Nedelja, 25.07.2021.

21:10

"Puklo" u SAD: NBA zvezde protiv "Ludog Srbina"

Poraz košarkaša SAD od Francuske na Olimpijskim igrama žestoko je poljuljao prvog favorita turnira u Tokiju.

Izvor: MS

"Puklo" u SAD: NBA zvezde protiv "Ludog Srbina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

живац

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!
(Ivan V., 25. jul 2021 21:16)

или је грег стварно излапео. ипак има 100 година

Боске

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Па да, иначе су Поповићи чувена хрвстска фамилија. Као и Тесле.

Godra PG

pre 2 godine

Nemoj SLUČAJNO da ste svojatali CRNOGORCA legendu Popovića,koji je rekao Kokoškovu da je CRNOGORAC! Dosta vam je Djoković,i pola vaterpolo reprezentacije što ste prigrabili iz Crne Gore.

Неко123

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.
(Tik Tok, 25. jul 2021 22:12)

А ко каже да га тако зову? Није измишљено, сам је то за себе рекао. Ако живиш 47 година у Америци онда ваљда знаш да користиш Гугл. Ево да помогнем:

https://www.dallasnews.com/sports/mavericks/2013/06/11/townsend-spurs-coach-gregg-popovich-retains-lifelong-bond-with-trio-of-college-teammates-who-reside-in-north-texas/?outputType=amp

Purcell was assigned to the same four-room living alcove as Popovich, who promptly asked, “Do you know who started World War I?” Purcell responded that, yes, a Serbian had assassinated Austrian Archduke Ferdinand.

“Yeah, and I’m a crazy Serb,” Popovich told him.

PG CG

pre 2 godine

Greg POPOVIĆ je rekao da je Crnogorac i to podviknuo Kokoškovu kad mu je rekao da je Srbin! Rvatine i Srbende iš! Nemate vi generale ko mi. Radi se o genetici.

Globtroter

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.
(Mo, 25. jul 2021 22:47)


Igraju isto tako i u klubovima. Od kako je statistika umešala prste i počeli da šutiraju besomučno za 3, ne idu na skok u napadu kao ekipa. Nema centara ispod koša, svi stoje na perimetru i čekaju priliku da opale za 3.

Ironija je što je poznato da Pop nije ljubitelj takve igre tako da je moguće da igrači ne kapiraju šta želi pošto drugo ništa ne znaju.

Guns n Roses

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Piše da mu je otac Srbin a majka Hrvatica.

vuk

pre 2 godine

10
Popovic je pola Srbin pola Hrvat
(Pero, 25. jul 2021 22:52)

Prezime Popovic nikako ne moze biti hrvatsko! A ako mu je prezime Srpsko onda druga polovica nije bitna!

paja

pre 2 godine

Kao sto sam rekao imati u timu igrace kao sto su Lenard i Dejvis su neprocenjivo korisniji nego imati jednog Durenta koji ce svaku utakmicu da se ispucava do besvesti... Od toga bice sigurno utakmice u kojima ce imati on preko 40 poena ali ce biti i vise onih koji ce zavrsiti gore nego sto se ocekuje. Zato Dejvis radi i u reketu i u odbrani i u napadu, kao i Lenard. Batalite Durenta covek je samo dobar strelac, a polako postaje i tu zamenjiv.

Undercover

pre 2 godine

Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.
(hm, 25. jul 2021 22:20)

Jugoslavija ne postoji već 30 godina a ono iz 2002 je bilo sve samo ne Jugoslavija.

76er

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.
(Preračunavanje, 25. jul 2021 22:38)

Ja se izvinjavam, ali Janis je definicija americkog kosarkasa, to sto on ima pasos Grcke to je nesto drugo.

BB

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Crnogorci i jesu Srbi. Ko god da te ucio, pogresno te ucio.
(Milija, 25. jul 2021 23:15)

A da vi mozda nijeste Crnogorci? A da tebe mozda nijesu uculi pogresno? Kako mozemo znati koga su pogresno ucili kad svaka nacija pise svoju istoriju kako joj odgovara?

Sinke

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.

Back in Black

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...
(Dejan, 25. jul 2021 21:43)
Hahahahhahaahah.Mi ne odemo na takmicenje i pricamo kako smo propustili priliku za zlato.Hahahhahaahh.Znaci stvarno smo parodija od naroda.Italijani nas razmontirali ali eto mogli smo da osvojimo zlato.Hahahahahajaa

svesevidi

pre 2 godine

E moj Gregore, ti si stao uz ove igrače i podržavao njihove BLM teroriste. Sad ti naplaćuju jer ćeš za njih uvek samo biti belac. To što si najbolji Američki trener u zadnjih 30 godina, ako ne svih vremena, njima ništa ne znači.

Tik Tok

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.

Ostin a

pre 2 godine

Pozvao je Midltona, Bukera i Jrue Holideja iako je znao da neće igrati nijednu pripremnu utakmicu.

To je po meni njegova najveća greška.

vicko

pre 2 godine

@Dejan
Ne boj se,pobeda dve,malo uhodavanja,i za eliminaciju ce sve doci na svoje,uostalom i da su bas raspadnuti iznutra,po cemu smo to bolji od upravo Francuza,jedan Jokic i pola Vase i Bogdana naspram tri superstara i jos tri cetri vrhunska

hm

pre 2 godine

@mukica
Amerikanci su olimpijski sampioni, na proslim OI su osvojili zlato, to bi trebalo da ti bude jasno iz samog podatka da nisu izgubili mec na OI jos od 2004, ali dzaba to kada ti je inteligencija jedna od slabih tacki.

bskfan

pre 2 godine

Ima tu mnogo razloga zasto amerikanci vise nisu toliko dominantni, ali ovde konkretno najveci problem im je sudjenje. Ono sto oni imaju u NBA, da se zvezdama sve svira, ne prolazi na svetskim takmicenjjima. Lilard je navikao da cim ga neko popreko pogleda - slobodna bacanja. Skocis napred na odbrambenog igraca a sudije ti daju 3+1. Durant danas ladno udara igraca po ruci a onda mu nejasno zasto mu je sviran faul. Dakle, sudjenje im je najveci problem.

Drugi problem je sto su svi naucili da imaju loptu u rukama i onda kad im uzmes loptu ne znaju sta da rade. Niko od njih nije naucio da igra bez lopte. Trece, Pop je napravio gresku sa pozivanjem nekih igraca kojima tu objektivno nije mesto. Cetvrto, amerima je tesko da se motivisu da igraju protiv pacera. Peto, sve ekipe protiv Amera igraju bolje nego sto u stvari jesu.

Sa druge strane Frnacuzi su igrali tacno onako kako treba, napad isao preko Furnijea, De Koloa i Gobera, Batum standardno dobar u odbrani...nije bilo komplikovanja i to je to.

Iako su ovde mnogi aplaudirali Bukeru, Midltonu i Hlideju na dolasku, ja licno mislim da je to los potez. Nije tu najveci problem fizicki umor, najveci problem je mentalni umor.

Naravno, ovaj poraz nista ne znaci jer su ameri ipak prejaki, potrebno im je samo da malo zivnu, oni su ovde dosli kao na odmor a to ipak ne ide tako.

Globtroter

pre 2 godine

Popović je najmanje kriv. Ovi igrači imaju potpuno iskrivljenu sliku o sebi, a za to je isključivi krivac NBA liga koja ih uljuljkuje marketingom potpuno neutemeljenom na realnim vrednostima. Više od decenije menjaju pravila samo da mogu da postignu više poena i da bude više kucanja. Menjaju fundamentalna košarkaška pravila - korake - kako bi njihovo razmaženo derište Harden davao više poena. Step back je preplavio ligu, a to su čisti koraci u 99% situacija.

Tu je i idealizacija lige, igrača, trenera, ma svega. Sve izjave su im iste, plastične, sve je savršeno, svi pružaju podršku, kada gledaš utakmicu ponavljaju se isključivo koševi i dobri potezi, ni slučajno da se ponovi neka loša odbrana, loš napad ili sumnjiva situacija. Aman ljudi to je sektaški markteting.

Sve to rade da bi zaradili više, a zapravo dugoročno gledano doživljavaju potpuni fijasko. Gledanost im je dosta niža. Na žalost povukli su i evropsku košarku pošto Evroliga ide u istom pravcu, a najžalije mi je što će evropske reprezentacije uskoro biti na mnogo nižem nivou i onda ćemo slušati bajke o dominaciji Amerikanaca.

hm

pre 2 godine

@Dejan
Podseticu te, zato sto nas je u sred Beograda oducila od kosarke Italija!
Eto zasto, nema tu filozofije.
Za zlato se nismo borili ni na SP, kada su nas rasturile Argentina i Spanija.
Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.

Blablabla

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.
(Sinke, 25. jul 2021 22:32)

Koje točno bahato ponašanje?

panzer batallion

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...
(tt, 25. jul 2021 21:24)

A ko je osvojio proslu olimpijadu sad me jako interesuje?

Неко123

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Није шија него врат. Монтенегрин није ако си на то мислио.

Papillon

pre 2 godine

Pogledah snimak drugog poluvremena. Ne znam koliko je ovde trener kriv, ak su navod u clanku tacni. Imali su neke solo akcije prvo Durent pa redom i drugi i promasene otvorne trojke kad su imali vodjstvo u 4/4.
Frazncuzi se vratili ceonim autom, 5 poena zaredom. Onaj malo tezi Franuz se bacio u klumu Amera, spasio loptu pa trojka. Samo taj trud je morao biti nagradjen.
Prosto, vise ne dominiraju. Ono, nema ni u Evropi vise reprezentacija sa 12 odlicnih igraca, sta bi bilo da ima?

Diktat

pre 2 godine

@au
Nadobudne NBA zvezde se sprdaju sa tim skromnim evropskim kosarkasima od kada kosarka postoji i nastavljaju to da rade. To ti je cinjenica.
Samo ne znam kako to da te nadobudne NBA zvezde igraju za svoju reprezentaciju, a ovi skromni naivni i nevini momci iz Evrope ostavljaju svoje reprezentacije na cedilu. Iz toga se vidi ko je tu nadobudan.

Vojvodjanin

pre 2 godine

@Back in Black, kao i svaki sport. Da smo pobedili Australiju bio bi nam otvoren put do titule prvaka sveta u fudbalu protiv Urugvaja, Holandije itd. Odakle takvo razmisljanje ovom narodu parodije ni meni nije jasno. Ajde euforija i optimizam dok se nesto ne desi to i razumem, ali kada se nesto realno desi lose po nas pa onda price samo da smo tu prepreku lrosli prosli bi sve,e to je parodija nad parodijama.

Preračunavanje

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.

Mo

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.

Zoki

pre 2 godine

Taj vaš "Ludi Srbin" (niko ga tako ne zove) je predvodnik BLM i drugih gluposti koje su zahvatile NBA. Nije mi ga žao, neka malo više igraju košarku a malo manje vode politiku.

Aca86ar

pre 2 godine

Polako, tek je pocelo. A ako je neko gledao, ja sam samo poslednju cetvrtinu, Ameri su sve trojke masili. Durent, Lilard, Buker... tesko ce se to ponovoti. Malo ce se i uigrati.

tt

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...

beogradski

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Greg je u tajnom dnevniku pisao da je cistokrvi Hrvat, iz Kraljevine Hrvatske, i da mu je zivotna zelja da bude na hrvatskoj kovanici, na podlozi sahovnica, na poledjini da pise "Sin tisucljetnje kulture".

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Da bre kriv je Greg što se Durent vuče po terenu kao labina i posle 15 min. utakmice već ima 4 lične greške?! Nije samo Jokić efekat što se tuče Srbije, već imaju problem sve države sveta. Nekada su muškarci igrali košarku kao Džordan i kidao u dresu reprezentacije a ne sad ove tik-tok generacije sportista. U tenisu su npr. poslednji Mohikanci Đoković, Nadal, Federer…

mukica

pre 2 godine

Sta rece narod prepametni ovde, ne brinem ja za USA. Hahahahahahhaahaha. A proslu olimoijadu ih isto unistavali i ispali sa takmicenja. Samo neka narod pokusava da glumi filozofe brzo ce realnost da dodje po svoje. I bas mi drago sto su ih Francuzi dobili. Bilo bi super da ne osvoje ni medalju Ameri.

Ivan V.

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!

Paljba

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.

kaokakao

pre 2 godine

Vjerovatno su u pravu. Odavno Greg nije ono sto je bio a kosarku koju je igrao je mogao jedino da sprovede u Sparsima uz igrace koje je dovodio i koji su igrali vise evropsku kosarku, poput Dankana, Djinobilija , Parkera... Mislim da ih Ker vodi bi bili mnogo bolji.

Pera pisar

pre 2 godine

Oni i dalje ne shvataju da ne postoji razlika u kvalitetu između američkih i evropskih reprezentacija, ali i mnogih drugih. Barem ne velike razlike, kao nekada.
Realno, skupila se grupa nadobudnih igrača, umišljenih i preplaćenih "zvezda" i igra kao da će se svi predati jer oni zarađuju veliku lovu. Kako da ne.

jsx

pre 2 godine

@tt
Prosle OI, majstore, su zavrsili zlatom, kao i 2 pre toga.
@Ivan V
Kad je u pitanju reprezentativna kosarka, KD je osvajao zlato svaki put, a Pop ima jedno sedmo mesto.

au

pre 2 godine

Da li je moguce da evropski kosarkasi nece da se pomere iz reketa, kad neka nadobudna NBA zvezda ide na kucanje?
Eto sta su postigli u NBA sa prekomernom zastitom napadaca-FIBA zid.
Bilo je jasno jos pre par godina (Nikola, Janis i tim SAD) da se u NBA vise radi na atleticizmu i snazi nego na kosarci... Sada ce to biti jos uocljivije. Mogu oni(SAD) i da pobede na ovom turniru ali se razlika drasticno istopila u odnosu na ostatak sveta.

Dejan

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...

da da

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.

neko

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.
(da da Kako da ne. Da nije bilo Amerikanaca, ostatak sveta nikada ne bi znao da igra kosarku. Da nisu dozvolili svima da dolaze u tu istu NBA, jos uvek bi evropljani vrteli loptu do iznemoglosti u napadima od po 30 sekundi i lupetali gluposti po terenu.

Ivan V.

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!

Pera pisar

pre 2 godine

Oni i dalje ne shvataju da ne postoji razlika u kvalitetu između američkih i evropskih reprezentacija, ali i mnogih drugih. Barem ne velike razlike, kao nekada.
Realno, skupila se grupa nadobudnih igrača, umišljenih i preplaćenih "zvezda" i igra kao da će se svi predati jer oni zarađuju veliku lovu. Kako da ne.

Back in Black

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...
(Dejan, 25. jul 2021 21:43)
Hahahahhahaahah.Mi ne odemo na takmicenje i pricamo kako smo propustili priliku za zlato.Hahahhahaahh.Znaci stvarno smo parodija od naroda.Italijani nas razmontirali ali eto mogli smo da osvojimo zlato.Hahahahahajaa

da da

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Da bre kriv je Greg što se Durent vuče po terenu kao labina i posle 15 min. utakmice već ima 4 lične greške?! Nije samo Jokić efekat što se tuče Srbije, već imaju problem sve države sveta. Nekada su muškarci igrali košarku kao Džordan i kidao u dresu reprezentacije a ne sad ove tik-tok generacije sportista. U tenisu su npr. poslednji Mohikanci Đoković, Nadal, Federer…

Tik Tok

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.

Боске

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Па да, иначе су Поповићи чувена хрвстска фамилија. Као и Тесле.

beogradski

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Greg je u tajnom dnevniku pisao da je cistokrvi Hrvat, iz Kraljevine Hrvatske, i da mu je zivotna zelja da bude na hrvatskoj kovanici, na podlozi sahovnica, na poledjini da pise "Sin tisucljetnje kulture".

au

pre 2 godine

Da li je moguce da evropski kosarkasi nece da se pomere iz reketa, kad neka nadobudna NBA zvezda ide na kucanje?
Eto sta su postigli u NBA sa prekomernom zastitom napadaca-FIBA zid.
Bilo je jasno jos pre par godina (Nikola, Janis i tim SAD) da se u NBA vise radi na atleticizmu i snazi nego na kosarci... Sada ce to biti jos uocljivije. Mogu oni(SAD) i da pobede na ovom turniru ali se razlika drasticno istopila u odnosu na ostatak sveta.

Zoki

pre 2 godine

Taj vaš "Ludi Srbin" (niko ga tako ne zove) je predvodnik BLM i drugih gluposti koje su zahvatile NBA. Nije mi ga žao, neka malo više igraju košarku a malo manje vode politiku.

Dejan

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...

bskfan

pre 2 godine

Ima tu mnogo razloga zasto amerikanci vise nisu toliko dominantni, ali ovde konkretno najveci problem im je sudjenje. Ono sto oni imaju u NBA, da se zvezdama sve svira, ne prolazi na svetskim takmicenjjima. Lilard je navikao da cim ga neko popreko pogleda - slobodna bacanja. Skocis napred na odbrambenog igraca a sudije ti daju 3+1. Durant danas ladno udara igraca po ruci a onda mu nejasno zasto mu je sviran faul. Dakle, sudjenje im je najveci problem.

Drugi problem je sto su svi naucili da imaju loptu u rukama i onda kad im uzmes loptu ne znaju sta da rade. Niko od njih nije naucio da igra bez lopte. Trece, Pop je napravio gresku sa pozivanjem nekih igraca kojima tu objektivno nije mesto. Cetvrto, amerima je tesko da se motivisu da igraju protiv pacera. Peto, sve ekipe protiv Amera igraju bolje nego sto u stvari jesu.

Sa druge strane Frnacuzi su igrali tacno onako kako treba, napad isao preko Furnijea, De Koloa i Gobera, Batum standardno dobar u odbrani...nije bilo komplikovanja i to je to.

Iako su ovde mnogi aplaudirali Bukeru, Midltonu i Hlideju na dolasku, ja licno mislim da je to los potez. Nije tu najveci problem fizicki umor, najveci problem je mentalni umor.

Naravno, ovaj poraz nista ne znaci jer su ameri ipak prejaki, potrebno im je samo da malo zivnu, oni su ovde dosli kao na odmor a to ipak ne ide tako.

Guns n Roses

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Piše da mu je otac Srbin a majka Hrvatica.

Неко123

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Није шија него врат. Монтенегрин није ако си на то мислио.

Paljba

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.

Неко123

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.
(Tik Tok, 25. jul 2021 22:12)

А ко каже да га тако зову? Није измишљено, сам је то за себе рекао. Ако живиш 47 година у Америци онда ваљда знаш да користиш Гугл. Ево да помогнем:

https://www.dallasnews.com/sports/mavericks/2013/06/11/townsend-spurs-coach-gregg-popovich-retains-lifelong-bond-with-trio-of-college-teammates-who-reside-in-north-texas/?outputType=amp

Purcell was assigned to the same four-room living alcove as Popovich, who promptly asked, “Do you know who started World War I?” Purcell responded that, yes, a Serbian had assassinated Austrian Archduke Ferdinand.

“Yeah, and I’m a crazy Serb,” Popovich told him.

Globtroter

pre 2 godine

Popović je najmanje kriv. Ovi igrači imaju potpuno iskrivljenu sliku o sebi, a za to je isključivi krivac NBA liga koja ih uljuljkuje marketingom potpuno neutemeljenom na realnim vrednostima. Više od decenije menjaju pravila samo da mogu da postignu više poena i da bude više kucanja. Menjaju fundamentalna košarkaška pravila - korake - kako bi njihovo razmaženo derište Harden davao više poena. Step back je preplavio ligu, a to su čisti koraci u 99% situacija.

Tu je i idealizacija lige, igrača, trenera, ma svega. Sve izjave su im iste, plastične, sve je savršeno, svi pružaju podršku, kada gledaš utakmicu ponavljaju se isključivo koševi i dobri potezi, ni slučajno da se ponovi neka loša odbrana, loš napad ili sumnjiva situacija. Aman ljudi to je sektaški markteting.

Sve to rade da bi zaradili više, a zapravo dugoročno gledano doživljavaju potpuni fijasko. Gledanost im je dosta niža. Na žalost povukli su i evropsku košarku pošto Evroliga ide u istom pravcu, a najžalije mi je što će evropske reprezentacije uskoro biti na mnogo nižem nivou i onda ćemo slušati bajke o dominaciji Amerikanaca.

vuk

pre 2 godine

10
Popovic je pola Srbin pola Hrvat
(Pero, 25. jul 2021 22:52)

Prezime Popovic nikako ne moze biti hrvatsko! A ako mu je prezime Srpsko onda druga polovica nije bitna!

76er

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.
(Preračunavanje, 25. jul 2021 22:38)

Ja se izvinjavam, ali Janis je definicija americkog kosarkasa, to sto on ima pasos Grcke to je nesto drugo.

hm

pre 2 godine

@Dejan
Podseticu te, zato sto nas je u sred Beograda oducila od kosarke Italija!
Eto zasto, nema tu filozofije.
Za zlato se nismo borili ni na SP, kada su nas rasturile Argentina i Spanija.
Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.

Globtroter

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.
(Mo, 25. jul 2021 22:47)


Igraju isto tako i u klubovima. Od kako je statistika umešala prste i počeli da šutiraju besomučno za 3, ne idu na skok u napadu kao ekipa. Nema centara ispod koša, svi stoje na perimetru i čekaju priliku da opale za 3.

Ironija je što je poznato da Pop nije ljubitelj takve igre tako da je moguće da igrači ne kapiraju šta želi pošto drugo ništa ne znaju.

Sinke

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.

Undercover

pre 2 godine

Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.
(hm, 25. jul 2021 22:20)

Jugoslavija ne postoji već 30 godina a ono iz 2002 je bilo sve samo ne Jugoslavija.

svesevidi

pre 2 godine

E moj Gregore, ti si stao uz ove igrače i podržavao njihove BLM teroriste. Sad ti naplaćuju jer ćeš za njih uvek samo biti belac. To što si najbolji Američki trener u zadnjih 30 godina, ako ne svih vremena, njima ništa ne znači.

panzer batallion

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...
(tt, 25. jul 2021 21:24)

A ko je osvojio proslu olimpijadu sad me jako interesuje?

Blablabla

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.
(Sinke, 25. jul 2021 22:32)

Koje točno bahato ponašanje?

Vojvodjanin

pre 2 godine

@Back in Black, kao i svaki sport. Da smo pobedili Australiju bio bi nam otvoren put do titule prvaka sveta u fudbalu protiv Urugvaja, Holandije itd. Odakle takvo razmisljanje ovom narodu parodije ni meni nije jasno. Ajde euforija i optimizam dok se nesto ne desi to i razumem, ali kada se nesto realno desi lose po nas pa onda price samo da smo tu prepreku lrosli prosli bi sve,e to je parodija nad parodijama.

Papillon

pre 2 godine

Pogledah snimak drugog poluvremena. Ne znam koliko je ovde trener kriv, ak su navod u clanku tacni. Imali su neke solo akcije prvo Durent pa redom i drugi i promasene otvorne trojke kad su imali vodjstvo u 4/4.
Frazncuzi se vratili ceonim autom, 5 poena zaredom. Onaj malo tezi Franuz se bacio u klumu Amera, spasio loptu pa trojka. Samo taj trud je morao biti nagradjen.
Prosto, vise ne dominiraju. Ono, nema ni u Evropi vise reprezentacija sa 12 odlicnih igraca, sta bi bilo da ima?

neko

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.
(da da Kako da ne. Da nije bilo Amerikanaca, ostatak sveta nikada ne bi znao da igra kosarku. Da nisu dozvolili svima da dolaze u tu istu NBA, jos uvek bi evropljani vrteli loptu do iznemoglosti u napadima od po 30 sekundi i lupetali gluposti po terenu.

hm

pre 2 godine

@mukica
Amerikanci su olimpijski sampioni, na proslim OI su osvojili zlato, to bi trebalo da ti bude jasno iz samog podatka da nisu izgubili mec na OI jos od 2004, ali dzaba to kada ti je inteligencija jedna od slabih tacki.

Diktat

pre 2 godine

@au
Nadobudne NBA zvezde se sprdaju sa tim skromnim evropskim kosarkasima od kada kosarka postoji i nastavljaju to da rade. To ti je cinjenica.
Samo ne znam kako to da te nadobudne NBA zvezde igraju za svoju reprezentaciju, a ovi skromni naivni i nevini momci iz Evrope ostavljaju svoje reprezentacije na cedilu. Iz toga se vidi ko je tu nadobudan.

Ostin a

pre 2 godine

Pozvao je Midltona, Bukera i Jrue Holideja iako je znao da neće igrati nijednu pripremnu utakmicu.

To je po meni njegova najveća greška.

paja

pre 2 godine

Kao sto sam rekao imati u timu igrace kao sto su Lenard i Dejvis su neprocenjivo korisniji nego imati jednog Durenta koji ce svaku utakmicu da se ispucava do besvesti... Od toga bice sigurno utakmice u kojima ce imati on preko 40 poena ali ce biti i vise onih koji ce zavrsiti gore nego sto se ocekuje. Zato Dejvis radi i u reketu i u odbrani i u napadu, kao i Lenard. Batalite Durenta covek je samo dobar strelac, a polako postaje i tu zamenjiv.

Aca86ar

pre 2 godine

Polako, tek je pocelo. A ako je neko gledao, ja sam samo poslednju cetvrtinu, Ameri su sve trojke masili. Durent, Lilard, Buker... tesko ce se to ponovoti. Malo ce se i uigrati.

Preračunavanje

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.

vicko

pre 2 godine

@Dejan
Ne boj se,pobeda dve,malo uhodavanja,i za eliminaciju ce sve doci na svoje,uostalom i da su bas raspadnuti iznutra,po cemu smo to bolji od upravo Francuza,jedan Jokic i pola Vase i Bogdana naspram tri superstara i jos tri cetri vrhunska

kaokakao

pre 2 godine

Vjerovatno su u pravu. Odavno Greg nije ono sto je bio a kosarku koju je igrao je mogao jedino da sprovede u Sparsima uz igrace koje je dovodio i koji su igrali vise evropsku kosarku, poput Dankana, Djinobilija , Parkera... Mislim da ih Ker vodi bi bili mnogo bolji.

mukica

pre 2 godine

Sta rece narod prepametni ovde, ne brinem ja za USA. Hahahahahahhaahaha. A proslu olimoijadu ih isto unistavali i ispali sa takmicenja. Samo neka narod pokusava da glumi filozofe brzo ce realnost da dodje po svoje. I bas mi drago sto su ih Francuzi dobili. Bilo bi super da ne osvoje ni medalju Ameri.

BB

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Crnogorci i jesu Srbi. Ko god da te ucio, pogresno te ucio.
(Milija, 25. jul 2021 23:15)

A da vi mozda nijeste Crnogorci? A da tebe mozda nijesu uculi pogresno? Kako mozemo znati koga su pogresno ucili kad svaka nacija pise svoju istoriju kako joj odgovara?

Mo

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.

Godra PG

pre 2 godine

Nemoj SLUČAJNO da ste svojatali CRNOGORCA legendu Popovića,koji je rekao Kokoškovu da je CRNOGORAC! Dosta vam je Djoković,i pola vaterpolo reprezentacije što ste prigrabili iz Crne Gore.

PG CG

pre 2 godine

Greg POPOVIĆ je rekao da je Crnogorac i to podviknuo Kokoškovu kad mu je rekao da je Srbin! Rvatine i Srbende iš! Nemate vi generale ko mi. Radi se o genetici.

tt

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...

живац

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!
(Ivan V., 25. jul 2021 21:16)

или је грег стварно излапео. ипак има 100 година

jsx

pre 2 godine

@tt
Prosle OI, majstore, su zavrsili zlatom, kao i 2 pre toga.
@Ivan V
Kad je u pitanju reprezentativna kosarka, KD je osvajao zlato svaki put, a Pop ima jedno sedmo mesto.

PG CG

pre 2 godine

Greg POPOVIĆ je rekao da je Crnogorac i to podviknuo Kokoškovu kad mu je rekao da je Srbin! Rvatine i Srbende iš! Nemate vi generale ko mi. Radi se o genetici.

Godra PG

pre 2 godine

Nemoj SLUČAJNO da ste svojatali CRNOGORCA legendu Popovića,koji je rekao Kokoškovu da je CRNOGORAC! Dosta vam je Djoković,i pola vaterpolo reprezentacije što ste prigrabili iz Crne Gore.

Paljba

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.

BB

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Crnogorci i jesu Srbi. Ko god da te ucio, pogresno te ucio.
(Milija, 25. jul 2021 23:15)

A da vi mozda nijeste Crnogorci? A da tebe mozda nijesu uculi pogresno? Kako mozemo znati koga su pogresno ucili kad svaka nacija pise svoju istoriju kako joj odgovara?

Dejan

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...

neko

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.
(da da Kako da ne. Da nije bilo Amerikanaca, ostatak sveta nikada ne bi znao da igra kosarku. Da nisu dozvolili svima da dolaze u tu istu NBA, jos uvek bi evropljani vrteli loptu do iznemoglosti u napadima od po 30 sekundi i lupetali gluposti po terenu.

tt

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...

da da

pre 2 godine

Volim kosarku, nema tehnicko znanje, ali ova kosarka koju igra USA i koja se igra u NBA, mi najvise lici na tesko "divljanje".
Nema ova njihova kosarka veze sa kosarkom.

Tik Tok

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.

mukica

pre 2 godine

Sta rece narod prepametni ovde, ne brinem ja za USA. Hahahahahahhaahaha. A proslu olimoijadu ih isto unistavali i ispali sa takmicenja. Samo neka narod pokusava da glumi filozofe brzo ce realnost da dodje po svoje. I bas mi drago sto su ih Francuzi dobili. Bilo bi super da ne osvoje ni medalju Ameri.

Zoki

pre 2 godine

Taj vaš "Ludi Srbin" (niko ga tako ne zove) je predvodnik BLM i drugih gluposti koje su zahvatile NBA. Nije mi ga žao, neka malo više igraju košarku a malo manje vode politiku.

Ivan V.

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!

Sinke

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.

Pera pisar

pre 2 godine

Oni i dalje ne shvataju da ne postoji razlika u kvalitetu između američkih i evropskih reprezentacija, ali i mnogih drugih. Barem ne velike razlike, kao nekada.
Realno, skupila se grupa nadobudnih igrača, umišljenih i preplaćenih "zvezda" i igra kao da će se svi predati jer oni zarađuju veliku lovu. Kako da ne.

svesevidi

pre 2 godine

E moj Gregore, ti si stao uz ove igrače i podržavao njihove BLM teroriste. Sad ti naplaćuju jer ćeš za njih uvek samo biti belac. To što si najbolji Američki trener u zadnjih 30 godina, ako ne svih vremena, njima ništa ne znači.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Da bre kriv je Greg što se Durent vuče po terenu kao labina i posle 15 min. utakmice već ima 4 lične greške?! Nije samo Jokić efekat što se tuče Srbije, već imaju problem sve države sveta. Nekada su muškarci igrali košarku kao Džordan i kidao u dresu reprezentacije a ne sad ove tik-tok generacije sportista. U tenisu su npr. poslednji Mohikanci Đoković, Nadal, Federer…

Undercover

pre 2 godine

Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.
(hm, 25. jul 2021 22:20)

Jugoslavija ne postoji već 30 godina a ono iz 2002 je bilo sve samo ne Jugoslavija.

Back in Black

pre 2 godine

Ovakvu priliku za zlato nećemo skoro imati. Ameri nisu bauk, a i sa ostalim favoritima bi mogli da se nosimo. E sad, zašto nismo u toj prilici, to je već druga priča...
(Dejan, 25. jul 2021 21:43)
Hahahahhahaahah.Mi ne odemo na takmicenje i pricamo kako smo propustili priliku za zlato.Hahahhahaahh.Znaci stvarno smo parodija od naroda.Italijani nas razmontirali ali eto mogli smo da osvojimo zlato.Hahahahahajaa

Preračunavanje

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.

paja

pre 2 godine

Kao sto sam rekao imati u timu igrace kao sto su Lenard i Dejvis su neprocenjivo korisniji nego imati jednog Durenta koji ce svaku utakmicu da se ispucava do besvesti... Od toga bice sigurno utakmice u kojima ce imati on preko 40 poena ali ce biti i vise onih koji ce zavrsiti gore nego sto se ocekuje. Zato Dejvis radi i u reketu i u odbrani i u napadu, kao i Lenard. Batalite Durenta covek je samo dobar strelac, a polako postaje i tu zamenjiv.

beogradski

pre 2 godine

Tamo mu i treba kada hoce da bude "woke"! Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Greg je u tajnom dnevniku pisao da je cistokrvi Hrvat, iz Kraljevine Hrvatske, i da mu je zivotna zelja da bude na hrvatskoj kovanici, na podlozi sahovnica, na poledjini da pise "Sin tisucljetnje kulture".

vuk

pre 2 godine

10
Popovic je pola Srbin pola Hrvat
(Pero, 25. jul 2021 22:52)

Prezime Popovic nikako ne moze biti hrvatsko! A ako mu je prezime Srpsko onda druga polovica nije bitna!

hm

pre 2 godine

@Dejan
Podseticu te, zato sto nas je u sred Beograda oducila od kosarke Italija!
Eto zasto, nema tu filozofije.
Za zlato se nismo borili ni na SP, kada su nas rasturile Argentina i Spanija.
Jos malo pa 20 godina od kada su nasi kosarkasi osvojili zlato, i to ne Srbija, nego Jugoslavija.

Боске

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Па да, иначе су Поповићи чувена хрвстска фамилија. Као и Тесле.

au

pre 2 godine

Da li je moguce da evropski kosarkasi nece da se pomere iz reketa, kad neka nadobudna NBA zvezda ide na kucanje?
Eto sta su postigli u NBA sa prekomernom zastitom napadaca-FIBA zid.
Bilo je jasno jos pre par godina (Nikola, Janis i tim SAD) da se u NBA vise radi na atleticizmu i snazi nego na kosarci... Sada ce to biti jos uocljivije. Mogu oni(SAD) i da pobede na ovom turniru ali se razlika drasticno istopila u odnosu na ostatak sveta.

Неко123

pre 2 godine

Nije on Srbin vec Crnogorac. Svojatate sve zivo!
(BB, 25. jul 2021 22:49)

Није шија него врат. Монтенегрин није ако си на то мислио.

Blablabla

pre 2 godine

Pogledajte bahato ponasanje NBA igraca,a onda pogledajte Novaka,jednog od najboljih sportista ikada,kako se normalno ponasa,skromno,a veci je sportista od cijelog tima Americke reprezentacije,izuzev Durenta koji je vrhunski igrac.
(Sinke, 25. jul 2021 22:32)

Koje točno bahato ponašanje?

Diktat

pre 2 godine

@au
Nadobudne NBA zvezde se sprdaju sa tim skromnim evropskim kosarkasima od kada kosarka postoji i nastavljaju to da rade. To ti je cinjenica.
Samo ne znam kako to da te nadobudne NBA zvezde igraju za svoju reprezentaciju, a ovi skromni naivni i nevini momci iz Evrope ostavljaju svoje reprezentacije na cedilu. Iz toga se vidi ko je tu nadobudan.

Неко123

pre 2 godine

živim u americi 47 godina i nikada ga nisu zvali ' ludi srbin' to je to vama u glavama tamo na ' ludom balkanu', a taj izraz sam ovde u americi čuo milion puta.
(Tik Tok, 25. jul 2021 22:12)

А ко каже да га тако зову? Није измишљено, сам је то за себе рекао. Ако живиш 47 година у Америци онда ваљда знаш да користиш Гугл. Ево да помогнем:

https://www.dallasnews.com/sports/mavericks/2013/06/11/townsend-spurs-coach-gregg-popovich-retains-lifelong-bond-with-trio-of-college-teammates-who-reside-in-north-texas/?outputType=amp

Purcell was assigned to the same four-room living alcove as Popovich, who promptly asked, “Do you know who started World War I?” Purcell responded that, yes, a Serbian had assassinated Austrian Archduke Ferdinand.

“Yeah, and I’m a crazy Serb,” Popovich told him.

Guns n Roses

pre 2 godine

I jos da dodam da on nije Srbin. Sam covek kaze da mu je baba bila Crnogorka, a djed Hrvat. Roditelji su mu se izjasnjavali kao Amerikanci. Dostupno na Internetu u njegovoj biografiji.
(Paljba, 25. jul 2021 21:29)

Piše da mu je otac Srbin a majka Hrvatica.

jsx

pre 2 godine

@tt
Prosle OI, majstore, su zavrsili zlatom, kao i 2 pre toga.
@Ivan V
Kad je u pitanju reprezentativna kosarka, KD je osvajao zlato svaki put, a Pop ima jedno sedmo mesto.

vicko

pre 2 godine

@Dejan
Ne boj se,pobeda dve,malo uhodavanja,i za eliminaciju ce sve doci na svoje,uostalom i da su bas raspadnuti iznutra,po cemu smo to bolji od upravo Francuza,jedan Jokic i pola Vase i Bogdana naspram tri superstara i jos tri cetri vrhunska

kaokakao

pre 2 godine

Vjerovatno su u pravu. Odavno Greg nije ono sto je bio a kosarku koju je igrao je mogao jedino da sprovede u Sparsima uz igrace koje je dovodio i koji su igrali vise evropsku kosarku, poput Dankana, Djinobilija , Parkera... Mislim da ih Ker vodi bi bili mnogo bolji.

Aca86ar

pre 2 godine

Polako, tek je pocelo. A ako je neko gledao, ja sam samo poslednju cetvrtinu, Ameri su sve trojke masili. Durent, Lilard, Buker... tesko ce se to ponovoti. Malo ce se i uigrati.

panzer batallion

pre 2 godine

A šta kaže nebeski narod, "ma ne brinem se ja za Amere, hahaha" . Pa kako su i proslu olimpijadu zavrsili ispadanjem.?? Jos onaj neki pise igrace Durent sam protiv svih lagano. Mnogo ste vi mali...
(tt, 25. jul 2021 21:24)

A ko je osvojio proslu olimpijadu sad me jako interesuje?

hm

pre 2 godine

@mukica
Amerikanci su olimpijski sampioni, na proslim OI su osvojili zlato, to bi trebalo da ti bude jasno iz samog podatka da nisu izgubili mec na OI jos od 2004, ali dzaba to kada ti je inteligencija jedna od slabih tacki.

Vojvodjanin

pre 2 godine

@Back in Black, kao i svaki sport. Da smo pobedili Australiju bio bi nam otvoren put do titule prvaka sveta u fudbalu protiv Urugvaja, Holandije itd. Odakle takvo razmisljanje ovom narodu parodije ni meni nije jasno. Ajde euforija i optimizam dok se nesto ne desi to i razumem, ali kada se nesto realno desi lose po nas pa onda price samo da smo tu prepreku lrosli prosli bi sve,e to je parodija nad parodijama.

Globtroter

pre 2 godine

Popović je najmanje kriv. Ovi igrači imaju potpuno iskrivljenu sliku o sebi, a za to je isključivi krivac NBA liga koja ih uljuljkuje marketingom potpuno neutemeljenom na realnim vrednostima. Više od decenije menjaju pravila samo da mogu da postignu više poena i da bude više kucanja. Menjaju fundamentalna košarkaška pravila - korake - kako bi njihovo razmaženo derište Harden davao više poena. Step back je preplavio ligu, a to su čisti koraci u 99% situacija.

Tu je i idealizacija lige, igrača, trenera, ma svega. Sve izjave su im iste, plastične, sve je savršeno, svi pružaju podršku, kada gledaš utakmicu ponavljaju se isključivo koševi i dobri potezi, ni slučajno da se ponovi neka loša odbrana, loš napad ili sumnjiva situacija. Aman ljudi to je sektaški markteting.

Sve to rade da bi zaradili više, a zapravo dugoročno gledano doživljavaju potpuni fijasko. Gledanost im je dosta niža. Na žalost povukli su i evropsku košarku pošto Evroliga ide u istom pravcu, a najžalije mi je što će evropske reprezentacije uskoro biti na mnogo nižem nivou i onda ćemo slušati bajke o dominaciji Amerikanaca.

bskfan

pre 2 godine

Ima tu mnogo razloga zasto amerikanci vise nisu toliko dominantni, ali ovde konkretno najveci problem im je sudjenje. Ono sto oni imaju u NBA, da se zvezdama sve svira, ne prolazi na svetskim takmicenjjima. Lilard je navikao da cim ga neko popreko pogleda - slobodna bacanja. Skocis napred na odbrambenog igraca a sudije ti daju 3+1. Durant danas ladno udara igraca po ruci a onda mu nejasno zasto mu je sviran faul. Dakle, sudjenje im je najveci problem.

Drugi problem je sto su svi naucili da imaju loptu u rukama i onda kad im uzmes loptu ne znaju sta da rade. Niko od njih nije naucio da igra bez lopte. Trece, Pop je napravio gresku sa pozivanjem nekih igraca kojima tu objektivno nije mesto. Cetvrto, amerima je tesko da se motivisu da igraju protiv pacera. Peto, sve ekipe protiv Amera igraju bolje nego sto u stvari jesu.

Sa druge strane Frnacuzi su igrali tacno onako kako treba, napad isao preko Furnijea, De Koloa i Gobera, Batum standardno dobar u odbrani...nije bilo komplikovanja i to je to.

Iako su ovde mnogi aplaudirali Bukeru, Midltonu i Hlideju na dolasku, ja licno mislim da je to los potez. Nije tu najveci problem fizicki umor, najveci problem je mentalni umor.

Naravno, ovaj poraz nista ne znaci jer su ameri ipak prejaki, potrebno im je samo da malo zivnu, oni su ovde dosli kao na odmor a to ipak ne ide tako.

76er

pre 2 godine

Trenutna američka košarka, tj. košarkaši koji su košarku učili u USA - jurnjava preplaćenih nabildovanih igrača sa loptom po terenu. Da nije košarkaša iz Evrope (Jokic, Divac, Stojaković, Janis, Novicki, Dražen i još puno drugih) američka košarka bi ličila na cirkus. Košarka nije pusto jurcanje sa loptom (kao i u mnogim drugim sportovima) već tehnika, ideje, taktika - jednom rečju korišćenje glave, a ne mišića. 1000 Popovića tu ne pomaže.
(Preračunavanje, 25. jul 2021 22:38)

Ja se izvinjavam, ali Janis je definicija americkog kosarkasa, to sto on ima pasos Grcke to je nesto drugo.

живац

pre 2 godine

Bahate zvezde,koje su naucile da je sve po njihovom i da nema odgovornosti, mogu samo da pljunu pod prozor Popovicu,verovatno najboljem treneru u istoriji NBA!
(Ivan V., 25. jul 2021 21:16)

или је грег стварно излапео. ипак има 100 година

Mo

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.

Ostin a

pre 2 godine

Pozvao je Midltona, Bukera i Jrue Holideja iako je znao da neće igrati nijednu pripremnu utakmicu.

To je po meni njegova najveća greška.

Globtroter

pre 2 godine

Istina je da igraju totalno drugaciju kosarku nego pre. Nesto ne valja u napadu def. Ranije su vise skakali, vise se do davali, leteli su po terenu, a sada igraju neku sporu I samo se oslanjaju na sut. Gledao sam samo prvo poluvreme I nisam mogao vise. Mislim da je def do trenera.
(Mo, 25. jul 2021 22:47)


Igraju isto tako i u klubovima. Od kako je statistika umešala prste i počeli da šutiraju besomučno za 3, ne idu na skok u napadu kao ekipa. Nema centara ispod koša, svi stoje na perimetru i čekaju priliku da opale za 3.

Ironija je što je poznato da Pop nije ljubitelj takve igre tako da je moguće da igrači ne kapiraju šta želi pošto drugo ništa ne znaju.

Papillon

pre 2 godine

Pogledah snimak drugog poluvremena. Ne znam koliko je ovde trener kriv, ak su navod u clanku tacni. Imali su neke solo akcije prvo Durent pa redom i drugi i promasene otvorne trojke kad su imali vodjstvo u 4/4.
Frazncuzi se vratili ceonim autom, 5 poena zaredom. Onaj malo tezi Franuz se bacio u klumu Amera, spasio loptu pa trojka. Samo taj trud je morao biti nagradjen.
Prosto, vise ne dominiraju. Ono, nema ni u Evropi vise reprezentacija sa 12 odlicnih igraca, sta bi bilo da ima?