Nova vest
Tenis 20

23.6.2024.

14:50

"Novak će doći s željom da se osveti"

Novak Đoković nema nameru da tako olako završi profesionalnu karijeru.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Greg Rusedski, nekada četvrti igrač sveta, u podkastu na Tenis Čenelu rekao je da nikada nije video takvog sportistu i da ga ne treba još otpisivati.

Đoković se oporavlja posle operacije meniskusa i trebalo bi naredne nedelje da dođe u London, pred početak Vimbldona 1. jula.

"Razgovarao sam sa Novakovim agentom i rečeno mi je da on želi da igra duže, da bude Tom Brejdi tenisa. I ta povreda meniskusa nije ozbiljna, bio je to čist maler. Na Rolan Garosu je počeo da igra dobro, tako da ne bih otpisivao Novaka. Ako želi da igra još dve, tri, četiri godine, koliko god, ne otpisujte ga. Ovo nije ozbiljna povreda i on je najdisciplinovaniji sportista kog sam video. Verovatno je i najveći sportista kog sam ikad video, toliko je dobar kao igrač", izjavio je Rusedski.

Ove sezone, Novak još nema titulu, ali to ne brine Rusedskog.

Đoković je pokazao da ume da odgovori na izazov mladih igrača kakvi su Karlos Alkaras i Janik Siner.

"Da, ova godina možda nije bila velika za njega, ali ne zaboravimo, prošle je osvojio tri od četiri grend slema i bio u finalu Vimbldona. To je verovatno jedno od onih finala gde je trebalo da dobije meč, ali nije išlo na njegovu stranu. I sada ga svi otpisuju zbog toga što nije igrao dobro pet meseci i povredio se. Ja ga uopšte ne otpisujem, on će se vratiti sa željom da se osveti. Ako je ta njegova glad prisutna i uživa na putovanjima, sa porodicom malo više uz sebe, onda se pripazite", upozorio je Rusedski. 

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

16 h

Novo Sport Video Menu