu više nisu protivnici Bagdatis,Hjuit,Rodik i ostala buranija,on u prajmu nije već punih 13 godina od kako se pojavio jedan dečkić iz Srbije koji je podigao lestvicu na jedan veći nivo a do toga nivoa nažalost po tebe i tvoje drugare King Rođžer nikada nije mogao da doskoči a kamoli da preskoči.Zato se tvoj King Rodžer i danas u 40 godini pokušava da dođe do toga nivoa ali nažalost po njega lestvica je pre visoka za njegov kvalitet.

Vaso

pre 3 godine

Za mene postoji samo jedan merodavan kriterijum, da se vidi ko je bolji.... to je međusobni skor. Tu se vidi ko je bolji teniser. Trenutno je tu Novak najbolji. A drugo je ko je najuspešniji teniser. Kriterijum za to je broj gs-ova. To je trenutno Federer, ali tih njegovih 20 gs je dostižno. Ali rano je još bilo šta konačno zaključiti. Sva trojica još igraju. Kada prestanu, tada treba povući crtu i ova 2 kriterijuma primeniti. Tek tad.

gligor marinada

pre 3 godine

Stani, koliko gs oni imaju sad bi rekli botovi?? Ko je taj sampras reko bi muamer i jumko hahahaha??? A king rodzer iz tirane ce reci da ipak najsladji bekhend i najsladje trci balerina iz bazela hahahaha. Zgazi ih nole neka boli do 21 i 311!!!

Ludi Milojko

pre 3 godine

Njih trojica po ostvarenim rezultatima su neverovatni. Međutim Novak već sada ima 57 velikih titula, Rafa 55, a Federer 54. Novak je drugi po broju nedlja na 1. mestu. kako god bilo jedan je od tri najveća tenisera u istorij. Njih trojica pa prazno mesto pa svi ostali.

Pera Ždera

pre 3 godine

Kako je lose kad neko misli da je neko najbolji samo zbog titula i rekorda.Ne najboljo je zbog stila igre koji je najinteligentniji i najjaci kad je Federer bio u svom prajmu.Posle Federer je Borg iako nema mnogo titule ali zbog stila igre je odmah posle Federera.Nolo je obican prebacivac loptice nista vise.Federer u svom prajmu je nepobediv.
(King Roger, 01. septembar 2020 20:13)

Exstremno dijabolican komentar. Zasto se igra tenis, bilo koji sport? Zbog pobede, titule, trofeja. Onaj koji pobedjuje znaci da je njegov stil delotvorniji, efikasniji, uspesniji itd.

Sto bi mnogi rekli, nije ovo umetnicko klizanje pa da se ocenjuje lepota za oko sto Federerov stil svakako najvise poseduje. Ali mnogima je lepa i Novakova gipkost i stizanje uz spagu nemogucih lopti, odbrana kao protiv zida itd. Postoje ljubitelji kosarke koji mnogo vise cene igru u odbrani, lepsa im je za oko, takticki, nadmidrivanje itd a ne samo povrsno gledano, dribling i kucanje.

Kada sam se vec prebacio na kosarku, tvoj komentar u tom kontekstu - najbolji su oni AND1 igraci jer im je stil najlepsi za oko, sta sve rade sa loptim itd. Ovi sto osvajaju NBA titule ili evropske lige su obicni ubacivaci lopte kroz obruc kao sto je Nole obican prebacivac lopte :D
...uzasno debilno razmisljanje.

Sto se teme tice, takticki, stilski, mnogim rekordima, medjusobnim duelima protiv dva najveca rivala iz trojke najboljih svih vremena, Novak je najbolji teniser Ikada. Federer je najuspesniji. Za sada...

Cole

pre 3 godine

cole
Kakvi su to rekordi kad ih je toliko.U izvlacenju gaca iz dupeta,najbrze dodirivanje nosa,usiju pre servisa itd.Na to si milio?
(Markos, 1. septembar 2020 22:32)

Posto vidim da ti pretraga
po sajtovima nije jaca strana,
pa da pomognem/nacrtam.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/records

Potrebno je na kompu samo da
pritisnes CTRL F i u polje
da uneses ime bilo kog od
tenisera, izacice ti broj
rekorda.

P.S.
Iznenadio bi se koliko
ima zanimljivih rekorda.

legolas

pre 3 godine

Retke su stvari sa kojima se slazem sa engleskim stručnjacima u vezi sa Novakom!
Ali sa Timom moram u potpunosti. Ko da je mene pitao.
(legolas, 01. septembar 2020 20:04)

Drugim recima, slazes se sa njohovim misljenjem samo onda kada ide u prilog Noletu. U suprotnom su "ljubomorni Englezi".
(Samo objektivno, 0

Ukapirao si!

Straight Outta München

pre 3 godine

Nole nije najbolji samo u jednom parametru. To je broj GS titula. Ali realno je najmladji od velike trojke, tako da to nije nista nedostizno za 5 godina. Novaku pomaze to sto ga “ne vole”, tako da se on nece smiriti dok ne pretekne Rafu i Federera po broju GS. Do tada sigurno najvise nedelja na prvom mestu, uz bolji medjusobni skor, prakticno ne ostaje ni malo prostora za pitanja ko je najveci. On je realno i sada najveci kada gledamo pozitivan skor i sta je uradio u poslednjih 10 godina.

Sapcanin Smiki

pre 3 godine

Bice najbolji i bice teniser koji je najduze igrao od svih top tenisera, za inat da predje ne 20 nego 30 GS da se niko ne usudi da ga ikad! poredi sa kim bilo !!!! GO GO POWER NOLE !!!

CroFed

pre 3 godine

Nisam bio neki simpatizer Henmama no stvarno je bio među 2-3 najbolja tenisača bez finala GS, a zaslužio je bar jedno. Eto 2001 je možda i najbolju šansu imao, no kiša i Goran su se ispriječili za finale s Rafterom. O Samprasu sve znamo, velikan često s malo emocija, neki mu zamjerali da samo "odrađuje posao", no uz Rogera najveći tenisač travnatih terena. Kada su u pitanju 3 ikone igre, već samo činjenica da su u svojim kasnim/srednjim 30-ima u samom vrhu govori o tome koliko su ispred svih ostalih, i koliko su svi ostali (čitaj oni mlađi) iza njih. Zaista, ako ovi mlađi u narednih 3-4 sezona uopće ne naprave neki iskorak, jedini koji će osvajati slamove će biti Novak i Rafa, možda čak i Roger no on se jedino još može fokusirati na Wimbledon gdje je profesor za omladinu i jedino mu Novak tamo može zaprijetiti.

King Rodžer

pre 3 godine

Meni je milo kingu rodžere za tebe,dok si sretan.Ali bolest nikako da prođe.Onda se napij,pa uzmi tri bromazepana....pa se dobro isplači...ili se obesiš ili.....

Smeh

pre 3 godine

@Jumko

Dobro je sendvičaru. Idi pokaži svom šefu šta si napisao i da si zaradio svoj sendvič. Nemoj da ostaneš gladan slučajno. Valjda je dovoljno ono što si napisao za barem jedan sendvič?

Walker

pre 3 godine

Ali najsmesniji su mi ovi sto pricaju da mu pustaju pobede (ne daju mu da izgubi) i ovi sto pricaju da mu pustaju doping. Pa cekajte bre, vi stvarno mislite da bi ameri jednom Srbinu nesto tolerisali? Mi smo njima uvek bili trn u oku i normalno je da nikad nece progledati kroz prste Novaku kao sto nisu ni Troickom koji uopste i nije bio dopingovan a dobio je najstrozu kaznu...

Cane

pre 3 godine

Naprotiv što su stariji, Novaku raste prednost nad Nadalom. Novak je puno sposobniji da se prilagođava drugačijem stilu igre, a uostalom to već i čini usavršavanjem servisa kom ranije nije pridavao toliku važnost. Čini to i Nadal, naravno, neizbežno. Nadal je dešnjak koji igra levom rukom, on je simbol adaptacije, ali ipak mislim da u ovim godinama nema više takvu moć, da je mnogo podložniji navikama.
Ko će na kraju biti bolji, Nadal ili Novak, odlučiće to koga od njih mimoiđe neka ozbiljnija povreda i olimpijske igre u Tokiju sledeće godine... ako ih bude. Čim bar Nadal preskoči Federera u broju GS, odjednom će olimpijska medalja dobiti na značaju. Sada je još medijski "nebitna" zato što je Federer nije nikada osvojio iako je četiri puta pokušavao.