Nova vest
Tenis 10

27.5.2024.

19:59

Nadal o "poseti" Đokovića: Mislim da je to normalno

Rafael Nadal nije na tribinama video Novaka Đokovića, Karlosa Alkarasa i Igu Švjontek, ali smatra da je normalno što su došli da gledaju njegov, vrlo verovatno, poslednji meč na Rolan Garosu.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/YOAN VALAT

Rafa je izgubio od Saše Zvereva na startu rezultatom 6:3, 7:6, 6:3, te tako prvi put u karijeri ispao odmah na startu pariskog Grend slema.

"Nisam ih video, ali mislim da je to normalno, zar ne? Mislim da je to zadnji put da sam igrao ovde i da znam da Novak poslednji put igra na Vimbldonu ili Australiji i da sam tamo... Mislim, takav tip rivala ili mladih igrača koji su kao Karlos koji su me verovatno gledali na TV više godina života, normmalno je da su na neki način zainteresovani da vide šta će se desiti, pogotovo na ovom mestu sa svom tom istorijom iza sebe, zar ne? Da, mislim srećan sam zbog svega što se desilo, znate, jer je to značilo da imam pozitivnu zaostavštinu ovde i pozitivnu zaostavštinu u karijeri. To je to", rekao je Nadal.

Nadal je izgledao bolje nego u nekim ranijim mečevima, ali je i dalje daleko od starog nivoa.

"Imao sam pozitivnu nedelju iza sebe. Teško je kada nisi među nosiocima. Osećam se mnogo bolje nego ranije, nije bilo nekih ograničenja tokom meča. Rekao bih da nisam bio predaleko, ali znam da moram da gradim još samopouzdanje. Imao sam teškog protivnika, bilo je potrebno da on ne odigra na sjajnom nivou. Ako je ovo bio moj poslednji meč, onda sam miran. Prošao sam kroz najteži period u karijeri u prethodne dve godine, izgubio sam, ali to je deo tenisa", dodao je on.

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Rafa ne veruje da će nastupiti na Vimbldonu, gde je poslednji put igrao 2022, kada je stigao do polufinala.

"Teško da ću igrati na Vimbldonu, ne mogu to da potvrdim, posebno zbog promena, ide trava, pa Olimpijske igre na šljaci. Moram da pričam sa timom, da napravimo analizu. Smatram da ne bi bilo pametno za moje telo da tako nešto uradim. Osećao sam se dobro na terenu, ali ništa ne mogu da potvrdim. Čak i ako se prijavim za Vimbldon, moram da razmislim da li ću da igram", istakao je Nadal.

Rafa već dugo kuburi sa povredama.

"Dosta stvari se desilo, znate. Prvo, velika operacija, potom problemi u Brizbejnu, gde sam imao procep na sličnom mestu kao 2023. godine u Australiji. Oporavio sam se manje-više brzo. Onda sam ponovo imao probleme sa kukom. Bio je ovo težak proces na mnogo načina i došao je momenat gde sam bio mentalno uništen, u smislu energije, sreće u poslu. Zato sam rekao da moram sve to da prekinem. Imao sam osećaj da se neću vratiti na teren par sedmica pre Barselone. Ali onda je sve postalo malo bolje. Mogao sam da odigram četiri turnira, to mi mnogo znači, pa da vidimo", ističe Nadal i dodaje:

"Ne moram da pričam o tome koliko je sve bilo teško, zato što ako sve stavimo u neki balans, sve što se desilo u mojoj teniskoj karijeri, životu, pozitivni momenti su mnogo česći. Znate, uživam u svemu, jer sam zbog tenisa doživeo iskustva koja ne bih mogao da zamislim bez igranja ovog prelepog sporta. Imao sam mnogo više uspeha nego što sam mogao i da sanjam. Bio sam povređen, da. Imao sam niske momente, da. Ali na drugu ruku, uživao sam u emotivnim i pozitivnim momentima, zbog čega sam zahvalan i osećam se srećan zbog toga.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu