Nova vest
Tenis 12

22.4.2024.

21:23

Đoković: "Sport vas uči da nije važno odakle ste i koje ste boje kože" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković održao je govor nakon što je po peti put dobio "Laureus" priznanje za najboljeg tenisera sveta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Time se Novak izjednačio sa Rodžerom Federerom, koji je do sada bio rekorder po broju tih priznanja.

Njemu je nagradu uručio legendarni kvorterbek Tom Brejdi.

"Nerealno je da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i prijatelj. Neko na koga se ugledam ne samo u sportu, već i životu", započeo je Đoković svoj govor i nastavio:

"Poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovde. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da menja živote dece. Velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje."

Posebno se obratio svojim kolegama iz sveta tenisa.

"Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe", zaključio je Đoković

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu