Nova vest
Tenis

Petak, 21.05.2021.

08:20

Indijan Vels se vraća u oktobru i biće mali "Oktobarfest"

Masters u Indijan Velsu ipak će se odigrati ove godine.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Indijan Vels se vraća u oktobru i biće mali
Foto: Profimedia

Umesto u martu, kada mu je standardno vreme, organizatori su odlučili da se takmičenje u pustinji u Južnoj Kaliforniji održi u oktobru.

Zbog pandemije koronavirusa turnir se nije odigrao 2020. godine, a ove sezone je propustio redovan termin.

Kada će se novi turnir tačno odigrati, biće poznato kada ATP i WTA objave drugi deo rasporeda za sezonu, tokom juna.

"Svima u našem sportu je nedostajao Indijan Vels u protekle dve godine i njegov povratak u oktobru je velika stvar za tenis", izjavio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

Direktor turnira, Nemac Tomi Has, se pomalo i našalio na račun svega.

"Kao nemačko-američki državljanin nazvaću ga ove godine mojim malim Oktobarfestom!", poručio je nekada drugi teniser sveta.

Turnir će se, kako je obećao, vratiti standardno u kalendar u 2022. godini i igrati kako smo i navikli, u martu.

"Peti slem", kako ga u svetu tenisa obično nazivaju okupljao bi po turniru više od 450.000 gledalaca.

S obzirom na veliki broj poena koji se tamo dobija i nagradni fond od 17 miliona dolara, nije ni čudo što ga smatraju ravnim grend slemovima.

Titule u 2019. osvojili su Dominik Tim i Bjanka Andreesku, a Has je obradovao sve rekavši da se nagradni fond neće promeniti i da će šampioni moći da računaju na nagradu od 1,354 miliona dolara.

"Veoma je važno da zadržimo isti fond nagrada kako bismo igračima dali ono što zaslužuju", dodao je Has koji se nada da će žreb biti sastavljen od 96 igrača.

Vreme u oktobru u Indijan Velsu je veoma toplo i temperatura je u proseku 33 stepena.

"Igrači su navikli na visoke temperature kad igraju u Australiji, tako da verujem da ovo neće biti problem", dodao je Has.

Sve mere i protokoli zaštite od koronavirusa biće na snazi, a Kalifornija će se u potpunosti otvoriti za sve oko 15. juna.

Tamo će se od 13. do 28. novembra igrati i Svetski timski šampionat na kom će učestvovati pet timova, Njujork Impajer, Springfild Lejsers, Orendž Kaunti Brejkers, San Dijego Avijators i Čikago Smaš.

Takođe, ATP je objavio promenu u kalendaru za još jedan turnir.

Stokholm open, koji se obično igra krajem oktobra, igraće se ove sezone od 7. do 13. novembra, iste nedelje kad i Nekst Gen finale u MIlanu.

I dalje se planira jesenji deo rasporeda u vezi sa tronedeljenom turnejom po Aziji koja uključuje takmičenja u Pekingu, Tokiju i Šangaju početkom oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu