Nova vest
Tenis 11

23.4.2024.

16:36

Siner upitan da li je bolji od Đokovića: "Uvek gledamo..."

Italijanski teniser Janik Siner govorio je uoči Mastersa u Madridu, a novinare je zanimalo da li sebe smatra najboljim igračem današnjice.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/Chema Moya

Siner je trenutno drugi na svetu, iza Novaka Đokovića, koji je na čelu ATP karavana 422 sedmice.

Janik je poslednji meč imao u Monte Karlu, gde su ga u polufinalu protiv Stefanosa Cicipasa mučili grčevi, koji su i uticali da ispusti brejk prednosti u odlučujućem setu.

"Osećam se prilično dobro, srećan sam što sam ovde. Prošle godine nisam mogao da igram. Poseban je turnir, nadam se da ću moći da igram na visokom nivou, što je za mene najvažnije. Videćemo šta će se desiti", rekao je Siner.

Meč protiv Cicipasa obeležila je kontroverza i greška sudije na štetu Sinera. Oreli Tort nije videla očigledan aut na drugom servisu Cicipasa prilikom šanse Janika za dupli brejk, kojim bi prelomio susret.

"Kao što sam rekao, takve stvari se dešavaju. Svako može da pogreši, to je sve. Jasno je da bih više voleo da sam u nedelju na terenu nego kod kuće, ali ima mnogo gorih stvari u životu. To je nešto što sam u potpunosti preboleo".

EPA-EFE/Chema Moya

Dobio je i pitanje o Rafaelu Nadalu, odnosno prvim sećanjima na "Bika sa Majorke".

"Kada sam imao 14 ili 15 godina, prvi put sam otišao u Rim i video ga kako trenira. Prvi put sam ga video uživo, bilo je neverovatno. Mogao sam da vidim taj intenzitet. Isti je i danas. Strast ga održava, sjajno je što ga i danas mogu videti".

Novinare je zanimalo da li Siner sebe smatra najboljim na svetu.

"Teško je odgovoriti na to pitanje. Uvek gledamo aktuelni trenutak. Mislim da ne mogu da se poredim sa Đokovićem i svim što je uradio. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao što imam i prema Karlosu, koji je osvojio više titula od mene. Trudim se da igram svoj tenis, da dam sve od sebe i vidim šta mogu da postignem".

Igre u Parizu su mu glavni cilj ove sezone.

"Jasno je da su Olimpijske igre veoma važan događaj za mene. Nisam mogao da igram na prošlim, tako da sam srećan što sam deo događaja koji okuplja toliko sportista. Razgovaraću sa njima, upoznaću nove sportiste, pokušaću da razmenim iskustva oko treninga", kazao je Siner.

Siner preskače prvo kolo Madrida, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Lorenca Sonega i kvalifikanta.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu