Nova vest
Tenis 20

15.5.2024.

14:45

Đoković donosi iznenađujuću odluku pred Rolan Garos?

Srpski teniser Novak Đoković možda bi mogao da zaigra na ATP 250 turniru u Ženevi uoči Rolan Garosa.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Švajcarski "Blik" bavio se ovom temom i u tekstu izneo nekoliko argumenata u prilog tezi da će se srpski as odlučiti na iznenađujući korak.

Novak je ispao u ranoj fazi turnira u Rimu, gde je obično dolazio do završnice. Uostalom, šest puta je slavio na "Foro Italiku".

Ove sezone je eliminisan već u trećoj rundi, pa je razmak između poslednjeg meča i nastupa na Rolan Garosu veći nego ranije.

Novak je i dalje u potrazi za dobrom formom na šljaci, a poslednji turnir pred Pariz jeste Ženeva (18-25. maj).

"Blik" navodi da, ako bi Novak želeo da se pojavi u Švajcarskoj, glavna veza za specijalnu pozivnicu bio bi Rajner Šitler, suvlasnik turnira i prijatelj Janka Tipsarevića.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Ženeva deli tri "vajld karda". Jedan je pripao Endiju Mariju, a drugi Mateu Beretiniju.

Glavna prepreka u nastupu Đokovića u Ženevi mogla bi da bude "blizina" Rolan Garosa, pošto je finale zakazano za 25. maj, što je samo jedan dan pre početka Grend slema u Bulonjskoj šumi.

Mada, Đokoviću ne bi bilo prvi put da nastupi baš pred neki Grend slem, pošto je to već radio 2017. na travi, kada je iz Istborna otišao pravo na Vimbldon.

Za turnir u Ženevi, inače, prijavljeni su Kasper Rud, Tejlor Fric, Ben Šelton, Tomi Pol, Nikolas Đari, Sebastijan Baes...

Novak trenutno ima još jedan problem, osim dizanja forme, a to je glava, na koju mu je pala flaša u Rimu i koju je odlučio da pregleda u Urgentnom centru u Beogradu.

Podeli:

Komentari 20

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu