Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.11.2022.

16:42

Medvedev "preživljavao" nemoguće – Rubljovu pripao ruski spektakl

Andrej Rubljov pobedio je Danila Medvedeva posle preokreta sa 2-1 u setovima, u ruskom derbiju na Završnom mastersu u Torinu.

Izvor: MT

Autor: MT

Medvedev
Foto: Profimedia

Rubljov je do druge pobede u međusobnim duelima sa zemljakom stigao nakon pravog spektakla, rešenog u taj-brejku trećeg seta – 6(7):7, 6:3, 7:6(7).

Publika u "Pala Alpitur" dvorani mogla je da uživa u sjajnom tenisu u ovom susretu "Crvene grupe", u kojoj su još Novak Đoković i Stefanos Cicipas, koji se sastaju od 21.00 čas.

Neverovatno šta je Rubljov uspeo da ispusti u prvom setu, koji je na kraju otišao u ruke Medvedevu, a dramatičan je bio i taj-brejk trećeg seta, u kojem je Andrej iskoristio petu meč loptu.

Rubljov je prvi brejk na meču napravio u četvrtom gemu, brzo došao do 5:2, izgubivši tek dva poena na svom servisu.

I kada je imao šansu da privede ovaj period kraju, dopustio je Medvedevu dve brejk lopte. Danil prvu nije iskoristio, ali drugu jeste.

Pred taj-brejk, Rubljov je imao i dve set lopte na servisu rivala, u 12. gemu, ali je Medvedev preživeo.

Andrej je u odlučujućem gemu stigao do nove četiri set lopte (6:2), međutim, neuništivi Medvedev je preokrenuo i posle 9:7 poveo na ovom meču.

Rubljov je dobro krenuo i drugi set, napravio brejk u trećem gemu, a onda još jednim, u devetom, stigao je i do izjednačenja u setovima.

Da slomi bivšeg broja jedan imao je priliku da učini u drugom gemu, ali je jedna brejk lopta otišla u nepovrat.

Brejk lopti u nastavku trećeg seta nije bilo ni na vidiku, tako da je i on morao da bude rešen posle taj-brejka, baš kao i prvi.

Malo je falilo da se u potpunosti ponovi prvi period, pošto se Medvedev vratio sa 3:6, spasao tri meč lopte, ubrzo i četvrtu, međutim, kod pete, nakon jedne od najdužih razmena, Andrej je vinerom okončao ovaj susret.

Rubljov će u sredu igrati protiv Stefanosa Cicipas, dok će se Danil Medvedev sastati sa Novakom Đokovićem.

Podsetimo, prvog dana takmičenja, Kasper Rud je napravio mini-iznenađenje pobedivši Feliksa Ože-Aljasima, dok je Tejlor Fric posle dva seta "počistio" Rafaela Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu