Sreda, 16.09.2015.

20:35

Beker: Možda Novak voli da je sâm protiv celog sveta

Boris Beker, trener prvog tenisera sveta, misli da Novak Đoković možda voli da se oseća "kao da igra sâm protiv celog sveta".

Izvor:

Beker: Možda Novak voli da je sâm protiv celog sveta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Novak je dokazao da je veci teniser od Federera.
Kraj price.

Bezi bre, to bi bilo isto kao kada bi neko tvrdio da je sada Liverpul veci od Junajteda.

Dejan

pre 8 godina

Srbi su uvek bili sami i protiv celog sveta se borili.... to je Srpski ponos.
Nikada se nikome nismo uvlacii..i ponosan sam sam Srbin.

zigot

pre 8 godina

boris beker je covek na cijem se licu vide oziljci zivota komplikovanog, kvalitetnog i nadasvim slobodnog coveka koji dobro zna ko je i sta je... impresivan lik

Petar

pre 8 godina

Velika podrška publike se oseti, ta energija, aura, ali da budemo iskreni takođe može da bude i negativan pritisak na igrača u pojedinim situacijama.
Federer je imao toliko brejk lopti i publiku koja je više i od njega želela pobedu, ali i on je to osetio i verovatno je osećao ekstra odgovornost a da ne pričamo da to arlaukanje na svaku grešku Novaka i svaki poen Federera takože dekoncetriše oba igrača.
Poenta je ta da ja mislim da su odmogli Federeru preteranom podrškom.
Ne bi pobedio Fed. bez obzira jer Novak je mlađi, brži, bolji, energičniji, snažniji... ali sam siguran da je i njemu ponekad preko K. te fanatične podrške. Recimo, podrška na Wimbldonu je ok. I tamo je većina za Federera, uvek, ali tamo pozdrave svaki dobar potez bez obzira koji igrač to uradi.

Sale

pre 8 godina

Nole, samo "gazi"! Bas te briga ko te voli, a ko ne. "Osecajna" Njujorska publika na US Openu svakako navija za slabije, sto je opet potvrdjeno. Nego, to su isti oni bogatasi koji idu i na ragbi utakmice samo da "budu vidjeni", a ni pravila sporta koji gledaju ne znaju. Ne obaziri se na americku rulju, zna se da je kolevka ovog sporta kulturna Evropa. Tvoje je da im uzmes lovu, namignes, i sto pre kazes "zbogom" do naredne godine. Srecno, sampione nas!

vlajko

pre 8 godina

Da nisu navijali protiv njega,mozda bi i izgubio mec.Zovi te to kako god hocete,ali se to zove inat.
Inat nije emocija,kako je neko naveo,vec karakterna osobina.Mi Srbi se ponosimo time sto se radjamo sa takvom osobinom,sto je dobro, bas za ovakve stvari,jer se postize kontra efekat.Sto zdusnije oni navijaju protiv,to je inat veci,odnosno zelja,i motiv vise za pobedu.To je ono,sto ovi sa zapada ne razumeju,a pogotovo ne publika na USO,jer su vise pomogli No1etu,nego sto su mu odmogli.

iz inata tata

pre 8 godina

Kad je publika protiv Noleta, on igra iz inata. To je izjavio i njegov otac Srdjan koji ga najbolje zna. Pogledajte video:
http://www.b92.net/sport/usopen2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&dd=14&nav_id=1039288
I to nije negativna emocija. To je neophodan mehanizam protekcije, to je ono cime je Srbija kroz istoriju nosila sa sobom svoju istinu, ponosno i bez kompromisa.

Sto ste vi vise protiv mene to sam - ja jos odlucniji da vam dokazem suprotno.

kum

pre 8 godina

@Mare,NS
Tačno podigao je ruke gore i zahvalio se Svevišnjem na pomoći "hvala ti Bože" to se može lepo 'pročitati' s njegovih usana...Samo nek ga On čuva od svakog iskušenja i zla a publike je moglo biti i 230 000 i bilo bi isto tj. Nole bi pobedio...

nikol dz femija

pre 8 godina

ZNAČI ovo je Beker izjavio a ne ono što ste vi objavili da je onaj mislio kako je Boris izjavio da Nole smanji bes, a KONAČNO SMO DOBILI I BEKEROVU IZJAVU u kojoj nema ni pomena o besu.

milan tarot

pre 8 godina

ako mislis da si sam ti digni ruku, ulice zovu za novi dan, ako mislis da si sam, mi smo ovde ima nas gomila!!!! ima nas nole cirka 15 miliona samo na balkanu koji te podrzavaju!!! nas, rusa i kineza 1,3 milijarde, malo li je?

fedex

pre 8 godina

slazem se sa bekerom,samo bi rekao da nije mozda,nego garant..nezz da postoji igrac na kojeg ovoliko djeluju nenavijaci,al pozitivno,i nezz dal postoji igrac kojeg jedan dobar poen,moze da digne iz pepela..za to mu svaka cast

Prednost

pre 8 godina

Ma daj, to niko ne voli. Ali na srecu Nole zna se izboriti sa time i nije svugde publika tako losa prema njemu. Pogotovo u Aziji i Ausrtaliji je vrlo popularan, u medjuvremenu mozda cak vise nego Federer. U Italiji takodjer, u Spaniji ne. Amerikanci i Englezi generalno protiv rusa, srba, tako i u sportu. To je to. Nista novo.

Kum

pre 8 godina

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.
(tomislav, 17. septembar 2015 02:57)

Jer je inace bruka biti drugi najbolji teniser svih vremena?

činjenica

pre 8 godina

Stvarno sam mislila da Novaka ne dotiče to što za njega publika ne navija u susretima saRodžerom ,ali na osnovu objavljenih tekstova u domaćim listovima ,izgleda da ga to itekako boli,samo što za sada to uspjeva da prikrije.

tomislav

pre 8 godina

beker kaze sljedece

''Kada govorimo o muškoj konkurenciji, tu je Rodžer, kao najveći od svih, pa svi koji igraju u njegovo vreme imaju problema da postanu glavna vest.''

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.

Brejk u petom

pre 8 godina

Tacno! Inat je odvratna ljudska osobina, tkzv lose-lose, gubimo oboje.
Novak je susta suprostnost tome, onaj vitez kojeg krase najplemenitije osobine u kombinaciji sa atletskim i natprosecno intelektalnim kapacitetima.

milos

pre 8 godina

Postoji precica do besmrtnosti:kalendarski "grand slam", sto Novak mora i moze. Nakon toga svaka prica o broju osvojenih GSlemova postaje besmislena, a Redzeri, Nadali, Samprasi....bleda istorijska cinjenica!

Mec - pogotovo veliki - se ne igra iz inata

pre 8 godina

Sta, bre, vi pricate? Kakav srpski inat i gluposti?

Kada su N°1eta na ovogodisnjoj tzv. americkoj turneji pitali hoce li se OSVETITI Vavrinki za poraz na RG, on je odgovorio da je "osveta negativna emocija", ali da ce se "dobro pripremiti i POBEDITI GA". I inat - makar i srpski - je negativna emocija i NIKAD NIKOME NISTA DOBRO DONEO NIJE, a @Mare,NS, o tome ovde razvija citav traktat; gomilu nesuvislosti.

Ako volimo N°1eta (a volimo ga) i ponosimo se njegovim rezultatima (ponosimo), onda cenimo - CENIMO u pravom smislu reci - to sto radi i postize. Ne odmazimo mu i ne OMALOVAZAVAJTE NJEGOV TRUD, jer, pominjuci inat u kontekstu izvanrednih rezultata, omalovazavate sav znoj koji prolije pre i za vreme meca da ga dobije.

A to sto nije obracao paznju na publiku na USO samo je rezultat DOBRE MENTALNE pripreme i ulaska u mec. Da se inatio sa publikom i RF u finalu, RF bi ga rzbucao da bi to bilo za pricu. O tome Beker i N°1e NECE GOVORITI (Mozda kasnije u nekoj autobiografiji?). Obojica su mnogo naucili iz poraza protiv prosecnog Dimitrova u Madridu.

Zoran

pre 8 godina

Federer je mnogo slabiji teniser na sljaci od Novaka. Nikad(zadnjih 6-7 godina) nije dobio kralja sljake Nadala na sljaci, a Novak ga redovno dobija naMK Rima a ove godine i na RG.

jerkovic

pre 8 godina

(srle, 16. septembar 2015 22:02)
Ala tebi i pojedinima nije dobro.....Jel ti znas da je Novak od krvi i mesa, evo ako nisi upoznat sad znaj da je tako.

Nije pristojno lagati

pre 8 godina

@ "najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane."
(srle, 16. septembar 2015 22:02)

Jel da da nisi cuo da je Novak Djokovic proglasen najboljim sportistom Planete za proslu godinu (To je aktuelno do proleca 2016. god.)?

PS Opet, @srle, dokazujes da si totalno FUNKCIONALNO NEPISMEN: citas novine, a pojma nemas sta procitas. Slabo ti ide kapiranje;

PS2: Pre nekoliko dana si rekao da su citaoci b92 "balavi i neinformisani" i da prelazis "kod ozbiljnih" - valjda tih sto imaju 7 GS vise? - a evo te opet?

PS3: Koliko sam obavesten i svajcarski pravopis poznaje VELIKO SLOVO!

Atina

pre 8 godina

Novak kao da uživa da se bori PROTIV (Federera, Nadala) nego što se sam bori ZA (osvajanje više GS od Nadala i Federera, borba za kalendarski GS)... Sećate se prošle godine na Vimbldonu..? Tad je Federer se ponovo vratio korenima, servis-volej igra... Mediji su bili oduševljeni, publika egzaltirana... I onda u finalu je Novak je odigrao savršeno... Nikad niko nije tako prolazio sa pasinzima Federera kao što je tad to činio Novak... Ove godine na Vimbldonu isto, Federerov ples... Novak sa nekom prosečnom igrom ulazi u finale... I odjedanput, podiže opet nivo svoje igre (naročito servis) na nestvaran nivo... Sad na USO opet isto! Federer je u centru pažnje, Novak negde u senci...
Čini se da mu tako šta odgovara... Često puta u toku njegovih mečeva vidimo da on pusti ruku tek onda kad njegov protivnik ga brejkne. Kao da iz njega progovara inat, "sad ću ti pokazati koliko sam dobar". Ipak, takvo razmišljanje ima mana. Pošto energiju crpi iz sopstvenog nezadovoljstva nađe se u velikom problemu kad ga protivnik i publika respektuju a protivnik odigra izuzetno. Onda se njegov "barut" nakvasi i on nije u stanju da "eksplodira" u smislu da samelje protivnika. Pravi primer je Vimbldon 2013 kad je odigrao protiv svog, više po njegovim rečima, velikog prijatelja Marija.Nije mogao da nađe u sebi tu nemilosrdnost sa kojom bi ga opet ostavio na milost i nemilost britanskim medijima posle još jednog neuspeha (ako se sećate Mari se rasplakao posle finala Vimbldona 2012).

Dakbih

pre 8 godina

Novak je sam rekao da se sve desava u zivotu sa razlogom i duboko sam ubjedjen da u njemu raste zelja da svima pokaze rezultatima da je najbolji i da na taj nacin zapusi usta svima koji tvrde da je neko bolji od njega!

777

pre 8 godina

A koliko su ga pljuvali a ja pricao da Novak ZNA sta radi. I od kada on dodje 4 GS turnira...te pije, zenske, kocka se. Bas me briga sto je uvek bio zut i sta radi. Neka on svoj posao radi kako treba a svi vidite da mu Novak veruje. Ovaj zagrljaj sve govori. Samo napred Borise. On me kupio kao lik dok je igrao i kad je Bobi i Breni ponudio novac kada im je sin bio kidnapovan. Ljudina, ko da nije Svaba.

pedja

pre 8 godina

Bravo Borise!!! Kako lepo receno. U stvari u najvecem delu planete govori se samo o Novaku. A jasno je i zasto. Novak je najveci teniser danasnjice a ako ovako nastavi bice uskoro i najveci u istoriji, mada bi po nekim kriterijumima to mozda i vec sada moglo da se kaze. U svakom slucaju ono sto je najvaznije je to da je Novak jos veci kao covek nego kao teniser!!!

srle

pre 8 godina

najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane.

B.

pre 8 godina

A svojevremeno su ovdasnji navijaci drvlje i kamenje na ovog coveka kao los izbor za Novaka. Tesko zadovoljiti ovdasnjeg navijaca: kad ide - najbolji si na svetu, a kad ne ide... Taj deo barem ne moram objasnjavati.

Dynamic

pre 8 godina

Voleo bih dogodine da Vajda pusti Bekera samog da okuša sreću na Rolan Garosu. Nije Nemac stručnjak za šljaku ali sve je to u glavi. Sad su našli formulu i nema smisla vraćati se nazad. Boris je u Parizu baš bio smoren ali kao da nije hteo da se meša.

Mogu misliti kako li će dogodine biti Noletovim rivalima da ga sretnu na 3 dobijena seta. Tačno jedino ludi Vavrinka može nečemu da se nada..

navijač iz zla duše

pre 8 godina

Ja mislim da će Nadal da bude najbolji ikad, jer kako se priča, sledeće godine se sprema da odigra pedeset i kusur turnira 250, i namerava sve da ih osvoji! Ljudi moji, znate li vi uopšte koliko je to turnira, recimo, u sledeće tri godine? Ma, biće ubedljivo prvi i najbolji u osvajanju teniskih tunira. Ako je sve ovo istina, eto nam velikog, ogromnog šampiona!

Aliver

pre 8 godina

Dobro rečeno. Jer kako objasniti veliki trujumf posle onog kobnog pada i krvi na terenu, pred prepunim stad(ion)om koje jedva čeka Srbinov sunovrat. Ne sećam se kad me je Nole ovako impresionirao veličinom duha,borbenošću i mentalnom snagom.

Marko BL

pre 8 godina

Sjecam se jednog Novakovog intervjua od prije dosta godina. Novinar ga je pitao nesto tipa sta je tvoje najjace oruzje, aludirajuci na forhend, bekhend paralelu, jaku defanzivu ili nesto tako... A Novak je odgovorio kratko: Inat! Srpski inat!
Objasnio...

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic na kraju karijere biti najbolji svih vremena. Preko 30 mastersa, vise od 17 grend slemova i preko 80 pehara. Nema eleganciju Federera, nema harizmu Mekenroa, nema preciznost Samprasa, ali ima ono najvaznije od svega i u cemu je bez konkurencije MENTALNU SNAGU! COVJEK STIJENA!

aggz

pre 8 godina

Jel to onaj Beker koji je 2010 na Laureusu rekao da je Federer najveci svih vremena i da niko nikad nece igrati tenis kao sto on igra? Aha, ok :)

Mare,NS

pre 8 godina

Borise,
Novaku,a sumnjam i bilo kome drugom sportisti,ne moze biti drago da se bori sam protiv svih!
Njegova sreca je sto je to odavno NAUCIO,tacnije receno NAVIKAO se.
Postoji nesto drugo,sto njega motivise u tim situacijama,ali jos ga ne poznajes dovoljno:
SRPSKI INAT!
Odgledao sam danas snimak samog kraja meca i video nesto,na sto do sada nisam obratio paznju.
Posle rukovanja sa RF i Evom,izasao je polako na sredinu terena,podigao ruke u nebo,nesto izgovorio(to sam video i pre),ali uopste nisam zapazio da NIJEDNOM nije otpozdravio publici,nije se kao obicno okrenuo na sve strane i zahvalio na podrsci.
Mrtav `ladan ih je ignorisao i polako prosetao do svog box-a,opet bez otpozdravljanja,iako se cuo poveliki aplauz.
Tek,kada je stigao na par metara,zaculo se glasno:
IDEMO,BREEE!
Na ceremoniji dodele pehara isto,ni reci o njima.
Uzvratio im je istom merom(cast izuzecima,mozda 10%).
Tako i treba,mozda je bolje da se promeni(nazalost,to se nece desiti),postane nadmen,samosvoj,arogantan kao neki.
Ali ovde(US Open),izgleda takve vole za razliku od neposrednih,skromnih momaka,spremnih uvek za salu,pa i na svoj racun!
Neka im sluzi na cast,ne zato sto su navijali za RF-a,nego sto su ometali Novaka i pokusavali direktno da uticu na ishod meca!!!

Aliver

pre 8 godina

Dobro rečeno. Jer kako objasniti veliki trujumf posle onog kobnog pada i krvi na terenu, pred prepunim stad(ion)om koje jedva čeka Srbinov sunovrat. Ne sećam se kad me je Nole ovako impresionirao veličinom duha,borbenošću i mentalnom snagom.

777

pre 8 godina

A koliko su ga pljuvali a ja pricao da Novak ZNA sta radi. I od kada on dodje 4 GS turnira...te pije, zenske, kocka se. Bas me briga sto je uvek bio zut i sta radi. Neka on svoj posao radi kako treba a svi vidite da mu Novak veruje. Ovaj zagrljaj sve govori. Samo napred Borise. On me kupio kao lik dok je igrao i kad je Bobi i Breni ponudio novac kada im je sin bio kidnapovan. Ljudina, ko da nije Svaba.

Mec - pogotovo veliki - se ne igra iz inata

pre 8 godina

Sta, bre, vi pricate? Kakav srpski inat i gluposti?

Kada su N°1eta na ovogodisnjoj tzv. americkoj turneji pitali hoce li se OSVETITI Vavrinki za poraz na RG, on je odgovorio da je "osveta negativna emocija", ali da ce se "dobro pripremiti i POBEDITI GA". I inat - makar i srpski - je negativna emocija i NIKAD NIKOME NISTA DOBRO DONEO NIJE, a @Mare,NS, o tome ovde razvija citav traktat; gomilu nesuvislosti.

Ako volimo N°1eta (a volimo ga) i ponosimo se njegovim rezultatima (ponosimo), onda cenimo - CENIMO u pravom smislu reci - to sto radi i postize. Ne odmazimo mu i ne OMALOVAZAVAJTE NJEGOV TRUD, jer, pominjuci inat u kontekstu izvanrednih rezultata, omalovazavate sav znoj koji prolije pre i za vreme meca da ga dobije.

A to sto nije obracao paznju na publiku na USO samo je rezultat DOBRE MENTALNE pripreme i ulaska u mec. Da se inatio sa publikom i RF u finalu, RF bi ga rzbucao da bi to bilo za pricu. O tome Beker i N°1e NECE GOVORITI (Mozda kasnije u nekoj autobiografiji?). Obojica su mnogo naucili iz poraza protiv prosecnog Dimitrova u Madridu.

Mare,NS

pre 8 godina

Borise,
Novaku,a sumnjam i bilo kome drugom sportisti,ne moze biti drago da se bori sam protiv svih!
Njegova sreca je sto je to odavno NAUCIO,tacnije receno NAVIKAO se.
Postoji nesto drugo,sto njega motivise u tim situacijama,ali jos ga ne poznajes dovoljno:
SRPSKI INAT!
Odgledao sam danas snimak samog kraja meca i video nesto,na sto do sada nisam obratio paznju.
Posle rukovanja sa RF i Evom,izasao je polako na sredinu terena,podigao ruke u nebo,nesto izgovorio(to sam video i pre),ali uopste nisam zapazio da NIJEDNOM nije otpozdravio publici,nije se kao obicno okrenuo na sve strane i zahvalio na podrsci.
Mrtav `ladan ih je ignorisao i polako prosetao do svog box-a,opet bez otpozdravljanja,iako se cuo poveliki aplauz.
Tek,kada je stigao na par metara,zaculo se glasno:
IDEMO,BREEE!
Na ceremoniji dodele pehara isto,ni reci o njima.
Uzvratio im je istom merom(cast izuzecima,mozda 10%).
Tako i treba,mozda je bolje da se promeni(nazalost,to se nece desiti),postane nadmen,samosvoj,arogantan kao neki.
Ali ovde(US Open),izgleda takve vole za razliku od neposrednih,skromnih momaka,spremnih uvek za salu,pa i na svoj racun!
Neka im sluzi na cast,ne zato sto su navijali za RF-a,nego sto su ometali Novaka i pokusavali direktno da uticu na ishod meca!!!

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic na kraju karijere biti najbolji svih vremena. Preko 30 mastersa, vise od 17 grend slemova i preko 80 pehara. Nema eleganciju Federera, nema harizmu Mekenroa, nema preciznost Samprasa, ali ima ono najvaznije od svega i u cemu je bez konkurencije MENTALNU SNAGU! COVJEK STIJENA!

Marko BL

pre 8 godina

Sjecam se jednog Novakovog intervjua od prije dosta godina. Novinar ga je pitao nesto tipa sta je tvoje najjace oruzje, aludirajuci na forhend, bekhend paralelu, jaku defanzivu ili nesto tako... A Novak je odgovorio kratko: Inat! Srpski inat!
Objasnio...

Zoran

pre 8 godina

Federer je mnogo slabiji teniser na sljaci od Novaka. Nikad(zadnjih 6-7 godina) nije dobio kralja sljake Nadala na sljaci, a Novak ga redovno dobija naMK Rima a ove godine i na RG.

pedja

pre 8 godina

Bravo Borise!!! Kako lepo receno. U stvari u najvecem delu planete govori se samo o Novaku. A jasno je i zasto. Novak je najveci teniser danasnjice a ako ovako nastavi bice uskoro i najveci u istoriji, mada bi po nekim kriterijumima to mozda i vec sada moglo da se kaze. U svakom slucaju ono sto je najvaznije je to da je Novak jos veci kao covek nego kao teniser!!!

milos

pre 8 godina

Postoji precica do besmrtnosti:kalendarski "grand slam", sto Novak mora i moze. Nakon toga svaka prica o broju osvojenih GSlemova postaje besmislena, a Redzeri, Nadali, Samprasi....bleda istorijska cinjenica!

Dynamic

pre 8 godina

Voleo bih dogodine da Vajda pusti Bekera samog da okuša sreću na Rolan Garosu. Nije Nemac stručnjak za šljaku ali sve je to u glavi. Sad su našli formulu i nema smisla vraćati se nazad. Boris je u Parizu baš bio smoren ali kao da nije hteo da se meša.

Mogu misliti kako li će dogodine biti Noletovim rivalima da ga sretnu na 3 dobijena seta. Tačno jedino ludi Vavrinka može nečemu da se nada..

B.

pre 8 godina

A svojevremeno su ovdasnji navijaci drvlje i kamenje na ovog coveka kao los izbor za Novaka. Tesko zadovoljiti ovdasnjeg navijaca: kad ide - najbolji si na svetu, a kad ne ide... Taj deo barem ne moram objasnjavati.

Dakbih

pre 8 godina

Novak je sam rekao da se sve desava u zivotu sa razlogom i duboko sam ubjedjen da u njemu raste zelja da svima pokaze rezultatima da je najbolji i da na taj nacin zapusi usta svima koji tvrde da je neko bolji od njega!

Kum

pre 8 godina

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.
(tomislav, 17. septembar 2015 02:57)

Jer je inace bruka biti drugi najbolji teniser svih vremena?

Nije pristojno lagati

pre 8 godina

@ "najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane."
(srle, 16. septembar 2015 22:02)

Jel da da nisi cuo da je Novak Djokovic proglasen najboljim sportistom Planete za proslu godinu (To je aktuelno do proleca 2016. god.)?

PS Opet, @srle, dokazujes da si totalno FUNKCIONALNO NEPISMEN: citas novine, a pojma nemas sta procitas. Slabo ti ide kapiranje;

PS2: Pre nekoliko dana si rekao da su citaoci b92 "balavi i neinformisani" i da prelazis "kod ozbiljnih" - valjda tih sto imaju 7 GS vise? - a evo te opet?

PS3: Koliko sam obavesten i svajcarski pravopis poznaje VELIKO SLOVO!

Atina

pre 8 godina

Novak kao da uživa da se bori PROTIV (Federera, Nadala) nego što se sam bori ZA (osvajanje više GS od Nadala i Federera, borba za kalendarski GS)... Sećate se prošle godine na Vimbldonu..? Tad je Federer se ponovo vratio korenima, servis-volej igra... Mediji su bili oduševljeni, publika egzaltirana... I onda u finalu je Novak je odigrao savršeno... Nikad niko nije tako prolazio sa pasinzima Federera kao što je tad to činio Novak... Ove godine na Vimbldonu isto, Federerov ples... Novak sa nekom prosečnom igrom ulazi u finale... I odjedanput, podiže opet nivo svoje igre (naročito servis) na nestvaran nivo... Sad na USO opet isto! Federer je u centru pažnje, Novak negde u senci...
Čini se da mu tako šta odgovara... Često puta u toku njegovih mečeva vidimo da on pusti ruku tek onda kad njegov protivnik ga brejkne. Kao da iz njega progovara inat, "sad ću ti pokazati koliko sam dobar". Ipak, takvo razmišljanje ima mana. Pošto energiju crpi iz sopstvenog nezadovoljstva nađe se u velikom problemu kad ga protivnik i publika respektuju a protivnik odigra izuzetno. Onda se njegov "barut" nakvasi i on nije u stanju da "eksplodira" u smislu da samelje protivnika. Pravi primer je Vimbldon 2013 kad je odigrao protiv svog, više po njegovim rečima, velikog prijatelja Marija.Nije mogao da nađe u sebi tu nemilosrdnost sa kojom bi ga opet ostavio na milost i nemilost britanskim medijima posle još jednog neuspeha (ako se sećate Mari se rasplakao posle finala Vimbldona 2012).

Brejk u petom

pre 8 godina

Tacno! Inat je odvratna ljudska osobina, tkzv lose-lose, gubimo oboje.
Novak je susta suprostnost tome, onaj vitez kojeg krase najplemenitije osobine u kombinaciji sa atletskim i natprosecno intelektalnim kapacitetima.

jerkovic

pre 8 godina

(srle, 16. septembar 2015 22:02)
Ala tebi i pojedinima nije dobro.....Jel ti znas da je Novak od krvi i mesa, evo ako nisi upoznat sad znaj da je tako.

Prednost

pre 8 godina

Ma daj, to niko ne voli. Ali na srecu Nole zna se izboriti sa time i nije svugde publika tako losa prema njemu. Pogotovo u Aziji i Ausrtaliji je vrlo popularan, u medjuvremenu mozda cak vise nego Federer. U Italiji takodjer, u Spaniji ne. Amerikanci i Englezi generalno protiv rusa, srba, tako i u sportu. To je to. Nista novo.

kum

pre 8 godina

@Mare,NS
Tačno podigao je ruke gore i zahvalio se Svevišnjem na pomoći "hvala ti Bože" to se može lepo 'pročitati' s njegovih usana...Samo nek ga On čuva od svakog iskušenja i zla a publike je moglo biti i 230 000 i bilo bi isto tj. Nole bi pobedio...

milan tarot

pre 8 godina

ako mislis da si sam ti digni ruku, ulice zovu za novi dan, ako mislis da si sam, mi smo ovde ima nas gomila!!!! ima nas nole cirka 15 miliona samo na balkanu koji te podrzavaju!!! nas, rusa i kineza 1,3 milijarde, malo li je?

fedex

pre 8 godina

slazem se sa bekerom,samo bi rekao da nije mozda,nego garant..nezz da postoji igrac na kojeg ovoliko djeluju nenavijaci,al pozitivno,i nezz dal postoji igrac kojeg jedan dobar poen,moze da digne iz pepela..za to mu svaka cast

nikol dz femija

pre 8 godina

ZNAČI ovo je Beker izjavio a ne ono što ste vi objavili da je onaj mislio kako je Boris izjavio da Nole smanji bes, a KONAČNO SMO DOBILI I BEKEROVU IZJAVU u kojoj nema ni pomena o besu.

Sale

pre 8 godina

Nole, samo "gazi"! Bas te briga ko te voli, a ko ne. "Osecajna" Njujorska publika na US Openu svakako navija za slabije, sto je opet potvrdjeno. Nego, to su isti oni bogatasi koji idu i na ragbi utakmice samo da "budu vidjeni", a ni pravila sporta koji gledaju ne znaju. Ne obaziri se na americku rulju, zna se da je kolevka ovog sporta kulturna Evropa. Tvoje je da im uzmes lovu, namignes, i sto pre kazes "zbogom" do naredne godine. Srecno, sampione nas!

iz inata tata

pre 8 godina

Kad je publika protiv Noleta, on igra iz inata. To je izjavio i njegov otac Srdjan koji ga najbolje zna. Pogledajte video:
http://www.b92.net/sport/usopen2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&dd=14&nav_id=1039288
I to nije negativna emocija. To je neophodan mehanizam protekcije, to je ono cime je Srbija kroz istoriju nosila sa sobom svoju istinu, ponosno i bez kompromisa.

Sto ste vi vise protiv mene to sam - ja jos odlucniji da vam dokazem suprotno.

zigot

pre 8 godina

boris beker je covek na cijem se licu vide oziljci zivota komplikovanog, kvalitetnog i nadasvim slobodnog coveka koji dobro zna ko je i sta je... impresivan lik

aggz

pre 8 godina

Jel to onaj Beker koji je 2010 na Laureusu rekao da je Federer najveci svih vremena i da niko nikad nece igrati tenis kao sto on igra? Aha, ok :)

navijač iz zla duše

pre 8 godina

Ja mislim da će Nadal da bude najbolji ikad, jer kako se priča, sledeće godine se sprema da odigra pedeset i kusur turnira 250, i namerava sve da ih osvoji! Ljudi moji, znate li vi uopšte koliko je to turnira, recimo, u sledeće tri godine? Ma, biće ubedljivo prvi i najbolji u osvajanju teniskih tunira. Ako je sve ovo istina, eto nam velikog, ogromnog šampiona!

Dejan

pre 8 godina

Srbi su uvek bili sami i protiv celog sveta se borili.... to je Srpski ponos.
Nikada se nikome nismo uvlacii..i ponosan sam sam Srbin.

vlajko

pre 8 godina

Da nisu navijali protiv njega,mozda bi i izgubio mec.Zovi te to kako god hocete,ali se to zove inat.
Inat nije emocija,kako je neko naveo,vec karakterna osobina.Mi Srbi se ponosimo time sto se radjamo sa takvom osobinom,sto je dobro, bas za ovakve stvari,jer se postize kontra efekat.Sto zdusnije oni navijaju protiv,to je inat veci,odnosno zelja,i motiv vise za pobedu.To je ono,sto ovi sa zapada ne razumeju,a pogotovo ne publika na USO,jer su vise pomogli No1etu,nego sto su mu odmogli.

Petar

pre 8 godina

Velika podrška publike se oseti, ta energija, aura, ali da budemo iskreni takođe može da bude i negativan pritisak na igrača u pojedinim situacijama.
Federer je imao toliko brejk lopti i publiku koja je više i od njega želela pobedu, ali i on je to osetio i verovatno je osećao ekstra odgovornost a da ne pričamo da to arlaukanje na svaku grešku Novaka i svaki poen Federera takože dekoncetriše oba igrača.
Poenta je ta da ja mislim da su odmogli Federeru preteranom podrškom.
Ne bi pobedio Fed. bez obzira jer Novak je mlađi, brži, bolji, energičniji, snažniji... ali sam siguran da je i njemu ponekad preko K. te fanatične podrške. Recimo, podrška na Wimbldonu je ok. I tamo je većina za Federera, uvek, ali tamo pozdrave svaki dobar potez bez obzira koji igrač to uradi.

srle

pre 8 godina

najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane.

činjenica

pre 8 godina

Stvarno sam mislila da Novaka ne dotiče to što za njega publika ne navija u susretima saRodžerom ,ali na osnovu objavljenih tekstova u domaćim listovima ,izgleda da ga to itekako boli,samo što za sada to uspjeva da prikrije.

tomislav

pre 8 godina

beker kaze sljedece

''Kada govorimo o muškoj konkurenciji, tu je Rodžer, kao najveći od svih, pa svi koji igraju u njegovo vreme imaju problema da postanu glavna vest.''

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Novak je dokazao da je veci teniser od Federera.
Kraj price.

Bezi bre, to bi bilo isto kao kada bi neko tvrdio da je sada Liverpul veci od Junajteda.

tomislav

pre 8 godina

beker kaze sljedece

''Kada govorimo o muškoj konkurenciji, tu je Rodžer, kao najveći od svih, pa svi koji igraju u njegovo vreme imaju problema da postanu glavna vest.''

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.

srle

pre 8 godina

najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane.

aggz

pre 8 godina

Jel to onaj Beker koji je 2010 na Laureusu rekao da je Federer najveci svih vremena i da niko nikad nece igrati tenis kao sto on igra? Aha, ok :)

činjenica

pre 8 godina

Stvarno sam mislila da Novaka ne dotiče to što za njega publika ne navija u susretima saRodžerom ,ali na osnovu objavljenih tekstova u domaćim listovima ,izgleda da ga to itekako boli,samo što za sada to uspjeva da prikrije.

navijač iz zla duše

pre 8 godina

Ja mislim da će Nadal da bude najbolji ikad, jer kako se priča, sledeće godine se sprema da odigra pedeset i kusur turnira 250, i namerava sve da ih osvoji! Ljudi moji, znate li vi uopšte koliko je to turnira, recimo, u sledeće tri godine? Ma, biće ubedljivo prvi i najbolji u osvajanju teniskih tunira. Ako je sve ovo istina, eto nam velikog, ogromnog šampiona!

Mec - pogotovo veliki - se ne igra iz inata

pre 8 godina

Sta, bre, vi pricate? Kakav srpski inat i gluposti?

Kada su N°1eta na ovogodisnjoj tzv. americkoj turneji pitali hoce li se OSVETITI Vavrinki za poraz na RG, on je odgovorio da je "osveta negativna emocija", ali da ce se "dobro pripremiti i POBEDITI GA". I inat - makar i srpski - je negativna emocija i NIKAD NIKOME NISTA DOBRO DONEO NIJE, a @Mare,NS, o tome ovde razvija citav traktat; gomilu nesuvislosti.

Ako volimo N°1eta (a volimo ga) i ponosimo se njegovim rezultatima (ponosimo), onda cenimo - CENIMO u pravom smislu reci - to sto radi i postize. Ne odmazimo mu i ne OMALOVAZAVAJTE NJEGOV TRUD, jer, pominjuci inat u kontekstu izvanrednih rezultata, omalovazavate sav znoj koji prolije pre i za vreme meca da ga dobije.

A to sto nije obracao paznju na publiku na USO samo je rezultat DOBRE MENTALNE pripreme i ulaska u mec. Da se inatio sa publikom i RF u finalu, RF bi ga rzbucao da bi to bilo za pricu. O tome Beker i N°1e NECE GOVORITI (Mozda kasnije u nekoj autobiografiji?). Obojica su mnogo naucili iz poraza protiv prosecnog Dimitrova u Madridu.

Mare,NS

pre 8 godina

Borise,
Novaku,a sumnjam i bilo kome drugom sportisti,ne moze biti drago da se bori sam protiv svih!
Njegova sreca je sto je to odavno NAUCIO,tacnije receno NAVIKAO se.
Postoji nesto drugo,sto njega motivise u tim situacijama,ali jos ga ne poznajes dovoljno:
SRPSKI INAT!
Odgledao sam danas snimak samog kraja meca i video nesto,na sto do sada nisam obratio paznju.
Posle rukovanja sa RF i Evom,izasao je polako na sredinu terena,podigao ruke u nebo,nesto izgovorio(to sam video i pre),ali uopste nisam zapazio da NIJEDNOM nije otpozdravio publici,nije se kao obicno okrenuo na sve strane i zahvalio na podrsci.
Mrtav `ladan ih je ignorisao i polako prosetao do svog box-a,opet bez otpozdravljanja,iako se cuo poveliki aplauz.
Tek,kada je stigao na par metara,zaculo se glasno:
IDEMO,BREEE!
Na ceremoniji dodele pehara isto,ni reci o njima.
Uzvratio im je istom merom(cast izuzecima,mozda 10%).
Tako i treba,mozda je bolje da se promeni(nazalost,to se nece desiti),postane nadmen,samosvoj,arogantan kao neki.
Ali ovde(US Open),izgleda takve vole za razliku od neposrednih,skromnih momaka,spremnih uvek za salu,pa i na svoj racun!
Neka im sluzi na cast,ne zato sto su navijali za RF-a,nego sto su ometali Novaka i pokusavali direktno da uticu na ishod meca!!!

Marko BL

pre 8 godina

Sjecam se jednog Novakovog intervjua od prije dosta godina. Novinar ga je pitao nesto tipa sta je tvoje najjace oruzje, aludirajuci na forhend, bekhend paralelu, jaku defanzivu ili nesto tako... A Novak je odgovorio kratko: Inat! Srpski inat!
Objasnio...

milos

pre 8 godina

Postoji precica do besmrtnosti:kalendarski "grand slam", sto Novak mora i moze. Nakon toga svaka prica o broju osvojenih GSlemova postaje besmislena, a Redzeri, Nadali, Samprasi....bleda istorijska cinjenica!

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic na kraju karijere biti najbolji svih vremena. Preko 30 mastersa, vise od 17 grend slemova i preko 80 pehara. Nema eleganciju Federera, nema harizmu Mekenroa, nema preciznost Samprasa, ali ima ono najvaznije od svega i u cemu je bez konkurencije MENTALNU SNAGU! COVJEK STIJENA!

Atina

pre 8 godina

Novak kao da uživa da se bori PROTIV (Federera, Nadala) nego što se sam bori ZA (osvajanje više GS od Nadala i Federera, borba za kalendarski GS)... Sećate se prošle godine na Vimbldonu..? Tad je Federer se ponovo vratio korenima, servis-volej igra... Mediji su bili oduševljeni, publika egzaltirana... I onda u finalu je Novak je odigrao savršeno... Nikad niko nije tako prolazio sa pasinzima Federera kao što je tad to činio Novak... Ove godine na Vimbldonu isto, Federerov ples... Novak sa nekom prosečnom igrom ulazi u finale... I odjedanput, podiže opet nivo svoje igre (naročito servis) na nestvaran nivo... Sad na USO opet isto! Federer je u centru pažnje, Novak negde u senci...
Čini se da mu tako šta odgovara... Često puta u toku njegovih mečeva vidimo da on pusti ruku tek onda kad njegov protivnik ga brejkne. Kao da iz njega progovara inat, "sad ću ti pokazati koliko sam dobar". Ipak, takvo razmišljanje ima mana. Pošto energiju crpi iz sopstvenog nezadovoljstva nađe se u velikom problemu kad ga protivnik i publika respektuju a protivnik odigra izuzetno. Onda se njegov "barut" nakvasi i on nije u stanju da "eksplodira" u smislu da samelje protivnika. Pravi primer je Vimbldon 2013 kad je odigrao protiv svog, više po njegovim rečima, velikog prijatelja Marija.Nije mogao da nađe u sebi tu nemilosrdnost sa kojom bi ga opet ostavio na milost i nemilost britanskim medijima posle još jednog neuspeha (ako se sećate Mari se rasplakao posle finala Vimbldona 2012).

777

pre 8 godina

A koliko su ga pljuvali a ja pricao da Novak ZNA sta radi. I od kada on dodje 4 GS turnira...te pije, zenske, kocka se. Bas me briga sto je uvek bio zut i sta radi. Neka on svoj posao radi kako treba a svi vidite da mu Novak veruje. Ovaj zagrljaj sve govori. Samo napred Borise. On me kupio kao lik dok je igrao i kad je Bobi i Breni ponudio novac kada im je sin bio kidnapovan. Ljudina, ko da nije Svaba.

vojvodjanin SRB

pre 8 godina

Novak je dokazao da je veci teniser od Federera.
Kraj price.

Bezi bre, to bi bilo isto kao kada bi neko tvrdio da je sada Liverpul veci od Junajteda.

Zoran

pre 8 godina

Federer je mnogo slabiji teniser na sljaci od Novaka. Nikad(zadnjih 6-7 godina) nije dobio kralja sljake Nadala na sljaci, a Novak ga redovno dobija naMK Rima a ove godine i na RG.

Brejk u petom

pre 8 godina

Tacno! Inat je odvratna ljudska osobina, tkzv lose-lose, gubimo oboje.
Novak je susta suprostnost tome, onaj vitez kojeg krase najplemenitije osobine u kombinaciji sa atletskim i natprosecno intelektalnim kapacitetima.

milan tarot

pre 8 godina

ako mislis da si sam ti digni ruku, ulice zovu za novi dan, ako mislis da si sam, mi smo ovde ima nas gomila!!!! ima nas nole cirka 15 miliona samo na balkanu koji te podrzavaju!!! nas, rusa i kineza 1,3 milijarde, malo li je?

Aliver

pre 8 godina

Dobro rečeno. Jer kako objasniti veliki trujumf posle onog kobnog pada i krvi na terenu, pred prepunim stad(ion)om koje jedva čeka Srbinov sunovrat. Ne sećam se kad me je Nole ovako impresionirao veličinom duha,borbenošću i mentalnom snagom.

Nije pristojno lagati

pre 8 godina

@ "najbolji sportista planete... sa jedne strane ga ne cenimo dovoljno, a onda se ovako precenjuje. najbolji sportista a ispred njega dosadni svajcarac sa 7 grand slemova vise i mogucnosti da uzme jos neki. najbolji sportista, a prvi cilj u seyoni ne ostvari jer ga u finalu dobije vavrinka.
gluposti... najbolji sportista ce, nadam se, da postane."
(srle, 16. septembar 2015 22:02)

Jel da da nisi cuo da je Novak Djokovic proglasen najboljim sportistom Planete za proslu godinu (To je aktuelno do proleca 2016. god.)?

PS Opet, @srle, dokazujes da si totalno FUNKCIONALNO NEPISMEN: citas novine, a pojma nemas sta procitas. Slabo ti ide kapiranje;

PS2: Pre nekoliko dana si rekao da su citaoci b92 "balavi i neinformisani" i da prelazis "kod ozbiljnih" - valjda tih sto imaju 7 GS vise? - a evo te opet?

PS3: Koliko sam obavesten i svajcarski pravopis poznaje VELIKO SLOVO!

B.

pre 8 godina

A svojevremeno su ovdasnji navijaci drvlje i kamenje na ovog coveka kao los izbor za Novaka. Tesko zadovoljiti ovdasnjeg navijaca: kad ide - najbolji si na svetu, a kad ne ide... Taj deo barem ne moram objasnjavati.

Dynamic

pre 8 godina

Voleo bih dogodine da Vajda pusti Bekera samog da okuša sreću na Rolan Garosu. Nije Nemac stručnjak za šljaku ali sve je to u glavi. Sad su našli formulu i nema smisla vraćati se nazad. Boris je u Parizu baš bio smoren ali kao da nije hteo da se meša.

Mogu misliti kako li će dogodine biti Noletovim rivalima da ga sretnu na 3 dobijena seta. Tačno jedino ludi Vavrinka može nečemu da se nada..

jerkovic

pre 8 godina

(srle, 16. septembar 2015 22:02)
Ala tebi i pojedinima nije dobro.....Jel ti znas da je Novak od krvi i mesa, evo ako nisi upoznat sad znaj da je tako.

pedja

pre 8 godina

Bravo Borise!!! Kako lepo receno. U stvari u najvecem delu planete govori se samo o Novaku. A jasno je i zasto. Novak je najveci teniser danasnjice a ako ovako nastavi bice uskoro i najveci u istoriji, mada bi po nekim kriterijumima to mozda i vec sada moglo da se kaze. U svakom slucaju ono sto je najvaznije je to da je Novak jos veci kao covek nego kao teniser!!!

fedex

pre 8 godina

slazem se sa bekerom,samo bi rekao da nije mozda,nego garant..nezz da postoji igrac na kojeg ovoliko djeluju nenavijaci,al pozitivno,i nezz dal postoji igrac kojeg jedan dobar poen,moze da digne iz pepela..za to mu svaka cast

nikol dz femija

pre 8 godina

ZNAČI ovo je Beker izjavio a ne ono što ste vi objavili da je onaj mislio kako je Boris izjavio da Nole smanji bes, a KONAČNO SMO DOBILI I BEKEROVU IZJAVU u kojoj nema ni pomena o besu.

vlajko

pre 8 godina

Da nisu navijali protiv njega,mozda bi i izgubio mec.Zovi te to kako god hocete,ali se to zove inat.
Inat nije emocija,kako je neko naveo,vec karakterna osobina.Mi Srbi se ponosimo time sto se radjamo sa takvom osobinom,sto je dobro, bas za ovakve stvari,jer se postize kontra efekat.Sto zdusnije oni navijaju protiv,to je inat veci,odnosno zelja,i motiv vise za pobedu.To je ono,sto ovi sa zapada ne razumeju,a pogotovo ne publika na USO,jer su vise pomogli No1etu,nego sto su mu odmogli.

Dakbih

pre 8 godina

Novak je sam rekao da se sve desava u zivotu sa razlogom i duboko sam ubjedjen da u njemu raste zelja da svima pokaze rezultatima da je najbolji i da na taj nacin zapusi usta svima koji tvrde da je neko bolji od njega!

Kum

pre 8 godina

sve je reko beker, novak trener na ono vase ''koje bolji federer ili djokovic'' djokovic je samo prolaznik, federer je vjecan.
(tomislav, 17. septembar 2015 02:57)

Jer je inace bruka biti drugi najbolji teniser svih vremena?

Prednost

pre 8 godina

Ma daj, to niko ne voli. Ali na srecu Nole zna se izboriti sa time i nije svugde publika tako losa prema njemu. Pogotovo u Aziji i Ausrtaliji je vrlo popularan, u medjuvremenu mozda cak vise nego Federer. U Italiji takodjer, u Spaniji ne. Amerikanci i Englezi generalno protiv rusa, srba, tako i u sportu. To je to. Nista novo.

kum

pre 8 godina

@Mare,NS
Tačno podigao je ruke gore i zahvalio se Svevišnjem na pomoći "hvala ti Bože" to se može lepo 'pročitati' s njegovih usana...Samo nek ga On čuva od svakog iskušenja i zla a publike je moglo biti i 230 000 i bilo bi isto tj. Nole bi pobedio...

iz inata tata

pre 8 godina

Kad je publika protiv Noleta, on igra iz inata. To je izjavio i njegov otac Srdjan koji ga najbolje zna. Pogledajte video:
http://www.b92.net/sport/usopen2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&dd=14&nav_id=1039288
I to nije negativna emocija. To je neophodan mehanizam protekcije, to je ono cime je Srbija kroz istoriju nosila sa sobom svoju istinu, ponosno i bez kompromisa.

Sto ste vi vise protiv mene to sam - ja jos odlucniji da vam dokazem suprotno.

Sale

pre 8 godina

Nole, samo "gazi"! Bas te briga ko te voli, a ko ne. "Osecajna" Njujorska publika na US Openu svakako navija za slabije, sto je opet potvrdjeno. Nego, to su isti oni bogatasi koji idu i na ragbi utakmice samo da "budu vidjeni", a ni pravila sporta koji gledaju ne znaju. Ne obaziri se na americku rulju, zna se da je kolevka ovog sporta kulturna Evropa. Tvoje je da im uzmes lovu, namignes, i sto pre kazes "zbogom" do naredne godine. Srecno, sampione nas!

Petar

pre 8 godina

Velika podrška publike se oseti, ta energija, aura, ali da budemo iskreni takođe može da bude i negativan pritisak na igrača u pojedinim situacijama.
Federer je imao toliko brejk lopti i publiku koja je više i od njega želela pobedu, ali i on je to osetio i verovatno je osećao ekstra odgovornost a da ne pričamo da to arlaukanje na svaku grešku Novaka i svaki poen Federera takože dekoncetriše oba igrača.
Poenta je ta da ja mislim da su odmogli Federeru preteranom podrškom.
Ne bi pobedio Fed. bez obzira jer Novak je mlađi, brži, bolji, energičniji, snažniji... ali sam siguran da je i njemu ponekad preko K. te fanatične podrške. Recimo, podrška na Wimbldonu je ok. I tamo je većina za Federera, uvek, ali tamo pozdrave svaki dobar potez bez obzira koji igrač to uradi.

Dejan

pre 8 godina

Srbi su uvek bili sami i protiv celog sveta se borili.... to je Srpski ponos.
Nikada se nikome nismo uvlacii..i ponosan sam sam Srbin.

zigot

pre 8 godina

boris beker je covek na cijem se licu vide oziljci zivota komplikovanog, kvalitetnog i nadasvim slobodnog coveka koji dobro zna ko je i sta je... impresivan lik