Nova vest
Tenis

Sreda, 24.02.2010.

14:44

Đoković preko Troickog u 1/4 finale

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju pobedom nad Viktorom Troickim u tri seta 3:6, 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao dva časa i šest minuta. Troicki je dominirao tokom prvog seta u kojem je terao Đokovića da se stalno brani. Međutim, najbolje rangirani srpski teniser u nastavku je znatno podigao nivo igre i zabeležio trijumf. Protivnik drugom reketu sveta u borbi za polufinale biće pobednik duela u kome se sastaju Francuz Žo-Vilfrid Conga i Hrvat Ivan Ljubičić.

Troicki je odlično igrao u prvom setu i već na startu oduzeo servis protivniku. Đoković je loše servirao i imao slab procenat osvojenih poena na prvi servis (samo 50% u odnosu na 80% Troickog), a pokazatelj blede igre je i to što nije imao nijednu brejk priliku. Sa druge strane, drugi reket Srbije je sve pogađao, a naročito ga je služio bekhend. Duplom servis greškom Đokovića okončan je prvi set – 6:3.

U drugom setu, Novak je polako podizao nivo igre, bio je agresivniji i posle nekoliko sjajnih poena u sedmom gemu pravi brejk za 4:3. Drugi teniser sveta je imao priliku da na servis protivnika završio drugi deo igre, ali nije iskoristio tri set lopte. Već u narednom gemu, Đoković je ispravio grešku i izjednačio na 1:1 u setovima.

Početak trećeg seta nagovestio je i konačan ishod. Troicki je nizao greške, čak sedam zaredom, i dozvolio rivalu da stekne dva brejka prednosti i potom lako privede meč kraju.

Novak je povećao vođstvo nad Viktorom u međusobnim duelima na 3:1. Troicki je bio bolji u Umagu 2007, a prošle godine je Đoković dva puta lako savladao saigrača iz Dejvis kup reprezentacije, u Beogradu i Pekingu.

Nagradni fond turnira iz kategorije ATP 500 je 1.619.500 dolara. Pobedniku u singlu pripašće 383.000, a najboljem dublu 113.450.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu