Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.01.2022.

11:07

Medvedev: Ako je imao izuzeće...; Beretini: Saosećam, ali razumem Australijance

Rus Danil Medvedev i Italijan Mateo Beretini prokomentarisali su situaciju u vezi sa Novakom Đokovićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Medvedev: Ako je imao izuzeće...; Beretini: Saosećam, ali razumem Australijance
Foto: Profimedia

Đoković je skoro 12 sati zatočen u karantinu jer mu australijske vlasti nisu odobrile vizu za ulazak u zemlju.

Najavljuje se da će biti deportovan, ali će konačno odluka biti donesena u ponedeljak.

"Verujem da je bio neki problem sa papirima. Ne znam ko se uključio u slučaj, teško je reći bilo šta. Ali ako je imao izuzeće, onda bi trebalo da je ovde, ako nije onda ne bi", rekao je Medvedev.

Đoković je devetostruki šampion Australijan opena, trostruki uzatopni, a novom titulom u Melburnu bi postao i najtrofejniji Grend slem šampion u istoriji tenisa.

"Ako ne bude na turniru, to je jedan igrač sa 20 slemova manje, a to je mnogo jer mi ostali, izuzev Rafe, nemamo toliko slemova. Ali, situacija još nije rešena, i dalje može da dođe i nastupi. Zavisi kako se se završi, ali kad neko osvoji devet puta, a nije tu, žreb se malo otvara, to nije tajna", kaže Rus.

Đokovićevu situaciju prokomentarisao je i Beretini.

"Saosećam sa Novakom, niko ne želi da bude u takvoj situaciji. Nije lepo, ne znam koliko sati biti tamo, ali istovremeno razumem i kako se osećaju Australijanci. Mislim da Melburn ima najdruži "lokdaun" na svetu, pa razumem ljude. Teško je komentarisati ovu situaciju, komplikovano je. Mogu samo da vam kažem da sam ja vakcinisan, ovde sam i videćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Italijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu