Sreda, 25.08.2010.

14:50

Ana Ivanović – ima li konačno snage za povratak?

Izvor: Saša Ozmo

Ana Ivanoviæ – ima li konaèno snage za povratak? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

@(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

(@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.)
(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

ODGOVOR:
Kao prvo ja NIKAD ne oslovljavam bili koga sa ti(malim slovima)...nego sa Ti(iz cistog postovanja prema nepoznatom/oj osobi).

Drugo UVEK,u mojim komentarima,nepoznate osobe oslovljavam iskljucivo sa Vi.

Da predjimo na Vase primedbe u vezi mog komentara i mojim losim odnosima sa Kalendarom (po Vasem misljenju) ...potrudite se da dobro procitate moj komentar pazljivo pa tek nakon toga kritikujte te "sporne" datume.Ana puni 23 godine (za 4 meseca) a kako sam ja naveo u komentaru "pre 4-5 godina" a Vi dobro pogledajte i proverite taj "sporni" Kalendar pa cete videti da je to bas bilo vreme kada je Ana skidala "Skalpove" renomiranim Teniserkama u to vreme a kojima je mogla samo da sanja (nisam kazao svim Teniserkama kako Vi navodite)...konacno Ana je pre tih "spornih" 4-5 godina bila izmedju 18-19 godina stara (sada Vi vidite ko ne stoji u najboljim odnosima sa Kalendarom).Sustina mog komentara je da Anin uspesan povratak (kao sam naveo je Mac sa dve ostrice) zavisi od dve vazne cinjenice,po mom skromnom misljenju,Anina trenutna forma (vise nego prosecna u zadnjih 2 godine da ne kazem slaba) izrazena je u veoma losem/niskom plasmanu na rangirnoj WTA Listi zbog cega gotove redovno ima TEZAK ZREB,usled dobijanja mnogih Vajld Karti na bezbroj Turnira a u diskreciji Organizatora i zato igra,gotovo uvek, protiv jacih protivnica ili nosioca i to ce joj svakako otezati uspesan povratak.

Sto se tice novih,mladjih Teniserki koje su zeljne afirmacije,dokazivanja a imaju dodatnu motivaciju kada igraju protiv Ane kao i ostalih renomiranih Teniserki,sta za takve znaci pobeda protiv istih,samo se moze zamisliti...ne vidim sta je tu sporno u mom komentaru,ocigledno po Vasem misljenju jesto, kada sam naglasio da se setimo Ane od pre 4-5 godina, radi uporedenja i dobicemo potpunu sliku,cinjenica je da se Istorija u Tenisu samo ponavlja. Nevidim ni najmanji razlog za Vasu aroganciju i podsmevanje.Postoji nekoliko razloga za to...ili ste suvise mladi ili ste "slepi" navijac Ane (kao ponekad i ja) ili Vam je znanje o tenisu u celini i statistici slabija tacka.Ostajte mi pozdravljeni,budite veseli na kraju ovo je samo "raspravka" o Tenisu i nema razloga da budemo arogantni i ne pokazemo neku vrstu postovanja i tolerancije prema ostalim komentarima...svaka osoba ima PRAVO da iznese svoje misljenje,slagali se mi ili ne.U mom slucaju svaka kritika je prihvatljiva ako je ZDRAVA i objektivna sto ovoga puta,na zalost, nije slucaj i to je razlog zasto se javljam da Vam odgovorim na Vasa zapazanja u vezi mog komentara...da nebiste imali potrebu da se povucete u slucaju da moj komentar (orginalni) bude prihvacen od vecine glasaca...konacno MORAM da naglasim,ja ne saljem komentare radi GLASANJA nego ISKLJUVIVO da iznesem moje skromno misljenje (o mojoj ljubimici u ovom slucaju Ana) na koje imam pravo kao i svi ostali...da nebi bilo zabune.

Možeš ti to tačnije

pre 13 godina

@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.

Neko

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Saša piše - Ana je, teoretski i praktično, završila sa teniskom karijerom. Može tu i tamo da ostvari poneku pobedu, ali više nikad ne može da postigne uspehe koje je imala ranije u prošlosti. U to mogu da se kladim bez većih problema. Zablistala je na momenat, i to je sve što od nje se moglo očekivati. Svako dalje očekivanje nekakvih finala i slično, samo je san i želja. Možda ne možemo da shvatimo da su i mnogo veće zvezde padale, tako da Anini neuspesi nisu ništa posebno. Ne kapiram zašto bi je i dalje smatrali nekim ozbiljnijim teniserom? Na osnovu čega? Od stare slave i nekadašnjeg prvog mesta na WTA se - ne živi.

Igor

pre 13 godina

Ana i te kako ima snage za povratak, uostalom taj povratak je, za one koji ne znaju, ili ne zele da znaju, vec poceo. Ana je, iako 40.na svetu, jedan od top 10 favorita za ulazak u samu zavrsnicu US opena. Jednom sam rekao, mnogi su ovde u Srbiji potcenili Anu, i mediji, a i vi sa komentarima. Ana is back on track ! Ona ima modernu igru koja prolayi, i to ce joj se i isplatiti. Ana ponovo ide u vrh !

Lorger

pre 13 godina

Kim je niža od Ane deset cm, a Ana ima istu težinu kao Kim. Venus i Ana imaju istu visinu, a Venus je teža 3.kg. I uvek je Venus bila simbol za vitkost. O čemu vi onda pišete? O Aninoj debljini? Pravi diletanti.

Svasta!

pre 13 godina

@Goldmen
O cemu ti pricas, covece? Kakvi viskovi kilograma, jesi li ti skoro video Anu uopste, a kamo li njenu igru? Boze, kako svako nadje za shodno da komentarise iako niti je informisan, niti ima pojma o cemu prica/pise! No bitno je da se ima "stav". ;)

Gagi

pre 13 godina

Pet komentara ne daju Ani nikakvu šansu u životu. Ani nema povratka. Mislim da oni ne govore o Aninom povratku (ovaj Gold poslao vam je komentar napisan pre godinu dana, inače bi znao da je servis ponovo Anino glavno oružje i da ona spada u najvitkije teniserke danas), nego iznose svoju žarku želju da se Ana ne vrati. Kakvi ljudi, kakva vremena!? Nije važno njihovo beznačajno mišljenje, ali oni ipak pokazuju kakav smo mi narod u suštini, a to ukratko znači - pakostan, odbojan, nepromišljen i nesposoban da bude human. Sva ta mržnja prema Ani potiče samo zato što oni imaju svoju ljubimicu. Navijajte za koga hoćete, ali nemojte omalovažavati Anu koja sa vama nema ništa zajedničko. Svi znamo da je Srbija podeljena na dva dela. Mene uopšte ne zanima onaj deo kome ne pripadam. Niti ikada pominjem imena i rezultate onih za koje navijaju ovi koje ne poznajem. Navijam za Novaka, i nikada ne omalovažavam svojicu drugih, koji su za njega "mala deca", dok drugi mole boga da Novaka sredi Troja. Malo sutra. Čitam kako mnogi žele debakl "Partizana" i pišu da će primati i po deset golova, a to je jedini tim iz Srbije ima nekog uspeha u Evropi i donosi nam važne bodove. Kad mržnja nadvlada, razum nestaje.
Saša Ozmo je napisao dobar tekst, ali sa jednim malim neshvatanjem: Ana, kaže se u tekstu, "nekada prva na svetu..." Ona više nije prva na listi, ali Ana ima nešto što je večno i neprolazno - RG iz Pariza.

Ivan

pre 13 godina

Ana nema ni pune 23 godine a vi pisete tekst o tome 'da li ima vremena i nade za nju ' ? Moja procena je da ona moze jos 6-7 godina da igra dobro i siguran sam da ce uzeti ,do kraja karijere ,bar jos jedan a mozda i dva GS-a.

Ajdeee Ana

pre 13 godina

Prvo ja ne znam je l' vi pratite Anu i znate koliko ona radi da li radi i sta radi u zivotu??? Pa mene neko da vidi pomislio bi da se trosim na nekoj njivi a nisam podigao asov u zivotu. Njen izgled ne moze da svedoci o tome sta radi i da li radi. Drugo da ta Ana nije bila niko od nas ne bi video neko GS finale sa nasom teniserkom u njemu setimo se Ana je igrala 3 GS finala jedno osvojila. Ali to je taj poznati mentalitet u Srba - kad neko pobedjuje mi ga velicamo i volimo do neba a kad gubi bolje da ga nema. Umesto sto sedite za kompom i kucakte negativne komentare uzmite reket u ruke i pokazite Ani kako se to radi posto sve znate.

Sale

pre 13 godina

Ovom timu od sedam teniskih patuljaka, čiji su komentari gomila lupetanja, a glasova imaju više nego šodera, poručujem samo jedno: i Sinsinati i današnja pobeda protiv Makaraove potpuno vas čine smešnim. Jedan je napisao da je Ana debela i da ne može da uhvati lopticu. Jeste, ima 120 kila i ispustila je lopticu 367 puta. I Azarenku (dva puta zaredom), im Dementijevu, i Klejbanovu, i one dve druge dobila je upravo savršenim servisu i ubitačnom forhendom. Nemojte više lupati, sakriveni iza pseudonima. Ana ima samo jednu nevolju: to su poodmakle godine, inače da ima manje, možda bi se i vratila. Ovako, nema šanse, kažu eksperti i pošteni glasači. Znači, ostaje treća teniserka Srbije, uskoro i četvrta, jer je mala Krunićeva u velikom zaletu. Na sreću, Boka gazi. Neka se konačno javi Dragan S. - taj je pre nekoliko meseci pre vas napisao da je Ana po snazi negde oko petstotog mesta. A da Boka za godinu dana postaje najbolja na planeti. Eto na šta liče vaše "mižerije".

ja

pre 13 godina

@Goldmen
Mislim da mnogo gresis. O kakvim problemima sa motorikom ti pricas?
Jesi li mozda odgledao nocasnji mec?
Da li si mozda video one Anine servise?
Veruj mi pola muskaraca iz ATP-a bi pozelelo da ima onakav ubojit i razoran servis.

Dakle ne moze Ana preko noci popraviti te probleme sa motorikom koje samo ti primecujes, ali moze preko noci ili vrlo brzo popraviti probleme psiholoske prirode koji su bili uzrok i njenog nesigurnog bacanja loptice i losijih servisa.
Cim se malo oslobodila tih problema u svojoj glavi pocela je da servira kako se samo moze pozeleti.
Takodje za nekog ko se po tebi ugojio i ko je izraziti ofanzivac, Ana se fantasticno krece. Pokazala je i nocas da itekako dobra moze da bude i u defanzivi iako joj to nije jaca strana.
Tacno je da nocasnja protivnica nije neko veliko ime u zenskom tenisu i da mozda nije pravo merilo Anine igre, ali ni neke mnogo jace teniserke ne bi prosle mnogo bolje protiv onakve Anine igre.
Uostalom ovo je gren slem turnir, pa cemo vrlo brzo imati priliku da Anu vidimu i protiv mnogo jacih teniserki.
Ja sam ubedjen da bi Ana sa ovakvom igrom kakvu je pokazala nocas mogla bez problema da osvoji i titulu na US Openu.
Pitanje je samo da li moze da odigra jos 6 ovakvih meceva u kontinuitetu, odnosno da ni u jednom od tih 6 meceva ne padne i ne odigra ispod svog nivoa.
Ja ne gledam previse ni renking ni rezultate, i najvise gledam kako neko igra.
Ana je nocas odigrala toliko dobro, da bi protiv takve njene igre bilo koja teniserka koja se danas aktivno bavi tenisom, morala da napusti teren kao porazene.
Grantujem da bi i Serena i Kim i Enan nocas izgubile od Ane. Verovatno sa manjom razlikom i verovatno u 3 seta, ali bi ipak izgubile.
Uostalom ova ista ruskinja je letos u Istburnu, na travi koja vazi za najbrzu podlogu, nanizala 8 pobeda.
Prvo je prosla kroz kvalifikacije, a zatim na putu do titulu pobedila: Penetu, Petrovovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku. Sve je to uradila na jednom turniru i bez izgubljenog seta u 8 meceva.
Prema tome nije ni nocasnja protivnica bas suvise naivna i zna i ona sasvim dobro da igra.
Uostalom pokazala je to i nocas, Nije slala kratke lopte, vec prilicno duboke, napadala je kad god je mogla, ali jednostavno protiv one Aninine igre nije imala nikakvih sansi.

Jeidina pitanja koja sada mogu da se postave su:
1. Da li je ovo Anin maksimum ili mozda samo njen neki trenutni prosek?
2. Da li je sposobna da ovako odigra vise meceva u kontinuitetu?
3. Kako ce se Ana snaci u situacijama kada bude pod pristiskom i kada bude morala da juri rezultat protiv kvalitetnijih teniserki?
Ako ima prava resenja i pozitivne odgovore na ova pitanja, onda se nemojte zacuditi ako ove godine titulu na US Openu osvoji 40. na listi.

TTKRDIAA

pre 13 godina

Svidja mi se tekst. Mislim da savrseno opisuje trenutnu situaciju. Ana je nakon osvajanja RG zadobila veoma nezgodnu povredu palca i morala je da se oprosti od sna o igranju na OI. To je uticalo na pripreme za US open i zato je izgubila od 188 teniserke na listi. Posle toga je doslo do pada smopouzdanja. Kada je uspela da osvoji titulu u Lincu doslo je do, kako je i sama priznala, opustanja i manjka treninga izmedju dve sezone. Zbog toga, a i nekoliko manjih povreda serija losih rezultata se nastavila i Ana je gubila i gubila i nekako se kod nje stvorio strah od poraza i novih neuspeha. Ana je pred pocetak ove sezone pocela vise da trenira, ali i dalje to nije bilo dovoljno. Posle poraza u prvom kolu Vimbldona kao da je nesto kliknulo u Aninoj glavi i ona je angazovala novog kondicionog trenera, kako ona kaze, pocela je vise da trenira i za razliku od vecine igraca ona nije uzela odmor posle Vimbldona vec se vratila na teren, cini mi se mnogo odlucnija da se vrati u sam teniski vrh. Nadam se da ce joj se trud isplatiti i da ce ponovo biti ona stara Ana u cijoj smo igri uzivali.

Goldmen

pre 13 godina

Sa treninzima kakve radi nema sanse za povratak nikada u zivotu! Visak kilograma je pokazatelj. Pogledajte joj samo motoriku i sve je jasno. Jadnica 2 godine ne zna da izbaci loptu za servis? Onda uz nedovoljan rad i spremnost ide i strah koji pravi psihicku blokadu. I kada se sve to sabere rezultat je onakav kakav jeste.
Draga devojko, ako zelis biti neko u tom sportu, kao sto si bila jedno kratko vreme, potreban je jednostavan recept. KRV, ZNOJ I SUZE! Pogledaj kako to rade rade ljudi koji to stvarno zele; NADAL! 100% fizicka i uz to psihicka sprema i eto rezultata.

sive celije moc

pre 13 godina

Samo bih dodao da bi se ove persone koje glasaju na "ne preporucujem" najvise obradovale Aninom povratku u top10! Ubedjen sam u to.. Nego su se malo "naljutili", k'o deca... Verovatno im trebaju NEKE pobede u zivotu, a to im najverovatnije mogu doneti samo nasi sportisti... :)

Anony

pre 13 godina

Nema sanse ana da se vrati nikad vise.Ona nikad nije bila fizicki spremna ili da je bila "radnik".Jednostavno je bila psihicki jaka i na taj nacin je pobedjivala,to joj je i davalo prednost kod slabijih teniserki jer su smatrale da je veoma tesko mogu pobediti.Sad kad svaka teniserka zna da moze da pobedi anu,ona nema tu prednost na psiholoskom planu tako da joj ostaje samo fizicka pripremljenost.Ako bi pozelela da se vrati morala bi 500% vise da trenira,da se pretvori u savrsenog atletu koji bi po ceo dan radio.Nazalost ona to nikad nece da uradi,jer smatra da je sve ovo zbog njene psihe i da ce se kao sve vratiti na staro istim radom.Nije ovde problem vise njena psiha,problem je psiha svih ostalih protivnika.

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

Zaista izvanredna analiza,objektivna,strucna ali sto je najvaznije istinita, svaka rec je na mestu sto daje potpunu sliku i pravo stanje o Aninoj igri u poslednje dve godine.Moje postovanje i cestitke Reporteru/Reporterki sa zeljom da se malo cesce pojave na postovanom b92 Sajtu.Licno mislim da uspesan povratak Ane treba traziti i u drugim dimenzijama...svakodnevno se pojavljuju nove,nepoznate,perspektivne mladje Teniserke sa velikim ambicijama i zeljom za afirmaciju u zenskom Tenisu a sta za takve znaci neocekivana pobeda nad jednom Anom osvajacicom GS kao i drugih renomiranih Teniserki,moze se samo zamisliti...setimo se Ane od pre 4-5 godina kada je uzimala "skalpove" protiv Teniserki o kojima je,u to vreme,mogla samo da sanja i dobicemo potpunu sliku.Druga cinjenica je sto Anin trenutni polozaj na Rangirnoj Listi(veoma los)gotovo garantuje vise nego tezak zreb skoro na svakom Turniru i zato, po meni, Anin uspesan povratak je mac sa dve ostrice.Zaista bih bio najsrecniji kada bi Ana demantovala sve te Teniske "strucnjake" koji je ne ubrajaju cak ni autsajdere na US Openu ali u Sportu se nikad nemoze predvideti krajnji rezultat i pored moje "sumnje" i trenutne Anine nestabilne forme, potajno se nadam da moze do kraja, do nove GS Titule.

realista

pre 13 godina

Ubedjen sam da je ta kriza iza Ane i mislim da ima sasvim lepe sanse da cak uzme i svoju drugu GS titulu.
Na putu do titule bi mogla da ima samo 2 prepreke: Kim Klajsters i Venus Vilijams.
Zasto kazem samo 2 prepreke? Pa jednostavno mislim da su to jedine dve teniserke koje ucestvuju na US Openu a koje Ana moze tesko da pobedi.
Sa svim ostalim Ana bi trebala vrlo lako da izlazi na kraj, naravno pod uslovom da se sredila u svojoj glavi.
Sem toga kakve se stvari desavaju u posledbje vreme u zenskom tenisu, nije nemoguce da Ana izbegne obe te protivnice, odnosno da obe ili bar jedna od njih ispadnu pre meca sa Anom.
Mislim da bi Ana takav splet dogadjaja znala vrlo dobro da iskoristi.
U sportu je uvek potrebna i odredjena doza srece da bi dosli do vrhunskog rezultata.
Mislim da je Ana u poslednjih par godina imala i previse malera i da je mozda doslo vreme da i nju fortuna malo pogleda.
Bez obzira na ranking, za mene je Ana jedan od 5 favorita za osvajanje US Opena.
Ostali favoriti su: Kim, Venus, Sarapova i Stosur.
Mislim da nijedna teniserka van ovih 5 nema igru dovoljno dobru za osvajanje titule u Njujorku.
Zato ce veliko iznenadjenje biti ako titulu uzme neka teniserka koja se ne nalazi na ovom spisku.

Mr.Error

pre 13 godina

Ana svakako ima snage za povratak. To je i dokazala u Sinsinatiju. Ovo je njena sansa da pocne 'novu' sezonu, da izadje iz te krize koja je vec duugoo prati. Fali joj malo i toga je svesna. Njen forhend biva kao nekad, servis vise nije lak plen za protivnice, a kretanje joj postaje prednost. Ako se psihicki sredila, Ana Ivanovic i pored raznih komentara i kritika, moze nas prijatno iznenadi. Svaka njena pobeda joj podize samopouzdanje, svaki forhend viner nas potseca na njene najbolje dane, a svaki as na cuveno AJDEEE! Njena najveca prepreka je povreda. Nadam se da je sve ok i da cu ponovo uzivati u njenoj igri kao nekad:)

Djox

pre 13 godina

Slažem se u potpunosti sa sadržajem teksta! Nadam se da je Ana sanirala povredu i da ju je psihički iznela i da to neće ostaviti tragove na US openu...Ona ima perfektnu ofanzivnu igru koju može da realizuje kad je psihički na visokom nivou,kad igra opušteno,smireno,strpljivo, sa verom u sebe!!! Srećno Ana! Verujem u tebe! Ajdeee

Djox

pre 13 godina

Slažem se u potpunosti sa sadržajem teksta! Nadam se da je Ana sanirala povredu i da ju je psihički iznela i da to neće ostaviti tragove na US openu...Ona ima perfektnu ofanzivnu igru koju može da realizuje kad je psihički na visokom nivou,kad igra opušteno,smireno,strpljivo, sa verom u sebe!!! Srećno Ana! Verujem u tebe! Ajdeee

Mr.Error

pre 13 godina

Ana svakako ima snage za povratak. To je i dokazala u Sinsinatiju. Ovo je njena sansa da pocne 'novu' sezonu, da izadje iz te krize koja je vec duugoo prati. Fali joj malo i toga je svesna. Njen forhend biva kao nekad, servis vise nije lak plen za protivnice, a kretanje joj postaje prednost. Ako se psihicki sredila, Ana Ivanovic i pored raznih komentara i kritika, moze nas prijatno iznenadi. Svaka njena pobeda joj podize samopouzdanje, svaki forhend viner nas potseca na njene najbolje dane, a svaki as na cuveno AJDEEE! Njena najveca prepreka je povreda. Nadam se da je sve ok i da cu ponovo uzivati u njenoj igri kao nekad:)

realista

pre 13 godina

Ubedjen sam da je ta kriza iza Ane i mislim da ima sasvim lepe sanse da cak uzme i svoju drugu GS titulu.
Na putu do titule bi mogla da ima samo 2 prepreke: Kim Klajsters i Venus Vilijams.
Zasto kazem samo 2 prepreke? Pa jednostavno mislim da su to jedine dve teniserke koje ucestvuju na US Openu a koje Ana moze tesko da pobedi.
Sa svim ostalim Ana bi trebala vrlo lako da izlazi na kraj, naravno pod uslovom da se sredila u svojoj glavi.
Sem toga kakve se stvari desavaju u posledbje vreme u zenskom tenisu, nije nemoguce da Ana izbegne obe te protivnice, odnosno da obe ili bar jedna od njih ispadnu pre meca sa Anom.
Mislim da bi Ana takav splet dogadjaja znala vrlo dobro da iskoristi.
U sportu je uvek potrebna i odredjena doza srece da bi dosli do vrhunskog rezultata.
Mislim da je Ana u poslednjih par godina imala i previse malera i da je mozda doslo vreme da i nju fortuna malo pogleda.
Bez obzira na ranking, za mene je Ana jedan od 5 favorita za osvajanje US Opena.
Ostali favoriti su: Kim, Venus, Sarapova i Stosur.
Mislim da nijedna teniserka van ovih 5 nema igru dovoljno dobru za osvajanje titule u Njujorku.
Zato ce veliko iznenadjenje biti ako titulu uzme neka teniserka koja se ne nalazi na ovom spisku.

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

Zaista izvanredna analiza,objektivna,strucna ali sto je najvaznije istinita, svaka rec je na mestu sto daje potpunu sliku i pravo stanje o Aninoj igri u poslednje dve godine.Moje postovanje i cestitke Reporteru/Reporterki sa zeljom da se malo cesce pojave na postovanom b92 Sajtu.Licno mislim da uspesan povratak Ane treba traziti i u drugim dimenzijama...svakodnevno se pojavljuju nove,nepoznate,perspektivne mladje Teniserke sa velikim ambicijama i zeljom za afirmaciju u zenskom Tenisu a sta za takve znaci neocekivana pobeda nad jednom Anom osvajacicom GS kao i drugih renomiranih Teniserki,moze se samo zamisliti...setimo se Ane od pre 4-5 godina kada je uzimala "skalpove" protiv Teniserki o kojima je,u to vreme,mogla samo da sanja i dobicemo potpunu sliku.Druga cinjenica je sto Anin trenutni polozaj na Rangirnoj Listi(veoma los)gotovo garantuje vise nego tezak zreb skoro na svakom Turniru i zato, po meni, Anin uspesan povratak je mac sa dve ostrice.Zaista bih bio najsrecniji kada bi Ana demantovala sve te Teniske "strucnjake" koji je ne ubrajaju cak ni autsajdere na US Openu ali u Sportu se nikad nemoze predvideti krajnji rezultat i pored moje "sumnje" i trenutne Anine nestabilne forme, potajno se nadam da moze do kraja, do nove GS Titule.

Goldmen

pre 13 godina

Sa treninzima kakve radi nema sanse za povratak nikada u zivotu! Visak kilograma je pokazatelj. Pogledajte joj samo motoriku i sve je jasno. Jadnica 2 godine ne zna da izbaci loptu za servis? Onda uz nedovoljan rad i spremnost ide i strah koji pravi psihicku blokadu. I kada se sve to sabere rezultat je onakav kakav jeste.
Draga devojko, ako zelis biti neko u tom sportu, kao sto si bila jedno kratko vreme, potreban je jednostavan recept. KRV, ZNOJ I SUZE! Pogledaj kako to rade rade ljudi koji to stvarno zele; NADAL! 100% fizicka i uz to psihicka sprema i eto rezultata.

sive celije moc

pre 13 godina

Samo bih dodao da bi se ove persone koje glasaju na "ne preporucujem" najvise obradovale Aninom povratku u top10! Ubedjen sam u to.. Nego su se malo "naljutili", k'o deca... Verovatno im trebaju NEKE pobede u zivotu, a to im najverovatnije mogu doneti samo nasi sportisti... :)

Anony

pre 13 godina

Nema sanse ana da se vrati nikad vise.Ona nikad nije bila fizicki spremna ili da je bila "radnik".Jednostavno je bila psihicki jaka i na taj nacin je pobedjivala,to joj je i davalo prednost kod slabijih teniserki jer su smatrale da je veoma tesko mogu pobediti.Sad kad svaka teniserka zna da moze da pobedi anu,ona nema tu prednost na psiholoskom planu tako da joj ostaje samo fizicka pripremljenost.Ako bi pozelela da se vrati morala bi 500% vise da trenira,da se pretvori u savrsenog atletu koji bi po ceo dan radio.Nazalost ona to nikad nece da uradi,jer smatra da je sve ovo zbog njene psihe i da ce se kao sve vratiti na staro istim radom.Nije ovde problem vise njena psiha,problem je psiha svih ostalih protivnika.

TTKRDIAA

pre 13 godina

Svidja mi se tekst. Mislim da savrseno opisuje trenutnu situaciju. Ana je nakon osvajanja RG zadobila veoma nezgodnu povredu palca i morala je da se oprosti od sna o igranju na OI. To je uticalo na pripreme za US open i zato je izgubila od 188 teniserke na listi. Posle toga je doslo do pada smopouzdanja. Kada je uspela da osvoji titulu u Lincu doslo je do, kako je i sama priznala, opustanja i manjka treninga izmedju dve sezone. Zbog toga, a i nekoliko manjih povreda serija losih rezultata se nastavila i Ana je gubila i gubila i nekako se kod nje stvorio strah od poraza i novih neuspeha. Ana je pred pocetak ove sezone pocela vise da trenira, ali i dalje to nije bilo dovoljno. Posle poraza u prvom kolu Vimbldona kao da je nesto kliknulo u Aninoj glavi i ona je angazovala novog kondicionog trenera, kako ona kaze, pocela je vise da trenira i za razliku od vecine igraca ona nije uzela odmor posle Vimbldona vec se vratila na teren, cini mi se mnogo odlucnija da se vrati u sam teniski vrh. Nadam se da ce joj se trud isplatiti i da ce ponovo biti ona stara Ana u cijoj smo igri uzivali.

Ivan

pre 13 godina

Ana nema ni pune 23 godine a vi pisete tekst o tome 'da li ima vremena i nade za nju ' ? Moja procena je da ona moze jos 6-7 godina da igra dobro i siguran sam da ce uzeti ,do kraja karijere ,bar jos jedan a mozda i dva GS-a.

Lorger

pre 13 godina

Kim je niža od Ane deset cm, a Ana ima istu težinu kao Kim. Venus i Ana imaju istu visinu, a Venus je teža 3.kg. I uvek je Venus bila simbol za vitkost. O čemu vi onda pišete? O Aninoj debljini? Pravi diletanti.

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

@(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

(@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.)
(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

ODGOVOR:
Kao prvo ja NIKAD ne oslovljavam bili koga sa ti(malim slovima)...nego sa Ti(iz cistog postovanja prema nepoznatom/oj osobi).

Drugo UVEK,u mojim komentarima,nepoznate osobe oslovljavam iskljucivo sa Vi.

Da predjimo na Vase primedbe u vezi mog komentara i mojim losim odnosima sa Kalendarom (po Vasem misljenju) ...potrudite se da dobro procitate moj komentar pazljivo pa tek nakon toga kritikujte te "sporne" datume.Ana puni 23 godine (za 4 meseca) a kako sam ja naveo u komentaru "pre 4-5 godina" a Vi dobro pogledajte i proverite taj "sporni" Kalendar pa cete videti da je to bas bilo vreme kada je Ana skidala "Skalpove" renomiranim Teniserkama u to vreme a kojima je mogla samo da sanja (nisam kazao svim Teniserkama kako Vi navodite)...konacno Ana je pre tih "spornih" 4-5 godina bila izmedju 18-19 godina stara (sada Vi vidite ko ne stoji u najboljim odnosima sa Kalendarom).Sustina mog komentara je da Anin uspesan povratak (kao sam naveo je Mac sa dve ostrice) zavisi od dve vazne cinjenice,po mom skromnom misljenju,Anina trenutna forma (vise nego prosecna u zadnjih 2 godine da ne kazem slaba) izrazena je u veoma losem/niskom plasmanu na rangirnoj WTA Listi zbog cega gotove redovno ima TEZAK ZREB,usled dobijanja mnogih Vajld Karti na bezbroj Turnira a u diskreciji Organizatora i zato igra,gotovo uvek, protiv jacih protivnica ili nosioca i to ce joj svakako otezati uspesan povratak.

Sto se tice novih,mladjih Teniserki koje su zeljne afirmacije,dokazivanja a imaju dodatnu motivaciju kada igraju protiv Ane kao i ostalih renomiranih Teniserki,sta za takve znaci pobeda protiv istih,samo se moze zamisliti...ne vidim sta je tu sporno u mom komentaru,ocigledno po Vasem misljenju jesto, kada sam naglasio da se setimo Ane od pre 4-5 godina, radi uporedenja i dobicemo potpunu sliku,cinjenica je da se Istorija u Tenisu samo ponavlja. Nevidim ni najmanji razlog za Vasu aroganciju i podsmevanje.Postoji nekoliko razloga za to...ili ste suvise mladi ili ste "slepi" navijac Ane (kao ponekad i ja) ili Vam je znanje o tenisu u celini i statistici slabija tacka.Ostajte mi pozdravljeni,budite veseli na kraju ovo je samo "raspravka" o Tenisu i nema razloga da budemo arogantni i ne pokazemo neku vrstu postovanja i tolerancije prema ostalim komentarima...svaka osoba ima PRAVO da iznese svoje misljenje,slagali se mi ili ne.U mom slucaju svaka kritika je prihvatljiva ako je ZDRAVA i objektivna sto ovoga puta,na zalost, nije slucaj i to je razlog zasto se javljam da Vam odgovorim na Vasa zapazanja u vezi mog komentara...da nebiste imali potrebu da se povucete u slucaju da moj komentar (orginalni) bude prihvacen od vecine glasaca...konacno MORAM da naglasim,ja ne saljem komentare radi GLASANJA nego ISKLJUVIVO da iznesem moje skromno misljenje (o mojoj ljubimici u ovom slucaju Ana) na koje imam pravo kao i svi ostali...da nebi bilo zabune.

Svasta!

pre 13 godina

@Goldmen
O cemu ti pricas, covece? Kakvi viskovi kilograma, jesi li ti skoro video Anu uopste, a kamo li njenu igru? Boze, kako svako nadje za shodno da komentarise iako niti je informisan, niti ima pojma o cemu prica/pise! No bitno je da se ima "stav". ;)

Ajdeee Ana

pre 13 godina

Prvo ja ne znam je l' vi pratite Anu i znate koliko ona radi da li radi i sta radi u zivotu??? Pa mene neko da vidi pomislio bi da se trosim na nekoj njivi a nisam podigao asov u zivotu. Njen izgled ne moze da svedoci o tome sta radi i da li radi. Drugo da ta Ana nije bila niko od nas ne bi video neko GS finale sa nasom teniserkom u njemu setimo se Ana je igrala 3 GS finala jedno osvojila. Ali to je taj poznati mentalitet u Srba - kad neko pobedjuje mi ga velicamo i volimo do neba a kad gubi bolje da ga nema. Umesto sto sedite za kompom i kucakte negativne komentare uzmite reket u ruke i pokazite Ani kako se to radi posto sve znate.

Gagi

pre 13 godina

Pet komentara ne daju Ani nikakvu šansu u životu. Ani nema povratka. Mislim da oni ne govore o Aninom povratku (ovaj Gold poslao vam je komentar napisan pre godinu dana, inače bi znao da je servis ponovo Anino glavno oružje i da ona spada u najvitkije teniserke danas), nego iznose svoju žarku želju da se Ana ne vrati. Kakvi ljudi, kakva vremena!? Nije važno njihovo beznačajno mišljenje, ali oni ipak pokazuju kakav smo mi narod u suštini, a to ukratko znači - pakostan, odbojan, nepromišljen i nesposoban da bude human. Sva ta mržnja prema Ani potiče samo zato što oni imaju svoju ljubimicu. Navijajte za koga hoćete, ali nemojte omalovažavati Anu koja sa vama nema ništa zajedničko. Svi znamo da je Srbija podeljena na dva dela. Mene uopšte ne zanima onaj deo kome ne pripadam. Niti ikada pominjem imena i rezultate onih za koje navijaju ovi koje ne poznajem. Navijam za Novaka, i nikada ne omalovažavam svojicu drugih, koji su za njega "mala deca", dok drugi mole boga da Novaka sredi Troja. Malo sutra. Čitam kako mnogi žele debakl "Partizana" i pišu da će primati i po deset golova, a to je jedini tim iz Srbije ima nekog uspeha u Evropi i donosi nam važne bodove. Kad mržnja nadvlada, razum nestaje.
Saša Ozmo je napisao dobar tekst, ali sa jednim malim neshvatanjem: Ana, kaže se u tekstu, "nekada prva na svetu..." Ona više nije prva na listi, ali Ana ima nešto što je večno i neprolazno - RG iz Pariza.

Igor

pre 13 godina

Ana i te kako ima snage za povratak, uostalom taj povratak je, za one koji ne znaju, ili ne zele da znaju, vec poceo. Ana je, iako 40.na svetu, jedan od top 10 favorita za ulazak u samu zavrsnicu US opena. Jednom sam rekao, mnogi su ovde u Srbiji potcenili Anu, i mediji, a i vi sa komentarima. Ana is back on track ! Ona ima modernu igru koja prolayi, i to ce joj se i isplatiti. Ana ponovo ide u vrh !

Možeš ti to tačnije

pre 13 godina

@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.

ja

pre 13 godina

@Goldmen
Mislim da mnogo gresis. O kakvim problemima sa motorikom ti pricas?
Jesi li mozda odgledao nocasnji mec?
Da li si mozda video one Anine servise?
Veruj mi pola muskaraca iz ATP-a bi pozelelo da ima onakav ubojit i razoran servis.

Dakle ne moze Ana preko noci popraviti te probleme sa motorikom koje samo ti primecujes, ali moze preko noci ili vrlo brzo popraviti probleme psiholoske prirode koji su bili uzrok i njenog nesigurnog bacanja loptice i losijih servisa.
Cim se malo oslobodila tih problema u svojoj glavi pocela je da servira kako se samo moze pozeleti.
Takodje za nekog ko se po tebi ugojio i ko je izraziti ofanzivac, Ana se fantasticno krece. Pokazala je i nocas da itekako dobra moze da bude i u defanzivi iako joj to nije jaca strana.
Tacno je da nocasnja protivnica nije neko veliko ime u zenskom tenisu i da mozda nije pravo merilo Anine igre, ali ni neke mnogo jace teniserke ne bi prosle mnogo bolje protiv onakve Anine igre.
Uostalom ovo je gren slem turnir, pa cemo vrlo brzo imati priliku da Anu vidimu i protiv mnogo jacih teniserki.
Ja sam ubedjen da bi Ana sa ovakvom igrom kakvu je pokazala nocas mogla bez problema da osvoji i titulu na US Openu.
Pitanje je samo da li moze da odigra jos 6 ovakvih meceva u kontinuitetu, odnosno da ni u jednom od tih 6 meceva ne padne i ne odigra ispod svog nivoa.
Ja ne gledam previse ni renking ni rezultate, i najvise gledam kako neko igra.
Ana je nocas odigrala toliko dobro, da bi protiv takve njene igre bilo koja teniserka koja se danas aktivno bavi tenisom, morala da napusti teren kao porazene.
Grantujem da bi i Serena i Kim i Enan nocas izgubile od Ane. Verovatno sa manjom razlikom i verovatno u 3 seta, ali bi ipak izgubile.
Uostalom ova ista ruskinja je letos u Istburnu, na travi koja vazi za najbrzu podlogu, nanizala 8 pobeda.
Prvo je prosla kroz kvalifikacije, a zatim na putu do titulu pobedila: Penetu, Petrovovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku. Sve je to uradila na jednom turniru i bez izgubljenog seta u 8 meceva.
Prema tome nije ni nocasnja protivnica bas suvise naivna i zna i ona sasvim dobro da igra.
Uostalom pokazala je to i nocas, Nije slala kratke lopte, vec prilicno duboke, napadala je kad god je mogla, ali jednostavno protiv one Aninine igre nije imala nikakvih sansi.

Jeidina pitanja koja sada mogu da se postave su:
1. Da li je ovo Anin maksimum ili mozda samo njen neki trenutni prosek?
2. Da li je sposobna da ovako odigra vise meceva u kontinuitetu?
3. Kako ce se Ana snaci u situacijama kada bude pod pristiskom i kada bude morala da juri rezultat protiv kvalitetnijih teniserki?
Ako ima prava resenja i pozitivne odgovore na ova pitanja, onda se nemojte zacuditi ako ove godine titulu na US Openu osvoji 40. na listi.

Sale

pre 13 godina

Ovom timu od sedam teniskih patuljaka, čiji su komentari gomila lupetanja, a glasova imaju više nego šodera, poručujem samo jedno: i Sinsinati i današnja pobeda protiv Makaraove potpuno vas čine smešnim. Jedan je napisao da je Ana debela i da ne može da uhvati lopticu. Jeste, ima 120 kila i ispustila je lopticu 367 puta. I Azarenku (dva puta zaredom), im Dementijevu, i Klejbanovu, i one dve druge dobila je upravo savršenim servisu i ubitačnom forhendom. Nemojte više lupati, sakriveni iza pseudonima. Ana ima samo jednu nevolju: to su poodmakle godine, inače da ima manje, možda bi se i vratila. Ovako, nema šanse, kažu eksperti i pošteni glasači. Znači, ostaje treća teniserka Srbije, uskoro i četvrta, jer je mala Krunićeva u velikom zaletu. Na sreću, Boka gazi. Neka se konačno javi Dragan S. - taj je pre nekoliko meseci pre vas napisao da je Ana po snazi negde oko petstotog mesta. A da Boka za godinu dana postaje najbolja na planeti. Eto na šta liče vaše "mižerije".

Neko

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Saša piše - Ana je, teoretski i praktično, završila sa teniskom karijerom. Može tu i tamo da ostvari poneku pobedu, ali više nikad ne može da postigne uspehe koje je imala ranije u prošlosti. U to mogu da se kladim bez većih problema. Zablistala je na momenat, i to je sve što od nje se moglo očekivati. Svako dalje očekivanje nekakvih finala i slično, samo je san i želja. Možda ne možemo da shvatimo da su i mnogo veće zvezde padale, tako da Anini neuspesi nisu ništa posebno. Ne kapiram zašto bi je i dalje smatrali nekim ozbiljnijim teniserom? Na osnovu čega? Od stare slave i nekadašnjeg prvog mesta na WTA se - ne živi.

Djox

pre 13 godina

Slažem se u potpunosti sa sadržajem teksta! Nadam se da je Ana sanirala povredu i da ju je psihički iznela i da to neće ostaviti tragove na US openu...Ona ima perfektnu ofanzivnu igru koju može da realizuje kad je psihički na visokom nivou,kad igra opušteno,smireno,strpljivo, sa verom u sebe!!! Srećno Ana! Verujem u tebe! Ajdeee

realista

pre 13 godina

Ubedjen sam da je ta kriza iza Ane i mislim da ima sasvim lepe sanse da cak uzme i svoju drugu GS titulu.
Na putu do titule bi mogla da ima samo 2 prepreke: Kim Klajsters i Venus Vilijams.
Zasto kazem samo 2 prepreke? Pa jednostavno mislim da su to jedine dve teniserke koje ucestvuju na US Openu a koje Ana moze tesko da pobedi.
Sa svim ostalim Ana bi trebala vrlo lako da izlazi na kraj, naravno pod uslovom da se sredila u svojoj glavi.
Sem toga kakve se stvari desavaju u posledbje vreme u zenskom tenisu, nije nemoguce da Ana izbegne obe te protivnice, odnosno da obe ili bar jedna od njih ispadnu pre meca sa Anom.
Mislim da bi Ana takav splet dogadjaja znala vrlo dobro da iskoristi.
U sportu je uvek potrebna i odredjena doza srece da bi dosli do vrhunskog rezultata.
Mislim da je Ana u poslednjih par godina imala i previse malera i da je mozda doslo vreme da i nju fortuna malo pogleda.
Bez obzira na ranking, za mene je Ana jedan od 5 favorita za osvajanje US Opena.
Ostali favoriti su: Kim, Venus, Sarapova i Stosur.
Mislim da nijedna teniserka van ovih 5 nema igru dovoljno dobru za osvajanje titule u Njujorku.
Zato ce veliko iznenadjenje biti ako titulu uzme neka teniserka koja se ne nalazi na ovom spisku.

Goldmen

pre 13 godina

Sa treninzima kakve radi nema sanse za povratak nikada u zivotu! Visak kilograma je pokazatelj. Pogledajte joj samo motoriku i sve je jasno. Jadnica 2 godine ne zna da izbaci loptu za servis? Onda uz nedovoljan rad i spremnost ide i strah koji pravi psihicku blokadu. I kada se sve to sabere rezultat je onakav kakav jeste.
Draga devojko, ako zelis biti neko u tom sportu, kao sto si bila jedno kratko vreme, potreban je jednostavan recept. KRV, ZNOJ I SUZE! Pogledaj kako to rade rade ljudi koji to stvarno zele; NADAL! 100% fizicka i uz to psihicka sprema i eto rezultata.

Mr.Error

pre 13 godina

Ana svakako ima snage za povratak. To je i dokazala u Sinsinatiju. Ovo je njena sansa da pocne 'novu' sezonu, da izadje iz te krize koja je vec duugoo prati. Fali joj malo i toga je svesna. Njen forhend biva kao nekad, servis vise nije lak plen za protivnice, a kretanje joj postaje prednost. Ako se psihicki sredila, Ana Ivanovic i pored raznih komentara i kritika, moze nas prijatno iznenadi. Svaka njena pobeda joj podize samopouzdanje, svaki forhend viner nas potseca na njene najbolje dane, a svaki as na cuveno AJDEEE! Njena najveca prepreka je povreda. Nadam se da je sve ok i da cu ponovo uzivati u njenoj igri kao nekad:)

Anony

pre 13 godina

Nema sanse ana da se vrati nikad vise.Ona nikad nije bila fizicki spremna ili da je bila "radnik".Jednostavno je bila psihicki jaka i na taj nacin je pobedjivala,to joj je i davalo prednost kod slabijih teniserki jer su smatrale da je veoma tesko mogu pobediti.Sad kad svaka teniserka zna da moze da pobedi anu,ona nema tu prednost na psiholoskom planu tako da joj ostaje samo fizicka pripremljenost.Ako bi pozelela da se vrati morala bi 500% vise da trenira,da se pretvori u savrsenog atletu koji bi po ceo dan radio.Nazalost ona to nikad nece da uradi,jer smatra da je sve ovo zbog njene psihe i da ce se kao sve vratiti na staro istim radom.Nije ovde problem vise njena psiha,problem je psiha svih ostalih protivnika.

sive celije moc

pre 13 godina

Samo bih dodao da bi se ove persone koje glasaju na "ne preporucujem" najvise obradovale Aninom povratku u top10! Ubedjen sam u to.. Nego su se malo "naljutili", k'o deca... Verovatno im trebaju NEKE pobede u zivotu, a to im najverovatnije mogu doneti samo nasi sportisti... :)

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

Zaista izvanredna analiza,objektivna,strucna ali sto je najvaznije istinita, svaka rec je na mestu sto daje potpunu sliku i pravo stanje o Aninoj igri u poslednje dve godine.Moje postovanje i cestitke Reporteru/Reporterki sa zeljom da se malo cesce pojave na postovanom b92 Sajtu.Licno mislim da uspesan povratak Ane treba traziti i u drugim dimenzijama...svakodnevno se pojavljuju nove,nepoznate,perspektivne mladje Teniserke sa velikim ambicijama i zeljom za afirmaciju u zenskom Tenisu a sta za takve znaci neocekivana pobeda nad jednom Anom osvajacicom GS kao i drugih renomiranih Teniserki,moze se samo zamisliti...setimo se Ane od pre 4-5 godina kada je uzimala "skalpove" protiv Teniserki o kojima je,u to vreme,mogla samo da sanja i dobicemo potpunu sliku.Druga cinjenica je sto Anin trenutni polozaj na Rangirnoj Listi(veoma los)gotovo garantuje vise nego tezak zreb skoro na svakom Turniru i zato, po meni, Anin uspesan povratak je mac sa dve ostrice.Zaista bih bio najsrecniji kada bi Ana demantovala sve te Teniske "strucnjake" koji je ne ubrajaju cak ni autsajdere na US Openu ali u Sportu se nikad nemoze predvideti krajnji rezultat i pored moje "sumnje" i trenutne Anine nestabilne forme, potajno se nadam da moze do kraja, do nove GS Titule.

Neko

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Saša piše - Ana je, teoretski i praktično, završila sa teniskom karijerom. Može tu i tamo da ostvari poneku pobedu, ali više nikad ne može da postigne uspehe koje je imala ranije u prošlosti. U to mogu da se kladim bez većih problema. Zablistala je na momenat, i to je sve što od nje se moglo očekivati. Svako dalje očekivanje nekakvih finala i slično, samo je san i želja. Možda ne možemo da shvatimo da su i mnogo veće zvezde padale, tako da Anini neuspesi nisu ništa posebno. Ne kapiram zašto bi je i dalje smatrali nekim ozbiljnijim teniserom? Na osnovu čega? Od stare slave i nekadašnjeg prvog mesta na WTA se - ne živi.

Možeš ti to tačnije

pre 13 godina

@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.

Sale

pre 13 godina

Ovom timu od sedam teniskih patuljaka, čiji su komentari gomila lupetanja, a glasova imaju više nego šodera, poručujem samo jedno: i Sinsinati i današnja pobeda protiv Makaraove potpuno vas čine smešnim. Jedan je napisao da je Ana debela i da ne može da uhvati lopticu. Jeste, ima 120 kila i ispustila je lopticu 367 puta. I Azarenku (dva puta zaredom), im Dementijevu, i Klejbanovu, i one dve druge dobila je upravo savršenim servisu i ubitačnom forhendom. Nemojte više lupati, sakriveni iza pseudonima. Ana ima samo jednu nevolju: to su poodmakle godine, inače da ima manje, možda bi se i vratila. Ovako, nema šanse, kažu eksperti i pošteni glasači. Znači, ostaje treća teniserka Srbije, uskoro i četvrta, jer je mala Krunićeva u velikom zaletu. Na sreću, Boka gazi. Neka se konačno javi Dragan S. - taj je pre nekoliko meseci pre vas napisao da je Ana po snazi negde oko petstotog mesta. A da Boka za godinu dana postaje najbolja na planeti. Eto na šta liče vaše "mižerije".

Igor

pre 13 godina

Ana i te kako ima snage za povratak, uostalom taj povratak je, za one koji ne znaju, ili ne zele da znaju, vec poceo. Ana je, iako 40.na svetu, jedan od top 10 favorita za ulazak u samu zavrsnicu US opena. Jednom sam rekao, mnogi su ovde u Srbiji potcenili Anu, i mediji, a i vi sa komentarima. Ana is back on track ! Ona ima modernu igru koja prolayi, i to ce joj se i isplatiti. Ana ponovo ide u vrh !

Ivan

pre 13 godina

Ana nema ni pune 23 godine a vi pisete tekst o tome 'da li ima vremena i nade za nju ' ? Moja procena je da ona moze jos 6-7 godina da igra dobro i siguran sam da ce uzeti ,do kraja karijere ,bar jos jedan a mozda i dva GS-a.

Lorger

pre 13 godina

Kim je niža od Ane deset cm, a Ana ima istu težinu kao Kim. Venus i Ana imaju istu visinu, a Venus je teža 3.kg. I uvek je Venus bila simbol za vitkost. O čemu vi onda pišete? O Aninoj debljini? Pravi diletanti.

Razocaran Ljubitelj Tenisa

pre 13 godina

@(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

(@Razočarani Ljubitelj Tenisa
Mislim da ti ne stojiš u najboljim odnosima sa kalendarom. Pre pet godina Ana je imala nešto više od 17 godina i nije baš mogla da uzima skalpove svim teniserkama. Njen najbolji period bio je pre dve godine i tri meseca, kad je uzela RG. Ispada da ona slabo igra već pet godina. Ne bih rekao da je tako. Ali, ako dobiješ na glasanju, ja se povlačim.)
(Možeš ti to tačnije, 31. avgust 2010 16:04)

ODGOVOR:
Kao prvo ja NIKAD ne oslovljavam bili koga sa ti(malim slovima)...nego sa Ti(iz cistog postovanja prema nepoznatom/oj osobi).

Drugo UVEK,u mojim komentarima,nepoznate osobe oslovljavam iskljucivo sa Vi.

Da predjimo na Vase primedbe u vezi mog komentara i mojim losim odnosima sa Kalendarom (po Vasem misljenju) ...potrudite se da dobro procitate moj komentar pazljivo pa tek nakon toga kritikujte te "sporne" datume.Ana puni 23 godine (za 4 meseca) a kako sam ja naveo u komentaru "pre 4-5 godina" a Vi dobro pogledajte i proverite taj "sporni" Kalendar pa cete videti da je to bas bilo vreme kada je Ana skidala "Skalpove" renomiranim Teniserkama u to vreme a kojima je mogla samo da sanja (nisam kazao svim Teniserkama kako Vi navodite)...konacno Ana je pre tih "spornih" 4-5 godina bila izmedju 18-19 godina stara (sada Vi vidite ko ne stoji u najboljim odnosima sa Kalendarom).Sustina mog komentara je da Anin uspesan povratak (kao sam naveo je Mac sa dve ostrice) zavisi od dve vazne cinjenice,po mom skromnom misljenju,Anina trenutna forma (vise nego prosecna u zadnjih 2 godine da ne kazem slaba) izrazena je u veoma losem/niskom plasmanu na rangirnoj WTA Listi zbog cega gotove redovno ima TEZAK ZREB,usled dobijanja mnogih Vajld Karti na bezbroj Turnira a u diskreciji Organizatora i zato igra,gotovo uvek, protiv jacih protivnica ili nosioca i to ce joj svakako otezati uspesan povratak.

Sto se tice novih,mladjih Teniserki koje su zeljne afirmacije,dokazivanja a imaju dodatnu motivaciju kada igraju protiv Ane kao i ostalih renomiranih Teniserki,sta za takve znaci pobeda protiv istih,samo se moze zamisliti...ne vidim sta je tu sporno u mom komentaru,ocigledno po Vasem misljenju jesto, kada sam naglasio da se setimo Ane od pre 4-5 godina, radi uporedenja i dobicemo potpunu sliku,cinjenica je da se Istorija u Tenisu samo ponavlja. Nevidim ni najmanji razlog za Vasu aroganciju i podsmevanje.Postoji nekoliko razloga za to...ili ste suvise mladi ili ste "slepi" navijac Ane (kao ponekad i ja) ili Vam je znanje o tenisu u celini i statistici slabija tacka.Ostajte mi pozdravljeni,budite veseli na kraju ovo je samo "raspravka" o Tenisu i nema razloga da budemo arogantni i ne pokazemo neku vrstu postovanja i tolerancije prema ostalim komentarima...svaka osoba ima PRAVO da iznese svoje misljenje,slagali se mi ili ne.U mom slucaju svaka kritika je prihvatljiva ako je ZDRAVA i objektivna sto ovoga puta,na zalost, nije slucaj i to je razlog zasto se javljam da Vam odgovorim na Vasa zapazanja u vezi mog komentara...da nebiste imali potrebu da se povucete u slucaju da moj komentar (orginalni) bude prihvacen od vecine glasaca...konacno MORAM da naglasim,ja ne saljem komentare radi GLASANJA nego ISKLJUVIVO da iznesem moje skromno misljenje (o mojoj ljubimici u ovom slucaju Ana) na koje imam pravo kao i svi ostali...da nebi bilo zabune.

Ajdeee Ana

pre 13 godina

Prvo ja ne znam je l' vi pratite Anu i znate koliko ona radi da li radi i sta radi u zivotu??? Pa mene neko da vidi pomislio bi da se trosim na nekoj njivi a nisam podigao asov u zivotu. Njen izgled ne moze da svedoci o tome sta radi i da li radi. Drugo da ta Ana nije bila niko od nas ne bi video neko GS finale sa nasom teniserkom u njemu setimo se Ana je igrala 3 GS finala jedno osvojila. Ali to je taj poznati mentalitet u Srba - kad neko pobedjuje mi ga velicamo i volimo do neba a kad gubi bolje da ga nema. Umesto sto sedite za kompom i kucakte negativne komentare uzmite reket u ruke i pokazite Ani kako se to radi posto sve znate.

Gagi

pre 13 godina

Pet komentara ne daju Ani nikakvu šansu u životu. Ani nema povratka. Mislim da oni ne govore o Aninom povratku (ovaj Gold poslao vam je komentar napisan pre godinu dana, inače bi znao da je servis ponovo Anino glavno oružje i da ona spada u najvitkije teniserke danas), nego iznose svoju žarku želju da se Ana ne vrati. Kakvi ljudi, kakva vremena!? Nije važno njihovo beznačajno mišljenje, ali oni ipak pokazuju kakav smo mi narod u suštini, a to ukratko znači - pakostan, odbojan, nepromišljen i nesposoban da bude human. Sva ta mržnja prema Ani potiče samo zato što oni imaju svoju ljubimicu. Navijajte za koga hoćete, ali nemojte omalovažavati Anu koja sa vama nema ništa zajedničko. Svi znamo da je Srbija podeljena na dva dela. Mene uopšte ne zanima onaj deo kome ne pripadam. Niti ikada pominjem imena i rezultate onih za koje navijaju ovi koje ne poznajem. Navijam za Novaka, i nikada ne omalovažavam svojicu drugih, koji su za njega "mala deca", dok drugi mole boga da Novaka sredi Troja. Malo sutra. Čitam kako mnogi žele debakl "Partizana" i pišu da će primati i po deset golova, a to je jedini tim iz Srbije ima nekog uspeha u Evropi i donosi nam važne bodove. Kad mržnja nadvlada, razum nestaje.
Saša Ozmo je napisao dobar tekst, ali sa jednim malim neshvatanjem: Ana, kaže se u tekstu, "nekada prva na svetu..." Ona više nije prva na listi, ali Ana ima nešto što je večno i neprolazno - RG iz Pariza.

TTKRDIAA

pre 13 godina

Svidja mi se tekst. Mislim da savrseno opisuje trenutnu situaciju. Ana je nakon osvajanja RG zadobila veoma nezgodnu povredu palca i morala je da se oprosti od sna o igranju na OI. To je uticalo na pripreme za US open i zato je izgubila od 188 teniserke na listi. Posle toga je doslo do pada smopouzdanja. Kada je uspela da osvoji titulu u Lincu doslo je do, kako je i sama priznala, opustanja i manjka treninga izmedju dve sezone. Zbog toga, a i nekoliko manjih povreda serija losih rezultata se nastavila i Ana je gubila i gubila i nekako se kod nje stvorio strah od poraza i novih neuspeha. Ana je pred pocetak ove sezone pocela vise da trenira, ali i dalje to nije bilo dovoljno. Posle poraza u prvom kolu Vimbldona kao da je nesto kliknulo u Aninoj glavi i ona je angazovala novog kondicionog trenera, kako ona kaze, pocela je vise da trenira i za razliku od vecine igraca ona nije uzela odmor posle Vimbldona vec se vratila na teren, cini mi se mnogo odlucnija da se vrati u sam teniski vrh. Nadam se da ce joj se trud isplatiti i da ce ponovo biti ona stara Ana u cijoj smo igri uzivali.

ja

pre 13 godina

@Goldmen
Mislim da mnogo gresis. O kakvim problemima sa motorikom ti pricas?
Jesi li mozda odgledao nocasnji mec?
Da li si mozda video one Anine servise?
Veruj mi pola muskaraca iz ATP-a bi pozelelo da ima onakav ubojit i razoran servis.

Dakle ne moze Ana preko noci popraviti te probleme sa motorikom koje samo ti primecujes, ali moze preko noci ili vrlo brzo popraviti probleme psiholoske prirode koji su bili uzrok i njenog nesigurnog bacanja loptice i losijih servisa.
Cim se malo oslobodila tih problema u svojoj glavi pocela je da servira kako se samo moze pozeleti.
Takodje za nekog ko se po tebi ugojio i ko je izraziti ofanzivac, Ana se fantasticno krece. Pokazala je i nocas da itekako dobra moze da bude i u defanzivi iako joj to nije jaca strana.
Tacno je da nocasnja protivnica nije neko veliko ime u zenskom tenisu i da mozda nije pravo merilo Anine igre, ali ni neke mnogo jace teniserke ne bi prosle mnogo bolje protiv onakve Anine igre.
Uostalom ovo je gren slem turnir, pa cemo vrlo brzo imati priliku da Anu vidimu i protiv mnogo jacih teniserki.
Ja sam ubedjen da bi Ana sa ovakvom igrom kakvu je pokazala nocas mogla bez problema da osvoji i titulu na US Openu.
Pitanje je samo da li moze da odigra jos 6 ovakvih meceva u kontinuitetu, odnosno da ni u jednom od tih 6 meceva ne padne i ne odigra ispod svog nivoa.
Ja ne gledam previse ni renking ni rezultate, i najvise gledam kako neko igra.
Ana je nocas odigrala toliko dobro, da bi protiv takve njene igre bilo koja teniserka koja se danas aktivno bavi tenisom, morala da napusti teren kao porazene.
Grantujem da bi i Serena i Kim i Enan nocas izgubile od Ane. Verovatno sa manjom razlikom i verovatno u 3 seta, ali bi ipak izgubile.
Uostalom ova ista ruskinja je letos u Istburnu, na travi koja vazi za najbrzu podlogu, nanizala 8 pobeda.
Prvo je prosla kroz kvalifikacije, a zatim na putu do titulu pobedila: Penetu, Petrovovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku. Sve je to uradila na jednom turniru i bez izgubljenog seta u 8 meceva.
Prema tome nije ni nocasnja protivnica bas suvise naivna i zna i ona sasvim dobro da igra.
Uostalom pokazala je to i nocas, Nije slala kratke lopte, vec prilicno duboke, napadala je kad god je mogla, ali jednostavno protiv one Aninine igre nije imala nikakvih sansi.

Jeidina pitanja koja sada mogu da se postave su:
1. Da li je ovo Anin maksimum ili mozda samo njen neki trenutni prosek?
2. Da li je sposobna da ovako odigra vise meceva u kontinuitetu?
3. Kako ce se Ana snaci u situacijama kada bude pod pristiskom i kada bude morala da juri rezultat protiv kvalitetnijih teniserki?
Ako ima prava resenja i pozitivne odgovore na ova pitanja, onda se nemojte zacuditi ako ove godine titulu na US Openu osvoji 40. na listi.

Svasta!

pre 13 godina

@Goldmen
O cemu ti pricas, covece? Kakvi viskovi kilograma, jesi li ti skoro video Anu uopste, a kamo li njenu igru? Boze, kako svako nadje za shodno da komentarise iako niti je informisan, niti ima pojma o cemu prica/pise! No bitno je da se ima "stav". ;)