Nova vest
Tenis 1

23.4.2024.

12:56

Đokoviću se ne žuri – odluka u narednih nekoliko nedelja (ili meseci)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još nije imenovao novog trenera posle rastanka sa Goranom Ivaniševićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Od tada je trenirao sa Nenadom Zimonjićem i činilo se da će saradnja dvojice Srba biti za stalno, ali to još nije izvesno.

Nakon projekcije filma o Nikoli Piliću, Novak je izjavio da je jedna od opcija i da nema trenera. Novak nikada nije bio bez trenera, pa je velika nepoznanica kako bi samostalni rad srpskog tenisera izgledao.

Da o tome razmišlja, potvrdio je i posle dodele nagrade "Laureus", koja mu je po peti put u karijeri pripala.

"Još uvek se pitam da li mi je potreban trener ili ne. Razmišljam o raznim stvarima. Bio sam sa Nenadom Zimonjićem i napraviću konačnu odluku u narednih nekoliko nedelja ili meseci. Igrao sam profesionalni tenis preko 20 godina i imao razne timove i trenere. Ne mislim da mi ne treba trener ili fizioterapeut, jer je tim taj koji je na kraju formula za uspeh. To je ono što te čini boljim, ali ja sam trenutno u fazi u karijeri gde se pitam da li je jedna od opcija i da budem bez trenera", rekao je Đoković u razgovoru za "Mundo deportivo".

Među dobitnicima nagrada u Madridu bila je i Fondacija Rafaela Nadala.

"Sve moje poštovanje za Rafu. Nadam se da ću ga videti na jednom ili dva turnira i barem još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu da dajem predviđanja za budućnost, ali je neverovatno sve što je uradio tokom karijere. Inspirisao je mnogo mladih ljudi u Španiji, ali i u svetu", zaključio je Đoković, koji ima nameru da igra na Mastersu u Rimu kroz dve nedelje, ali fokus ostaje na preostalim grend slemovima i predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu