Nova vest
Tenis

Subota, 15.08.2015.

20:58

Simona u prvom finalu od Indijan Velsa

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u prvo finale od Indijan Velsa na WTA turniru u Torontu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Halep je pokazala da polako izlazi iz krize, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Saru Erani rezultatom 6:4, 6:4.

Treća igračica planete je posle nekoliko teških meseci vezala četiri odlična meča u kojima je pobeđivala Jelenu Janković, Anđeliku Kerber, Agnješku Radvanjsku i Saru Erani.

Italijanka je bila ta koja je bolje otvorila duel – napravila je brejk već na startu i povela sa 2:0, ali se Rumunka ekspresno vratila. Seriju osvojenih gemova produžila je novim brejkom koji je zadržala do kraja prvog seta.

Drugi deo igre počeo je isto kao prvi – razmenom brejkova, da bi se u nastavku igralo gem za gem. Sara je oduzela servis protivnici i izjednačila na 4:4, ali je onda ponovo posustala i Halep je slavila nakon više od sat i po vremena igre.

U ovo meču sve je zavisilo od devojke iz Konstance – zabeležila je 34 vinera uz čak 43 greške, dok je kod Erani taj odnos bio 9:32.

Simona će se u borbi za titulu boriti sa boljom iz drugog polufinala u kojem se sastaju Serena Vilijams i Belinda Benčič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu