Utorak, 11.09.2018.

13:00

Rodžerovih 50°C, Rafino koleno, tetošenje Kirjosa, Serenin bes FOTO

Novak Đoković je trijumfovao treći put u Njujorku, a Naomi Osaka prvi. Međutim, to nisu jedini detalji po kojima ćemo pamtiti ovogodišnji US open.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Rodžerovih 50°C, Rafino koleno, tetošenje Kirjosa, Serenin bes FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

draganTenis

pre 5 godina

Moj drugi jak utisak je koliko su zapdni mediji gurali DelPotra, eto posle 9 godina ponovo u finalu GS-a, brojne povrede koje je preboleo i zalečio, pa navijaci koji su dosli iz Argentine, pa drugi GS je naredu, itd gomila razloga zasto je dobro da DP pobedi. Ne shvatajuci da je drugi GS drugi GS a da je Djoković čovek koji u nezaustavljivoj misiji postajanja najbolji teniser svih vremena. Budućnost će se sećati samo tog poduhvata i misije, kakvi ostali bakrači.

draganTenis

pre 5 godina

Za mene je ipak igra Novaka u finalu. Razne su bile prognozi ko ce da pobedi i u koliko setova. A Nole dobio odlicnog DelPotra glatko sa 3:0. Svako ko se zamislio, kako, dosao je do spoznaje. Protivnika se moze poraziti tako sto se napadaju njegove slabosti ili se lomi njegova snaga. Posto protivnik zna svoje slabosti, zna kako da se zastiti. Novak je uradio ovo drugo, slomio je njegovu snagu koja je u forhendu. Slao mu je dijagoanla za bekend (DP-ova slabost) ali je DP pravo korak dva vise da bi zauzeo poziciju da bi mogao da vrati forhemdom. Na to bi sledila druga dijagonala (forhend za DP-a) na koju bi stizao ali ne da zauzme dovoljno dobar polozaj za precizan i jak forhend. Sledila bi ili mreza, ili aut ili slabo vracena lopta na koju bi Novak poentira. Time je naruseno DP-ovo poverenje u vlastiti forhend. Plus sto nije shvatao da Novak stoji 2 3 metra iza osnaovne linije i da time uspesno amortizuje jake forhende koji mu stizu. Na to je DP morao odgovoriti slajsovima, skracenim loptama, izlaskom na mrezu... Nije imao dovoljno raznolikosti nego je uporno forsirao forhend, koji jesta stravican i koji je unistio Nadala. To ga kostalo brzog gubitka sva tri seta. Plus sto nije imao zivce za duge razmene koje je zavrsavao sa neiznudjenim forhend greskama.

Mirko

pre 5 godina

(znanje-imanje, 11. septembar 2018 17:56)

Možda ja ne gledam toliko puno tenisa, ali znam šta je kvalitetan meč, a to polufinale Wimbldona ove godine je izuzetno kvalitetan meč. Da ne bude da to samo ja kažem dovoljno je samo malo proguglati o ovom meču:

"This match vaulted straight into the canon, standing comfortably alongside the six-hour Australian Open final of 2012 as a celebration of two masters of the defensive arts."

"An all-time classic, for sure, and perhaps a top 5-7 Wimbledon match."

"I hate making "ever" declarations, but as tennis in the 21st century stands it has to be right up there, yes."

"Without question one of the best matches from this decade."

radar

pre 5 godina

Organizacija teniskih sudija razmatra mogućnost da ne delegira sudije za naredne mečeve Serene Vilijams posle skandala u finalu US Opena.

http://rs.n1info.com/a419184/Sport-Klub/Tenis/Sudije-spremaju-bojkot-Sereninih-meceva.html

antiDebil

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.
(Mikii, 11. septembar 2018 16:58)

Ma ima ovde svakakvih likova, veliki komsiluk, puno problema, puno kompleksa, svi istim jezikom govore, ovde nema nikakve validacije itd. itd. Evo recimo ti si Nadalov navijac a to te nije sprecilo da ga pre nekoliko godina nazoves teletom koje visa nikada nista nece osvojiti i koje se samo bruka igrajuci tenis !!
Kao sto rekoh, ima svakakvih...
Zamisli tek onog Srbina koja navija za zemljakovog najveceg protivnika i jos ga naziva teletom kada taj posustane. Kako moze da se nazove takva pojava od navijaca, pod uslovom da si Srbin ?

antiDebil

pre 5 godina

(antiDebil, 11. septembar 2018 18:09)

Ja nazvao Nadala teletom? :))) Ovo je urnebesno, hahahahahaha
(Mikii, 11. septembar 2018 18:35)

Koga to pokusavas da slazes sebe, mene ili ove ostale sto se ovde pojavljuju ?

znanje-imanje

pre 5 godina

@Mirko - ? Postoji razlika, čak vrlo vidna, između mečeva. Na Wimbldonu su bila čak 4 meča maksimalne drame: Anderson -Federer, Anderson - Izner i Rafa - Novak; sva tri abzorbujuća i prošarana izuzetnim momentima. Ali to nije isto kao mečevi Nadal - del Potro na Wimbldonu i sa Timom na USO, gde je drama utkana i istovetna sa dva maksimalno razigrana igrača koji manje-više svo vreme igraju maksimalno.
Sami Novak i Rafa su imali jedno desetak mečeva baš bezveze i još dvadesetak bez previše drame i kvaliteta. Ali od bar dvadeset izuzetne drame bar desetak je bilo i vrhunskog kvaliteta, svi bolji od ovogodišnjeg. Ono kada su bili i fizički i igrački u vrhunskoj formi, pa im je još dan. Proglasiti ovaj jednim od najboljih ikada - to je zaista odraz znanja, ali nekog ko se nije nagledao tenisa.

Teoretski

pre 5 godina

U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.
(Delije Sever, 11. septembar 2018 14:25)

Pobednik dobija najviše 1500 poena. Ako dobije svih pet mečeva. Teoretski može da izgubi dva meča u grupi i da osvoji završni turnir.

mirko

pre 5 godina

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim
(znanje-imanje, 11. septembar 2018 15:01)

Nema tu znanja ako se kao najbolji mec u 2018. godini (do sada) a i jedan od najboljih meceva ikada ne navede Djokovic-Nadal, polufinale, Wibledon 2018.

Nemanja

pre 5 godina

Navijac sam Rafe ali realno i da je bio zdrav onakvog Novaka ne bi dobio nikad, ono je previsok nivo tenisa za sve, taktika, defanziva, ritern, napad, servis bolji nego ikad, mentalna snaga.

Mikii

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.

King Roger

pre 5 godina

Federer ovaj put nije imao srece inace bi pobedio a Djokovic kao i uvek sreca neverovatna.Kada Federer osvoji gs preko nekih drugih onda on ima srecu a sad sta je imao Djokovic.Sreca je to u kakvoj formi pobedjuje rivale uvek se nekako desi da su Federer i Nadal u slabijoj formi inace Djokovic ne bi osvajao ovoliko.

Saša

pre 5 godina

Po čemu je to Novak trenutno najbolji teniser sveta? Ni na jednoj listi nije prvi. Zašto kvariti dobar tekst ovolikom neobjektivnošću? Ali se ne propušta napisat da je Federer "jedan od..." iako činjenice govore da je ubedljivo najbolji, bez nekog ko mu je za petama, nije to ni Nadal...

garda

pre 5 godina

Novak maestralan, kao kompjuter ponekada deluje, inteligencijom pobedjuje sve. Od odlaska Monike Seles nisam video da neko igra kao sto je to radila Osaka. Otkrovenje.

SamoDaKazem

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa pobogu, Boro, igrali bi oni sa Noletom da su bili dovoljno dobri/zdravi ali nisu.
federer ispao u 1/8, Nadal predao u 1/2. Da li je to sreća (povreda se ne sme tako zvati) ili je jednostavno to bilo trenutno stanje stvari i odnosa u snagama između njih? Novak je pobedio jer je bio najbolji na turniru i tačka.

pfff

pre 5 godina

Moram priznati da je, po meni, USO najveci GS, upravo uzimajuci u obzir sve sto ide uz njega. Lepo je sve pobrojano u tekstu, to je ipak vise od tenisa, a mislim da cinjenica da se igra u NY dosta utice na takvu atmosferu...

GM

pre 5 godina

Obelezila je nazalost napaljena Serena, pod gasom svojih VIP girls u boksovima, da se pokaze kako je ona bossy.

A Nole... to je sve normalno da je najbolji na svetu.

znam da znam

pre 5 godina

@maja93
mala ispravka, Djokovic nije "mnogo puta pobedjivao Rodika", vec nazalost Rodik vodi u medjusobnim duelima, a i zauvek ce voditi jer se davno penzionisao(iako je godinu dana mladji od Federera npr, protiv kojeg gubi 3-21 lol).

znanje-imanje

pre 5 godina

Jedna od najlošijih teniskih godina ikada, toliko da su i svi Slamovi traljavi. Sustiču se tri loše stvari:
1 Odlazi neuporedivo jaka generacija, u kojoj su neki Berdih i sl. bili samo "tamo neki igrači" - iako sve izvrsni teniseri
2 Nove generacije nemaju ni izbliza to izobilje talenata a čini se ni pravi mentalitet
3 Glupost i štetnost obaveznog igranja, pa upeglano sa fiksnih 25 sekundi pauze - i eto smrti vrhunskog tenisa. Obe stvari su kako štetne za maksimum forme tako i za biologiju a pre svega ortopediju igrača. One mečeve, fabulozne i velike, više ne gledamo - nemogući su više

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim

USO stiže na naplatu bioklimatski loš projekat krovova. Ostaše bez Novak-Rodžer, Nadal je predao SF, ova se pro-Serenisala u ženskom a i del Potro podbacio u finalu...
Huan Martin je odmah bio izložen taktički savršenoj Novakovoj igri, ali ipak... Bio je nerazumno nervozan, a servis ajde što ga nije išao, nego što ga je glupo radio, sve u T?!? Kada je najzad došao u fazu da je jači na terenu bizarno uleteše u gem od 20 minuta. Tada i tu bilo je gotovo, pa sve i da ga je argentinac dobio, ma i set uzeo - prosto od tada su odmah ušli u treću, maratonci-kaskaju fazu. A tu protiv našeg isposnika pa još luđaka u izbojima a na racionalnoj osnovi - neće da oće...

Borky

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa koga Federer pobjedi na AO ili koga pobjedi u 90% svojih osvojenih gs?

Djuro

pre 5 godina

@ Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Tigru je svejedno da li su levati , ili levaci...

objavite normalan komentar

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Nije njegova sreca koliko tvoja ocajnost, pa ti isti levaci pobedili su tvoje favorite mali čoveče a ako ti onaj bombas del potro slab finalista onda sa tvojim vidom nesto opasno nije u redu.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Serenin poraz i javno ponizenje su, sto bi rekao nas narod, "od boga". Vec odavno je ne cenim ni kao teniserku ni kao osobu, a i naterala je one njene na tribinama da se zajedno sa njom p***ru na Naomin trijumf. Mislim da cemo se vremenom svojski zagrejati za klinku, vide se u njoj onaj prkos i snaga dolazecih generacija, a tu su i ti njeni japanski geni koji garantuju imunitet na defetizam i kilavost.

Znalac

pre 5 godina

Nevezano za US Open, a opet posle poraza od Milmana... Ne bi me uopste iznenadilo da u narednih par nedelja/meseci odjednom jednog dana naletimo na bomba-naslov: Federer odlucio da zavrsi karijeru!

keki

pre 5 godina

Kakva bre sreca pa jel je on kriv sto su ispali Zverev Cilic Federer Nadal Delpo je opasan a i Japanac takodje ali na srecu Novaka niko ne moze trenutno da pobedi.

fantom

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Verovatno su po tvom misljenju Delpo i Nisikori nekakvi neozbiljni rekreativci koji igraju tenis dve godine pa su se tu nasli slucajno? Ne igraju tenis samo Nadal, Federer, Cilic i tvrdim da je u ovom trenutku Delpo bolji od sve trojice. Boro odavno nisam video besmisleniji komentar od tvog.

Amater

pre 5 godina

@Bora

Jeste Nole imao dobar žreb, ali svi ovi koje pobrojaste kao glavne rivale ispadoše od nekih levaka, pre finala. A Nole ih je strpljivo čekao...

Miroslav

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bora, 11. septembar 2018 13:10)
-------------------------------------------------------------------------
Tenis se ponovo zove Novak Đoković. Nedostajao si nam. Nedostajao si tenisu. Onima koji te vole nedostajao si još više. Oni koji te nisu podnosili, podnosiće te još teže.

?

pre 5 godina

Da Federera nisu stavili da igra na 50 stepeni prosetao bi se do finala.
(Dr. Federer, 11. septembar 2018 13:49)

Kako ono bese... dok je za protivnika radila klima, je li tako?

Delije Sever

pre 5 godina

Nije istina da Nadal brani veliki broj poena ali je istina da je blago povredjen i neće moći da trenira u fulu kako bi vratio formu. Novak treba da osvoji 1050 poena više od Nadala.
U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.

miodrag

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Ovo moramo da dozivimo samo kao provokaciju, mozda I redakcije, jer niko normalan ovo ne bi napisao. Novak je pobedio one koji su pobedili vec pomenute Starca Focu, V...…. sa Majorke I Marinu….sto znaci da je on od njih mnogo bolji....oni prosto nisu prosli kvalifikacije da bi igrali sa njim.

devlinjo

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.
(it’s my life, 11. septembar 2018 13:10)

Ispravka, Federerovo vreme je prošlo odavno, samo što neki ne žele to da priznaju.

Caw

pre 5 godina

Velika sramota za Serenu, pokazala je da je veoma "mala" uprkos silnim titulama.
Žali se na sve i svašta a sa druge strane mreže je mala razbija.
Pa zahvali se devojci što si imala priliku da sa njom igraš i čestitaj protivnici koja je očigledno bolja.

BODIBOND

pre 5 godina

Inace David Ferer se nije oprostio od tenisa vec vise nece nastupati na Gren slemovima, nelogicno i nebulozno je da sad zavrsi karijeru a ima jos 3 turnira do kraja sezone, karijeru je najbolje okoncati na pocetku sezone ( kao Hjuit na Australija openu) ili na kraju iste.

Milan

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Njegav ce na Australian openu opet otresti neki Milman u 2-3 kolu i to ce biti kraj njegove karijee.

it’s my life

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.

BODIBOND

pre 5 godina

A Novakovo kukanje na navodno slabo osvetljenje? Ko je zaboravio, Djokovic se u mecu protiv Fucsovicsa vec u prvom setu zalio na lose osvetljenje reflektora iako je imao pozitivan rezultat ( vodio sa 1:0 u gemovima).

srle

pre 5 godina

To sto je uradila Serena je jako nekorektno, drago mi je sto je Naomi Osaka pobedila bahatu bivsu sampionku i nevaspitanu publiku u Njujorku. Naravno Kirjos nije vredan pomena, protiv Federera nije postojao na terenu. Mladi teniseri opet nisu uspeli da se probiju do finala jedino je Dominik Tim osvetlao obraz omladine, a Zverev, Borna, Sapovalov, Cicipas nisu vredni spominjanja. Utisak ovog US Opena je ipak Kralj Njujorka Novak Djokovic.

kimiko

pre 5 godina

Amerika. Svašta se desavalo u dalekoj zemlji na turniru i pre njega, ali najupecatljivija su dva poljupca u GS pehar. A govorili su neki da je izgubljen za tenis...

Vera

pre 5 godina

Meni su najjači utisak ostavili mala Naomi i njena prva GS titula i Novakov 14. GS i 3.UO, te činjenica da su konačno svi shvatili, i oni koji su sumnjali u to, i oni koji su ga nìpodostavali cijelo vrijeme, da se Nole vratio na spektakularan način i da se sigurno neće zaustaviti dok ne ispuni zadane ciljeve.Ne bih bila u koži njegovim protivnicima, osobito ovim glavnim konkurentima.

mlekadzija

pre 5 godina

Najbolji svih vremena nastavlja u svom stilu, kad god izgubj uvek je nesto drugo u pitanju a ne bolja jgra protivnika. Pateticno..

Dacha

pre 5 godina

oletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Pa svi ti "levaci" dobili redom Federera,Cilica i Nadala (mada njega treba izostaviti jer ipak povreda je bila u pitanju) ali u svakom slucaju to ne bi promenilo krajnji rezultat.

Maja93

pre 5 godina

@Bora
Ajde ne lupetaj, molim te! Kako te nije sramota da osporavaš nečiji uspeh?! Seti se... Upss, ustvari ni ne možeš da se setiš, jer nisi ni pratio tenis prethodnih godina, pa si se sada kao našao praviti pametan i pretvarati se da ga gledaš i redovno pratiš. Nažalost nisi jedini na ovom sajtu koji ovako lupeta, tj. priča gluposti i pljuje po nečijoj karijeri i uspehu.
Nole je tu gde jeste, zahvaljujući svojoj volji, želji i talentu. Mnogo puta je pobeđivao i Federera i Nadala i Ćilića i Vavrinku i Mareja, kao i Isnera, Rodika, pa da ne nabrajam dalje. Igrao je u groznim uslovima, kako vremenskim, tako i u teškim uslovima što se tiče navijačke atmosfere na tribinama. To znaju svi koji Noleta prate deset godina unazad, a i svi oni koji prate ovaj sport.

Bora

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...

MM

pre 5 godina

Novak ima veliku šansu. Rafa je čini se, polagano, odsvirao svoje. Njemu ostaje šljaka i taj RG, a ako je Đoković zdrav, onda nema teorije na brzim podlogama. Federer je u ozbiljnim godinama. Pitanje je kada misli da okači reket, ali mislim da tu ima još sigurno 2 godine. Njega nikada neću otpisati. Nakon one 2017. godine, nema teorije. Ubijeđen sam da će čekati svaku i najmanju priliku koja mu se ukaže. Sada će sve više turnira smanjivati, a na Slemovima će biti najnaelektrisaniji. Ali, Đoković se pita. Pa da vidimo. Za početak, prvi na kraju godine bi bila sjajna uvertita za nešto zaista gigansko.


Pozdrav!

Zurkolomac

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Crvicu, tvoj dzemperko ce biti u svemu iza Noleta, kada se Nole bude penzionisao. A ti ces da sedis u tvojoj budjavoj sobici 2x2 metra i plakajuci ces da kopas nos. Bice ti sve teze i teze...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Mnogo volim ovakve komentare! Kao prvo, tvoja greska je sto si svrstao Cilica u ove velikane! Ovakav Novak bi sa njim pobrisao one kapljice kise na centralnom terenu! Cilic je mogao da ga dobije jedino dok je Novak bio u krizi. Dalje. Ako neko dodje do cetvrtfinala ili polufinala GS turnira tesko da je levak! To znaci da u tom trenutku igra bolji tenis od svih ostalih, prema tome to su najbolji teniseri u tom momentu! Dalje. Nazvati Del Potra "levakom" moze samo neko ko u zivotu nije pogledao teniski mec, pa je u nedelju resio bas da vidi sta je to toliko zanimljivo.

it’s my life

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.

srle

pre 5 godina

To sto je uradila Serena je jako nekorektno, drago mi je sto je Naomi Osaka pobedila bahatu bivsu sampionku i nevaspitanu publiku u Njujorku. Naravno Kirjos nije vredan pomena, protiv Federera nije postojao na terenu. Mladi teniseri opet nisu uspeli da se probiju do finala jedino je Dominik Tim osvetlao obraz omladine, a Zverev, Borna, Sapovalov, Cicipas nisu vredni spominjanja. Utisak ovog US Opena je ipak Kralj Njujorka Novak Djokovic.

Miroslav

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bora, 11. septembar 2018 13:10)
-------------------------------------------------------------------------
Tenis se ponovo zove Novak Đoković. Nedostajao si nam. Nedostajao si tenisu. Onima koji te vole nedostajao si još više. Oni koji te nisu podnosili, podnosiće te još teže.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Serenin poraz i javno ponizenje su, sto bi rekao nas narod, "od boga". Vec odavno je ne cenim ni kao teniserku ni kao osobu, a i naterala je one njene na tribinama da se zajedno sa njom p***ru na Naomin trijumf. Mislim da cemo se vremenom svojski zagrejati za klinku, vide se u njoj onaj prkos i snaga dolazecih generacija, a tu su i ti njeni japanski geni koji garantuju imunitet na defetizam i kilavost.

objavite normalan komentar

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Nije njegova sreca koliko tvoja ocajnost, pa ti isti levaci pobedili su tvoje favorite mali čoveče a ako ti onaj bombas del potro slab finalista onda sa tvojim vidom nesto opasno nije u redu.

Zurkolomac

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Crvicu, tvoj dzemperko ce biti u svemu iza Noleta, kada se Nole bude penzionisao. A ti ces da sedis u tvojoj budjavoj sobici 2x2 metra i plakajuci ces da kopas nos. Bice ti sve teze i teze...

MM

pre 5 godina

Novak ima veliku šansu. Rafa je čini se, polagano, odsvirao svoje. Njemu ostaje šljaka i taj RG, a ako je Đoković zdrav, onda nema teorije na brzim podlogama. Federer je u ozbiljnim godinama. Pitanje je kada misli da okači reket, ali mislim da tu ima još sigurno 2 godine. Njega nikada neću otpisati. Nakon one 2017. godine, nema teorije. Ubijeđen sam da će čekati svaku i najmanju priliku koja mu se ukaže. Sada će sve više turnira smanjivati, a na Slemovima će biti najnaelektrisaniji. Ali, Đoković se pita. Pa da vidimo. Za početak, prvi na kraju godine bi bila sjajna uvertita za nešto zaista gigansko.


Pozdrav!

Caw

pre 5 godina

Velika sramota za Serenu, pokazala je da je veoma "mala" uprkos silnim titulama.
Žali se na sve i svašta a sa druge strane mreže je mala razbija.
Pa zahvali se devojci što si imala priliku da sa njom igraš i čestitaj protivnici koja je očigledno bolja.

fantom

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Verovatno su po tvom misljenju Delpo i Nisikori nekakvi neozbiljni rekreativci koji igraju tenis dve godine pa su se tu nasli slucajno? Ne igraju tenis samo Nadal, Federer, Cilic i tvrdim da je u ovom trenutku Delpo bolji od sve trojice. Boro odavno nisam video besmisleniji komentar od tvog.

Borky

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa koga Federer pobjedi na AO ili koga pobjedi u 90% svojih osvojenih gs?

GM

pre 5 godina

Obelezila je nazalost napaljena Serena, pod gasom svojih VIP girls u boksovima, da se pokaze kako je ona bossy.

A Nole... to je sve normalno da je najbolji na svetu.

miodrag

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Ovo moramo da dozivimo samo kao provokaciju, mozda I redakcije, jer niko normalan ovo ne bi napisao. Novak je pobedio one koji su pobedili vec pomenute Starca Focu, V...…. sa Majorke I Marinu….sto znaci da je on od njih mnogo bolji....oni prosto nisu prosli kvalifikacije da bi igrali sa njim.

Znalac

pre 5 godina

Nevezano za US Open, a opet posle poraza od Milmana... Ne bi me uopste iznenadilo da u narednih par nedelja/meseci odjednom jednog dana naletimo na bomba-naslov: Federer odlucio da zavrsi karijeru!

?

pre 5 godina

Da Federera nisu stavili da igra na 50 stepeni prosetao bi se do finala.
(Dr. Federer, 11. septembar 2018 13:49)

Kako ono bese... dok je za protivnika radila klima, je li tako?

Dacha

pre 5 godina

oletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Pa svi ti "levaci" dobili redom Federera,Cilica i Nadala (mada njega treba izostaviti jer ipak povreda je bila u pitanju) ali u svakom slucaju to ne bi promenilo krajnji rezultat.

Nemanja

pre 5 godina

Navijac sam Rafe ali realno i da je bio zdrav onakvog Novaka ne bi dobio nikad, ono je previsok nivo tenisa za sve, taktika, defanziva, ritern, napad, servis bolji nego ikad, mentalna snaga.

Milan

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Njegav ce na Australian openu opet otresti neki Milman u 2-3 kolu i to ce biti kraj njegove karijee.

Vera

pre 5 godina

Meni su najjači utisak ostavili mala Naomi i njena prva GS titula i Novakov 14. GS i 3.UO, te činjenica da su konačno svi shvatili, i oni koji su sumnjali u to, i oni koji su ga nìpodostavali cijelo vrijeme, da se Nole vratio na spektakularan način i da se sigurno neće zaustaviti dok ne ispuni zadane ciljeve.Ne bih bila u koži njegovim protivnicima, osobito ovim glavnim konkurentima.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Mnogo volim ovakve komentare! Kao prvo, tvoja greska je sto si svrstao Cilica u ove velikane! Ovakav Novak bi sa njim pobrisao one kapljice kise na centralnom terenu! Cilic je mogao da ga dobije jedino dok je Novak bio u krizi. Dalje. Ako neko dodje do cetvrtfinala ili polufinala GS turnira tesko da je levak! To znaci da u tom trenutku igra bolji tenis od svih ostalih, prema tome to su najbolji teniseri u tom momentu! Dalje. Nazvati Del Potra "levakom" moze samo neko ko u zivotu nije pogledao teniski mec, pa je u nedelju resio bas da vidi sta je to toliko zanimljivo.

Amater

pre 5 godina

@Bora

Jeste Nole imao dobar žreb, ali svi ovi koje pobrojaste kao glavne rivale ispadoše od nekih levaka, pre finala. A Nole ih je strpljivo čekao...

Delije Sever

pre 5 godina

Nije istina da Nadal brani veliki broj poena ali je istina da je blago povredjen i neće moći da trenira u fulu kako bi vratio formu. Novak treba da osvoji 1050 poena više od Nadala.
U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.

Djuro

pre 5 godina

@ Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Tigru je svejedno da li su levati , ili levaci...

Maja93

pre 5 godina

@Bora
Ajde ne lupetaj, molim te! Kako te nije sramota da osporavaš nečiji uspeh?! Seti se... Upss, ustvari ni ne možeš da se setiš, jer nisi ni pratio tenis prethodnih godina, pa si se sada kao našao praviti pametan i pretvarati se da ga gledaš i redovno pratiš. Nažalost nisi jedini na ovom sajtu koji ovako lupeta, tj. priča gluposti i pljuje po nečijoj karijeri i uspehu.
Nole je tu gde jeste, zahvaljujući svojoj volji, želji i talentu. Mnogo puta je pobeđivao i Federera i Nadala i Ćilića i Vavrinku i Mareja, kao i Isnera, Rodika, pa da ne nabrajam dalje. Igrao je u groznim uslovima, kako vremenskim, tako i u teškim uslovima što se tiče navijačke atmosfere na tribinama. To znaju svi koji Noleta prate deset godina unazad, a i svi oni koji prate ovaj sport.

kimiko

pre 5 godina

Amerika. Svašta se desavalo u dalekoj zemlji na turniru i pre njega, ali najupecatljivija su dva poljupca u GS pehar. A govorili su neki da je izgubljen za tenis...

keki

pre 5 godina

Kakva bre sreca pa jel je on kriv sto su ispali Zverev Cilic Federer Nadal Delpo je opasan a i Japanac takodje ali na srecu Novaka niko ne moze trenutno da pobedi.

SamoDaKazem

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa pobogu, Boro, igrali bi oni sa Noletom da su bili dovoljno dobri/zdravi ali nisu.
federer ispao u 1/8, Nadal predao u 1/2. Da li je to sreća (povreda se ne sme tako zvati) ili je jednostavno to bilo trenutno stanje stvari i odnosa u snagama između njih? Novak je pobedio jer je bio najbolji na turniru i tačka.

mlekadzija

pre 5 godina

Najbolji svih vremena nastavlja u svom stilu, kad god izgubj uvek je nesto drugo u pitanju a ne bolja jgra protivnika. Pateticno..

devlinjo

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.
(it’s my life, 11. septembar 2018 13:10)

Ispravka, Federerovo vreme je prošlo odavno, samo što neki ne žele to da priznaju.

garda

pre 5 godina

Novak maestralan, kao kompjuter ponekada deluje, inteligencijom pobedjuje sve. Od odlaska Monike Seles nisam video da neko igra kao sto je to radila Osaka. Otkrovenje.

Mikii

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.

BODIBOND

pre 5 godina

Inace David Ferer se nije oprostio od tenisa vec vise nece nastupati na Gren slemovima, nelogicno i nebulozno je da sad zavrsi karijeru a ima jos 3 turnira do kraja sezone, karijeru je najbolje okoncati na pocetku sezone ( kao Hjuit na Australija openu) ili na kraju iste.

mirko

pre 5 godina

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim
(znanje-imanje, 11. septembar 2018 15:01)

Nema tu znanja ako se kao najbolji mec u 2018. godini (do sada) a i jedan od najboljih meceva ikada ne navede Djokovic-Nadal, polufinale, Wibledon 2018.

Teoretski

pre 5 godina

U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.
(Delije Sever, 11. septembar 2018 14:25)

Pobednik dobija najviše 1500 poena. Ako dobije svih pet mečeva. Teoretski može da izgubi dva meča u grupi i da osvoji završni turnir.

Bora

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...

znam da znam

pre 5 godina

@maja93
mala ispravka, Djokovic nije "mnogo puta pobedjivao Rodika", vec nazalost Rodik vodi u medjusobnim duelima, a i zauvek ce voditi jer se davno penzionisao(iako je godinu dana mladji od Federera npr, protiv kojeg gubi 3-21 lol).

znanje-imanje

pre 5 godina

Jedna od najlošijih teniskih godina ikada, toliko da su i svi Slamovi traljavi. Sustiču se tri loše stvari:
1 Odlazi neuporedivo jaka generacija, u kojoj su neki Berdih i sl. bili samo "tamo neki igrači" - iako sve izvrsni teniseri
2 Nove generacije nemaju ni izbliza to izobilje talenata a čini se ni pravi mentalitet
3 Glupost i štetnost obaveznog igranja, pa upeglano sa fiksnih 25 sekundi pauze - i eto smrti vrhunskog tenisa. Obe stvari su kako štetne za maksimum forme tako i za biologiju a pre svega ortopediju igrača. One mečeve, fabulozne i velike, više ne gledamo - nemogući su više

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim

USO stiže na naplatu bioklimatski loš projekat krovova. Ostaše bez Novak-Rodžer, Nadal je predao SF, ova se pro-Serenisala u ženskom a i del Potro podbacio u finalu...
Huan Martin je odmah bio izložen taktički savršenoj Novakovoj igri, ali ipak... Bio je nerazumno nervozan, a servis ajde što ga nije išao, nego što ga je glupo radio, sve u T?!? Kada je najzad došao u fazu da je jači na terenu bizarno uleteše u gem od 20 minuta. Tada i tu bilo je gotovo, pa sve i da ga je argentinac dobio, ma i set uzeo - prosto od tada su odmah ušli u treću, maratonci-kaskaju fazu. A tu protiv našeg isposnika pa još luđaka u izbojima a na racionalnoj osnovi - neće da oće...

antiDebil

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.
(Mikii, 11. septembar 2018 16:58)

Ma ima ovde svakakvih likova, veliki komsiluk, puno problema, puno kompleksa, svi istim jezikom govore, ovde nema nikakve validacije itd. itd. Evo recimo ti si Nadalov navijac a to te nije sprecilo da ga pre nekoliko godina nazoves teletom koje visa nikada nista nece osvojiti i koje se samo bruka igrajuci tenis !!
Kao sto rekoh, ima svakakvih...
Zamisli tek onog Srbina koja navija za zemljakovog najveceg protivnika i jos ga naziva teletom kada taj posustane. Kako moze da se nazove takva pojava od navijaca, pod uslovom da si Srbin ?

draganTenis

pre 5 godina

Za mene je ipak igra Novaka u finalu. Razne su bile prognozi ko ce da pobedi i u koliko setova. A Nole dobio odlicnog DelPotra glatko sa 3:0. Svako ko se zamislio, kako, dosao je do spoznaje. Protivnika se moze poraziti tako sto se napadaju njegove slabosti ili se lomi njegova snaga. Posto protivnik zna svoje slabosti, zna kako da se zastiti. Novak je uradio ovo drugo, slomio je njegovu snagu koja je u forhendu. Slao mu je dijagoanla za bekend (DP-ova slabost) ali je DP pravo korak dva vise da bi zauzeo poziciju da bi mogao da vrati forhemdom. Na to bi sledila druga dijagonala (forhend za DP-a) na koju bi stizao ali ne da zauzme dovoljno dobar polozaj za precizan i jak forhend. Sledila bi ili mreza, ili aut ili slabo vracena lopta na koju bi Novak poentira. Time je naruseno DP-ovo poverenje u vlastiti forhend. Plus sto nije shvatao da Novak stoji 2 3 metra iza osnaovne linije i da time uspesno amortizuje jake forhende koji mu stizu. Na to je DP morao odgovoriti slajsovima, skracenim loptama, izlaskom na mrezu... Nije imao dovoljno raznolikosti nego je uporno forsirao forhend, koji jesta stravican i koji je unistio Nadala. To ga kostalo brzog gubitka sva tri seta. Plus sto nije imao zivce za duge razmene koje je zavrsavao sa neiznudjenim forhend greskama.

radar

pre 5 godina

Organizacija teniskih sudija razmatra mogućnost da ne delegira sudije za naredne mečeve Serene Vilijams posle skandala u finalu US Opena.

http://rs.n1info.com/a419184/Sport-Klub/Tenis/Sudije-spremaju-bojkot-Sereninih-meceva.html

Mirko

pre 5 godina

(znanje-imanje, 11. septembar 2018 17:56)

Možda ja ne gledam toliko puno tenisa, ali znam šta je kvalitetan meč, a to polufinale Wimbldona ove godine je izuzetno kvalitetan meč. Da ne bude da to samo ja kažem dovoljno je samo malo proguglati o ovom meču:

"This match vaulted straight into the canon, standing comfortably alongside the six-hour Australian Open final of 2012 as a celebration of two masters of the defensive arts."

"An all-time classic, for sure, and perhaps a top 5-7 Wimbledon match."

"I hate making "ever" declarations, but as tennis in the 21st century stands it has to be right up there, yes."

"Without question one of the best matches from this decade."

pfff

pre 5 godina

Moram priznati da je, po meni, USO najveci GS, upravo uzimajuci u obzir sve sto ide uz njega. Lepo je sve pobrojano u tekstu, to je ipak vise od tenisa, a mislim da cinjenica da se igra u NY dosta utice na takvu atmosferu...

King Roger

pre 5 godina

Federer ovaj put nije imao srece inace bi pobedio a Djokovic kao i uvek sreca neverovatna.Kada Federer osvoji gs preko nekih drugih onda on ima srecu a sad sta je imao Djokovic.Sreca je to u kakvoj formi pobedjuje rivale uvek se nekako desi da su Federer i Nadal u slabijoj formi inace Djokovic ne bi osvajao ovoliko.

antiDebil

pre 5 godina

(antiDebil, 11. septembar 2018 18:09)

Ja nazvao Nadala teletom? :))) Ovo je urnebesno, hahahahahaha
(Mikii, 11. septembar 2018 18:35)

Koga to pokusavas da slazes sebe, mene ili ove ostale sto se ovde pojavljuju ?

znanje-imanje

pre 5 godina

@Mirko - ? Postoji razlika, čak vrlo vidna, između mečeva. Na Wimbldonu su bila čak 4 meča maksimalne drame: Anderson -Federer, Anderson - Izner i Rafa - Novak; sva tri abzorbujuća i prošarana izuzetnim momentima. Ali to nije isto kao mečevi Nadal - del Potro na Wimbldonu i sa Timom na USO, gde je drama utkana i istovetna sa dva maksimalno razigrana igrača koji manje-više svo vreme igraju maksimalno.
Sami Novak i Rafa su imali jedno desetak mečeva baš bezveze i još dvadesetak bez previše drame i kvaliteta. Ali od bar dvadeset izuzetne drame bar desetak je bilo i vrhunskog kvaliteta, svi bolji od ovogodišnjeg. Ono kada su bili i fizički i igrački u vrhunskoj formi, pa im je još dan. Proglasiti ovaj jednim od najboljih ikada - to je zaista odraz znanja, ali nekog ko se nije nagledao tenisa.

draganTenis

pre 5 godina

Moj drugi jak utisak je koliko su zapdni mediji gurali DelPotra, eto posle 9 godina ponovo u finalu GS-a, brojne povrede koje je preboleo i zalečio, pa navijaci koji su dosli iz Argentine, pa drugi GS je naredu, itd gomila razloga zasto je dobro da DP pobedi. Ne shvatajuci da je drugi GS drugi GS a da je Djoković čovek koji u nezaustavljivoj misiji postajanja najbolji teniser svih vremena. Budućnost će se sećati samo tog poduhvata i misije, kakvi ostali bakrači.

Saša

pre 5 godina

Po čemu je to Novak trenutno najbolji teniser sveta? Ni na jednoj listi nije prvi. Zašto kvariti dobar tekst ovolikom neobjektivnošću? Ali se ne propušta napisat da je Federer "jedan od..." iako činjenice govore da je ubedljivo najbolji, bez nekog ko mu je za petama, nije to ni Nadal...

BODIBOND

pre 5 godina

A Novakovo kukanje na navodno slabo osvetljenje? Ko je zaboravio, Djokovic se u mecu protiv Fucsovicsa vec u prvom setu zalio na lose osvetljenje reflektora iako je imao pozitivan rezultat ( vodio sa 1:0 u gemovima).

Bora

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...

BODIBOND

pre 5 godina

A Novakovo kukanje na navodno slabo osvetljenje? Ko je zaboravio, Djokovic se u mecu protiv Fucsovicsa vec u prvom setu zalio na lose osvetljenje reflektora iako je imao pozitivan rezultat ( vodio sa 1:0 u gemovima).

znanje-imanje

pre 5 godina

Jedna od najlošijih teniskih godina ikada, toliko da su i svi Slamovi traljavi. Sustiču se tri loše stvari:
1 Odlazi neuporedivo jaka generacija, u kojoj su neki Berdih i sl. bili samo "tamo neki igrači" - iako sve izvrsni teniseri
2 Nove generacije nemaju ni izbliza to izobilje talenata a čini se ni pravi mentalitet
3 Glupost i štetnost obaveznog igranja, pa upeglano sa fiksnih 25 sekundi pauze - i eto smrti vrhunskog tenisa. Obe stvari su kako štetne za maksimum forme tako i za biologiju a pre svega ortopediju igrača. One mečeve, fabulozne i velike, više ne gledamo - nemogući su više

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim

USO stiže na naplatu bioklimatski loš projekat krovova. Ostaše bez Novak-Rodžer, Nadal je predao SF, ova se pro-Serenisala u ženskom a i del Potro podbacio u finalu...
Huan Martin je odmah bio izložen taktički savršenoj Novakovoj igri, ali ipak... Bio je nerazumno nervozan, a servis ajde što ga nije išao, nego što ga je glupo radio, sve u T?!? Kada je najzad došao u fazu da je jači na terenu bizarno uleteše u gem od 20 minuta. Tada i tu bilo je gotovo, pa sve i da ga je argentinac dobio, ma i set uzeo - prosto od tada su odmah ušli u treću, maratonci-kaskaju fazu. A tu protiv našeg isposnika pa još luđaka u izbojima a na racionalnoj osnovi - neće da oće...

Saša

pre 5 godina

Po čemu je to Novak trenutno najbolji teniser sveta? Ni na jednoj listi nije prvi. Zašto kvariti dobar tekst ovolikom neobjektivnošću? Ali se ne propušta napisat da je Federer "jedan od..." iako činjenice govore da je ubedljivo najbolji, bez nekog ko mu je za petama, nije to ni Nadal...

King Roger

pre 5 godina

Federer ovaj put nije imao srece inace bi pobedio a Djokovic kao i uvek sreca neverovatna.Kada Federer osvoji gs preko nekih drugih onda on ima srecu a sad sta je imao Djokovic.Sreca je to u kakvoj formi pobedjuje rivale uvek se nekako desi da su Federer i Nadal u slabijoj formi inace Djokovic ne bi osvajao ovoliko.

pfff

pre 5 godina

Moram priznati da je, po meni, USO najveci GS, upravo uzimajuci u obzir sve sto ide uz njega. Lepo je sve pobrojano u tekstu, to je ipak vise od tenisa, a mislim da cinjenica da se igra u NY dosta utice na takvu atmosferu...

it’s my life

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.

znanje-imanje

pre 5 godina

@Mirko - ? Postoji razlika, čak vrlo vidna, između mečeva. Na Wimbldonu su bila čak 4 meča maksimalne drame: Anderson -Federer, Anderson - Izner i Rafa - Novak; sva tri abzorbujuća i prošarana izuzetnim momentima. Ali to nije isto kao mečevi Nadal - del Potro na Wimbldonu i sa Timom na USO, gde je drama utkana i istovetna sa dva maksimalno razigrana igrača koji manje-više svo vreme igraju maksimalno.
Sami Novak i Rafa su imali jedno desetak mečeva baš bezveze i još dvadesetak bez previše drame i kvaliteta. Ali od bar dvadeset izuzetne drame bar desetak je bilo i vrhunskog kvaliteta, svi bolji od ovogodišnjeg. Ono kada su bili i fizički i igrački u vrhunskoj formi, pa im je još dan. Proglasiti ovaj jednim od najboljih ikada - to je zaista odraz znanja, ali nekog ko se nije nagledao tenisa.

Zurkolomac

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Crvicu, tvoj dzemperko ce biti u svemu iza Noleta, kada se Nole bude penzionisao. A ti ces da sedis u tvojoj budjavoj sobici 2x2 metra i plakajuci ces da kopas nos. Bice ti sve teze i teze...

Znalac

pre 5 godina

Nevezano za US Open, a opet posle poraza od Milmana... Ne bi me uopste iznenadilo da u narednih par nedelja/meseci odjednom jednog dana naletimo na bomba-naslov: Federer odlucio da zavrsi karijeru!

Miroslav

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bora, 11. septembar 2018 13:10)
-------------------------------------------------------------------------
Tenis se ponovo zove Novak Đoković. Nedostajao si nam. Nedostajao si tenisu. Onima koji te vole nedostajao si još više. Oni koji te nisu podnosili, podnosiće te još teže.

znam da znam

pre 5 godina

@maja93
mala ispravka, Djokovic nije "mnogo puta pobedjivao Rodika", vec nazalost Rodik vodi u medjusobnim duelima, a i zauvek ce voditi jer se davno penzionisao(iako je godinu dana mladji od Federera npr, protiv kojeg gubi 3-21 lol).

antiDebil

pre 5 godina

(antiDebil, 11. septembar 2018 18:09)

Ja nazvao Nadala teletom? :))) Ovo je urnebesno, hahahahahaha
(Mikii, 11. septembar 2018 18:35)

Koga to pokusavas da slazes sebe, mene ili ove ostale sto se ovde pojavljuju ?

Borky

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa koga Federer pobjedi na AO ili koga pobjedi u 90% svojih osvojenih gs?

BODIBOND

pre 5 godina

Inace David Ferer se nije oprostio od tenisa vec vise nece nastupati na Gren slemovima, nelogicno i nebulozno je da sad zavrsi karijeru a ima jos 3 turnira do kraja sezone, karijeru je najbolje okoncati na pocetku sezone ( kao Hjuit na Australija openu) ili na kraju iste.

devlinjo

pre 5 godina

Na mene najjači utisak je ostavio Novakov zadnji poen i njegova 14 titula.Realno Federer-ovo vreme prolazi.Da je igrao sve vreme na idealnim uslovima opet bi ispao od Novaka u 1/4 finalu.Od Novaka očekujem još bar 6-7 godina vrhunskog tenisa(takav način zivota vodi),..Nadal ako ne promeni način tenisa biće non-stop u povredama.Serena završava karijeru.Penzija.
(it’s my life, 11. septembar 2018 13:10)

Ispravka, Federerovo vreme je prošlo odavno, samo što neki ne žele to da priznaju.

Mikii

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.

mlekadzija

pre 5 godina

Najbolji svih vremena nastavlja u svom stilu, kad god izgubj uvek je nesto drugo u pitanju a ne bolja jgra protivnika. Pateticno..

objavite normalan komentar

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Nije njegova sreca koliko tvoja ocajnost, pa ti isti levaci pobedili su tvoje favorite mali čoveče a ako ti onaj bombas del potro slab finalista onda sa tvojim vidom nesto opasno nije u redu.

Delije Sever

pre 5 godina

Nije istina da Nadal brani veliki broj poena ali je istina da je blago povredjen i neće moći da trenira u fulu kako bi vratio formu. Novak treba da osvoji 1050 poena više od Nadala.
U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.

miodrag

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Ovo moramo da dozivimo samo kao provokaciju, mozda I redakcije, jer niko normalan ovo ne bi napisao. Novak je pobedio one koji su pobedili vec pomenute Starca Focu, V...…. sa Majorke I Marinu….sto znaci da je on od njih mnogo bolji....oni prosto nisu prosli kvalifikacije da bi igrali sa njim.

antiDebil

pre 5 godina

Citajuci ove komentare, stice se utisak da niko nije pljuvao Djokovica u prethodne dve godine. Svi nesto prozivaju: "Gde su sada pljuvaci, pricali su da je izgubljen za tenis", itd. Pa ti si pricao, rodjace. Ti prvi si pricao i pljuvao po tom istom coveku za kojeg sada trazis docek na balkonu. Nema goreg "navijaca" od Srbina. Kada lepo ide, tapse te po ramenu, kada pocnes da posrces, dusu bi ti na pamuk vadio.
(Mikii, 11. septembar 2018 16:58)

Ma ima ovde svakakvih likova, veliki komsiluk, puno problema, puno kompleksa, svi istim jezikom govore, ovde nema nikakve validacije itd. itd. Evo recimo ti si Nadalov navijac a to te nije sprecilo da ga pre nekoliko godina nazoves teletom koje visa nikada nista nece osvojiti i koje se samo bruka igrajuci tenis !!
Kao sto rekoh, ima svakakvih...
Zamisli tek onog Srbina koja navija za zemljakovog najveceg protivnika i jos ga naziva teletom kada taj posustane. Kako moze da se nazove takva pojava od navijaca, pod uslovom da si Srbin ?

Caw

pre 5 godina

Velika sramota za Serenu, pokazala je da je veoma "mala" uprkos silnim titulama.
Žali se na sve i svašta a sa druge strane mreže je mala razbija.
Pa zahvali se devojci što si imala priliku da sa njom igraš i čestitaj protivnici koja je očigledno bolja.

srle

pre 5 godina

To sto je uradila Serena je jako nekorektno, drago mi je sto je Naomi Osaka pobedila bahatu bivsu sampionku i nevaspitanu publiku u Njujorku. Naravno Kirjos nije vredan pomena, protiv Federera nije postojao na terenu. Mladi teniseri opet nisu uspeli da se probiju do finala jedino je Dominik Tim osvetlao obraz omladine, a Zverev, Borna, Sapovalov, Cicipas nisu vredni spominjanja. Utisak ovog US Opena je ipak Kralj Njujorka Novak Djokovic.

fantom

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Verovatno su po tvom misljenju Delpo i Nisikori nekakvi neozbiljni rekreativci koji igraju tenis dve godine pa su se tu nasli slucajno? Ne igraju tenis samo Nadal, Federer, Cilic i tvrdim da je u ovom trenutku Delpo bolji od sve trojice. Boro odavno nisam video besmisleniji komentar od tvog.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Serenin poraz i javno ponizenje su, sto bi rekao nas narod, "od boga". Vec odavno je ne cenim ni kao teniserku ni kao osobu, a i naterala je one njene na tribinama da se zajedno sa njom p***ru na Naomin trijumf. Mislim da cemo se vremenom svojski zagrejati za klinku, vide se u njoj onaj prkos i snaga dolazecih generacija, a tu su i ti njeni japanski geni koji garantuju imunitet na defetizam i kilavost.

?

pre 5 godina

Da Federera nisu stavili da igra na 50 stepeni prosetao bi se do finala.
(Dr. Federer, 11. septembar 2018 13:49)

Kako ono bese... dok je za protivnika radila klima, je li tako?

mirko

pre 5 godina

Ove sezone ponešto super je bilo Wim Nadal - del Potro i USO Nadal - Tim
(znanje-imanje, 11. septembar 2018 15:01)

Nema tu znanja ako se kao najbolji mec u 2018. godini (do sada) a i jedan od najboljih meceva ikada ne navede Djokovic-Nadal, polufinale, Wibledon 2018.

Milan

pre 5 godina

Federer će dominirati u ovakvoj konkurenciji bar još 10 godina.Ocekujem 30+ titula do kraja karijere!!!!
(MasterMind, 11. septembar 2018 13:12)

Njegav ce na Australian openu opet otresti neki Milman u 2-3 kolu i to ce biti kraj njegove karijee.

Amater

pre 5 godina

@Bora

Jeste Nole imao dobar žreb, ali svi ovi koje pobrojaste kao glavne rivale ispadoše od nekih levaka, pre finala. A Nole ih je strpljivo čekao...

MM

pre 5 godina

Novak ima veliku šansu. Rafa je čini se, polagano, odsvirao svoje. Njemu ostaje šljaka i taj RG, a ako je Đoković zdrav, onda nema teorije na brzim podlogama. Federer je u ozbiljnim godinama. Pitanje je kada misli da okači reket, ali mislim da tu ima još sigurno 2 godine. Njega nikada neću otpisati. Nakon one 2017. godine, nema teorije. Ubijeđen sam da će čekati svaku i najmanju priliku koja mu se ukaže. Sada će sve više turnira smanjivati, a na Slemovima će biti najnaelektrisaniji. Ali, Đoković se pita. Pa da vidimo. Za početak, prvi na kraju godine bi bila sjajna uvertita za nešto zaista gigansko.


Pozdrav!

keki

pre 5 godina

Kakva bre sreca pa jel je on kriv sto su ispali Zverev Cilic Federer Nadal Delpo je opasan a i Japanac takodje ali na srecu Novaka niko ne moze trenutno da pobedi.

Dacha

pre 5 godina

oletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Pa svi ti "levaci" dobili redom Federera,Cilica i Nadala (mada njega treba izostaviti jer ipak povreda je bila u pitanju) ali u svakom slucaju to ne bi promenilo krajnji rezultat.

Maja93

pre 5 godina

@Bora
Ajde ne lupetaj, molim te! Kako te nije sramota da osporavaš nečiji uspeh?! Seti se... Upss, ustvari ni ne možeš da se setiš, jer nisi ni pratio tenis prethodnih godina, pa si se sada kao našao praviti pametan i pretvarati se da ga gledaš i redovno pratiš. Nažalost nisi jedini na ovom sajtu koji ovako lupeta, tj. priča gluposti i pljuje po nečijoj karijeri i uspehu.
Nole je tu gde jeste, zahvaljujući svojoj volji, želji i talentu. Mnogo puta je pobeđivao i Federera i Nadala i Ćilića i Vavrinku i Mareja, kao i Isnera, Rodika, pa da ne nabrajam dalje. Igrao je u groznim uslovima, kako vremenskim, tako i u teškim uslovima što se tiče navijačke atmosfere na tribinama. To znaju svi koji Noleta prate deset godina unazad, a i svi oni koji prate ovaj sport.

Djuro

pre 5 godina

@ Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Tigru je svejedno da li su levati , ili levaci...

Nemanja

pre 5 godina

Navijac sam Rafe ali realno i da je bio zdrav onakvog Novaka ne bi dobio nikad, ono je previsok nivo tenisa za sve, taktika, defanziva, ritern, napad, servis bolji nego ikad, mentalna snaga.

garda

pre 5 godina

Novak maestralan, kao kompjuter ponekada deluje, inteligencijom pobedjuje sve. Od odlaska Monike Seles nisam video da neko igra kao sto je to radila Osaka. Otkrovenje.

GM

pre 5 godina

Obelezila je nazalost napaljena Serena, pod gasom svojih VIP girls u boksovima, da se pokaze kako je ona bossy.

A Nole... to je sve normalno da je najbolji na svetu.

SamoDaKazem

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)

Pa pobogu, Boro, igrali bi oni sa Noletom da su bili dovoljno dobri/zdravi ali nisu.
federer ispao u 1/8, Nadal predao u 1/2. Da li je to sreća (povreda se ne sme tako zvati) ili je jednostavno to bilo trenutno stanje stvari i odnosa u snagama između njih? Novak je pobedio jer je bio najbolji na turniru i tačka.

Teoretski

pre 5 godina

U svakom slučaju odlučivaće London jer pobednik dobija 1500 poena.
(Delije Sever, 11. septembar 2018 14:25)

Pobednik dobija najviše 1500 poena. Ako dobije svih pet mečeva. Teoretski može da izgubi dva meča u grupi i da osvoji završni turnir.

kimiko

pre 5 godina

Amerika. Svašta se desavalo u dalekoj zemlji na turniru i pre njega, ali najupecatljivija su dva poljupca u GS pehar. A govorili su neki da je izgubljen za tenis...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Noletova sreca i zreb.. Trebao igrati protiv Federera Cilica i Nadala a igrao sa levacima... Moze da igra i loto i dobice.. Toliko ima srece ...
(Bora, 11. septembar 2018 13:10)
Mnogo volim ovakve komentare! Kao prvo, tvoja greska je sto si svrstao Cilica u ove velikane! Ovakav Novak bi sa njim pobrisao one kapljice kise na centralnom terenu! Cilic je mogao da ga dobije jedino dok je Novak bio u krizi. Dalje. Ako neko dodje do cetvrtfinala ili polufinala GS turnira tesko da je levak! To znaci da u tom trenutku igra bolji tenis od svih ostalih, prema tome to su najbolji teniseri u tom momentu! Dalje. Nazvati Del Potra "levakom" moze samo neko ko u zivotu nije pogledao teniski mec, pa je u nedelju resio bas da vidi sta je to toliko zanimljivo.

radar

pre 5 godina

Organizacija teniskih sudija razmatra mogućnost da ne delegira sudije za naredne mečeve Serene Vilijams posle skandala u finalu US Opena.

http://rs.n1info.com/a419184/Sport-Klub/Tenis/Sudije-spremaju-bojkot-Sereninih-meceva.html

draganTenis

pre 5 godina

Za mene je ipak igra Novaka u finalu. Razne su bile prognozi ko ce da pobedi i u koliko setova. A Nole dobio odlicnog DelPotra glatko sa 3:0. Svako ko se zamislio, kako, dosao je do spoznaje. Protivnika se moze poraziti tako sto se napadaju njegove slabosti ili se lomi njegova snaga. Posto protivnik zna svoje slabosti, zna kako da se zastiti. Novak je uradio ovo drugo, slomio je njegovu snagu koja je u forhendu. Slao mu je dijagoanla za bekend (DP-ova slabost) ali je DP pravo korak dva vise da bi zauzeo poziciju da bi mogao da vrati forhemdom. Na to bi sledila druga dijagonala (forhend za DP-a) na koju bi stizao ali ne da zauzme dovoljno dobar polozaj za precizan i jak forhend. Sledila bi ili mreza, ili aut ili slabo vracena lopta na koju bi Novak poentira. Time je naruseno DP-ovo poverenje u vlastiti forhend. Plus sto nije shvatao da Novak stoji 2 3 metra iza osnaovne linije i da time uspesno amortizuje jake forhende koji mu stizu. Na to je DP morao odgovoriti slajsovima, skracenim loptama, izlaskom na mrezu... Nije imao dovoljno raznolikosti nego je uporno forsirao forhend, koji jesta stravican i koji je unistio Nadala. To ga kostalo brzog gubitka sva tri seta. Plus sto nije imao zivce za duge razmene koje je zavrsavao sa neiznudjenim forhend greskama.

draganTenis

pre 5 godina

Moj drugi jak utisak je koliko su zapdni mediji gurali DelPotra, eto posle 9 godina ponovo u finalu GS-a, brojne povrede koje je preboleo i zalečio, pa navijaci koji su dosli iz Argentine, pa drugi GS je naredu, itd gomila razloga zasto je dobro da DP pobedi. Ne shvatajuci da je drugi GS drugi GS a da je Djoković čovek koji u nezaustavljivoj misiji postajanja najbolji teniser svih vremena. Budućnost će se sećati samo tog poduhvata i misije, kakvi ostali bakrači.

Vera

pre 5 godina

Meni su najjači utisak ostavili mala Naomi i njena prva GS titula i Novakov 14. GS i 3.UO, te činjenica da su konačno svi shvatili, i oni koji su sumnjali u to, i oni koji su ga nìpodostavali cijelo vrijeme, da se Nole vratio na spektakularan način i da se sigurno neće zaustaviti dok ne ispuni zadane ciljeve.Ne bih bila u koži njegovim protivnicima, osobito ovim glavnim konkurentima.

Mirko

pre 5 godina

(znanje-imanje, 11. septembar 2018 17:56)

Možda ja ne gledam toliko puno tenisa, ali znam šta je kvalitetan meč, a to polufinale Wimbldona ove godine je izuzetno kvalitetan meč. Da ne bude da to samo ja kažem dovoljno je samo malo proguglati o ovom meču:

"This match vaulted straight into the canon, standing comfortably alongside the six-hour Australian Open final of 2012 as a celebration of two masters of the defensive arts."

"An all-time classic, for sure, and perhaps a top 5-7 Wimbledon match."

"I hate making "ever" declarations, but as tennis in the 21st century stands it has to be right up there, yes."

"Without question one of the best matches from this decade."