Nova vest
Tenis

Petak, 24.08.2007.

17:01

Polo Ralf Loren

Američki modni kreator Ralf Loren pobrinuo se da sudije i ostalo osoblje US Open-a na teniskom terenu izgledaju lepo. Oznaku Polo RL na svojoj garderobi nose svi – od dečaka i devojčica koji skupljaju loptice do linijskih i glavnih sudija.

Ovo je treća godina saradnje Ralf Lorena i US Opena. Četvorogodišnji ugovor koji je 2005. sklopljen sa Američkom Teniskom Asocijacijom predstavlja novu vrstu saradnje visoke mode i sporta, što je prema rečima samog Ralf Lorena najbolje izraženo u tenisu. U pitanju je jedna od najznačajnijih sportskih marketinških saradnji u istoriji ove američke modne kompanije.

Izvor: Vesna Dobrosavljević

Autor:Vesna Dobrosavljević

Default images

Da se posao sa US Openom dobro pokazao svedoči i činjenica da je prošle godine Ralf Loren sklopio isti posao i sa Vimbldonom. I za taj Gren Slem turnir Loren kreira odeću za sudije i kompletno osoblje Vimbldona. Ugovor sa Englezima traje do 2010, a američki kreator se obavezao da će strogo poštovati englesku tradiciju.

Sâm Ralf Loren veliki je ljubitelj tenisa i često prati velike turnire, posebno US Open u njegovom rodnom Njujorku. Loren je rođen u Bronksu, 14. oktobra 1939, kao dete jevrejskih imigranata. Rano je pokazao sklonost modnom dizajnu, a prvo što je pod svojom markom Polo Ralph Lauren kreirao bile su leptir mašne.

Već 40 godina je na modnoj sceni, posebno se istakao u kreiranju modela i stila za bogate Amerikance. Njegova deviza je ‘kvalitet uvek ispred kvantiteta’.

Loren je sa velikim uživanjem prihvatio posao dizajniranja zvaničnih majica, košulja, pantalona i suknji koje sa oznakom Polo RL nosi sve osoblje US Opena koje se nalazi na terenu – od glavnog do linijskog sudije i dece koja skupljaju loptice. Kao obožavalac tenisa i Amerike, zadovoljan je što ima važnu ulogu u jednom od najslavnijih i najposećenijih globalnih sprotiskih događaja kao što je US Open. Tokom dve nedelje turnira kroz tribune terena Flešing Medouza prođe više od 600 000 ljudi, direktne prenose u skoro 200 zemalja gleda oko 90 hiljada ljudi.

Posetioci koji prate tenis u Njujorku i žele da sa US Opena ponesu neku stvar za uspomenu moći će da kupe samo Polo Ralph Lauren i Wilson majice, torbe, loptice i slične stvari jer su jedino oni ovlašćeni da na svojim proizvodima stavile zvanični logo US Open.

U raznovrsnoj ponudi može se naći i All Pink kolekcija. Posebno su zanimljive Ralf Loren teniske loptice, krem boje sa roze Polo RL znakom. Napravio ih je američki proizvođač teniske opreme Wilson. Paket sa tri takve loptice košta 10 dolara. Iako izgledaju kao da su ukrasne, njima može da se igra tenis, a idealne su za tvrdu podlogu. All Pink kolekcija Ralf Lorena u kojoj se nalaze ove loptice, ali i ostala teniska oprema, deo su kampanje američkog dizajnera u borbi protiv raka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve