Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.05.2021.

16:20

Đoković o upotrebi tehnologije na šljaci

Novak Đoković je u osmini finala Mastersa u Rimu odigrao jedan od najboljih mečeva ove godine na šljaci.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković o upotrebi tehnologije na šljaci
Foto: Profimedia

Pobedio je Španca Alehandra Davidoviča Fokinu, 6:2, 6:1 i sada ga očekuje veliki duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Novak je izjavio da je zadovoljan svojom igrom i da ga je Davidovič Fokina pomalo iznenadio igrom na startu susreta.

"Alehandro je počeo veoma dobro, iznenadio me je na početku, ali uskoro sam uspeo da uspostavim ritam. Mislim da sam bio veoma dobar sa osnovne linije i iskoristio sam neočekivane greške sa njegove strane. Mislim da sam igrao 20 do 30 odsto bolje nego protiv Frica i mislim da mogu da nastavim da napredujem. Moraću da napravim iskorak za četvrtfinale", rekao je prvi igrač sveta.

Kaže i da je gladan pobeda i da ima želju da nastavi seriju dobrih rezultata u Rimu.

Novak na Foro Italiku nikad nije izgubio pre četvrtfinala. Na 15 učešća, ima minimum četvrtfinale, a prošle godine je osvojio titulu.

"Moram da budem koncentrisaniji u svakom slučaju, napravio sam previše grešaka koje bi me u četvrtfinalu mogao koštati. Voleo bih da odigram još tri meča ovde. U Parizu sam oduvek bio konstantan, bez obzira što sam tamo osvojio samo jednu titulu. Ono što mi je potrebno da opet dođem do toga je da nastavim da se takmičim i da poboljšam nivo tenisa", dodao je branilac trofeja.

Još jednom se osvrnuo i na upotrebu tehnologije u tenisu, sa posebnim osvrtom na šljaku.

"Ne mislim da je na ovoj vrsti podloge potrebno da imamo opciju čelendža ili automatsko arbitriranje, ali ta tehnologija omogućava sudiji, da u slučaju da sumnja u odluku, može na ekranu da proveri da li je trag koji vidi onaj pravi. To bi, po meni, bilo dovoljno za šljaku, jer je lako proveriti da li je aut ili ne jer loptica ostavlja trag", smatra Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu