Nova vest
Tenis 19

28.5.2024.

13:15

Ovo je novi član Novakovog tima FOTO

Novak Đoković je bez glavnog trenera od kraja marta, kada se razišao sa Goranom Ivaniševićem, međutim, do određenih promena u stručnom štabu je došlo.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Srđan Stevanović/Starsport

Novo lice u Parizu je Boris Bošnjaković, neko ko je radio u Novakovoj akademiji i neko ko najboljeg tenisera na svetu poznaje jako dugo.

Bošnjaković je u nedelju sleteo u prestonicu Francuske i odmah se stavio na raspolaganje Đokoviću, koji će Rolan Garos započeti u utorak od 20.15 duelom sa Pjerom Igom Erberom.

"Boris je deo mog tehničkog tima, kada je u pitanju analiza mečeva, moje igre. Radio je kao glavni trener ili jedan od glavnih trenera u TC Novak. Sarađujemo dugi niz godina. On je danas došao u Pariz. Biće ovde sa mnom, u ulozi teniskog trenera i neko ko radi analize protivnika, taktičke pripreme. Posle ovog turnira nemam dugoročniji plan", rekao je Đoković.

Bošnjaković je već više od 20 godina u svetu tenisa, a kako piše na njegovom "Linkedinu", sarađivao je sa ozbiljnim imenima iz sveta belog sporta.

Roj Emerson, Niki Pilić, Rikardo Gonsales, Denis Rolston, Marijan Vajda, Goran Ivanišević su samo neka od njih.

Usluge koje nudi klijentima su treniranje, strategijsko vođenje karijere, podrška na turnirima, a jedna od oblasti kojom se bavi je marketing i promocija.

Boris je nekada i sam bio profesionalni teniser, a najbolji rang u karijeri bio mu je 740. mesto na ATP listi, koje je zauzimao u septembru 1998. godine.

Ubrzo je okončao karijeru, nakon čega se posvetio trenerskom poslu, a ono u čemu će pomagati Đokoviću su analitičko i taktično pripremanje mečeva na Rolan Garosu.

Đoković nema dugoročnije planove po pitanju trenera, a poslednji kandidat, koji je očigledno "otpao" na duže staze, bio je Nenad Zimonjić.

Zimonjić je pratio Novaka na prethodnim turnirima, osim u Ženevi, te je tada postalo jasno da do dalje saradnje neće doći.

Kondicioni trener Gebhard Grič je zamenio Marka Panikija, dok dugogodišnji sparing partner Karlos Gomes Erera očigledno više nema tu funkciju, ali je i dalje u Novakovom bliskom okruženju, kao veliki prijatelj.

Miljan Amanović je nezamenjiv kada je fizioterapeutski posao u pitanju, dok je kiropraktičar Stiven Šašjan u timu od Australije 2023. kada je pomogao Novaku na putu ka jubilarnoj 10. tituli u Melburnu.

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu