Nova vest
Tenis

Petak, 26.02.2021.

10:20

Englezi okrenuli ploču: "Đoković će biti GOAT"

Titula Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje je tema u svetskim teniskim krugovima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Englezi okrenuli ploču:
Foto: Profimedia

Mnogi mediji ističu da je trka za titulu GOAT tako dobila novi zamah, a svetski broj jedan pokazao spremnost da stigne i prestigne rivale, Federera i Nadala.

Čak su i Novaku tradicionalno nenaklonjeni britanski mediji morali da konstatuju da je broj jedan još jednom završio posao u šampionskom maniru.

"Novak Đoković je jednostavno prejak. Mnogi su očekivali da nedeljno finale sa Medvedevim bude epsko, žetoka bitka, ali je Srbin imao drugačije ideje. I sasvim je jasno da će nadmašiti Federera i Nadala pre nego okači reket o klin", komentar je u listu "Ekspres".

List ističe da Novak nije lako došao do trijumfa.

"Đoković nije bio tako ubedljiv u svim fazama turnira. Ipak, najveći šampioni pobeđuju i kada nisu na vrhuncu svoje moći i igre. Sada je na 18 grend slemova. Imajući u vidu da je prvi osvojio 2008. u vreme kada su Federer i Nadal imali velikih bitaka pre toga, može se reći da je to veliko dostignuće. Đoković nije tako uglađen poput Federera, niti je tako snažan kao Nadal. Umesto toga, on je dobro podmazana mašina koja se retko kvari i ima dobro napajanje da završi posao", dodaje se dalje u tekstu.

Provejava i uverenje da će Novak dobiti trku za GOAT.

"Do kraja karijere može da postane GOAT. Iako su Federer i Nadal ispred njega po broju grend slemova, to možda neće biti još tako dugo. Možda bude ispred njih već do kraja godine", zaključuju u "Ekspresu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d