Nastase nastavio da vređa: J...na ku..o!

Selektor Fed kup reprezentacije Rumunije Ilije Nastase, posle rasistčkog vređanja Serene Vilijams, napravio je još jedan skandal.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

On je tokom meča Sorane Kristee i Džoane Konte vređao je sudiju govoreći joj da je “je..ni šu..k“, i koji je tvoj j...ni problem, dok je Konti rekao j...na kur..o“, a na udaru se našla i selektorka Velike Britanije En Kiotavonong.

Meč je bio pekinut 25 minuta pošto je Nastase zbog ovog ispada udaljen s terene pri vođstvu Konte 6:2, 1:3, a Britanka je na kraju i slavila sa 6:2, 6:3.

Međunarodna teniska federacija ITF izdala je saopštenje povodom Nastaseovog postupka:

"Selektor reprezentaicje Rumunije Ilije Nastase uklonjen je sa terena tokom susreta između nacionalnih timova Rumunije i Velike Britanije u okviru Fed Kupa koji se održava u Kostanci. Sudija Andreas Egli je zamolio gospodina Nastasea da napusti teren zbog nesportskog ponašanja, pošto je Nastase već dva puta dobio zvanično upozorenje. Gospodin Nastase je uklonjen sa terena zbog ozbiljnog prekršaja. Takođe, gospodinu Nastaseu je uzeta akreditacija i on više neće moći da prisustvuje mečevima dveju selekcija. Međunarodna teniska federacija je pokrenula istragu zbog ovog događaja, kao i zbog prethodnih komentara koje je gospodin Nastase izneo tokom ove nedelje."

Nastase je pod stragom zbog rasističkih komentara na trudnoću američke teniserke Serene Vilijams.

Tenis