Nova vest
Tenis

Petak, 06.01.2023.

15:00

Đoković: To je ono što želim pre Australijan opena

Srpski teniser Novak Đoković kaže da meč protiv Denisa Šapovalova u četvrtfinalu Adelejda nije bio nimalo lak.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: To je ono što želim pre Australijan opena
EPA-EFE/MATT TURNER

Peti igrač sveta je slavio rezultatom 6:3, 6:4, a u subotu ga čeka Danil Medvedev, negde oko 11.00 časova.

"Poštovanje je obostrano. Etablirao se među najbolje igrače u poslednjih četiri, pet godina. Mentalno je jak u važnim trenucima, dobar servis ima, kompletan je. Nastavlja da napreduje. Ne sećam se, možda smo samo jedan ili dva meča odigrali od ukupno 12 a da je sve bilo nekako jednostavno. Većina ostalih mečeva bili su tesni. To očekujem i sutra, jer su uslovi uveče malo drugačiji, sporiji. Pretpostavljam da će biti dosta relija i da ću biti spreman za to. Znam kako da igram protiv njega i pobedim. Gledao sam nekoliko mečeva ove nedelje. Udara loptu veoma dobro. Dosledan je, ne daje previše lakih poena. Ima dobar servis, kruzira kroz svoje gemove i tera te da radiš na svojim servis gemovima. On je definitivno jedan od najtežih protivnika", rekao je Đoković.

Novak kaže rezultat protiv Šapovalova može na trenutak da zavara.

"Rezultat ne oslikava stanje na terenu. Bilo je tesno. Jedan brejk u prvom setu u gemu koji je potrajao. Imao je brejk lopte i on, šanse. U početku je bio bolji igrač. Diktirao je. Onda sam počeo da pronalazim servis i ritam i on mi je dao poklon sa dve duple greške na 4:3 u prvom setu. Imao je 40:0 ili 40:15, naterao sam ga da igra. Osećao se možda malo nervozno. Dešava se, promene se događaju brzo. Zadovoljan sam kako igram, kako se osećam, bez obzira na kategoriju turnira. Grend slem je iza ugla, ali ja sam fokusiran na ovo ovde. Težak meč je bio danas, sutra takođe protiv Medvedeva. Biće to sjajno polufinale, sigurno. Najveći test do sada i za mene i za njega. Mislim da je ovo ono što želimo pre dolaska u Melburn na Australijan open", dodao je on.

Australijan open kreće 16. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu