Nova vest
Tenis

Sreda, 22.08.2007.

22:50

Najpoželjniji teniseri

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Osim što je jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rodžer Federer se ubraja i među najpoželjnije neženje. Švajcarac nije ljubitelj noćnih provoda. Već sedam godina je u vezi sa bivšom teniserkom iz Slovačke, Miroslavom Vavrinec. Iako je osvojio čak 50 titula, od toga 11 gren slemova, još uvek ima ogromnu motivaciju i želju za obaranjem rekorda (više gren slem titula ima Pit Sampras-14; Amerikanac je, takođe, rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu na ATP listi).

Novaka Đokovića mnogi vide kao Federerovog naslednika na teniskom 'tronu'. Mladi Beograđanin je privukao pažnju gledalaca ne samo odličnim igrama već i šarmom, duhovitošću i ponašanjem. Na turniru Queen's u Engleskoj imitirao je na terenu Rafaela Nadala, a tokom odigravanja ovogodišnjeg Rolan Garosa učestvovao je u jednoj emisiji na francuskoj televiziji i pevao pesmu 'I will survive'. Nole je rekao da bi voleo da jednog dana snimi muzički album. Pre mesec dana, pojavile su se priče i fotografije u hrvatskim medijima o Novakovim 'ludim' noćnim provodima u društvu brojnih devojaka. Teniser je sve to demantovo izjavljujući da je veran svojoj devojci Jeleni i da je fokusiran isključivo na tenis. Učestvovao je na modnoj reviji održanoj tokom turnira koji se igrao u Montrealu, u Kanadi.

Da ima veliki potencijal, Marat Safin je pokazao kada je kao 20-godišnjak pobedio Pita Samprasa u finalu US Opena 2000. godine. Teniski stručnjaci kažu da bi ovaj igrač bio daleko uspešniji da ima malo drugačiji (mirniji) temperament. Ženski deo publike je, pre svega, oduševio fizički izgled ruskog tenisera. Do nedavno Safin se zabavljao sa kćerkom ruskog biznismena, manekenkom Darijom Žukovom, koja je sada u vezi sa vlasnikom Čelsija, Romanom Abramovičem.

Endi Rodik je najbolji američki teniser i miljenik domaće publike. Poznat je po izuzetno jakom servisu. Osnivač je 'Endi Rodik fondacije' koja brine o deci kojoj je neophodna pomoć. Pre nekoliko meseci pojavile su se priče o navodnoj romantičnoj vezi između Amerikanca i Marije Šarapove, ali oboje su sve to demantovali izjavili i da su samo dobri prijatelji.

Svetski reket broj dva, Rafael Nadal, takođe, se nalazi na listi najzgodnijih tenisera. 21-godišnji igrač se zabavlja sa svojom sunarodnicom, Frančeskom Pareljo. Osim trostrukog šampiona Rolan Garosa, od Španaca na listi najzgodnijih su i Karlos Moja, Huan Karlos Ferero, David Ferer.

Skoro svi su očekivali da se Lejton Hjuit i Kim Klajsters venčaju. Objavili su veridbu u decembru 2003, ali jedanaest meseci kasnije su raskinuli. Ubrzo je upoznao australijsku glumicu Bek Kartrajt sa kojom se oženio i dobio kćerku Miu.

Hrvatski teniser, Mario Ančić, rođen je u Splitu. Često ga zovu 'Super Mario' ili 'Beba Goran'. 2002. godine je debitovao na Vimbldonu i pobedio Rodžera Federera kome je to do sada poslednji poraz na tom gren slemu. Baby face dečko je u hrvatskim časopisima redovno na listi najpoželjnijih muškaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve