Nova vest
Tenis

Utorak, 03.05.2022.

10:10

Rusi zovu Đokovića na turnir u Moskvi

Rusija i pored suspenzije takmičenja na njenoj terotoriji planira da održi turnir u Moskvi tokom leta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rusi zovu Đokovića na turnir u Moskvi
Foto: Profimedia

Umesto Kupa Kremlja, koji je tradicionalno bio u kalendaru ATP, čelnici ruskog tenisa žele da održe neku vrstu egzibicionog takmičenja na kojem bi igrali samo pozvani takmičari, a jedan od njih mogao bi da bude i Novak Đoković.

Član upravnog odbora Teniske federacije Rusije, Vladimi Kamelzon, otkrio je da su u toku pregovori sa najboljim igračem sveta oko njegovog učešća.

"Teniska federacija Rusije i Moskve razvijaju programe za razvoj nađeg sporta za blisku budućnost. Konkretno, rasdimo na Moskva openu. Možemo da ga nazovemo i drugačije, još nismo odlučili. Pozvaćemo igrače iz Belorusije, Kine, Kazahstana, Turske i drugih zemalja. Pregovaramo sa Novakom Đokovićem", rekao je Kamelzon za RIA Novosti.

On je dodao da želi da vidi tamo Novaka "ne kao počasnog gosta, već igrača".

Posle izjave Kamelzona, oglasio se i prvi čovek ruskog tenisa, Šamil Tarpiščev, koji je bio nešto rezervisaniji prema učešću Đokovića.

"Još je prerano pričati o ovom turniru, o njegovom vremenskom roku. Menjamo trenutno ceo kalendar, pravimo sopstveni sistem takmičenja. Rano je pričati o inovacijama. Pozvaćemo mnoge, ali nije sada vreme da se priča o Đokoviću ili bilo kom drugom, morate prvo da razgovarate sa igračima. Đokovićevo učešće će zavisiti od njegove želje i kako se to uklapa u njegov kalendar. Ono što želite često se ne desi u stvarnosti, morate da radite na tome", zaključio je Tarpiščev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu