Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.11.2023.

20:00

Đoković: Idem na sve moguće rekorde, pa i na Konorsov

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je sedmu titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu pobedio Grigora Dimitrova 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Idem na sve moguće rekorde, pa i na Konorsov
Foto:Starsport

Bila mu je to ukupno sedma u Parizu, 40. iz masters serije 1.000, a ukupno 97. titula u karijeri.

Odmah nakon finala Pariza najavio je obaranje rekorda po broju osvojenih ATP titula, a najviše trofeja, ukupno 109, osvojio je Džimi Konors.

"Što se rekorda po broju osvojenih ATP turnira tiče, to je sve moguće. Zbog čega da ne idem na obaranje još i tog rekorda? Sada imam 12 manje (Novak 97 – Konors 109), ali takođe imam i još koju godinu uspešnog bavljenja tenisom i pokušavam da uživam u ovim momentima koji sada znače i vrede – duplo. Kada uzmemo u obzir fazu života i karijere u kojoj se nalazim, i osvojiti jedan ovako veliki turnir – iako to možda ljudima deluje kao rutina, a to uopšte nije – svaka pobeda na Masters i Grend Slem nivoima zaista toliko znači za mene"
, rekao je Đoković za Kurir.

“Idem na sve moguće rekorde, na sve što mogu da oborim. Nikada nisam imao problem da to kažem – I zato me možda ljudi i ne vole; nisam se pretvarao kao neki – da kažem da mi nije cilj, pa onda da se ponašam drugačije… Uvek sam se trudio da budem u skladu sa onim šta verujem!", poručio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu