"Shvatite – Nadal će jednom doći samo na tribine, ne da bi igrao"

Direktor turnira u Akapulku Raul Surutusa govorio je o budućnosti tog takmičenja, ali i nedavnoj "aferi" u vezi sa (ne)dolaskom Rafaela Nadala u Meksiko.

MTIzvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/Jose Mendez
EPA-EFE/Jose Mendez

* Direktor Akapulka ljut: Federer? Nadam se da se to neće ponoviti

* Poznato koliko novca Nadal traži za učešće na manjim turnirima

On ističe da se moramo pomiriti sa tim da članovi "velike trojke" uskoro završavaju svoje karijere.

Pročitajte još Nadal ne misli kao Novak: Tužno je...

"Svetski tenis će morati da shvati. Jednog dana će velika trojka otići, tako da moramo da se okrenemo mladima. To su stvari koje moramo da uradimo, jer će Rafa Nadal jednog dana doći u Akapulku samo da bi otišao na tribine i gledao turnir, a ne da bi igrao", rekao je Surutusa.

Surutusa je, kako su preneli svetski mediji, rekao nedavno da nisu mogli da plate Rafaelu Nadalu, koliko je ovaj tražio.

"Oduvek sam bio osoba koja je transparentna i to mi je puno puta pomagalo. To mi je donelo dobru reputaciju. Da, bilo mi je teško, ali nemojte misliti da nisam spavao. Razgovarao sam sa kim sam morao da razgovaram. Gotovo je."

Nadal je Akapulko otkazao zbog povrede leđa, a onda je u međuvremenu stigao poziv od organizatora u Dubaiju, koji se igra u isto vreme. Nadal je i njih morao da odbije.

"I ja bih učinio isto što i Salah Talak, direktor Dubaija. Dobro je što je pokušao. Mislim, ako Rafa ne ide u Akapulko, zašto da ne? Video sam da su dobro prošli."

Kada bi mu stavili prazan papir na koji bi trebalo da upiše igrača/e koje bi želeo na turniru, Surutusa je jasan:

"Rafa i Rodžer. Rafa iz ljubavi, jer je momak uvek bio sjajan prema nama. A Rodžera jer nikada nije došao", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.