Nova vest
Tenis 0

22.4.2024.

15:25

Rud: Rafa će uvek biti najteži izazov na šljaci

Kasper Rud se u Barseloni revanširao Stefanosu Cicipasu za poraz u Monte Karlu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Felipe Mondino/IPA/SIPA

Grk je osvojio titulu u Kneževini, Norvežanin je uzeo krunu u Barseloni, pa su sada jedan do drugog na ATP listi.

Rud je šesti, a Cicipas sedmi na ATP listi, a Kasper je posle meča otkrio šta je bilo drugačije u odnosu na duel u Monte Karlu.

"Pokušao sam da ovom meči pristupim drugačije nego u Monte Karlu. Pre svega bez razmišljanja o tome da se radi o finalu. I taktika je donekle bila drugačija: bio samagresivniji, bio sam bliži osnovnoj liniji. Prošle nedelje u Monte Karlu imao je sve vreme ovog sveta da igra servis-volej, ja mu nisam ništa mogao. Sada sam doneo pravu odluku, trenirali smo tako nešto ovog jutra i to mi je pomoglo. Igrao sam brže, agresivnije, jer kad on ima vremena da diktira igru, veoma je opasan i teško ga je pobediti", rekao je Rud.

Upitan je i ko mu je najteži protivnik na šljaci.

"Imate mnogo dobrih igrača na šljaci. Rafa Nadal možda nije igrao mnogo u poslednje tri godine, ali će uvek biti kralj šljake, bez obzira kakvog je zdravlja. Alkaras je povređen na nekoliko turnira, ali je osvajao i Barselonu i Madrid, tako da će uvek biti veliki favorit. Od NOvaka sam izgubio u finalu Rolan Garosa, kada želi, može izuzetno da igra na šljaci. Stefanos, Siner, Zverev, ima ih mnogo dobrih na šljaci, takođe su tu i Rune, Danil koji je pobedio u Rimu, sve je otvoreno. Zanimljivo je videti i kako je Argentina dobila nekoliko dobrih igrača, Sebastijan Baez je osvojio Rio, tu su Serundolo, Ečeveri kog sam pobedio u polufinalu. Ima dosta igrača koji su pretnja na šljaci", dodao je Rud. 

Cicpasu se opet nije dalo da pobedi u Barseloni, tri puta je gubio u finalima na popularnom Godou.

"Ne znam je li to imalo uticaja, da li mu se to vrzmalo po glavi, ali ovo je bio nov dan i za njega i za mene. Ne verujem da je mislio na druga finala. Hteo sam da mu se revanširam, znam da sam bio spreman i mentalno i fizički, bilo je samo u tome da to prenesem na teren i imam svoj dan. Nije bio sjajan početak, ali sam ubrzo došao do igre. Ubeđen sam da će Stefanos pobediti uskoro ovde", zaključio je šampion Barselone. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu