Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.04.2011.

21:29

Svečano otvoren Srbija open 2011

Teniski turnir Srbija open 2011 otvoren je u ponedeljak veče u Beogradu, na terenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Izvor: Beta, Tanjug

Autor:Beta, Tanjug

Default images

U ime kompanije "Femili sport" i porodice Đokovic, goste je pozdravio direktor turnira Goran Đoković, a turnir je svečano proglasila otvorenim Milica Marković, ispred generalnog sponzora, kompanije "Telekom Srbija".

"Kada smo se pre tri godine usudili da uđemo u organizaciju ovakvog turnira bilo je mnogo problema, ali zahvaljujući pre svega viziji mog brata Srđana, koji baš danas slavi 50. rođendan, zatim sponzorima, gradu Beogradu i gradonačelniku uspeli smo i sigurno smo da ćemo iz godine u godinu da budemo sve bolji", rekao je Đoković.

On je zahvalio sponzorima, Vladi Srbije i gradonačelniku Draganu Đilasu na pomoći prilikom organizacije.

Posle kratkog govora direktora turnira članovi dečjeg hora Radio televizije Srbije i hora Kolibri otpevali su na terenu himnu Srbije, nakon čega je turnir zvanično otvoren.

Na turniru će učestvovati 28 igrača u singlu i 16 parova u dublu.

Za prvog nosioca na turniru postavljen je drugi teniser sveta Novak Đoković, a od srpskih igrača u singlu učestvovaće još Viktor Troicki, 16. igrač sveta, Janko Tipsarević, 36. na listi i Dušan Lajović, 277. igrač sveta, koji je dobio od organizatora specijalnu pozivnicu.

Prošle godine titulu na Srbija openu osvojio je Amerikanac Sem Kveri. Nagradni fond trećeg po redu Srbija opena je 416.650 evra, a pobedniku će pripasti 66.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu